The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomek9
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 12:06
polska.mysl.szkoleniowa@ - młody, perspektywiczny zawodnik to ma 17-19 lat i powoli zaczyna grywać w pierwszym składzie.a nie Ty wymieniasz gości, którzy grali, a mieli ponad dwudziestkę..
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2010, 12:20
Młody i perspektywiczny, to był Błaszczykowski jak wchodził do drużyny, a nie Mączyński, który ma 23 lata i dalej nie przebił się do 1-go składu. Bardziej boli mnie, to, że nie mamy środkowych obrońców, a Heniek dalej jest nieugięty i nie sprawdza stoperów z ME. Dobrze, że chociaż w tych sparingach z KSZO i Przebojem, niektóry zagrali. Ale to bardziej z powodu braku innych zawodników...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.08.2010, 00:29
Jesli szukamy rozgrywajacego:
http://transfermarkt.de/de/peter-czv...ler_43742.html i filmik z probka umiejetnosci - http://www.youtube.com/watch?v=fn7-VqMldKk .

http://transfermarkt.de/de/nemanja-n...er_102281.html - 23 letni napastnik

Pilkarze z ligi wegierskiej(za tropem Rudnevsa) .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 04.08.2010 o godz. 00:32.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.08.2010, 06:29
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ja tego pojąć nie potrafię. Zdecydujcie się w końcu: w Wiśle mają grać piłkarze młodzi i polscy czy najlepsi na jakich nas stać! Wisła ma wygrywać czy ogrywać młodzież? Chcemy jako kibice sukcesów i jedziemy po klubie bo przegrywa z azerbejdżańskim klubem czy jedziemy bo nie grał w tym meczu Nalepa i inni młodzieżowcy? (W ogóle myślicie, że oni wolą ciężko trenować i grać a nie bawić się? Nie bądźcie nieludzcy dajcie się młodzieży wyszumieć!)
w Wiśle mają grać dobrzy piłkarze trenowani przez dobrego trenera
a jak będzie to 2-3 wychowanków i 1-2 świetnych obcokrajowców (vide Marcelo - Uche)
to będę zadowolony
zdecydowane nie dla szrotu z zagranicy: Ouadjiów, Radovanoviciów, Vargów, Betów, Cebanów...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2010, 10:23
Taka ciekawostka....przymierzany przez media do Wisły napastnik Barcy B Soriano strzelił wczoraj bramkę w sparingowym spotkaniu pierwszej drużyny Barcy Pepa Guradioli z reprezentacja Ligi Koreańskiej

Gole: 0:1, m.1: Choi Sung-kuk. 1:1, min.6: Ibrahimović. 1:2, min. 35: Lee Dong-gook. 2:2, min. 43: Messi. 2:3, min. 45: Messi. 2:4, min. 80: Víctor Sánchez. 2:5, min.82: Soriano.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.08.2010, 10:27
Szkoda, że nie udało się zakontraktować Soriano czy nawet Tiboniego. W ataku jest dramatycznie źle. Nie wiem jak to zweryfikuje liga, może w ogóle nie zweryfikować bo poziom w niej jest żaden. Ale puchary już pokazują, że nie umiemy robić akcji w ofensywie, a napastnicy stoją i czekają nie wiadomo na co.
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Stary 05.08.2010, 11:15
Soriano zawsze pozostawał w sferze marzeń. Najlepszy snajper Barcy B, spokojnie mógłby grać w połowie druzyn z Primera Division. Zostaje w rezerwach, które awansowały właśnie do Segunda Division.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.08.2010, 11:19
tofik napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie udało się zakontraktować Soriano czy nawet Tiboniego. W ataku jest dramatycznie źle. Nie wiem jak to zweryfikuje liga, może w ogóle nie zweryfikować bo poziom w niej jest żaden. Ale puchary już pokazują, że nie umiemy robić akcji w ofensywie, a napastnicy stoją i czekają nie wiadomo na co.
Brożek czasami tydzień temu biegał, tylko ja nie wiem co on robił na lewym skrzydle na przykład....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2010, 13:51
Odnosnie Soriano ktorym to rzekomo mielismy sie interesowac,
Barca gromi Koreę południową.
Strzelcy bramek : Dwie bramki dla "Barcy" zdobył Lionel Messi, a po jednej strzelili Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata i Jonathan Soriano.

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.08.2010, 14:02
ja jednak mimo wszystko wziąłbym Kislyaka i Antona Poutilo ( Poutsilo ) zależy jak tam mówią ;D
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 14:39
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
ja jednak mimo wszystko wziąłbym Kislyaka i Antona Poutilo ( Poutsilo ) zależy jak tam mówią ;D
z Putilo już nieaktualne, od 1 stycznia 2011 będzie graczem Freiburga.My co najwyżej możemy poszukac wzmocnien ale w rezerwach SC Freiburga tak jak wynaleziono Palijcia w amatorach Kaiserslautern
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.08.2010, 02:12
Gdybym był bogaty zatrudniłbym jakiegoś zagranicznego trenera na dorobku,tak jak było z Danem.Może to być Larsson lub Simeone,byleby tylko czas pracy wynosił minimum trzy lata.

Ponadto wyłożyłbym te 500 tysięcy euro dla Jagiellonii za Grosickiego i miałbym pewność,że dokonano wzmocnienia w ataku.Ponegocjowałbym również z Ruchem w sprawie Sadloka-po odpadnięciu z pucharów powinni go taniej puścić(500-800 tysięcy euro).
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 18:25
A ja bym kupił jakiegoś rozgrywającego do środka pola - jak Legia dała pieniądze na Vrdoljaka, który dziś z Arsenalem całkiem nieźle sobie pomykał(wprawdzie jest defensywnym pomocnikiem, ale potrafi też rozgrywać akcje). Potrzebny nam rozgrywający do środka pola - sprzedałbym Jirsaka, zrobiłoby się wolne miejsce do środka pola i kupiłbym naprawdę klasowego rozgrywającego, bo od niego trzeba budować drużynę.

Ponadto wyrzuciłbym Łobodzińskiego, a w zamian za niego kupiłbym piłkarza a'la Afran Ismaylov. Pewnie jest nie do wyciągnięcia z Karabachu, więc było by miło znaleźć kogoś podobnego. To może być nawet zawodnik Wysp Zielonego Przylądka, byleby tak zapierniczał jak Ismaylov.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2010, 19:59
Ismaylov to jest ciekawy zawodnik i wydaję mi się za 400-500k był by do wykupienia inna sprawa, że teraz strasznie ciasno w ataku, ale Żuraw ma swoje lata, a Azer jest młody i gra bardzo techniczną fajną piłkę.
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 07.08.2010, 20:01
Już widze jak leci do słabej piłkarsko Polski a ma się okazje pokazać w 4 rundzie z Borusią i może zostać sprzedany znacznie lepiej np do Czech :] ... No i teraz tak musimy naszą piłkę oceniać
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 13:06
zloto napisał(a):Wyświetl post
Ismaylov to jest ciekawy zawodnik i wydaję mi się za 400-500k był by do wykupienia inna sprawa, że teraz strasznie ciasno w ataku, ale Żuraw ma swoje lata, a Azer jest młody i gra bardzo techniczną fajną piłkę.
Ismaylov to chyba prawy pomocnik a nie napastnik. Przynajmniej z nami grał na skrzydle...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2010, 14:22
Zobaczcie jak gra Deleu w meczu Lechia - Ruch. Dobry jest...
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2010, 19:36
Podobno Mateusz Siebert jest do wyciągnięcia z Metz za 250 tyś. euro. W tamtym sezonie na wypożyczeniu w Arce prezentował się bardzo dobrze i myślę, że byłby bardzo wartościowym wzmocnieniem naszego składu...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.08.2010, 19:38
DiegoG napisał(a):Wyświetl post
Podobno Mateusz Siebert jest do wyciągnięcia z Metz za 250 tyś. euro. W tamtym sezonie na wypożyczeniu w Arce prezentował się bardzo dobrze i myślę, że byłby bardzo wartościowym wzmocnieniem naszego składu...
Bardzo dobrze ile meczów z jego udzialem widziales
on jest beznadziejny!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 10.08.2010, 21:14
Gdyby był bogaty przez duże B, to sprowadziłbym do nas Alexa i Wellitona ze Spartaka Moskwa )
http://www.youtube.com/watch?v=Gotkp...eature=related
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2010, 10:52
Cytat:
Emile Mpenza, były zawodnik m.in. takich zespołów jak Schalke, Hamburger czy Manchester City podpisał kontrakt z azerskim Neftchi Baku. Dla portalu azerisport.com Mpenza powiedział "To nie krok wstecz, lecz etap w mojej karierze". Belgijski napastnik chce pomóc w zdobyciu przez Neftchi tytułu mistrzowskiego. Mpenza to 52-krotny reprezentant Belgii (17 bramek). Ma za sobą występy na MŚ 1998 oraz Euro 2000, gdzie został najmłodszym strzelcem bramki. Miał wtedy 21 lat.
Ech, taki Mpenza zapewne robiłby różnicę w naszej buraczanej lidze...
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Stary 13.08.2010, 21:04
Wisła miała rację, po co próbować ściągnąć jednego z najlepszych polskich piłkarzy ostatnich lat... chodzi tu oczywiście o Smolarka, jeśli nie widzieliście bramki z Legią.. zobaczcie.

A Mierzejewski.. geniusz. Przyjęcie, podanie, drybling, strzał. Wszystko, co potrzebne. Szkoda, że z Polonii i nie ma szans na niego.
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Stary 13.08.2010, 21:06
No i co? Teraz się będziesz podniecał tym, że Smolarek strzelił jedną bramkę z głowy? Płać mu 400 tys. za rok... W Grecji grał wielkie G a ceni się jak za swoich najlepszych lat
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Stary 13.08.2010, 21:12
jeśli ma strzelać gole, to czemu mu tyle nie płacić?
w Grecji grał gówno? mało się chyba tym interesowałeś, w ogóle nie dostawał szans na grę, trener był pojebany, bywało, że zmieniał go po 30. minutach gry..

a Ty sprowadzaj kolejne Bunozy, Kowalskich i Paljiciow
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.08.2010, 21:16
Smolarek może i grał G w Grecji ale tu jest Polska....halo Polska?...buraczana liga tu Smolarek będzie gwiazdą w 20 minut zrobił więcej niż Pajlic w dwa mecze
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 21:28
na mnie bardzo dobre wrazenie robi Adrian Mierzejewski, obserwuję jego gre od pól roku, w tamtej rundzie on byl jasnym punktem Poloni, teraz wkolo niego graja dobrzy pilkarze i chlopak duzo widzi, dobra technika.

Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Stary 13.08.2010, 21:45
Po dwóch kolejkach muszę stwierdzić, że przydałby się nam: Piątek, Sobota i Niedziela(n)

A tak na serio: Sobota i Ntibazonkiza jeśli będą tak dalej grać, to powinniśmy się o nich postarać, bo są to bardzo dobrzy skrzydłowi. Ładnie w dwóch pierwszych kolejkach zagrał Mierzejewski. Także Diaz ze Śląska zrobił na mnie wrażenie, może w zimie go wyciągniemy ze Śląska? Trzeba było brać Smolarka, póki był za darmo i dać mu to 400 tys. Trzeba było dawać szanse Niedzielanowi póki u nas był, bo już w kolejnym klubie pokazuje, że umie strzelać bramki, czym nie mogą się pochwalić nasi snajperzy.

Oczywiście to moja opinia po 2 kolejkach, wszystko wyjdzie w praniu, ale na razie ci piłkarze zwrócili moją uwagę Pozdro
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.08.2010, 21:50
Przechodzenie piłkarzy z gorszej strony Błon na lepszą sobie odpuśćcie. Nawet w SF.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2010, 21:57
Cytat:
Także Diaz ze Śląska zrobił na mnie wrażenie, może w zimie go wyciągniemy ze Śląska?
On nie przeszedł do Śląska za czapke gruszek więc nie ma szans na wyciągnięcie go ze Śląska
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów