The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 22:42
Radziłbym Ci samemu coś złożyć, niż kupować takie 'coś' na allegro.
Jeżeli sam nie jesteś w stanie nic skomponować to możesz kogoś z forum poprosić o pomoc.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2010, 23:04
Nie!,Nie! i jeszcze raz Nie! gotowce z allegro to większość szmelc w tym wypadku zasilacz jakiś no-name,słaba grafa i mobo.Powiedz do ilu to ci coś złoże,jeżeli ma być do 2 tys. to już radze dołożyć z 500-1000 sama buda z "bebechami" teraz to 2 tys.Jeżeli komp ma być do grania oczywiście.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2010, 15:48
mógłby mi ktos krok po kropku opisać jak usunac i zainstalowac na nowo Windowsa Viste?
Juz sobie zgrałem Viste na DVD ale nie wiem co robić dalej.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.08.2010, 16:04
Wsadz ja do napedu dvd, odpal kompa ponownie(stacjonarke), jak sie pojawi ze dowolny klawisz spowoduje rozruch dysku cd rom spacja i jazda.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2010, 16:17
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Wsadz ja do napedu dvd, odpal kompa ponownie(stacjonarke), jak sie pojawi ze dowolny klawisz spowoduje rozruch dysku cd rom spacja i jazda.
Tylko najpierw w biosie musisz ustawić bootowanie z napedu DVD bo w przeciwnym razie po włożeniu płytki nic się nie stanie
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2010, 19:51
ok ,dziekowka chłopaki.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2010, 16:36
Dwa pytania mam:

1. Jakiś netbook w cenie ok. 1000 zł może ktoś polecić? Da się coś w miarę porządnego kupić za te pieniądze?

2. Ile mogę się spodziewać pieniędzy za komputer o takich parametrach:
Rodzaj procesora - AMD Athlon 64 X2 4400+
Prędkość procesora - 2,3 GHz
Pojemność dysku twardego - 250 GB
Wielkość zainstalowanej pamięci RAM - 1024 MB
Chipset karty graficznej - ATI Radeon XPRESS 1150
Karta dzwiękowa - Realtek ALC861

Z góry dzięki

crazykaro właśnie mnie interesuje taki 10 calowy. Tylko chodzi mi o to, czy na takim czymś za takie pieniądze dam rady coś innego robić niż przeglądać neta itp.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 03.08.2010 o godz. 17:11.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
ReymontBoy
Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2010, 16:43
Witam,czy nowy laptop DELL VOSTRO 1015 jest godny uwagi i w jakiej ceny mogę się spodziewać?Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 03.08.2010, 17:03
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Dwa pytania mam:

1. Jakiś netbook w cenie ok. 1000 zł może ktoś polecić? Da się coś w miarę porządnego kupić za te pieniądze?

2. Ile mogę się spodziewać pieniędzy za komputer o takich parametrach:
Rodzaj procesora - AMD Athlon 64 X2 4400+
Prędkość procesora - 2,3 GHz
Pojemność dysku twardego - 250 GB
Wielkość zainstalowanej pamięci RAM - 1024 MB
Chipset karty graficznej - ATI Radeon XPRESS 1150
Karta dzwiękowa - Realtek ALC861

Z góry dzięki
Co do notebooka to raczej nie kupisz nic sensownego. Za taką cene dostępne są tylko takie małe 10" np Asus Eee. Możejsz zerknąć na allegro.

A starego kompa sprzedaj na części na allegro to możesz wyciągnąć tylko nie wiem dokadnie ile bo mało dokładnych informacji podałeś ale tak z 400 zł po sprzedniu wszystkich częsci może będzie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2010, 15:42
Trzeba mi ściągnąć mały pliczek tyle, że Polskiego proxy nie idzie, z tego co mi wiadomo to idzie z Amerykańskiego pomoże ktoś? jak coś to pw.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.08.2010, 12:09
Witam, poratuje mnie ktoś
Takie gówno mi wyskakuje przy starcie Win 7. (Ładuję się jak zawsze, tylko gdy ma już się pojawić "Zapraszamy")

Wczoraj uaktualniałem BIOS, przy pomocy MSI live Update (jakoś tak). Zainstalował się poprawnie (Raczej).
Wgrywałem nowe sterowniki dla karty graficznej.

Odpaliłem komputer po tych instalacjach ze 2 razy dla pewności,czy wszystko zainstalowało się OK.

Przy pomocy msconfig w zakładce uruchom, odznaczyłem program (coś ala deamon) , bo nie chciałem żeby się odpalał bez potrzeby.

I wieczorem włączam komputer i jebany blue screen mi się wyświetla.
(Tryb awaryjny otwiera się bez problemu)

Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 05.08.2010 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2010, 17:49
Do forumowych informatyków
Odłączyłem kompa z listwy na czas burzy.
Podłączyłem - odpaliłem - a tu wyświetlił się tylko pierwszy ekran (z Intel Pentium bodajże, na bank nie zaczął odpalać Windows XP), po czym czarny ekran i migający biały kursor...
Spróbowałem drugi, trzeci raz - to samo. W końcu przestał się w ogóle włączać.
Jest jeszcze jakiś ratunek w serwisie? Co to może być?

Dysk? Dane z grubsza mam pokopiowane, ale pewnych np zdjęc bedzie mi bardzo brakować. Jak to widzicie ? Jutro podbijam do serwisu BIT pewnie, póki co ratuje laptop.
Odpowiedz cytując
Kisis
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.08.2010, 17:59
spróbuj zresetować BIOS poprzez wyjęcie bateryjki z płyty głównej gdzieś na 15 minut.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 18:49
Poleci ktos tani serwis laptopow w Krakowie ?
Włączam dzis laptopa HP,diody sie swieca,a wyswietlacz nic,czasem wiatrak chodzi tylko..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 06.08.2010, 20:27
felipe napisał(a):Wyświetl post
Do forumowych informatyków
Odłączyłem kompa z listwy na czas burzy.
Podłączyłem - odpaliłem - a tu wyświetlił się tylko pierwszy ekran (z Intel Pentium bodajże, na bank nie zaczął odpalać Windows XP), po czym czarny ekran i migający biały kursor...
Spróbowałem drugi, trzeci raz - to samo. W końcu przestał się w ogóle włączać.
Jest jeszcze jakiś ratunek w serwisie? Co to może być?

Dysk? Dane z grubsza mam pokopiowane, ale pewnych np zdjęc bedzie mi bardzo brakować. Jak to widzicie ? Jutro podbijam do serwisu BIT pewnie, póki co ratuje laptop.
A nie uderzył gdzies blisko piorun? Bo może się zdarzyć że jesli piorun uderzył w twój budynek albo w pobliżu to komp też się może spalić mimo ze nie jest podłączony do sieci. Jeszcze jest możliwość że masz rozładowaną baterię BIOSU i po wyłączeniu zasilania wszystko się zresetowało i trzeba od nowa ustawiać BIOSA, żeby komp się poprawnie odpalił
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2010, 22:59
Czy przy 27 calowym monitorze karta graficzna ATI Radeon 5850 wystarczy mi na 2-3 lata normalnego użytkowania? Bo kupiłem monitor a zostałem przy starym kompie i że tak powiem, poszła dzisiaj z dymem ;d
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 06.08.2010, 23:27
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Czy przy 27 calowym monitorze karta graficzna ATI Radeon 5850 wystarczy mi na 2-3 lata normalnego użytkowania? Bo kupiłem monitor a zostałem przy starym kompie i że tak powiem, poszła dzisiaj z dymem ;d
Wiekość monitora nie ma znaczenia ważna jest rozdzielczość. Komputer możesz podpiąć i do 42" plazmy FullHD i będzie chodziła tak samo jak przy monitorze 22" FullHD. Karta fajna i bez problemu pociągnie wszystko. Tylko zobacz na zasilacz bo te nowe karty to takie małe pożeracze prądu
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2010, 09:58
Szukam darmowego programu do konwertowania z mp3 na wav. Wszystkie które napotykam w sieci sa wersjami płatnymi i w najlepszym razie wersja trialowa pozwala przerobic 80 % kawałka...

Prosze o pomoc.

Edit:
DominoForza i tarantulaw2 - dzięki wielkie!!!
Powód: podziekowania
Ostatnio edytowane przez Kaan : 12.08.2010 o godz. 10:22.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.08.2010, 10:02
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Szukam darmowego programu do konwertowania z mp3 na wav. Wszystkie które napotykam w sieci sa wersjami płatnymi i w najlepszym razie wersja trialowa pozwala przerobic 80 % kawałka...

Prosze o pomoc.
ten chyba da rade http://www.instalki.pl/programy/down.../Audacity.html
.....
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 10:15
Programem Super zrobisz to. On też jest do konwertowania filmów.

Najnowsza wersja -> K L I K
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 13.08.2010, 19:59
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Na max detalach będzie ciężko, zwłaszcza, że już teraz gry takie jak Mafia II i GTA IV wpierniczają dużo zasobów.
Ale na rozdziałkach 16xx/10xx i średnich detalach spokojnie przez kilka lat da radę
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 16.08.2010, 11:01
Cytat:
laptop ASUS o matrycy 17,3"

Procesor Intel® Core 2 duo
Producent procesora Intel®
Częstotliwość taktowania procesora 2,1 GHz
Pamięć RAM (MB) 4096mb
Maksymalna wielkość pamięci RAM 8 GB
Pojemność dysku 320 GB (HDD), prędkość obrotowa 5400 rpm
Maksymalna rozdzielczość matrycy 1600x900px WXGA+HD
Karta graficzna nVidia GeForce G220M, pamięć karty graficznej 1024 MB
Dźwięk System Intel High Definition Audio
Wbudowane głośniki stereo
Wbudowany mikrofon
Wbudowana kamera
Wbudowany napęd optyczny [odczyt] CD; DVD; DVD DL Wbudowany napęd optyczny [zapis] CD; DVD; DVD DL
Złącza zewnętrzne: Wejście zasilania (DC-in); D-SUB (wyjście VGA); HDMI; RJ45 (LAN); Słuchawki; Mikrofon Ilość portów USB 4 szt. Wbudowany czytnik pamięci MemoryStick; Secure Digital [SD]; MMC Komunikacja Komunikacja bezprzewodowa [WLAN] 802.11b; 802.11g; 802.11n
Urządzenia wskazujące Touchpad z funkcją Multi-touch
Pojemność baterii 4400 mAh Ilość ogniw baterii 6
co powiecie o takim notebooku?
biorąc pod uwagę samą jakość, a później jakość + cena (1500zł)
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 21:49
No właśnie podstawowe pytania, które mam i ja w zwiazku z powyższym wpisem Gucia
- które karty lepsze w lapku - GeForce GT330M, czy Radeon HD 5650/5850
- czy macie jakieś zdanie na temat lapków HP - pytam, gdyż mają niektóre parametry naprawdę niesamowite na tle reszty, często są droższe, ale czy cena = jakość w tym przypadku?
- czy warto mieć technologię Intel Turbo Boost i w skrócie - co to jest?

Jestem laikiem, kiedyś już pisałem, że czegoś szukam i nadal nie mogę znaleźć. Chodzi o laptopa multimedialnego, do gier ze średnimi wymogami jak na panujące obecnie standardy, dobra matryca, wygodny, lekki, mobilny. Cena do 3500 zł. A najlepiej i ciut taniej. Waham się między Asusem, Toshibą i Sony. Słyszę też dużo pochlebnych słów o Lenovo, ale boję się wejść w tę rzekę.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 17.08.2010, 22:25
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to kosztuje 1500 zł to bierz bo konfiguracja jak na taką cenę to bardzo dobra. Nie jest to przypadkiem używane?
Trochę duży więc do noszenia sie nie bardzo nadaje

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No właśnie podstawowe pytania, które mam i ja w zwiazku z powyższym wpisem Gucia
- które karty lepsze w lapku - GeForce GT330M, czy Radeon HD 5650/5850
- czy macie jakieś zdanie na temat lapków HP - pytam, gdyż mają niektóre parametry naprawdę niesamowite na tle reszty, często są droższe, ale czy cena = jakość w tym przypadku?
- czy warto mieć technologię Intel Turbo Boost i w skrócie - co to jest?

Jestem laikiem, kiedyś już pisałem, że czegoś szukam i nadal nie mogę znaleźć. Chodzi o laptopa multimedialnego, do gier ze średnimi wymogami jak na panujące obecnie standardy, dobra matryca, wygodny, lekki, mobilny. Cena do 3500 zł. A najlepiej i ciut taniej. Waham się między Asusem, Toshibą i Sony. Słyszę też dużo pochlebnych słów o Lenovo, ale boję się wejść w tę rzekę.
Co do HP to solidna firma i wiele tego widzę na uczelni więc raczej dobre.. A co do technologii TurboBoost to widzę ze sie zastanawiasz miedzy i3 i i5. Tak więc technologia ta pozwala przyspieszyszyć komputer wtedy kiedy tego potrzebuje. Przydatne głównie jak się gra w wymagające gry.

Sony droga firma ale lapki b. dobre (sam mam jeden), Toshiba i Asus mogą być, a co do Lenovo to podobno mają najlepszą obsługę klienta i serwis, są następcą IBM.

Aha a co do wymagań które masz do sowjego przyszłego laptopa to tak się nie da. Albo do gier i przkątna przynajmniej te 16" albo lekki i mobilny. Matryca zależy od modelu tak jak i klawaitura więc nie da się uogólnic
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.08.2010 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2010, 22:54
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Cenę masz dobrą. Jak za taką konfigurację to się opłaca. O ile to nowy komp to opłaca się bardzo nie wiem czy ma gwarancję ale nawet bez jest atrakcyjną propozycją.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.08.2010, 23:00
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Co do HP to solidna firma i wiele tego widzę na uczelni więc raczej dobre.. A co do technologii TurboBoost to widzę ze sie zastanawiasz miedzy i3 i i5. Tak więc technologia ta pozwala przyspieszyszyć komputer wtedy kiedy tego potrzebuje. Przydatne głównie jak się gra w wymagające gry.

Sony droga firma ale lapki b. dobre (sam mam jeden), Toshiba i Asus mogą być, a co do Lenovo to podobno mają najlepszą obsługę klienta i serwis, są następcą IBM.

Aha a co do wymagań które masz do sowjego przyszłego laptopa to tak się nie da. Albo do gier i przkątna przynajmniej te 16" albo lekki i mobilny. Matryca zależy od modelu tak jak i klawaitura więc nie da się uogólnic
No tak, tylko i3 lub i5, najlepiej i5.

Sony jest właśnie drogie, ale podoba mi się ich design. No raczej te 16" to minimum, choć 15,6 też zaakceptuję. Ale lepszy ciut większy, z tym, że już 18,4 to za duży

Co do obsługi klienta Lenovo, to średnio mnie to obchodzi, bo i tak w sklepie firmowym nie kupię - myślę raczej o ratach w EURO RTV i AGD.

Jeszcze odpowiedz mi coś w kwestii kart graf.? Geforce czy Radeon?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 17.08.2010, 23:32
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Cenę masz dobrą. Jak za taką konfigurację to się opłaca. O ile to nowy komp to opłaca się bardzo nie wiem czy ma gwarancję ale nawet bez jest atrakcyjną propozycją.
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to kosztuje 1500 zł to bierz bo konfiguracja jak na taką cenę to bardzo dobra. Nie jest to przypadkiem używane?
Trochę duży więc do noszenia sie nie bardzo nadaje
dobrze wyczailiście.
laptop oczywiście używany, ALE - jedynie półroczny, w stanie idealnym i jeszcze z półtora roczną gwarancją.
to chyba dobry byznes, nie?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2010, 23:57
Jak ma gwarancję to starguje jeszcze ze stówkę albo dwie i bierz. Ta cena też zła nie jest. Żeby tylko jakiś zalany nie był i żebyś na minę nie trafił.

Tylko to jest kawał grata te 17" weź to pod uwagę.

!!IRIVER!!

Ja ci polecę Toshibe. Robią porządne lapki, gwarancja spoko. Z Sony ponoć jakieś niefajne praktyki gwarancyjne stosuje. HP za taką cenę odpuść. Możesz wybierać w Toshibie IBM Sony to nie zajmuj sobie nimi głowy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 18.08.2010, 08:22
Jak ma gwarancję to starguje jeszcze ze stówkę albo dwie i bierz. Ta cena też zła nie jest. Żeby tylko jakiś zalany nie był i żebyś na minę nie trafił.

Tylko to jest kawał grata te 17" weź to pod uwagę.
to już jest stargowane o 2 stówy w zasadzie.
więc myślę, że powinno być ok. a jakby co, to gwarancja jest.
wiem, że 17" to trochę jest, ale przynajmniej większy komfort podczas oglądania/grania będzie, a akurat wymiarów nie ma chyba takich złych, bo to jest 42x30cm.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.08.2010, 11:16
!!IRIVER!!

Ja ci polecę Toshibe. Robią porządne lapki, gwarancja spoko. Z Sony ponoć jakieś niefajne praktyki gwarancyjne stosuje. HP za taką cenę odpuść. Możesz wybierać w Toshibie IBM Sony to nie zajmuj sobie nimi głowy.
No generalnie sercem najbliżej mi do Toshiby, bo dużo pozytywnych komentarzy słyszałem.
Rozważam te modele:
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...1fq-w7hp.bhtml
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...15w-w7hp.bhtml
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...1gz-w7hp.bhtml

tu jest ich porównanie i powiem szczerze dalej jestem w kropce, która najlepsza? Ta A660 ma trochę za mało RAMu, nie ma problemu ze zwiększeniem tego w laptopach? No i czy gdyby trzeba było, to czy to drogi interes?
http://www.euro.com.pl/porownanie.bh...4&p3=214035252

Ciekawa jest też P500, ale jakoś 18,4 cala to straszny kloc
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 18.08.2010 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów