|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Radziłbym Ci samemu coś złożyć, niż kupować takie 'coś' na allegro.
Jeżeli sam nie jesteś w stanie nic skomponować to możesz kogoś z forum poprosić o pomoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie!,Nie! i jeszcze raz Nie! gotowce z allegro to większość szmelc w tym wypadku zasilacz jakiś no-name,słaba grafa i mobo.Powiedz do ilu to ci coś złoże,jeżeli ma być do 2 tys. to już radze dołożyć z 500-1000 sama buda z "bebechami" teraz to 2 tys.Jeżeli komp ma być do grania oczywiście.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
mógłby mi ktos krok po kropku opisać jak usunac i zainstalowac na nowo Windowsa Viste?
Juz sobie zgrałem Viste na DVD ale nie wiem co robić dalej. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wsadz ja do napedu dvd, odpal kompa ponownie(stacjonarke), jak sie pojawi ze dowolny klawisz spowoduje rozruch dysku cd rom spacja i jazda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ok ,dziekowka chłopaki.
![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Dwa pytania mam:
1. Jakiś netbook w cenie ok. 1000 zł może ktoś polecić? Da się coś w miarę porządnego kupić za te pieniądze? 2. Ile mogę się spodziewać pieniędzy za komputer o takich parametrach: Rodzaj procesora - AMD Athlon 64 X2 4400+ Prędkość procesora - 2,3 GHz Pojemność dysku twardego - 250 GB Wielkość zainstalowanej pamięci RAM - 1024 MB Chipset karty graficznej - ATI Radeon XPRESS 1150 Karta dzwiękowa - Realtek ALC861 Z góry dzięki crazykaro właśnie mnie interesuje taki 10 calowy. Tylko chodzi mi o to, czy na takim czymś za takie pieniądze dam rady coś innego robić niż przeglądać neta itp.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 03.08.2010 o godz. 17:11.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam,czy nowy laptop DELL VOSTRO 1015 jest godny uwagi i w jakiej ceny mogę się spodziewać?Pozdrawiam!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A starego kompa sprzedaj na części na allegro to możesz wyciągnąć tylko nie wiem dokadnie ile bo mało dokładnych informacji podałeś ale tak z 400 zł po sprzedniu wszystkich częsci może będzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trzeba mi ściągnąć mały pliczek tyle, że Polskiego proxy nie idzie, z tego co mi wiadomo to idzie z Amerykańskiego pomoże ktoś? jak coś to pw.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Witam, poratuje mnie ktoś
Takie gówno mi wyskakuje przy starcie Win 7. (Ładuję się jak zawsze, tylko gdy ma już się pojawić "Zapraszamy") Wczoraj uaktualniałem BIOS, przy pomocy MSI live Update (jakoś tak). Zainstalował się poprawnie (Raczej). Wgrywałem nowe sterowniki dla karty graficznej. Odpaliłem komputer po tych instalacjach ze 2 razy dla pewności,czy wszystko zainstalowało się OK. Przy pomocy msconfig w zakładce uruchom, odznaczyłem program (coś ala deamon) , bo nie chciałem żeby się odpalał bez potrzeby. I wieczorem włączam komputer i jebany blue screen mi się wyświetla. (Tryb awaryjny otwiera się bez problemu) ![]()
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 05.08.2010 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Do forumowych informatyków
![]() Odłączyłem kompa z listwy na czas burzy. Podłączyłem - odpaliłem - a tu wyświetlił się tylko pierwszy ekran (z Intel Pentium bodajże, na bank nie zaczął odpalać Windows XP), po czym czarny ekran i migający biały kursor... Spróbowałem drugi, trzeci raz - to samo. W końcu przestał się w ogóle włączać. Jest jeszcze jakiś ratunek w serwisie? Co to może być? Dysk? Dane z grubsza mam pokopiowane, ale pewnych np zdjęc bedzie mi bardzo brakować. Jak to widzicie ? Jutro podbijam do serwisu BIT pewnie, póki co ratuje laptop. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
spróbuj zresetować BIOS poprzez wyjęcie bateryjki z płyty głównej gdzieś na 15 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Poleci ktos tani serwis laptopow w Krakowie ?
Włączam dzis laptopa HP,diody sie swieca,a wyswietlacz nic,czasem wiatrak chodzi tylko.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czy przy 27 calowym monitorze karta graficzna ATI Radeon 5850 wystarczy mi na 2-3 lata normalnego użytkowania? Bo kupiłem monitor a zostałem przy starym kompie i że tak powiem, poszła dzisiaj z dymem ;d
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Szukam darmowego programu do konwertowania z mp3 na wav. Wszystkie które napotykam w sieci sa wersjami płatnymi i w najlepszym razie wersja trialowa pozwala przerobic 80 % kawałka...
Prosze o pomoc. Edit: DominoForza i tarantulaw2 - dzięki wielkie!!! Powód: podziekowania
Ostatnio edytowane przez Kaan : 12.08.2010 o godz. 10:22.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ale na rozdziałkach 16xx/10xx i średnich detalach spokojnie przez kilka lat da radę ![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
Cytat:
biorąc pod uwagę samą jakość, a później jakość + cena (1500zł) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No właśnie podstawowe pytania, które mam i ja w zwiazku z powyższym wpisem Gucia
- które karty lepsze w lapku - GeForce GT330M, czy Radeon HD 5650/5850 - czy macie jakieś zdanie na temat lapków HP - pytam, gdyż mają niektóre parametry naprawdę niesamowite na tle reszty, często są droższe, ale czy cena = jakość w tym przypadku? - czy warto mieć technologię Intel Turbo Boost i w skrócie - co to jest? Jestem laikiem, kiedyś już pisałem, że czegoś szukam i nadal nie mogę znaleźć. Waham się między Asusem, Toshibą i Sony. Słyszę też dużo pochlebnych słów o Lenovo, ale boję się wejść w tę rzekę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę duży więc do noszenia sie nie bardzo nadaje
Sony droga firma ale lapki b. dobre (sam mam jeden), Toshiba i Asus mogą być, a co do Lenovo to podobno mają najlepszą obsługę klienta i serwis, są następcą IBM. Aha a co do wymagań które masz do sowjego przyszłego laptopa to tak się nie da. Albo do gier i przkątna przynajmniej te 16" albo lekki i mobilny. Matryca zależy od modelu tak jak i klawaitura więc nie da się uogólnic
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.08.2010 o godz. 22:47.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cenę masz dobrą. Jak za taką konfigurację to się opłaca. O ile to nowy komp to opłaca się bardzo nie wiem czy ma gwarancję ale nawet bez jest atrakcyjną propozycją.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sony jest właśnie drogie, ale podoba mi się ich design. No raczej te 16" to minimum, choć 15,6 też zaakceptuję. Ale lepszy ciut większy, z tym, że już 18,4 to za duży Co do obsługi klienta Lenovo, to średnio mnie to obchodzi, bo i tak w sklepie firmowym nie kupię - myślę raczej o ratach w EURO RTV i AGD. Jeszcze odpowiedz mi coś w kwestii kart graf.? Geforce czy Radeon? |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
laptop oczywiście używany, ALE - jedynie półroczny, w stanie idealnym i jeszcze z półtora roczną gwarancją. to chyba dobry byznes, nie? ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak ma gwarancję to starguje jeszcze ze stówkę albo dwie i bierz.
Ta cena też zła nie jest. Żeby tylko jakiś zalany nie był i żebyś na minę nie trafił.Tylko to jest kawał grata te 17" weź to pod uwagę. !!IRIVER!! Ja ci polecę Toshibe. Robią porządne lapki, gwarancja spoko. Z Sony ponoć jakieś niefajne praktyki gwarancyjne stosuje. HP za taką cenę odpuść. Możesz wybierać w Toshibie IBM Sony to nie zajmuj sobie nimi głowy. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
![]() więc myślę, że powinno być ok. a jakby co, to gwarancja jest. wiem, że 17" to trochę jest, ale przynajmniej większy komfort podczas oglądania/grania będzie, a akurat wymiarów nie ma chyba takich złych, bo to jest 42x30cm. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozważam te modele: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...1fq-w7hp.bhtml http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...15w-w7hp.bhtml http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...1gz-w7hp.bhtml tu jest ich porównanie i powiem szczerze dalej jestem w kropce, która najlepsza? Ta A660 ma trochę za mało RAMu, nie ma problemu ze zwiększeniem tego w laptopach? No i czy gdyby trzeba było, to czy to drogi interes? ![]() http://www.euro.com.pl/porownanie.bh...4&p3=214035252 Ciekawa jest też P500, ale jakoś 18,4 cala to straszny kloc
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 18.08.2010 o godz. 11:20.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|