|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podejżewam że ten Andersen był tylko na rozmowie i na zobaczeniu drużyny w niedziele nic nie jest jeszcze przesądzone Basałaj pewno gada jeszcze z innymi.Ja też jestem za opcja Niemiecka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zastanawiacie się nad tym kto będzie trenerem,a tutaj nie ma piłkarzy. Uczciwie trzeba przyznać,że każdy trener,który tu przyjdzie nie wiele zmieni. Nie nauczy przyjmować piłki Boguskiego, Dośrodkowywać Małeckiego, czy w ogóle grać Łobodzińskiego. Także nie nauczy rozgrywać Jirsaka i Garguły oraz nie powie Pawełkowi jak ma dobrze grac nogami i wychodzić pewnie do piłek. Pytanie nie powinno brzmieć kto,ale kim?Jeśli Basałaj otrzyma pytanie od ewentualnego kandydata na trenera,który obserwował Wisłę, czego od niego oczekuje, to jestem ciekaw jaką odpowiedź ma w zanadrzu prezes
. Mistrzostwa Polski?Awans do IV rundy eliminacji LE?Czy coś bardziej egzotycznego. Tak czy siak skusić kogoś do pracy z naszymi tuzami będzie niezwykle trudno. Nie wiem czym prezes będzie starał się zachęcić. Szczerze mówiąc jestem ciekaw co wymyśli Basałaj,bo problem jest,nie ma co ukrywać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2010 o godz. 11:09.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
strasząc w ataku Kryszałem i Radovanovicem sie u nas nie sprawdził to jaki trener się sprawdzi? i jakie ma osiagac wyniki, żeby tak go można było określić |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeśli z Włoch i ma mieć pojęcie to Vialli.Zna się na rzeczy,ma warsztat i każdy z naszych piłkarzy może mu mówić per Pan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Mądre słowa Panie Marszałku
![]() Dlatego też marzy mi się, by zatrudnić kogoś rokującego i dać mu konkretny, dwu-trzyletni cel : LM. Niech gośc wyrobi sobie pozycję, autorytet i ma realny wpływ na transfery w następnych dwóch okienkach. Jedynie takie cele wydają się realne, bo patrząc na dzisiejszy stan drużyny, to nawet Mourinho nie podejmie się chyba zagwarantować mistrza Polski w tym roku i mocnej walki o fazę gupową za rok... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Nie piszę tu czy jest za nim czy nie ale po prostu patrzę na historię. Po slabych wynikach został zwolniony i nie udało mu sie przepracowac nawet jednego pelnego sezonu...I Ty piszesz, że on się sprawdził? Sprawdzil to sie Skorża co wygrał z Wisła 2 mistrzostwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Małecki słabo dośrodkowuje, więc niech poświeci na ten element po kilkadziesiąt minut po każdym treningu. Boguski i Jirsak boją się walki, więc niech ktoś rozpisze im sensowny trening na siłowni. Kirm musi poprawić grę jeden na jeden i dośrodkowania. Paweł Brożek nadal ma kłopoty ze skutecznym wykończenie akcji. Niech po każdym treningu spróbuje dodatkowo wykorzystać kilkadziesiąt sytuacji 1 na 1. Ilu naszych piłkarzy potrafi grać dobrze obiema nogami? Przecież to jest kpina, żeby profesjonalista nie potrafił grać słabsza nogą. Wszystko da się wypracować, tylko trzeba mieć do tego chęć i serce. Nasi piłkarze mają spory talent, niestety za dobrze jest im w Wiśle, nie chce się im pracować i żaden praktycznie nie rozwinął się do tego stopnia, aby móc skutecznie i stale grać na europejskim poziomie. A jeśli umiejętności brak, to niech zaczną grać z niesamowitym zaangażowaniem i z wielką konsekwencją taktyczną. Przykład Grecji z Euro 2004 czy Urugwaju z ostatniego mundialu z pokazuje jak wiele można ugrać walcząc na boisku z takim nastawieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
To Mistrzostwo przez Dana bylo przegrane w dziwnych okolicznosciach. Błedy sedziowskie na korzysc Legii slynny list dzialacza Pzpn u , że zrobi wszystko zeby Legia zdobyla mistrzostwo. Do dzis pamietam jak po 1 emczu rundy wiosennej Legia Bełchatów Lenczyk powiedzial na konferencji , że Wisla nie potrzebuje pomocy sędziow zeby zdobyc Mistrzostwo. Dan w druzynie by zostal gdyby nie namowy Cupiala przez zawodnikow zeby go zwolnić , a jakby mial budzet trasferowy jak teraz Kasperczak jestem pewny ze skonczylo by sie Ligą Mistrzów w Krakowie. a co do Zoli to nie sprawdzil sie w WHU , wiec to bylo by ryzyko go sprowadzac do Wisły , a Wisly na takie ryzyko nie stać.
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 10.08.2010 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Guest
|
|
Dośrodkowania, rzuty wolne, rożne, poprawa siły uderzenia, nawet sprawność i koordynacja (obaj stoperzy!!!+Łobo), wydolność, szybkość - to wszystko da się w każdej chwili poprawić w jakimś stopniu tylko musi się chcieć to zrobić=ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć. Jak ktoś nie może tzn. że jest inwalidą i powinien zmienić profesję.
Ostatnio edytowane przez arti : 10.08.2010 o godz. 11:55.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zwolniony został w połowie dwumeczu pucharowego zostawiajac klub na 1 miejscu w sezonie, który Wisła skończyła na 8 A to, że przegrał mistrzostwo o 2 punkty z Legia Wdowczyka, w świetle poźniejszych wydarzeń wiadomo jakiej natury do dla mnie nie jest wystarczajacy argument przemawaijacy za zwolnieniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jakąkolwiek, ja wiele nie wymagam. Byle tylko nie było chaosu, jaki mamy od dobrych paru lat. Zwłaszcza w defensywie, którą do tej pory przez lata trzymali za mordę Głowacki i (zwłaszcza) Cleber z Marcelo. Teraz, przy (prawdopodobnym) osłabieniu jakościowym tej formacji braki nadrobić można tylko taktyką właśnie. A jest źle - dość powiedzieć, że w meczach z potęgami pokroju Karabach czy Arka najlepsze noty zbierali bramkarze, bo napastnicy rywala wchodzili w nasze pseudo zasieki jak w masło... Niemiec z Mainz to dobry kierunek. Ja jednak twierdzę, że padnie nazwisko dotąd nie przewijajace się w spekulacjach medialnych. Pożyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
U ktorego to bukmachera mozna obstawiac nowego trenera bo tez bym chcial wygrac pare zlotych
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do tematu
na naszą ligę dobry- ale naprawde dobry trener to podstawa Rok pracy, niezła taktyka,wybieganie, zbudowana wytrzymałość pozwalająća na ostry pressing pod bramką rywala to 8 drwali w formie plus Brożek na szpicy i podający mu Garguła i o mistrza bijemy się do końca |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Ja osobiście wolałbym Niemca, żeby im pokazał twardą szwabską rękę
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem z tych, którzy maja super tajne pewne info
Moj typ to wynik dedukcji z tych informacji, ktore sie pojawily. Skoro zbymak zdradzil ze prawdopodobny nowy trener pochodzi z kierunku wloskiego ale nie jest Wlochem i znajduje sie na liscie u tego bukmachera to moze to byc tylko jedna osoba. W dodatku pasuje to wymagan Basalaja i realiow Wisly. Trenerki uczyl sie w TOP3 lig europejskich (wtedy moze to bylo nawet nr 1), mlody, charakterny, pokazal juz w swojej krotkiej karierze, ze ma zadatki na dobrego trenera ale tez nie mial na tyle duzych sukcesow zeby chcial go w tym momencie ktos powazniejszy od Wisly. Mozna sprobowac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1516888
I jeszcze to teraz znalazlem co potwierdza moja teorie , wielu tu chce Niemca, tez podobala mi sie taka opcja, o ile byl by to ktos do 50 lat a nie po 60tce, jesli nie bylo nikogo takiego to mysle ze Argentynczyk rowniez posiada takie cechy jakich sie wiekszosc tutaj domaga od nowego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawiam się,że bez rzemiosła żadna taktyka nie pomoże. To takie czarowanie rzeczywistości. Technicznie słabi to bądźmy mocni taktycznie. Po co się tak oszukiwać? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sciali jest bardzo dobrym wyborem po pierwsze jest z włoch a więc wpoi technike i taktyke gry z zachodu naszym zawodnikom po drugie prowadzil znakomite kluby po trzecie od jakiegos czasu jest bez pracy wiec zgodzi sie na nizsza pensje...
Sciali jes lepszym wyborem niz Simeone czy Larson ktorzy poza sama gra w bardzo dobrych klubach jako trenerzy nic soba nie reprezentuja |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ja wiem, że pewno chodzi o Nevio, ale bez jaj, jak piszemy o czymś to chociaż nazwisko napiszmy bez błędów. Wujek Gogel pomaga. przejdzmy do sedna. Mieliśmy Włocha Terzottiego. wystarczy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2010 o godz. 12:49.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niemiec z Mainz - co to znów za wymysł? Jakieś źródło mógłby ktoś podać? Bo ja zaraz napiszę, że przyjdzie Hiszpan z Mallorki i co?
Osobiście nie mam jakiegoś zdecydowanego poglądu odnośnie trenera Wisły z zagranicy. Ale wolałbym by jednak był to taki trener, przy którym piłkarze traktowali swój zawód profesjonalnie, jak to było przy Petrescu. To musi być człowiek wymagający od zawodników, bo oni nie po to biorą dużą kasę, by się obrażać na trenera za to, że zbyt ciężki trening przeprowadził. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tu nie trzeba znowu szczególnych wirtuozów. Świat piłkarski zna sporo przypadków, jak relatywny słabeusz postawił dobre zasieki przeciw mocarzowi i coś tam ugrał. Zmniejszymy chaos i improwizację jakimi raczą nas obecnie kopacze to już będzie jakiś postęp. Wiele nie wymagam. Bądźmy realistami - wymiany składu nie będzie. Miernoty techniczne u nas pozostaną. Lepiej jednak poprawić choć jeden element piłkarskiej układanki, niż stać i biadolić, że Boguski piłki przyjąć nie potrafi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Technike mozna w znacznym stopniu poprawic i podszkolic. Wiadomo Messiego sie z nich nie zrobi, ale cwiczeniami mozna ja podniesc do takiego poziomu zeby umozliwiala realizacje kazdej taktyki. Trzeba tylko chciec, zatrudnic odpowiednich trenerow i cwiczyc, cwiczyc..... Zobacz, ile mamy czasu, 5 miesiecy zostaje rokrocznie "przejedzone" (bo my nawet sily, kondycji chyba :( wtedy nie cwiczymy skoro potem jestesmy slabsi od Azerow). Dlatego potrzeba to trener z pasja, ambicja i z checia zmiany zastanej rzeczywistosci. Jak sobie pomysle o przygotowaniach i treningach jakie mamy a jak by ten czas mozna bylo uzyc to az serce boli. I spojrz na sklad: Zurawski, Paljic, Brozki, Malecki, Rios, Kirm, Jirsak, Gargula, Wilk, Sobolewski.... Czy uwazasz ze sa oni na tyle technicznymi analfabetami ze niczego sie ich juz nie nauczy? Moim zdaniem, sa srednio zaawansowani technicznie, ale praca mozna duzo, duzo zmienic. Pozdrawiam ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raf, z tym,że gdyby Ci ludzie,których wymieniłeś widzieli swoje braki i chcieli nad nimi pracować,to żadna zmiana trenera nie byłaby potrzebna. Małecki już dawno poprawiłby dośrodkowania,a Boguski nauczyłby się kleić piłkę. Ale oni nie mają potrzeb pracy nad tym i nie wiążę zmiany tego stanu rzeczy z przyjściem nowego trenera. Oni musza sami chcieć,a jak wiemy nie chcą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2010 o godz. 13:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I teraz mam pewne wątpliwości, czy to Włoch był złym fachowcem od przygotowania. Czy zwyczajnie nasi grajkowie nie są przyzwyczajeni do takiego wysiłku. Przypomina mi się zajechany Śląsk z zeszłej rundy jak im Taraś zaaplikował trening kondycyjny zachodnich lig. W tym sezonie po tym samym treningu (chyba już przywykli) lepiej się prezentują. Nie ma co się czarować, nasi grajkowie nie są przyzwyczajeni do takiego wysiłku.
Moim marzeniem jest trener Niemiec, fizyczny sztab z USA, lekarz najlepiej któryś z cudotwórców z Mediolanu (ale to nie na naszą kieszeń), a ekipa szkoleniowa młodzieży, to najlepiej Holendrzy. I wtedy w ciągu 5-7 lat możemy mówić o postępach. Bo nie ma co się czarować, że ktoś przyjdzie i odmieni naszych piłkarzy w jeden sezon. Na to trzeba będzie czasu... A i jeszcze jedno, trener powinien mieć władzę nad piłkarzami, któryś podskoczy, to won do rezerw... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiecie jednej rzeczy. Jesli komus nie beda pasowac treningi - wypad do Mlodej Ekstraklasy. Jesli pilkarze beda za slabi, wymieni sie te ogniwa lancucha.
Koniec poblazania. To trener ma byc tym ktory decyduje o obliczu tego zespolu. A Simeone mowil ze taktyke dostosowuje do materialu jaki posiada.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 10.08.2010 o godz. 13:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A po drugie a może nawet po pierwsze skąd będą na to pieniądze? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie co panowie trzeba się brac do roboty zbudowac drużyne , szkołke piłkarska no i osrodek treningowy juz taki sheriff tiraspol nas wymiata pod wzgledem infrasturkutry http://www.fc-sheriff.com/eng/club/stadium szczena opada ile maja boisk treningowych a my to co ? :/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|