The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 14:40
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Ja bym była za Danem.
Nawet jeśli by nasze gwiazdeczki były "zajechane" i nie osiągały pożądanych wyników to przynajmniej by dostały po czterech literach!
Noi Petrescu niegdyś powiedział przecież, że on by utrzymał passę zwycięstw na swoim boisku oraz, że nie przegrałby z Cracovią (tak mi sie cos kojarzy, nie wiem czy dobrze na 100%).

Grunt żeby był trener, który nie będzie się z nimi patyczkował- do roboty ich zagoni, wygra ważne mecze (np. derby, Legia...). Polskiego wolnego trenera nie widać takiego, choć ja mam jakąś powiedzmy słabość do Bobo Kaczmarka, ale nie wiem co tam z nim.

Skłaniam się ku opcji zagranicznej, takiej typu Dan P.
No właśnie. Za zapytanie się nie płaci. No chyba, że za rozmowę telefoniczną
Wajcha17
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 14:45
Mam nadzieje że Basałaj z Cupiałem będą na tyle rozgarnięci i chociaż zaproponują prace w Wiśle panu Danowi Peterscu, teraz chyba widzą że to odpowiedni człowiek do prowadzenia naszej Wisły, z wywiadu wynika że sam Dan chciał by do nasz przejść tylko pytanie czy tak jest na prawdę czy tak tylko mówi...
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 14:49
Petrescu do nas na pewno nie przejdzie. Rozwodzicie się tutaj nad tym czy Rumun byłby zainteresowany pracą w naszym klubie zapominając zupełnie o tym, że on ma ważna umowę o pracę w Rosji.

Co z tego, że Dan postanowi zrezygnować z wielkich pieniędzy i wrócić do swojego pierwszego "poważnego" klubu, skoro nigdzie go nie puści jego obecny pracodawca.
Widać jak na dłoni, że w Kubaniu chcą Petrescu zatrzymać na dłużej i w oparciu o niego budować wielki klub z europejskimi ambicjami. Jak myślicie ile by trzeba było rosjanom zaproponować, żeby zrezygnowali z tej polityki? Tak na oko to myśle, że jakies 10-20 mln €. Nie sądze, żeby Wisła miała takie pieniądze.

Co do reszty kandydatów:

- Simeone? Nie, dziękuje. Niepokojąco wygląda to jego CV, w żadnym klubie nie wytrzymał dłużej niż 12 miesięcy. Nie znam się na argentynskiej piłce, ale mam wrażenie, że to terener podobny do Wójcika i Maradony czyli taki, który bazuje tylko na motywacji. Gdy to przestaje działać, musi pakować manatki.

- Goncharenko. Niezły kandydat, ale jak on ma nam zbudować klub w "zachodnim stylu" jak przez całą swoją karierę nie opuścił Białorusi?

Szczerze mówiąc nie zazdroszczę zarządowi, stoi przed nimi bardzo trudna decyzja.
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.08.2010, 15:18
Jeżeli Dan osiągnie sukces w Rosji już nigdy nie trafi do Wisły. Rozumiem tych wszystkich którzy chcieliby go tu widzieć, ale posłuchajcie się reszty, która brutalnie każe wam o nim zapomnieć. Żeby pozyskać Dana Wisła musiałaby spełnić trzy rzeczy - zapłacić odszkodowanie Ruskim (pewnie do 2 milionów euro), zaoferować kontrakt Danowi porównywalny do tego jaki ma w Rosji, zaoferować długi kontrakt i gwarancję pracy w pierwszym roku mimo braku efektów sportowych (plus naturalnie wpływ na transfery). Łatwo sobie policzyć że za te pieniądze moglibyśmy mieć duet simeone-larson na ławce; Trzymajmy się słów Prezesa - Zachodnia Europa, zatem Włochy, Hiszpania (byle nie Clemente), Niemcy (byle nie jakiś dziad z sukcesami sprzed dekady). Chociaż moim marzeniem jest szkoleniowiec z Francji. Może już za dwa dni skończą się spekulacje. Na Maradonę nas stać. Nie stać nas na czterech innych trenerów myślących za Maradonę.
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2010, 15:24
Cytat:
Chociaż moim marzeniem jest szkoleniowiec z Francji.
Czyli Bruno Metsu.
Będę cały czas się o niego domagał, bo jest lepszy niż jeden Scolari. I śmiem to mówić. Tylko, że po jego pracy u Arabów będzie ciężko z kontraktem (pieniążkami).
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 15:25
Wiadomo co z Mielcarskim? bo to właśnie za jego czasów był pierwszy zagraniczny trener w Wiśle ciekawe czy istnieje możliwość powtórki z rozrywki i podwójne uderzenie a dokładniej powrót Mielcarskiego w tym samym czasie mniej(pare dni przed) więcej(pare dni po)podpisaniu kontraktu i prezentacji nowego trenera Wiślaków a ta propo rumuńskich trenerów może Lucescu podobno jest wolny co do Maradonny-nie wiem co chcecie osiągnął bardzo dobry wynik w swoim debiucie w roli szkoleniowca na mundialui udowodnił że nie tylko zawodnicy i trener odpowiada za wyniki liczy sie też sztab żył każdym meczem(zwłaszcza na ławce i na konferencjach) żył każdym treningiem(jego orginalne metody treningowe)inajweażniejsze był bardzo związany i zżyty z drużyną(a jego odejście i rozstanie sie z drużyną jest dowodem) którą prowadził-mam nadzieje że w najbliższych dniach do Wisły zawita nowy zagraniczny trener z podobnym podejściem do zespołu
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 09.08.2010 o godz. 15:58.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2010, 15:26
Nie wiem, czy było:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-nie-wiem.html
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 15:42
Wiem o tym że Dan nie będzie naszym trenerem z jednego prostego względu Kubań go nie puści chyba że Wisła przeleje kase na ich konto a w to wątpie . Myślę gdyby mógł chciałby wrócić do Krakowa . Byłbym za ...
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Wisielak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 15:46
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
No bo Przegląd Sportowy to dość tendencyjna gazeta. Nie ma się co łudzić że napiszą o Diego że to super trener. Ja jakoś nie widzę lepszego kandydata w Polsce. Dwa razy mistrza Argentyny byle trener nie zdobywa. On przez 4 lata kariery trenerskiej osiągnął więcej niż Dan i Bakero razem wzięci. Taka jest prawda.
Dobra zdobył z River Plate mistrza ale rok później zajął ostatnie miejsce w lidze więc nie wiem co można o nim sądzić .
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2010, 15:46
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy było:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-nie-wiem.html
Przecież nie powie, że negocjuje z Wisłą, bo wtedy nie odczepią się od niego polscy dziennikarze.
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2010, 15:50
Kłamać też nie wolno. ;p
rozarian
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:07
U Monty Pythona było Ministerstwo Głupich Kroków,a w tym temacie już dawno-a'propos Petrescu-zrobiło się Ministerstwo Kretyńskich Propozycji.W takim razie ja też przyłączam się do tej debilnej licytacji,kto wskaże największego twardziela na trenera Wisły.Petrescu-twardziel,ale ktoś go przebił propozycją R.Keana,a ja przebijam Vinni Jonesem-czyli szefem słynnego gangu Wimbledonu.Kto go nie zna ten kiep.Co prawda on woli grac w filmach,ale jakby uslyszal szlochy naszych kibicow,to moze nauczylby nasze gwiazdki fruwania na rzesach.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 09.08.2010 o godz. 16:15.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 16:08
chyba rzeczywiście number one jest Larsson.Goncharenko będzie prowadził Bate w meczach o lige europejską i pewnie od wyników tego spotkania będzie zależało czy zostanie.To byłby moim zdaniem najlepszy kandydat.Prędzej Białorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk, pozatym w Bate pracuje z podobnie wyszkolonymi graczami jacy są w Wiśle
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 16:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Prędzej Białorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk, pozatym w Bate pracuje z podobnie wyszkolonymi graczami jacy są w Wiśle
Żebyś się nie zdziwił...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rozarian
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:19
Ten Białorusin jest przyzwyczajony do iście "łukaszenkowskiego"drylu.Po miesiącu miałby tu bunt i wtopa za wtopą.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 16:22
To jak to jest, my dobieramy trenera do piłkarzy, czy odwrotnie ? Bo czegoś tu nie rozumiem. Jaki postęp chcemy zrobić, jeśli boimy się kilku słabych kopaczy ? Nie warto zaryzykować i na początku trochę pocierpieć, żeby później mieć wyniki lepsze niż oklep od Estonii czy Azerbejdżanu ?
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 16:40
Wlasnie bez pracy zostal najlepszy trener w Europie - Martin O’Neill.

Wszystkie pieniadze za tego goscia.
Boia chi molla !
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.08.2010, 16:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Marzenia...

Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2010, 16:46
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Pomarzyć można, ale niestety kompletne science-fiction...
Eppur si muove!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 16:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
To jak to jest, my dobieramy trenera do piłkarzy, czy odwrotnie ? Bo czegoś tu nie rozumiem. Jaki postęp chcemy zrobić, jeśli boimy się kilku słabych kopaczy ? Nie warto zaryzykować i na początku trochę pocierpieć, żeby później mieć wyniki lepsze niż oklep od Estonii czy Azerbejdżanu ?
Tak wlasnie powinno byc. Pierwszy rok pracy nowego trenera, powinien uplynac pod znakiem modelowania kadry. Innymi slowy powinno sie zaczac od ostrej eksterminacji kopaczy z najwiekszym niedowladem. Slowo kluczowe to technika uzytkowa. Pod tym katen powinno sie dobierac pilkarzy. Jesli ktos nie umie biegac, strzelac, przyjmowac czy podawac, to powinien sie pakowac, bez wzgledu na takie sprawy jak pozorowana na treningach ambicja, reputacja czy dlugosc kontraktu.
Trzeba takiego trenera od razu uswiadomic, ze w Polsce po boiskach biegaja jedne z najgorzej wyszkolonych drewien w Europie i tylko od tego jak wiele zdola poprawic w tej kwestii, bedzie zalezalo jego powodzenie w pozniejszej pracy.
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.08.2010, 16:51
Jejku jest bezrobotny? Mój Boże, kupił bym karnet na najbliższe 10 lat gdyby Wisła go ściągnęła! On praktycznie w każdym klubie siedzi pięć lat no ale jak by się dowiedział że ma pracować u nas to chybaby oślepł do reszty ze zdumienia.
jason wiślak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:55
O'Neil Jestem za! Ale raczej nierealnie....Podobały mi się zawsze jego żywiołowe reakcje...
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2010, 17:27
A może ten Pan ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65085,82...w_zwalnia.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Victor_Piţurcă
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2010, 17:42
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo co z Mielcarskim? bo to właśnie za jego czasów był pierwszy zagraniczny trener w Wiśle ciekawe czy istnieje możliwość powtórki z rozrywki i podwójne uderzenie a dokładniej powrót Mielcarskiego w tym samym czasie mniej(pare dni przed) więcej(pare dni po)podpisaniu kontraktu i prezentacji nowego trenera Wiślaków a ta propo rumuńskich trenerów może Lucescu podobno jest wolny co do Maradonny-nie wiem co chcecie osiągnął bardzo dobry wynik w swoim debiucie w roli szkoleniowca na mundialui udowodnił że nie tylko zawodnicy i trener odpowiada za wyniki liczy sie też sztab żył każdym meczem(zwłaszcza na ławce i na konferencjach) żył każdym treningiem(jego orginalne metody treningowe)inajweażniejsze był bardzo związany i zżyty z drużyną(a jego odejście i rozstanie sie z drużyną jest dowodem) którą prowadził-mam nadzieje że w najbliższych dniach do Wisły zawita nowy zagraniczny trener z podobnym podejściem do zespołu
Moim zdaniem Maradona o trenerce nie ma pojęcia i bez dobrych asystentów którzy jakieś pojęcie o trenerce mają jest trenerskim zerem. Pomijając fakt, że jego zatrudnienie to sf, to jedyne co może zaoferować to przyciągające pikników i budzące szacunek nazwisko i całuski dla naszych gwiazdeczek
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.08.2010, 17:47
Mam nadzieję że Basałaj nie wpadł na genialny pomysł zatrudnienia Zbigniewa Bońka...
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 17:47
Cytat:
Mam nadzieję że Basałaj nie wpadł na genialny pomysł zatrudnienia Zbigniewa Bońka...
przecież wszyscy trąbią o tym że to obcokrajowiec będzie. Skąd żeś się urwał?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 17:54
Skoro tak wszyscy piszą o Petrescu to i ja dorzucę takie spostrzeżenie.
Zobaczcie jak sobie radziły jego kluby. Paradoksalnie zwolniony został z klubu, w którym miał najlepsze wyniki. Punkty na mecz, średnia gole strzelone/stracone, wszystko w Wiśle.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...iner_2730.html
VanBasten
Senior Member

Stary 09.08.2010, 18:19
To nie paradoks ....to nasza pojebana rzeczywistość
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.08.2010, 18:23
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
pojęcia nie mam, skąd Twój pomysł z Bońkiem, ale realny to on nie jest - w tej chwili Zibi właśnie zaczyna akcję reanimacji Zawiszy Bydgoszcz.
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 18:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Skoro tak wszyscy piszą o Petrescu to i ja dorzucę takie spostrzeżenie.
Zobaczcie jak sobie radziły jego kluby. Paradoksalnie zwolniony został z klubu, w którym miał najlepsze wyniki. Punkty na mecz, średnia gole strzelone/stracone, wszystko w Wiśle.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/da...iner_2730.html
Z tego co widzę to Dan ma kontrakt do końca 2014

Według mediów zarabia ok 1,5 mln euro rocznie... Więc 5 mln musielibyśmy ruskom wysłać za zerwanie kontraktu Dana
Z drugiej strony... Jakby się Oni dowiedzieli że Dan idzie do Polski to pewnie stawka by się potroiła

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów