The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 15:45
Petrescu ze swoim zespołem jest liderem 2. ligi rosyjskiej aktualnie, jest w trakcie sezonu i nigdzie się nie wybiera. Otrząśnijcie się.
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2010, 15:50
cytat z interii:

Cytat:
Kulawik jest bliski zdobycia licencji pro uprawniającej do prowadzenia zespołu w Ekstraklasie.
Problem może się sam rozwiązać, oby nie.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.08.2010, 15:53
Głodny, rozwścieczony, rządny krwi tłum dostał to, czego oczekiwał. Dymisji Kasperczaka.

Teraz zarząd powinien dokładnie przemyśleć wszystkie kandydatury, a na dodatek nie może słuchać głosu kibiców.

Jak dla mnie Simeone, to wcale nie będzie dobry trener. Nie wszyscy zawodnicy bawiący się po zakończeniu kariery w trenerkę wychodzą na tym dobrze. Nie wszystkim udaje się wybić tak jak Petrescu czy Guardioli.

Owszem trener z zagranicy jak najbardziej, ale to wszystko z rozwagą. Nie możemy wziąć słabej cioty, ale dobrze też wiemy, że na trenerów z wyższej czy też chociażby średniej europejskiej półki nas nie stać.
No chyba, że Pan Cupiał sięgnie głębiej do swojej kieszeni, w co nie uwierzę, bo na pewno będzie chciał utrzymać jakąś równowagę, stabilizację płacową...

Mimo wszystko jestem ogromnie ciekawy, kto zostanie nowym szkoleniowcem naszej Wisełki...
Ostatnio edytowane przez DeadOrAlive : 06.08.2010 o godz. 15:55.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 06.08.2010, 15:55
Odejscie Kasperczaka w niczym i tak nie pomoze! Zeby zmobilizowac naszych kopaczy do lepszego grania trzeba im pojechac po pensjach.Przyjdzie nowy trener i jestem pewien ze bedzie to samo bagno co teraz.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ej, co tu tak dużo panów z Warszawy?Nie żebym się smucił, bo bardzo lubię jak jest delikatna nuta napinki, a nie miodne cukierkowate gadanie, ale przecież tego typu rozmowy prowadzi się w innym dziale a w temacie o tym kto będzie naszym nowym treineiro

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

ją nam nadzieje, że jeśli już wciągnięmy w to bagno trenera z zagranicy to nikt nie będzie wymagał od niego niemożliwego. Mam tu na myśli znalezienie wspólnego języka ze starą gwardią zmanierowanych leni i zachęcanie ich by nagle stali się profesjonalistami. Bądźmy poważni. Trzeba pozwolić mu by zrobił czystkę i dobrał sobie piłkarzy wedle uznania jak zrobił dan w unirei. Wypieprzyć słabe ogniwa !
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2010, 15:59
DeadOrAlive, poczytaj sobie troche o Simeone. Moze troche wiedzy nabierzesz w tym temacie bo ci jej widac brak.

tofik. Wszystko wskazuje na to ze mielibysmy sytuacje jak z czasow Petrescu, calkowicie nowy sztab szkoleniowy zwiazany z glownym trenerem.

I odnosnie tych ostatnich dwoch zdan, o to sie akurat nie martw.
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 16:02
No właśnie, mam nadzieje, że w związku z zatrudnieniem na przykład Diego Simeone, pozwoli mu się wziąć ze sobą współpracowników, bo to chyba w dzisiejszych czasach podstawa dobrej pracy trenera w danym klubie.

White Star86 napisał(a):Wyświetl post
Widzę że jest tu wielu zwolenników powrotu Dana Petrescu. Niestety są to tylko pobożne życzenia. Moim zdaniem (zaraz spadnie na mnie krytyka) nowym trenerem Wisły mógłby zostać Otto Rehhagel. Z tego co wiem to nie przedłużył kontraktu z Grecją.
Znowu dziadziuś? Moim zdaniem tu potrzeba młodej, świeżej krwi. Simeone w moim odczuciu wydaje się być idealnym kandydatem.
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2010, 16:02
Widzę że jest tu wielu zwolenników powrotu Dana Petrescu. Niestety są to tylko pobożne życzenia. Moim zdaniem (zaraz spadnie na mnie krytyka) nowym trenerem Wisły mógłby zostać Otto Rehhagel. Z tego co wiem to nie przedłużył kontraktu z Grecją.
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2010, 16:03
z dwójki Simeone-Larsson dla mnie Diego bo jakieś sukcesy osiągał i można powiedzieć że to będzie dobry ruch działaczy ale jeśli mogę dobrać sobie innego to Piotrek Nowak też byłby rewelacyjną opcją
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.08.2010, 16:03
Zagraniczny trener, który otrzyma wystarczająco dużo czasu, by zbudować drużynę według własnego pomysłu. Kilka razy czytałem już w różnych wypowiedziach, że zimą czeka nas zupełna przebudowa, dlatego tylko takie rozwiązanie wydaje mi się sensowne.

Gdyby to był Larsson, to spełniłoby się (jakkolwiek absurdalnie to brzmi) moje marzenie z dzieciństwa, by oglądać go na żywo. Jednak do jego kandydatury jestem nastawiony nieco sceptycznie. Nie wiem czy umiałby pojechać z naszymi gwiazdorami, no chyba, że niepasujące puzzle zostałyby usunięte z Wiślackiej Układanki.

O Simeone nie wiem zbyt dużo, ale z tego co czytam - jest to ciekawsza kandydatura niż Henki. Ma naprawdę wielkie doświadczenie. Tylko czy Polska rzeczywiście otworzy mu wrota Europy?
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2010, 16:04
White star86 Moze od razu selekcjonera Korei polnocnej na RPA 2010? Tez nie przedluzyli mu kontraktu...

I zeslali do kopalni...

DeadOrAlive 2: Uwazasz ze Simeone nie bedzie mial wyjebane na ich humorki? Jesli beda miec humorki beda grac inni ci ktorza chcca trenowac i sie rozwijac pilkarsko. Simeone w pracy szkoleniowej dal sie poznac jako ten ktory stawia na ciezka prace.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 06.08.2010 o godz. 16:07.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.08.2010, 16:04
koyoot napisał(a):Wyświetl post
DeadOrAlive, poczytaj sobie troche o Simeone. Moze troche wiedzy nabierzesz w tym temacie bo ci jej widac brak.

tofik. Wszystko wskazuje na to ze mielibysmy sytuacje jak z czasow Petrescu, calkowicie nowy sztab szkoleniowy zwiazany z glownym trenerem.

I odnosnie tych ostatnich dwoch zdan, o to sie akurat nie martw.

Fakt, trochę się wypuściłem z swoją wypowiedzią. Przepraszam

Mimo wszystko musi to być człowiek, który ma wyj**ane na humorki gwiazdek.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.08.2010, 16:06
no dobra jak tak wszyscy marzą to ja też - Gianni Zola . jako trener na dorobku ; nie poszlo mu w West Ham'ie no ,ale przecież my ni gramy w Premier League a w Ekstraklasie
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.08.2010, 16:09
tofik napisał(a):Wyświetl post
ją nam nadzieje, że jeśli już wciągnięmy w to bagno trenera z zagranicy to nikt nie będzie wymagał od niego niemożliwego. Mam tu na myśli znalezienie wspólnego języka ze starą gwardią zmanierowanych leni i zachęcanie ich by nagle stali się profesjonalistami. Bądźmy poważni. Trzeba pozwolić mu by zrobił czystkę i dobrał sobie piłkarzy wedle uznania jak zrobił dan w unirei. Wypieprzyć słabe ogniwa !
Święte słowa. tyle, że u nas jest to niemożliwe, bo Cupiał chce sukces natychmiast. Jeśli nowy trener nie dostanie czasu przynajmniej 2-3 lat na zbudowanie od podstaw drużyny o faktyczne wzmocnienia, a nie uzupełnienia to szkoda marnować mu czas. "Niech dadzą wtedy posadę Kulawikowi i niech spuści nas do I ligi." Teraz na poważnie to gdybym ja był właścicielem Wisły drużyna byłaby na dywaniku u mnie, a przed nimi 2 umowy [ 1 zgadzają na 50% obniżke zarobków i 2 jeśli nie godzą się na 1 dostają kase z góry za 6 miechów i do widzenia] jeśli to by nie pomogło zawsze można ich zawiesić w prawach zawodnika za działalność na szkodę klubu. Gdyby tak Łobodziński, Sobolewski, Kowalski, Diaz, Piotr Brożek, Boguski zesłać do ME na pół roku, a jeśli to nie pomoże to zawiesić w prawach zawodnika do końca kontraktu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2010, 16:11
Kasperczak sam się do dymisji nie podał, chcieli by wyszedł z tego wszystkiego z klasą. Ale moim zdaniem zarząd podjął najgorszą z możliwych decyzji. Wywalić trenera, który przygotowywał drużynę do ligi? Czy my chcemy popaść w marazm? Z Kulawikiem daleko nie zajedziemy. Pewnie znowu będzie jakiś trener polski, wolny, napewno nie Probierz.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2010, 16:12
To trzeba być baranem, by sądzić, że Dan opuści druzynę, ktora awansuje do I ligi Rosyjskiej, w której dostaje nota bene 3 mln euro za sezon.

Wy ludzie myslicie racjonalnie ?
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 16:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak sam się do dymisji nie podał, chcieli by wyszedł z tego wszystkiego z klasą. Ale moim zdaniem zarząd podjął najgorszą z możliwych decyzji. Wywalić trenera, który przygotowywał drużynę do ligi? Czy my chcemy popaść w marazm? Z Kulawikiem daleko nie zajedziemy. Pewnie znowu będzie jakiś trener polski, wolny, napewno nie Probierz.
Hmm, jesteś tego pewny? To znaczy w jakiś sposób na pewno ją przygotował, ale kluczowe pytanie brzmi czy zrobił to dobrze. Moim zdaniem nie, a mecze z Azerami doskonale to pokazały.
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2010, 16:15
racjonalizm na tym forum dawno umarł śmiercią naturalną...

żyjemy iluzjami..
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2010, 16:16
Nasi tradycyjnie - najpierw działają, a potem myślą i skazują zespół na kilka tygodni bezkrólewia.
Skoro po przegranym mistrzostwie było wiadomo, że pozycja Heńka jest słaba to już tydzień temu trzeba było sondować potencjalnych kandydatów, sprawdzać czy są dostępni i wstępnie negocjować.

Moment! O czym ja mówię? Tak działają profesjonalne kluby, a nie Wisła. My nawet środkowego obrońcy nie potrafimy sprowadzić.
bonawentura
Senior Member

Stary 06.08.2010, 16:18
ChG napisał(a):Wyświetl post
Hmm, jesteś tego pewny? To znaczy w jakiś sposób na pewno ją przygotował, ale kluczowe pytanie brzmi czy zrobił to dobrze. Moim zdaniem nie, a mecze z Azerami doskonale to pokazały.
Na polską ligę i tak by to starczyło, a ponadto gdyby jednak nie, gdybyśmy zajmowali powiedzmy 5-6. miejsce w lidze, to wtedy możnaby po połowie sezonu zwolnić Kasperczaka, ale nie teraz. Ale najgorsze jest to, że za Kasperczaka nie mamy nikogo, kto mógłby go godnie zastąpić. Ja czekam do poniedziałku, jak w poniedziałek nie zostanie przedstawiony nowy trener Wisły to uznam zwolnienie Kasperczaka za kolejny wybryk Cupiała.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 16:19
Rozumiem, że ten temat ma luźny charakter i rozmawiamy sobie o plotkach.

Zacznijmy może od Larssona. Od dwóch lat trenuje Landskrone, klub grający w szwedzkiej drugiej lidze. Nic specjalnego tutaj nie osiągnał, jego druzyna zajęła w sezonach 2008/09 i 2009/10 odpowiednio miejsca 8 i 5. Słowem, przeciętność.

Ciekawiej wygląda dotychczasowe CV Simeone. Udany początek pracy w Racingu, niestety bardzo krotki, bo zaledwie półroczny. Potem przyszedł okres pracy w Estudiantes, ukoronowany mistrzostwem Argentyny. Nirstety i tutaj nie zagrzał długo miejsca, bo z biegiem czasu jego drużyna zaczęła grać coraz gorzej co doprowadziło do jego zwolnienia. Kolejnym etaptem w karierze trenerskiej Simeone był River. Koleny raz powtarza się schemat- udany początek pracy i następujący po nim regres.

Kto ostatecznie będzie trenerem Wisły nie wiem. Mam jednak nadzieje, że żaden z tej dwójki.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.08.2010, 16:20
jova napisał(a):Wyświetl post
Nasi tradycyjnie - najpierw działają, a potem myślą i skazują zespół na kilka tygodni bezkrólewia.
Skoro po przegranym mistrzostwie było wiadomo, że pozycja Heńka jest słaba to już tydzień temu trzeba było sondować potencjalnych kandydatów, sprawdzać czy są dostępni i wstępnie negocjować.

Moment! O czym ja mówię? Tak działają profesjonalne kluby, a nie Wisła. My nawet środkowego obrońcy nie potrafimy sprowadzić.
skąd wiesz czy tego nie robili?
bonawentura
Senior Member

Stary 06.08.2010, 16:21
Proud napisał(a):Wyświetl post
skąd wiesz czy tego nie robili?
To jak to robili, to znaczy, że w poniedziałek zostanie przedstawiony nowy trener, jak nie, to sam sobie odpowiesz.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2010, 16:21
Diego Simeone to wielki piłkarz z gigantycznym doświadczeniem. Grał w najmocniejszych ligach świata z wieloma sukcesami. Jak teraz przejrzałem info o nim to miał w Argentynie też spore sukcesy trenerskie i trenował poważne drużyny. Dodatkowy atut że będzie znał rynek południowo amerykański. Jednak wątpliwości może budzić to, że nigdy nie trenował drużyny Europejskiej. Z pewnością jest to ciekawa kandydatura, jeśli wogóle realna. Tylko niech dobierze swój sztab i niech popracuje minimum dwa lata niezależnie od wyników. Jeśłi chodzi o Larssona to jednak jest to gigant niewiadoma. Gość prowadził w życiu jeden słabiutki klub i to wszystko. Raczej byłby to krok rozpaczy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 06.08.2010 o godz. 16:24.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 16:25
Baala a nie martwi Cię to, że Simeone w ciągu 4 lat kariery trenerskiej zdążył już zaliczyć 4 (sic!) kluby?
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2010, 16:26
My tu pierdu pierdu pierdu a prawda jest niestety bolesna trener pewnie zostanie Kulawik albo Janas ewentualnie jakiś koleś który nie poradziłby sobie w 3 lidze słowackiej a my już po pierwszej rundzie stracimy szanse na mistrza! Taka jest niestety prawda no chyba że nasza buraczana liga czymś mnie zaszkodzi i poziom będzie tak niski jak ligi luksemburgu no to wtedy mamy szanse...
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.08.2010, 16:26
Szczerze to w myśl zasady lud żądał krwi dostał w tym wypadku głowę trenera na tacy - za hańbiący wynik w europejskich pucharach w pierwszym rzędzie odpowiedzialni są: Cupiał i Basałaj i reszta starczej gromadki... trener w dniu rozpoczęcia przygotowań miał do dyspozycji 12 zawodników, w międzyczasie zostało sprzedanych 2 etatowych obrońców stanowiących nie tylko o sile obrony ale i całego zespołu, cały czas nie rozliczono zawodników za swoją beznadziejną postawę w ubiegłym sezonie i wcześniejszym (Łobodziński, Jirsak etc.. - co oni jeszcze w Wiśle robią)...,brak realnych wzmocnień, nie będę znęcał się już w jakim momencie te transfery zostały przeprowadzone, brak odpowiednich sparingpartnerów w czasie obozu przygotowawczego, wypaleni zawodnicy bez ambicji i umiejętności, którzy na każdym kroku tego stanu rzeczy dowodzą...

Każdy kto przyjdzie do Wisły musi wiedzieć w jakie bagno się pakuje w tym momencie...
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 16:27
Simeone, Larsson...To dwie duże trenerskie niewiadome. Wisła potrzebuje wreszcie niekwestionowanego fachowca na tym stanowisku, kogoś, kto już wiele razy udowodnił, że trenować naprawdę potrafi i ma jakieś sukcesy. Lepiej wydać więcej i mieć w końcu jakość, o którą chodzi, niż wydać mniej i znów mocno się pomylić.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 16:27
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś proponował, ale

Don Petrescu!
A ile milionów Euro możemy przeznaczyć na wyciągnięcie go z Rosji?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów