The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 23:40
Ruch jest teraz cieniutki ale my tez wiec mecz moze byc wyrównany

co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze

Kula pewnie nic wielkiego nie wymysli wiec byle jakie zwyciestwo bedzie cenne,...w takiej formie....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.08.2010, 23:45
Tu wiele będzie zależało od chęci i "świeżości" naszych galacticos. Wiadomo, część była na kadrach, część bardzo ciężko harowała pod okiem Kulawika, a jeszcze inni są w kiepskim stanie psychicznym po Karabachu... Módlmy się by Kulawik nie zechciał wpuścić do składu Jelenia, Rado i innego Bruda, ot tak po koleżeńsku. Warto też odmówić litanie w intencji naszej obrony, bo zanosi się na nowe ustawienie z Bunozą i Cleberem, które chyba nie miało okazji zagrać ze sobą i tu nadzieja w - osłabionym przed sezonem - ataku Ruchu. Na kolanach warto też zaliczyć rundkę (niekoniecznie do Częśtochowy) za to, by na boisku nie pojawił się Boguski. W wymienianie składu raczej nie ma sensu się bawić, bo Kula i tak zrobi swoje, ale jakbym musiał To:
--------------Jovanic--------------
--------Cleber - Bunoza - Diaz--
Cikos-------------------------------
-----------Sobolewski-------------
-------------------------Wilk-------
---------Kirm--------------Paljic---
----------------------Brożek-------
---------------Rios-----------------

Ewentualnie w miejsce Paljica , Garguła.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 12.08.2010 o godz. 23:48.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2010, 08:14
Musimy to wygrać. Guzik mnie obchodzi jak.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2010, 09:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze
Patrzyłem na statystyki piłkarzy w meczach pucharowych i w punktacji kanadyjskiej najlepszy jest Boguski.
Fakt że zagrał 2 beznadziejne mecze może być powodem posadzenia Bogusia na ławce ... ale na trybuny to już przesada, zwłaszcza ze to nie jest gwiazdeczka którą trzeba czasem zdołować .... ja np Paweł B czy Małecki ...

A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut .......
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2010, 09:46
Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.
Mam nadzieje, że Kulawik postawi znowu na Rado. Ogólnie Ruch to już nie to samo, co sezon temu. Poza tym stracili 2 najlepszych napastników, a następcy póki co zawodzą. Rywal spokojnie do "rozjechania" (oczywiście przy odpowiednim zaangażowaniu i grze).
Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 10:55
Cytat:
Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji...
ŻE CO!?

Przecież Brożka to na boisku w ogóle widać nie było.
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 11:02
Grantar napisał(a):Wyświetl post
A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut .......
30 minut bo mlody czy co bo nie rozumiem,on u Nas jest na wypozyczeniu to raz,a dwa nie mamy drugiego tak dobrze wyszkolonego technicznie grajka w zespole,trzy Boguski czy Brozek chyba czas by w koncu na lawce usiedli,niech jak najszybciej nowy trener przyjdize z zagranicy bo u Nas beda wiecznie grac za nazwisko.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2010, 11:27
Barocco napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie

Pawełek - Cikos - Bunoza Cleber Brożek - Kirm Diaz Garguła Małecki - Rios Brożek

dałbym odpocząć Sobolowi, Rado jest troche surowy technicznie, w żadnym wypadku nie wystawiałbym Kowalskiego ani Boguskiego - Ci dwaj muszą sobie odpocząć od piłki na kilka kolejek - a Kowalski to sobowtór Jopa - do widzenia.

na zmianę Łobodziński (za słabszego z pary Kirm Małecki) i Żurawski (za Gargułę lub słabszego z pary Rios Brożek)
skład fajny, ale nie po to kupowaliśmy zastępce Sobola żeby Diaza pchać na ŚP.
Poza tym z Arka to Piotrek zagrał slabo, a Diaz dobrze, więc po co zmiana na LO
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2010, 11:34
Jovanic - Cikos Cleber Bunoza Diaz - Kirm Garguła Sobolewski Małecki - Rios Brożek

z ławki Żurawski, Wilk, Piotr Brożek
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2010, 12:37
nie tylko wislakrakow.com robi live z konferencj dzisiejszej. pod tym adresem tez będzie http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...przed-sezonem/
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2010, 12:45
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
30 minut bo mlody czy co bo nie rozumiem,on u Nas jest na wypozyczeniu to raz,a dwa nie mamy drugiego tak dobrze wyszkolonego technicznie grajka w zespole
30 minut - bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że Rios to mistrz nad mistrzami techniki piłkarskiej, a nawet gdyby to była prawda to jednak piłka nożna jest grą zespołową i nowy trybik trzeba wkładać ostrożnie. 30 minut na podmęczonego przeciwnika to dobre na debiut ...
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
Boguski czy Brożek chyba czas by w koncu na lawce usiedli,niech jak najszybciej nowy trener przyjdzie z zagranicy bo u Nas bedą wiecznie grac za nazwisko.
Brożek posadzony w pierwszej połowie w Azerbejdżanie ... w drugiej połowie pokazał że potrafi grać ...
Boguski siedział na ławce w drugiej połowie w Azerbejdżanie i w pierwszej połowie z Arką ... wiec taka świętą krową nie jest ....
Mam przeczucie że teraz całkiem odstawiony od składu będzie na następne pół roku stracony.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2010, 13:03
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Zajebisty skład!
4-4-3. Tylko czy sędzia się zgodzi.
Biorąc pod uwagę, że w transferach poszliśmy w ilość, to próba wykorzystania tego nie jest taka głupia...

Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2010, 14:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że w transferach poszliśmy w ilość, to próba wykorzystania tego nie jest taka głupia...

Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy?
Akurat tu się nie zgodzę. Gdyby w ostatnim spotkaniu z Arką nasi piłkarze umieli przerzucić piłkę na drugą stronę do Kirma, to mielibyśmy jeszcze więcej okazji. Niestety my woleliśmy grać super bezproduktywnym Pietią, który w całym spotkaniu miał 1 (słownie: JEDNO) dobre zagranie. Ze strony Kirma padła bramka i były najgroźniejsze sytuacje.
Odpowiedz cytując
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 15:20
Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 15:25
zapalony napisał(a):Wyświetl post
Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.
Zatem tym bardziej nie będzie wytłumaczenia dla dalszego pomijania przez niego Riosa w pierwszym składzie. Bardzo potrzebujemy nowych, wartościowych zawodników w ofensywie. Na pewno może dać drużynie więcej niż Rado, czy będący w beznadziejnej formie Boguski.

Mam nadzieję, że nie zabraknie także Garguły. Bez niego nasz środek pola w ofensywie kompletnie nie istnieje.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.08.2010, 16:27
Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.08.2010, 16:28
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.
Osobiscie licze ze jej nie dostanie bo mamy wystarczajaco szeroki sklad zeby mogl rac a nie mlodzian ktory kpoie pilke po boiskach Wawelu...
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.08.2010, 18:53
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Osobiscie licze ze jej nie dostanie bo mamy wystarczajaco szeroki sklad zeby mogl rac a nie mlodzian ktory kpoie pilke po boiskach Wawelu...
Według mnie Jirsak i Boguski powinni być poza 18 meczową, dzięki czemu młodzi chłopcy będą mieć miejsce. Nie powiesz mi chyba, że aktualnie ci dwaj zawodnicy prezentują się lepiej od Rado?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2010, 19:30
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.
Szkoleniowiec przyznał, że w meczu z chorzowskim Ruchem zamierza poczynić pewne zmiany w składzie. Kibice mogą się spodziewać debiutu Andresa Riosa w barwach Białej Gwiazdy. „Nie ukrywam, że z Arką chciałem wpuścić Riosa, ale musiałem ratować środek pola, gdzie Sobolewski zostawił troszeczkę zdrowia. Arka przeszła na trzech napastników, wolałem wzmocnić środek pola Cezarym Wilkiem niż zagrać va banque ofensywnie z Riosem. Myślę, że na Ruchu może to być dobry strzał” – stwierdził Tomasz Kulawik.

Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2010 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 19:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Szkoleniowiec przyznał, że w meczu z chorzowskim Ruchem zamierza poczynić pewne zmiany w składzie. Kibice mogą się spodziewać debiutu Andresa Riosa w barwach Białej Gwiazdy. „Nie ukrywam, że z Arką chciałem wpuścić Riosa, ale musiałem ratować środek pola, gdzie Sobolewski zostawił troszeczkę zdrowia. Arka przeszła na trzech napastników, wolałem wzmocnić środek pola Cezarym Wilkiem niż zagrać va banque ofensywnie z Riosem. Myślę, że na Ruchu może to być dobry strzał” – stwierdził Tomasz Kulawik.

Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic.
Masz rację. Zresztą sam Wilk powiedział , że wszedł on a nie Rios tylko po to , by poukładać grę z Sobolem.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.08.2010, 20:45
Tomasz Kulawik przed meczem z Ruchem Chorzów.
Wideo z konferencji.
O Brożku, Cleberze, Riosie...
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-kazdy...a-tutaj-robie/
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 13.08.2010, 21:29
Czyli w końcu się doczekałem, Rios będzie w pierwszym składzie.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 14.08.2010, 08:37
Ciekawe, jakie będą tu opinie, jak Rios zagra cały mecz i niczym się nie wyróżni ?
Co do samego meczu, Ruch nie odpadły z LE z drużyną z Malty, więc może być za silny dla naszych.
Remis 0:0 albo wygrana Wisły 1:0 po przypadkowym golu. Znów ktoś będzie strzelał, wyjdzie z tego dośrodkowanie i wygramy
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez =Metatron= : 14.08.2010 o godz. 08:38.
450 km od R22

Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.08.2010, 09:07
Jakie mają być, nikt się zapewne nie zdziwi Bo tu każdy jest przygotowany na ewentualną porażkę w słabym stylu z przyzwyczajenia.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.08.2010, 18:23
Cytat:
W sobotnim treningu wziął udział Paweł Brożek, ale po nim zgłosił ból w mięśniu przywodziciela. Z tego samego powodu „Brozio” nie trenował w piątek i dlatego też nie zagra w meczu z chorzowskim Ruchem.

Do meczowej osiemnastki nie załapali się również Łukasz Garguła i Tomas Jirsak. Być może ci dwaj zawodnicy zagrają w poniedziałkowym meczu Młodej Wisły z Młodym Ruchem. Do kadry powrócił natomiast Cleber, który z powodu kontuzji nie mógł zagrać w pierwszym meczu ligowym.

Osiemnastka meczowa na spotkanie z Ruchem Chorzów:

bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek
obrońcy:
Piotr Brożek, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Cleber, Junior Diaz, Mateusz Kowalski
pomocnicy: Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Dragan Paljić, Kamil Rado, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: Rafał Boguski, Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rozka_na_ruch/
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.08.2010, 18:50
Chciałbym poznać merytoryczne uzasadnienie Kulawika, dlaczego w kadrze znalazło się miejsce dla Rado, czy Boguskiego. a nie znalazło dla Garguły.

Coraz mocniej widać, że Kulawik wprowadza niezdrowe metody selekcji piłkarzy do składu - grają nie najlepsi, tylko najbardziej lubiani.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.08.2010, 18:57
Jest faktycznie dziwna sytuacja ze w skladzie nie ma miejsca dla obu rozgrywajacych zawodnikow...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.08.2010, 19:02
Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.08.2010, 19:12
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.
Cleber tak samo. Jego to ograniczenie nie obowiązuje, a Gargułę tak?

To tłumaczenie nie trzyma się kupy. W dodatku Garguła wcale nie musiałby grać przecież od początku do końca.

No ale Rado jak widać ma miejsce poza wszelką kolejnością i rywalizacją. Znów są "równi" i i równiejsi".

Oby jak najszybciej został zatrudniony nowy trener, który nikogo nie będzie forował i uprzywilejowywał.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.08.2010 o godz. 19:16.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.08.2010, 19:22
Rowni rowniejszymi, a jaka jest pewnosc ze gargula lepiej sie prezentuje niz rado na treningach? nie wiemy tego, no chyba ze ktos uczeszcza na boczne boisko i obserwuje treningi to niech sie wypowie
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów