|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Petrescu ze swoim zespołem jest liderem 2. ligi rosyjskiej aktualnie, jest w trakcie sezonu i nigdzie się nie wybiera. Otrząśnijcie się.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
cytat z interii:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Głodny, rozwścieczony, rządny krwi tłum dostał to, czego oczekiwał. Dymisji Kasperczaka.
Teraz zarząd powinien dokładnie przemyśleć wszystkie kandydatury, a na dodatek nie może słuchać głosu kibiców. Jak dla mnie Simeone, to wcale nie będzie dobry trener. Nie wszyscy zawodnicy bawiący się po zakończeniu kariery w trenerkę wychodzą na tym dobrze. Nie wszystkim udaje się wybić tak jak Petrescu czy Guardioli. Owszem trener z zagranicy jak najbardziej, ale to wszystko z rozwagą. Nie możemy wziąć słabej cioty, ale dobrze też wiemy, że na trenerów z wyższej czy też chociażby średniej europejskiej półki nas nie stać. No chyba, że Pan Cupiał sięgnie głębiej do swojej kieszeni, w co nie uwierzę, bo na pewno będzie chciał utrzymać jakąś równowagę, stabilizację płacową... Mimo wszystko jestem ogromnie ciekawy, kto zostanie nowym szkoleniowcem naszej Wisełki...
Ostatnio edytowane przez DeadOrAlive : 06.08.2010 o godz. 15:55.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Odejscie Kasperczaka w niczym i tak nie pomoze! Zeby zmobilizowac naszych kopaczy do lepszego grania trzeba im pojechac po pensjach.Przyjdzie nowy trener i jestem pewien ze bedzie to samo bagno co teraz.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ej, co tu tak dużo panów z Warszawy?Nie żebym się smucił, bo bardzo lubię jak jest delikatna nuta napinki, a nie miodne cukierkowate gadanie, ale przecież tego typu rozmowy prowadzi się w innym dziale a w temacie o tym kto będzie naszym nowym treineiro
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ją nam nadzieje, że jeśli już wciągnięmy w to bagno trenera z zagranicy to nikt nie będzie wymagał od niego niemożliwego. Mam tu na myśli znalezienie wspólnego języka ze starą gwardią zmanierowanych leni i zachęcanie ich by nagle stali się profesjonalistami. Bądźmy poważni. Trzeba pozwolić mu by zrobił czystkę i dobrał sobie piłkarzy wedle uznania jak zrobił dan w unirei. Wypieprzyć słabe ogniwa !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
DeadOrAlive, poczytaj sobie troche o Simeone. Moze troche wiedzy nabierzesz w tym temacie bo ci jej widac brak.
tofik. Wszystko wskazuje na to ze mielibysmy sytuacje jak z czasow Petrescu, calkowicie nowy sztab szkoleniowy zwiazany z glownym trenerem. I odnosnie tych ostatnich dwoch zdan, o to sie akurat nie martw . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No właśnie, mam nadzieje, że w związku z zatrudnieniem na przykład Diego Simeone, pozwoli mu się wziąć ze sobą współpracowników, bo to chyba w dzisiejszych czasach podstawa dobrej pracy trenera w danym klubie.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Widzę że jest tu wielu zwolenników powrotu Dana Petrescu. Niestety są to tylko pobożne życzenia. Moim zdaniem (zaraz spadnie na mnie krytyka) nowym trenerem Wisły mógłby zostać Otto Rehhagel. Z tego co wiem to nie przedłużył kontraktu z Grecją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
z dwójki Simeone-Larsson dla mnie Diego bo jakieś sukcesy osiągał i można powiedzieć że to będzie dobry ruch działaczy ale jeśli mogę dobrać sobie innego to Piotrek Nowak też byłby rewelacyjną opcją
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zagraniczny trener, który otrzyma wystarczająco dużo czasu, by zbudować drużynę według własnego pomysłu. Kilka razy czytałem już w różnych wypowiedziach, że zimą czeka nas zupełna przebudowa, dlatego tylko takie rozwiązanie wydaje mi się sensowne.
Gdyby to był Larsson, to spełniłoby się (jakkolwiek absurdalnie to brzmi) moje marzenie z dzieciństwa, by oglądać go na żywo. Jednak do jego kandydatury jestem nastawiony nieco sceptycznie. Nie wiem czy umiałby pojechać z naszymi gwiazdorami, no chyba, że niepasujące puzzle zostałyby usunięte z Wiślackiej Układanki. O Simeone nie wiem zbyt dużo, ale z tego co czytam - jest to ciekawsza kandydatura niż Henki. Ma naprawdę wielkie doświadczenie. Tylko czy Polska rzeczywiście otworzy mu wrota Europy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
White star86 Moze od razu selekcjonera Korei polnocnej na RPA 2010? Tez nie przedluzyli mu kontraktu...
I zeslali do kopalni... DeadOrAlive 2: Uwazasz ze Simeone nie bedzie mial wyjebane na ich humorki? Jesli beda miec humorki beda grac inni ci ktorza chcca trenowac i sie rozwijac pilkarsko. Simeone w pracy szkoleniowej dal sie poznac jako ten ktory stawia na ciezka prace.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 06.08.2010 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Fakt, trochę się wypuściłem z swoją wypowiedzią. Przepraszam Mimo wszystko musi to być człowiek, który ma wyj**ane na humorki gwiazdek. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
no dobra jak tak wszyscy marzą to ja też - Gianni Zola . jako trener na dorobku ; nie poszlo mu w West Ham'ie no ,ale przecież my ni gramy w Premier League a w Ekstraklasie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kasperczak sam się do dymisji nie podał, chcieli by wyszedł z tego wszystkiego z klasą. Ale moim zdaniem zarząd podjął najgorszą z możliwych decyzji. Wywalić trenera, który przygotowywał drużynę do ligi? Czy my chcemy popaść w marazm? Z Kulawikiem daleko nie zajedziemy. Pewnie znowu będzie jakiś trener polski, wolny, napewno nie Probierz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To trzeba być baranem, by sądzić, że Dan opuści druzynę, ktora awansuje do I ligi Rosyjskiej, w której dostaje nota bene 3 mln euro za sezon.
Wy ludzie myslicie racjonalnie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
racjonalizm na tym forum dawno umarł śmiercią naturalną...
żyjemy iluzjami.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nasi tradycyjnie - najpierw działają, a potem myślą i skazują zespół na kilka tygodni bezkrólewia.
Skoro po przegranym mistrzostwie było wiadomo, że pozycja Heńka jest słaba to już tydzień temu trzeba było sondować potencjalnych kandydatów, sprawdzać czy są dostępni i wstępnie negocjować. Moment! O czym ja mówię? Tak działają profesjonalne kluby, a nie Wisła. My nawet środkowego obrońcy nie potrafimy sprowadzić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na polską ligę i tak by to starczyło, a ponadto gdyby jednak nie, gdybyśmy zajmowali powiedzmy 5-6. miejsce w lidze, to wtedy możnaby po połowie sezonu zwolnić Kasperczaka, ale nie teraz. Ale najgorsze jest to, że za Kasperczaka nie mamy nikogo, kto mógłby go godnie zastąpić. Ja czekam do poniedziałku, jak w poniedziałek nie zostanie przedstawiony nowy trener Wisły to uznam zwolnienie Kasperczaka za kolejny wybryk Cupiała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Rozumiem, że ten temat ma luźny charakter i rozmawiamy sobie o plotkach.
Zacznijmy może od Larssona. Od dwóch lat trenuje Landskrone, klub grający w szwedzkiej drugiej lidze. Nic specjalnego tutaj nie osiągnał, jego druzyna zajęła w sezonach 2008/09 i 2009/10 odpowiednio miejsca 8 i 5. Słowem, przeciętność. Ciekawiej wygląda dotychczasowe CV Simeone. Udany początek pracy w Racingu, niestety bardzo krotki, bo zaledwie półroczny. Potem przyszedł okres pracy w Estudiantes, ukoronowany mistrzostwem Argentyny. Nirstety i tutaj nie zagrzał długo miejsca, bo z biegiem czasu jego drużyna zaczęła grać coraz gorzej co doprowadziło do jego zwolnienia. Kolejnym etaptem w karierze trenerskiej Simeone był River. Koleny raz powtarza się schemat- udany początek pracy i następujący po nim regres. Kto ostatecznie będzie trenerem Wisły nie wiem. Mam jednak nadzieje, że żaden z tej dwójki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Diego Simeone to wielki piłkarz z gigantycznym doświadczeniem. Grał w najmocniejszych ligach świata z wieloma sukcesami. Jak teraz przejrzałem info o nim to miał w Argentynie też spore sukcesy trenerskie i trenował poważne drużyny. Dodatkowy atut że będzie znał rynek południowo amerykański. Jednak wątpliwości może budzić to, że nigdy nie trenował drużyny Europejskiej. Z pewnością jest to ciekawa kandydatura, jeśli wogóle realna. Tylko niech dobierze swój sztab i niech popracuje minimum dwa lata niezależnie od wyników. Jeśłi chodzi o Larssona to jednak jest to gigant niewiadoma. Gość prowadził w życiu jeden słabiutki klub i to wszystko. Raczej byłby to krok rozpaczy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 06.08.2010 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Baala a nie martwi Cię to, że Simeone w ciągu 4 lat kariery trenerskiej zdążył już zaliczyć 4 (sic!) kluby?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
My tu pierdu pierdu pierdu a prawda jest niestety bolesna trener pewnie zostanie Kulawik albo Janas ewentualnie jakiś koleś który nie poradziłby sobie w 3 lidze słowackiej a my już po pierwszej rundzie stracimy szanse na mistrza! Taka jest niestety prawda no chyba że nasza buraczana liga czymś mnie zaszkodzi i poziom będzie tak niski jak ligi luksemburgu no to wtedy mamy szanse...
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Szczerze to w myśl zasady lud żądał krwi dostał w tym wypadku głowę trenera na tacy - za hańbiący wynik w europejskich pucharach w pierwszym rzędzie odpowiedzialni są: Cupiał i Basałaj i reszta starczej gromadki... trener w dniu rozpoczęcia przygotowań miał do dyspozycji 12 zawodników, w międzyczasie zostało sprzedanych 2 etatowych obrońców stanowiących nie tylko o sile obrony ale i całego zespołu, cały czas nie rozliczono zawodników za swoją beznadziejną postawę w ubiegłym sezonie i wcześniejszym (Łobodziński, Jirsak etc.. - co oni jeszcze w Wiśle robią)...,brak realnych wzmocnień, nie będę znęcał się już w jakim momencie te transfery zostały przeprowadzone, brak odpowiednich sparingpartnerów w czasie obozu przygotowawczego, wypaleni zawodnicy bez ambicji i umiejętności, którzy na każdym kroku tego stanu rzeczy dowodzą...
Każdy kto przyjdzie do Wisły musi wiedzieć w jakie bagno się pakuje w tym momencie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Simeone, Larsson...To dwie duże trenerskie niewiadome. Wisła potrzebuje wreszcie niekwestionowanego fachowca na tym stanowisku, kogoś, kto już wiele razy udowodnił, że trenować naprawdę potrafi i ma jakieś sukcesy. Lepiej wydać więcej i mieć w końcu jakość, o którą chodzi, niż wydać mniej i znów mocno się pomylić.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|