|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dan Petrescu jest swietnym trenerem co do tego nikt nie ma watpliwosci. Ale chyba nalezy obalic jeden mit krazacy na tym forum: a mianowicie ze Petrescu wprowadzil druzyne do Ligi Mistrzow. To nie jest do konca prawda; Dan zdobyl mistrzostwo Rumunii ktora miala zapewnione jedno miejsce w LM bez eliminacji; tak wiec Petrescu gral w Champions League ale nie musial w eliminacjach rywalizowac z Realem, Barcelona, Manchesterem czy Milanem etc. Nie zmienia to faktu ze jest bardzo dobrym szkoleniowcem i chetnie powitalbym go ponownie na Reymonta - co oczywiscie na dzisiej jest niemozliwe.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiecie obawiam sie tylko jednego. Ze niewazne kto tutaj przyjdzie, i jak zobaczy w jakim stanie psychicznym sa nasi pilkarze oraz jak sa przygotowani fizycznie, to nie zwazajac na obietnice Basalaja nawet samego Cupiala, spakuje manatki pokaze srodkowy palec i spierdzieli stad nawet na antypody.
Bo nawet ja nie do konca wierze w to ze ktorykolwiek zagraniczny trener z jakiejkolwiek polki podjalby sie az takiego wyzwania jakim jest zbudowanie druzyny tutaj(w pelnym tego slowa znaczeniu). W kazdym razie trzymajmy kciuki by ktorykowleik szaleniec sie podjal czegos takiego . |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Jimeneza.
Osoba która napisała cały artykuł zna Jimeneza i to nie jest pierwszy prawdziwy tekst na jego temat. Dlatego można sprawę uznać za prawdziwą, jeżeli tylko tejże osobie nagle nie odbiło i nie weszła na drogę pisania wywiadów ze sobą .Teraz pytanie czy Basałaj zainteresuje się ta kandydaturą. Ja trzymam kciuki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
powiem tak. tylko trener z zagranicy który nie zna ani jednego z naszych piłkarzy. niech pozna ich od początku i niech tyrają. niech ustali sam wyjsciową "11" nie patrząc na składy z poprzednich spotkan, to samo z ustawieniem i taktyką.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
@HEDu - i to ma pomóc? Będzie eksperymentować i przegrywać jak reprezentacja Smudy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam pytanie wiadomo coś więcej o tym czy z tym Jimenezem na poważnie czy tylko czysty wymysł mediów
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.08.2010 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman
AVE WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Trener ma przyjść...zobaczyć zawodników...ocenić ich potencjał, umiejętności, zaangażowanie i inne czynniki, które według niego są istotne, a następnie wybrać najlepszych swoim zdaniem zawodników...odpowiadających do jego taktyki. Inne rozwiązanie nie ma sensu...lepiej przegrać 2-3 pierwsze mecze ale wprowadzić jakiś pożądek w zespole...nie może być tak, że gra Boguski, który w chwili obecnej nadaje się co najwyżej do ME... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeśli to prawda to nie wiem co mam myśleć. Ciekawe jak to się wszystko rozwinie. Przydaloby sie przegladnac rumunskie strony. Futbolnews lubi czasem pipeprznac glupote.
Ostatnio edytowane przez visilis85 : 12.08.2010 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gazeta gazetą, trzeba wyryfikowac kto jest autorem danego artykulu. Jak piaslem wczesniej. Sprawa z Jimenezem jest w kategorii tych prawdziwych, bo napisala o niej dziennikarka, ktora zna go osobiscie i juz wczesniej miala z nim do czynienia.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Panie Boże, "toć to szok, nie może być". :O
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Za rok pracy w krakowskim klubie ma otrzymać uposażenie na poziomie 300 tysięcy euro. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taka będzie jego reakcja, gdy usłyszy kwotę. Przecież on u Ruskich podobno fortunę zgarniał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
za dużo tych kandydatur już mi się w łbie popierdzieliło bo tak : Simeone dobry kandydat Petrescu jescze lepszy a jescze jest Jimenez i kandydatury z Włoch , Niemiec i Holandii
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Kasa swoja droga. Pytanie czy to wogole prawda i czy kwota sie zgadza. Z tym ze trzeba pamietac, ze kasa nei dal wszystkich jest najwazniejsza. Spodziewalbym sie po Petrescu, ze woli zarabiac duzo mniej (choc wystarczajaco zeby zyc w luksusie) a pracowac w miejscu, w ktorym czuje sie doskonale i spelnia sie jako trener. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
@iq1000 - pamiętaj że pieniądze to nie wszystko. On już swoje w życiu zarobił więc myśle że byłby w stanie pójść na ustępstwa. Wątpie jednak że całe to info jest prawdziwe chociaż niezmiernie bym się cieszył jakby było.
PS. To by wyjaśniało czemu piłkarze tak bardzo chcą pozostania Kulawika ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli ma wystawiać taki sam skład to może lepiej zostawić Kulawika. Reguła powinna być prosta nie dajesz z siebie 100% na treningu oglądasz mecze z trybun. Nie ważne kto by tam miał wylądować Sobolewski, Brożki, Małecki, obijasz się nie grasz. Im szybciej będzie wstrząs tym lepiej dla Wisły. Im szybciej zachodnie standardy treningowe zostaną u nas wprowadzone tym lepiej. Uważam, że lepiej przegrać 3 i kilka zremisować meczów nawet stosując rotacje niż wygrać 5 zachowując status quo doprowadzając do kolejnej Levadii czy Karabachu i uświadamiając zawodników, że są nietykalni.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie no dajmy sie zwariowac. Karuzela trenerska w tym klubie ruszyla na dobre. Niektore nazwiska sa prawdziwe, niektore sa wyjete z kosmosu.
Choc sam bylbym wniebowziety gdyby sie okazalo to prawda. Co nie zmienia faktu ze mam dziwne wrazenie ze ktos sobie z klubu drze lacha i jego kosztem probuje sie wybic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Gdyby Dan wrócił... I gdyby mu zostawiono wolną rękę w doborze składu... I gdyby dostał kasę na transfery... I gdyby pozbyć się wszystkich kalek ze składu...
Ech... Rozmarzyłem się... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pewnie dostałby by więcej kasy, oczywiście jeśli to prawda. Dadzą mu pewnie wolną rękę w selekcji piłkarzy, transferach, ze 2 sezony spokojnego budowania zespołu i może się skusi. Oj chciałbym zobaczyć minę Brożków jakby Petrescu rzeczywiście wrócił
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
fajnie by było zeby Petrescu przyszedl, ale to to si-fi
to moglo tlumaczyc juz zachwalanie Kulawika przez naszych super graczy, gdyby on tutaj przyszedl to Brozki latwo by nie mieli, opieprzanie sie i chyba by była wymarzona ME z trenerem Kulawikiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Sprawa z Jimenezem wypłynęła od pani Barbary Barbadyn, również ta osoba przeprowadziła rzekomy wywiad z tym szkoleniowcem, więc nie jest to na pewno ta sama osoba, która zmyśliła wywiad z Mihajlovicem. Po krótkim internetowym śledztwie dostrzegłem, że pani Barbadyn lubuje się w artykułach o hiszpańskiej piłce, bardzo często przeprowadzała wywiady w języku hiszpańskim (czy też z zawodnikami/trenerami pracującymi w Hiszpanii) z takimi zawodnikami jak Bruno Couthino, Thierry Henry, Christiano Ronaldo, Junior Diaz, Javie Weber (trener siatkarskiej reprezentacji Argentyny), Rodrigo Quiroga itd. Przypuszczam więc, że źródło jest wiarygodne.
Podejrzewam, że wygladało to tak, że ta pani miała już wcześniej kontakt z Jimenezem i jego przedstawicielem, Manolo złożył aplikacje w dziale kadr Wisły i żeby wzmocnić swoją pozycję w walce o ten stołek, skontaktował się z panią Barbarą, aby sprawa ta nabrała rozgłosu - być może był to pomysł przedstawiciela hiszpańskiego trenera...? W każdym razie zabieg udany, bo o jego kandydaturze się mówi i to mówi się sporo, a tak ewentualne odrzucenie jego aplikacji przeszło by bez echa. To tylko moje przypuszczenia, jak jest naprawdę, nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
To jest Rumuńskie info.
Petrescu podobno chce opuścić klub bo mimo, że wygrał 5 ostatnich meczy. To kibice nie są zadowoleni ze stylu gry i wygwizdali na ostatnim meczu drużynę. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Petrescu tak.
O'Neill tak. Jimenez nie. Mam nadzieje, że jeśli Petrescu zostanie trenerem Wisły to nie będzie pozostawiony sam sobie. Mam tu na myśli totalny brak wsparcia transferowego. Mam nadzieje, że to nie będzie tak, że przecież Dan wprowadził drugoligową rumuńską ekipę do LM to sobie musi poradzić ze szrotem typu Radovanović czy Kryszał. Liczę na realne wsparcie ze strony klubu dla nowego trenera aby miał szanse dać nam dużo satysfakcji abyśmy mogli reagować pozytywnie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Dlatego trzeba ta sprawe brac na powaznie jak juz wczesniej pisalem. Pytanie tylo jak zareaguje zarzad. |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To by było NIESAMOWITE. Jednak strasznie ciężko w coś takiego uwierzyć...
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Baszczyński i Błaszczykowski mieli największe problemy |
|
|
|