The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 02:08
Moim zdaniem rzeźnik, który tak wytyra naszych kopaczy, że nie będą mieli siły odebrać wpłaty na konto za swoją "pracę". Motorycznie wyglądamy tragicznie, trzeba popracować nad siłą fizyczną. Wszystko to obrazuje sytuacja z Karabachem w pierwszym meczu na SS, gdzie Kirm ścigał się na prostej z przeciwnikiem. Ktoś pamięta?
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 02:13
ja to pamiętam
gdyby dostał dymisje, był bym temu przeciwny, ale jak sam odszedł, to brak mi słów.
nie mam kandydata, w Polsce oprócz Skorży i właśnie Henia nie ma lepszych trenerów...
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:16
Podzielam Twoje zdanie ostach, myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie jak przyjdzie ktoś, kto nie musi błysnąć wielkim nazwiskiem, ale wielka charyzmą, kto weźmie wszystkich tych słabiaków za mordy i pokaże, które pół dnia dłuższe.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.08.2010, 02:18
Fuks napisał(a):Wyświetl post
[...] Nie chce mi sie czytac całego tematu, a strasznie mi sie chce smiac jak wyczytuje tutaj wymądrzania niektorych o tym, jakim to trenerem jest , czy bedzie Simeone w Wiśle. Ludzie, dajcie troche na luz..
[...]
Masz dobry humor - Twoje prawo.
O Simeone to ja pewnie napisałem. Rozważania hipotetyczne na głos.
Mam nadzieję, że przeczytałeś tytuł tego topicu ? Czyli wszystko ok i a propos.
Daj troche na luz
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.08.2010, 02:25
ostach1906aka napisał(a):Wyświetl post
ja to pamiętam
gdyby dostał dymisje, był bym temu przeciwny, ale jak sam odszedł, to brak mi słów.
.
Ale 'Heniu' dostał dymisję...różnica jest taka że po Dbilisi miał kontrakt który gwarantował mu prawie melon zielonych a teraz nie miał nic.Ten gest jest chuja warty, a byłby wart kilka lat temu.To tak tylko na marginesie tych rispektów i szacunów.
Zwykły wybieg a nie honorowe odejście.Gdzie ja osobiście zwolnił bym aktorów a nie reżysera ale jak wiadomo w tej branży to jest bardzo ciężka sprawa.
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:28
Heniu się sam podał do dymisji
Ostatnio edytowane przez ostach1906aka : 07.08.2010 o godz. 02:31.
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:28
Ś.P. Henry podał się sam do dymisji przecież chyba nie ?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2010, 02:32
Czyli nowy trener najwcześniej za miesiąc. Chciałbym, żeby przez ten czas te cipy dostały w kość, ale na to niestety nie ma szans

Kula, trzymaj się!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2010, 02:35
P.S - Z tytulem MP mozna raczej sie pozegnac
Ludzie bez jaj,reszta klubów gra jeszcze gorzej,jeśli w naszym wypadku można grę oceniać mając obrońców co uniki robią by piłka ich nie dotkła.Nowy trener nic nie zmieni,poki w zespole beda Brozki,Jirsaki,Boguski z Diazem i Sobolewskim na czele.
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:38
Rozwala mnie jedno, jeszcze nie dawno śpiewaliśmy na R22 "Kibiców wola, zostawcie w klubie Sobola". Mam do niego szacunek za to co zrobił i robi dla Wisły, może gra mu sie nie klei ale to jeden z nielicznych, któremu podałbym rękę.
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:42
Sobolewski nAJlepszy defensywny pomocnik i Ty chcesz, żeby odszedł - brawo...
wszyscy wymienieni przez Ciebie powinni zostać...
nawet Wisła nie zaczęła ligi, a Ty już o żegnaniu mówisz, widać, że znasz się na piłce..
daniel123
Member

Stary 07.08.2010, 02:47
najlepszy był,niech zostanie ale nie jako piłkarz,kiedy on ostatni raz zagrał przyzwoity mecz?za zasługi zawodników będziemy trzymać
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:48
Co racja to racja ale nie porównywałbym go do diaza
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:49
i kim niby go zastąpisz?
Sobolewski musi zostać , kapitan i filar drużyn..
daniel123
Member

Stary 07.08.2010, 02:53
wszyscy wymienieni przez Ciebie powinni zostać...
nawet Wisła nie zaczęła ligi, a Ty już o żegnaniu mówisz

I tak co roku,co zmiana trenera,jak liga się zaczyna liczymy..Brożki,Jirsak,Boguski w końcu się odrodzą,przyjdzie nowy zaczną grac,jeszcze lepsze -są po kontuzji potrzebują czasu by wrócić do formy i tak wracają cały czas,Boguski chyba już pól roku,albo nawet od meczu z Tottenhamem w Anglii
ostach1906aka
Senior Member

Stary 07.08.2010, 02:56
...

10znaków.
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2010, 03:50
Dauma zawsze lubilem
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 05:56
Mi sie wydaje ze wstepne rozmowy sie odbyly i teraz pozostaje dopelnic formalnosci (tzn. podjac decyzje z dwojki, trojki kandydatow). W przeciwnym razie mielibysmy do czynienia z hmmmm brakiem profesjonalizmu u czlowieka ktory tenze profesjonalizm powinien gwarantowac; bo czymze byloby zwalnianie szkoleniowca nie bedac chocby po slowie z nastepcami / nastepca? Jezeli Basalaj i Cupial mieli ambitne plany przebudowania druzyny Wisly za te "magiczne" juz 5 mln. euro to tenze "szkoleniowiec z nazwiskiem" powinien sie pojawic w Krakowie, przy Reymonta, w polowie czerca na pierwszym treningu, a nie na poczatku sierpnia.

A teraz maly OT, z gory przepraszam.

Henryk Kasperczak nie powinien podac sie do dymisji 6 sierpnia, tylko zaraz po tym jak sie dowiedzial co sie dzieje z druzyna, czyli tak na oko w pierwszej polowie czerwca. On musi naprawde "kochac pracowac" skoro zgadzal sie na DOSLOWNIE wszystko: sprzedaz stoperow, transfery last minute i to wszystko w sytuacji kiedy wiedzial ze jego kontrakt to mina... raz sie pomyli i good bye. Odchodzac w czerwcu pokazal by "jaja", nie mialby na koncie kolejnej wtopy a Wisla bylaby zmuszona szukac tegoz "szkoleniowca z nazwiskiem" duzo, duzo wczesniej. Heniu za bardzo przywiazal sie do swojego 4-4-2 (nie mamy do tego wykonawcow), powinnismy w mojej ocenie grac 4-3-3. Ech, to wszystko jest takie troche bez sensu i tak niepotrzebne... A wystarczylo tylko byc profesjonalistami (mowie tu i o Heniu i o Zarzadzie) i dzis bylibysmy w innym miejscu....

Oby Basalaj wrocil z kims kto natchnie ta druzyne, da jej impuls i wprowadzi "dobre cechy europejskiego futbolu". Czego sobie i Wam zycze.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.08.2010, 06:51
Tak jak pisałem w piątek Kasperczak przestał być trenerem Wisły - mnie nurtuje pytanie czy Cupiał ma wizję prowadzenia klubu bo dotychczas skrzętnie ją ukrywa przed całym światem...
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.08.2010, 06:52
RAF napisał(a):Wyświetl post
Henryk Kasperczak nie powinien podac sie do dymisji 6 sierpnia, tylko zaraz po tym jak sie dowiedzial co sie dzieje z druzyna, czyli tak na oko w pierwszej polowie czerwca. On musi naprawde "kochac pracowac" skoro zgadzal sie na DOSLOWNIE wszystko: sprzedaz stoperow, transfery last minute i to wszystko w sytuacji kiedy wiedzial ze jego kontrakt to mina... raz sie pomyli i good bye. Odchodzac w czerwcu pokazal by "jaja", nie mialby na koncie kolejnej wtopy a Wisla bylaby zmuszona szukac tegoz "szkoleniowca z nazwiskiem" duzo, duzo wczesniej. Heniu za bardzo przywiazal sie do swojego 4-4-2 (nie mamy do tego wykonawcow), powinnismy w mojej ocenie grac 4-3-3. Ech, to wszystko jest takie troche bez sensu i tak niepotrzebne... A wystarczylo tylko byc profesjonalistami (mowie tu i o Heniu i o Zarzadzie) i dzis bylibysmy w innym miejscu....
Czyli wg Ciebie jakby Kasperczak uciekł w czerwcu przed rozpoczęciem bo pojawiło się pare problemów to by miał jaja - dobre Zastanów się chłopie co ty piszesz. Kasperczak miał cel który starał się zrealizowac nie bacząc na pojawiające się problemy a że tym razem mu nie wyszło to trudno tak bywa - przynajmiej nie bał się podjąc wyzwania
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2010, 07:19
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
P.S - Z tytulem MP mozna raczej sie pozegnac
Ludzie bez jaj,reszta klubów gra jeszcze gorzej,jeśli w naszym wypadku można grę oceniać mając obrońców co uniki robią by piłka ich nie dotkła.Nowy trener nic nie zmieni,poki w zespole beda Brozki,Jirsaki,Boguski z Diazem i Sobolewskim na czele.
Ciekawe, ze jeszcze przed rozpoczeciem sezonu mozna przegrac mistrzostwo. I nie wiem co sie tak wszyscy uczepili tych Brozkow, co Wy od nich chcecie. Paweł wszedl w drugiej połowie z Karabachem, gra sie ozywiła, strzelil bramke a tutaj o wywalaniu. Pietia grajac w pomocy tez swietnie sie spisywal a ze na lewej obronie mu nie wyszlo to nie znaczy, ze na odstrzal od razu. I niby kto by go miał ich zastapić? Moze ktos z tych smiesznych nazwisk jakie podal wczoraj pcpcpc. W meczu LE zawiodła cała druzyna a nie poszczegolni gracze. Kasperczak z ustalaniem skladu tez sie pomylił. Oczywiscie zwalil na pilkarzy, ze to oni graja a nie on ale tez w jakims stopniu ponosi odpowiedzialnosc za zly wynik. Tyle uczciwe z jego strony co mnie zaskoczylo (Basalaja zreszta tez) to podanie sie do dymisji.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.08.2010 o godz. 07:21.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 07:48
Może mi ktoś powiedzieć jacy polscy znani trenerzy są w obecnej chwili bez pracy.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2010, 07:51
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
najlepszy był,niech zostanie ale nie jako piłkarz,kiedy on ostatni raz zagrał przyzwoity mecz?za zasługi zawodników będziemy trzymać
No nie mów, że grałbyś drewnianym Wilkiem za niego On tu jest by się uczyć i powoli wchodzić do składu.

Właście przez takich "specjalistów" jak daniel po prostu odrzuca od tego forum...

Ciesze się, że wreszcie coś drgnęło w tym klubie:
-Stadion,
-transfery
-nowy trener.
Zobaczymy co będzie w zimie
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 07:53.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 08:03
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No nie mów, że grałbyś drewnianym Wilkiem za niego On tu jest by się uczyć i powoli wchodzić do składu.

Właście przez takich "specjalistów" jak daniel po prostu odrzuca od tego forum...

Ciesze się, że wreszcie coś drgnęło w tym klubie:
-Stadion,
-transfery
-nowy trener.
Zobaczymy co będzie w zimie
wychodzi z ciebie ignoracja, bo ten 'drewniany Wilk' jeżeli chodzi o technikę to bije Sobolewskiego na łeb i na szyję - ale skąd ty to możesz wiedzieć, skoro pewnie Ekstraklasy nie oglądasz
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.08.2010, 08:08
Dla mnie najlepsza opcja bylby Lucien Favre.. byle tylko nie Matthäus..

Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 08:08
Nie będe polemizował o jego technice, ale jeśli chcesz mistrzu wiedzieć, to technika bardziej przydaje się ofensywnemu pomocnikowi nic defensywnemu, który ma być wojownikiem i odwalać czarną robotę na środku boiska asekurować obronców ,przytrzymać piłkę.
Jeśli którykowiel z was widzi Wilka już teraz za Sobolewskiego... to nawet nie mamy o czym rozmawiać
Pozostanie mi tylko załamać ręce.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2010 o godz. 08:11.

tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.08.2010, 08:12
Pablo, mówisz o Radku Sobolewskim - najsłabszym piłkarzu dwumeczu z Azerami i chyba najmniej charyzmatycznym kapitanie Wisły w ostatnich latach. Obiektywnie patrzący na dyspozycję piłkarzy trener w żadnym wypadku nie wstawiłby do składu Radka w obecnej formie. Dobrze mówił Andrzej Iwan, że chyba pora najwyższa, aby przesunąć Sobola na pozycję stopera.
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.08.2010, 08:14
Moim marzeniem jest trener niemiecki i to najlepiej znający tylko dwa słowa po polsku - "Rusz dupę!!!"
Pablo84
Senior Member

Stary 07.08.2010, 08:18
****a a powiedz mi , kto w tym meczu nie był najsłabszy. i kto był w dobrej formie?Wy nie potraficie tego ****a zrozumieć, że za*******ono okres przygotowawczy? Macie kogoś w drużynie, to zapytajcie się, jak w Zakopanem trenowano...
Czy czy przez wiek Żurawski nie potrafił przyjąć piłki, Małecki, Brożek , Diaz poruszał się jak mucha w smole?
Tutaj był Rooney czy Ronaldo nie pomógł.

Ja rozumiem, że na tym forum średnia wieku oscyluję w okól 16-17 lat, ale ludzie, troszkę powagi. Wilk za Sobolewskiego

lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 07.08.2010, 08:22
Maciuś z Klanu miał o tyle łatwiejsze zadanie, że podobnie jak z Legią przygotowywał zespół na ligę a nie puchary!

Kasperczak miał wielu nowych grajków, wyrwany trzon (kręgosłup) drużyny, 14 zawodników na zgrupowaniu, nie wszystkich mogących zagrać ze względów formalnościowych, grę na wyjeździe itd.

Po pierwsze nie wierzę w to, że Henry DOBROWOLNIE poddał się i popierniczył budowanie WIELKIEJ WISŁY, po drugie popełniono błąd nie dając czasu na zgranie zespołu!

Wydaje mi się, że ZAPŁACZEMY za HENRYM, podobnie jak teraz hipokryci doceniają ZIEŃCZUKA, a niektórzy już JOPA!!!!!!!

Będzie karuzela trenerska, czyli najgorsze co mogło się wydarzyć, przeciez koles nie związany z polskimi realiami wejdzie w to bagno z marszu, będzie potrzebował czasu na wdrożenie swojej myśli, co będzie jeśli przegra z pejsami, z amicą u siebie?

Już widzę bandę ekspertów 17letnich wzywających do samosądu i uj wie czego.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów