The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 21:14
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Małecki to powinien być obrońca boczny. Prawy czy lewy. Skorża tak kiedyś proponował go ustawiać. Polska ma problemy z nimi, a ja uważam, że Małecki to mógłby być taki polski Philip Lahm
A ja uważam, że Małecki to może być taki polski Ivica Olić, jak zacznie więcej biegać

Szkoda, że nie wszedł Rios, może mógłby zaprezentować poprawne przyjęcie piłki, czyli to, czego brakowało na prawej stronie po zejściu Kirma. Paweł Brożek dla mnie był trochę poza meczem, jakby trochę nieobecny. Pod koniec obrona parokrotnie dała swój popisowy numer, czyli pobawili się w "kto wybije piłkę, ten pajac".
W zasadzie żaden z zawodników nie zasługuje na wielką pochwałę, bo Mały powinien mieć hat-tricka. Kirm i Cikos dla mnie dosyć solidnie, ale nie jest to "next level". Sobolewski miał kilka strat, ale zdecydowanie lepiej niż w Baku.
No i na koniec: Wisła to my!
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.08.2010, 21:14
A weźcie się ku** ogarnijcie ! Nie pasuje Wam Bunoza, to dawać każdy na stadionie wrzuca po piątaku i tak co mecz i wtedy zakupumy se grajka, a Wy wiecznie niezadowoleni. Wielbicie Riosa, a jeszcze nie kopłnoł oficjalnie piłki, wierze w niego, ale żebyście się nie przejechali.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2010, 21:16
element napisał(a):Wyświetl post
To jak nie umie to po kiego mówisz o jakimś regresie? sam sobie zaprzeczasz. Nic do Boguskiego nie mam bo nie jego winą jest że Kula go wystawił i robił co mógł w dzisiejszym dniu w dyspozycji w jakiej na dziś dzień jest.
Z tym Rado to tez mieszanie uczucia i akurat Kula go wystawił. Choć to brutalne wniosek nasuwa się sam. Dobrze że graczem meczu był Pawełek bo jak chłopa lubię tak nie mogłem pojąc czemu ktoś kto dopiero powraca po kontuzji zastępuje jednego z najlepszych graczy w meczach pucharowych. Za nim Basałaj wdrąży w życie temat Kulawika jako trenera Wisły niech da mu potrenować kogoś innego i najwyżej po 5 latach zaczniemy myśleć czy jest sens.
Zdupcać ile w sił byle jak najszybciej z tego Hutnika. Bo na tej buraczanej płachcie bez prawdziwej atmosfery dużo nie zdziałamy.
dobrze przecież powiedział.

Jakby użył słowa progres to popełniłby błąd.

regres - spadek

progres - wzrost

w przypadku piłki, spadek, wzrost formy np.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

myślę że Kulawik wpuścił na przełamanie Boguskiego, ale on tylko potwierdził że jednak nie daje rady.. Myślę że w kolejnych meczach go nie ujrzymy..

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

[quote]te]- Powiedziałem przed meczem Rafałowi, że [b]

To jak nie umie to po kiego mówisz o jakimś regresie? sam sobie zaprzeczasz. Nic do Boguskiego nie mam bo nie jego winą jest że Kula go wystawił i robił co mógł w dzisiejszym dniu w dyspozycji w jakiej na dziś dzień jest.
Z tym Rado to tez mieszanie uczucia i że akurat Kula go wystawił. Choć to brutalne wniosek nasuwa się sam. Dobrze że graczem meczu był Pawełek bo jak chłopa lubię tak nie mogłem pojąc czemu ktoś kto dopiero powraca po kontuzji zastępuje jednego z najlepszych graczy w meczach pucharowych. Za nim Basałaj wdrąży w życie temat Kulawika jako trenera Wisły niech da mu potrenować kogoś innego i najwyżej po 5 latach zaczniemy myśleć czy jest sens.
Riosa na treningach chyba nie oglądał. Tak samo w sparingach.
Zdupcać ile w sił w nogach byle jak najszybciej z tego Hutnika. Bo na tej buraczanej płachcie bez prawdziwej atmosfery dużo nie zdziałamy. Choć ze scenariusza na najbliższe miesiące wynika że Majchrowski po raz kolejny dołoży swoją cegłówkę, która utworzy wystarczająco wysoki mur który zablokuje dojście po MP.

Aha, i znów ta *******ona nonszalancja w końcówkach przy prowadzeniu. Ciągle o tym piszę bo nic mnie tak nie w****ia jak właśnie to.
Nie bawić się, nie podawać sobie piłeczki w polu karnym, nie żonglować nią ogółem rzecz biorąc i nie usypiać kiedy do końca meczu zostaje 10 minut.
Tylko WY*******IĆ ją daleko w krzaki, bo przez tą próbę zagrania mądrej piłki często wychodzi nieporadność i gole z dupy dla rywala (przykładów wiele)

I zapomniałbym o Diaze - dziękuje Ci za walkę mimo turbulencji jakich doznałeś.
Powód: Mój błąd. Gorąca głowa bo się przeraziłem widząc skład.
Ostatnio edytowane przez element : 08.08.2010 o godz. 21:35.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:18
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jedno czy Bunoza potrafi skakac do góry. Bo jak sie mu przyglądałem to wszystkie głowki walczył na stojąco.
Chyba żartujesz teraz albo oglądałeś inny mecz umie skakać i skakał bardzo dobrze żadnej główki nie przegrał, tylko szkoda ze grał sam na środku obrony, bo Kowalski więcej przeszkadzał niż pomagał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2010, 21:19
Tak na gorąco podsumowałem sobie to co widziałem na SS:
Wielki plus dla Kulawika, który postawił na młodego Rado. Naprawdę chłopak mi się podobał i w moim odczuciu wcale nie grał tak słabo, żeby zostać zmienionym w przerwie.
Kolejny plus za postawienie na Kirma, jak dla mnie najlepszy piłkarz na boisku koło Sobola. Za każdym razem kiedy akcja toczyła się z prawej strony było wielkie zagrożenie. Szkoda tylko, że tak rzadko partnerzy korzystali z jego usług...
Pierwsza połowa naprawdę niezła. Widać było, że nasi jak chcą to potrafią zawalczyć, pobiegać i wyjść na pozycje. Szkoda tylko, że starczyło tego wszystkiego na pierwszą połowę.
Co do Bunozy: widać, że potencjał ma i parę razy uchronił Wisłę (szkoda, że wszyscy widzą tylko jego błędy). Chłopak po prostu potrzebuje kogoś bardziej doświadczonego do gry, który pomoże mu w ustawianiu się i innych sprawach (w wieku 21 lat ciężko samemu dyrygować obroną)
Druga połowa to był piach. Fatalne zmiany w wykonaniu Kulawika. Boguski i Żurawski to było kompletne dno i Ci panowie nie zasługują na obecną chwile nawet na granie ogonów w Ekstraklasie. Wilka nie oceniam, bo grał za krótko.
Ostatnia sprawa: zauważyłem, że od kiedy Małecki się wyciszył i zaczął w miarę grać, to wydzieranie japy przejęli po nim bracia Brożkowie. Szkoda tylko, że jak dla mnie byli najsłabsi na boisku...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 21:19
Skromne oceny po meczu : (1-10)

Pawełek -:7 : dawno nie widziałem tak dobrego meczu w jego wykonaniu
Cikos : 5 : najlepszy nasz obrońca , chociaz ciężko miał z arkowcami na swojej stronie , miał małe wsparcie Kirma
Bunoza : 3 : lepiej niż z azerami , ale nadal bardzo słabo , wybronił pare piłek , ale dopuszczał do takich sytuacji że glowa mala
Kowalski : 2: co on robi w lini obronnej Wisły ?!
Diaz : 4 : kiepski z niego obrońca , ale przynajmniej ma serce do gry..
Kirm : 6 : do przerwy dobry mecz , po przerwie niewidoczny
Sobolewski : 6: jak na to że do 80 minuty grał sam w środku pola to niezły mecz , chciałbym zobaczyć jego duet z Wilkiem od początku
Rado : 5 : bez rewelacji , chociaz jak na debiut to nie najgorzej , imponował szybkościa i zadziornością , chciało mu się grać Na pewno lepiej prezentowałby się na swojej nominalnej pozycji ( skrzydłowy/napastnik )
Małecki : 7 : pomijając stałe fragmenty gry najlepszy na boisku obok Pawełka
Paweł Brożek : 5 : słabo , zmiana nie dziwi , musi dalej pracować nad formą
Boguski : 1 : poziom ME , potwornie słaby , już nie wspominam jego podań i strzałów
Żurawski : 1 : od takiego zawodnika wymaga sie żeby chociaz dotknął raz piłke
Wilk - grał za krótko

słaby mecz w nasyzm wykonaniu , no ale na nic więcej nas nie stac na dzień dzisiejszy . Gdyby zamiast Boguskiego w 2 połowie grał jakikolwiek inny zawodnik , wynik mógłby byc 3-0
Odpowiedz cytując
czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 21:21
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Pawełek - 3
Diaz-2
Bunoza-3
Kowalski-3
Cikos-3
Kirm-4
Rado-3
Sobolewski-3
Piotr Brożek-2
Paweł Brożek-2
Małecki-3
Boguski-1
Żurawki-0 bo nie grał w ogóle
Wilk - za krótko na ocenę.

Chyba ty jak i kolesia ktorego cytujesz z ocenami ogladaliscie inny mecz!
Pawelek zagral dobrze ale bez rewelacji, kilka razy glupio pilka mu wypadla, ale dobre interwencje na lini - od tego jest.
Diaz zagral dobre zawody, glowa mu rozwalili na poczatku wiec mial prawo czuc sie nie komfortowo, dostali 2 zolte za faule na nim Arkowcy.
Bunoza, naprawde chce w ocenie dac chlopakowi szanse ale to co widzialem zwlaszcza pod koniec drugiej polowy to wola o pomste gdy kompletnie w polu bramkowym odpuscil napastnika [gdy ten go minal] i stanal w miejscu ogladajac plecy i co sie dalej bedzie dzialo a przed napastnikiem bylo juz jakies 4m i Pawelek dobrze ze jak spod ziemi wyrosl Kowalski albo Cikos [obstawiam tego drugiego, pierwszy tak szybko nie biega] i zablokowla strzal. Mial jeszcze kilka takich odpuszczonych sytuacji z mniejszymi konsekwencjami [przed polem karnym]
Kowalski, koles Wisle powinien ogladac w TV, koszmarnie zagral, glupie faule najbardziej rzucilo mi sie w oczy jak byly dosrodkowanie [zle] i pilka leciala do niego a on na nia czekal i nagle wyrosl zawodnik Arki i przecial pilke [ w polu karnym, dobrze ze bylo juz za gleboko i nic z tego nie zrobil], po chwili idencztyczna sytuacja, bezpanska pilka a on na nia czeka zamiast podbiec.
Cikos, duzo dosrodkowan z jego strony przechodzi, musi grac blizej przeciwnika, przetrzymuje przeciwnika na dystans az wroci skrzydlowy nasz i mu pomoze, duzo biega do przodu jak i w obronie do srodka aby pomoc. najlepszy z obrony.

Reszty nie chce mi sie tak szczegolowo opisywac bo musze za kilka krotkich godzin wstac do pracy, wiec podsumuje:
Boguski - DNO! wkurzam sie jak go widze na boisku, marnuje wszystko co dostanie i jeszcze nie potrafi dobrze odegrac, boi sie kontaktu. Moze strzeil bramki ze Szwale i Karabachem ale jak je strzelil... typowym fuksem bo juz sie przewracal w obu sytuacjach i gdzies tam lekko kopnal i sie pilka wtoczyla. To co strzeil dzis Malecki, Boguski by przestrzelil - co pokazal z Karabachem!
Kirm bardzo dobry mecz! Chociaz pod koniec juz siadl jak i reszta druzyny ale szarpal, podawal, duzo wiatru robil na skrzydle.
Brozki: Pawlowi braklo tylko bramki, brakuje mu takieog blysku kilka meczow i mysle ze bd gral jeszcze lepiej, Piotrek slabiej dzisiaj. Sobol walczyl jak zawsze ale nie zagral wielkich zawodow. Rado pierwszy mecz, staral sie ale nie bylo go za duzo widac, ladny strzal sprzed pola - celny! no i sie odwazyl
Maly, oprocz zdobycia bramki zagral dosc dobry mecz ale bez fajerwerkow, szarpal staral sie, podawal, raz swietnie odegral do Boguskiego i ten strzeil ale jak panienka i obok slupka.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.08.2010, 21:23
A ja z takim pytaniem do tych co na meczu byli-nasze "gwiazdy" podeszły do kibiców?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.08.2010, 21:24
Pawełek - 8
Diaz-4
Bunoza-7
Kowalski-3
Cikos-4
Kirm-7
Rado-5
Sobolewski-8
Piotr Brożek-2
Paweł Brożek-3
Małecki-8
Boguski-0
Żurawki-0
Wilk - 5
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:25
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
A ja z takim pytaniem do tych co na meczu byli-nasze "gwiazdy" podeszły do kibiców?
Podeszli . Poklaskali i odeszli słysząc na odchodne "Wisła to My"
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2010, 21:26
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Kulawik w wywiadzie przed meczem powiedział że trzeba dać niektórym osobom do myślenia,a niektórym osobom szansę... ALE ŻEBY TEGO IDIOTĘ PAWEŁKA?!
Tylko Idiota- idiotę pozna. TY jesteś kibicem Wisły?! Napisz słaby-ok, kazdy ma prawo do swojego zdania.Ale taki prostacki sposób obrażania pilkarza Białej Gwiazdy zasługuje na wirtualnego "klapsa".
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 21:29
fajnie ze 3 punkty , Kulawik przyswirowal z Rado ,ale dobrze, najlepszy Kirm zdjety chyba niepotrzebnei przez Wilka ,brawo
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.08.2010, 21:31
Jagul napisał(a):Wyświetl post
A jednak... Myślałem,że pójdą prosto do szatni. "Wisła to My" to chyba najlepsze co mogli usłyszeć, nie ma co ich bluzgami dobijać
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:31
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nazywasz to podejściem przyjacielu ... : ) stali na środku i klasnęli i obrócili się na pięcie.
Jedynie Mario i Junior na chwile przystanęli.

P.S. do tych co byli na meczu na młynie, słuchajcie co się do Was mówi, jak założenie jest żeby nie klaskać i nie dziękować piłkarzom, to tak nie robimy, a i czy trudno zapamiętać kiedy się klaszcze, a kiedy nie ?

3 ptk są i to się liczy !
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:34
Ale widać, że ktoś czyta z Wisły to forum, bo nie było skandowania nazwisk przy czytaniu składu, tylko spiker przeczytał jednym ciągiem całą drużynę
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2010, 21:34
To co gra Boguski to sabotaż. Trzeba być wyjątkowym paralitykiem, żeby nie atakowanym z paru metrów dwukrotnie posłać piłkę obok słupka. Standardowy kopacz strzela to na luzie i jest po meczu 2:0 i koniec męczarni. No ale to jest Boguski. Wpuszczanie go na boisko to wyjątkowy kretynizm. Dawno nikt tak nie wkurzał mnie na boisku jak on. Czas aby pokopał w ME.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.08.2010, 21:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
fajnie ze 3 punkty , Kulawik przyswirowal z Rado ,ale dobrze, najlepszy Kirm zdjety chyba niepotrzebnei przez Wilka ,brawo
Najlepszy to był Mariusz Pawełek. Gdyby nie on to byśmy nawet punktu nie zdobyli, bo ta łamaga Boguski jest gorsza niż Bartek Grzelak...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:37
Widzicie ten mecz pokazal co tak naprawde rzadzi w dzisiejszym futbolu. Przepasc jaka jest Miedzy Polska Liga a Europa zdaje sie poglebiac z sezonu na sezon.
Ci ktorzy niewiele zrobili w meczach z Karabachem(AZERSKA DRUZYNA!) dzisiaj udowodnili ze niespecjalnie sie wysilajac mozna wygrac mecz w tej slabej Polskiej lidze. Zaczyna mi to powoli przypominac casus Prokomu Sopot. Gdzie druzyna jak na Europe byla silna ale w lidze miala slabych przeciwnikow ktorzy mogli urwac im zwyciestwa ale na koniec sezonu bylo pewne ze to wlasnie Prokom bedzie mistrzem.

Oceny poszczegolnych pilkarzy: Pawelek, bardzo dobry mecz i dobry powrot po kontuzji. Kulawik wiedzial co zrobil go wprowadzajac teraz, dodal mu pewnosci siebie, a ten odwdzieczyl mu sie dobra gra, choc tez nie ustrzegl sie kilku bledow ktorych mogloby nie byc. Z drugiej strony te bledy byly wymuszone.
Cikos, naprawde dobry mecz mlodego Slowaka. Bedzie z niego duzy pozytek. teraz tylko rownorzednego partnera do walki o miejsce w skladzie.
Nie ocenie idywidualnie pary Kowalski i Bunoza bo indywidualnie dobry mecz rozegrali. Obaj nie ustrzegli sie bledow ktore byly wynikiem braku zrozumienia. Ale tez bledu jakiegos naprawde rzucajacego sie w oczy nie popelnili.
natomiast wlasnie to co chcialem napisac wczesniej, Bunoza Kowalski to dosc dziwna para obroncow. Jeden ze swietnym odbiorem drugi z kapitalnymi warunkami fizycznymi. Brakuje im poki co zgrania, oraz drazni to ze odpuszczaja bardzo mocno. Bunoza odpuscil w dzisiejszym meczu tyle powrotow i tyle sytuacji ze gdybysmy mieli naprzeciw siebie dzisiaj walke o LM lub LE to Bunoza moglby juz pakowac manatki i spierdzielac z tego zespolu do Timbuktu pompowac banany. Cos takiego jest karygodne.
Linia Pomocy, niesamowicie pozytywne zaskoczenie to Kirm. Probowal zwodow i udawalo mu sie ich uzywac, swietne dosrodkowanie, a takze w jednej z akcji pokazal bardzo duza szybkosc. Beda z Kirma ludzie. Na taki wystep w jego wykonaniu liczylem wlasnie.
Sobolewski no coz... nie wiem z czego to wynika, ale przypuszczam ze chyba ze slabego przygotowania do sezonu. Odpuszcza, juz nie walczy tak jak w zeszlym sezonie. Miejmy nadzieje ze jeszcze sie poskalda do kupy.
Rado, debiut przyzwoity trzeba przyznac. Niczym sie nie wyroznil poza strzalem.
Melacki, no tutaj to mozna pisac i pisac na jego temat. Pilkarz meczu moim zdaniem i chyba w chwili obecnej najwieksza gwiazda tego zespolu. To jest dla mnie dziwne w nim wlasnie. Jesli mu nic nie odwala na boisku to ten facet gra jak profesor. A jego podanie ze srodka boiska ktore poslal w pierwszej polowie do Kirma lub Brozka mimo ze niecelne, bo obronca je przedluzyl do bramkarza - majstersztyk.
Brozek, wslawil sie zrabaniem kilku akcji, ale jednak cos tez probowal zrobic w ataku. bez niego ten atak juz nie bedzie tak kolorowo wygladal.
Piotrek Brozek. Tutaj to naprawde mam duzy klops, bo poza pretensjami kompletnie niezasluzonymi w kierunku Kirma niczym sie w tym meczu nie wyroznil.
Zurawski to samo wogole nie widoczny. Boguski... jego gre pomine milczeniem...

Wiem tylko jedno, jesli ktos porzadnie nie wstrzasnie tym zespolem to naprawde czarno widze nasza gre, moze nie w Polskiej lidze, ale w Puchararch.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 08.08.2010, 21:39
Pawełek - 8
Diaz - 6
Bunoza - 6
Kowalski - 3
Cikos - 6
Kirm - 7
Rado - 6
Sobolewski-7
Piotr Brożek - 5
Paweł Brożek - 5
Małecki - 8
Boguski - 1
Żurawski - 1
Wilk - za krótko grał
Ostatnio edytowane przez Krystian168 : 08.08.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2010, 21:39
Kulawik o Boguskim: Powiedziałem przed meczem Rafałowi, że widzę u niego regres. Wcześniej wykorzystywał sytuacje, które sobie stwarzał, teraz oraz na treningach nie umie tego zrobić. Potrzebuje więcej czasu. <szok>

Ludzie nie miejcie pretensji do polskich pilkarzy, oni nie sa slabi.... oni po prostu maja DEBILNYCH trenerow. Polski trener, czlowiek, ktory trenuje mlodziez, ma juz prawie licencje UEFA PRO widzi ze zawodnik jest slaby (nawet na TRENINGACH) wpuszcza go w spotkaniu w ktorym druzynie nie idzie, potrzebuje wzmocnienia. Po czym tenze zawodnik kaleczy gre, nie strzela setek, nie przyjmuje pilki........ Ja jestem w szoku naprawde... zrozumialbym gdyby Boguskiemu nie wychodzilo w meczach ale zeby na treningach byl tym "innym, lepszym Boguskim" to wtedy trener go wystawia na przelamanie.... To moge pojac... Dzis o malo co nie stracilimy PRZEZ tych dwoch "pseudo zawodowcow - Kulawika i Boguskiego - zwyciestwa (powinno byc 3-0, tyle okazji mial Boguski). Tutaj potrzebny jest nie tylko 1. trener ale caly sztab: pierwszy, drugi, od mlodziezy, etc. etc. I Kulawika wywalic z p...u. W kazdej, innej lidze jakby - znajacy sie na pilce prezes - przeczytal to to wypier...liby na zbity pysk takiego trenera. Jak mozna ryzykowac tak w meczu ligowym, o punkty, kiedy wynik wisi na wlosu - MAJAC CALA LAWKE PILKARZY OFENSYWNYCH!!!

Polscy trenerzy to dno. Myslalem ze Ci starzy, mlodzi z licencja UEFA PRO tez.... Zatrudnic caly sztab, a Kulawika wytransferowac w p....u.

I tylko tej biednej Wisly zal.......
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.08.2010 o godz. 21:58.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.08.2010, 21:41
Zastanawiam się, czemu nasze pupilki nie podeszły do nas, żeby pośpiewać jak zawsze po meczu jakąś przyśpiewkę i speaker nie dał nam szansy wykrzyczeć ich nazwisk na początku meczu ;>
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2010, 21:57
Tymi kopaczami nic już nie wstrząśnie, chyba że konkurencja innego sprowadzonego gracza i trener z zagranicy, któr będzie miał pełne wsparcie bossa gdy kilku prowodyrów będzie mu fikać. Wtedy ławeczka, a potem won.
Widzieliście tempo meczu ? To był chodzony truchtany mecz. Po blamażu w Karabachu naiwnie spodziewałem się, że zechcą szybciej pobiegać.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 08.08.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2010, 22:04
dziś oglądałem lige+ekstra i to co wygaduje Jurek Engel i Andrzej Strejlau o sytuacji polskiej pilki to chce sie zygac, wszyscy sa winni, tylko nie oni, oni wszystko robia dobrze
Boguski niech sobie odpocznie, dobrze Wichniarek powiedział ze Małeckiemu to przydałaby sie kara 3 miesiecow za takie zachowanie w sparigu z Hanooverem

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.08.2010, 22:09
Widać że skład KOMPLETNIE nie zgrany, szczególnie jak na biosku pojawili się Boguski i Żurawski. Krótko mówiąc osdunąć hołotę od pierwszego składu i zesłać do ME i zobaczymy co wówczas zrobią a jak nie to kazać biegać od rana do wieczora. Niech przychodzą do pracy na 8 i wracają o 16 jak normalny człowiek bo to co się dzieje to jest totalna masakra piłką do kopania. Dramat i porażka. Ja rozumieme że Kasperczak złożył rezygnację ale przez te 2 spotkania mógł Wisłę poprowadzić bo to co dzisiaj zobaczyłem woła o pomstę do nieba.
A co ciekawe najlepiej w meczu zaprezentowali się Pawełek i Bunoza.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 08.08.2010, 22:09
RAF napisał(a):Wyświetl post

Ludzie nie miejcie pretensji do polskich pilkarzy, oni nie sa slabi.... oni po prostu maja DEBILNYCH trenerow. Polski trener, czlowiek, ktory trenuje mlodziez, ma juz prawie licencje UEFA PRO widzi ze zawodnik jest slaby (nawet na TRENINGACH) wpuszcza go w spotkaniu w ktorym druzynie nie idzie, potrzebuje wzmocnienia.
A moze chcial mu pokazac ze mimo jego dypozycji nadal na niego liczy? I moze chcial go w ten sposob podbudowac?
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.08.2010, 22:14
Większa konkurencja i patrzcie jak sie Kirm obudził
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 22:14
Ja zauważyłem jakiś mały progres w stosunku do meczu z Azerami. Było trochę lepiej - drużyna była lepiej ułożona, ale i przeciwnik zdecydowanie mniej wymagający.

Ustawienie drużyny u Kulawika mi się podobało - nie wszystko można zrobić przez 2 treningi - dobrze, że wprowadził Kamila Rado - tą drogą trzeba podążać. I mam nadzieję, że Kulawik będzie asystentem naszego nowego - zagranicznego trenera, bo coś się jeszcze nauczy by w przyszłości samodzielnie przejąć ster w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:15
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jedno czy Bunoza potrafi skakac do góry. Bo jak sie mu przyglądałem to wszystkie głowki walczył na stojąco.
Słabo się przyglądałeś. Bardzo pozytywnie oceniam dzisiaj jego występ. Kirm był bardzo dynamiczny.
Widać jak ważny dla Wisły jest Małecki.

Nagana dla trzech napastników: Brożek, Boguski, Żurawski.

Nie rozumiem zmiany w przerwie Rado ( bardzo fajny występ ) za beznadziejnego Bogusia?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów