|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Smolarek wszedł na 20 minut - strzelil bramkę. Boguski musi mieć 270 minut, zanim po serii złych przyjęc, kiksów, w koncu strzeli na pustą.
Co ty wymagasz od Smolarka, 8 bramek ? Nie miał podan, dostał jedno - wykorzystał |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jak nasze władze poczekają jeszcze z tydzień, dwa to Maciej Skorża będzie wolny
Gdzie ten wielki trener ![]() A na poważnie, wariant z Petrescu, choć nie byłem i nie będę pewnie jego fanem, nie byłby zły. Wisły grającej z polotem, dobrze wyszkolonej technicznie, błyskotliwej nie doczekamy się przez kilka lat. W Polsce nie ma przecież pół piłkarza, który dorównywałby techniką zawodnikom z obojętnie której zawodowej ligi europejskiej. Trzeba postawić na nieustępliwość, twardą grę, przygotowanie fizyczne, konsekwencję taktyczną, nawet kosztem jakości "wizualnej" gry. Z Wisły grającej ładnie dla oka, wyleczyło mnie kilka ostatnich sezonów. Może teraz pora na Wisłę "nudną" ale skuteczną ? W końcu, czy wygrasz 1:0 czy 5:4 punktów jest tyle samo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wcale sie nie dziwie, ze Basałaj szuka zagranicznego trenera. Wojciechowski zatrudnił Bakero i sa efekty. Do tego doszły transfery i mamy kolejna druzyne, ktora powalczy o tytuł. Jimenez jak dla mnie byłby idealnym rozwiazaniem. Polska mysl szkoleniowa skonczyla sie pare lat temu - trzeba teraz stawiac na tych lepszych (zagranicznych) coachów. Ostatnio w nocnym hide parku na Orange Sport Info było takie pytanie - lepszy trener zagraniczny czy polski? Z tego co słyszalem sa jeszcze ludzie, ktorzy wierza w polskich trenerow. Jedno stwierdzenie mi sie podobało - "takich mamy trenerow bo takich mamy pilkarzy. Oni nie moga sie pokazac bo jak? prowadzac polskie kluby, nie maja na to szans". Byc moze cos w tym jest chociaz patrzac na zagranicznego trenera (czyt. Bakero) i jego prace z druzyna Poloni mozna twierdzic inaczej.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.08.2010 o godz. 08:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Nie skłaniałbym się do tego Bakero, w poprzednim sezonie za bardzo sobie nie radził, ponieważ miał takich a nie innym piłkarzy do dyspozycji. Teraz konkretniejsze transfery i jest efekt. Nawet jak przyjdzie Maradona to i tak nic nie zrobi z Jirsakiem, Łobo, Diazem, itd. Trzeba jeszcze 2-3 transferów dokonać, potem podziękować niepotrzebnym piłkarzom, co już nich pożytku nie będzie i myslę, że będzie dobrze. We wczorajszych derbach Warszawy było widać komu bardziej zależy na zwycięstwie. Polonia pokazuje teraz najlepszy futbol w Polsce. Niestety możemy tylko brać z nich przykład.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słowa Macieja Skorży po meczu derbowym z Polonia: " Przed nami jednak 29 meczów. To dopiero początek drogi."
Coś czuje, że Legia daleko nie pociągnie w tym sezonie, bo skądś znam to powiedzenie ![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ja pierd**** skąd wy sie bierzecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, ze po tylu latach wciąż go trzyma - to musi być jakiś osobisty uraz.
Przynajmniej już zmądrzał i nie udowadnia wszystkim, że Petrescu to słaby trener. Wójcik? To faktycznie byłby szok. Dobrze, że Wdowczyk ma zakaz wykonywania zawodu do 2015... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moim prywatnym zdaniem, Należy zmienić generalnie system szkoleniowy ( wiem, nie było to odkrywcze) czyli chodzi mi o to ąby nowy trener był prawdziwym couchem, żeby decydował o całym pionie płkarzy w klubie Wisła Kraków. Po pierwsze musi mieć na to czas, po drugi musi pracować nie tylko jako trener pierwszego zespołu, ale monitorować też zawodników młodych. Trzecim punktem musi być silny sztab, ludzie którzy będą mocno pracować dla klubu przez kilka lat, najlepiej, jakby byli spoza wiślackich układów ( jakiś były zawodnik, były trener). Po pierwsze tego typu couch musi decydować o transferach, owszem musi mieć człowieka podległego mu, aby ten jeżdził i załatwiał za niego sprawy techniczne (z klubem z samym kandydatem), ale to Couch musi nadawać scoutom wytyczne.
Teraz trzeba sobie odpowiedzieć czy to ma być Polak, czy nie? I tu znowu moim zdaniem w Polsce nie ma trenera, który potrafiłby być absolutnym Bossem klubie. wszyscy są silni w mówieniu, ale jak przychodzi co do czego to i tak się uginają , przed zarządem, właścicielem.... NAleży zainwestować CHOLERNIE duże pieniądze w trenera, nie z nazwiskiem, ale z warsztatem, potem na kilka lat zamknąć oczy i dać mu pracować, oczwiście wszystko w granicach jakieś przyzwoitości, dopóki tego nie zrobimy, to nawet stadion i Cristiano Ronaldo nam nie pomogą..... ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Co do wypowiedzi Dana po ostatnim meczu - jeżeli wcześniej krytykował wszystko a teraz z wolna zaprzestaje krytyki to znak, że Wisła jednak z niego zrezygnowała. Z drugiej strony może chcieć grzecznie się pożegnać. Tak czy inaczej nie wierzę w wyrwanie pracującego trenera a zwłaszcza Petrescu (choć byłoby fajnie); Gadanie gadaniem ale jak w niedziele wygramy 3-0, to na ch... nam trener
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
O tym samym sobie pomyślałem, jeszcze gdzieś wczoraj widziałem wypowiedź jednego z ekspertów, że przecież jak Kulawik poradzi sobie z Ruchem, to dlaczego nie miałby spróbować sił w Wiśle Kraków, bo przecież nasz klub to taki króli doświadczalny do jasnej cholery -.-
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Albo inaczej
bo taka sie rzeczywiście odbyła w Baku. Poprostu dali dupy.![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szlaQ --> no tak, ale to już bardziej kwestia piłkarzy, nie trenera. To oni biegają, podają i strzelają. Trener ich tylko przygotowywuje mentalnie i fizycznie, ustala taktykę. Możemy dojść do 4 rundy, ale jak odpadniemy z klubem piłkarsko lepszym, to na pewno nie będzie wina trenera.
Choć znając krakowskie realia, to jemu poleci głowa i dostanie ćwierćwieczny zakaz wstępu na stadion. |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem powrót Petrescu to dobre rozwiązanie, pokazał że potrafi prowadzić zespoły w ważnych meczach, stosuje profesjonalne treningi takie jak w Anglii, gdzie zawodnicy się zmęczą a nie tylko potruchtają, wprowadzi do klubu wzorce z najlepszych lig. Takich ludzi więcej trzeba w lidze
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po co rozważać trenera, którego nawet bukmacherzy nie biorą pod uwagę? WP to dział sportowy ma na poziomie gazetki szkolnej. Matoły nie raz w tytule źle pisali nazwisko zawodnika...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Polacy dobrze pokierowani są w stanie grać dużo lepiej niż to obecnie w wielu przypadkach wygląda. I moim zdaniem tu nie chodzi nawet o lepszy warsztat zagranicznych trenerów, a po prostu o większe zaufanie i większy szacunek polskiego zawodnika do trenera zagranicznego, bardziej wierzą w siebie, w realność robienia postępów, widząc profesjonalne podejście do piłki swojego szkoleniowca i jego autorytet - coś a'la Beenhakker w el. ME 2008. Bakero nie radził sobie na początku, bo miał TRAGICZNIE przygotowaną drużynę do rundy jesiennej przez Grembockiego, gość ten wręcz przyniszczył piłkarzy Polonii, którzy wiosną, po zimowym okresie pracy z Bakero już grali zdecydowanie lepiej - licząc samą wiosnę zajęli przyzwoite siódme miejsce. Osobiście mimo ze Polonii nie kibicuje, cieszy mnie fakt, że w dalszym ciągu realnym jest połączenie transferowania najlepszych polskich zawodników do klubu i oparcie na nich gry drużyny, z dobrym skutkiem dla poziomu gry tejże ekipy, stąd akrat z tym stwierdzeniem... ...zgadzam się w zupełności. |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi si,ę że patrzymy na problemy Wisły zbyt powierzchownie. Zatrudnienie trenera dla pierwszej drużyny to tylko czubek góry lodowej którą tworzy przede wszystkim praca z młodzieżą i organizacja całego klubu. ( pion szkolenia, marketingu, PR, handel itd) Nie można funkcjonować w profesjonalnym sporcie z organizacją rodem z ligi okręgowej.
Dlatego nie napalam się na nazwiska bo [B]Żaden[B] trener który do Wisły przyjdzie nie nauczy starych koni podstaw gry w piłkę. Ucieszyłbym się gdyby oprócz trenera zatrudniono dyrektora sportowego ( np. kogoś z holandi ze względu na ich szkolenie młodzieży) kto stworzyłby prawdziwy pion szkolenia. Obecnie to wygląda tak że słaby piłkarz po zakończeniu kariery zostaje słabym trenerem i uczy kolejnych słabych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bez kupna dobrych zawodników ( tak jak to zrobiła Polonia) to nawet Zaccheroni czy Simeone nie pomoże.Krawiec kraje jak mu materiału staje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
smiem twierdzic ze jakby przyszedl ktos z jajami i wydarl morde na nich to zaraz im dupa zmieknie i przypomni sie jak pilke kopac
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niektórzy umieją grać, ale pozostali są do opuszczenia Wisły.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Już był taki jeden, który chciał osiągnąć coś więcej poprzez ciężką pracę to go nasze gwiazdorki zwolniły. Swoją drogą w pale mi się nie mieści jak można iść do właściciela klubu i skarżyć się, że treningi są zbyt ciężkie. Chcemy być co najmniej europejskim średniakiem. Weźmy za przykład taką Austrię Wiedeń, czy wyobrażacie sobie, że tam zawodnicy lecą po treningu do właściciela/prezesa i płaczą, że treningi są za ciężkie? Przecież normalny właściciel postawiłby sprawę jasno - albo trenujecie na zasadach trenera, albo do końca kontraktu pogracie sobie w rezerwach. Koniec i kropka. Bez 100-procentowego poparcia dla trenera nasze grajki będą znowu robić co im się podoba, bo i tak konsekwencje za ICH grę poniesie trener. Parodia...
![]()
niekumaty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To kolejna bzdura bo przerwano mu na samym początku.
Mistrza nie zdobył ale mam takie przeczucie(zupełnie nie związane z Petrescu) że ten mistrz nie był do zdobycia.Po prostu nie wierze że Legia na czysto zrobiła bilans 12-1-0 na wiosnę. Żeby nie było - po samym sezonie nie miałem żadnych takich myśli ale po aresztowaniu pana W , gdy okazało się że on był w stanie ustawiać całe rundy...Zreszta nawet gdyby to sory 10-1-2 przy całkiem nowym trenerze.Świetny bilans. To raz a dwa Petrescu został wywalony po porażce w pucharach która niczego nie przesadzała i w momencie gdy byliśmy nie na pierwszym ale w czołówce tabeli I to też nie prawda że graliśmy fatalnie bo 2 mecze u siebie były ok, mecz Lechem przejdzie do historii, mecze z Matersburgiem też były przynajmniej przyzwoite i to też nie prawda że Materrsburg był leszczem bo oni mieli wtedy sezon życia ale skąd Ty to możesz wiedzieć? Tak więc kompletnie się z Tobą nie zgadzam, szczególnie że wywalono go gdy na dobrę zaczął tu pracować. I błagam Cię - nie odpisuj - ja wiem = to prostak, cham i prymityw ze 100 słówkami po angielsku, głupek , fatalny trener(przynajmniej w Posce), zajechał zespół, nie miał pojęcia o grze i taktyce |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy może mi ktoś napisać co w sprawie nowego trenera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Myslicie ze herbata od samego mieszania stanie sie slodka?
Jak nie ma cukru, to nie bedzie slodkiej herbaty. Petrescu zarzadzal twarde treningi, ale g***o one dawaly, jak pilkarzy z prawdziwego zdarzenia nie ma. Trzeba przede wszystkim wzmocnic, a wlasciwie stworzyc od podstaw szkolenie mlodziezy i siec skautingu. Ale to potrwa przynajmniej 5-10 lat. I ja tyle sobie daje czasu (minimum 5 lat) zanin zaczne sie spodziewac LM w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I dopiero po takim okresie mamy zatrudnić zagranicznego, z wyższej półki trenera?
Trener od jutra, wzmocnienia w zimie. Na wiosnę ruszyć z bazą treningową. Ale przez cały ten okres budowy, potrzebujemy sternika. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|