The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 21:52
Od Błaszcza to się należy odstawić, bo gdyby nie on to już w ogóle żadnych akcji by nie było. Jak sam ciągnie każdą akcję to niech i sobie z raz strzeli. Z resztą jak wystawiał patelnie innym to walili na bramkę rugby, więc miał prawo się w****ić.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 11.08.2010 o godz. 21:54.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 11.08.2010, 21:55
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Nie tak dawno temu wlepiliśmy im 11:0 więc chyba przez rok nie nastąpił aż taki skok San Marino ku lepszemu, a nasz w przepaść
Jak już wspominasz o meczu z San Mariono to było 10-0. Nasza reprezętacja gra taki szrot że nie da się na to patrzeć. Komętator mówi że spokojnie zosatło jeszcze 2 lata, ale nawet się nie łudźmy. Dobrze ze nie gramy w eliminacjach. Naszym kopaczą przydało by się to co się dzieje z piłkarzami z Korei Płónocnej, czyli tortury.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2010, 21:55
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zamiast ośmieszać się z Hiszpanami czy Kameruńczykami którzy spotkali się wczoraj na lotnisku powinniśmy zagrać parę spotkań z kimś porównywalnym.
Smuda podobno chciał grac z lepszymi przeciwnikami by pilkarze uczyli sie od nich to niech sie przyzwyczaja do takich wynikow. Moze to i lepiej, ze gramy z takimi przeciwnikami bo przynajmniej wszyscy wiedza, na jakim poziomie przygotowan do Euro 212 jestesmy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2010, 21:56
Ja nie rozumiem jednego. Skoro mieli wymarzony bojkot na narodowym w Chorzowie (koniecpzpn), udały się "znicze", nawet w Bydgoszczy gdzie po ogromnych wtopach na trybunach było "leeeoooo" stadion był w połowie pusty, to dlaczego nie poszli dalej? Przecież z tytułu towarzyskich też wpada kasa, też reklamują się sponsorzy (biedronka -> buaahahahaha), też kibice płacą za wejściówki.

Już im się odniechciało? Wiem, że na portalu zbierają kasę, sam zasiliłem ich dwoma stówami, ale nie o to chodzi. Wiem ile kosztuje ksero, ale do jasnej ciasnej nie mogliby dać podrukować ochotnikom na własnym pececie? Albo załatwić reklamę na stronce wzamian za reklamę? Odbioru lepszego by nie mieli.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2010, 21:56
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy oni coś poprawili - pewnie tak bo każdy coś poprawia. Wiem tylko tyle, że tak słabej reprezentacji nie widziałem w całym swoim 34 letnim życiu.

Zamiast ośmieszać się z Hiszpanami czy Kameruńczykami którzy spotkali się wczoraj na lotnisku powinniśmy zagrać parę spotkań z kimś porównywalnym.
Na początek policjanci, potem księża albo artyści a później to już po bandzie na maksa czyli np. w/w San Marino.
Ja tam myślę, że lepiej zbierać baty od najlepszych. Przynajmniej się chłopaki orientują, że daleka droga przed nimi, a status bogów ekstraklasy nijak się ma do poziomu międzynarodowego. Jakbyśmy sparowali z ogórami, to by były łatwe zwycięstwa, samozachwyt i propaganda sukcesu aż do Euro 2012. A tak przynajmniej wiemy w którym miejscu jesteśmy.

A poza tym- głowa do góry- Kamerunu nie będzie na Euro 2012
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2010, 21:57
ja *******e co Ci pilkarza graja, co ten Smuda wyprawia z ta kadra, oczywiscie wedlug niego nie licza sie wyniki, liczy sie styl ofensywny
tylko my huja gramy ;|
szkoda gadac, Lewandowski(Mesjasz Polskiej Pilki) mial jedna sete i s*******il
kiedys to z checia sie kadre ogladalo, a teraz 4 mecz bez bramki strzelonej,

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2010, 21:59
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Jak już wspominasz o meczu z San Mariono to było 10-0. Nasza reprezętacja gra taki szrot że nie da się na to patrzeć. Komętator mówi że spokojnie zosatło jeszcze 2 lata, ale nawet się nie łudźmy. Dobrze ze nie gramy w eliminacjach. Naszym kopaczą przydało by się to co się dzieje z piłkarzami z Korei Płónocnej, czyli tortury.
Faktycznie 10:0, ale nie uznał nam prawidłowej bramki więc jeden - wiadomo, co ;-)

PS. "kopaczom", "komentator" i "reprezentacja"
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 22:00
Przede wszystkim, to musimy dmuchac i chuchac na pilkarzy, ktorzy potrafia grac(a takich mamy niewielu). Smuda powinien kleknac przed Borucem i ladnie go przeprosic za wszystkie chamskie wypowiedzi. Prawdziwy profesjonalista pogadalby z Arturem i przekonal go do pewnych rzeczy(wiadomo, ze Boruc to bardzo specyficzna osobowosc - nie interesuje sie pilka, nie integruje sie w grupie, itp), Smuda wolal sie z niego naigrywac w prasie.Nie mowie juz o Kosowskim. Gdzie jest Glowacki? Wole(bo jednak bledow popelnial dosc sporo) ogladac go, niz Glika czy Sadloka, i innych z mlodego pokolenia.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2010, 22:00
Smuda, gdzie te cuda?Ale jest postęp, już tylko 3 w plecy
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.08.2010, 22:03
Jeszcze więcej Glików i Sadloków w kadrze. A Głowa nie powoływany ... . Już nie mogę się doczekać emocjonujących występów naszych odmłodzonych stoperów na euro 2012.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.08.2010, 22:05
pikey napisał(a):Wyświetl post
Ja tam myślę, że lepiej zbierać baty od najlepszych. Przynajmniej się chłopaki orientują, że daleka droga przed nimi, a status bogów ekstraklasy nijak się ma do poziomu międzynarodowego. Jakbyśmy sparowali z ogórami, to by były łatwe zwycięstwa, samozachwyt i propaganda sukcesu aż do Euro 2012. A tak przynajmniej wiemy w którym miejscu jesteśmy.

A poza tym- głowa do góry- Kamerunu nie będzie na Euro 2012

Tylko, że my się cofamy. Na mój gust w pustych łbach kopaczy tworzy się taki schemat: ooo dzisiaj nie gramy z aktorami to znów będzie w*******. Można przegrywać z mocniejszymi - to jest normalne- gorzej że nie widać żadnego pomysłu. Dodatkowo dla mnie charakterystyczne jest jak Smuda miota się przy 0-0 ale już po pierwszym golu kompletnie "siada" i widać u niego na zbliżeniach twarzy bezradność.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:06
Zapatrzone w gwiazdeczki lecha (lub byłe), dodatkowe ściągające szrot z naszej ligi lub też totalnie bez formy piłkarzyny trenerskie beztalencie...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
bluefan
Junior Member

Stary 11.08.2010, 22:08
Smuda chyba za duża grał w FMa Co w tej kadrze robi Glik, co on robi w Palermo? Przecież on tam w depresje wpadnie, najgorsza liga dla obrońców, a go ośmiesza 4 siła Afryki... Wystawianie Sadloka na lewej obronie to też pomyłka, przecież on w Ruchu połowe tylko przekracza przy rzutach wolnych, a w dzisiejszych czasach boczni obrońcy muszą wspomagać skrzydłowych...

Oj nie wierzę coś w Smudę. Jego wizja tej reprezentacji jest za bardzo kolorowa, nawet Włochom nie idzie masowe odmładzanie składu, a co dopiero w tym jakże obsypanym talentami kraju...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Dobry tekst z weszlo
http://www.weszlo.com/news/5389

"O Jędrzejczyku - nazywanego przez Smudę "Jędrzejczakiem", co jest jednak obciachem konkretnym - selekcjoner powiedział: "Ciekawy chłopak, widzę w nim potencjał. Podobał mi się wiosną w Kielcach. Teraz trzepnął trzy bramki w meczu z Arsenalem. To doda mu pewności siebie. To jest dobry moment na debiut. Rzucam go na głęboką wodę i niech pływa". Chodzą słuchy, że "Franz" wrzucił biednego Jędrzejczyka na głęboką wodę do hotelowego basenu i legionista niestety już nie wypłynął. Z tego powodu w Szczecinie go nie zaobserwowano."

PS: Lewa strona obrony dzisiaj to byla tragedia. Latali po niej gracze Kamerunu jak po polu...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Polska gra z meczu na mecz coraz gorzej to są te przygotowania do Euro?
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 22:10
Żewłakow: "Weź, kur..."
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Zastanawia mnie fakt dlaczego w kadrze nie ma w kadrze Grosickiego.Obecnie bije na głowę Brożka czy Peszke,którzy grali w tym meczu,nie wspominjąc o ławkowiczach typu Boguski ;/
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Polska gra z meczu na mecz coraz gorzej to są te przygotowania do Euro?
Zasłona dymna na Euro forma eksploduje i "Idziemy na majstra"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:14
Mnie to śmieszyło do dzisiaj bo można przegrać mecz 2 ,3 ale nie każdy,ludzie każdy nas leje,śmieją się na całym świecie z kraju gdzie mieszka ponad 35mln ludzi
Zero ambicji,honoru

Czy wyjdziemy z grupy? My nie wyjdziemy z połowy!
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.08.2010, 22:20
Trochę przesadzasz 98% globu nawet nie zarejestruje tego wyniku. Więc troszkę pokory ;]
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 22:24
Zewlakow, to jedyny facet z jajami w tej grupce. Widac, to bylo zwlaszcza w III czesci meczu(tego dokumentu Orange Sport, szczerze polecam). Zal mi go, bo oprocz Blaszczykowskiego, to nie ma z kim grac(gdzie stoperzy pokroju Baka, Waldocha, Jacka Zielinskiego, Hajto czy Klosa?).

http://www.youtube.com/watch?v=gPJpUxdeQNU - klasyka . Boruc najlepszy .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 11.08.2010 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:27
O Meczu w skrócie : http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-...embedded#at=27
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:33
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zewlakow, to jedyny facet z jajami w tej grupce. Widac, to bylo zwlaszcza w III czesci meczu(tego dokumentu Orange Sport, szczerze polecam). Zal mi go, bo oprocz Blaszczykowskiego, to nie ma z kim grac(gdzie stoperzy pokroju Baka, Waldocha, Jacka Zielinskiego, Hajto czy Klosa?).

http://www.youtube.com/watch?v=gPJpUxdeQNU - klasyka . Boruc najlepszy .
Głowacki, w Trabzonie
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.08.2010, 22:40
w wielu reprezentacja do składu włącza się także bardzo młodych zawodników
przykładowo w dzisiejszym meczu Kamerun miał jednego z 92r.
dlatego tez nie rozumiem po kiego jest U-23 która gra w nic nie znaczących turniejach,
po kiego dwa razy się kompromitować, na co nam ci zawodnicy?

czemu taki Majewski z Nothingham gra U-23 a nie w "pierwszej"
podobnie Janczyk

co tam(U23) robi Stachowiak który nie ma miejsca nawet w Górniku Z.

ktoś to ogarnia?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2010, 22:50
Nasi zawodnicy powinni sie schowac w okopach i przez pare lat nie wychodzic. I jak tu sie dziwic, ze Koscielny nie spotkał sie ze Smuda i liczy na gre dla Francji.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 22:50
Weszlo:
Cytat:
Franciszek Smuda ze swoją ultra-ofensywną taktyką "na nich, ****a"...
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2010, 22:52
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
w wielu reprezentacja do składu włącza się także bardzo młodych zawodników
przykładowo w dzisiejszym meczu Kamerun miał jednego z 92r.
dlatego tez nie rozumiem po kiego jest U-23 która gra w nic nie znaczących turniejach,
po kiego dwa razy się kompromitować, na co nam ci zawodnicy?

czemu taki Majewski z Nothingham gra U-23 a nie w "pierwszej"
podobnie Janczyk

co tam(U23) robi Stachowiak który nie ma miejsca nawet w Górniku Z.

ktoś to ogarnia?
To akurat prosta sprawa: "Doktor" miał obiecaną kadrę, kiedy więc PZPN ugiął się pod presją mediów i kibiców stworzono nowy szczebel specjalnie dla niego. U 23. Żal im było taki talent trenerski tracić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.08.2010, 22:53
ja wiem
retorycznie pytam

z frustracji i niemocy :((((
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2010, 23:04
A Wy po Smudzie czego się spodziewaliście. Że dziwne powołania?on myśli,że jest w lidze polskiej. W sumie poza walnięciem bidonem w łeb z taktyką jest na bakier,a jeśli dodamy od tego,że ma szrotowy materiał to nie dziw,że średnia z dwóch spotkań to 4,5 bramki w tył. Glik,Sadlok,z całym szacunkiem ale trener kadry nie powinien się na takie numery nabierać. Powinien mieć ogląd sytuacji,realny a nie zmyślony.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.08.2010, 23:08
Wisła brak Obrony, Reprezentacja Polski brak obrony
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów