The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2010, 23:10
JEDREK76 masz moje pelne poparcie , ciesze sie ze sa jescze tacy ludzie jak Ty , ktorzy widza nadal aktualne zagrozenie zwiazane z ludzmi dawnego establishmentu , a realtywizm moraly "polskiej-mysli-szkoleniowej" jest godny pozalowania

co ciekawe a widze ze wam chyba umknelo , w gazecie krakowskiej jakis miesiac temu byl wielki reportaz , jak voigt ze skrobowskim ratowali wisle
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.08.2010, 23:17
znalazlem

tytul to niezly nomen-omen

http://www.gazetakrakowska.pl/poleca...wali,id,t.html
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2010, 15:18
Od publikacji listu minęło już kilka ładnych dni. W tym temacie nie ujawnił się żaden zwolennik (z ponoć wielotysięcznej rzeszy) pan PV. Wydaje mi się że można chyba powoli konkludować postawione w temacie pytanie.

Kto za tym stoi? Wygląda na to że pan PV i jego koledzy od kieliszka.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.08.2010, 10:39
W jednym się muszę zgodzić z Voigtem. Cupiał "nie szanuje historii i tradycji" Wisły. Ewidentny przykład to zerwanie białej gwiazdy z wiślackich koszulek. Symbolu, za którego ujawnienie podczas wojny, groziła śmierć z rąk gestapo i który potrafił się oprzeć nawet gwardyjskim "panom" mimo że był przez nich zrywany. Blisko 90 lat tradycji poszło się je.ać, no przepraszam, może troche krócej, bo dobroduszny właściciel przywrócił go na jeden sezon, żeby kibicom zrobić przyjemność.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.08.2010, 10:47
Białej Gwiazdy w herbie SA nie widzisz? A Voigt jak szanował tą historie jak pozwalał na sprzedanie Legii meczu? Gość powinnien mieć trochę samokrytyki, a nie robić syf na Polskę.

Żeby była jasność, rozumiem i sam widzę że jest biała gwiazda zmniejszona i "ginie" w tym herbie ale jest! Nie jest czarna, czerwona niebieska. Jakieś poszanowanie w tym widzę. Sam wolałbym ją adekwatnych rozmiarów wyeksponowaną lepiej. Ale jest.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 07.08.2010 o godz. 10:50.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 07.08.2010, 10:51
Widzę, widzę...
Widzę też zmieniony symbol, jakim jest biała gwiazda, na herb S.S.A! Symbol białej gwiazdy gromadzi w sobie szereg lat tradycji i historii i sam w sobie jest tradycją i historią, a herb S.S.A jest nowym wymysłem obecnego właściciela klubu. Kto w ogóle tego Pana upoważnił do jakiegokolwiek kombinowania i bezczeszczenia wiślackiej tradycji i historii?

Co do Voigta, podaj źródło informacji, które mówi, iż zezwolił na sprzedanie tego meczu?
Powód: nie zauważyłem edycji przedmówcy
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 07.08.2010 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.08.2010, 13:20
Rosomak osobiście jestem trochę sceptyczny co do przestrzegania przez P. Voigta w okresie jego panowania, historii i tradycji "Wisły", zapewne pamiętasz koszulki z niebieskim poprzecznym pasem... nie przypominam sobie aby w okresie zaborów, międzywojennym czy nawet powojennym miało miejsce takie cóś.

Oczywiście zgadzam się z Tobą w kwestii BG na koszulkach, o czym już wielokrotnie się na forum wypowiadałem w kontrze wobec pokemonów dla których Historia nie ma żadnego znaczenia. Natomiast w tym wypadku wydaje mi się, iż Voigtowi raczej chodziło o własny interes. A ściślej rzecz biorąc o to, że nie jest zapraszany przez obecnego właściciela na trybunę honorową.

Jeśli chodzi zaś o kwestię nieszczęsnego sprzedania meczu z Legią, to ja osobiście słyszałem od Kibica Hutnika, iż będąc w ich klubie Bobrowicz w ten sposób opisywał przebieg tego meczu, iż przed jego rozpoczęciem pojawił się w szatni Voigt i to on miał piłkarzom zalecić puszczenie tyle ile będzie sobie Legia życzyła. Potwierdzeniem pośrednim niejako tej wersji mógłby być brak reakcji Voigta po wcześniejszym meczu z Siarką, przegranym u siebie 0:2, który równie w chamski sposób był "puszczony". Sam jestem ciekaw czy kwestia formy w jakiej odbył się "handel" z Legią znalazła odzwierciedlenie w jakimś artykule prasowym, więc jeżeli ktoś dysponowałby jakimś linkiem bądź skanem takiego artykułu to proszę o ich zamieszczenie w tym temacie. Sam osobiście pamiętam dociekania bodaj w nieistniejącym już krakowskim "Tempie" o rzekomym przedmeczowym spotkaniu w jednym z krakowskich hoteli P. Voigta z ówczesnym sponsorem Legii Romanowskim i jej trenerem J. Wójcikiem. Ponoć tematem oficjalnym miały być rozliczenia za sprzedaż do Legii Marcina Jałochy, natomiast sugestia artykułu była całkowicie odmienna. Niestety nie pamiętam kiedy ten artykuł został zamieszczony.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.08.2010, 13:42
Smutne są też konkluzje typu ta Skrobowskiego z artykułu wklejonego przez Mocnego. Mówił o tym też śp. Jarosław Giszka i nie wiem, czy nie Marian Machowski- Cupiał i jego klika kompletnie nie szanują ludzi, którzy tu byli przed nimi, a którzy naprawdę dużo poświęcili dla dobra tego klubu. Szkoda, zwłaszcza patrząc na niezatapialną pozycję Kapki.

Co do samego artykułu, to nie mnie oceniać wkład Voigta w nasz klub, ale w kwestii herbu (a aktualnie loga) nie można się nie zgodzić z Rosomakiem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 12.08.2010, 20:52
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Rosomak osobiście jestem trochę sceptyczny co do przestrzegania przez P. Voigta w okresie jego panowania, historii i tradycji "Wisły", zapewne pamiętasz koszulki z niebieskim poprzecznym pasem... nie przypominam sobie aby w okresie zaborów, międzywojennym czy nawet powojennym miało miejsce takie cóś.

Oczywiście zgadzam się z Tobą w kwestii BG na koszulkach, o czym już wielokrotnie się na forum wypowiadałem w kontrze wobec pokemonów dla których Historia nie ma żadnego znaczenia. Natomiast w tym wypadku wydaje mi się, iż Voigtowi raczej chodziło o własny interes. A ściślej rzecz biorąc o to, że nie jest zapraszany przez obecnego właściciela na trybunę honorową.

Jeśli chodzi zaś o kwestię nieszczęsnego sprzedania meczu z Legią, to ja osobiście słyszałem od Kibica Hutnika, iż będąc w ich klubie Bobrowicz w ten sposób opisywał przebieg tego meczu, iż przed jego rozpoczęciem pojawił się w szatni Voigt i to on miał piłkarzom zalecić puszczenie tyle ile będzie sobie Legia życzyła. Potwierdzeniem pośrednim niejako tej wersji mógłby być brak reakcji Voigta po wcześniejszym meczu z Siarką, przegranym u siebie 0:2, który równie w chamski sposób był "puszczony". Sam jestem ciekaw czy kwestia formy w jakiej odbył się "handel" z Legią znalazła odzwierciedlenie w jakimś artykule prasowym, więc jeżeli ktoś dysponowałby jakimś linkiem bądź skanem takiego artykułu to proszę o ich zamieszczenie w tym temacie. Sam osobiście pamiętam dociekania bodaj w nieistniejącym już krakowskim "Tempie" o rzekomym przedmeczowym spotkaniu w jednym z krakowskich hoteli P. Voigta z ówczesnym sponsorem Legii Romanowskim i jej trenerem J. Wójcikiem. Ponoć tematem oficjalnym miały być rozliczenia za sprzedaż do Legii Marcina Jałochy, natomiast sugestia artykułu była całkowicie odmienna. Niestety nie pamiętam kiedy ten artykuł został zamieszczony.
Hmmm przyjacielu... nie pamiętałbym, gdybyś nie zwrócił mi na to uwagi. Fakt, tak było ale... zmiana barw koszulek to mniejsze zło, skąd to wiem? Z intuicji. Otóż zawsze, odkąd pamiętam (czyli gdzieś od 4/5 klasy szkoły podstawowej) zwracałem uwagę na białą gwiazdę na koszulkach. To ona tkwiła mi w głowie. Nie kolor koszulek ale ten, jakze oryginalny i o jakze dużym znaczeniu, symbol. Kolor koszulek zawsze jakoś schodził na drugi plan, czemu? Pewnie dlatego, że nie było jedynego (czerwonego) koloru, bo przecież Wisła grała w białych, niebieskich, czerwonych (jakichś jeszcze, bo nie pamiętam?). I pewnie dlatego, ze zawsze charakteryzowałem Wisłę jedny i jedynym symbolem: biała gwiazdą, miałem ją wszędzie: w zeszytach, na ławce szkolnej, na krześle szkolnym, na tornistrze, na klatce schodowej, przed wejściem do domu, w domu,i Bóg wie gdzie jeszcze. Tak charakteryzowałem Wisłę i ten znak mi o Niej przypominał, kilka kresek a jaka radośc z tego była. To taki prosty, ale jakże doniosły symbol... Pewnie dlatego z biegiem czasu "zrosłem" się z tą białą gwiazdą i wielkim zaskoczeniem dla mnie było, kiedy zamiast Niej pojawił się herb. Pewnie wielu z nas by się teraz zdziwiło, jakbyśmy Legie zobaczyli z herbem na koszulkach a nie "eLką". I to jest właśnie sedno. Ta gwiazda była (z przerwami małymi) od zawsze, stąd też wziął się przydomek "Biała Gwiazda", nie z herbu a z symbolu.

Cupiał ma gdzieś historie i ja dobrze o tym wiem. Udowodnił to nie tylko w tym przypadku, ale to nie są sprawy na to forum (puszcze ci wiadomość na pw).

Mniemam, po przeczytaniu artykułu, ze Voigtowi nie o to chodziło (w tym znaczeniu, które ja mam na myśli), ale poparcie przeze mnie ogólnie wyrażonego zdania jest zwróceniem uwagi na problem, który faktycznie istnieje!

A o powrót białej gwiazdy na koszulki trzeba(!) walczyć, bo to nasza tradycja i historia. Szkoda tylko, ze jest nas tak mało i bez organizacji, ale kto wie co kiedyś przyniesie przyszłość. Ja jeszcze nie nie mam zamiaru umierać

Jeśli chodzi o Voigta, jakoś zanim nigdy nie przepadałem, choć myśle, że wówczas w jego czasie, gdyby zaczął kombinować z symbolem, to by go kibice wykopali. Cupiał wszedł z poteżną kasą i dostał ciche przyzwolenie.

Jesli chodzi o Legie nie mam powodu, by Ci nie wierzyć, ale odnotowana w prasie wypowiedż konkretnego gracza rozwiała by wątpliwości. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z tradycją (mecze sp[rzedawano na długo przed meczem z Legią).

Ps. Wziąłeś sobie do serca to co kiedyś napisałem (wiesz gdzie) w sprawie starego Voigta, czy jakoś przypadkowo wpadło Ci coś w ręce?
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 12.08.2010 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 21:41
pisałem już w tym temacie,że lata temu czytalem wywiad z (chyba) Bobrowiczem na temat tego meczu.i wg niego Voigt dal przyzwolenie na odpuszczenie meczu Legii,a kasa jaka wzieli pilkarze byla niejako premią za sezon.slowa JEDRKA 76 zdaja sie potwierdzać to o czym mowil Bobrowicz.
co do "białej gwiazdy" nie jest czasem tak,że na jej uzywanie potrzebna jest zgoda TS-u,bo to w końcu dwa różne podmioty?
i jeszcze żeby hymn brzmial jak dawniej "do Gdańska płynie stąd"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 07:35
picasso napisał(a):Wyświetl post
co do "białej gwiazdy" nie jest czasem tak,że na jej uzywanie potrzebna jest zgoda TS-u,bo to w końcu dwa różne podmioty?
raczej nie bo Biała Gwiazda nie jest znakiem zastrzeżonym

gdyby potrzeba była zgoda TS to nie było by z tym problemu (tak myśllę) bo skoro TS zgodził się by w logo SA był herb TSu to tym bardziej w TSie byliby zadowoleni gdyby piłkarze mieli na koszulkach BG.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2010, 08:12
Te czerwone stroje z niebieskim pasem były firmy dorbill z Łodzi.
Licze że znowu na koszulki wróci DUŻA Biała Gwiazda zamiast herbu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.08.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 13.08.2010, 10:20
pisałem już w tym temacie,że lata temu czytalem wywiad z (chyba) Bobrowiczem na temat tego meczu.i wg niego Voigt dal przyzwolenie na odpuszczenie meczu Legii,a kasa jaka wzieli pilkarze byla niejako premią za sezon.slowa JEDRKA 76 zdaja sie potwierdzać to o czym mowil Bobrowicz.
i jeszcze żeby hymn brzmial jak dawniej "do Gdańska płynie stąd"
Żeby hymn miał takie słowa wystarczy ich tylko używać.
Ja zawsze śpiewam "do Gdańska płynie stąd", nie mam z tym żadnego problemu. Zacznij i Ty, będzie nas dwóch , a z czasem dołączą może nastepni, ważne by nie było nas najpierw... sześciu, a potem dwunastu
Odpowiedz cytując
Szymonito
Senior Member

Stary 13.08.2010, 10:24
Przydałaby się jakaś petycja, wyrażenie stanowiska, nacisk (tak jak z zapytaniem kibiców, jaki chcą mieć napis i wzór na trybunie - nic o nas bez nas) na adidasa, żeby wziął pod uwagę Białą Gwiazdę we właściwych rozmiarach i we właściwym miejscu (nie na ramieniu - chory pomysł) podczas projektowania dedykowanych Wiśle strojów.
Osobiście nie kupowałem i nie kupię żadnej pamiątki, która ma na sobie to wstrętne logo (nie mylić z herbem) a la Real Madryt.
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 13.08.2010, 10:35
Szymonito napisał(a):Wyświetl post
Przydałaby się jakaś petycja, wyrażenie stanowiska, nacisk (tak jak z zapytaniem kibiców, jaki chcą mieć napis i wzór na trybunie - nic o nas bez nas) na adidasa, żeby wziął pod uwagę Białą Gwiazdę we właściwych rozmiarach i we właściwym miejscu (nie na ramieniu - chory pomysł) podczas projektowania dedykowanych Wiśle strojów.
Osobiście nie kupowałem i nie kupię żadnej pamiątki, która ma na sobie to wstrętne logo (nie mylić z herbem) a la Real Madryt.
I tu Cię przyjacielu popieram w całej rozciągłości.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.08.2010, 19:27
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Żeby hymn miał takie słowa wystarczy ich tylko używać.
Ja zawsze śpiewam "do Gdańska płynie stąd", nie mam z tym żadnego problemu. Zacznij i Ty, będzie nas dwóch , a z czasem dołączą może nastepni, ważne by nie było nas najpierw... sześciu, a potem dwunastu
własnie o to chodzi,że ja też tak zawsze spiewam (więc jest nas dwóch),to wszyscy naokolo patrza jak na wariata-co on słów nie zna?nowy jakis?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 20:13
własnie o to chodzi,że ja też tak zawsze spiewam (więc jest nas dwóch),to wszyscy naokolo patrza jak na wariata-co on słów nie zna?nowy jakis?
Niebezpiecznie zbliżamy się jednak do "sześciu" bo jest nas przynajmniej trzech....
I jakkolwiek przywrócenie Białej Gwiazdy nie jest sprawą, która zależy wyłącznie od nas tak śpiewanie "naszej" czyli prawowiernej wersji może od nas zależeć. Więc.....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.08.2010, 21:01
Rosomak masz priva.

Zaś w temacie. Ja też dostałem priva od osoby "pragnącej zachować anonimowość" (dla mnie też kuriozum na forum internetowym i po minięciu 17 lat od wydarzenia), która przedstawiła mi inną wersję handlu w meczu z Legią, w której Piotr Voigt nie był inicjatorem tegoż handlu, a w sprawę tą miało być zaangażowanych 6 piłkarzy, którzy wzięli po 100 milionów za głowę za puszczenie się Legii. Voigt święcie tym oburzony miał wyrzucić głównego winowajcę Bobrowicza z klubu. Jak każda wersja tak i ta musi podlegać weryfikacji. I w tej wersji nie pasuje mi kilka spraw otóż to nie Voigt, a Zarząd TS ukarał dwóch piłkarzy dożywotnią dyskwalifikacją (Bobrowicz, Gałuszka), bodaj czasową został ukarany Gręda. Pamiętam w przeddzień meczu zapowiedzi prasowe Voigta zapraszającego na mecz i gwarantującego zaangażowanie w walkę o zwycięstwo całej drużyny. O dziwo, w meczu nie zagrali podstawowi zawodnicy (którzy mieli wkrótce zostać sprzedani do belgijskiej Ostendy) Janik, Świętek i Wójtowicz (tego sprzedano Pogoni Szczecin). Jak ówczesny włodarz Wisły chciał "walczyć o zwycięstwo" bez trzech podstawowych zawodników Dlaczego po meczu w żaden sposób osobiście nie ustosunkował się do jego przebiegu cytując klasyka "ani me, ani be, ani kukuryku"...

Wydaje mi się, że minęło tyle czasu, że naprawdę możemy o tym rozmawiać otwarcie i nie ma sensu "czaić się", a sprawa jest naprawdę istotna bo takiego kryzysu jaki nastąpił wśród Kibiców Wisły po tym meczu to nie chciałbym w swoim życiu nigdy więcej oglądać i przeżywać. Z dnia na dzień wielu moich Kumpli z ktorymi jeździłem na mecze, "wesołymi autobusami", które dojeżdżały na przystanek Kawiory przechylone z nadkompletu pasażerów, przestało jeździć na mecze, interesować się wynikami Wisełki, ba... znaleźli się i tacy (nieliczni co prawda), których przygarnęła druga strona.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.08.2010 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.08.2010, 21:08
hymn brzmial jak dawniej "do Gdańska płynie stąd"

a jak teraz jest śpiewany?

bo ja też spiewam "do Gdańska płynie stąd" i nie wiedziałem że to "źle"...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.08.2010, 21:24
Proud napisał(a):Wyświetl post

chyba nie sluchasz nikogo wkół siebie "zwyciężać będzie wciąż"-praktycznie caly stadion-wspomagany przepiękną muzyką z głośnikow-tak spiewa...niestety
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.08.2010, 22:26
Nawet Jan Paweł II ładnie nawiązał do naszego Hymnu jak powiedział że zawsze sądził że Wisła płynie z Krakowa do Gdańska, a widzi że płynie do Rzymu

Sprawdziłem na różnych stronach o Wiśle i rzeczywiście zazwyczaj w Hymnie widnieje: "zwyciężać będzie wciąż"...
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 13.08.2010, 23:56
Rosomak masz priva.

Zaś w temacie. Ja też dostałem priva od osoby "pragnącej zachować anonimowość" (dla mnie też kuriozum na forum internetowym i po minięciu 17 lat od wydarzenia), która przedstawiła mi inną wersję handlu w meczu z Legią, w której Piotr Voigt nie był inicjatorem tegoż handlu, a w sprawę tą miało być zaangażowanych 6 piłkarzy, którzy wzięli po 100 milionów za głowę za puszczenie się Legii. Voigt święcie tym oburzony miał wyrzucić głównego winowajcę Bobrowicza z klubu. Jak każda wersja tak i ta musi podlegać weryfikacji. I w tej wersji nie pasuje mi kilka spraw otóż to nie Voigt, a Zarząd TS ukarał dwóch piłkarzy dożywotnią dyskwalifikacją (Bobrowicz, Gałuszka), bodaj czasową został ukarany Gręda. Pamiętam w przeddzień meczu zapowiedzi prasowe Voigta zapraszającego na mecz i gwarantującego zaangażowanie w walkę o zwycięstwo całej drużyny. O dziwo, w meczu nie zagrali podstawowi zawodnicy (którzy mieli wkrótce zostać sprzedani do belgijskiej Ostendy) Janik, Świętek i Wójtowicz (tego sprzedano Pogoni Szczecin). Jak ówczesny włodarz Wisły chciał "walczyć o zwycięstwo" bez trzech podstawowych zawodników Dlaczego po meczu w żaden sposób osobiście nie ustosunkował się do jego przebiegu cytując klasyka "ani me, ani be, ani kukuryku"...

Wydaje mi się, że minęło tyle czasu, że naprawdę możemy o tym rozmawiać otwarcie i nie ma sensu "czaić się", a sprawa jest naprawdę istotna bo takiego kryzysu jaki nastąpił wśród Kibiców Wisły po tym meczu to nie chciałbym w swoim życiu nigdy więcej oglądać i przeżywać. Z dnia na dzień wielu moich Kumpli z ktorymi jeździłem na mecze, "wesołymi autobusami", które dojeżdżały na przystanek Kawiory przechylone z nadkompletu pasażerów, przestało jeździć na mecze, interesować się wynikami Wisełki, ba... znaleźli się i tacy (nieliczni co prawda), których przygarnęła druga strona.
Tą wersję, o której napisałeś też znałem ale ta sprawa z Legią to dla mnie temat drugorzędny, Voigt tu nie stanowi problemu, czy sprzedał, czy też nie.

Kryzys nastąpił, owszem. M.in. przez tych błaznów (zbyt delikatne określenie), inaczej... przez tych chuji (nie obrażając chuji) straciliśmy też na sile.
Błazny nie, ..... też nie, to jakby ich określić? Ja nie znajduje, ktoś znajdzie?

Fe jest ta Wisła, bo sprzedała mecz...

A Ty błaźnie/chuju wracasz po dwóch latach na Wisłę? Co Ty tu robisz? Spier..laj!

Oszołomy przyszły po mniej więcej takim okresie i rżneli kibiców Wisły.

To tak jak z tymi wielkimi postaciami wislackimi, o których teraz czasami się pisze na forum.

Byli, owszem wielcy. Ale w czym? W napieprzaniu, bo nie w szanowaniu wiślackiego brata, któremu ostatnią kase na wyjazdach zabierali.

Do w/w nie mam żadnego szacunku.

Ps. Odwrócic to sie można, ale dupą, w łóżku do swojej baby.. nie zaś od Wisły!

Ps.2. Sory za wulgaryzm ale nie znajduje innego określenia na tych...
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 14.08.2010 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Stary 13.08.2010, 23:59
Proud napisał(a):Wyświetl post

To bardzo dobrze świadczy o Tobie, na prawdę. Byle nie było nas sześciu... proszę niech się już więcej nikt nie ujawnia tzn. jest nas już trzech, jeszcze dwóch stoleruje
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.08.2010, 00:04
O dziwo, w meczu nie zagrali podstawowi zawodnicy (którzy mieli wkrótce zostać sprzedani do belgijskiej Ostendy) Janik, Świętek i Wójtowicz (tego sprzedano Pogoni Szczecin). Jak ówczesny włodarz Wisły chciał "walczyć o zwycięstwo" bez trzech podstawowych zawodników Dlaczego po meczu w żaden sposób osobiście nie ustosunkował się do jego przebiegu cytując klasyka "ani me, ani be, ani kukuryku"...
dawno dawno temu czytałem wywiad z Voigtem bodajże w "Tempie" i akurat to dobrze zapamiętałem jak mówił że miał przeczucie piłkarze chcą sprzedać mecz i z trenerem zastanawiali sie co zrobić czy odsunąć większą ilość piłkarzy i zagrać młodymi , ale zrezygnowali z tego pomysłu bo wtedy dopiero mówiono by że Wisła odpuściła mecz.

taką On wersje w prasie przedstawiał nie mnie oceniać
alejasienieznam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów