|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
![]() Domyślam się że chodziło Ci że zgadzasz się z kolegą i najlepszym rozwiązaniem jest "holender mający podejście do piłki".. Tylko, żeby się nie skończyło jak z Beenhakkerem. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja bym tylko nie chciał żadnego "Dziadziusia" na stanowisko Naszego trenera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Panowie, rozmawiamy o kandydatach na trenerów, który lepszy, który gorszy itd. A tak naprawdę tu leży pies pogrzebany. Przeczytajcie wywiad z Andrzejem Iwanem. Tam jest i o kulisach wyboru Kasperczaka i o tym, co jest największym problemem naszej piłki: mierne, przepłacone piłkarzyki. I Biała Gwiazda na ich piersi nie może przesłonić nam tej smutnej prawdy.
Dopóki nie będzie porozumienia na rzecz ograniczenia zarobków (w żużlu to się udało), to mogą przyjeżdżać do nas Mourinho czy Del Bosque. I tak dostaniemy z Azerami. A tu wywiad z Iwanem. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...acic,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to trener z Niemiec pasowałby idealnie. Taki z przesłaniem hard work. Simeone, Włoch, Holender może potrafią drużyne ułożyć ale ze słabych zawodników nie zrobimy holenderskiej maszyny grającej w trójkątach, jak Diaza nie nauczy podawać dokładnie czy Boguskiego przyjmować piłki. Nasi muszą mieć żelazną kondycję i maksymalny zapał przez 90 minut. Żeby szlifować taktykę trzeba mieć najpierw technikę. Ale myślę że najważniejsze jeśli trener będzie z nazwiskiem to że będzie miał posłuch, a działacze nauczeni przypadkiem Dana będą karać zawodników a nie trenera.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kiedyś podawałem przykład takiego trenera.Poza tym w ogóle nie zrozumiałeś o co mi chodzi.Czy ja pisałem,żeby zatrudnili O'Neilla czy Beniteza?Myślałem tylko o solidnym,mającym pojęcie o budowie zespołu trenerze,choćby z pogranicza 1 i 2 ligi Holandii,Francji czy Portugalii.Uważasz,że od tego przewraca się w głowie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
szlaQ napisał(a):
Mam nadzieję że jakby taki Simeone przychodził, dostał by własnie zapewnienie że ma 3 lata pracy, i określony budżet na transfery.Byłoby pięknie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja poproszę rozarian o przykład takiego trenera.Poprosil bym przy okazjii o uzasadnienie wyboru.Np jaki preferuje styl gry, jakie ma podejście do zawodników, jaką ma pensję, co osiągnął, do kiedy ma kontrakt a jak kontraktu nie ma, gdzie wcześniej pracował i dlaczego tam nie pracuje itp.
![]() Innymi słowy, może jakieś konkrety. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie sądze żeby dostał takie zapewnienie, prędzej go zatrudnią na takiej samej zasadzie jak Skorże,Henia czy Dana że jak nie zdobędzie mistrzostwa albo nie awansuje do fazy grupowej uefa to zostaje zwolniony bez odszkodowania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Jak dla mnie nowy trener oprócz tego, że powinien być młody i angażować się "w grę zawodników" ( a nie tak jak Heniu mieć po prostu wyjebane ), powinien mieć wśród zawodników autorytet. 106 meczów i 11 goli w reprezentacji Argentyny, gra w podstawowym składzie Interu czy Atletico Madryt, dwukrotne mistrzostwo Argentyny jako trener- to moim zdaniem sprawia, że Simeone ma szacunek wśród zawodników i taki Małecki nie pozwoli sobie odpyskować czy coś. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z Simeone jest jeden problem - gość nie wyszedł przez znaczną większość swej kariery (piłkarskiej i trenerskiej) poza krąg absolutnych wirtuozów technicznych. U nas takowych nie spotka. Także nie wiem czy nie lepszy byłby w tym momencie jakiś solidny rzemieślnik...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Może i masz rację, z drugiej strony sam Simeone nigdy do wirtuozów futbolu nie należał i nie miał nic wspólnego z stereotypowym argentyńskim piłkarzem o świetnej technice, bliżej mu było do Gatusso niż Messiego...Poza tym większość kariery spędził w Europie, stąd styl gry preferowany na tym kontynencie zna doskonale. Dla mnie jest to kandydat przynajmniej w teorii idealny, wszystko wskazuje na to że to taki drugi Petrescu, a czy sobie poradzi i czy w ogóle tu trafi, tego nikt nie wie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
: ) dobrze gada, polać mu!Panie i Panowie, najnowsze doniesienia prasowe (za gazetą.pl --> http://www.sport.pl/pilka/1,70998,82...trenera.html); pismak wskazuje 2 ciekawe nazwiska: "46-letni Angelo Gregucci (uczył się u boku Roberto Manciniego, ostatnio pracował w Atalancie) czy 44-letni Alessandro Costacurta (ostatnio drugoligowa Mantova)." Pismak też rozsądnie stwierdza że Zola, Zaccheroni i Donadoni to inna, droga jak cholera półka i spekulacyjne s-f (że pozwolę sobie na takie ubarwienie, ech, magia mowy niezależnej ). A Angelo Gregucci to bardzo, bardzo sensowne; nie za młody, nie za stary no i zbierał szlify u boku słynnego Manciniego. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Costacurta poza tym, że prawie spuścił Mantovę do Serie C nic nie osiągnął (
Angelo Gregucci-niestety pierwsze słyszę, więc nie mam o nim wyrobionej opinii. Zobaczymy, kto by nie przyszedł, to trzeba być zadowolonym i patrzeć optymistycznie w przyszłość. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Od Angelo Gregucciego to lepiej trzymajmy się z daleka.
Większość kariery trenerskiej spędził w serie B walcząc ze swoimi drużynami o utrzymanie w lidze. Miał epizody w serie A, ale przeczytajcie ten i krótki cytat z włoskiej wikipedii: Detiene pertanto un singolare, quanto poco gratificante record: ha allenato in serie A tre squadre diverse senza mai vincere una partita, accumulando due pareggi e otto sconfitte. Poniżej wolne tłumaczenie: Posiada kopromitujacy rekord: w serie A trenował 3 różne drużyny, ani razu nie udało mu się z nimi wygrać meczu osiągajać 2 remisy i 8 porażek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pablo84,a Ty znasz pensje Simeone w ostatnim jego miejscu pracy?Dlaczego mimo awansu do LM,Petrescu robi w 2 lidze ruskiej?Dlaczego nie rzucily się po niego tuzy lig zachodnich.Odp.jest prosta.Bo dalej ma male doswiadczenie.Wez popatrz na np.trenerow w Serie A.Ile nazwisk cos Ci powie?W wiekszosci są nieznani.Czemu nie ma w takiej Atalancie czy Chievo Simeone? Rzucilem kiedys nazwisko Jose Couceiro,ale tylko jako przyklad.Po prostu zaciekawila mnie jego droga trenerska.Przychodzi trener Porto do biednego litewskiego Kowna i na dzien dobry wywala z el.LM Glasgow Rangers.Potem tez bylo ciekawie,ale jak pisze,to mial byc tylko przyklad,ze mozna w te rejony sciagnac niezlego,doswiadczonego trenera,a jeszcze niestarego.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Lista trenerów, którzy nie pasują do Wisły,z względów które wymieniłem powyżej. Zola Simeone, Haghi Petrescu Costacurta (podobny w trenerskim fachu do Bakero) O Neill, zwolnili gościa a ktoś bez sensu łączy go z tym,że my poszukujemy trenera. Nie ta półka. Może ktoś z USA?Bruce Arena,Bradley,Nowak?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.08.2010 o godz. 10:41.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałku, przytaczając całkiem słuszne argumenty wymieniasz niżej trenerów amerykańskich, którzy także spełniają wskazane przez Ciebie przesłanki - nie muszą się wybijać bo już mają international level, po za tym jaką im kasę w Ameryce płacą to lepiej nie myśleć. Oczywiście wyłączam z tego wszystkiego Nowaka, ale wiecie jak jest z Nowakiem - jest dobry, doceniany, ale jest tak daleko że zawsze się o nim zapomina; po za tym nie oszukujmy się - Polska Liga może przyciągnąć TYLKO wysokim kontraktem KOGOŚ, kto nie ma oferty w Ligi Zachodniej albo z południa. Na przyjście do nas wpływ może mieć też Euro, ale raczej znikomy. Nikt nie zaryzykuje nadszarpnięcia swojej reputacji, chyba że jest długo bez pracy bo środowisko uznało go za wypalonego. Są wyjątki, np. Bakero. I marzę o takim wyjątku w przypadku Wisełki.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zola, Costacurta..
Ale dlaczego Włoch? Bo Basałaj poleciał do Italii? Przecież okres wakacyjny jest, może on tam gada na plaży np. z jakimś trenerem z Islandii co przyleciał na wakacje? |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trener będzie po meczu z Ruchem, więc nie napalajcie się, że już teraz podadzą nazwisko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
sandbender, poddajemy ocenie tych,którzy zostali z większym bądź mniejszym rozmysłem podani w prasie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Panowie i Panie... zrozumiałe jest, że nas wszystkich zżera już ta niewiadomo co do trenera... chcielibyśmy już, ale wiadomo to jest interes władz, żeby pewne sprawy nie były do końca upublicznianie... tak działają profesjonalni menagerowie i dobre kluby... poczekajcie...
wczoraj Basałaj odbył rozmowy z 2 kandydatami na stanowisko trenera Wisły... zrobił to w Italii Diego Simeone, to nazwisko można podać, bo było oficjalne spotkanie i rozmowy poszły dalej niż tylko wstępna kurtuazja i zainteresowanie Wisły i trenera do ewentualnego podjęcia współpracy (ale nie ma żadnego potwierdzenia pozytywnego końca negocjacji !),,,, drugie nazwisko nie do podania, jeszcze bo sprawa raczej "przelotna" i jak nie wypali to może wypłynie (w co wątpię) Możecie zapomnieć o: Maradona Martin O'Neill to zwyczajne spekulacje brukowców. ![]()
Jazda ! Jazda ! Jazda ! Biała Gwiazda !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Trenerzy,których wymieniłem potrafili z solidnych rzemieślników" - no właśnie! Widzisz u nas solidnych rzemieślników?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zastanawiacie się czemu Petrescu u nas nie wyszło a pojechał do rumuni i jest ok? Mentalność piłkarzy, slowo klucz. Wyobrażam sobie nasze rozgrymaszone gwiazdy jak im jakiś "*******ony rumun" każe zapierdalać... Lekka dyskryminacja, nastawienie do nacji wschondnich jest takie a nie inne. Tylko zachodni kierunek, zamordysta, z poczuciem własnej zajebistości.
Trener amerykański nie przyjdzei trenować do miejsca gdzie nie ma inflastruktury, technologi. Znając życie ze sport testerami w stanach trenują w podstawówkach, a dla nas to jest wielkie wow. Dla mnie idealnie ktoś z niemiec, francji, holandii, włoch, portugalii ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|