The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 09:28
Orion? Oni w większości produkują TV w przedziale 19-32 cale, a ich największy model to 42. Gdzie tu produkcja telebimów Zresztą na ostatni mecz ufundowali o ile dobrze pamiętam 19calowy telewizor dla jednego kibica, gdzie tam do telebimu.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2010, 09:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Także nie czarujmy się, kibice Wisły jako elektorat to część marginalna i Majchrowski dobrze o tym wie.
Kilkadzeisiąt tysięcy głosów (a tyle co najmniej w Krakowie jest mniej lub bardziej oddanych kibiców Wisly) to GIGANTYCZNY elektorat, szczególnie w wyborach samorządowych, gdzie frekwencja jest bardzo niska. Majchrowski nas lekceważy bo nie potrafimy się zorganizować (vide brak 10 osób do zbierania podpisów). Dla niego jestesmy tylko bezładną grupką frustratów jęczących w internecie. Nie miejcie pretensji do niego, tylko do siebie. On jest politykiem i liczy się tylko z tymi, którzy mogą mu pomóc lub zaszkodzić.
rrr
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2010, 09:55
No tak ale sporo kibiców Wisły jest niepełnoletnich no i sporo takich jak ja którzy mieszkają w Krakowie, chodzą na mecze ale są zameldowani gdzie indziej. Plus Majchrowski wie, że spora część kibiców Wisły która mogłaby głosować nie pójdzie na lokalne wybory.
Dlatego jeśli mamy o czymś mówić to potrzeba zrobić większą akcję pokazującą wpadki Majchrowskiego. Można by taką stronę założyć ze wszystkimi wpadkami (nie tylko tymi dotyczącymi bezpośrednio Wisły). By i Wiślacy i inni obywatele Krakowa mogli go bliżej poznać. A pamiętacie to nagranie jego rozmowy telefonicznej gdzie klnie jak szewc?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2010, 09:55
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Kilkadzeisiąt tysięcy głosów (a tyle co najmniej w Krakowie jest mniej lub bardziej oddanych kibiców Wisly) to GIGANTYCZNY elektorat, szczególnie w wyborach samorządowych, gdzie frekwencja jest bardzo niska. Majchrowski nas lekceważy bo nie potrafimy się zorganizować (vide brak 10 osób do zbierania podpisów). Dla niego jestesmy tylko bezładną grupką frustratów jęczących w internecie. Nie miejcie pretensji do niego, tylko do siebie. On jest politykiem i liczy się tylko z tymi, którzy mogą mu pomóc lub zaszkodzić.
Może 10% z tego elektoratu zdaje sobie sprawę, co tak naprawdę dzieje się na tym stadionie (a raczej, że nic się nie dzieje). Reszta w ogóle nie interesuje się tym.
W sondażach przedwyborczych Majchrowski zdecydowanie prowadzi, a w niektórych wygrywa w 1-szej turze. Tak więc reasumując on ma na nas wyje****.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.08.2010, 11:04
Wszystko zależy od SKWK jak odpowiednio nagłośni i zorganizuje temat to przed wyborami kilkanaście tysięcy osób zagłosuje przeciwko Majchrowskiemu.Zakładając że uprawnionych będzie z 400 tyś, frekwencja będzie 40% tj.zagłosuje 160 tyś - jesteśmy potencjalnym 10% elektoratem.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 13.08.2010, 11:21
A poglądów politycznych to nie bierzecie pod uwagę? Myślicie że nagle ktoś z powodu stadionu będzie głosował wbrew swoim poglądom? Prędzej zostanie w domu, niż zagłosuje na kogoś innego. A stracony głos, to głos dla Majchrowskiego.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
vit-stjärna
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.08.2010, 11:53
Dostalem taka odpowiedz od p. Niedzialkowskiej:

"Dziękuję za przesłane zdjęcia, które potwierdzają niestety, że obiekt stadionu Wisły jest następnym przykładem nurtu architektonicznego -brutalizmu, który załada, że najważniejsze są: przestrzeń, konstrukcja i uwrażliwienie na właściwości zastosowanych materiałów. Niestety, gdyż tym samym elewacja stadionu nie będzie niepowtarzalna. (W załączeniu zdjęcia.)
Architektura brutalistyczna w potocznym rozumieniu jest po prostu brzydka. W Polsce dodatkowo kojarzy się z epoką komunistyczną, kiedy w krajobrazie dominowały bloki z betonowych płyt. A właśnie beton jest najważniejszym materiałem w brutalizmie.
Termin "brutalizm" pochodzi od francuskiego słowa brut - surowy. Określenie to stosował największy twórca architektury modernistycznej Francuz Le Corbusier w odniesieniu do stosowanych przez niego materiałów, wśród których najważniejszą rolę pełnił beton. Dodajmy, beton w swojej najbardziej surowej - brutalnej - postaci: nieotynkowany, często z pozostawionymi śladami szalunków (desek służących jako forma dla mieszanki betonowej).
Za pierwszy budynek brutalistyczny uznaje się wybudowaną w 1949 r.w Hunstanton w Anglii szkołę projektu Petera i Alison Smithsonów. Miała ona odkrytą stalową konstrukcję, odsłonięte belki stropowe i przewody instalacyjne, ściany pozostawiono nieotynkowane.Najsłynniejszą budowlą z surowego betonu był wybudowany w latach 1946-52 przez Le Corbusiera blok mieszkalny w Marsylii, zwany Jednostką Marsylską - on właśnie zapoczątkował nurt. Zbudowano go z betonu, ponieważ po wojnie trudno było o stal, która osiągała zawrotne ceny. Le Corbusier tak zachwycił się fakturą surowego betonu, że postanowił budynku nie tynkować. Ślady desek porównał do zmarszczek na twarzy.
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia będą wystarczające dla Pana
Z poważaniem
J. Niedziałkowska"

Bardzo tania wymowke znalazl sobie inwestor.
Ta odpowiedzia p. Niedzialkowska ostro mnie w....a i zlozylem do NIK ( zachecam innych do zrobienia tego samego) zawiadomienie o niegospodarnosci przy budowie stadionu. Kiedy zmieniono " beton architektoniczny" na " beton konstrukcyjny" i elewacja wyglada katastrofalnie , to teraz mowi sie o " brutalizmie". Co za cynizm, obluda i zaklamanie inwestora. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.08.2010, 12:02
Powiedz że to żart.
Nie wierze że to napisała.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2010, 12:05
Skoro z założenia miała być goła betonowa elewacja, dlaczego przeprowadzano próby z niebieską farbą na jednej ze scian stadionu?(Niestety nie mogę znaleźć zdjecia).

Pani Niedziałkowska ma chyba ładny ubaw.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.08.2010, 12:05
Wicked napisał(a):Wyświetl post
A poglądów politycznych to nie bierzecie pod uwagę? Myślicie że nagle ktoś z powodu stadionu będzie głosował wbrew swoim poglądom? Prędzej zostanie w domu, niż zagłosuje na kogoś innego. A stracony głos, to głos dla Majchrowskiego.
Biorę to pod uwage .Natomiast jeśli Wisla głosuje jako Wisła i za Wislę to pogląd musi być jeden.Głosujesz za klubem albo przeciwko.Nie za PIS ,PO czy SLD
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 13.08.2010, 12:07
Wy chyba nie doceniacie elektoratu kibicowskiego.
Tylko że do tego zamiast wojenki między TWSD a SKWK musi być współpraca.
Inaczej słabo to widzę.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
vit-stjärna
Junior Member

Stary 13.08.2010, 12:12
To nie zart, to szczera prawda. Dolaczyla mi jeszcze kilka foto stylu " brutalizm" ktore w porownaniu z elewacja stadionu wygladaja koszmarnie, ale nie za bardzo wiem jak je wkleic, gdyz jestem juz osoba wiekowa. Ze wzgledu ba to, ze juz od bardzo dawna mieszkam z dala od Krakowa sprawa stadionu mojego ukochanego klubu okropnie mnie martwi. Na zywo ogladalem budowe stadionu Gamla Ullevi w Göteborgu i pomimo tego ,ze stadion jest bez zadnych rewelacji to wykonczony jest estetycznie. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 13.08.2010, 12:12
vit-stjärna napisał(a):Wyświetl post
(...)
Przeciez to kpina w zywe oczy to co napisala.... a o co ja pytales jesli mozna wiedziec, no bo chyba nie o styl w jakim nasz stadion jest zbudowany ?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 13.08.2010, 12:20
z tą odpowiedzią Niedziałkowskiej to żart rozumiem? W życiu nie uwierze zeby ktos mogł cos podobnego napisac , to juz byłby wrecz szczyt komedii jaka jest przy tym stadionie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2010, 12:25
vit-stjärna napisał(a):Wyświetl post
To nie zart, to szczera prawda. Dolaczyla mi jeszcze kilka foto stylu " brutalizm" ktore w porownaniu z elewacja stadionu wygladaja koszmarnie, ale nie za bardzo wiem jak je wkleic, gdyz jestem juz osoba wiekowa. Ze wzgledu ba to, ze juz od bardzo dawna mieszkam z dala od Krakowa sprawa stadionu mojego ukochanego klubu okropnie mnie martwi. Na zywo ogladalem budowe stadionu Gamla Ullevi w Göteborgu i pomimo tego ,ze stadion jest bez zadnych rewelacji to wykonczony jest estetycznie. Pozdrawiam.
Wyśli mediom swój list + zdjęcia i jej odpowiedź, do jakiejś gazety (byle nie koszernej). Przecierz gdyby to puścili to będzie najlepsza "reklama" UM i całej tej bandy Majchrowskiego niż jakiekolwiek akcje podejmowane na forum.
Gdy czytelnik i mieszkanic Krakowa przeczyta, jakie kpiny robi się z budowy stadionu Wisły, klubu-wizytówki nie tylko tego miasta i pieniędzy podatników, ale także dzisiatków tysięcy jego sympatyków byle urzędnik, plując mu tym samym w twarz i ukazujac w całej swojej okazałości dyletanctwo ludzi Majchrowskiego. Ten list (jeśli jest prawdziwy) jest wyjątkowo beczelnym dowodem wyjatkowo złej woli ludzi rządzących Krakowem, którzy dla swojej nielicznej gminy z ul. Kałuży ( oraz Rycha, Zdzicha, Filipiaka) błyskawicznie budują stadion, jednocześnie traktując Wisłę w tak ordynarny sposób.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 12:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wyśli mediom swój list + zdjęcia i jej odpowiedź, do jakiejś gazety (byle nie koszernej). Przecierz gdyby to puścili to będzie najlepsza "reklama" UM i całej tej bandy Majchrowskiego niż jakiekolwiek akcje podejmowane na forum.
Gdy czytelnik i mieszkanic Krakowa przeczyta, jakie kpiny robi się z budowy stadionu Wisły, klubu-wizytówki nie tylko tego miasta i pieniędzy podatników, ale także dzisiatków tysięcy jego sympatyków byle urzędnik, plując mu tym samym w twarz i ukazujac w całej swojej okazałości dyletanctwo ludzi Majchrowskiego. Ten list (jeśli jest prawdziwy) jest wyjątkowo beczelnym dowodem wyjatkowo złej woli ludzi rządzących Krakowem, którzy dla swojej nielicznej gminy z ul. Kałuży ( oraz Rycha, Zdzicha, Filipiaka) błyskawicznie budują stadion, jednocześnie traktując Wisłę w tak ordynarny sposób.
Przede wszystkim wg mnie pasowało by do Weszło napisać, oraz do TVN 24, TVP Info, Polsat News... Nie można tego tak zostawić.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 13.08.2010, 12:28
Niedzialkowska, z domu Bareja.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 13.08.2010, 12:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Skoro z założenia miała być goła betonowa elewacja, dlaczego przeprowadzano próby z niebieską farbą na jednej ze scian stadionu?(Niestety nie mogę znaleźć zdjecia).

Pani Niedziałkowska ma chyba ładny ubaw.
Trafiłeś w sedno i ktoś to celne pytanie powinien zadać tej pani, bo malowanie betonu nijak ma się do brutalizmu. Zresztą gołym okiem widać, że to tłumaczenie winnego, mało wiarygodne. Tak ze dwa tygodnie temu ta sama kobieta mówiła o zielonej elewacji stadionu Wisły...
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 13.08.2010, 12:30
Za najlepszy komentarz niech posłużą słynne słowa Hajty "Nie porównujmy gówna z czekoladą". Ten cały brutalizm w założeniu miał być taki, a nasz stadion wygląda jak wygląda nie dlatego że był projektowany w stylu brutalizmu, tylko dlatego, że spieprzono co było do spieprzenia i szuka się tanich wymówek, że tak miało być.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.08.2010, 12:57
Może trzeba by znaleźć maile do tych wszystkich polsatów, weszlo i wszystkich dużych programów czy portali internetowych w Polsce i napisać do nich o inwestycji za 0,5mld zł, o wszystkich błędach, wkleić zdjęcia elewacji, wypowiedź Niedziałkowskiej, niedotrzymanych terminach, o tym że Wisła na rok się wyprowadziła z R22 przez co jest już stratna ponad 10mln zł a dalej nie może grać u siebie a np na Legii wybudowano w rok cały stadion i to przy cały czas grającej tam drużynie, u nas nie dało się w tym czasie zrobić 2trybun, opisać fuszerkę na "D" itd..
Jakby ktoś się podjął to napisać i wybrał odpowiednie zdjęcia i wypowiedzi prezydenta/Niedziałkowskiej + a np ja bym poszukał kontaktów do mediów to wtedy każdy miałby gotowy tekst + gotowe maile więc nie wierzę żeby nie poszło 100-200 wiadomości. A na taki ruch na pewno będzie jakiś odzew. Tak jak kiedyś wysyłaliśmy maile do radnych tak teraz też trzeba działać bo ja już nie widzę innej drogi. Oni czytają ten temat ale mają nas w dupie bo nic nie działamy, trzeba to zmienić...

Czekam na wypowiedź kogoś kogoś "bardziej kumatego" w tych sprawach.

EDIT
@joshi
już to zrobiłem, wszystko krok po kroku opisałem
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 13.08.2010 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:04
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Może trzeba by znaleźć maile do tych wszystkich polsatów, weszlo i wszystkich dużych programów czy portali internetowych w Polsce i napisać do nich o inwestycji za 0,5mld zł, o wszystkich błędach, wkleić zdjęcia elewacji, wypowiedź Niedziałkowskiej, niedotrzymanych terminach, o tym że Wisła na rok się wyprowadziła z R22 przez co jest już stratna ponad 10mln zł a dalej nie może grać u siebie a np na Legii wybudowano w rok cały stadion i to przy cały czas grającej tam drużynie, u nas nie dało się w tym czasie zrobić 2trybun, opisać fuszerkę na "D" itd..
Jakby ktoś się podjął to napisać i wybrał odpowiednie zdjęcia i wypowiedzi prezydenta/Niedziałkowskiej + a np ja bym poszukał kontaktów do mediów to wtedy każdy miałby gotowy tekst + gotowe maile więc nie wierzę żeby nie poszło 100-200 wiadomości. A na taki ruch na pewno będzie jakiś odzew. Tak jak kiedyś wysyłaliśmy maile do radnych tak teraz też trzeba działać bo ja już nie widzę innej drogi. Oni czytają ten temat ale mają nas w dupie bo nic nie działamy, trzeba to zmienić...

Czekam na wypowiedź kogoś kogoś "bardziej kumatego" w tych sprawach.

EDIT
@joshi
już to zrobiłem, wszystko krok po kroku opisałem
Jakbym dostał materiały i ktoś by mi mniej więcej powiedział co mam napisać to mogę się tego podjąć.
Odpowiedz cytując
vit-stjärna
Junior Member

Stary 13.08.2010, 13:08
do:
Radwi
Member

Na dwa e-maile adresowane do ZKiT nie otrzymalem jeszce odpowiedzi tylko enigmatyczne takie cos: "Potwierdzamy, że otrzymaliśmy wiadomość e-mail. Zostanie ona zadekretowana na pracownika merytorycznego, który w ustawowym terminie udzieli odpowiedzi".

Natomiast odpowiedz p. Niedzialkowskiej to odpowiedz na moj e-mail adresowany osobiscie do niej. Cytuje oryginal mojego e-maila ( dolaczylem tez kilka foto elewacji stadionu, napewno domyslasz sie ktore) : "Przesylam pani kilka zdjec, architektonicznego majstersztyku stadionu Wisly Krakow. Zycze milego ogladania i wielu estetycznych wrazen, przyzna pani, ze faktycznie elewacja stadionu bedzie niepowtarzalna".
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:12
Może zaspamujmy tą Niedziałkowską zdjęciami i pytaniami dlaczego tak a nie inaczej...?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:15
Brutalizm nie oznacza niedbalosci i niechlujstwa. Brutalizm to surowy beton, a nie krzywizny, rysy i ubytki. Uslyszala gdzies albo ktos jej szepnal "jakby co, to to jest posag Lusi, znaczy ten, no... brutalizm!" i sie teraz kompromituje kobieta.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2010, 13:22
Tymczasem zamontowany zostal czwarty masz oswietleniowy, zostal juz tylko jeden...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 13:24
[QUOTE=vit-stjärna;959709]Dostalem taka odpowiedz od p. Niedzialkowskiej:

"Dziękuję za przesłane zdjęcia, które potwierdzają niestety, że obiekt stadionu Wisły jest następnym przykładem nurtu architektonicznego -brutalizmu, który załada, że najważniejsze są: przestrzeń, konstrukcja i uwrażliwienie na właściwości zastosowanych materiałów. Niestety, gdyż tym samym elewacja stadionu nie będzie niepowtarzalna. (W załączeniu zdjęcia.)
Architektura brutalistyczna w potocznym rozumieniu jest po prostu brzydka. W Polsce dodatkowo kojarzy się z epoką komunistyczną, kiedy w krajobrazie dominowały bloki z betonowych płyt. A właśnie beton jest najważniejszym materiałem w brutalizmie.
Termin "brutalizm" pochodzi od francuskiego słowa brut - surowy. Określenie to stosował największy twórca architektury modernistycznej Francuz Le Corbusier w odniesieniu do stosowanych przez niego materiałów, wśród których najważniejszą rolę pełnił beton. Dodajmy, beton w swojej najbardziej surowej - brutalnej - postaci: nieotynkowany, często z pozostawionymi śladami szalunków (desek służących jako forma dla mieszanki betonowej).
Za pierwszy budynek brutalistyczny uznaje się wybudowaną w 1949 r.w Hunstanton w Anglii szkołę projektu Petera i Alison Smithsonów. Miała ona odkrytą stalową konstrukcję, odsłonięte belki stropowe i przewody instalacyjne, ściany pozostawiono nieotynkowane.Najsłynniejszą budowlą z surowego betonu był wybudowany w latach 1946-52 przez Le Corbusiera blok mieszkalny w Marsylii, zwany Jednostką Marsylską - on właśnie zapoczątkował nurt. Zbudowano go z betonu, ponieważ po wojnie trudno było o stal, która osiągała zawrotne ceny. Le Corbusier tak zachwycił się fakturą surowego betonu, że postanowił budynku nie tynkować. Ślady desek porównał do zmarszczek na twarzy.
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia będą wystarczające dla Pana
Z poważaniem
J. Niedziałkowska"

Beszczelna wymówka + plagiat czyli cyniczne kopiuj wklej
dla porównania:
http://wiedzanieboli.blogspot.com/20...iony-nurt.html

Ta kobieta (od budowy dróg, a raczej inkasowania ładnej kasy z państwowych pieniędzy podatników Stołecznego Miasta Kraków) nie wypełnia swoich obowiązków - nadzór nad projektem a swoje dyletanctwo "wyjaśnia" brutalizmem. Krew mnie zalewa, jestem za działaniem -> atak na program uwaga, kronike krakowska (nie doceniania, ale myśle że to jest target Majchra osoby, które interesują się miastem i mają "wiek wyobrczy"!) trzeba to ruszyć. Jedyny minus, że znów Marka Wisła będzie orzmieniana na drobne w ogólnodostępnych mediach jak to szerzej wypłynie:(
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez mgła : 13.08.2010 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
vit-stjärna
Junior Member

Stary 13.08.2010, 13:36
Do:
Fuks
Senior Member

To nie zart to prawda. Oczywiscie odpisalem p. Niedzialkowskiej bo jak pisalem ostro mnie w....a swoja odpowiedzia.

A to oryginal mojego e-maila na odp. p. Niedzialkowskiej:

"Dziekuje bardzo za odpowiedz, wiem co to jest termin"brutalizm" w architekturze. Jezeli zamiarem projektanta w. obtulowicza
( nazwisko pisze swiadomie z malej litery bo za ten bubel nie jest godny uzywania nazwiska z duzych liter bo architektem jest marnym) bylo wybudowanie stadionu Wisly w stylu " brutalizm", nie rozumie jednej rzeczy, a mianowicie uzycia przez architekta w swoich w pierwotnych planach " betonu architektonicznego" ktory jest trudniejszy do wykonania( zapewne tez drozszym) i bardzo estetycznym a takiego betonu nie uzywa sie w stylu "brutalizm". architekt w.o. twierdzi ,ze zamiane " betonu architektonicznego" na " beton konstrukcyjny" podjal inwestor czyli prezydent majchrowski i zkit ( male litery z wiadomych wzgledow).W momencie kiedy media zaczely wnikliwie badac sprawe budowy stadionu Wisly ( poniewaz budowa pochlonela juz ogromne sumy ponad 500 milionow zlotych a do ukonczenia budowy potrzeba jeszce ogromnych sum, np. trybuna polnocna itd) inwestor zaczyna ciac koszty( beton konstrukcyjny, asfalt, brak parkingow, telebimow itd) tworzac ze stadionu obrzydliwego bubla. inwestor obiecal wybudowac stadion klasy " Elite" a z przepisow UEFA jasno wynika, ze nie ma na to szans , brak zaplecza na polnocnej ( zreszta tylko niepowazny inwestor mogl odebrac ta trybune bez klatek schodowych, toalet czy zaplecza gastronomicznego za sume ponad 100 milionow zlotych), telebimow, zaplecza gastronomicznego na trbunie wschodniej itd. Uwazam, ze robi pani ze mnie idiote, piszac o " brutalizmie" chce pani usprawiedliwic ochydna elewacje i tym samym wytlumaczyc architekta( ciekawe dlaczego wybrano tego marnego architekta w.o. ktory nie ma zielonego pojecia o budowie stadionow). Uwazam, ze inwestor marnuje pieniadze podatnikow i dlatego zglosilem do NIK ( a wiem, ze kilkuset kibicow Wisly rowniez) niegospodarnosc inwestora przy budowie stadionu a tym samym marnotrawienie publicznych pieniedzy i cierpliwie czekam na rozwoj wypadkow. Nie pozdrawiam poniewaz swoja odpowiedzia traktuje mnie pani jak idiote. Zycze dobrego samopoczucia ogladajac ten koszmar zwany Stadionem Miejskim im H. Reymana".
Napisane troche chaotycznie, ale bylem okopnie w....y na bezczelnosc tej pani. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:50
Chaotycznie ale bardzo dobrze! Tak jak wczesniej pisałem, reszta forumowiczów też ją powinna takimi mailami gnębić.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 13:57
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6990557988.jpg

Czy ktoś się orientuje co oznacza to rusztowanie? Jakieś zmiany elewacji?
Ostatnio edytowane przez mgła : 13.08.2010 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 13.08.2010, 14:41
Wiem, że detal przy tym wszystkim, na co zwraca uwagę Darek, ale kiedy widzę takie detale jak ten:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39270/

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39264/

to mnie zalewa.

Że obrzydliwy - wiedziałem, że nie na miejscu - wiedziałem, ale że taki zrobią "trakt królewski" okrąglakowi - to przerosło moje ponure oczekiwania.

Turpizm i bylejakość. Usuną ten spad czy ma tak zostać? Uklepana ścieżynka do wiejskiego ganku. A jak się pięknie prezentuje na dalszym planie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rzy_R22/39265/
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów