|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
~tym
2010-08-13 21:54 IP 91.213.*** Fundacja "Spełniamy Marzenia" spełniła marzenie Skorży o trenowaniu Legii. Witamy trenerze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dokładnie wyjąłeś mi to z ust. Wołajcie teraz Maciej Skorża Maciej Skorża w ogóle Defensywnie zagrał znów , nie mając obrony i się przejechał jak zwykle Złoty Maciuś
![]()
Borinho
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Osobiście nie wiem co Was tak cieszy wygrana Polonii? Przecież to (tu już mówię o płaszczyźnie kibicowskiej) ziomale Cracovii, hipokryci itp . A tak to ma większe szanse na mistrza i będzie groźna. Wiadomo, że II kolejka dopiero, ale ciężko będzie.
Śląsk dobrze zagrał, ale bez fajerwerków. Sobota, Celeban, Keleman i Diaz dobrze się pokazali. Cracovię napędza jedynie ten Nitbazonkiza wystarczy Jego wyeliminować z gry i Cracovią traci ok. połowę jakości, aczkolwiek trudne jest to zadanie jednak myślę, że w następnych kolejkach (już nawet w meczu z Legią) nie będzie tak różowo. Ten przypadkowy samobój Fojuta zmienił przebieg meczu i było im łatwiej. Ten Krzywicki to drewno moim zdaniem. Ogólnie początek sezonu, nie ma co zbytnio się tym przejmować. Rok temu Cracovia też dostała lanie na początku m.in. od Lechii, a potem było zdecydowanie lepiej (w porównaniu do początku). Prawdopodobnie do nastepnę kolejki liderem Czarne Koszule. Nie oszukujmy się szanse są poniżej 1%, że Wisła wygra 4-rema bramkami z Ruchem, a GKS z Jagą 3-ema (on w ogóle tego meczu nie wygra).
Ostatnio edytowane przez R33 : 13.08.2010 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Panowie przypominam, że my mamy jeszcze mecz z Ruchem na wyjeździe. Po tych azerach już raczej nie wypada przed własnymi meczami śmiać się z innych drużyn które wtopiły parę dni wcześniej.
Co do meczu to Polonia wypunktowała Legię idealnie.Jak jeszcze w pierwszej połowie mecz był wyrównany, to w drugiej części czarne koszule już nie pozwalały na nic. Czyli patrząc na dzisiejsze wyniki, w jutrzejszych meczach zapewne spotkania będą się kończyć wynikami 0:0,1:0 bądź 0:1 (no chyba, że nasi kopacze chcą jakiś rekord bramkowy pobić ). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hehe niby transfery a cały czas to samo. Liczy się tylko Mucha i Chinyama. Pierwszy wyjmuje setki a drugi ma strzelać, bo jak nie to koniec. Antolowic to jakiś przekręt, może jest dobry na linii, ale nie potrafi się dobrze wybić w powietrze dlatego jest kiepski przy dośrodkowaniach.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szrot tak dobre określenie ale bałem się go użyć ... w stosunku do naszych grajków czy nie jest zbyt obraźliwe !!!. Faktycznie trzeba było konkretną kasę wyłożyć na Sobiecha , Smolarek, Bruno i można by grać .
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No i macie tą cienką Polonię...z każdego transferu był śmiech, to zobaczymy kto się będzie śmiał po meczu z Ruchem...niestety przewidywałem że tak będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Problem jest taki, że jakbyśmy to my dziś jechali na konwoktorską to z tą broną która mamy myśle że skończyło by się conajmniej tak samo, a więc radze powstrzymac sie od komentarzy na temat gry Legii.
Co do Polonii to rzeczywiscie wygladaja na zespol mogacy powalczyc o tytul w tym roku zwlaszcza ze Wisla i Lech maja chwilowa zadyszke. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wspomnicie moja słowa
29 maja 2011 Wisła Kraków - Polonia Warszawa Mecz o mistrzostwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale fajnie Smolarek uderzył piłkę głową, na prawdę fajnie. Ten Diaz że Śląska też fajnie uderzył, prawie tak fajnie jak Smolarek. A który zawodnik Wisły potrafiły tak uderzyć piłkę? Nie wspomnę już o Saidi z Cracovii, który fajnie ominął kilku graczy. A który z Wisły potrafiły tak ominąć? Czemu oni włącznie z Sobiechem u nas nie grają?
Polonia pokazała ambicję i charakter. Szkoda że Wisła tak nie gra. Myślę że zagrają w LM. Bakero fajnie ustawił zespół, na prawdę fajnie. Szkoda że Bakero nie pracuje w Wiśle. Śląsk ugra wicemistrza. Smolarek z 40 bramek w lidze i ten Diaz z 20 dołoży. Na prawdę szkoda, bo jest czego zazdrościć. A Legia co najwyżej środek tabeli. Transfery? BUAHAHAHA. Trener? BUAHAHAHA. Obyśmy się mogli zaśmiać równie głośno jak teraz po meczu Wisły z Legią i oby Skorża nie musiał przepraszać kibiców Wisły.
Ostatnio edytowane przez element : 13.08.2010 o godz. 21:27.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak na razie liga zaskakuje. 8 goli w dwóch spotkaniach. Oby tak dalej. Legia zagrała totalną padakę, widać umiejętności piłkarzy, ale brakuje podania do stworzenia sytuacji. Polonia po prostu wypunktowała rywala, ale byłbym daleki od jakiś wywodów na temat przyszłości ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To Skora potwierdza ze jest specem od przegrywania waznych meczy. Ja tam kochm to nasze polskie pieklo. Jeszcze 2 dni temu co to sie legionisci napinali na tym forum ze tacy super pilkarze, ze najlepsza pomoc, tak sie licytowali z tym polonista ze kto to nie ma lepszych pilkarzy, ze z Arsenalem tak ladnie wypadli a tutaj na Dzien dobry 3 bramy i papa
na ta forme Polonii. Po prostu najlepiej to sie nie napinac, nie cieszyc z byle gowna bo nie mowi sie hop przed zachodem slonca. I dlatego najlepiej bedzie jak wszyscy zejda na ziemie i przestana sie podniecac Lechem, Wisla, Legia czy nowym obiwaieniem Polonia bo jak polska pilka byla w ciemnej dupie tak jest i tego nie zmieni 2 miesiace okienka transferowego.![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
jutro CV do Antoniego dokumenty na trenera są na www no i konferencja za dobre sprawowanie ![]() ale z ciebie kibic Wisły
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.08.2010 o godz. 21:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ale nam dołożyli. Wiedziałem, że bedzie bardzo ciezko, ale to przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Zonk ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A druga sprawa, co to znaczy "nasi nieskuteczni"? W którym aspekcie piłkarskiego rzemiosła byliście nieskuteczni? Zakładam, że nie mówisz o sytuacjach bramkowych bo tych nie mieliście. I trzecia sprawa. Dyskopolo wcale nie byli tak mocni jak chciałbyś to teraz widzieć. Zagrali zupełnie przeciętnie ale na żenującą postawę Legii to wystarczyło. edit: jeszcze a propos tego co napisał GemHZR. Jak mocny na linii jest Antolovic pokazała bramka Bruno.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 13.08.2010 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rzadko się zdarza , że oglądam w ekstraklasie inne niż z udziałem naszej Wisełki , ale ogladając dzisiejsze spotkanie Polonii z Legią nie można być rozczarowanym . Pierwsza połowa taka sobie , ale w drugiej można było tylko podziwiac gre Polonii i przecierać oczy jak te miliony Legii popełniają szkolne błędy i poziomem nie odstają od naszych gwiazd , Łobo , Jirsaka czy Kowalskiego . Polonia , w takiej formie może być dosłownie czarnym koniem rozgrywek i naprawde ciężko będzie ją zatrzymać
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja bym jeszcze nie gloryfikował Polonii, ani nie spisywał na straty Legii. Pierwszy mecz Legionistów i wielki falstart ale to będzie strasznie mocna jak na Ekstraklasę drużyna, a i Polonia będzie grać do pierwszego potknięcia, potem właścicielowi odbije, pokłócą się, atmosfera padnie i Polonia ochłonie, bo teraz po dwóch kolejkach już ją stawiamy w roli faworyta do Mistrza Polski. Spokojnie, jest Lech, Wisła, Legia więc ma się kto o tego MP bić.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Legia nagle straciła skuteczność? a kto strzelał bramki tydzień temu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
**** tam, 5 strzelonych bramek Arsenalowi i można uznać sezon za udany
![]() ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smolarek będzie się starał grać w Polonii . Ostatnia szansa dla niego na powrót do kadry i grę na Euro 2012
Wojciechowski jak dorzuci grosza w zimie jeszcze i zrobi 2-3 dobre transfery to Polonia ma sporę szanse na Mistrza !!! To co widziałem dzisiaj to jedno jest pewne oni trafili z transferami ułożyli zespół a my raczej ani jednego ani drugiego nie zrobiliśmy . U nas panuje chaos i nieład !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skorza to nie jest trener na druzyne ktora celuje w MP i LM. Tak jak napisalem wczesniej, wydac 3 mln. euro i zatrudnic Skorze to glupota ![]() ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A Tuzimek z Błońskim pewnie mało zawału nie dostali, miała w końcu być wielka Legia na miarę ich dziecięcych wspomnień, dopiero co tak dzielnie Arsenalowi stawiali czoła, a tu pierwszy mecz i wpierdool i co oni teraz napiszą biedactwa, znów będzie płacz i lament
Polo ma świetnych piłkarzy do grania z kontry, szybcy i dobrzy technicznie, w tej formie w jakiej obecnie jesteśmy na pewno by nas rozjechali, na szczęście zostało jeszcze parę meczy by się rozkręcić. A Wojciechowskiemu podprowadziłbym Mierzejewskiego, wyraźnie brak nam takiego piłkarza, trochę mi Kosę przypomina. To dopiero pocżatek tak więc spokojnie, ale przyznam że już dawno w tej naszej buraczanej nie oglądałem, trzymając się proporcji, ciekawego meczu. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Polonia przede wszystkim, w przeciwienstwie do nas i do Legii poszła w dobrym kierunku transferowym - najlepsi zawodnicy z naszej ligi i glownie Polacy.
I to jest polityka, a nie sciaganie szrotu z zagranicy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jeszcze jedna wazna rzecz. Maciek przegrywa prawie wszystkie prestiżowe mecze, trwa to już dosyć długo... taka kontynuacja tego co robił u nas.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chciał bym tylko zauwazyć, że z nimi gramy w 15 kolejce, więc do tego czasu nasza gra może wyglądać o wiele lepiej.Gdybyśmy grali w następnej kolejce to na bank byśmy przejebali, jednak za parę miesięcy role się mogą odwrócić.Polonia nam leży jako zespól.Kiedy my w ogóle z nimi zremisowaliśmy?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U nas zdobył 2 MP i był na najlepszej drodze do kolejnego, pomimo tego , że mamy fatalnych kopaczy ![]() Chyba , ze to była prowokacja, to sorry ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przestańcie już walcować ten mecz, było minęło, koniec.
Ważniejsze jest że pejsy znowu rozpoczęły dobrze sezon ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kurde, nie wiedziałem że Man Utd gra w czarnych koszulkach.
Na poważnie. Tak się śmiejecie z Legii, że przegrała z Polonią i byli słabsi, ale my obecnie przy Polonii wyglądamy na skład drewna i papy, a nie jak słabsza drużyna. W Legii Manu fajnie, w Polonii Mierzejewski, Piątek, Przyrowski też jakby natchniony przez Bakero. Smolarek - po akcji bramkowej od razu widać ,że wychowany w Holandii. Gdyby był po polskiej szkółce to by go nawet w tym miejscu nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kocur:
ale oni teraz Nabzdziongwe mają Cytat:
ubzdurałeś sobie! PS. wiem, uwziąłem się, sorry nie mogę zdzierżyć tego wywiadu ;-)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.08.2010 o godz. 22:15.
![]()
|
|
|