The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 11:06
Moim zdanie Jimenez jest najlepszym trenerem dla Wisełki , lepszego na pewno nie będzie .
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2010, 11:22
Jimenez za pośrednictwem PS szukał kontaktu z Wisłą. A co to Wisła nie ma skrzynki mailowej?Wg PS łatwiej znaleźć kontakt do nich niż do klubu. czyli coś z cyklu, historie dla pelikanów. Poza tym Jimenez wg mnie nie jest najlepszym kandydatem. Gdyby rzeczywiście rozpatrywał chęć przyjścia do nas, to tylko dla kasy. I zapewne sprowadziłby jakiś "super kopaczy", których chciał kupić gdy był w Sevilii ale byli za drodzy. Lub jakiś chłam z rezerw nam podrzuci. To byłby właśnie ten gość,który wie,że nic nie osiągnie,bo materiału ku temu nie ma żadnego, dobrze o tym wie,ale przez jakiś czas kasę wyciągnie. A odchodząc zostawi nas z jakimś szrotem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2010, 11:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jimenez za pośrednictwem PS szukał kontaktu z Wisłą.
Jimenez nie zwrócił się do PS tylko zwrócił się do jednego z ich wysłanników, co nie przeszkodziło PS w ubarwieniu swoich zasług.

Poza tym Jimenez wg mnie nie jest najlepszym kandydatem. Gdyby rzeczywiście rozpatrywał chęć przyjścia do nas, to tylko dla kasy. I zapewne sprowadziłby jakiś "super kopaczy", których chciał kupić gdy był w Sevilii ale byli za drodzy. Lub jakiś chłam z rezerw nam podrzuci. To byłby właśnie ten gość,który wie,że nic nie osiągnie,bo materiału ku temu nie ma żadnego, dobrze o tym wie,ale przez jakiś czas kasę wyciągnie. A odchodząc zostawi nas z jakimś szrotem.
Niby moderator, a pieprzysz jak inne pokemony
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 11:28
Jimenez to osoba która zasłynęła przede wszystkim świetną pracą z młodzieżą w Sevilli i za owe osiągnięcia został mianowany I trenerem.Navas,Ramos,Reyes to jego odkrycia.Co to oznacza? - moim zdaniem bardzo prostą rzecz.Nawet gdyby naściągał tzw "Szrotu" to potrafiłby z tego szrotu wyciągnąc 100 % ich możliwości.
Eppur si muove!
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2010, 11:34
Tylko jakby miał już ściągać ten szrot, to żeby był to "młody szrot", a nie Descargi czy inne Arrunabarreny.
Marszałek
Senior Member

Stary 12.08.2010, 11:35
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
J.

Niby moderator, a pieprzysz jak inne pokemony
No to powiedz mi co może gość pokroju Jimeneza zrobić w takim klubie jak Wisła. Rozumiem,ze dla Ciebie przyszedł by tu z nostalgii a nie dla kasy./Facet bez klubu pozostaje jakiś czas. Dawaj coś konkretnie i na temat bo pokemonowata kara cie czeka.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.08.2010 o godz. 11:37.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2010, 11:37
Jimenez w Wiśle? Nie chce mi się wierzyć... Co do jego osoby to gdyby faktycznie objął nasz zespół to skończyłoby się gwiazdorzenie Brożka i chamstwo Małeckiego. To trener który w Sevilli nie bał wprowadzać się młodych do gry od razu na głęboką wodę. To mógłby być najlepszy transfer do nas na lata!
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.08.2010, 11:38
iq1000 to nie tak.
Jeśli są osoby, które oceniają piłkarzy po 2 meczach, na dodatek takich, którzy z drużyną zamiast trenenować czas spędzali w samolotach załatwiając papierkowe sprawy (tak jakby od takich rzeczy nie było ludzi...) to ja sobię pozwolę na ocenę niektórych po ich postach.

Pomijam już fakt, że PS jest szmatławcem a informacja o hiszpańskim trenerze jest wyssana z palca, ale jeśli ktoś ma jakieś "ale" w stosunku do pracy Jimeneza w Wiśle, to ja absolutnie uważam, że taka osoba ma jakieś kłopoty sama z sobą i postów tej osoby nie należy traktować poważnie.
Bardzo uradował mnie "chłab z Sevilli".Szkoda tylko, że ten klub ma jedną z najlepszych na świecie szkółek.
Dobre jest też stwierdzenie, " że pewnie przychodzi dla kasy". A miałby przyjśc dlatego, bo zawsze marzył o pracy w Wielkiej Wiśle?Przeciez nasza liga jest jedną z najgorszych w Europie....
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.08.2010 o godz. 11:40.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
DiegoG
Member

Stary 12.08.2010, 11:39
No to powiedz mi co może gość pokroju Jimeneza zrobić w takim klubie jak Wisła. Rozumiem,ze dla Ciebie przyszedł by tu z nostalgii a nie dla kasy./Facet bez klubu pozostaje jakiś czas. Dawaj coś konkretnie i na temat bo pokemonowata kara cie czeka.
Skoro nie Jimenez czy koleś pokroju Jimeneza, to kto twoim zdaniem powinien być trenerem Wisły? Tomasz Kulawik byłby idealny, tak?
Marszałek
Senior Member

Stary 12.08.2010, 11:44
DiegoG napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie Jimenez czy koleś pokroju Jimeneza, to kto twoim zdaniem powinien być trenerem Wisły? Tomasz Kulawik byłby idealny, tak?
Jimenez to jest top trenerski. Co on może zdziałać w ekipie gdzie piłkarze mają problemy z przyjęciem piłki? Nic. O infrastrukturze,a raczej jej braku nie wspomnę. Przyjść to może, ale będzie mijało się to z celem. Tylko kasę weźmie i tyle. Trzymam się swojej wersji,że najlepiej to ściągnąć trenera z Słowenii, Słowacji.Czech, Serbii. A nie gości z innych piłkarskich planet. To tak jakby Kubica miał się ścigać maluchem. Maluch przez to lepszy będzie czy jak?

A co do szkółki Sevilii,na pewno najlepsi z niej przyjdą na wypożyczenie do Wisły. Żyjcie nadal złudzeniami. W Polonii gra wychowanek Barcelony,raczej kopie się po czole.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.08.2010 o godz. 11:48.
DwayneWade3
Junior Member

O Jimenezie pisze też Telegazeta. Jakby ktoś chciał przeczytać, to na jedynce strona 205.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Lepiej podaj własne kandydatury I nie strasz banem, bo to wcale nie sprawia, że nabieram do ciebie szacunku. Skończysz jak Wolfy. Na szczęście Maci0s założył nowe forum.

Jesteś hejterem i nic ci się nie podoba. Kulawik be, bo dał szansę Rado. Simeone be, bo cośtam. Jimenez też be. To może Mourinho
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.08.2010, 11:47
Jakby nie mogl nic zrobic to niech lepiej zostanie Kulawik. Pilkarze chwala sobie treningi jakie im narzuca wiec po co to zmieniac? Przeciez on spokojnie moze prowadzic Wisłe skoro zaden inny trener i tak by nic nie zrobił. Nie wiem po co w ogole jest szukany zagraniczny trenera skoro i tak z tych pilkarzy, ktorych mamy nic dobrego nie bedzie. Jak juz Jimenez sobie z nimi nie poradzi to zaden Słowak czy inny taki tym bardziej.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.08.2010 o godz. 11:49.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2010, 11:52
To tak jakby Kubica miał się ścigać maluchem. Maluch przez to lepszy będzie czy jak?
Pozostając w tej metaforze.

I niby dlatego powinniśmy dawać ścigać sie tym maluchem niepełnosprawnym?

Tu nie chodzi o samochód, tu chodzi o umiejętności kierowcy.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 11:54
Cytat:
Nie mamy czasu na nieporozumienia, niedopowiedzenia..
Dlatego potrzebujemy porządnego fachowca z autorytetem, który ogarnie zespół i zmusi zawodników do pracy, a nie słabego trenera pokroju Kulawika, który nic nie osiągnął, jedną szansę już zmarnował przed laty i którego nie ma kompletnie za co chwalić. Sezon trzeba ratować, a nie dobić.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Kara'Bach napisał(a):Wyświetl post
Jimenez mnie nie przekonuje. W końcu dwa razy dostał od Wisły lanie prowadząc hiszpański klub. Dobra, wiem, że towarzysko ale jednak
Aha czyli Guardiola tez Cie nie przekonuje? Przeciez Wisła wygrala 1 mecz z Barcelona prowadzoną przez niego.
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Cytat:
Pilkarze chwala sobie treningi jakie im narzuca wiec po co to zmieniac?
Piłkarze chwalą, bo dalej jest sielanka, a do tego boją się trenera z zagranicy, który im zaaplikuje normalny "zachodni trening"
Marszałek
Senior Member

Stary 12.08.2010, 11:55
Lepiej podaj własne kandydatury I nie strasz banem, bo to wcale nie sprawia, że nabieram do ciebie szacunku. Skończysz jak Wolfy. Na szczęście Maci0s założył nowe forum.

Jesteś hejterem i nic ci się nie podoba. Kulawik be, bo dał szansę Rado. Simeone be, bo cośtam. Jimenez też be. To może Mourinho
Nie jestem pewną gazeta aby wymyślać nazwiska, napisałem ci geograficznie w jakich krajach powinno się szukać.

Gdzie ja napisałem,że Kulawik jest be?tym bardziej gdzie poruszałem sprawę Rado?Wmawiasz mi coś czego nie powiedziałem. Nie masz argumentów to nic nie mów a nie zmyślaj.

Widzę,że masz problemy z rozumieniem tekstu. Delikatnie jeszcze raz. Jimenez nie nadaje się do Wisły,bo nie ma kim tu grać. Najpierw trzeba kupić piłkarzy a dopiero później kogoś kto ich poprowadzi,ot choćby do zwycięstwa nad Karabachem Myśl logicznie. Murinho tez by tu nic nie zdziałał. Nie neguje Jimeneza,wręcz przeciwnie, ale on by tu nic nie zmienił. W balonie w Skotnikach Małeckiego ma dośrodkowywać uczyć?

snyrting, widzisz na tym polega spór. Problem polega właśnie w maluchu a nie tylko w kierowcy. O kierowcy dobrym kierowcy można myśleć jak ma się dobry samochód,zaplecze,gdy będzie mógł on wycisnąć z tego samochodu wszystko co najlepsze. Wtedy to ma sens. Jimenez w Wiśle to wymówka dla innych. Bedzie dobrze, bo przyszedł mega trener i on nauczy grać Kowalskiego,Pawełka,Boguskiego itd. To jest takie czarowanie rzeczywistości. A póki co scautingu jak nie było tak nie ma.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.08.2010 o godz. 12:00.
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 11:56
Nie jestem pewną gazeta aby wymyślać nazwiska, napisałem ci geograficznie w jakich krajach powinno się szukać.

Gdzie ja napisałem,że Kulawik jest be?tym bardziej gdzie poruszałem sprawę Rado?Wmawiasz mi coś czego nie powiedziałem. Nie masz argumentów to nic nie mów a nie zmyślaj.

Widzę,że masz problemy z rozumieniem tekstu. Delikatnie jeszcze raz. Jimenez nie nadaje się do Wisły,bo nie ma kim tu grać. Najpierw trzeba kupić piłkarzy a dopiero później kogoś kto ich poprowadzi,ot choćby do zwycięstwa nad Karabachem Myśl logicznie. Murinho tez by tu nic nie zdziałał. Nie neguje Jimeneza,wręcz przeciwnie, ale on by tu nic nie zmienił. W balonie w Skotnikach Małeckiego ma dośrodkowywać uczyć?
A inny trener będzie miał czym grać?
Kara'Bach
Banita

Stary 12.08.2010, 11:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Aha czyli Guardiola tez Cie nie przekonuje? Przeciez Wisła wygrala 1 mecz z Barcelona prowadzoną przez niego.

Mylisz się. Wisła zagrała z Barceloną Guardioli jeden dwumecz przegrany 1:4.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 11:59
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Markus porównałem sytuacje Liverpool i Barcelonyd o Wisły ponieważ mają dobry(nawet bardzo) i sensowny budżet transferowy ale oprócz budżetu mają podobny problem długi/niespłacone pożyczki wobec właścicieli sponsorówi i inych firm ,spółek albo wobec banków Sytuacja Wisły jest trochu podobna ma dobry budżet transferowy(co prawda określony czasem większy czasem mniejszy)ale podobnie jak Barcelona czy Liverpool ma długi z tą różnicą że wobec właścicela więc raczej na wyższy budżet nowy trener nie może liczyć zresztą na Reymonta potwierdzili tylko że nowy trener będzie miał wolną ręke w sprowadzeniu swego sztabu lub doboru współpracowników do sztabu ale nie było mowy że będzie dysponował większym budżetem na transfery niż obecny budżet chyba że powróci B At Home wtedy może sie kasa powiększy
Zadłużenie klubów, często nawet kilkakrotnie większe od zadłużenia w Wiśle nie uniemożliwia tworzenia „budżetu transferowego w klubie” i w ogóle postępowania w nim w sposób profesjonalny.

Składu, który sytuuje nas obecnie na dnie futbolowego świata, nie da się poprawić bez wydawania pieniędzy na nowych, lepszych zawodników, na ulepszenie bazy i scoutingu, na rozbudowę struktur wewnątrzklubowych. Postępowanie tą drogą jest ścieżką do sukcesu, a nie katastrofy. Dlatego wszystkie profesjonalne kluby to robią. Oczywiście istnieje jakiś tam promil klubów, który niewłaściwie gospodarując pieniędzmi nawet i na tej ścieżce wpada w kłopoty, ale to nie sprawia, że nagle zaczyna istnieć inne rozwiązanie, a brak środków na transfery staje się autostradą do prosperity i braku bankructwa.

Wisła i inne polskie kluby od lat funkcjonują bez budżetów transferowych i zapewnionych przez właścicieli środków na wzmocnienia – efekty widzimy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2010, 12:02

snyrting, widzisz na tym polega spór. Problem polega właśnie w maluchu a nie tylko w kierowcy. O kierowcy dobrym kierowcy można myśleć jak ma się dobry samochód,zaplecze,gdy będzie mógł on wycisnąć z tego samochodu wszystko co najlepsze. Wtedy to ma sens. Jimenez w Wiśle to wymówka dla innych. Bedzie dobrze, bo przyszedł mega trener.

czemu Ci wszystko nie pasuje Może łasisz się na stanowisko trenera Wisły bo z twoich wypowiedzi wynika że Ty wszystko wiesz Ty wszystko widziałeś i w ogóle jesteś nieomylny.
DiegoG
Member

Stary 12.08.2010, 12:05

Mourinho be. To jest top trenerski, on nie pasuje do takiego klubu jakim jest Wisła. Tu trzeba kogoś kto ich zrozumie, najlepiej zostawmy Tomasza Kulawika, w końcu piłkarze się za nim wstawili!!!!!!11

Marszałek
Senior Member

Stary 12.08.2010, 12:06
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
A inny trener będzie miał czym grać?
Oczywiście,że tez nie. Ale na pewne będzie tańszy od Jimeneza a i oczekiwań co do Wisły będzie miał inne. Jimenez zaraz zapyta a gdzie szef scautingu, w ogóle wszystkich od scautingu mi dajcie chce nakreślić kogo mamy szukać. I co?Tradycyjne polskie eeeee zostaje. Zamiast kasę na Jimeneza należałoby przeznaczyć na kupno napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tudzież na zatrudnienie trenerów od szkolenia młodzieży,aby nauczali jak przyjmować piłkę w biegu

Falmokirak, wszytko mi pasuje. Nie pasuje mi tylko to,że mówi się o podboju Europy podczas gdy nie posiadamy żadnych środków ku temu. Żądnych.Dysonans jest duży. Mnie zastanawia czemu niektórzy na porządku dziennym podchodzą do takich kuriozum, i nie widzą,że prowadzi to do kolejnych Karabachów.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.08.2010 o godz. 12:09.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.08.2010, 12:07
- Szybko pokazał, że zna się na rzeczy. Kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie sezonu nie wydaje się najlepszym pomysłem - mówi anonimowo jeden z piłkarzy Wisły.

Oby nowy trener dał im prawdziwy wycisk, a najsłabsze ogniwa trzeba eliminować.

Czy trzeba jeszcze większego dowodu na to, że nasi piłkarze to banda leni? W trakcie sezonu to jest 7 kolejka, a nie po pierwszej. Oni z pewnością już chcieli by 2 tygodnie przerwy bo są zmęczeni sezonem. Brać trenera z zagranicy i niech da wycisk naszym skóro-kopaczom mylnie nazywanymi gwiazdami ligi.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 12:08
****a panowie zdecydujcie sie wreszcie. Chcecie trenera/pilkarza ktory bedzie mial nazwisko i wielkie umiejetnosci,, bedzie niewiele zarabial, bedzie mial 21(dla pilkarza)/40(dla trenera lat) a juz bedzie mial w swoim CV mistrzostwa w roznych ligach i z roznymi reprezentacjami.

Czy wy czasem myslicie co piszecie? Ten za drogi, tamten za zbyt mala kase przyszedl. Dobrze ze nie mowicie ze ktos ma zbyt krzywe dupsko zeby grac w Wisle.

To forum mnie rozpierdala...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2010, 12:09
Jimenez to jest top trenerski. Co on może zdziałać w ekipie gdzie piłkarze mają problemy z przyjęciem piłki? Nic. O infrastrukturze,a raczej jej braku nie wspomnę. Przyjść to może, ale będzie mijało się to z celem. Tylko kasę weźmie i tyle. Trzymam się swojej wersji,że najlepiej to ściągnąć trenera z Słowenii, Słowacji.Czech, Serbii. A nie gości z innych piłkarskich planet.
Już byli goście,co wpadali w podobny bajzel z dobrych klubów i dobrze sobie radzili...i nie płakali,ze syf itp.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 12:11
koyoot napisał(a):Wyświetl post

To forum mnie rozpierdala...
Przyganiał kocioł garnkowi
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2010, 12:12
Kara'Bach napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się. Wisła zagrała z Barceloną Guardioli jeden dwumecz przegrany 1:4.
Chodzilo Ci w ogole o przegrane mecze Jimeneza w potyczce z Wisła wiec Guardiola tez sobie jedna porazke na konto zapisuje. Nie ma tutaj znaczenia, ze pierwszy mecz wygrał 4:1, wazne ze jeden z nich przegral. Nie patrz na to, ze Sevilla przegrała z Wisla gdy prowadził ja Jimenez ale np na to, ze poknala w lidze i Real i Barcelone tez pod jego wodza. Skoro tak juz na ta nasza druzyne nie bedzie miał wpływu zaden trener to najlepiej niech zostanie ten Kulawik. Przejedziemy jakos runde wiosenna a potem tak jak Legia teraz zaczniemy przebudowanie calej druzyny lub przynajmniej jej połowe. Moze wtedy wszyscy beda zadowoleni bo teraz chyba nie sa.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2010, 12:13
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Czy trzeba jeszcze większego dowodu na to, że nasi piłkarze to banda leni? W trakcie sezonu to jest 7 kolejka, a nie po pierwszej. Oni z pewnością już chcieli by 2 tygodnie przerwy bo są zmęczeni sezonem. Brać trenera z zagranicy i niech da wycisk naszym skóro-kopaczom mylnie nazywanymi gwiazdami ligi.
Zaraz będzie przychodzić zmęczenie istnym maratonem meczowym. Nasi zapiłkądreptacze już mnie niczym nie zdziwią.
Jak przyjdzie nowy trener, to powinno się od razu powiedzieć, że kto przyjdzie popłakać, że ma za mocne treningi, to może zamknąć drzwi z drugiej strony. Obawiam się tylko, że piłkarzyki będą grać przeciwko trenerowi, co może być mylnie zinterpretowane przez Cupiała.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów