The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 22:28
relacja wideo z prezentacji Chaveza:
http://kiks.tv/2010/08/wisla-lata-dziury-w-obronie/
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.08.2010, 22:50
Czy chavez moze juz wystapic w meczu z ruchem ?
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.08.2010, 22:57
Chavez nie posiada jeszcze wizy na prace w polsce wiec raczej nie
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 23:54
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
czy wiadomo cos juz kto ma obiad stanowska dyrektora sportowego?podobno Mielcarski mial sie zastanowic do wczoraj.a jak tam sprawy zwiazane ze skautingiem - pojawilo sie juz jakies nazwisko? bo wszytsko mialo byc jasne do polowy sierpnia...
Jarosz zjadł.

A połowa sierpnia to 15. Spójrz w kalendarz...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.08.2010, 00:12
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Chavez nie posiada jeszcze wizy na prace w polsce wiec raczej nie
nie plącz dwóch rzeczy.
wiza to dokument uprawniający osoby spoza UE do pobytu na terenie UE,
do tego dochodzi jeszcze kwestia pozwolenia na pracę, osobna.
nie wiem, jak te dwie kwestie wyglądają u Chaveza, fajnie byłoby, gdyby ktoś dokładniej potraktował temat.
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.08.2010, 06:16
Jak nieoficjalnie dowiedział się portal Onet.pl, nie została zamknięta jeszcze kadra Wisły na nowy sezon. Białą Gwiazdę mają czekać jeszcze dwa-trzy wzmocnienia.

informacje z tego linku:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2010, 06:42
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post
Jak nieoficjalnie dowiedział się portal Onet.pl, nie została zamknięta jeszcze kadra Wisły na nowy sezon. Białą Gwiazdę mają czekać jeszcze dwa-trzy wzmocnienia.

informacje z tego linku:
Po pierwsze plota, po drugie po naszych europejsk-azjatyckich wyzycznach trudno liczyc na kogos bardziej
sensownego niz kolejni Pajlice.
Od razu przypomina mi sie co odpowiedzial Dragan Mrdja (krol strzlcow ligi serbskiej, uczestnim mundialu) na
zainteresowanie Lecha Poznan: "Liga Polska to chyba jakiś żart"
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 10.08.2010, 07:02
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post

informacje z tego linku:
No i znowu zaglądali na wiślackie portale:(Przecież to samo pisał zbymak na w-o,że mogą do nas dołączyć 3-4 kopaczy.Ten onet jest naprawdę żałosny:(
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.08.2010, 12:53
Wątpie, by były 2-3 wzmocnienia teraz. Co najwyżej jakiś jeden zawodnik jako uzupełnienie składu. Może ten Kopunek, o którym swego czasu mówiono. O 2-3 transferach to Basałaj mówił, ale w zimie, transferach, które mają być wzmocnieniem 1. składu.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2010, 15:45
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wątpie, by były 2-3 wzmocnienia teraz. Co najwyżej jakiś jeden zawodnik jako uzupełnienie składu. Może ten Kopunek, o którym swego czasu mówiono. O 2-3 transferach to Basałaj mówił, ale w zimie, transferach, które mają być wzmocnieniem 1. składu.
Fakt. A co do tego Kopunka myślę, że ten zawodnik mógłby się nam przydać tym bardziej, że dobrze byłoby się wzmocnić na środku pomocy, bo tak:
- Garguła wiecznie jest kontuzjowany, a nawet jak wróci po kontuzji to trochę czasu minie zanim wróci do pełnej dyspozycji.
- Jirsak ostatnio ten zawodnik nie błyszczał trudno znaleźć jakieś spotkanie w którym spisał się bardzo dobrze.
- Wilk obecnie to dla mnie zawodnik średniej klasy nawet jak na Polskie warunki
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.08.2010, 18:03
A jak tak zuchwale zapytam co by było gdybyśmy podpisali kontrakt z Chavezem podobny jak ma z Platense, tzn. na ten rok, potem rok przerwy (może być niby przypadkiem) i od 2012 roku znów u nas. Czy od strony prawnej przeszło by takie zagranie Bo skoro w Ameryce takie przekręty przechodzą to czemu nie w naszej lidze

I proszę nie krytykować mojej osoby. Ot taki dziwny pomysł wpadł mi do głowy dziś w pracy.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.08.2010, 18:14
Joaquin napisał(a):Wyświetl post
A jak tak zuchwale zapytam co by było gdybyśmy podpisali kontrakt z Chavezem podobny jak ma z Platense, tzn. na ten rok, potem rok przerwy (może być niby przypadkiem) i od 2012 roku znów u nas. Czy od strony prawnej przeszło by takie zagranie Bo skoro w Ameryce takie przekręty przechodzą to czemu nie w naszej lidze

I proszę nie krytykować mojej osoby. Ot taki dziwny pomysł wpadł mi do głowy dziś w pracy.
To chyba mało prawdopodobne, gdyż z zawodnikiem można rozmawiać i podpisac z nim kontrakt dopiero pół roku przed koncem jego kontraktu.. Nie wiem jak oni z nim zrobili taki myk że za rok znów będzie ich, w sumie dla nich to może być dobry interes bo pokaże się w Europie, potem do nich wróci a oni będą mogli sprzedać go za większą kase niż sprzedaliby wtedy gdyby grał tylko w tamtejszej lidze.. Bardziej wierzył bym w unieważnienie tego kontraku który ma obowiązywać od 2011 do 2012 roku.. Ciekawe czy przepisy FIFA na to pozwalają.. Może by nam się udało, zakładając oczywiście że Chavez się sprawdzi
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 10.08.2010, 20:11
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ucja,id,t.html
Z tego wynika że czekają nas jeszcze transfery....Podobno szukali na Słowacji, Litwie i we Włoszech. Ciekawe co z tego będzie...Litwa-hm...nie wiem czy to dobry kierunek...oni są gorsi od Azerów....
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.08.2010, 20:15
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ucja,id,t.html
Z tego wynika że czekają nas jeszcze transfery....Podobno szukali na Słowacji, Litwie i we Włoszech. Ciekawe co z tego będzie...Litwa-hm...nie wiem czy to dobry kierunek...oni są gorsi od Azerów....
Nic nie pisz ze gorsi jeszcze trafimy na nich i odpadniemy.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 10.08.2010, 20:25
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie pisz ze gorsi jeszcze trafimy na nich i odpadniemy.
W tym roku już na nikogo nie trafimy...finito...niestety...
Tak przejrzałem sobie kadry tych klubów na Litwie i Słowacji ( dużo ich nie ma) i w sumie to tam nie ma z czego wybierać. Zresztą polskie kluby (czyt.Lechia, Lech, Jaga) już przetrzebiły tamtejsze ligi. Było widac ze w poszukiwaniach zawodników obrały tamte tereny. Wątpie zeby Wisła dostrzegła tam kogos kogo nie widzieli, bądź (nie daj Boże) nie chcieli zatrudnic w tych klubach...
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.08.2010, 20:27
Tak przejrzałem sobie kadry tych klubów na Litwie i Słowacji ( dużo ich nie ma) i w sumie to tam nie ma z czego wybierać. Zresztą polskie kluby (czyt.Lechia, Lech, Jaga) już przetrzebiły tamtejsze ligi. Było widac ze w poszukiwaniach zawodników obrały tamte tereny. Wątpie zeby Wisła dostrzegła tam kogos kogo nie widzieli, bądź (nie daj Boże) nie chcieli zatrudnic w tych klubach...
No w tym niestety nie ale za rok może dwa .
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 10.08.2010, 21:00
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
No w tym niestety nie ale za rok może dwa .
Za jakie dwa bracie... Więcej optymizmu....Jesteśmy kibicami Wisły, najlepszej drużyny w Polsce...Puchary to minimum plan na sezon...Walczymy o Mistrza...za rok LM
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2010, 22:13
Hmmm w tak w kontekście stoperów, bo nie ukrywajmy potrzebujemy jeszcze jednego klasowego stopera.
A ostatnio Żewłakow powiedział że chciałby wrócić do Polski i może to byłby ten co by przyciągnął "pikiników" na stadion.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 10.08.2010, 22:15
Czy na Słowacji nie ma juz ciekawych zawodników...? Dyskutowałbym na ten temat, podajmy chocby przykład zawodnika, którym rzekomo jestesmy zainteresowani czyli niejakiego Kopunka. Jest to bardzo ciekwy zawodnik, które z wielką chęcią przywitałbym w naszym klubie. To, ze Lechia czy Lech penetrowały tamtejszy rynek nie znaczy, ze niedostrzegły perełek...być moze niebyło ich stać na co lepszych zawodników bądź niebyli oni chętni grać w klubie pokroju Lechi.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2010, 22:15
No, Żewłakow zerwie niedawno podpisany kontrakt z Ankaragucu i przyleci do Krakowa, żeby podpisać kontrakt z Wisełką.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.08.2010, 22:46
My powinniśmy przetrzepać rynek Białoruski moim zdaniem... tam jednak z 3 - 4 zawodników moglibyśmy załapać...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 10.08.2010, 22:51
Przede wszystkim musimy mieć mocnego rozgrywającego. To mózg drużyny i od takiego gracza powinno się budować zespół. Nie obchodzi mnie to ile taki piłkarz miałby kosztować - nawet do 2 milionów euro, ale trzeba by taki zakup porządny przeprowadzić.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.08.2010, 22:58
DiegoG napisał(a):Wyświetl post
No, Żewłakow zerwie niedawno podpisany kontrakt z Ankaragucu i przyleci do Krakowa, żeby podpisać kontrakt z Wisełką.
"Chciałbym wrócić do Polski. Liczyłem po cichu na jakieś konkretne oferty, ale nic takiego się nie pojawiło" czyli chcial wrocic juz teraz i spokojnie mozna było go brac. "Niestety trzynasty rok będę musiał spędzić poza granicami kraju" z tego wynika, ze zwiazał sie z Turkami tylko na rok.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.08.2010 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 10.08.2010, 23:00
Można było, ale już nie można. Można za to wziąć Golańskiego, no ale chłop chyba jednak niestety woli pobiegać trochę poza granicami Polski.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.08.2010, 23:04
DiegoG napisał(a):Wyświetl post
Można było, ale już nie można. Można za to wziąć Golańskiego, no ale chłop chyba jednak niestety woli pobiegać trochę poza granicami Polski.
Czy ja Ci kolego ostatnio nie dalem bana na pare miesiecy ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 10.08.2010, 23:08
Nitz mi o tym nie wiadomo.

Nie offtopujmy!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 08:44
Paweł Brożek i Diaz na sprzedaż.Wisła jednak najchętniej by sie pozbyła Jirsaka i Łobo ale nie ma chętnych.
http://www.fakt.pl/Wisla-pozbedzie-s...y,79436,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.08.2010 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.08.2010, 08:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek i Diaz na sprzedaż.Wisła jednak najchętniej by sie pozbyła Jirsaka i Łobo ale nie ma chętnych.
prosze CIe..tylko nie fakt
.....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 09:02
boże oby to była prawda! zacznijmy budowę nowej drużyny nawet kosztem europejskich pucharów!
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 09:21
3 nazwiska ok.....Ale proszę tylko nie PAWEŁ!!! Chłopak to Wiślak z krwi i kości, poza tym wraca do formy...kto nicy w ataku będzie grał? Znowu jakiś szrot sprowadzą który nazwą "młodym talentem"? Dajcie spokój. Co do Łobo, to jego już dawno tu nie powinno być. Jirsak solidny, ale nam trzeba teraz ofensywnego pomocnika co chociaz kilka bramek strzeli, bo pomocnicy to u nas w ogóle mają demencję strzelecką. A Diaza można oddać jak znajdziemy lewego obrońce...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów