The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 12:15
Módlmy się, żeby przyszedł Jorgi Andersen, a nie pierdzeniem ps się podniecacie. To jest nasza półka, druga bundesliga. Czyli dużo biegania, jakiś schemat w ataku, może wrzutka na szybkości. Małe kroczki, a kasę na scoutów i boiska treningowe. Tak,żeby budowanie potęgi nie zacząć od dupy strony.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2010, 12:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Módlmy się, żeby przyszedł Jorgi Andersen, a nie pierdzeniem ps się podniecacie. To jest nasza półka, druga bundesliga. Czyli dużo biegania, jakiś schemat w ataku, może wrzutka na szybkości. Małe kroczki, a kasę na scoutów i boiska treningowe. Tak,żeby budowanie potęgi nie zacząć od dupy strony.
Otóż to. Ale nie wszyscy widać potrafią to dostrzec.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 12:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jimenez to jest top trenerski. Co on może zdziałać w ekipie gdzie piłkarze mają problemy z przyjęciem piłki? Nic. O infrastrukturze,a raczej jej braku nie wspomnę. Przyjść to może, ale będzie mijało się to z celem. Tylko kasę weźmie i tyle. Trzymam się swojej wersji,że najlepiej to ściągnąć trenera z Słowenii, Słowacji.Czech, Serbii. A nie gości z innych piłkarskich planet. To tak jakby Kubica miał się ścigać maluchem. Maluch przez to lepszy będzie czy jak?

A co do szkółki Sevilii,na pewno najlepsi z niej przyjdą na wypożyczenie do Wisły. Żyjcie nadal złudzeniami. W Polonii gra wychowanek Barcelony,raczej kopie się po czole.
Tak jak napisałem Jimenez słynie z pracy z młodzieżą czyli piłkarzami nie ukształtowanymi - Tutaj bez wątpienia miałby kogo uczyć...
Ja rozumiem wszystko, ale argument,że trener jest ZA DOBRY więc nie jest mocno przytłaczający.
Eppur si muove!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2010, 12:24
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Tak jak napisałem Jimenez słynie z pracy z młodzieżą czyli piłkarzami nie ukształtowanymi - Tutaj bez wątpienia miałby kogo uczyć...
Ja rozumiem wszystko, ale argument,że trener jest ZA DOBRY więc nie jest mocno przytłaczający.
1. Młodzi czyli kto?Małecki,Boguski,Brożek, Łobodziński,Jirsak?
Czyli Jimenez mógłby przyjść aby pracować z młodzieżą, lub tymi wyszukanymi przez scautów których nie mamy, a Boss spokojnie patrzyłby na budowanie drużyny. Kilka lat. W między czasie może uda się wrócić na R22 Budujemy dom od dachu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 12:40
Nie miałbym nic przeciwko Jimenezowi, szczególnie jeśli byłby w stanie wynegocjować sobie u Cupiała środki na normalną politykę kadrową, wzmocnienia i inne niezbędne przeobrażenia w klubie. Wiadomo, że im lepszy trener, to tym lepiej, a nie gorzej. Prosty, oczywisty truizm, o którym jednak warto pamiętać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
polyester
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2010, 12:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście,że tez nie. Ale na pewne będzie tańszy od Jimeneza a i oczekiwań co do Wisły będzie miał inne. Jimenez zaraz zapyta a gdzie szef scautingu, w ogóle wszystkich od scautingu mi dajcie chce nakreślić kogo mamy szukać. I co?
i trzeba się będzie bardziej starać żeby sprostać wymaganiom trenera. Mamy profesjonalnego prezesa, któremu powinno się dobrze współpracować z trenerem.

kupować napastnika? zespół powinno się budować od podstaw. a taką podstawą jest właśnie trener. jeśli mówisz o szkoleniu młodzieży, to osoba Jimeneza jest idealna jeśli chodzi o pomoc w takim przedsięwzięciu.
ten pies to jest pudel.
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 12:44
Spójrzcie na drużynę USA. Tutaj nasuwa się pytanie "Jak ze słabych piłkarzy zrobić drużynę?". To jest właśnie Ameryka. Dla mnie to jest swojego rodzaju ewenement na skalę światową. Przecież Ci gracze nie są wybitni, ale poczynają sobie bardzo dobrze. Odpowiedź jest prosta. Każda ich drużyna, począwszy od koszykówki, siatkówki aż do piłki nożnej opiera się na SCHEMATACH. Przede wszystkim wypracowana zabójcza kontra. Gość biegnie i jest pewny, że zaraz dostanie piłkę. Elemeny godzinami ćwiczone na treningach. To jest recepta.
Dlaczego o tym pisze? Uważam, że powinien przyjść trener właśnie z takim podejściem, czyli amerykańska szkoła trenerska.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2010, 12:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie miałbym nic przeciwko Jimenezowi, szczególnie jeśli byłby w stanie wynegocjować sobie u Cupiała środki na normalną politykę kadrową, wzmocnienia i inne niezbędne przeobrażenia w klubie. Wiadomo, że im lepszy trener, to tym lepiej, a nie gorzej. Prosty, oczywisty truizm, o którym jednak warto pamiętać.
Dokladnie, jesli przyjdzie ktos z "nazwiskiem", to mozemy sie spodziewac daleko idacych zmian(w budzecie, srodkach na transfery, skautingu, profesjonalnego zaplecza, trenerow z kazdej dziedziny z zagranicy), bo postawi Cupialowi powazne warunki. Natomiast, jesli przyjdzie ktos pokroju Liczki(a osobiscie na to stawiam) bedzie wrecz odwrotnie.
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2010, 12:47
Wywiad z Jimenezem na temat Wisły.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Man...902,1,727.html

Facet nie ma pojęcia w jakich warunkach przyszłoby mu pracowac...
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 12:48
No i Jimenez to jest nazwisko które przyciągnęłoby ludzi na stadion więc dział marketingu byłby zadowolony bo nie trzeba byłoby ściągać jakiegoś 35. latka z wielkim nazwiskiem i kominem płacowym by wchodził w 85min na boisko. Uważam też, że jeżeli ktokolwiek miałby mieć komin płacowy to tylko trener. On ma tu rządzić a nie rozpieszczone gwiazdki.
No ale to wszystko podchodzi pod s-f niestety...
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2010, 12:51
matys2 napisał(a):Wyświetl post

A skąd wiesz, że ten wywiad jest prawdziwy?

Edit:

Billy napisał(a):Wyświetl post
Spójrzcie na drużynę USA. Tutaj nasuwa się pytanie "Jak ze słabych piłkarzy zrobić drużynę?". To jest właśnie Ameryka. Dla mnie to jest swojego rodzaju ewenement na skalę światową. Przecież Ci gracze nie są wybitni, ale poczynają sobie bardzo dobrze. Odpowiedź jest prosta. Każda ich drużyna, począwszy od koszykówki, siatkówki aż do piłki nożnej opiera się na SCHEMATACH. Przede wszystkim wypracowana zabójcza kontra. Gość biegnie i jest pewny, że zaraz dostanie piłkę. Elemeny godzinami ćwiczone na treningach. To jest recepta.
Dlaczego o tym pisze? Uważam, że powinien przyjść trener właśnie z takim podejściem, czyli amerykańska szkoła trenerska.
Wg mnie opiera się nie tyle na schematach, co na wybieganiu i doskonałym przygotowaniu fizycznym. A z tego się bierze reszta. Gdyby nie amerykańscy magicy od przygotowania, Niemcy nie mieliby takich dobrych rezultatów na MŚ 2006, a tym bardziej Rosja na Euro 2008. No i jeszcze nie zapominaj, że amerykańscy sportowcy mają niesamowitą zdolność do wykrzesania z siebie ostatnich sił, by osiągnąć sukces. Zarówno na treningu, jak i podczas zawodów.
Ostatnio edytowane przez murray : 12.08.2010 o godz. 12:57.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2010, 12:54
To że gość 3 lata prowadził Sevillę i zajął z nią 3 miejsce w lidze świadczy o klasie tego trenera. Ponadto grał w 1/4 Ligi Mistrzów gdzie dość pechowo odpadł z mocną CSKA Moskwa. Jak dla mnie o lepszego trenera naprawdę ciężko obecnie. Bardzo szanuję Diego Simeone jako piłkarza, też jego trenerskie osiągnięcia są ciekawe, ale Jimenez to jest jeszcze wyższa półka. Wychował wielu kapitalnych młodych piłkarzy, poza tym jego Sevilla grała ładną piłkę. Do jego osiągnięć należy dodać jeszcze finał Pucharu Hiszpanii w tym roku.

Cieszy też to że potrafi świetnie pracować z młodzieżą. Może podszkoliłby Moskala i Kulawika.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 12.08.2010 o godz. 12:57.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.08.2010, 12:55
Jimenez to również dobry kandydat moim zdaniem. Słynął z świetnej pracy z młodzieżą, a tu dostanie grajków na poziomie technicznym prezentowanym przez hiszpańskich trampkarzy, stąd łatwiej mu będzie dopasować trening do możliwości zawodników, nie jest to trener który od początku kariery trenerskiej dostał do prowadzenia grajków na bardzo dobrym poziomie piłkarskim, do tego słynął z twardej ręki i nie bał się rotować składem, więc z że tak powiem trenerskiego topu trudno znaleźć kogoś bardziej nadającego się do tej roboty niż on. Wiek Brożka, Boguskiego itd. jest nieistotny, przy ciężkiej pracy wszystko da się poprawić - na niezły poziom europejski pewnie nie skoczą dzięki temu, ale na nasze ligowe warunki to może dać efekt, w dalszym ciągu są w stanie robić postępy.
matys2
Member

Stary 12.08.2010, 12:56
murray napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz, że ten wywiad jest prawdziwy?
Oczekujesz , że nim wkleje linka zadzwonie do Jimeneza sprawdzic czy faktycznie udzielił wywiadu? Czy o co ci chodzi?
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2010, 12:57

Myślę, że by aż tak po bandzie nie poszli i nie wymyślili wywiadu więc chyba coś jest na rzeczy. Pytanie tylko jakie warunki Jimenez stawia.

Patrząc na jego karierę myślę że jest on odpowiedni dla naszych graczy. Dan jak do nas przyszedł był nikim i chłopcy furczeli i pyskowali. Jimenez kimś takim nie jest więc może ich poskłada i ,,zachęci " do gry.

Patrząc na to co się teraz dzieje z naszą reprezentacją i na to co było za Leo w jego początkach widać że trenez z marką z zagranicy może dać drużynie pozytywnego kopa.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.08.2010, 12:57
Z listy Martinusa właśnie dwa nazwiska zaciekawiły mnie najbardziej. Jimenez i Daum.
Jak dla mnie Jimenez jest numerem 2 na liście życzeń zaraz po Daumie.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.08.2010, 12:58
ten wywiad na 99% zmyslony, ostatnio PS sie w tym specjalizuje

Tak troszke oftop, to PS zaczyna mnei przerazac, autentycznie.. ciekawe jak daleko moga zajsc z ta farsa?

edit: KOMINEK -- nie doceniasz PS. jakis czas temu na bank byla afera, ze wymyslili sobie wywiad. W tym momencie nie pamietam z kim, ale postaram sie poszukac.

edit2: o prosze, znalazlem:

http://www.weszlo.com/news/5241
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 12.08.2010 o godz. 13:05.
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.08.2010, 12:58
Ciekawe czy Jimenez wysłał maila z potwierdzeniem odbioru...

Nie no ja. PS od czasu przejścia w ręcę Axel Springer o szmatławiec. Równie dobrze mogli sobie wymyślić ten wywiad i teraz maja niezły ubaw jak 3/4 tutejszego forum podnieca sie informacją...

Ludzie, zejdźcie na ziemie. Jimenez to nie ta półka.

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2010, 13:01
Oczekujesz , że nim wkleje linka zadzwonie do Jimeneza sprawdzic czy faktycznie udzielił wywiadu? Czy o co ci chodzi?
Widzę, że nie orientujesz się w realiach polskiego dziennikarstwa sportowego w wydaniu PS. Otóż swego czasu zamieścili wywiad z Sinisą Mihajlovicem w sprawie Artura Boruca. Wszystko byłoby spoko, gdyby nie fakt, że oficjalna strona Fiorentiny podała, że taki wywiad nie miał miejsca. A sprostowania w PS jak nie było, tak nie ma.
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 13:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dlatego potrzebujemy porządnego fachowca z autorytetem, który ogarnie zespół i zmusi zawodników do pracy, a nie słabego trenera pokroju Kulawika, który nic nie osiągnął, jedną szansę już zmarnował przed laty i którego nie ma kompletnie za co chwalić. Sezon trzeba ratować, a nie dobić.
Zgadzam się potrzebujemy porządnego fachowca, który ogarnie zespół i zmusi naszych kopaczy do solidnej pracy na treningach i meczach. Trenera należy wybrać po głebokich przemyśleniach, należy dać mu czas na zapoznanie się z zawodnikami. Prezes Basałaj stwierdził, że najlepszym kandydatem będzię fachowiec z zagranicy. I słusznie!! Trzeba uciec od polskiej myśli szkoleniowej. Trzeba zatrudnić kogoś nie skażonego udziałem w polskim bagnie piłkarskim. Nowy trener musi dostać 100% poparcia dla swoich działań i czas na przygotowanie zespołu. Dlatego najlepszą opcją będzie jeśli nowy zagraniczny trener obejmnie zespół po zakończeniu rundy jesiennej. Bo teraz dostaje zespół (nie)przygotowany przez poprzednika, a źle by było gdyby zanotował kilka złych wyników już na początku przygody z Wisłą. Dlatego niech do końca rundy jesiennej trenerem będzie Tomasz Kulawik, który zna naszych kopaczy i wie co dany kopacz prezentuje.
DiegoG
Member

Stary 12.08.2010, 13:07
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Z listy Martinusa właśnie dwa nazwiska zaciekawiły mnie najbardziej. Jimenez i Daum.
Panie, tylko nie Daum. Ktoś kto jest uzależniony od narkotyków nie powinien być trenerem piłkarskim. Poza tym "jest stary i niedługo umrze". Tu trzeba świeżej krwi, kogoś jak Simeone czy właśnie Jimenez.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.08.2010, 13:08
Mam takie samo zdanie.

Daum byłby idealny. Gdyby nie afera narkotykowa w Niemczech, nadal pracowałby w Bundeslidze. Dobry trener, z solidnym warsztatem, z dużym doświadczeniem i z twardą ręką dla grajków. Ale nie mam pojęcia jak zapatrywałby się na ofertę z polskiej ligi. Jest chyba jedynym Niemcem, którego widziałbym na stanowisku trenera Wisły.

Jimenez moim zdaniem jest lepszym kandydatem od Simeone. Jednak praca w Primera Division, i to z klubem z czołówki daje mu pewną przewagę nad Argentyńczykiem. Nawet mając na uwadze zdobyte tytuły mistrzowskie przez Diego.

Jednak wszyscy Ci kandydaci, jak dla mnie, są nadal w sferze marzeń. Ale jak wiadomo, marzenia czasem się spełniają...
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2010, 13:09
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
ten wywiad na 99% zmyslony, ostatnio PS sie w tym specjalizuje

Tak troszke oftop, to PS zaczyna mnei przerazac, autentycznie.. ciekawe jak daleko moga zajsc z ta farsa?

edit: KOMINEK -- nie doceniasz PS. jakis czas temu na bank byla afera, ze wymyslili sobie wywiad. W tym momencie nie pamietam z kim, ale postaram sie poszukac.

edit2: o prosze, znalazlem:

http://www.weszlo.com/news/5241
Weszło by to wyśmiało z rana, a do tej pory milczy, więc może PS ma rację, a po prostu trochę "ubarwił" swoje zasługi
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 13:14
Cytat:
Weszło by to wyśmiało z rana, a do tej pory milczy, więc może PS ma rację, a po prostu trochę "ubarwił" swoje zasługi
Wysłałem im parę godzin temu maila żeby "zrobili z tym porządek" xD
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

matys2
Member

Stary 12.08.2010, 13:17
murray napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że nie orientujesz się w realiach polskiego dziennikarstwa sportowego w wydaniu PS. Otóż swego czasu zamieścili wywiad z Sinisą Mihajlovicem w sprawie Artura Boruca. Wszystko byłoby spoko, gdyby nie fakt, że oficjalna strona Fiorentiny podała, że taki wywiad nie miał miejsca. A sprostowania w PS jak nie było, tak nie ma.
Nie słyszałem o tym. Niezłe jaja...
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 13:22
Ciekawe niektorzy prezentuja stanowisko.. Skoro pilkarze sa nieudacznikami to nalezy zatrudnic nieudacznika na trenera bo chlop z sukcesami nie dogada sie z kopaczami.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 13:23
Nie słyszałem o tym. Niezłe jaja...
Wiele osób nie słyszało, bo "czołowe" media tego skandalu nie podchwyciły i nie nagłośniły.
Nie będą wszak strzelać sobie samobója - z tego typu machlojek żyją, raz się pokręci na małą skalę (słynne "powiedziała nam pragnąca zachować anonimowość osoba z bliskiego otoczenia prezesa" itp), raz na większą, np. wymyślając całkowicie wywiad.

Taki to biznes, każdy ma coś na sumieniu Zamiast dobijać "konkurencję" lepiej trwać w bajorku i sprawę wyciszyć.
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.08.2010, 13:30
A ja chcialbym takiego trenera, zeby pilkarze po rozegranej rundzie i treningach z tym panem przyszli na kolanach do Cupiala i blagali o powrot Petrescu.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 13:38

Daum też byłby moim kandydatem nr 1.
Z Hiszpanii genialnie pasowałby do Wisły Gregorio Manzano trener który z niczego potrafi zrobić "coś" tak jak przez kilka lat umiejętnie to robił w Mallorce.
Oczywiście Jimenez to również świetny kandydat i nikt rozsądny nie powinien wybrzydzać gdyby rzeczywiście został naszym trenerem.
Eppur si muove!
arti
Guest

Stary 12.08.2010, 13:40
xiondz77 napisał(a):Wyświetl post
A ja chcialbym takiego trenera, zeby pilkarze po rozegranej rundzie i treningach z tym panem przyszli na kolanach do Cupiala i blagali o powrot Petrescu.
A ja chciałbym takiego żeby był progres, piękna gra, pełny stadion, feta na Rynku wiosną 2011, a jesienią 2011 grupa ligi mistrzów.Amen

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów