|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
tak chłopak naprawdę ma technikę na miarę gwiazdy ligi..
A ja wolał bym się pozbyć Boguskiego, Pawłowi czasem uda się w bramkę trafić co Bogusiowi nie wychodzi... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Patrzac na nasze ostatnie wyczyny(puchary i mecz z Arka) dochodze do wniosku ze jezeli nie nastapi zmiana mentalnosci niektorych naszych zawodnikow i podejscia do obowiazkow to nie mamy czego szukac w Europie. Wpowiedz P.Brozka po meczu z Arka ze zabraklo im sil poniewaz wrocili w czwartek nad ranem do Krakowa to jaskraw przyklad tego. W kazdym normalnym zespole europejskim a przeciez ze taki chcemy uwazac Wisle, pilkarze po blamazu w pucharach na nastepny mecz grany przed wlasna publika powinni wyjsc na takiej sportowej zlosci ze przez pelne 90 minut powinni biegac z jezorem na brodzie i jezdzic na d... . A my co gra w chodzonego, zero pressingu tak jakby nic sie stalo. Oj daleko nam do Europy daleko..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie przebudowa totalna w trakcie sezonu nie ma sensu. Albo sobie dokupimy teraz 2-3 graczy na europejskim poziomie albo lepiej zostawić te transfery jeśli mają być tylko uzupełnieniem. A zostawić graczy którzy coś dają zespołowi. Nie wyobrażam sobie tej rundy....zbieramy owoce nieudolności byłych trenerów...Skorzy i Kasperczaka...a także złego zarządzania..cóż...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.08.2010 o godz. 18:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
czy przebudowa drużyny ma polegać na sprzedaniu każdego kto potrafi kopnąć piłke prosto?, a sprzedanych zastapić darmowym szrotem z Bałkanów? jeśli tak to ja dziekuję za taką przebudowę.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Raindog, może są racjonalistami?
Ale co to w ogóle jest za gadanie, mydlenie oczu. Miały być transfery, budowa nowej Wisły głodnej sukcesów? No i były, a wyszło tak, że na stoperze zagrało dwóch profesorów w wieku prawie juniorów, można powiedzieć, piłkarskich Lao Tsych. Miały być wzmocnienia na czas? Miały! I były, tylko, że nie na ten czas, co było trzeba. Na obozie kondycyjnym było dwunastu zawodników. Miał być scauting, obserwowanie graczy, kupowanie młodych? Miał! Przyszedł Paljić, czarny koń rezerw Bundesligi. Miała być budowa od podstaw - struktur i drużyny -, ano miała. A po pierwszej pucharowej porażce wyleciał inżynier tej budowy, trener. Jak dla mnie, to jest taki sam bałagan jak zawsze, tyle, że więcej sprzedajemy, już nie czekamy na lepsze oferty, a tych, których nie da się sprzedać zastępujemy tańszymi. W ogóle, to słyszałem, że był pomysł, żeby po każdym meczu w Lidze Europejskiej kupować nowego gracza. Im wyższa stawka, tym droższy/lepszy piłkarz. Podobno Cupiał obiecał, że dorzuci do budżetu i po zwycięstwie w LE kupi nam do pierwszego składu Beckhama i zakontraktuje go jako grającego trenera. Jaka szkoda, że już w LE nie gramy... Ale nie ma tego złego! Poczekajcie jeszcze trochę, Basałaj szykuje mega transfery, tylko trochę poczekajcie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Raindog, bo zeby spelnil warunki antyszrotu musi miec znane nazwisko, 500 meczow w Primiera Division i przynajmniej 200 w reprezentacji Argentyny lub Brazylii, Chciec grac za darmo dla Wisly w imie jej wielkiej marki, oraz kosztowac milion euro. Do tego powinien miec okolo 20 lat. Tylko ze wtedy bylyby narzekania ze ma krzywa morde.
NIGDY nie zrobisz tak, by wszyscy byli zadowoleni. Polska.mysl. Moze nacjonalistami? Czytajac reszte twojego posta ogarnia mnie zalosc na ... juz nie bede lepiej konczyl... W 2 miesiace wymagaja by zbudowano tutaj wszystko... Edit.2. Co rozumiesz pod pojeciem Wzmocnienie skladu? Bo mam wrazenie ze ty, i nie tylko ty mylicie pojecia.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 09.08.2010 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
jesli stanie sie tak jak pisze zbymak to zapewne za wtope z karabachem odejdą gracze typu Pietia i Diaz-calkiem przypadkiem tak sie sklada,ze po sprzedazy stoperow to byli kolejni o ktorych sie ktokolwiek pytał (wg tegoz zbymaka).tymczasem sensowna bylaby sprzedaz np.Kowalskiego-bo cienki,a 4stoperem moze byc np.Czekaj,Łobo-za całokształt,Singlara-gosc po 30,ostatni rok kontraktu,ciągle się sypie itp. rokujący gracze.jesli Diaz,Pietia-out,a Pajlic bis itp.-in-to dziekuję za taką wymianę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic z tych rzeczy.
Po prostu chciałbym, żeby nikomu nie mydlono oczu i jeśli mówią, że zrobią A, to niech zrobią A, a nie B. Jeśli chcą robić B, to spoko, przecież Cupiał jest właścicielem i nie raz już szalał-działał na szkodę klubu, nikt im tego nie zabroni. Tylko niech nie robią z gówna czekolady, jak to raczą powtarzać weszłaki : ) A jeśli oni naprawdę chcą dobrze, to im nie wychodzi. Nie potrafią. Bo jak na razie nic nie robią, żeby szumne zapowiedzi zrealizować. O to właśnie się rozchodzi, że Wisła marnotrawi swój potencjał, budżet etc. i przy tych samych środkach mogłaby o wiele więcej - wystarczyłoby trochę więcej profesjonalizmu, staranności, zdrowego rozsądku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ludzie... Zamiast *******ic i narzekac uzbrojcie sie po prostu w cierpliwosc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heh, trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze starania o profesjonalny scouting, skoro np. takiego Bunozę wystarczyło obejrzeć na żywo i przyjrzeć się jego interwencjom, pewności w grze, koordynacji ruchowej.
Trudno powiedzieć, żeby zapewniono warunki cieplarniane tej zbieraninie-drużynie do rozwoju, jeżeli przy pierwszej, podobno wliczanej w rachunek, porażce zmienia się trenera. Trenera, któremu nie zapewniono komfortu przygotowania zespołu kondycyjnie, a potem go z tego nieprzygotowania rozliczono. Trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze kroki do budowy drużyny młodej, skoro sprowadzono Paljica. Trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze kroki do budowy sensownego zespołu - skoro jedenastkę buduje się od tyłu - a my rozbiliśmy obronę i nie zapewniliśmy sobie godnych następców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Miałem odpisać tutaj swoim długim wywodem na post kota, jednak zwyczajnie mi się odechciało.Po co mam tracić swój czas, skoro i tak tu wszyscy wiedzą lepiej widząć świat w czarnych kolorach.Poświęcę 30 min na wypisanie swoich przemyślen, by zaraz zniknął on w postach typu "Basałaj to ignorant".
Nie chcę mi sie już rzucać grochem o ścianę. Płaczcie tu dalej, wylewajcie swoje żale, ale mam jedną prośbę.Pamietajcie o swoich przemyśleniach pod koniec maja. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bonuza jeszcze będzie większą gwiazdą od Marcelo wspomnicie moje słowa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Dobrze, że w tamtych czasach nie było takiego dostępu do internetu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale co wy do tego Bunozy macie? Chłopak jest młody, zagrał ze 2 razy w naszej drużynie, a wy go spisujecie na straty. Tak naprawdę to o nim nic nie wiecie. Jak Głowacki przychodził do Wisły to z początku też sadził gafy w grze, że raziło po oczach. Więc odczepcie się od Bunozy, na krytykę jeszcze przyjdzie czas - o ile będzie potrzebna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeszcze odnoście Chaveza, pod koniec filmiku:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zenia_chaveza/ "Jestem tutaj na wypożyczeniu rok, z opcją wykupienia. (...) Wierzę, że to nie będzie tylko rok. Mam takie przeczucie, że będę tu grał kilka lat." |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mylisz się kolego i to bardzo.tu jest wielu takich,którzy nie muszą gościa widzieć w ani jednym meczu,a juz wiedzą że to jest "ogór".
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
czy wiadomo cos juz kto ma obiad stanowska dyrektora sportowego?podobno Mielcarski mial sie zastanowic do wczoraj.a jak tam sprawy zwiazane ze skautingiem - pojawilo sie juz jakies nazwisko? bo wszytsko mialo byc jasne do polowy sierpnia...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie oszukujmy się, na takich Wisły nie stać...
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden kolega przypomniał mi temat Milinkovicia . Podobno (wg zbymaka ) negocjowaliśmy z skrzydłowym i on prawdopodobnie nie przejdzie do nas czyli wychodzi na to że dalej szukamy skrzydłowego i może Marko nas wzmocnić a on z nikim kontraktu nie podpisał (jeszcze)
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ba, chyba Koszyce się na niego wypięły, bo jest wpisany jako zawodnik drugiej drużyny. No ale on ciągle pewnie myśli, że zgłosi się po niego Arsenal. No chyba, że czeka na sygnał z Birmingham, bo Aston Villa sprzedaje Milnera do City.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
||
Dziś możemy wspomnieć słowa z 7 marca 2009: Wiślak1994 napisał(a):
|
||
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hmm nie wydaje mi się. Zapomniałeś, że Paljić przyszedł ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no wiem , ale przecież podobno piłkarza jacyś odejdą i pewnie Łobo jest na wylocie więc szukają na jego miejsce tak mi się wydaje
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|