|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieje że Basałaj z Cupiałem będą na tyle rozgarnięci i chociaż zaproponują prace w Wiśle panu Danowi Peterscu, teraz chyba widzą że to odpowiedni człowiek do prowadzenia naszej Wisły, z wywiadu wynika że sam Dan chciał by do nasz przejść tylko pytanie czy tak jest na prawdę czy tak tylko mówi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Petrescu do nas na pewno nie przejdzie. Rozwodzicie się tutaj nad tym czy Rumun byłby zainteresowany pracą w naszym klubie zapominając zupełnie o tym, że on ma ważna umowę o pracę w Rosji.
Co z tego, że Dan postanowi zrezygnować z wielkich pieniędzy i wrócić do swojego pierwszego "poważnego" klubu, skoro nigdzie go nie puści jego obecny pracodawca. Widać jak na dłoni, że w Kubaniu chcą Petrescu zatrzymać na dłużej i w oparciu o niego budować wielki klub z europejskimi ambicjami. Jak myślicie ile by trzeba było rosjanom zaproponować, żeby zrezygnowali z tej polityki? Tak na oko to myśle, że jakies 10-20 mln €. Nie sądze, żeby Wisła miała takie pieniądze. Co do reszty kandydatów: - Simeone? Nie, dziękuje. Niepokojąco wygląda to jego CV, w żadnym klubie nie wytrzymał dłużej niż 12 miesięcy. Nie znam się na argentynskiej piłce, ale mam wrażenie, że to terener podobny do Wójcika i Maradony czyli taki, który bazuje tylko na motywacji. Gdy to przestaje działać, musi pakować manatki. - Goncharenko. Niezły kandydat, ale jak on ma nam zbudować klub w "zachodnim stylu" jak przez całą swoją karierę nie opuścił Białorusi? Szczerze mówiąc nie zazdroszczę zarządowi, stoi przed nimi bardzo trudna decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jeżeli Dan osiągnie sukces w Rosji już nigdy nie trafi do Wisły. Rozumiem tych wszystkich którzy chcieliby go tu widzieć, ale posłuchajcie się reszty, która brutalnie każe wam o nim zapomnieć. Żeby pozyskać Dana Wisła musiałaby spełnić trzy rzeczy - zapłacić odszkodowanie Ruskim (pewnie do 2 milionów euro), zaoferować kontrakt Danowi porównywalny do tego jaki ma w Rosji, zaoferować długi kontrakt i gwarancję pracy w pierwszym roku mimo braku efektów sportowych (plus naturalnie wpływ na transfery). Łatwo sobie policzyć że za te pieniądze moglibyśmy mieć duet simeone-larson na ławce; Trzymajmy się słów Prezesa - Zachodnia Europa, zatem Włochy, Hiszpania (byle nie Clemente), Niemcy (byle nie jakiś dziad z sukcesami sprzed dekady). Chociaż moim marzeniem jest szkoleniowiec z Francji. Może już za dwa dni skończą się spekulacje. Na Maradonę nas stać. Nie stać nas na czterech innych trenerów myślących za Maradonę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Będę cały czas się o niego domagał, bo jest lepszy niż jeden Scolari. I śmiem to mówić. Tylko, że po jego pracy u Arabów będzie ciężko z kontraktem (pieniążkami). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wiadomo co z Mielcarskim
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 09.08.2010 o godz. 15:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiem, czy było:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-nie-wiem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wiem o tym że Dan nie będzie naszym trenerem z jednego prostego względu Kubań go nie puści chyba że Wisła przeleje kase na ich konto a w to wątpie . Myślę gdyby mógł chciałby wrócić do Krakowa . Byłbym za ...
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kłamać też nie wolno. ;p
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U Monty Pythona było Ministerstwo Głupich Kroków,a w tym temacie już dawno-a'propos Petrescu-zrobiło się Ministerstwo Kretyńskich Propozycji.W takim razie ja też przyłączam się do tej debilnej licytacji,kto wskaże największego twardziela na trenera Wisły.Petrescu-twardziel,ale ktoś go przebił propozycją R.Keana,a ja przebijam Vinni Jonesem-czyli szefem słynnego gangu Wimbledonu.Kto go nie zna ten kiep.Co prawda on woli grac w filmach,ale jakby uslyszal szlochy naszych kibicow,to moze nauczylby nasze gwiazdki fruwania na rzesach.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 09.08.2010 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba rzeczywiście number one jest Larsson.Goncharenko będzie prowadził Bate w meczach o lige europejską i pewnie od wyników tego spotkania będzie zależało czy zostanie.To byłby moim zdaniem najlepszy kandydat.Prędzej Białorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk, pozatym w Bate pracuje z podobnie wyszkolonymi graczami jacy są w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Żebyś się nie zdziwił...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Białorusin jest przyzwyczajony do iście "łukaszenkowskiego"drylu.Po miesiącu miałby tu bunt i wtopa za wtopą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To jak to jest, my dobieramy trenera do piłkarzy, czy odwrotnie ? Bo czegoś tu nie rozumiem. Jaki postęp chcemy zrobić, jeśli boimy się kilku słabych kopaczy ? Nie warto zaryzykować i na początku trochę pocierpieć, żeby później mieć wyniki lepsze niż oklep od Estonii czy Azerbejdżanu ?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wlasnie bez pracy zostal najlepszy trener w Europie - Martin O’Neill.
Wszystkie pieniadze za tego goscia. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Pomarzyć można, ale niestety kompletne science-fiction... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Trzeba takiego trenera od razu uswiadomic, ze w Polsce po boiskach biegaja jedne z najgorzej wyszkolonych drewien w Europie i tylko od tego jak wiele zdola poprawic w tej kwestii, bedzie zalezalo jego powodzenie w pozniejszej pracy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jejku jest bezrobotny? Mój Boże, kupił bym karnet na najbliższe 10 lat gdyby Wisła go ściągnęła! On praktycznie w każdym klubie siedzi pięć lat
no ale jak by się dowiedział że ma pracować u nas to chybaby oślepł do reszty ze zdumienia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O'Neil
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A może ten Pan ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65085,82...w_zwalnia.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Victor_Piţurcă ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Basałaj nie wpadł na genialny pomysł zatrudnienia Zbigniewa Bońka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skoro tak wszyscy piszą o Petrescu to i ja dorzucę takie spostrzeżenie.
Zobaczcie jak sobie radziły jego kluby. Paradoksalnie zwolniony został z klubu, w którym miał najlepsze wyniki. Punkty na mecz, średnia gole strzelone/stracone, wszystko w Wiśle. ![]() http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...iner_2730.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie paradoks ....to nasza pojebana rzeczywistość
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Według mediów zarabia ok 1,5 mln euro rocznie... Więc 5 mln musielibyśmy ruskom wysłać za zerwanie kontraktu Dana Z drugiej strony... Jakby się Oni dowiedzieli że Dan idzie do Polski to pewnie stawka by się potroiła |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|