The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 17:18
Z plotką o Petrescu jest jedna pozytywna rzecz. Jeśli nawet nie jest to prawda, to będzie musiał się pokusić o dementi i wysondujemy też w ten sposób jego stosunek do ewentualnej ponownej pracy w Krakowie
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2010, 17:19
Mnie się wydaje że problemy kondycyjne i fizyczne to występują tylko u naszych graczy...tzn Polaków bo nie są nauczeni HardWork---ale od czegoś trzeba zacząć bo cała Europa nam już uciekła pod tym względem a ci co jeszcze nam nie uciekli to za niedługo to zrobią... Wystarczy popatrzeć na wczorajszy mecz Polska Kamerun...i wypowiedz Dudki po meczu w którym twierdził że mecz był wyrównany i powinno być 3:3 ... mamy zje...aną mentalność z którą nieda się nic osiągnąc i im wcześniej sobie to piłkarze uświadomią tym szybciej z tego bagna się wygrzebiemy. Wiadomo że obawy przemęczenia mogą yć ale jestem zdania że metody wykrywania przemęczenia i zajechania organizmów chyba sztaby medyczne powinny już znać...Pozatym czy to będzie Jimenez czy Petrescu czy ktokolwiek inny piłkarze muszą się nauczyć zapieprzać bo kibice mają już dość oglądania ich niemocy fizycznej gdzie gracz wchodzący z ławki jest wolniejszy od gościa który gra ponad 60 minut w upale...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 17:21
jesli wróci z tym sztabem szkoleniowym(raczej to nie był ten sam sztab co za jego1 razem w Wiśle?) co w Unirei to Wisła może rzeczywiście awansować do LM i zakończyć serial pod tytułem " LM znowu bez polskich drużyn"
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.08.2010, 17:21
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
hehehehehehe ale jaja jakby wrócił Dan pewnie juz płaczą w szatni
Załatwiają sobie zwolnienia lekarskie Oj ciężko by mieli co poniektórzy oj ciężko...
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.08.2010, 17:25
Słuchajcie Petrescu u nas jeszcze nie pracuje... Spokojnie... Jakoś nie słyszałem że Basałaj, szukając szkoleniowca na Zachodzie, poleciał do Rosji na ewentualne rozmowy. Pamiętajcie że w dużej mierze głowa trenera to też głowa prezesa. Zły wybór Basałaja może się skończyć jego zgilotynowaniem.
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2010, 17:28
To ja panowie chce wam coś opowiedzieć. Z miłą chęcią usłyszę informację, że ten sezon odpuszczamy i przygotowujemy się do gry na następny by wyrobić sobie formę i kondycje. Wielu z was zapomniało jaką kondycję nasi piłkarze mieli. Glorie i pochwały zbierał Maciej Skorża jak przebrnął przez naszą ligę jak burza, a w europejskich pucharach zrobiliśmy za dużo ile mogło się od nas spodziewać. To Dan Petrescu stworzył zespół i przygotował go wyśmienicie do kolejnego sezonu, gdy został to najpierw by sprowadził piłkarzy których potrzebuje i wiem, że z powodzeniem leżeli byśmy w fazie grupowej ligi mistrzów przy dobrym losowaniu. Więc zapamiętajcie to sobie to, że Petrescu odpuścił sezon by w następnym odnosić ogromne sukcesy, ale nie powiedział tego otwarcie, byście nie mamrali bez sensu i nie ukrzyżowali, a miejsce 8 w lidze i tak było
Lepiej zapobiegać niż leczyć
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 17:29
Ale sedzio. Po **** oni maja sie przemeczac skoro rocznie inkasuja tyle co ty zarobisz przez cale zycie? Skoro maja tutaj tak dobrze, to po co maja pracowac nad soba by stawac sie lepszymi i by potencjalnie zarobic jeszcze wiecej?

Niestety to jest POLSKA mentalnosc.
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 12.08.2010, 17:30
master777 napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie Petrescu u nas jeszcze nie pracuje... Spokojnie... Jakoś nie słyszałem że Basałaj, szukając szkoleniowca na Zachodzie, poleciał do Rosji na ewentualne rozmowy. Pamiętajcie że w dużej mierze głowa trenera to też głowa prezesa. Zły wybór Basałaja może się skończyć jego zgilotynowaniem.

Czytaj co napisał zbymak. Ofertę dostał w czerwcu..
koyoot
Senior Member

Stary 12.08.2010, 17:32
Ktora poczatkowo wysmial. Takze to nie jest takie hop-siup.
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 17:34
ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda... wole Hiszpana niż Dana... prowadził lepszą drużynę z dobrymi wynikami, ma lepszy warsztat trenerski... no ale co nasze wypowiedzi na forum dają jak i tak zarząd zadecyduje... dla mnie liczy się żeby Wisła grała ładnie i żeby wygrywała...

Ale nie jestem za powrotem Dana Petrescu
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 17:35
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zadłużenie klubów, często nawet kilkakrotnie większe od zadłużenia w Wiśle nie uniemożliwia tworzenia „budżetu transferowego w klubie” i w ogóle postępowania w nim w sposób profesjonalny.

.....
A słyszałeś o takich "głupotach" jak stosunek zadłużenia klubu do jego przychodów? Bo zdanie, które napisałeś wskazywałoby, że takie pojęcie dla Ciebie nie istnieje.
Soupie2
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 12.08.2010, 17:35
Jeśli już mowa o petrescu i Jimenezie to polecam filmik :http://www.youtube.com/watch?v=woqtt...eature=related

gdzie Petrescu ogrywa Seville Jimeneza i awansuje do .....sami zobaczcie
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2010, 17:36
Cytat:
Wisła Kraków zawęziła poszukiwania nowego szkoleniowca. Choć do tej pory kierunki poszukiwań były dosyć rozległe, w tej chwili na zatrudnienie w roli nowego szkoleniowca Białej Gwiazdy największe szanse ma 3 szkoleniowców: Manuel Jimenez, Bruno Labbadia oraz "tajemniczy szkoleniowiec z Niemiec", którego personaliów nie udało nam się ustalić. Tajemnicą nie jest jednak fakt, iż w poszukiwaniach na terenie naszych zachodnich sąsiadów pomaga Wiśle "zaprzyjaźniona osoba" - ta sama, która pilotowała transfer Dragana Palijcia.
Za wisla-online.pl...
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2010, 17:38
Koyoot powiem tak że może na nowym stadionie 33 tyś kiedy będzie widział te tłumy ludzi którzy przyszli zobaczyć jak gra i go wygwizdują to może się zabierze jeden z drugim za ciężką pracę żeby później nie dostać sporej porcji gwizdów czy buczenia, może dla tego że Cupiał wkońcu przejrzał na oczy i każdego kto nie chce zapieprzać wywali na zbity pysk... a może choćby dla tego żeby zagrać na ME2012 albo zrobić karierę w dobrym klubie za granicą. Mam gdzieś czy to będzie drużyna złożona z 11 obcokrajowców czy 11 polaków ale jeśli bedą zapieprzać na treningach i będą odnosić sukcesy to czemu nie...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.08.2010, 17:39
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda...
i tu jest ten problem, oni mysla ze skoro z kims tam weszedl do LM to znaczy ze z Wisla tez wejdzie... glupkowate rozumienie
/nie ma nic do Dana, ale nie mozna tak do tego podchodzic i dajcie na luz z jakims skarzeniem pilkarzy... juz widze jak pilkarz idzie do Cupiala czy do prezesa Wisly i mowi ze ciezkie treningi... raz ze by sie nie odwazyl a nawet jesli by sie znalazl taki wariat to zostalby wysmiany, takie bajki mozecie opowiadac 6 latkom, (nie bronie grajkow ale nie mozna wszystko lykac co gazeta napisze, a nawet gdyby Dan powiedzial to osobiscie (w co nie wierze) to widocznie chcial sie chwycic najlepszego argumentu zeby samemu byc czystym)

zreszta jak zbymak wspomnial dostal oferte w czerwcu......... wiec wniosek jest jeden, bzurda i tyle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.08.2010 o godz. 17:41.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 17:39
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda... wole Hiszpana niż Dana... prowadził lepszą drużynę z dobrymi wynikami, ma lepszy warsztat trenerski... no ale co nasze wypowiedzi na forum dają jak i tak zarząd zadecyduje... dla mnie liczy się żeby Wisła grała ładnie i żeby wygrywała...

Ale nie jestem za powrotem Dana Petrescu
i teraz w Rosji też mu się udaje.po drugie trudno powiedzieć jaki kto ma warsztat.Dan jeszcze jest za krotko trenerem by ocenić jego umiejetności.a może Hiszpan ma (jak sam zauważyłeś) tylko lepsza drużynę,a warsztat nie taki rewelacyjny?poza tym,nam w tej chwili jest potrzebny trener ktory przede wszystkim zagoni wszystkich do roboty,bo w piłke to juz za póxno by uczyli się grać.
dziękuję za uwagę
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 17:41
Labbadia to oczywiście również dobry wybór.Martwi mnie jednak owa "zaprzyajźniona osoba" i "tajemniczy trener" Oby ten nie był takiej samej klasy jak sam Paljić...
Eppur si muove!
koyoot
Senior Member

Stary 12.08.2010, 17:42
picasso napisał(a):Wyświetl post
nam w tej chwili jest potrzebny trener ktory przede wszystkim zagoni wszystkich do roboty,bo w piłke to juz za póxno by uczyli się grać.
Czyli co? Buraki wykopywac na polu im pozostalo?

EOT.
picasso
Senior Member

Stary 12.08.2010, 17:44
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Buraki wykopywac na polu im pozostalo?

EOT.
może buraki,może ziemniaki,ale to sa już duże chłopy.czas na nauke byl w trampkarzach i juniorach.w myśl przyslowia "czego sie jas nie nauczył tego jan nie będzie umiał".
dziękuję za uwagę
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2010, 17:46
Podobno Cupiał niedawno powiedział, że na trenera Wisły chciałby Niemca, więc skoro ma do wyboru kilku trenerów różnej narodowości i jest wśród nich Niemiec, to pewnie jego wybierze. Labbadia zajął 8 miejsce z Leverkusen, wywalili go z HSV za słabe wyniki, hmm... Ale pewnie i tak na polskie warunki byłby dobrym trenerem...
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.08.2010, 17:46
za duzo juz sie tych kandydatur namnozylo, dlatego ja po prostu czekam, bo takie gdybanie troche sens traci
koyoot
Senior Member

Stary 12.08.2010, 17:47
Porownuja Labbadie do Jimeneza, to Labbadia zostaje zmiadzony.

Stanowcze nie dla tej kandydatury.
krakus
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2010, 17:49
No właśnie. Ja też się zastanawiam czy jednak Dan to byłby dobry kandydat, czy nie lepszy Jimenez. Nie wiem czy jest sens dwa razy wchodzić do tej samej rzeki. Spróbowałbym czegoś innego w postaci Hiszpana, bo jeśli chodzi o warsztat trenerski to wydaje się on być zdecydowanie lepszy u Jimeneza i on na pewno też zadbałby o kondycję i o to, żeby obiboków ustawić do pionu. Jestem za Jimenezem, choć jak będzie Petrescu to też nie będę płakał.
Ostatnio edytowane przez krakus : 12.08.2010 o godz. 17:52.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.08.2010, 17:50
Petrescu tak, ale tylko pod warunkiem, że odmówili by Simeone i Jimenez.
Labbadia? Nieporozumienie jak dla mnie. Taki drugi Bakero. Nawet nie wiem, czy nie gorszy.

Ktoś wyżej napisał, że za złą decyzję Basałaj może zapłacić głową. Jeszcze jeden powód, aby wziąć kogoś w typie Jimeneza. Bo jeśli coś poszłoby nie tak, Basałaj mógłby powiedzieć: "No jak z Jimenezem się nie udało, to z kim ma się udać?"
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 17:52
pewnie nie stac na Jimeneza, ale chlop moglby sciagnac jakis mlodych ktorzy sie nie mieszcza w skladach w lidze hiszpanskiej, z rezerw jakies perelki jak kiedys Uche przyszedl

RAF
Senior Member

Stary 12.08.2010, 17:53
Na moj kibicowski rozum hierarchia powinna byc nastepujaca:

1) Jimenez; jezeli on odmawia to,
2) Simeone; jezeli on odmawia to,
3) Petrescu
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.08.2010, 17:54
Byłbym strasznie szczęśliwy jak by Dan do nas wrócił, ale to chyba S-F.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 17:54
RAF napisał(a):Wyświetl post

3) Petrescu
A jeżeli Petrescu odmówi to kto wtedy? Bolek i Lolek?

laxa napisał(a):Wyświetl post
Byłbym strasznie szczęśliwy jak by Dan do nas wrócił, ale to chyba S-F.
Można by już było osobny temat utworzyć pod tytułami "Byłbym bardzo szczęśliwy gdyby "XXXXXXXX" do nas wrócił/przyszedł , ale to niemożliwe/S-F/ itp.
Maćko
Urodzony optymista

Stary 12.08.2010, 17:59
RAF napisał(a):Wyświetl post

3) Petrescu
Nie porównuj osiągnięć trenerskich Simeone i Petrescu. Poza tym Simeone nigdy nie trenował drużyny z europy. Rozwaliłeś mnie tym postem, abstrahując już całkiem od tego, czy w ogóle temat Simeone w Wiśle kiedykolwiek istniał w głowach prezesów.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
koyoot
Senior Member

Stary 12.08.2010, 18:00
Wiecie co, jestem szczerze mowiac sceptykiem tez o Jimeneza mimo ze znam jego warsztat w miare. Po prostu mysle ze nie kazdy trener z kazdym klubem osiagnie sukcesy. czesto jest tak ze trenerzy tylko z jednym klubem odnosza sukcesy odchodza gdzies indziej i jest rownia pochyla, pozniej wracaja w to samo miejsce i jest gorzej niz bylo za pierwszym razem(skad my to znamy?). Nie twierdze ze Jimenez nie sprawdzilby sie u nas. Jednak zastanawia mnie czy patrzac na umiejetnosci, najlepszym kandydatem nie bylby jednak Simeone.

taki sam kat dla zawodnikow jak Petrescu, tylko ze taktyke dobierajacy do tego co ma w skladzie i do indywidualnych predyspozycji zawodnikow. Swietny motywator umiejacy wmowic pilkarzom wiare w zwyciestwo do granic mozliwosci,a takze potrafiacy ich przekonac do ciezkiej pracy. Nie majacy respektu dla nikogo tak na boisku jak i poza nim. Paradoksalnie to wlasnie trener moglby byc tym liderem szatni.

W kazdym razie zobaczymy co z tego galimatiasu wyjdzie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów