The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2010, 01:05
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy . Parodia bedzie stawianie na Pawelka...2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2010, 01:25
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, Jop to przy Bunozie i Kowalskim Cannavaro

Ten "Cannavaro" walnie przyczynił się do przegrania dwóch jak się później okazało najważniejszych meczów dla Wisły.
Dla przypomnienia, bo już pewnie większość zapomniała wyczyny "Konia trojańskiego"

http://www.youtube.com/watch?v=jV1Tiw4pGF8
http://www.youtube.com/watch?v=zwOMdJQDCCQ

Więc chłopaki muszą się jeszcze postarać by przebić Mariusza
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.08.2010, 01:35
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ten "Cannavaro" walnie przyczynił się do przegrania dwóch jak się później okazało najważniejszych meczów dla Wisły.
Dla przypomnienia, bo już pewnie większość zapomniała wyczyny "Konia trojańskiego"

I uważasz że totalna indolencja pomocników i napastników to jego wina?Chcesz wygrać mecz z Levadią strzelając 1 bramkę przez 180 minut?Wygrać mistrza męcząc się przez ponad 80 minut i zdając się na przypadek końcówki meczu?Grając kichę w wielu meczach i stawiając wszystko na ten ostatni?

Jop był kiepskim zawodnikiem ale był tylko kozłem ofiarnym jeszcze bardziej kiepskiej postawy w przodzie.To jest normalne że nie patrzy się na indolencje w przodzie, ilość zmarnowanych sytuacji, bądź co gorsze ilość sytuacji których nie było, tylko na 1 błąd obrońcy

Jop jest ofiarą kiepskiej gry całego zespołu i tyle a co najgorsze Jop by się dziś przydał

Koni trojańskich to my w drużynie mamy od groma, tylko filmików brak , pokazujących ich nieudolność.Jop nic się nie różnił od partnerów kopiących się po czole w przodzie, nawet zaryzykuje stwierdzenie że mylił się znacznie rzadziej - tyle że przy stracie gola on jest widoczny a nie Ci co nie potrafią go strzelić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.08.2010 o godz. 01:40.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.08.2010, 08:31
Ciekawe czy Garguła jest w tak kiepskiej formie, czy Kulawik ma jakieś uprzedzenia, biorąc pod uwagę że nasza gra nie wygląda zbyt dobrze, a Garguła został kiedyś ściągnięty aby tę naszą grę w przodzie poukładać, to chyba powinnien dostawać przynajmniej te końcówki by coraz bardziej oswajać się z grą po kontuzji, a przy okazji możnaby liczyć na jakieś nietuzinkowe podanie. Garguła jest świetnym piłkarzem i trochę to dziwne, że Kulawikowi nie zależy na nim...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.08.2010, 08:42
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Garguła jest w tak kiepskiej formie, czy Kulawik ma jakieś uprzedzenia, biorąc pod uwagę że nasza gra nie wygląda zbyt dobrze, a Garguła został kiedyś ściągnięty aby tę naszą grę w przodzie poukładać, to chyba powinnien dostawać przynajmniej te końcówki by coraz bardziej oswajać się z grą po kontuzji, a przy okazji możnaby liczyć na jakieś nietuzinkowe podanie. Garguła jest świetnym piłkarzem i trochę to dziwne, że Kulawikowi nie zależy na nim...
Zapewne jest w kiepskiej formie - a że dojdzie do swojej optymalnej mam wątpliwości. Po pierwsze to już nie młodzieniaszek (30 lat), po drugie przerwa w grze bardzo długa (a po powrocie kolejne lekkie urazy eliminujące go z treningu). W ciągu tych kilku występów po kontuzji nie zauważyłem w jego grze niczego, co dawało by nadzieję na powrót Łukasza do formy w której poprowadził by naszą grę. Na chwilę obecną nie ma na to szans (wg mnie nie ma na to szans w ogóle - nigdy nie uważałem Garguły za piłkarza, który godnie zastąpi Szymkowiaka) i widzi to Kulawik nie biorąc go pod uwagę przy ustalaniu składu. To mi się akurat podoba, bo mają grać najlepsi w danym momencie.
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.08.2010, 09:53
Jak już wcześniej ktoś napisał brakuje mi jednak w składzie kontuzjowanego Brożka. W formie czy nie, to chyba jedyny egzekutor w naszym składzie. Riosa nie widziałem więc ciężko go oceniać ale jak dla mnie jest raczej takim podwieszonym. Co do bramkarza to jakoś nie mogę nabrać zaufania do Pawełka ale obym się mylił ! No i zobaczymy jak to będzie dziś
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2010, 10:22
Bielau napisał(a):Wyświetl post
Jak już wcześniej ktoś napisał brakuje mi jednak w składzie kontuzjowanego Brożka. W formie czy nie, to chyba jedyny egzekutor w naszym składzie. Riosa nie widziałem więc ciężko go oceniać ale jak dla mnie jest raczej takim podwieszonym. Co do bramkarza to jakoś nie mogę nabrać zaufania do Pawełka ale obym się mylił ! No i zobaczymy jak to będzie dziś
Przecież jest Rafał Boguski!!
A tak na serio to mamy Żurawia, który wg 90% forum miał na zapewnić 15 bramek w lidze i 15 asyst. Oczywiście widać, że nie jest w formie ale chyba trochę za duże wymagania jak na kogoś kto powoli kończy swoją karierę.

Co do samego spotkania. Atak Rios - Małecki nie byłby zły. Obaj szybcy przebojowi. Na pewno sprawiają większe zagrożenie niż reszta naszych "napastników"
Jeżeli chodzi o Mario. Jeśli dzisiaj znowu popisze się paroma interwencjami (dobrymi oczywiście ) to na stałe zagości w bramce Wisły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 11:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on.. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy .. Parodia bedzie stawianie na Pawelka......2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze......
To mają grać lepsi, czy Ci za których więcej zapłaciliśmy?
Wariant numer 2 już przerabialiśmy, kiedy katowano nas grą Łobodzińskiego do momentu, aż mistrzostwo zaczęło być zagrożone..

Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Kto mógł się spodziewać, że jeszcze zatęsknimy za Jopem..

Zobaczymy czy jutro Bunoza, CHOCIAŻ RAZ wyskoczy do główki - Gordan, powodzenia!
Ja mu stawiam poprzeczkę o wiele wyżej.. Niech nie tylko wyskoczy, ale jeszcze trafi w piłkę..

Swoją drogą - może on ma lęk wysokości?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 11:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2010, 11:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To mają grać lepsi, czy Ci za których więcej zapłaciliśmy?
Wariant numer 2 już przerabialiśmy, kiedy katowano nas grą Łobodzińskiego do momentu, aż mistrzostwo zaczęło być zagrożone..
Czy ja cos takiego napisalem ? Testuja 20 bramkarzy, w koncu znajduja(podobno swietnego) Jovanica, placa za niego duze pieniadze, a na koncu okazuje sie ze ten bramkarz przegrywa rywalizacje z Pawelkiem...dla mnie sa to jaja...albo Jovanic jest slabiutki(i znowu jakis walek przy transferze), albo Pawelek gra po znajomosci i nie wiem, co gorsze .

edit. Przeciez kosztowal 400-700 tys. euro(suma nie zostala ujawniona, a rozne zrodla sie "rozstrzelane"). Jesli mamy takie pieniazki na rezerwowego bramkarza, to tylko cieszyc sie ze swietnej sytuacji w klubie. Tylko po co przez te lata testowano tylu bramkarzy ? To nie ja tez przedstawialem Jovanica jako pierwszego bramkarza Wisly .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.08.2010 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 12:07
Czy ja cos takiego napisalem ? Testuja 20 bramkarzy, w koncu znajduja(podobno swietnego) Jovanica, placa za niego duze pieniadze, a na koncu okazuje sie ze ten bramkarz przegrywa rywalizacje z Pawelkiem...dla mnie sa to jaja...albo Jovanic jest slabiutki(i znowu jakis walek przy transferze), albo Pawelek gra po znajomosci i nie wiem, co gorsze .
Jeżeli dla Ciebie 200 tys. to jest dużo za bramkarza na tym poziomie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2010, 12:17
Pawełek w bramce... ja nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.08.2010, 12:29
Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie Zurawski, bo jesli ktos ma strzelic gola, to wlasnie on. Rado to poziom I-szo ligowy, zreszta zmiana po 45 minutach slabej gry w poprzedniej kolejce chyba cos znaczy . Parodia bedzie stawianie na Pawelka...2 lata szukania bramkarza i sprowadzili takiego, ktory jest gorszy od Mariusza i to za calkiem powaznie pieniazki ? Juz slysze te komentarze...
Tu chodzi o rywalizacje, a nie jak to wczesniej bylo. Mysle, ze teraz Mariusz bedzie o wiele pewniejszy niz wczesniej.Tym bardziej, ze bronić ma ten kto ma LEPSZA forme. Widocznie Mario czuje sie pewnie i dobrze. Oby tak dalej
Ostatnio edytowane przez kpn : 15.08.2010 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.08.2010, 12:38
kpn napisał(a):Wyświetl post
Tu chodzi o rywalizacje, a nie jak to wczesniej bylo. Mysle, ze teraz Mariusz bedzie o wiele pewniejszy niz wczesniej.Tym bardziej, ze bronić ma ten kto ma LEPSZA forme. Widocznie Mario czuje sie pewnie i dobrze. Oby tak dalej
Rywalizacja jest, jesli bramkarze sa podobnej klasy(a ja nie chcialem w Wisle kolejnego Pawelka, bo to bramkarz bardzo, bardzo przecietny). Wisla szukala przez ten okres czasu kogos lepszego od Mariusza...i to chyba jest logiczne. Dziwne tez, ze Jovanic zgubil forme w ciagu tygodnia, bo to on przeciez bronil w 4 pierwszych meczach ...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2010, 12:46

Więc chłopaki muszą się jeszcze postarać by przebić Mariusza
A z dawnych czasów to jeszcze to http://www.youtube.com/watch?v=6hHcTdB3qns
W ogóle to mam wrażenie że teraz jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy przez Clebera. Nie to żebym miał do niego jakiekolwiek pretensje, bo przecież specjalnie tych kontuzji nie łapał, ale został zakonstraktowany by w razie czego łatać dziury, a kiedy był potrzebny (Cracovia, Quarabag) to akurat nie mógł grać...
Mam takie dziwne przekonanie graniczące z pewnością że gdyby wystąpił w którymkolwiek z tych meczów, i spełnił swoją rolę łatacza to Kasperczak ciągle byłby trenerem, a my wszyscy bylibyśmy w zupełnie innych nastrojach.
Ale to taki nostradamusowski offtop.

Co do meczu to jestem ogromnie ciekawy co na dzisiaj przygotował Kula, bo cholernie bardzo bym chciał by to on został I trenerem i się sprawdził w tej roli.

PS. zejdźcie już z Pawełka. Zostaliśmy w ostatnich latach strasznie rozpieszczeni na tej pozycji Borucami, Kuszczakami, Fabiańskimi czy innymi Muchami, czyli bramkarzami klasy światowej i chyba nie potraficie zejść na ziemię i ocenić Mariusza adekwatnie do ligi i drużyny w jakiej występuje. W ogóle to śmiem twierdzić że Mario jest lepszym bramkarzem niż 90% naszych piłkarzy piłkarzami. O ile zrozumieliście o co mi chodzi W każdym razie jego kilka błędów na sezon jest niczym w porównaniu do ciągłego pudłowania Brożka, Małego czy Boguskiego. Jego incydentalne problemy z chwytaniem to pikuś w porównaniu do kompletnego braku techniki naszych piłkarzy w polu, do przyjmowania biodrem piłek zagrywanych po ziemi, do ciągłych strat Małego itd.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 15.08.2010 o godz. 12:58.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.08.2010, 12:50
Rywalizacja jest, jesli bramkarze sa podobnej klasy(a ja nie chcialem w Wisle kolejnego Pawelka, bo to bramkarz bardzo, bardzo przecietny). Wisla szukala przez ten okres czasu kogos lepszego od Mariusza...i to chyba jest logiczne. Dziwne tez, ze Jovanic zgubil forme w ciagu tygodnia, bo to on przeciez bronil w 4 pierwszych meczach ...
a kto twierdzi ze zgubil forme? to ze ktos siedzi na lawce nie oznacza ze nie nadaje sie na 1 jedenastke i ze jest slabszy od swojego kolegi z danej pozycji.. rownie dobrze trenerzy moga posadzic Rooneya czy C. Ronaldo na lawce a wystawic jakichs trampkarzy i ktos nagle stwierdzi ze Ci trampkarze wymiataja lepiej od tejze dwojki?.. to sie nie laczy ze soba.. widocznie Kula ma taka taktyke, moze dlatego ze jest nowy, bo nie ogladal poprzednich meczow z jego udzialem, mial tez malo czasu na przejrzenie wszystkich, nie uczestniczyl przed objeciem trenerki w treningach czy zgrupowaniach Wisly, przeciez Kulawik nie byl zwiazany z 1 druzyna, nie on sie nia zajmowal, nie trenowal 1 druzyny, nie jezdzil z nia na zgrupowania i mogl malo co widziec i malo wiedziec... przeciez kto by sie spodziewal ze tak to sie skonczy nagle (Kasper wylot i Kula do druzyny) wystawil na oslep Pawelka, ktory troche w Wisle juz jest, a ten rozegral super mecz i znow na niego moze postawic w meczu z Ruchem, moze cos nie tak ze zdrowiem, tak to widzi i juz, powodow moze byc mnostwo..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.08.2010, 12:55
Jovanic gdy wychodzil z budynku klubowego po meczu z Arką kulał, więc może ma jakąś kontuzje. Dzisiaj liczą się tylko 3 punkty. Każdy inny wynik niż zwycięstwo to w tym meczu ze słabiutkim Ruchem porażka.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.08.2010, 13:21
Mam pytanie do przedstawicieli klubu na tym forum

Niejaki Zbymak donosił, że piłkarze mają także zapłacić za kompromitowanie Wisły na boisku. Tylko ja się pytam Kulawika, co w jego składzie Wisły robi Wojciech Łobodziński ? Antypiłkarz, przepłacany niemiłosiernie, który w ciągu 3 lat nie dał Wiśle kompletnie NIC ? Cupiał potrafił pozbyć się Kowalczyka, Mijajlowicza, Baretto, Vargi, Kryszałowicza, Kaczorowskiego, Niedzielana - z ważnymi kontraktami, a najwiękrzej pomyłki stulecia, nikt nie potrafi z klubu usunąć ? . Przecież Ci wszyscy powyżej wymienieni piłkarze byli w porównaniu z Łobodzińskim, mniejszym złem klubowym. Wyrzuciliśmy w błoto 400 tys € i co rok wyrzucamy kolejne 300 tysięcy, co już dawno przekroczyło milion. Ile jeszcze mamy wyrzucać w błoto ?
Kulawik, powołujący do kadry Łobodzińskiego, zaprzecza wszelkim oznakom normalnosci i przyszłości. Oby ten kolejny trener bez głosu i sensu, nie był dłużej trenerem, niż kolejny dzień.
Widać, że Boguski, nawet w tragicznej formie i kondycji, także jest w składzie, podobnie, jak Piotr Brożek czy Maciej Żurawski.

Gdzie i kiedy piłkarze zapłacą za kompromitującą postawę boiskową, panie prezesie Basałaj ? Czy znowu, śladem Głowackiego i Marcelo, jedyną pana ofiarą, będzie sprzedany, podobnie, jak ci stoperzy, pracowity i przydatny Wiśle, Junior Diaz ?

Rzeczywiście, jeśli jedynym ukaranym za entą kompromitację boiskową, ma być znowu, wyłącznie trener ( Kasperczak tym razem), to broń Boże, aby klub zatrudniał innego trenera, niż mierny i wierny Kulawik, którego kilka lat pracy z ME, przyniosły zerowy stan wzmnocnienia Wisły, choćby w lidze, o pucharach nie wspominając. Nie marnujcie wtedy kolejnej kasy Cupiała na trenerów z sensem, których szybciutko, pseudo piłkarze przerobią w zmowie z zarządem i prezesem, na trenera bez sensu, wobec postawy piłkarzy i tolerowania tej postawy, przez zarząd i Cupiała. Nie tylko Petrescu, wskazywał palcem, prawdziwych winowajców, wszelkich kopromitacji Wisły. Zrobił to też Kasperczak, mówiąc o karnym Żurawia czy błazenadzie innych. Niestety, miernych, ale do końca wiernych, trenerów polskiej szkoły, nie stać na takie słowa, z obawy na swą dalszą karierę u innych Cupiałów czy Walterów. I polska tandeta piłkarska, zamyka się w swoim kamiennym kręgu.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.08.2010 o godz. 13:34.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 13:23
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
wystawil na oslep Pawelka, ktory troche w Wisle juz jest, a ten rozegral super mecz i znow na niego moze postawic w meczu z Ruchem, moze cos nie tak ze zdrowiem, tak to widzi i juz, powodow moze byc mnostwo..
Wy w ogóle czytacie relacje z konferencji po meczach? Czy macie to głęboko w d... ?

Tomasz Kulawik:
"Mariusz wyglądał ostatnio bardzo dobrze. Po wpadce, gdzie straciliśmy w Azerbejdżanie trzy bramki, postanowiłem postawić na niego. Wyzdrowiał, czuje się pewnie - myślę, że ta decyzja nie była błędem."
Ja się pytam: Jak na oślep? Chodzicie na treningi by porównywać który zawodnik się lepiej prezentuje? Ja mam większe zaufanie do trenera Kulawika, on w przeciwieństwie do was, wie w jakiej formie jest zawodnik i może wystawić tego który jest obecnie LEPSZY.

Wypowiedź odnośnie Rado:
"Wiem, że Kamila stać, aby grać dobrze. Atmosfera meczu trochę go stremowała, parę razy miał nieciekawe zagrania, zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało" - ale nie, Markus będzie się upierał , że to "po znajomości" - pozostawię to bez komentarza. Rado nie prezentował się gorzej od kolegów z którymi mu było dane grać, pomimo tego , że zarabia kilkadziesiąt razy mniej, a skoro nie widać różnicy , po co przepłacać?
Jak dla mnie Kula nie popełnił jak na razie większego błędu (może poza zmianami w meczu z Arką) Jak na trenera tymczasowego wystawiłbym mu ocenę 4/5.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2010, 13:54
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że środek pola w ofensywie w poprzednich meczach pozbawiony Garguły kompletnie nie istniał. Zero prostopadłych podań, kreowania gry. Rado z Arką absolutnie tego nie zmienił - nic nie kreował, nie podawał dobrych piłek do napastników. Z Szawle, mimo słabości rywala, przy Gargule wyglądało to jednak nieco lepiej, inaczej.

Lepiej dać nawet tylko 30-45 minut zawodnikowi, który potrafi myśleć na boisku i coś stworzyć, nawet jeśli jest w slabej dyspozycji, niż dać grać zawodnikowi, który kompletnie niczym się nie wyróżniał nawet na tle cieniutkich partnerów.

Dla mnie Rado gra "po znajomości" z ME, a nie dlatego, że faktycznie może dać więcej drużynie od Garguły, czy nawet Jirsaka.

A powrot do bramki Pawełka - nie mówię, że w obecnej sytuacji nieuzasadniony - oznacza oczywiście kolejną porażkę naszej polityki kadrowej, która od 3 lat oficjalnie stara się postawić między słupkami kogoś znacznie lepszego.

Wypowiedź odnośnie Rado:
"Wiem, że Kamila stać, aby grać dobrze. Atmosfera meczu trochę go stremowała, parę razy miał nieciekawe zagrania, zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało" - ale nie, Markus będzie się upierał , że to "po znajomości" - pozostawię to bez komentarza.
A co miał powiedzieć Kulawik, że wystawia go nie dlatego, iż może jego zdaniem zagrać dobrze? Gdzie te słowa dowodzą, że Rado bardziej zasługiwał na grę przykładowo od Wilka? Że nie został wystawiony za sprawą znajomości z trenerem z ME?

Cytat:
Rado nie prezentował się gorzej od kolegów z którymi mu było dane grać, pomimo tego , że zarabia kilkadziesiąt razy mniej, a skoro nie widać różnicy , po co przepłacać?
Bo jego gra podobnie jak reszty drużyny na takim poziomie jak z Arką oznacza nieuchronną kompromitację zarówno w lidze jak i pucharach, a co za tym idzie także potężne straty finansowe.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.08.2010 o godz. 14:19.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.08.2010, 13:59
może Garguła ma jakiś drobny uraz i Kulawik uznał że lepiej go dobrze zaleczyc niż potem miałby pauzowac 1,5 roku jak ostatnio
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.08.2010, 14:31
[QUOTE=Markus;961000

Dla mnie Rado gra "po znajomości" z ME, a nie dlatego, że faktycznie może dać więcej drużynie od Garguły, czy nawet Jirsaka.

[/QUOTE]

Jak dla mnie to był dobry ruch Kulawika. Dzięki takiemu ruchowi dał motywacje młodym do pracy. Myślisz, sytuacja w której trenujesz ze świadomością braku większych szans na grę w pierwszym składzie w przyszłości jest zdrowa? Juniorzy patrzą na takiego Mączyńskiego, który jest stale nadzieją na wypożyczeniu. Jestem pewien, że taki Rado jest w stanie lepiej grać od Irsaka czy Łobodzińskiego. Dlaczego ? Bo nie gra dla wypłaty, zarabia jakieś grosze, ale daje z siebie 100% !

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:41
gress napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, sytuacja w której trenujesz ze świadomością braku większych szans na grę w pierwszym składzie w przyszłości jest zdrowa?
Znacznie bardziej chora jest sytuacja, w której każdy zawodnik będzie trenował ze świadomością, że nawet jeśli wypruje z siebie flaki i będzie lepszy, to i tak nic nie da, bo pewny plac z urzędu ma młody ulubieniec trenera.

W każdym normalnym klubie reguły są proste i jasne: jeśli jesteś lepszy od konkurenta, grasz Ty, a nie konkurent. I wszyscy są traktowani jednakowo sprawiedliwie, bez faworyzowania.

Rado jeszcze ani razu nie pokazał, że w czymkolwiek jest lepszy od Garguły, Riosa, Wilka etc.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.08.2010, 15:28
W czasie 45 minut powinien walnąć z 2 bramki coś stworzyć tylko z kim ?
Z Sobolem bez formy czy Małeckim biegającym po całym boisku.
Wszyscy narzekają że młodzi zawodnicy nie mają szans się ogrywać i później nie ma jednego wychowanka.
Garguła nie był przygotowany na Arkę a po wcześniejszych kontuzjach trzeba na niego chuchać i dmuchać żeby
znowu się nie posypał lepiej zaczekać tydzień i mieć go na dłużej niż wprowadzić go o tydzień za wcześnie i znów
czekać rok na jego powrót.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2010, 15:39
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy narzekają że młodzi zawodnicy nie mają szans się ogrywać i później nie ma jednego wychowanka.
Nikt na to nie narzeka, jeśli są za słabi na grę lub gorsi od konkurentów do składu. Na koszulkę Wisły trzeba sobie czymś zasłużyć. A od "ogrywania się" w profesjonalnym futbolu od dawna są wypożyczenia do innych klubów, a nie wprowadzanie niezdrowych reguł rywalizacji o miejsce w pierwszym składzie i kadrze meczowej.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.08.2010, 16:05
kot napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do przedstawicieli klubu na tym forum

Niejaki Zbymak donosił, że piłkarze mają także zapłacić za kompromitowanie Wisły na boisku. Tylko ja się pytam Kulawika, co w jego składzie Wisły robi Wojciech Łobodziński ? Antypiłkarz, przepłacany niemiłosiernie, który w ciągu 3 lat nie dał Wiśle kompletnie NIC ? Cupiał potrafił pozbyć się Kowalczyka, Mijajlowicza, Baretto, Vargi, Kryszałowicza, Kaczorowskiego, Niedzielana - z ważnymi kontraktami, a najwiękrzej pomyłki stulecia, nikt nie potrafi z klubu usunąć ? . Przecież Ci wszyscy powyżej wymienieni piłkarze byli w porównaniu z Łobodzińskim, mniejszym złem klubowym. Wyrzuciliśmy w błoto 400 tys € i co rok wyrzucamy kolejne 300 tysięcy, co już dawno przekroczyło milion. Ile jeszcze mamy wyrzucać w błoto ?
Sugeruję czasem oderwać się od monitora i obejrzeć jakiś meczyk Wisełki. Na pierwszy ogień polecam Lechia - Wisła, kluczowy mecz w walce o nasz ostatni tytuł mistrza Polski.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.08.2010, 16:24
Wy w ogóle czytacie relacje z konferencji po meczach? Czy macie to głęboko w d... ?

Tomasz Kulawik:
"Mariusz wyglądał ostatnio bardzo dobrze. Po wpadce, gdzie straciliśmy w Azerbejdżanie trzy bramki, postanowiłem postawić na niego. Wyzdrowiał, czuje się pewnie - myślę, że ta decyzja nie była błędem."
Ja się pytam: Jak na oślep? Chodzicie na treningi by porównywać który zawodnik się lepiej prezentuje? Ja mam większe zaufanie do trenera Kulawika, on w przeciwieństwie do was, wie w jakiej formie jest zawodnik i może wystawić tego który jest obecnie LEPSZY.

.

no tak dobrze widzi w jak super formie jest Boguski
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 15.08.2010, 16:27
tedyy poczytaj sobie konferencje gdzie podał że Boguś jest w słabej dyspozycji więc nie liczę na to że dziś dostanie jakąkolwiek szansę

Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.08.2010, 16:30
Markus napisał(a):Wyświetl post

Rado jeszcze ani razu nie pokazał, że w czymkolwiek jest lepszy od Garguły, Riosa, Wilka etc.

A czy Garguła pokazał coś lepszego od Rado ? Zbyt ostro do tego podchodzisz. Kulawik trenował ME, uznał że mu się należy więc dał mu grać. Który ostatnio trener dał coś pograć młodemu ? Wystawianie na siłę dziadków z wielką wypłatą nie zawsze ma sens. Po co nam ME (po za wymogami ekstraklasy), skoro wyciągamy z niej jednego zawodnika na kilka lat (Małecki). Osobiście popieram ruch Kulawika. Każdy ma swój sposób myślenia, niemniej jednak szanuję twoje zdanie.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.08.2010, 16:36
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
tedyy poczytaj sobie konferencje gdzie podał że Boguś jest w słabej dyspozycji więc nie liczę na to że dziś dostanie jakąkolwiek szansę

obyś się nie mylił ale obawiam się że druga połowa jego NA PRZEŁAMANIE
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 16:58
tedyy napisał(a):
obyś się nie mylił ale obawiam się że druga połowa jego NA PRZEŁAMANIE
Poczytaj sobie wcześniejsze strony, znajdziesz tu wypowiedzi ludzi którzy pomimo bardzo słabego meczu Rafała z Arką dalej widzieliby Boguskiego jako zmiennika w drugiej połowie. Jest takie stare powiedzenie "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził" ;-) Cokolwiek Kulawik nie zrobi i tak będzie krytykowany:

Postawi na Gargułe, pojawi się krytyka , że nie stawia na młodzież, że gramy starymi prykami tylko dlatego , że mają wyrobione nazwisko. Że wystawia zawodnika w słabszej formie, ryzykując odnowienie kontuzji.
Postawi na Rado, to Marskus będzie krytykował, że to układy
Postawi na Pawełka, będą mu wypominać, że Pawełek słaby bramkarz i po co kupowaliśmy Milana Jovanića.
Postawi na Jovanića będzie krytykowany, że zmienia najlepszego piłkarza ostatniego meczu.

Wiedziałem, że jeszcze pojawią się trenerzy, menedżerzy z zamiłowania , co wiedzą najlepiej jak powinien wyglądać wyjściowy skład!
Jak ten poniżej
V
Ostatnio edytowane przez Lysy : 15.08.2010 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów