The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2010, 12:24
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Vrdoljak dobrze (no ale trudno żeby koleś sprowadzony za 1,2 mln euro nie grał dobrze)

Manu nieźle (ale oprócz szybkości nie ma innych walorów na europejskim poziomie. Gdyby potrafił coś więcej niż szybko biegać, to nie przyszedłby do Polski za darmo na kontrakt w wysokości 200 tys E)
Jestem ciekawy skąd masz te informacje dotyczące kwoty transferu i pensji? Czy są one wiarygodne?

tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Legia ma słabego bramkarza, słabego lewego obrońcę, przeciętnego DM - Borysiuka, przeciętnego stopera Choto - nadwaga i mała zwrotność, słabego lewoskorzydłowego Rybusa, i słabych napastników. Wychodzi 6 kiepskich pozycji.

Wisła ma przeciętnego bramkarza, brak drugiego klasowego stopera, brak dobrego środkowego pomocnika, chimeryczne skrzydła.

Lech ma słabego DM - Injac, Drygas, brak klasowego lewego pomocnika, chimeryczni rozgrywający Stilic, Kriviec, słaby atak.
Piszesz to bardziej życzeniowo niż w powiązaniu z obecną rzeczywistością.

Legia - nie ma chwilowo bramkarza, nie ma żadnego zdrowego solidnego stopera, ma przeciętnych lewych obrońców, nie ma lewoskrzydłowego, bo Rybus cofnął się w rozwoju (na 90% jako fałszywy skrzydłowy będzie grać Cabral), nie ma żadnego napastnika w formie

Jędrzejczyk, Borysiuk, Manu, Cabral, Iwański - 5 silnych zawodników
Vrdoljak - nie wiadomo, czy kontuzja nie okaże się poważniejsza

Wisła - ma jednego przeciętnego bramkarza, ale gra bramarz fajtłapa, brak jakiegokolwiek solidnego stopera (Bunoza, Kowalski - katastrofa, Cleber - kontuzja, Chavez - jeszcze nie zagrał i nie wiadomo czy nie ma zaległości treningowych), brak lewego skrzydła, wypalonego Sobolewskiego, który z meczu na mecz gra dla mnie gorzej, z napastnikiem też jedna wielka niewiadoma

Cikos, Małecki, Kirm, Brożek - 4 silnych zawodników

Lech - ma dwóch bramkarzy fajtłapów, Wojtkowiaka bez formy, brak jednego stopera, bo prawdopoodbnie stacił Bosackiego na dłuższy okres, brak solidnego DM, Stilica kompletnie bez formy, brak lewego pomocnika oraz zagubionego Peszkę

Arboleda, Krivets, Peszko, Rudnevs, Wichniarek - 5 silnych zawodników
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.08.2010 o godz. 13:19.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.08.2010, 12:27
Już skończcie ten wątek sparingu z Arsenalem, wiadomo że Legioniści będą się nim jarac (tak jak większośc z Nas jakiś czas temu meczami z Sevillą, Liverpoolem itp.), z kolei reszta będzie ich dyskredytowac. O tym ile warta jest Legia Skorży przekonamy się z czasem, pierwsza próba już w najbliższej kolejce w derbach (które moim zdaniem padną łupem Legii). Ale wydaje mi się, że w tym momencie Legia jest najpoważniejszym faworytem do MP... Sprowadzili kilku dobrych (jak na nasze warunki) graczy, spokojnie zgrywali się przed sezonem (gdy inni kompromitowali się w pucharach), wreszcie jest dobry klimat wokół klubu i kibiców. Po kilku latach posuchy i wobec problemów innych ekip sprawia to, że zespół z Łazienkowskiej ma duże szansę na tytuł. My mamy na razie spory chaos w niemal każdej dziedzinie, począwszy od samej gry zawodników, poprzez brak trenera aż po problemy ze stadionem. Ważne, żeby jesienią (czy to pod wodzą Kulawika czy też stałego trenera) nie stracic kontaktu z ew. liderem. Wtedy wiosną będziemy mogli poważnie pomyślec o mistrzostwie. A co do Lecha, to u nich wygląda to na lekkie zmęczenie materiału, wąską kadrę połączone z kiepskim trenerem na ławce. Niby trzon zespołu pozostał, ale chyba nikt nie sądzi że np. Stilic AD 2010 (lato) a Stilic AD 2008 (jesień) to równie dobry gracz. U nich podobnie jak u Nas, pozostaje nadzieja że przetrwają trudny okres i pózniej złapią właściwy rytm. Choc może byc ciężko, bo średniacy ligowi są obecnie mocniejsi niż kilka lat temu i można łatwo stracic punkty w każdym momencie. Legia tego problemu raczej miec nie będzie, bo oni już mają pewnie jakiś sposób/styl gry wypracowany i tego będą się trzymac + wspomniana mobilizacja wystarczy na naszą ligę. Polonii nie biorę jako zespół zdolny wywalczyc tytuł... OK, kupili kilku graczy, wiadomo nazwiska Smolarek czy Sobiech to ciekawe postacie, jednak co poza tym? Czy zaciąg z Bełchatowa, Przyroś, Trałka i Mierzejewski to taka niesamowita paka? Podejrzewam, że powalczą o miejsce w 'trójce' ale nic ponadto. Mogą (jeśli będzie stabilizacja) byc grozni w przyszłym sezonie. Reszta drużyn jest w stanie coś zagrac, pogrozic czołówce, odebrac punkty, jednak na dłuższą metę nie są w stanie powalczyc o MP. Pozdrawiam

PS. Tak poza tym, to widac na przykładzie dyskusji o sparingu Legii z Arsenalem jak bardzo brakuje Nam sukcesów w piłce klubowej, kontaktów z wielką piłką a nie tylko Naszą nędzną ligą...
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 10.08.2010 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.08.2010, 12:42
Remis z Liverpoolem (towarzyski), wygrana z Barcą w rewanżu el.Lm przy pierwszym wyniku 4-0 dla Barcy też traktuję już w ramach sparingu, 2 wygrane z Sevillą (jedna w sytuacji 100-lecia klubu czyli z goła zakładam granie na pół gwizdka Sevilli, 2 mecz to turniej ale TOWARZYSKI, na dodatek w kraju gdzie jest to dalej niszowa (wiem że rozwijająca się) dyscyplina sportowa.

Tak samo Legia, 2-0 z jakimś klubem francuskim i 5-6 z Arsenalem. Ciekawe jak mocno przetrzebiony skład będziecie mieć na wiosnę...
Naprawdę, nawet takie wyniki z tymi drużynami są nieadekwatne, mecz meczowi nierówny, co pokazał ostatni Mundial...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.08.2010, 13:54
To prawda.Przepraszam za błąd w tym Celticiem.
WislakMYslenice.Tylko, że zdaje się, ze za wygranie tego turnieju było 1mln Euro albo dolarów

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.08.2010, 13:59
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
oszukuj sie dalej
i vice versa
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 10.08.2010, 14:31
@ToTylkoJa,
taki duży chłopak, a podjarany jak 15-latek. Ludzie tu chcą po prostu, żebyś zdał sobie sprawę, że to był sparing i to taki z przymrużeniem oka, bo na otwarcie stadionu, broniło dwóch eks-legionistów. Nie wiem, co chcesz udowodnić? Że Legia jest aktualnie tak super-hiper-mocna, że wali pięć bramek Arsenalowi? Jak myślisz, ile by Legia strzeliła bramek Arsenalowi w dziesięciu dwumeczach eliminacji Ligi Mistrzów? Czy strzeliłaby łącznie 5? Wątpliwe ;-)
Stary, zluzuj, bo życie z Maciusiem S. łatwe nie jest. Chyba, że lubisz być przepraszany regularnie za kolejne klęski.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.08.2010, 14:36
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
i vice versa
w przeciwienstwie do Ciebie, ja nie mam czym sie oszukiwac
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 10.08.2010, 14:38
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Stary, zluzuj, bo życie z Maciusiem S. łatwe nie jest. Chyba, że lubisz być przepraszany regularnie za kolejne klęski.
(...) lub lubisz nosić trenera na rękach po zdobyciu dwóch mistrzostw pod rząd

Czytać Was wszystkich się nie da i jednych i drugich, a najbardziej tego koleżki Dupastolicy czy coś w ten deseń.
Ostatnio edytowane przez spidey : 10.08.2010 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 10.08.2010, 14:44
Pablooo nie chcesz chyba, żebym cofnął się do towarzyskich spotkań Wisły z Sevillą (dwa razy), Liverpoolem i zaczął cytować Wasze, wiślackie wypowiedzi? Dlaczego wtedy nie uświadamialiście tego, co robicie teraz?

I Ty chyba nadal nie rozumiesz, co ja napisałem. Przecież nigdzie nie zamieśiłem, że Arsenal grał na 100% swoich możliwości (wg mnie grali może na 70%). Ja cąły czas uświadamiam tylko to, że nie wierzę, iż Arsenal chcąc sprawić radość klubowi z Polski, dał sobie ot tak strzelać bramki, żeby tylko nie skrzywdzić klubu z środkowej Europy

I czemu ja mam zluzować? To może wy wyluzujcie? Może i się spinam, ale Wy robicie dokładnie to samo, tylko na odwrót. Ja być może za bardzo wychwalam, ale wy za to za bardzie próbujecie to wszystko zbagatelizować.

Powtarzając Ciebie. Nie wiem co chcesz udowodnić? Ja rozumiem rozgoryczenie porażką i odpadnięciem z Karabachem, ale na ten moment wygląda na to, że Legia jest silniejsza od Wisły (na ten moment, co będzie za miesiąc, pół roku- nie wiem)

Mateuusz fakt, masz rację nie masz czym się oszukiwać. W końcu u Was wszystko już jest jasne- Wisła odpadła z pucharów, a te Wasze transfery wydają się lekko mówiąc- nietrafione (nie oceniam Riosa i Chaveza, bo jeszcze nie zagrali tak naprawdę). A mam przypominieć Wasze wypowiedzi po tych zakupach, jaki tu był mega optymizm? Dziwne, że ja nie mogę się pocieszyć spotkaniem z Arsenalem, któy wzbudził u mnie nutkę optymizmu przed nowym sezonem
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 10.08.2010 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 10.08.2010, 14:48
A tam rozgoryczenie odpadnięciem z Karabachem. Wisła jest teraz po prostu słabsza, niż Azerowie. I tyle.

Czy Legia jest na ten moment silniejsza od Wisły? Nie wiadomo, bo na podstawie sparingów ciężko wyciągać jakiekolwiek wnioski. Wszystko zweryfikuje sezon

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 10.08.2010, 14:52
Pablooo ok i tego się trzymajmy- wszystko zweryfikuje sezon. To co miałem do napisania na temat Arsenalu to napisałem. Kończę dyskusję na ten temat.
Pozdro.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2010, 15:00
Jak ktos ma krotka albo wybiorcza pamiec to przestaje byc wiarygodny.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 10.08.2010, 15:27
No dobra, można cenić Skorżę za to, co z Wisłą osiągnął. Ja też w pewnym momencie dałem się nabrać, że to jest dobry trener, bo widziałem jakieś elementy taktyczne na początku, jakie wprowadzał. Rewanż z Beitarem Jerozolima, to jeden z piękniejszych meczów Wisły w ostatnich latach. Nie tyle pod względem wynikowym, co stylowym.
Ale z drugiej strony, można też uważać go za kiepskiego trenera, patrząc przez pryzmat tego, co s*******ił. Każdy ma swoją subiektywną opinię. Sumując wszystkie za i przeciw, nie uważam Skorży obecnie za wysokiej klasy szkoleniowca. Może się mylę, może nie. Czas pokaże.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.08.2010, 15:57
Skorża swoje umie, dużo jeszcze nie umie . Skutków tego i tego doświadczyliśmy. Ma jeszcze czas przed sobą, by uczyć się, szczególnie na własnych błędach ale to akurat najtrudniejsze.
Ciężko jest przed samym sobą przyznać : no cholera spieprzyłem, nie umiem tego. Coś z przekonania o własnej wyjątkowości ma i na tym się u nas przejechał, bo akurat było odwrotnie , niż mu się wydawało.

Na pewno jeszcze warsztat poprawi, najlepiej przez najbliższe 2-3 lata niech się jeszcze uczy

Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.08.2010, 16:28
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Mateuusz fakt, masz rację nie masz czym się oszukiwać. W końcu u Was wszystko już jest jasne- Wisła odpadła z pucharów, a te Wasze transfery wydają się lekko mówiąc- nietrafione (nie oceniam Riosa i Chaveza, bo jeszcze nie zagrali tak naprawdę). A mam przypominieć Wasze wypowiedzi po tych zakupach, jaki tu był mega optymizm? Dziwne, że ja nie mogę się pocieszyć spotkaniem z Arsenalem, któy wzbudził u mnie nutkę optymizmu przed nowym sezonem
prosze bardzo zacytuj moje wypowiedzi na ten temat. chętnie je poczytam. ja przynajmniej sie nie oszukuje. widze ze jest do dupy. niby cos sie staraja sklecac ale nie bardzo im to wychodzi. transfery runde za pozno. takie moje zdanie. ja Ci nie bronie sie cieszyc wygraną, ale dlaczego uporczywie sądzisz ze Legia jest tak mocna ze strzelila Arsenalowi te 5 bramek przy grze Arsenalu jak to określasz na 100%(tak mozna wywnioskowac z Twoich wypowiedzi). wszystko zweryfikuje wasz pierwszy mecz "na serio"
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.08.2010, 16:51
Jak dla mnie to było tak, że Skorża przyszedł jako młody trener - kolega. A piłkarzy mieliśmy jak na ligę dobrych, był Kosowski, Skorża ich nie cisnął, była gokarty, "pikniki", atmosfera, chciało im się grać. No i gonili wszystkich, bo tak jak pisze piłkarsko byli lepsi od reszty. Maciuś mistrzem taktyki nie było ale jakoś to ułożył i, w dużej części dzięki Kosowskiemu, było bardzo dobrze. I w tym momencie Skorża popełnił błąd, bo jak mi się wydaje, nie docisnął śrubki. Do tego odszedł Kosa, Zieńczuk grał tak samo jak zawsze ale tym razem już nie wpadał każdy strzał do bramki. A chwilę później było już po sprawie bo trener nie miał w ogóle autorytetu by coś naprawić. Chyba przegapił moment, w którym "zmienił" się z "luzackiego przełożonego" w "kolegę".
Dlatego uważam, że Legia będzie bardzo, bardzo mocna w tym sezonie. To jest sytuacja bardzo podobna do tej jak Skorża trafiał do Wisły. I robi dokładnie to samo. Jakieś baseniki, był chyba paintball (nie jestem pewien, nie śledzę przygotowań Legii aż tak dokładnie) Jest dobra atmosfera, wygląda na to, że wszystkim chce się grać. Mam tylko nadzieję, że Maciuś i Włoch spaprali przygotowania
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.08.2010, 21:07
U Urbana też były gokarty
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2010, 07:41
Skorża nie ma samodyscypliny. 38 lat i brzuchal. A przecież facet na co dzień siedzi w sporcie. Co za leń. Skoro od siebie nie wymaga, to i od innych nie będzie
Gość ma warsztat, ale nie ma s****ysyństwa w typie Smudy i mu wejdą na głowę. Przynajmniej u nas tak było.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.08.2010, 08:06
Ja tam się Legii w tym sezonie boje. Dobre transfery, kibice z powrotem na stadionie i dobry trener.

A co do Skorży... nie oszukujmy się, zwolniliśmy trenera, który zrobił nam 2 mistrzostwa pod rząd i zostawił drużynę na pierwszym miejscu w tabeli (!). Wszystkim sie wydawało, że to szczęście, i wszyscy wypominali Levadię i porażki z Pasami, po czym okazało się po przyjściu Kasperczaka, przegraniu mistrzostwa i odpadnięciu z Karabachem, że to jednak wina gównianych piłkarzy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2010, 08:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gość ma warsztat, ale nie ma s****ysyństwa w typie Smudy i mu wejdą na głowę. Przynajmniej u nas tak było.
I z tym warsztatem przygotował nas na Levadię tak jak przygotował. Z tym samym warsztatem na rundę wiosenną tego roku.
Chroń nas Boże przed takimi warsztatowcami na przyszłość.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 08:27
Skorża nie ma samodyscypliny. 38 lat i brzuchal. A przecież facet na co dzień siedzi w sporcie. Co za leń. Skoro od siebie nie wymaga, to i od innych nie będzie
no ale w Wiśle Skorża nie miał takich wzmocnień jakie dostał w Legii na dzień dobry.To nie są przypadkowi gracze.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2010, 09:30
.
Dokładnie. Uderzyłeś w samo sedno. Kopacze to ludzie dość prostolinijni i kierujący się zazwyczaj prostymi pobudkami. Gdy widzą młodego gościa,który czegoś od nich wymaga a sam ma problem z samym sobą to znaczy,że nie do końca można brać go na serio. Jak cię widzą tak cie piszą nie wzięło się znikąd. Gość siedzący w sporcie z brzuchem jak kobieta w ciązy respektu nie budzi,co najwyżej uśmiech politowania. I w sumie stosunek zawodników do Skorży wskazuje,że tak właśnie jest. Choćby słynne a "sam sobie zagraj". Kopacze nie czują przed nim respektu ani szacunku,żadnego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.08.2010, 10:25
co nie zmienia faktu ze Legia w tym sezonie i tak może być bardzo groźna, (to jest dla nich sezon taki sam jak u nas pierwszy za Skorży)
po prostu u nas ciężko jest utrzymać się trenerom dłużej niż 2-3 lata co jest i tak sporym osiągnięciem(bo przeciętnie to siedzą po 05-15 sezonu)
dlatego uważam że taki Tarasiewicz w tym sezonie poleci, chyba że jakimś cudem tamtejszy Diaz zaskoczy (czego im życzę)

edit
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
a ja już myślałem że to nasi geniusze z PZPNu wpadli na taki pomysł, łudziłem się
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 11.08.2010 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 11.08.2010, 10:39
Pamiętacie płacz jaki to Lech super, że robi bałkański zaciąg?

Ostatnio wywalili Golika, teraz Handzicia. http://s24.pl/handzic_odchodzi_z_lecha-s77689.html

P.S.

Śmiejecie się z brzuchola Skorży, a patrzcie jaki sportowiec!

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2010, 11:14
Pamiętacie płacz jaki to Lech super, że robi bałkański zaciąg?

Ostatnio wywalili Golika, teraz Handzicia. http://s24.pl/handzic_odchodzi_z_lecha-s77689.html

G]
A to takie typowo polskie. Ściągnęli jednego Stilica, dość przeciętnego zawodnika,przyznajmy,to zaraz zaczęli na tony podpisywać wszystko co z Bałkanów. Zresztą co do Amiki, to już wszyscy wiemy,że król jest nagi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 11:49
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się Legii w tym sezonie boje. Dobre transfery, kibice z powrotem na stadionie i dobry trener.

A co do Skorży... nie oszukujmy się, zwolniliśmy trenera, który zrobił nam 2 mistrzostwa pod rząd i zostawił drużynę na pierwszym miejscu w tabeli (!). Wszystkim sie wydawało, że to szczęście, i wszyscy wypominali Levadię i porażki z Pasami, po czym okazało się po przyjściu Kasperczaka, przegraniu mistrzostwa i odpadnięciu z Karabachem, że to jednak wina gównianych piłkarzy.
Głównie to zapamiętam mu to, że jakoś poukładał rozbitą drużynę i od razu zdobył w następnym sezonie mistrza z ogromną przewagą.
Jeśli chodzi o następny sezon, to chyba pamiętasz jakim ogromnym fartem tego mistrza zdobyliśmy i to głównie przez nieporadność naszych rywali, którzy tracili punkty na potęgę.Pamietam jak w gazetach pisano o tych kolejkach, że nikt nie chcę zdobyć mistrzostwa.
Ten sezon obalenie mitu cudotwórstwa Kasperczaka oraz mistrzostwo stracone dzięki łysemu panu.
Ogólnie Skorża będzie dla mnie chimerycznym trenerem, który przeprasza kibiców po upokorzeniu nas przez Lecha, seryjne porażki ze słabą Legią, przegrane derby z żydami (co osobiście najbardziej mnie boli), kompromitacja z Levadią Talin.
Oczywiście, był ten wygrany mecz z Barceloną (mimo porażki 4-0 na Camp Nou, co i tak nie jest wynikiem zły, zwłaszcza że Barca zdobyła wtedy LM i chyba przegrała przez całą edycję tylko z nami oraz Szachtarem), ładną grę w sparingu z Liverpoolem, wygraną z Beitarem i wyrównaną walkę z Tottenhamem.
Nie mniej jednak uważam go za trenera, który jeszcze się sporo musi nauczyć- zwłaszcza z zawodnikami.
Wydaje mi się, że Skorzy będzie dobrze szło w Legii do pierwszych zgrzytów, pózniej będzie coraz gorzej.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 13:48
http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,.......html#tresc

Coś o Skorży
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 12.08.2010, 14:05
I z czego cieszysz japę, co tam widzisz śmiesznego?
Wszystko zostało już powiedziane i napisane na temat Skorży, a jak będzie w tym sezonie się przekonamy.
Na razie gość ma u mnie (i wielu kibiców) czystą kartę, a jak ją zapełni to już jego kłopot.
Wolę go niż tego pijaka Bakero co na kolanach się łasił do JW o pozostanie w klubie.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 14:13
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,.......html#tresc

Coś o Skorży
Szanuj trenera, który doprowadził twoją ekipę do największego sukcesu w historii parę lat wstecz.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 14:20
spidey napisał(a):Wyświetl post
I z czego cieszysz japę, co tam widzisz śmiesznego?
Wszystko zostało już powiedziane i napisane na temat Skorży, a jak będzie w tym sezonie się przekonamy.
Na razie gość ma u mnie (i wielu kibiców) czystą kartę, a jak ją zapełni to już jego kłopot.
Wolę go niż tego pijaka Bakero co na kolanach się łasił do JW o pozostanie w klubie.
Fakt czy SE zrobił foto Bakero? Tak samo jak temu pijakowi Vrdoljakowi czy Radoviciowi?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów