The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 22:05
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A gdy do zdrowia wrócą Astiz, Choto i Rzeźniczak (...)
Wrócić pewnie wrócą, ale czy w formie to już nie wiadomo. Poza tym jestem dziwnie pewien, że jakieś kontuzje się wam przytrafią w najbliższym czasie... Włoski przydupas złotoustego Maćka to taka piąta kolumna
the end
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2010, 22:20
w tym meczu to fajnie sie tylko bramki ogladalo, no i moze 15 minut gry Arsenalu w drugiej polowie. Przeciez przy tej bramce cabrala to zadnemu zawodnikowi Arsenalu sie nie chcialo doskoczyc. A najbardziej mnie rozsmieszylo jak legia strzelila bramke po dosrodkowaniu chinyamy i podaniu obroncy Arsenalu. Komentatorzy sie spuszczali z zachwytu jakiez to cudowne zagranie chinyamy i wbiegniecie w tempo iwanskiego jesli jedrzejczak, ktory jest postacia anonimowa w polskim futbolu strzela 3 bramki Arsenalowi to cos w tym meczu jest chyba nie tak
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.08.2010, 22:27
mecz byl w nsport i tvn Warszawa = ITI.. wiec komentarze dziwic nie moga, co by nie pisac juz o tym festynie, bo trudno to nazwac meczem, tak Legia na pewno bedzie czarnym koniem, jakby to nie oznaczalo, ogolem to niezle jaja moga byc w tej lidze i pod koniec w tabeli oby tylko Skorza nie zrobil tego co z Wisla na poczatku, a na to sie niestety zanosi.. juz widze miny wysmiewajacych go teraz.. niestety.. zero pokory u niektorych
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.08.2010 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2010, 22:31
Ciężko obiektywnie ocenić ten dzisiejszy spektakl na Ł3, dlatego również ocenię go z przymrużeniem oka. Na pewno ilość goli zrekompensowała zdarte gardło

Na 15 min przed rozgrzewką.

Skorża: Arsen(al), słuchaj jestem Twoim idolem od studiów.
Wenger: Dziękuję to dla mnie zaszczyt
Skorża: Mam jednak do Pana małą prośbę...
Wenger: Tak? Słucham
Skorża: Ekhm... Bo papcio Walter ma małą prośbę do Pana.
Wenger: Say what?
Skorża: Powiem prosto z mostu. Papcio Walter zaprosił na pierwszą połowę gości z Japonii i chciałby im pokazać jaki fantastyczny zespół ma w swoim portfelu inwestycyjnym. Więc, jeśli Pan, mój mistrzu mógły powiedzieć swoim piłkarzom, że w pierwsza połowa to tylko pokazowy trening i nie muszą się wysilać.
Wenger: No problem! We can do it for you.
Skorża: Thaaaanks!!
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.08.2010 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.08.2010, 22:34
Donki napisał(a):Wyświetl post
Tylko przypomnij sobie jakie bylo oburzenie gdy w meczu z Piastem w tamtym sezonie Brozek strzelił gola z minimalnego spalonego
Pamiętam nawet miałem pisać, że to dosć podobna sytuacja, choć chyba jednak Brożek był nieco bardziej wysunięty niż dziś Rudnevs. Ale na pewno oburzenie wówczas byłoby mniejsze, gdyby nie fakt, że pierwszy gol Boguskiego strzelony był z ewidentnego spalonego
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.08.2010, 22:35
emj10 dlaczego Wenger na początku mowi po Polsku a pozniej nie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.08.2010, 22:38
Bo później zasób słów mu się wyczerpał. Ile mógł się nauczyć od wczoraj ? ;]
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2010, 22:39
Pomoc wg mnie najlepsza w kraju.
No, według Ciebie PS: Bayern, Borussia i Bayer to były sparingi.

Legion18, nie napisałem, że źle. Tylko zwróciłem uwagę na to, że wynik nie odzwierciedla potencjału piłkarzu obu zespołów, którzy wybiegli na murawę. Gdyby Arsenal grał na serio, to przejechałby się po Was z 6:0.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 22:40
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
w tym meczu to fajnie sie tylko bramki ogladalo, no i moze 15 minut gry Arsenalu w drugiej polowie. Przeciez przy tej bramce cabrala to zadnemu zawodnikowi Arsenalu sie nie chcialo doskoczyc. A najbardziej mnie rozsmieszylo jak legia strzelila bramke po dosrodkowaniu chinyamy i podaniu obroncy Arsenalu. Komentatorzy sie spuszczali z zachwytu jakiez to cudowne zagranie chinyamy i wbiegniecie w tempo iwanskiego jesli jedrzejczak, ktory jest postacia anonimowa w polskim futbolu strzela 3 bramki Arsenalowi to cos w tym meczu jest chyba nie tak
Za to Arsenal strzelał cudowne bramki. Co do Jędrzejczyka to jeśli chodzi o potencjał strzelicki to ma przeogromny. Jestem pewny, że jeśli będzie grał w pierwszym składzie(na co się zanosi) to strzeli 6-7 bramek w ciągu sezonu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.08.2010, 22:40
Donki napisał(a):Wyświetl post
emj10 dlaczego Wenger na początku mowi po Polsku a pozniej nie
Bo twórca tego tekstu ma za dużo % i nie chce palnąć głupoty lingwistycznej
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.08.2010, 22:45
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Za to Arsenal strzelał cudowne bramki. Co do Jędrzejczyka to jeśli chodzi o potencjał strzelicki to ma przeogromny. Jestem pewny, że jeśli będzie grał w pierwszym składzie(na co się zanosi) to strzeli 6-7 bramek w ciągu sezonu.
Proste, będzie grał za Mazengą to czemu nie...

Zejdzmy na ziemie, panowie zejdzmy na ziemię.

Wszystko weryfikuje nasza buraczana LIGA !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.08.2010, 22:59
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
PS: Bayern, Borussia i Bayer to były sparingi.
I co z tego, że sparingi? Post który skomentowałem zawierał twierdzenie, że Warszawa (czytaj Legia, bo przecież, że nie Polonia) nie widziała takich uznanych marek jak Wisła od połowy lat 90. Czytaj ze zrozumieniem.

ykhm
Bruno, Gancarczyk, Trałka, Rachwał, Sarvas, Mierzejewski, Sokołowki, Piątek, Mayoral
v
Manu, Radovic, Szałachowski, Borysiuk, Vrdoljak, Iwański, Giza, Cabral, Rybus

Za nic nie zamieniłbym naszej pomocy na waszą.
Idę z tobą o zakład o pół litra, że Polonia będzie poza podium ligi na koniec sezonu (daję ci i tak fory, bo ty twierdzisz z całą stanowczością, że Polonia zdobędzie mistrzostwo) Nie wiem za bardzo z czym, bo poza Smolarkiem, Bruno, Sobiechem, Jodłowcem i Mierzejewskim nie widzę żadnego innego ciekawego piłkarza w drużynie.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2010, 23:08
legion18 Arsenal niektore bramki zdobyl po naprawde fajnych podaniach, a legia po akcjach z dupy wzietych po kiksach pilakrzy z Londynu. Jednak wszystko zweryfikuje ta nasza buraczana liga jak to ktos powiedzial. Moim zdaniem jednak legia mistrza nie zdobedzie, ale poczekajmy na to co bedzie po pierwszych kolejkach.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 23:13
Wynik zrobil swoje, czyli 80% ekip w Polsce przyjedzie na Legie obsrana po pachy i zbierze staropolskie 4:0.

Stadion Legii jest przepiekny. Kawal swietnej architektury.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.08.2010, 23:18
niestety to trzeba przyznać.

obiekt Legii prezentuje sie kurew**o dobrze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.08.2010, 23:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciężko obiektywnie ocenić ten dzisiejszy spektakl na Ł3, dlatego również ocenię go z przymrużeniem oka. Na pewno ilość goli zrekompensowała zdarte gardło

Na 15 min przed rozgrzewką.

Skorża: Arsen(al), słuchaj jestem Twoim idolem od studiów.
Wenger: Dziękuję to dla mnie zaszczyt
Skorża: Mam jednak do Pana małą prośbę...
Wenger: Tak? Słucham
Skorża: Ekhm... Bo papcio Walter ma małą prośbę do Pana.
Wenger: Say what?
Skorża: Powiem prosto z mostu. Papcio Walter zaprosił na pierwszą połowę gości z Japonii i chciałby im pokazać jaki fantastyczny zespół ma w swoim portfelu inwestycyjnym. Więc, jeśli Pan, mój mistrzu mógły powiedzieć swoim piłkarzom, że w pierwsza połowa to tylko pokazowy trening i nie muszą się wysilać.
Wenger: No problem! We can do it for you.
Skorża: Thaaaanks!!
Chyba fanem?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 07.08.2010, 23:32
On chyba lepiej wie czy jest fanem czy idolem ;]

@7 kotów cały misterny plan(zbudowania atmosfery strachu) może zostać zniwelowany w meczu z Polonią/Groclinem. Nie zapominajmy że spotkają się w miarę wyrównane drużyny na obiekcie nieprzyjaznym Legii. Różnie może być w tym meczu... I szczerze mówiąc wisi mi to, ważne by Lechia stuknęła jednych i drugich(na co niestety się nie zanosi)

Co do samego stadionu to stadion jakich wiele w Europie. Ale odbiór estetyczny to kwestia indywidualna
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2010, 23:34
Sędzia przekręcił mecz na korzyść Lecha Uwielbiam to, ledwo się sezon zaczął i już zaczyna się że ustawiają mecze.

Ale mam prośbe panowie od ustawek. Moglibyście tak przed drugą kolejką zdecydować kogo w tym roku PZPN chce na mistrza żeby potem nie było nieporozumień. Bo że Lecha to już wiemy, zaraz będzie że Legia bo warszawski zespół, a potem że Polonia bo przecież Listkiewicz.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 23:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Proste, będzie grał za Mazengą to czemu nie...

Zejdzmy na ziemie, panowie zejdzmy na ziemię.

Wszystko weryfikuje nasza buraczana LIGA !
Jędrzejczyk jest obrońcą. Jeśli chodzi o ewentualne bramki które ma strzelać to chodziło mi o stałe fragmenty gry, bo piłka go szuka jak mało kogo.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 07.08.2010, 23:48
I co z tego, że sparingi? Post który skomentowałem zawierał twierdzenie, że Warszawa (czytaj Legia, bo przecież, że nie Polonia) nie widziała takich uznanych marek jak Wisła od połowy lat 90. Czytaj ze zrozumieniem.

ykhm
Bruno, Gancarczyk, Trałka, Rachwał, Sarvas, Mierzejewski, Sokołowki, Piątek, Mayoral
v
Manu, Radovic, Szałachowski, Borysiuk, Vrdoljak, Iwański, Giza, Cabral, Rybus

Za nic nie zamieniłbym naszej pomocy na waszą.
Idę z tobą o zakład o pół litra, że Polonia będzie poza podium ligi na koniec sezonu (daję ci i tak fory, bo ty twierdzisz z całą stanowczością, że Polonia zdobędzie mistrzostwo) Nie wiem za bardzo z czym, bo poza Smolarkiem, Bruno, Sobiechem, Jodłowcem i Mierzejewskim nie widzę żadnego innego ciekawego piłkarza w drużynie.
Cichy pisał o meczach o stawkę, a nie o meczach o puchar złotych kaleson.

Manu - jeszcze nie zagrał w tej lidze.
Radović - może na początku, ale ostatnio to jakoś już nikt nie nabiera się na jego jeden zwód.
Szałachowski - sorry, z czym do ludzie?
Borysiuk, Rybus - chłopcy, którzy cofają się w rozwoju piłkarskim.
Vrdoljak, Cabral - patrz Manu.
Giza -
Iwański - jedyny pomocnik, który miałby szansę załapać się u nas.

Z kolei ja w życiu nie zamieniłbym pomocy Polonii na pomoc Legii. Mamy najsilniejszą w lidze.

Zakład prszyjęty - po sezonie dogadamy sposób odbioru.

Pisałem to już kilka razy. W drużynie może być tylko kilka gwiazd, a reszta walczaki. W drużynie jest dobra atmosfera. Polonia wykończy resztę zespołów przygotowaniem fizycznym (mamy najlepszego trenera od przygotowania).
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.08.2010, 23:52
Ludzie ile mozna o tym meczu pokazowym pisac ? Nie wazne czy Arsenal gram podstawowym skladem, wazne ze dal sobie wbic 5 bramek, co nawet w meczach towarzyskich/pokazowych przytrafia sie sporadycznie... Druzyna z czarnej dupy ( a stad dokladnie jest cala nasza liga buraczana ) wbija 5 bramek Liverpoolowi wiec niektorzy maja prawo sie cieszyc Sil nie starczylo, w 2 polowie panowie z Londynu spieli poslady ale mimo wbica 6 bramek dali sobie wbic w tej 2 polowie jeszcze 2...Gdyby nie Giza i jego porazajacy instynkt strzelecki to wynik bylby idealny.

Leszek gra kaszanke, Widzew ladnie sie zaprezentowal, Polonia wygrala bo by balonik zaczal przepuszczac powietrze, mecz Korony i Zaglebia mnie ominal ale z tego co czytalem i widzialem ogolnie byl cienki jak siki komara.

PoloniaDumaStolicy - Zagraj wiec w meczu o zlote kalesony z Arsenalem i wbij im 5 bramek. Prosze Cie zrob to Macie najsilniejsza pomoc w lidze? Prosze...Poczekaj kilka kolejek. Naprawde zyjesz w swiecie fantazji. Wykonczycie reszte ligi... Cholera stary postaw kase ktora masz juz teraz...niezly kurs bedzie.
Tak to jest jak podrzedny klub ze stolicy kupuje nudzacy sie bogacz...kibicom sie w dupach przewraca i swiat wyglada inaczej
Nie raz napinamy sie miedzy soba na tym forum ale sa granice i robimy to bardziej dla smiechu...musisz chyba wiecej poczytac i skumac atmosfere bo smiesznie brzmisz...zupelnie jak 3 lata temu kibice Lecha

Manu,Cabral,Vrdoljak - Prezentowali sie dobrze w meczach z PSG,Arsenalem,Lorient - Zespolami przy ktorych Polonia to jakies nieporozumienie. Prosze Cie wiec przestan pisac glupoty i zbieraj kolegow na trybuny bo niedlugo wpadamy i nie chcemy sie przeziebic w tym przeciagu.

PS: Czytajac wasze forum odnosze wrazenie ze tam klimat jak na forum pasiakow Widac podobienstwo w megalomanii
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.08.2010 o godz. 00:03.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 07.08.2010, 23:57
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Sędzia przekręcił mecz na korzyść Lecha Uwielbiam to, ledwo się sezon zaczął i już zaczyna się że ustawiają mecze.

Ale mam prośbe panowie od ustawek. Moglibyście tak przed drugą kolejką zdecydować kogo w tym roku PZPN chce na mistrza żeby potem nie było nieporozumień. Bo że Lecha to już wiemy, zaraz będzie że Legia bo warszawski zespół, a potem że Polonia bo przecież Listkiewicz.
Od zawsze sędziowie chętniej gwiżdżą bogatszym klubom(dlaczego? się domyśl). Przykłady można mnożyć tylko po co?
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2010, 23:59
do PoloniaDumaStolicy: jakoś jestem święcie przekonany że przynajmniej Cabral i Vrdoljak mieli by u was pewne miejsce w składzie Manu i Iwański pewnie też. Nie wiem dlaczego ale fani Polonii mają tak samo jak i jej właściciel przekonanie że mają najlepszą każdą linię w Polsce oprócz bramkarza. Sorry, ale wasza pomoc na pewno nie jest najmocniejsza w lidze. Zresztą poczekajmy jeszcze parę kolejek i zobaczymy, ale pod względem potencjału jesteście za nasza Wisła, warszawską Legią i poznańskim Lechem.

Buziek_LG: no właśnie, mam na myśli sam potencjał. Bo to co widziałem po ostatnich meczach w wykonaniu Krivetsa, Stilicia i Peszki ( tutaj tak pół na pół) jest dnem i to takim porządnym biorąc pod uwagę to co się po nich spodziewa i na ile się ich wycenia.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 08.08.2010 o godz. 00:13.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.08.2010, 00:00
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Chyba fanem?
To akurat było specjalnie

PS. Ostatnie zdanie w tym temacie. Nawet na forach Arsenalu (nie polskich) płaczą, że jakaś drużyna ze wschodu wbiła im 5 bramek.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.08.2010 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 08.08.2010, 00:05
z tym Lechem przesadziłeś. Stilić ma wyraźnie dosyć tej ligi, Peszko biega jakby był mocno sfrustrowany swoją karierą, Kiełb jeszcze w ogóle się nie wykazał, Injac słaby jak zawsze. Wilk się rozkręca, a Kriwiec trzyma swój poziom. O Bandrowskim się nie wypowiadam ;]

edyta: Chociaż fakt piszesz o potencjale w takim razie się nie przypieprzam...
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 08.08.2010 o godz. 00:07.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 08.08.2010, 00:16
Z tym Arsenalem to dobry ruch , bo się wiecej karnetów sprzedało , biletów tez wiecej sprzedadzą .
Na wiekszym obiekcie z ciekawym rywalem polacy mają czasami przebłyski , czy po prostu czesciej w takich warunkach zdarza im sie zagrac na niezłym poziomie .
Wisła przykładowo gra zdecydowanie lepiej na własnym stadionie pełnym kibiców , w lidze bije rekordy zwyciest u siebie .

Ja upatruje faworyta w Wisle , o ile dobrze zacznął , bedzie atmosfera i stadion w miare szybko .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 08.08.2010, 00:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PoloniaDumaStolicy - Zagraj wiec w meczu o zlote kalesony z Arsenalem i wbij im 5 bramek. Prosze Cie zrob to Macie najsilniejsza pomoc w lidze? Prosze...Poczekaj kilka kolejek. Naprawde zyjesz w swiecie fantazji. Wykonczycie reszte ligi... Cholera stary postaw kase ktora masz juz teraz...niezly kurs bedzie.
Tak to jest jak podrzedny klub ze stolicy kupuje nudzacy sie bogacz...kibicom sie w dupach przewraca i swiat wyglada inaczej
Nie raz napinamy sie miedzy soba na tym forum ale sa granice i robimy to bardziej dla smiechu...musisz chyba wiecej poczytac i skumac atmosfere bo smiesznie brzmisz...zupelnie jak 3 lata temu kibice Lecha

Manu,Cabral,Vrdoljak - Prezentowali sie dobrze w meczach z PSG,Arsenalem,Lorient - Zespolami przy ktorych Polonia to jakies nieporozumienie. Prosze Cie wiec przestan pisac glupoty i zbieraj kolegow na trybuny bo niedlugo wpadamy i nie chcemy sie przeziebic w tym przeciagu.

PS: Czytajac wasze forum odnosze wrazenie ze tam klimat jak na forum pasiakow Widac podobienstwo w megalomanii
To zobacz na naszą ławkę rezerwowych - Piątek czy Gancarczyk nawet nie wyszli na murawę, a w każdym klubie mieliby pewny skład. Sokołowski nie zmieścił się nawet na ławkę, a poza czołówką ligi byłby w podstawowym składzie w każdej drużynie.

Przygotowanie fizyczne - w końcówce Górnik ledwo oddychał, a Polonia cisnęła jak na początku. Wymień chociaż jednego zawodnika, który odniósł kontuzję z powodu złego przygotowania fizycznego od czasu Luisa Villarroela. Nie liczę Sobiecha, bo on jest z nami od środy.

Przeciąg może być, bo sektor gości jest trochę oddalony, a że będzie Was 300, to...

PS: A ja odnoszę podobne wrażenie, czyatjąc Wasze i widząc to podniecenie Arsenalem.

jabadabaryba. Poza Iwańskim nie ma co spekulować, bo tamci nie rozegrali ani jednego meczu w lidze. Atak - niby Lech z Wichniarkiem jest lepszy? Albo Legia, która poza Chinyamą nie ma napastników czy Wisła z emerytem Żurawskim i znudzonym Brożkiem? Obrona - Lech zgoda, ale Wisła po tych ubytkach czy Legia po kontuzjach Choto i Astiza?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.08.2010, 00:26
Jakby nie było, Legia grała bez 3, czy nawet 4 podstawowych obrońców, z żenującymi bramkarzami, stąd wynik inny być nie mógł. Ogólnie niezła gra Legii, fakt, Arsenal pofolgował sobie w pierwszej połowie i za to zapłacił, ale potem już naprawdę grali na swoim bardzo wysokim poziomie. Różnice kondycyjne - oprócz oczywistego faktu z tym związanego, czyli różnicy poziomu piłkarskiego obu drużyn - wynikały też ze zmian, w Arsenalu pojawiło się w przerwie w formacji ofensywnej 3 świeżych zawodników na światowym poziomie i to było wyraźnie widać, Legia nie ma po prostu tak wyrównanej ławki jak zespół z Londynu. Co by jednak nie mówić, widać tam głód mistrzostwa i Legia to dla mnie kandydat nr. 1 do tytułu, szczególnie że Lech i Wisła nie zachwycają.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.08.2010, 00:26
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
To zobacz na naszą ławkę rezerwowych - Piątek czy Gancarczyk nawet nie wyszli na murawę, a w każdym klubie mieliby pewny skład. Sokołowski nie zmieścił się nawet na ławkę, a poza czołówką ligi byłby w podstawowym składzie w każdej drużynie.
Piątek i Gancarczyk tacy dobrzy? Ja bym ani jednego ani drugiego do Wisły nie chciał i wątpię żeby się zmieścili u nas w pierwszym składzie... Myślę, że kibice Legii albo Lecha też raczej nie marzą o sprowadzeniu Piątka i Gancarczyka Już bez przesady
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.08.2010, 00:29
Okey, ale jeśli weźmiemy pod uwagę że każdy z graczy zacznie grać na 100% swoich możliwości to Brożek bije Sobiecha na łeb, na szyję. Smolarek grający na 100%, okey zgodzę się z Tobą będzie wielką gwiazdą ligi. obrona? prawdopodobnie Lech, chociaż nie wiem co z Bosackim, nie wiem co pokaże Chavez, w Warszawie trzeba poczekać na powrót Astiza i Choto. Dobrze, nie chcę spekulować co to Vrdoljaka i Cabrala, ale po dzisiejszym meczu w wykonaniu tego pierwszego to chłop biega, szarpie i rwie nie miłosiernie, natomiast mecze w wykonaniu Cabrala widziałem pare i też mogę śmiało powiedzieć że miałby miejsce w każdej drużynie z naszej ligi. Tylko dzisiaj siadł jakoś tak szybko, zresztą jak i cała Legia.

Ale niema wątpliwości, to są nasze spekulacje, dajmy pograć zespołom parę kolejek. Bo na razie Wisła wg mnie jest przygotowana źle przez Kasperczaka, Legia zaczęła ładnie z Arsenalem potem siadła, ale mecz meczowi nie równy, ten był o tzw pietruszkę, natomiast Lech zawiódł na całej linii w meczu z Widzewem. A skoro jesteśmy przy tym meczu, to też pierwsze przebłyski Rudnevsa, sam jestem ciekaw jak się zaprezentuje, bramka niczego sobie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów