|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie przerażające jest to, że taki trener jak pan Kulawik zajmuje się naszą młodzieżą...
Mam nadzieję, że wraz z budową prawdziwego sztabu szkoleniowego ktoś się tym panem zajmie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zestawienie składu interesujące i trochę eksperymentalne,ale najważniejsze ze są 3 punkty...dobrze,że Małecki coś gra...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
1-10
Pawełek 9 Diaz 5 Bunoza 6 Kowalski 6 Cikosz 7 Kirm 7 Sobolewski 8 Rado 7 Małecki 8 Piotr Brożek 6 Paweł Brożek 5 Boguski 1 Żurawski 3 Wilk za krótko |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
3 pkt cieszą ale mecz strasznie słaby w naszym wykonaniu. Mam nadzieje że Kulawik nie jest ślepy i widział co wyprawiał Boguski i już nie zagra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Boguski znowu kolejny fatalny mecz.. tak myślę że gra dla Wisły zaczyna go przerastać.. ja bym go wypożyczył gdieś na pół roku/rok, jak tam dalej grałby padake to się podziękuje.. bo wiadomo że możliwości ma, tylko coś ostatnio się "zawiesił".
![]()
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobre spotkanie zagrał Kirm.Naprawdę zagrał parę ciekawych piłek i się angażował.Małecki najlepiej grał dzisiaj,ale nie rozumiem co macie do Bunozy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
1-10
Pawełek 9 Diaz 5 Bunoza 5 Kowalski 5 Cikosz 8 Kirm 8 Sobolewski 8 Rado 6 Małecki 9 Piotr Brożek 7 Paweł Brożek 8 Boguski 2 Żurawski 5 Wilk 4 ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Member
Offline |
|
święte słowa. Nie wiem czy to Kula wychował takiego Kowalskiego, ale jak koleś po tylu latach treningów ma problem z podstawami to ktoś go przez te lata trenował i oceniał jego przydatność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Kulawik długo trenerem pierwszej drużyny nie będzie, bo przy nim to dopiero może być dramat - złe zmiany, kiepski dobór zawodników, brak taktyki... Trener który mając do wyboru Rado i Riosa wystawia tego pierwszego, "po znajomości", już na wstępie się kompromituje i dyskwalifikuje. A trener, który daje choć minutę pograć zawodnikowi w takiej dyspozycji jak Boguski, po prostu ociera się o śmieszność. Nie wolno tak potwornie marnować doskonałych okazji jak robi to ów "pseudonapastnik". A przyjęcie piłki "made in Boguski" w 92 minucie, gdy wychodził sam na sam...Tylko on potrafi tak zdenerwować kibiców.
Bunoza ogromne błędy w kryciu strefowym - niemal każda prostopadła piłka przechodziła go, źle się ustawiał, asekurował, skracał pole, odpuszczał rywali przy niektórych centrach. To był momentami poziom okręgówki. Gdy do tego dodamy parę zagrań Kowalskiego "made in Jop" w główkowaniu, wcale nie dziwi, że Arka miała kilka świetnych okazji bramkowych. Może dziwić jedynie, że tak mało. Sobolewski - wyraźny kryzys dyspozycji, Piotr Brożek też na poziomie ostatniego spotkania z Karabachem, na szczęście rywale byli o wiele słabsi. Żurawski po wejściu jedynie snuł się po boisku. W takiej formie nie nadaje się do gry. A Rios przesiedział na ławce... Punkty uratował Pawełek, niespodziewanie zdecydowanie najlepszy zawodnik całego meczu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
proszę, ja nie wiem co Smuda zrobił, że Boguskiego powołał.
on jest bez FORMY, powtarzam bez, nie ma czucia piłki. drugi Semir Stilic. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Moje oceny
Mecz słaby, obrona niepewna ale 3 punkty są ![]() 1-10 Pawełek 8 - bohater meczu - uratował wygraną Diaz 5 - waleczny jak zawsze Bunoza 3 - niepewny, słabe krycie Kowalski 3 -niepewny, słabe krycie Cikosz 4 - kilka razy było niebezpiecznie jego stroną ale podanie do Małego świetne Kirm 6 - w pierwszej połowie najlepszy (asysta) potem przygasł Sobolewski 5 - walczył, walczył i miał kilka dobrych rajdów do przodu i podań Rado 3 - zjadła go trema, ale trzeba dac mu jescze szansę Małecki 7 - po Pawełku najlepszy Piotr Brożek 5 - kilka razy się pokazał, ale trochę za mało Paweł Brożek 5 - gdyby był bardziej skuteczny... Boguski 1 - najsłabszy - i o zgrozo w ataku, a jak bronił było równie źle! Żurawski 3 - niewidoczny (bez formy) Wilk - 4 był Ważne 3 punkty i tyle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na plus Małecki, Kirm, Diaz i Czikos za walke i próby zrobienia czegoś sensownego, ale też słabo. Bunoza na pewno zdecydowanie lepiej od Kowalskiego, ale też bez szału. Brożki bardzo kiepsko. Ogólnie gra beznadziejna. Bardzo ciężko będzie o korzystny wynik w następnym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Znęcacie sie na tym Bunozą jednak ja uważam ze jak on będzie miał jakiegoś normalnego partnera w obronie, bo Kowalski po tym meczu nie powinien juz byc w kadrze pierwszego zespołu, to nie będzie tak zle. W moim odczuciu z minuty na minute był coraz pewniejszy w interwencjach wygrał chyba wszystkie główki, popełnił 2 bardzo poważne błędy jednak powtórzę jak by grał z dobrym partnerem to jest szansa że coś z niego będzie. Boguski powinien pograć w ME razem z Kowalskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mały apel może trzeba zawołać p.Andrzeja Iwan i niech uczy ich strzelać bramki i wykorzystywać 100-tki Może coś to pomoże...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Sobolewski jako kapitan gra poniżej krytyki - to najgorszy zawodnik, który otrzymał opaskę kapitańską od ładnych paru lat...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Powiem to po raz n-ty, PRZYDAŁA BY SIĘ NAM CZYSTKA TAKA JAK np. Legii...
Mały of topic, Czy to prawda że na tym szacownym forum można dostać jakąś karę za przekręcenie nazwy drużyny ![]() ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Chyba Kazia Kmiecika typowego snajpera ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co oni z tej Wisly zrobily
Szok, ze mimo takiej katastrofy szczegolnie w obronie, jakims cudem udalo sie nie stracic gola i wygrac. Bunoza z Kowalskim beda do konca sezonu zaciekle walczyc o miano najgorszego stopera ligi, chyba ze ktoregos z nich po drodze zluzuje Chavez o ile go zakontraktuja. Ale obrona to jedno, a w ofensywie wcale nie lepiej. Nie dosc ze blad na bledzie, to jeszcze skrzydla dretwe jak cholera. O ile przed przerwa Kirm sie staral, o tyle po przerwie nie bylo juz nic. Piotr Brozek, ktory w opini niektorych jest znakomitym skrzydlowym, nie mial chyba zadnej udanej akcji na skrzydle. Generalnie bardzo ciezko byc optymista przed kolejnymi spotkaniami, ale poki co sa 3 pkt i trzeba sie z tego cieszyc, jak i z postawy Pawelka, ktory uratowal punkty, bo co innego pozostaje. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Powiedzcie mi proszę co robił trener HK przez kilka miesięcy poprzedniej rundy i przerwę letnią. Drużyna wygląda tragicznie pod względem jakiejkolwiek taktyki i schematów. Rozgrywanie stałych fragmentów - bez Marcelo tragedia. Jednym słowem gdzie nie spojrzysz zero.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dla mnie Małecki to jest taki typowy bezmyślny siepacz. Człowiek ataktyczny. Nie podejrzewam go, by był w stanie spamiętać jakiekolewiek wytyczne trenera. Pustka. Ile on dobrych decyzji podejmuje na mecz ? Walczy, stara się, cały czas do przodu. Ale kariery zagranicznej to on nie zrobi. Jak przyjdą do Wisły lepsi zawodnicy to też w Wiśle jej nie zrobi. Trafił po prostu na jeden z najgorszych okresów piłkarskich.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Gra naprawdę beznadzieja... od poprzedniej rundy zmieniło się tylko tyle że nie ma obrony... nadal nie potrafią grac, a naszym najlepszym ofensywnym zawodnikiem jest Małecki.
Bunoza jakoś w miarę ogarniał nie jest to poziom Arka Głowackiego czy Marcelo ale trudno od niego tego oczekiwać. Młody chłopak pewnie się rozwinie być może pieniądze nie poszły całkowicie w błoto. Rafał Boguski szkoda komentować... on jest wpuszczany na te boisko jedynie zasługi bo jego forma sportowa to w tej chwili całkowite dno. Brakuje trenera z silną ręką który zaszczepiłby w zawodnikach chęc zwyciężania bo dzisiał wyglądali jakby ktos ich zmuszał do grania w piłkę. Chociaż o grze w piłkę trudno tutaj mówić, dla mnie to był jakiś kabaret. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
To był najgorszy mecz Wisły w tym sezonie. Przede wszystkim fatalnie wyglądała obrona.
Cikos to fajny chłopak. Biega od jednego pola karnego do drugiego, walczy, szarpie, wrzuca, podaje, ale przepuszcza zdecydowanie zbyt wiele dośrodkowań. Kowalski i Bunoza to gracze na poziomie pierwszoligowym i, co gorsza, po Bunozie nie widać jakiegoś większego zaangażowania w grę. Diaz powinien wrócić na defensywną pomoc. Na obronie jego atuty (kondycja, waleczność) nie są właściwie spożytkowane, a jego wady (złe ustawianie się, niedokładne podania, brak przyspieszenia) jeszcze bardziej rzucają się w oczy. Przetasowania w pomocy i ataku niczego nam nie dały. Pressingu nie ma, a te kilka schematów rozegrania, które wypracował Kasperczak, po prostu poszły się kochać gdy Kulawik wybrał inne ustawienie. Jeśli idzie o zmiany personalne to trener podjął trzy decyzje, których zupełnie nie pojmuję. Pierwsza to wystawienie Pawełka, ale o tym pisałem jeszcze przed meczem. Druga dziwna zmiana to obecność Rado w pierwszym składzie. Eksperyment ciekawy, ale raczej nie zakończony powodzeniem. Trzecie kuriozum to wejście Boguskiego. Ten zawodnik od początku sezonu prezentuje się fatalnie. Nie kiepsko, nie źle, a FA-TAL-NIE. Nie dość że zatrzymywał nasze kontry to jeszcze jego strata piłki mogła dać Arce wyrównanie. Jedyny plus tego meczu to fakt, że tak tragiczna gra mogła zmotywować Basałaja do szybszego zatrudnienia prawdziwego trenera, bo z Kulawikiem to my za wiele nie osiągniemy. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i właśnie przez takie głupkowate podejście do piłkarzy, jakie prezentujesz, mamy co mamy.
Obserwowałeś go? Jeśli tak to zastanów się, co będzie, jak zagrają przeciw niemu lepsi napastnicy. Ludzie, przestańcie patrzeć na Wisłę pod kątem rywalizacji z Arką, Polonią Bytom czy Przebojem Wolbrom. Naprawdę Wasze ambicje nie sięgają wyżej? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Diaz-2 Bunoza-3 Kowalski-3 Cikos-3 Kirm-4 Rado-3 Sobolewski-3 Piotr Brożek-2 Paweł Brożek-2 Małecki-3 Boguski-1 Żurawki-0 bo nie grał w ogóle Wilk - za krótko na ocenę. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|