The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 22:15
Marcelo Bielsa to by gwiazdorom zrobił dopiero z dupy jesień średniowiecza. Takiego człowieka potrzeba. Tylko HARD WORK. Koniec z wirtuozerią, bo w tej ekstraklasowej mentalności to się nie sprawdzi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.08.2010, 22:18
Adam napisał(a):Wyświetl post
Wielki bład ze sie pozbyli Kasperczaka wystarczylo dac mu troche czasu
Przeciez Kasperczak sam podał sie do dymisji to jak mieli go zatrzymac.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2010, 22:29
Wisła przegrała w ciągu ostatnich 14 miesięcy absolutnie wszystko co najcenniejsze, choć i tak jest wciąż czołową siłą piłkarską w Polsce, z potencjałem wywalczenia MP i sukcesu w pucharach 2011/12. Rozumiem rozczarowanie, ale... niektórzy oszaleli! W kółko przewijają się tylko hardwork, dyscyplina, zero tolerancji, zero litości, twardy rygor.
Ludzie, to jest piłka nożna, a nie koszary wojskowe i utrzymywanie w ryzach typów z Parszywej Dwunastki. Sukces to nie jest zbiór trzech złotych zasad. Ambicja, zaangażowanie na boisku, dokładne podania, wysoka forma i dobra gra - wszystko to nie jest w prostej linii skutek zasiadania na ławce terminatora, który motywuje zawodników wizją zrobienia horroru w szatni w przypadku niepowodzenia...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 06.08.2010, 22:41. :)
Tym panienkom sie w du*ie poprzewracalo. Głowa wróć i weź za ryje te panienki.Te męskie cip*i trzeba za morde wziąć i taka jest prawda. Grali jakby mieli kołek w tyłku. Jak im się nie podoba to wypi******ć.
Dawać z powrotem Petrescu i niech ma pełną swobodę i weźmie za mordę te cipe*zki.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2010, 22:45
moce napisał(a):Wyświetl post
co to znaczy zaczną grać przeciwko trenerowi bo zmusza ich do ciężkiej pracy ? Bez jaj można zarzucić im brak ambicji ale wydaje mi się że to klub trzyma ich za jaja i taki bunt zostałby szybko zażegnany pamiętajmy że Petrescu został w klubie sam bez wsparcia a nowy trener nie będzie sam przeciwko wszystkim nie wspomnę że teraz w klubie jest kilku nowych zawodników których trzeba tylko wyrzeźbić
Tylko , że w klubie jest już wielu ,,w pełni ukształtowanych" zawodników, którzy o tym całym HARD WORK nigdy nie słyszeli, a jak słyszeli , to już nie chcą usłyszeć więcej. Dlatego uważam, że potrzebny jest trener, który w jakiś sposób ich zmobilizuje, wzbudzi ambicję do pracy, przekona do walki na całego. Też bym wolał, żeby nasi piłkarze ciężko pracowali , ale przewiduję , że to by się tylko skończyło konfliktem na linii trener- zawodnicy i ciągłymi jękami o przemęczeniu, braku świeżości, zajechaniu itp, itd.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 22:46
prober napisał(a):Wyświetl post
Wisła przegrała w ciągu ostatnich 14 miesięcy absolutnie wszystko co najcenniejsze, choć i tak jest wciąż czołową siłą piłkarską w Polsce, z potencjałem wywalczenia MP i sukcesu w pucharach 2011/12. Rozumiem rozczarowanie, ale... niektórzy oszaleli! W kółko przewijają się tylko hardwork, dyscyplina, zero tolerancji, zero litości, twardy rygor.
Ludzie, to jest piłka nożna, a nie koszary wojskowe i utrzymywanie w ryzach typów z Parszywej Dwunastki. Sukces to nie jest zbiór trzech złotych zasad. Ambicja, zaangażowanie na boisku, dokładne podania, wysoka forma i dobra gra - wszystko to nie jest w prostej linii skutek zasiadania na ławce terminatora, który motywuje zawodników wizją zrobienia horroru w szatni w przypadku niepowodzenia...
Jak Liczka przychodził do klubu, to mówił, że chce zrobić profesjonalny klub, gdzie piłkarze mają być w pracy przez 8h. Tak mi to siedzi w pamięci do dzisiaj. Popatrz sobie, jak wyglądały ostatnio treningi. Był jeden dziennie o 9:30, potem jakaś siłownia i można iść do domu, albo do galerii. Coś mi się wydaje, że w ten sposób, to my Europy nie zawojujemy. Dlatego potrzebny jest trener, który wpoi co poniektórym "hard work". Problem siedzi w tym, że może to być syzyfowa praca. Potrzebny będzie ktoś, kto dotrze do móżdżków piłkarzy i powie im, że tylko pracą będą mogli cokolwiek zwojować. Wydaje mi się, że Cupiał nauczony, że wywalenie Petrescu to błąd, następnym razem, jak piłkarze przyjdą na skargę, to powie im, żeby zamknęli drzwi z drugiej strony.
czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 22:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Petrescu nigdy w życiu nie wróci bo w Krasnodarze zarabia 1,5 mln € rocznie.Boguś mu nawet 30 % tego nie da co ma w Rosjii.

Co do Larssona to on prowadzi klub w 2 lidze Szwedzkiej Landkorone, więc odpada.

Zola byłby wymarzonym kandydatem albo ktoś z Włoch, napewno jest tam ktoś ciekawy bez pracy komu nie zależy zbytnio na wielkiej kasie a na sławie

nie badz taki pewnien ze 'nigdy w zyciu'
akurat on jest takim typem czlowieka [co udowodnil juz w Wisle i wywiadach] ze jak mowi to mowi.
jak mowil ze wroci to wroci, moze nie teraz, ale kiedys
nie dla wszyskich kasa jest na 1 miejscu!
dla niektorych liczy sie cos wiecej...
BLN
Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2010, 22:51
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
Zola?! koleś który z West Hamem prawie poleciał do Championship?ludzie nie wierze! Simeone zdobył mistrzostwo kraju a wy chcecie gościa który z solidnego zespołu środka tabeli zrobił drużynę ledwie utrzymującą się w lidze... to weźmy może Darka Fornalaka
Chyba malo sledzisz lige angielska.Zeszly sezon niestety WHU mial wyjatkowo nieudany ale nie przez nieudolnosc Zoli a sytuacje w klubie i kadrze.Poza tym wlasnie kogos takiego nam potrzeba, kogos kto angazuje i wiaze sie z klubem a zarazem laczy caly zespol w okol wlasnej osoby.

Przepraszam za brak polskich znakow.
Ostatnio edytowane przez BLN : 06.08.2010 o godz. 22:53.
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 22:53
raindog napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale te ciągłe Dany i użalania się sprawiły, że źle sobie pewne rzeczy przeczytałem. Tak, czy inaczej w większości podzielam Twoje zdanie, aczkolwiek myślę, że na Kulawika jest jeszcze za wcześnie. Na początku sprowadźmy kogoś spoza Polski.

A co do postu powyżej (prober), też mi się już z tego wszystkiego chce śmiać. Jakie hard work? Jak się piłkarzy zamęczy, to nie będą nigdy lepiej grali - nie dość, że będą marni fizycznie, to jeszcze psychicznie będzie beznadziejnie. Psychika tymczasem w dużej mierze wpływa na fizjologię. Ja np. mam takie wrażenie, że Dan rzeczywiście dawał naszym zbyt duży wycisk, a w Rumunii, nabrawszy trochę doświadczenia spuścił z tonu. Co nie znaczy, że tam wymagania względem piłkarzy nie były większe, niż są teraz u nas.

Z czego Ci sie chce smiac? Z tego ze klub z Azerbejdzanu przy nas wyglada jak Ferrari przy maluchu? Z tego ze swiezy, wypoczety i wprowadzony po przerwie Brozek przegrywa bieg do pilki z podmeczonym, grajacym caly mecz w upale Azerem? Czy moze smiejesz sie z tego ze przygotowany przez Dana zespol zabiegal w dogrywce ZAWSZE PRZYZWOICIE PRZYGOTOWANYCH kondycyjnie Grekow? Skoro treningi ciezsze maja Niemcy, Anglicy itd. to ja jestem za tym zeby stopniowo wprowadzac je i u nas. Wprowdzic trenera ktory pokaze tym naszym gwiazdom jak trenuja zawodowcy (Kaluzny po odejsciu z Wisly powiedzial ze po pierwszym treningu w Niemczesch szedl do hotelu na kolanach - to byly odczucia twardego zawodnika ktory trenowal z najbardziej wymagajacym wtedy polskim trenerem Smuda) a kibice powinni jasno powiedziec tym "panienkom" ze nie bedzie tym razem zgody na zwalnianie czlowieka ktory chce wprowadzic choc troche profesjonalizmu do polskiej pilki noznej. Duza ilosc obcokrajowcow daje nadzieje ze sprowadzenie zagranicznego szkoleniowca skonczy sie inaczej niz za Petrescu.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 23:02
RAF napisał(a):Wyświetl post
Duza ilosc obcokrajowcow daje nadzieje ze sprowadzenie zagranicznego szkoleniowca skonczy sie inaczej niz za Petrescu.
Wlasnie z tym nalezy wiazac nadzieje na przyszlosc ze ci nowi nie beda probowac zwolnic trenera a starzy sie przystosuja lub "wygina" taka swoista ewolucja. Szansa jest tym wieksza ze nowych jest chyba az 9 w tym siedmiu obcokrajowcow.
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2010, 23:02
tylko Luis Aragones, tylko czy nas stać ?
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2010, 23:05
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Marcelo Bielsa to by gwiazdorom zrobił dopiero z dupy jesień średniowiecza. Takiego człowieka potrzeba. Tylko HARD WORK. Koniec z wirtuozerią, bo w tej ekstraklasowej mentalności to się nie sprawdzi.

Hah tez mi dzis przyszolo do glowy ze taki Bilelsa to by byl ktos idelany.

niech zrobi z nich facetow z jajami ale wczesniej da takie treningi zeby piszczeli na nich .a jak ktos ma jakies ale to go do ME.

coraz bardziej sie przekonuje do trenera -kata ......ale oni poprostu ineczej nie zaczna rozumiec ze pilka wymaga poswecenia w postaci ciezkiej pracy,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2010, 23:11
Dlatego ten post, wlewa trochę optymizmu w me serce.

Cytat:
Wstepne rozmowy i nawet wstepne przyjecie warunkow nie oznacza ze juz ktos zostaje z nich trenerem.Wiele szczegołow i detali decyduje o podpisaniu umowy.Cupial juz zapowiedział ,że nie bedzie zadnego tolerowania lenistwa i nie chce słyszec narzekan bo od razu wywali z druzyny.Kasperczak poleciał ale piłkarze tak samo to odczuja jak nie teraz to w zimie.Przekonacie sie sami.Czasy pobłazania sie skonczyły.Cupiał powiedział ,że nie po to zatrudni nowego trenera zeby gwiazdki go zaraz zwolniły.Tak powinien zrobic juz dawno temu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.08.2010, 23:14
Pablo a to jest cytat z kogo?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2010, 23:18
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pewnie od któregoś mesjasza
Pablo84
Senior Member

Stary 06.08.2010, 23:22
Od osoby, którą uważam za bardzo wiarygodną.

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2010, 23:23
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się na z, a kończy na bymak.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.08.2010, 23:25
Nie czytałem całego wątku więc wybaczcie, pewnie te nazwiska padały:
Diego Simeone, Cristoph Daum i Nevio Scala, Henrik Larsson.

W przypadku Simeone, to sądzę, że ten trener chociaż (oczywiście świetny były piłkarz) z części Świata, gdzie w piłkę nożną grają i fantastycznie i fanatyczni9e - to tej zmiany mentalności na "zachodnią" (wiem, my też jesteśmy Zachód i kultury gry , do której nawiązywał Prezes Basałaj, naszym grajkom nie wszczepi. To jest jednak Amerykanin Południowy ... Chyba mentalnie bliżej raczej ma do nas, naszego niepoukładania, chaosu, i ewentualnej ułańskiej fantazji. Ewentualnej, bo nawet i ta, jjak od dłuższego czasu widac pogniewała się na nas a nawet nie wiadomo czy wróci
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.08.2010, 23:30
Ja tam czekam na to jak nasi kopacze dostaną w dupencję od nowego trenera a w zimie ich wźmie w góry każe biegać ze szczytu na szczyt
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 06.08.2010, 23:37
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ja tam czekam na to jak nasi kopacze dostaną w dupencję od nowego trenera a w zimie ich wźmie w góry każe biegać ze szczytu na szczyt
Niech najpierw idą na tą górkę w Parku Jordana bo poumierają potem...
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.08.2010, 23:42
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Niech najpierw idą na tą górkę w Parku Jordana bo poumierają potem...
Są pomysły władców Parku Jordana aby wewnątrz tej górki była winda
Jeśli nasze miernotki trafią w moment gdy uż winda będzie, to oczywiście zrobią trenera w wielkiego wała.
Na szczęście, są protesty w Radzie tej Dzielnicy i winda najprawdopodobniej nie powstanie. Czyli piłkarze muszą zap ... lac
Pablo84
Senior Member

Stary 06.08.2010, 23:57
Wbrew pozorom, to treningi na ok 4000 tyś to bardzo dobry pomysł.Treningi w górach, odpoczynek na nizinach.
To taki naturalny stymulator EPO

rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2010, 00:00
Ileż można płakać za Petrescu?Dan wróć,Dan Dan Dan...dana dana dana,dola nasza przej..ana.Jak ktoś jest na tyle tępy,że nie przyjmuje do wiadomości,że gość ma już zajęcie,i to dobrze płatne tysiące km stąd,to ja wołam nie Dana potrzeba,ale lekarza!Sorry,ale to skamlanie za Petrescu pachnie coraz bardziej wariatkowem.
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2010, 00:12
Moze pomnik danowi postawic , mysle jednak ze henka larson zostanie trenerem ;]
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Fuks
Senior Member

Stary 07.08.2010, 00:22
Moze mi ktos napisac, skąd sie w ogole wziely tutaj nazwiska Simeone, Larsson czy Zola? To zwykle brednie i wymysly, czy ma to jakiekolwiek podstawy ? Nie chce mi sie czytac całego tematu, a strasznie mi sie chce smiac jak wyczytuje tutaj wymądrzania niektorych o tym, jakim to trenerem jest , czy bedzie Simeone w Wiśle. Ludzie, dajcie troche na luz..

A cały tekst z oficjalnej ze słowami Basałaja, uwazam za nic nie wnoszący do sprawy. " Nowy trener do środy, a jak nie to ... do nastepnej środy" Super. " Kulawik zrozumial ze trzeba pomóc" - brawo dla niego !
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 00:56
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Hah tez mi dzis przyszolo do glowy ze taki Bilelsa to by byl ktos idelany.

niech zrobi z nich facetow z jajami ale wczesniej da takie treningi zeby piszczeli na nich .a jak ktos ma jakies ale to go do ME.

coraz bardziej sie przekonuje do trenera -kata ......ale oni poprostu ineczej nie zaczna rozumiec ze pilka wymaga poswecenia w postaci ciezkiej pracy,
Bielsa niedawno przedłużyl kontrakt z Chile, także ta opcja odpada.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.08.2010, 00:59
Zobaczymy, czy to bedzie ktos z nazwiskiem, czy raczej trener na dorobku(od takiego trudno oczekiwac wynikow). Napewno szkoleniowiec uznany bedzie chcial swoj, szeroki sztab szkoleniowy, a takze duze(jak na polskie warunki) fundusze na transfery. Bedzie mozna sie zorientowac, jaka droge obralismy...czy budowania rzeczywiscie europejskiego klubu, czy podtrzymania tego co jest(z poprostu innym trenerem).

P.S - Z tytulem MP mozna raczej sie pozegnac. Nie mamy obrony, nowi pilkarze sa mocno sredni i w dodatku niezgrani, nowy trener...kiedy to wszystko zacznie dzialac? Moze na wiosne, kiedy wzmocnimy poszczegolne formacje i kiedy pilkarze zagraja kilka spotkan w jednym ustawieniu. Z drugiej strony inne ekipy sa rownie slabe, ale przynajmniej(no wlasnie) zgrane.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 07.08.2010 o godz. 01:02.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.08.2010, 01:02
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Sorry,ale to skamlanie za Petrescu pachnie coraz bardziej wariatkowem.
Szczególnie że jak go zwalniano to płaczu nie było

Nam potrzebny jest cały system i z wielkim zdziwieniem czytam że trener będzie za 10 dni, bo to oznacza że niezależnie kto przyjdzie, nie będzie miał on pełnego zaufania prezesa i nad prezesa a to jest niestety warunek konieczny by coś się w klubie zmieniło na lepsze
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 07.08.2010, 01:27
1. Kasperczak jako kozioł ofiarny/winowajca czwartkowych żenad to pomyłka. Wolno biegali? A ilu z nich było na obozie przygotowawczym w Zakopanem? Nie umieli odebrać piłki, kryć? Ilu z nich grało na pozycjach w defensywie wcześniej? Źle dobrano skład - nawet wkomponowując weń te wielkie wzmocnienia Basałaja?
2. Skamlanie za Petrescu to wariatkowo. Chociaż - teraz, nawet niedoświadczony, zdziałałby więcej niż za pierwszym razem. Miałby do dyspozycji sam szrot, który jedyne, co w piłce może osiągnąć, to tylko zabiegając przeciwnika.
3. Simeone - może i wypali. To maks, który możemy ściągnąć. Tylko... no właśnie, czy on będzie chciał do nas przyjść? Drużyna jest niezgrana, większość zawodników nieprzygotowana fizycznie, nie ma czasu, by uczyć własnej koncepcji taktycznej.
4. Z Polski - tylko Janas, ale jako strażak, a nie pomysł na stałe.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 07.08.2010, 01:53
Strażak. Ktoś, kto nazwiskiem i doświadczeniem ratował będzie ten *******nik do następnej przerwy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów