The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 21:12
zamiast Palijcia to trzeba było tego siwego pana z Karabachu ściągnac co wszedł po przerwie.Ogólnie poza Jovaniciem- jakie transfery taki wynik.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.07.2010 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 21:15
Gdybym był bogaty to bym po dzisiejszym meczu wszystkich wymienił...
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 21:39
Cannavaro napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był bogaty to bym po dzisiejszym meczu wszystkich wymienił...
To nie metoda. Ja gdybym był bogaty zatrudniłbym dobrego trenera.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.07.2010, 15:32
A Sobiech w Polonii...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2010, 16:33
Wielka szkoda.
O ile Sadlok to drewniak, o tyle Sobiecha bym w Wiśle widział.
Cóż...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.07.2010, 16:55
I po co rozpaczacie ? to, że mieli jeden sezon przebłysku nie oznacza, że musi być tak w drugim.Nie wiem jak wypadali w grze El.Uefa bo nie widziałem ich żadnego meczu ale bramek nie strzelali
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.07.2010, 17:07
Sobiech trafił w rewanżu z Kazachami
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Stary 30.07.2010, 17:29
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Sobiech trafił w rewanżu z Kazachami
... a z maltańczykami zdaje się pauzował za kartki...

Nie ma co żałować, zapewne gdyby chciał to mógłby grać w lepszym klubie, ale widać on już teraz woli kasę....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 17:34
Obyscie sie nagle nie obudzili mocno zdziwienie gdy okaze sie ze Mistrzem Jesieni zostanie Polonia Warszawa. Ciekawe czy wtedy tez bedziecie to tlumaczyc, ze to dlatego ze wola kase...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2010, 17:37
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Obyscie sie nagle nie obudzili mocno zdziwienie gdy okaze sie ze Mistrzem Jesieni zostanie Polonia Warszawa. Ciekawe czy wtedy tez bedziecie to tlumaczyc, ze to dlatego ze wola kase...
Taaa Polonia ....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 17:38
Ja mysle ze mozna brac pod uwage taki scenariusz, niestety.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2010, 17:48
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Taaa Polonia ....
Największą przeszkodą dla Polonii i jej dobrego miejsca będzie Wojciechowski.

Bo skład Polonia ma na polską ligę świetny
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Stary 30.07.2010, 18:42
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze mozna brac pod uwage taki scenariusz, niestety.
A ja takiego scenariusza pod uwagę nie biorę, są słabszą drużyną a mają te same problemy co my czyli słaby trener i brak zgrania.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.07.2010, 20:41
witeq napisał(a):Wyświetl post
Największą przeszkodą dla Polonii i jej dobrego miejsca będzie Wojciechowski.

Bo skład Polonia ma na polską ligę świetny
A skąd by mieli ten skład jakby nie on?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2010, 20:59
konkursowicz napisał(a):Wyświetl post
A ja takiego scenariusza pod uwagę nie biorę, są słabszą drużyną a mają te same problemy co my czyli słaby trener i brak zgrania.
Mają Janasa w odwodzie, spokojnie. Tylko ten nieudacznik z Hiszpanii przegra pierwsze trzy kolejki, Janosik wskoczy w jego miejsce.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2010, 21:48
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A skąd by mieli ten skład jakby nie on?
przeszkodą w sensie że będzie się wtrącał, ustalał skład, zwalniał trenera po 7 punktach w trzech meczach. To skutecznie zniszczy atmosferę w szatni. Jak się opanuje, Polonia może byc wysoko
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Stary 30.07.2010, 23:00
A co myślicie o tym Kupiszu z Jagi? W tym meczu z Arisem się wyróżniał. Oczywiście w ramach inwestycji w przyszłość
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Stary 30.07.2010, 23:33
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Mają Janasa w odwodzie, spokojnie. Tylko ten nieudacznik z Hiszpanii przegra pierwsze trzy kolejki, Janosik wskoczy w jego miejsce.
Prawda, ale Janosik od razu cudu nie dokona.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 02.08.2010, 08:13
Paweł Golański - może gdyby nie znalazł sobie klubu zagranicą to rozważyłby ofertę od nas? Brakuje w składzie już teraz polaków, a w przyszłości może być jeszcze gorzej...

http://transfermarkt.de/de/pawel-gol...ler_32313.html
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 02.08.2010, 08:46
A czy Golański już nie przeszedł do Toma TomskTak mi się zdaje.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.08.2010, 09:19
czera84 napisał(a):Wyświetl post
A czy Golański już nie przeszedł do Toma TomskTak mi się zdaje.
Dobrze Ci się zdaje.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.08.2010, 08:51
skoro za Sadloka i Sobiecha trzeba płacic w milionach € to może warto zaiwestowac na przyszłośc w kilka perełek z kadry U-16 ? Tak robi od lat Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.
http://www.90minut.pl/news/130/news1...z-z-Litwa.html
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.08.2010, 08:53
nie mamy odpowiednich trenerów i bazy treningowej do szkolenia młodych

obiektywnie - tylko zmarnujemy ich talent, lepiej jakby gdzieś do Włoch, Holandii jeździli w tym wieku na 2-3 lata
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Stary 03.08.2010, 09:05
i co ? myślisz, że za 2-3 lata przebiją się do pierwszego składu?
jeszcze u Kasperczaka?

już wolą pograć w juniorach w małopolskiej, gdzie później dostaną szansę w jakiejś 2-3 ligowej drużynie i grają niektórzy nawet najwięcej z całej drużyny.

jak myślisz, dlaczego teraz tak dużo młodych odchodzi z Wisły z roczników 94 i starszych?
nie dostają szansy oprócz kilku..
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.08.2010, 11:27
tomek9 napisał(a):Wyświetl post
i co ? myślisz, że za 2-3 lata przebiją się do pierwszego składu?
jeszcze u Kasperczaka?
Ja nie wiem, czy na tym polega mentalność motłochu i plebsu (demokracja), czy może ty jesteś akurat głupi, ale jeśli czegoś nie wiesz - to nie pisz.

Za Kasperczaka w drużynie grali młodzi zawodnicy - choćby Gorawski - a próbowani, czasem nawet po całe mecze w lidze, byli Kwiek, Kowalczyk. A jakieś czarne chłopaczki w Pucharze Polski też grały.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.08.2010, 11:38
*polska.mysl.szkoleniowa*- sorry za OT z góry, ale czy kolega wie co oznacza słowo "plebs" ? I dlaczego wyzywasz innych od "motłochu" i owego "plebsu" skoro nie masz o tym kimś pojęcia?
Pisać, że ktoś jest głupi, bo pisze zupełnie bez sensu itd- rozumiem, ale czemu besztać od razu ? o.O

A co do młodych zawodników to chyba Strąk nijaki też dobrze u nas pogrywał chyba właśnie za Henia, a przecież i Szymek jak do nas przychodził miał jakoś 25 lat (Gorawski 24), a Żuraw 23...
Co do aktualnych młodych- póki co to ja wolę Clbera od Bunozy np.

A co do tych perełek U-16, to była już mowa, że nie mamy za grosz dobrej bazy treningowej (w Anglii praktycznie każdy klub w tym i Arsenal mają swoje "akademie" z porządną bazą) i kadry szkoleniowej, która gwarantowałaby prawdziwy rozwój.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 03.08.2010, 11:41
Ja nie wiem, czy na tym polega mentalność motłochu i plebsu (demokracja), czy może ty jesteś akurat głupi, ale jeśli czegoś nie wiesz - to nie pisz.

Za Kasperczaka w drużynie grali młodzi zawodnicy - choćby Gorawski - a próbowani, czasem nawet po całe mecze w lidze, byli Kwiek, Kowalczyk. A jakieś czarne chłopaczki w Pucharze Polski też grały.
..do tego można dorzucić jeszcze Pawła Strąka. Co z tego skoro żaden z nich nie zaistniał na dłużej?
Problem w tym że lista "młodych zdolnych" która za Kasperczaka nie dała rady jest jeszcze dłuższa: Kuzera, Skrzekowski, Magiera, Belotte, Mrowiec, Iwan, Kmiecik...oooj lista jest długa, w zasadzie z dawnej Wisły II nikt poza Brożkami się nie wybił. Prawda jest taka że nasza "zdolna młodzież" jest na bardzo słabym poziomie. I póki nie będzie porządnego systemu szkolenia to nic się w tej sprzwie nie zmieni.
Kasperczakowi na plus należy zaliczyć fakt iż za poprzedniej kadencji regularnie bywał na meczach Wisły II i miał cykliczne konsultacje z trenerami juniorów.
Nie jestem wielkim zwolennikiem Kasperczaka ale mówienie o tym że Wisła szuka trenera z serie A na jego miejsce dwa dni przed bardzo ważnym dla drużyny meczem jest nie tylko nie w porządku względem niego ale wręcz trąci mi sabotażem. Nasi piłkarze doskonale wiedzą co w prasie piszczy i taka plotka w szatni przed meczem na pewno nie pomoże w mobilizacji.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.08.2010, 11:47
Rozumiem, co masz na myśli, ale zauważ, że w każdym klubie z ambicjami, w którym przeprowadza się transfery do klubu, zawodników-obiecujących juniorów, którzy przebijają się do pierwszego składu jest niewielu. Kilka holenderskich przykładów nie tworzy reguły.

masterlag napisał(a):Wyświetl post
*polska.mysl.szkoleniowa*- sorry za OT z góry, ale czy kolega wie co oznacza słowo "plebs" ? I dlaczego wyzywasz innych od "motłochu" i owego "plebsu" skoro nie masz o tym kimś pojęcia?
Pisać, że ktoś jest głupi, bo pisze zupełnie bez sensu itd- rozumiem, ale czemu besztać od razu ? o.O
Skrót myślowy. Zmęczony jestem tym chorągiewkowaniem na forum. Jak wieje Kasperczakowi w plecy to hurra, hurra, Heniu, nasz podwórkowy Wenger. Jak wieje w twarz, to każdy pluje i to z najbardziej absurdalnego powodu.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.08.2010, 11:55

zanim zaczniesz kogoś wyzywać to może zastanów się nad sobą.

Młodzi zawodnicy...
taaaaa
jest drobna różnica między Gorawskim, Kowalczzykiem czy "czarnymi chłopaczkami" z PP
a np. Mączyńskim, Burligą czy Kokoszką.

Żaden z trenerów w erze Telefoniki nie grał młodymi (może poza Nawałką). to sobie jasno powiedzmy
Popatrzmy choćby na Kasperczaka i Skorżę:
Kasper ogrywał Strąka, trochę grał Brożkami, Kuzerą i ... tyle
Skorża: wprowadził do drużyny Małeckiego, pograł trochę Kokoszką, dał pograć ogony Mączyńskiemu i Burlidze, dał zadebiutować Chrapkowi, Leszczakowi i Kowalskiemu w I drużynie w lidze, a Papieżowi w PP
i to by było na tyle - bo gry w PE nie liczę, wszak to była szopka nie normalne rozgrywki.
Od dawna na szkolenie młodych jest położona w Wiśle laga.
Musi powstać baza i władze muszą mieć przekonanie do tego że lepiej wychować 2-3 graczy do I drużyny, żeby potem sprzedać za dobrą kasę na zachód niż nasprowadzać szrotu z całego świata ... i nic nie zarobić (bo zarobiliśmy tylko na Uche i Marcelo...)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 03.08.2010, 12:05
Ja tego pojąć nie potrafię. Zdecydujcie się w końcu: w Wiśle mają grać piłkarze młodzi i polscy czy najlepsi na jakich nas stać! Wisła ma wygrywać czy ogrywać młodzież? Chcemy jako kibice sukcesów i jedziemy po klubie bo przegrywa z azerbejdżańskim klubem czy jedziemy bo nie grał w tym meczu Nalepa i inni młodzieżowcy? (W ogóle myślicie, że oni wolą ciężko trenować i grać a nie bawić się? Nie bądźcie nieludzcy dajcie się młodzieży wyszumieć!)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów