|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
dobra ale czy ja mowie ze KONKRETNIE ta ma kupic ? Zaproponowalem tylko takie auto, chcialem pokazac jak wygflada i jakie wyposazenie jest )wiec spokojnie ![]() ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Koyoot widze, ze masz podobne wymagania co do auta jak ja, z tym ze ja zamierzam robic 'troche' dluzsze trasy 2x w miesiacu po 1200km. Diesel odpadl z powodow ideologicznych i tak naprawde na placu boju u mnie pozostaly dwa samochody - A6 Avant 3.2 albo Subaru Legacy Spec B. Niestety jeszcze nie udalo mi sie znalezc auta, ktore swoim stanem odzwierciedla cene ale jakos specjalnie mi sie nie spieszy.
![]()
**********************Open Minds Will Dominate**********************
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niektórzy przebiegi samochodem robią symboliczne więc każdej oferty bym tak znowu nie odrzucał, bo nie każdy jeździ samochodem kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie. Jestem tego dobrym przykładem. Focus w tej chwili 10-letni i ma najechane 140 tys. km. Honda po 10 m-cach użytkowania ma najechane 5800 km.
Jak auto jest w ruchu miejskim to ciężko zrobić astronomiczne przebiegi.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Nie chce wlasnie samochodu ktorym moglbym szpanowac na miescie bo to nie jest dla mnie. Jak pisalem wczesniej myslalem nad BMW 7 bo dla mnie jest to najpiekniejsze auto na ziemi, ale nie kupi go z jednego prostego powodu. Nie doroslem jeszcze do tego by kupic cos takiego. Wole skromniejszy samochod, choc nie pozbawiony przestronnosci.Dla mnie liczy sie wyglad auta na pierwszym miejscu, dalej jest niezawodnosc, silnik, oraz to zeby mnie pozniej nie wytykali palcami " O popatrz, jaki samochod kupil, skad on ma siano." Dlatego mam taki problem . Moze to dziwne, wiem. Ale coz tak mnie wychowano w skromnosci .Chyba postawie w tym wypadku na albo Vectre C bo nie rzuca sie tak bardzo w oczy, albo na Kie Cee`d. A Jakosc Mercedesow mocno spadla w ostatnich 10 latatch .Wojtek moj ojciec ma 3 letnie auto ktore kupil nowke i ma natrzepane 6000 km... az mu mowie zeby czesciej nim jezdzil bo kurde szybciej sie zestarzeja podzespoly, ale coz szkoda pieniedzy na paliwo... |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
|
Miał ktoś do czynienia z Fiatem Stilo?
Konkretnie chodzi mi o wersje Abarth z silnikiem 2.4 benzyna, 170KM. Wiadomo jakie są opinie o Fiatach, dlatego proszę o jakieś opinie dot. tego modelu. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
popsuł sie niemiecki,to wina dróg,zlego paliwa,albo mial przekręcony licznik.popsuł sie francuz albo wloch czy inny koreańczyk,to wiadomo-ch...nia. ja zrobilem kilakset tysiecy mercedesem,ponad 200 tyś fiatem i ok 150 tys citroenem,oprócz tego teraz ford wczesniej inne samochody i powiem,ze jak na razie najmniej dołozyłem do fiata i okazał sie najbardziej niezawodny.najdrożej wyszedl mnie merol,który oprócz tego,ze mial najwiecej usterek,to tez i naprawy były najdrozsze. co do stilo-mój kuzyn zdziera juz drugiego (roczne przebiegi po ok 80 tyś) i żaluje że trzeciego nie kupi bo produkcja zakończona.faktem jest,że uzywa 1.9 JTD.jednego z najlepszych diesli jesli nie najlepszego. tej benzynówki o której piszesz nie znam,ale chyba podobne były w alfie.wg mnie stilo to najbardziej niedoceniony samochód . ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Do tego dolicz sobie dosyc wysokie koszty ekspolatacji - jak chcesz jezdzic szybko, to musisz zainwestowac w opony (raz na dwa lata powinno starczyc jak po torze nie latasz), hamulce (klocki na kazdym przegladzie, tarcze co drugie klocki), olej wysokiej jakosci i raczej czesto zmieniany. To sa rzeczy normalne, do tego na pewno pojawia sie jakies niespodzianki - to sprzeglo czy skrzynia nie wytrzyma kolejnego sprintu spod swiatel, to przychaczysz kraweznik jak sie nie zlozysz w zakrecie i bedzie zawias do robienia. Zachce Ci sie pewnie rowniez podnosic osiagi, a tego w aucie wolnossacym tanim kosztem robic sie nie da. Podsumowujac, takie auta sa dla ludzi zdecydowanych czego chca. Jesli jestes pogodzony z ponoszeniem duzo wyzszych kosztow eksploatacji niz uzytkownik przecietnego dupowozu w zamian za odrobine radosci z jazdy to ok, w innym razie sugeruje poszukac czegos bardziej ugrzecznionego. ![]()
**********************Open Minds Will Dominate**********************
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zna ktoś jakiegos DOBREGO w miare taniego elektryka. Potrzebuje auto do kompa podpiąć
Podobno na Balickiej jest dobry, tyle ze podobno ... ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie znajduje się warsztat gdzie zamontują mi radio do samochodu ? ( mam zła kostke i trzeba tylko kable uciać i włożyc w prawidłowa) wiem ze za media jest takie cuś ale może znacie jeszcze jakieś inne miejsca ?
PS. w miarę tani ![]() Powód: radio
Ostatnio edytowane przez Ja_Kibic : 07.08.2010 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Na przeciwko Akademi Rolniczej (na 29 listopada) jak się wjeżdża w ulice Czerwonego Prądnika po prawej stronie. ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Media zapłaciłem za to, o czym piszesz 45 zł. Nie wiem czy to dla Ciebie tanio, czy drogo.
Na pewno w NorAuto to robią, ale pewnie drożej. Jak wszystko co oni robią ![]() Panowie, szukam kogoś kto się zna na LPG. Potrzebuje albo pomocy w zainstalowaniu emulatora sondy lambda, albo jakiegoś warsztatu, który mi to tanio zrobi. Byłem u mojego gazownika i krzyknął sobie 200 zł. Podobno to dużo, jak za tą ilośc pracy i czasu jaki muszą w to wlożyć... Więc jak? Może ktoś to robił i coś poleci? BTW: Ile by wyszlo przerobienie instalki I gen. na II? ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
1986, tani czyli? Jakie auto? Może będę mógł pomóc.
Na Balickiej (Sebastian) wymiata, ale do tanich nie należy... ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
|
Tak z ciekawości jakim Fiatem jeździłeś?
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie zna się ktoś z Was na elektronice/mechanice? Chodzi o zainstalowanie Bingo-M sterownika do gazu itp.
Ballantines'a stawiam za pomoc przy tym. ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżdżę do dzisiaj fiat scudo.ale fakt,że zwykly dieselek bez turbiny,common railow i innych wynalazków.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Witam, Panowie ma ktoś dostęp do analizatora spalin albo chociaż informacje gdzie w krakowie moza się podpiąć i samemu i pogrzebac w aucie
Pozdr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co by było lepszym rozwiązaniem, kupienie fiata Bravo czy opla Astry I (brane pod uwagę tylko diesle) za 0k 5000 zł.?
A może coś innego w tych pieniądzach? ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
większe znaczenie od marki i modelu ma stan techniczny samochodu.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Blacharsko to z tych dwoch aut moge CI bardziej polecic fiata................
Astra I makabra w blacharce, okolice wlewu paliwa- lepiej o nim nie mowic ps. kupienie fury w porządnym stanie za 5 tys graniczy z cudem. Ostatnio tez dysponowalem takimi funduszami i bylem na kupnie auta, po pol roku przegladania ofert wreszcie sie udalo. Cale szczescie ze mialem zaprzyjazniony zaklad z diagnostyka aut i w ogole zebyscie wiedzili jakimi autami ludzie przyjezdzali, zjedzona podloga, OLEJ w chłodnicy ![]() Do tego grona aut ktorymi sie interesujesz dorzuc golfa III TDI, albo jeszcze i II tdi. Dwojke za 5 tys kupisz taka odpicowana ze klkajcie narody (oczywiscie nei chodzi o wiejski tuning ![]()
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 15.08.2010 o godz. 11:23.
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
No w sumie chyba racja.. Za takie pieniądze to raczej się będzie trzeba kierować stanem samochodu......
ok, a mam pytanie jeszcze o jakiś portal motoryzacyjny zawierający opisy części, silników, i ogólnie wszystkiego związanego z motoryzacją, jest takowy? ![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie polecicie zrobić zbieżność?
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może ktoś polecić jakiegoś taniego ubezpieczyciela dla początkującego kierowcy
?![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Warsztat na Walerego Sławka 45, koło sklepu Maciek. Kumaci mechanicy, koszt 90zł.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak brałem pierwsze auto na siebie to najtaniej mi wyszło przez mbank. Najtańsza z możliwych opcji to była Benefia. Jak porównywałem be zniżkowe oferty to różnica na korzyść mbanku była ponad 200 a w niektórych przypadkach typu PZU koło 400. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ewentualnie Warta jeśli masz tam rodzica który ubezpiecza swoje auto. Wtedy od strzała dostajesz -40% zniżki bonus malus (znizka "Rodzice w Warcie") ![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arturo, 90 zł drogo. Znam tańszych, też kumatych.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Warto brać Peugeota 407 2.0 benzyne automatic? Cena 27000 2006 rok seriwsowany caly czas do konca, pofirmowy i przebieg 160000. Za benzyna przemawiają tanzsze naprawy, wiecej koni. Ale znowu w tej chwili jest troche drozsza. Chociaż ceny ropy i benzynki się równają
![]() Co sądzicie? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie polecałbym automata. Chyba że chcesz zrobić najwyżej 50 tyś km.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pal lich automat, to co słyszę od ludzi o francuzach to gorsze niż fiaty do potęgi 2
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak samo duzo osob mowi ze niemieckie auta to coś, a francuskie czy włoskie to ble! Mercedes obecny nie ma nic wspolnego z mercedesem sprzed 15 lat, jeśli chodzi o wtrzymałość i jakość. O każdej marce chodzą różne zdania. "Ford gówno wort, a opel omega jego kolega" itd. Tak sie sklada ze starszy mial omege, zero problemow, z fordem bylo roznie. Stąd pytam tych co jeździli tym samochodem i mają cokolwiek mądrego do powiedzenia, oprocz powszechnie znanych frazesów.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|