The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 00:39
Toż to piszesz w tym samym tonie co ja.

Co do Twojego zarzutu odnośnie Cikosa to:
nie uważam go za idiote. Wręcz przeciwnie. Niemniej niestety to nowa twarz w Wiśle. Tym bardziej widać że nawet nowi widzą że jest tragicznie skoro przyznają że jest żwir w ekipie.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.08.2010, 12:40
Forza napisał(a):Wyświetl post
Toż to piszesz w tym samym tonie co ja.

Co do Twojego zarzutu odnośnie Cikosa to:
nie uważam go za idiote. Wręcz przeciwnie. Niemniej niestety to nowa twarz w Wiśle. Tym bardziej widać że nawet nowi widzą że jest tragicznie skoro przyznają że jest żwir w ekipie.
No niestety widać, że po odejściu Głowackiego władze w Wiśle przejęły Brożki być może razem z Małeckim i Sobolewskim. W nowych jest potencjał, ale kiedy Pajliciowi, Bunozie, Cikosowi odechciewa się grać kiedy widzi "zaangażowanie" wkładane przez reszte drużyny. Sprzedać teraz Diaza jeśli faktycznie jest na niego kupiec [ od biedy Brożek do zimy może tam grać ]. Może być też opcja, że to nie Kulawik ustala skład, a ta pożal się boże rada drużyny. Obawiam się, że jak przyjdzie nowy trener to wpierw będzie musiał rozluźnić atmosfere w szatni, aby później myśleć o wynikach.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2010, 13:45
Czytalem na innym forum posty Zbymaka i zbierajac to do kupy to w 3 na 100% jest Simeone, ale jego przyjscie niestety sie oddala.. Ostatnie tropy prowadza do Niemiec.. No i czesto pada nazwisko - Labbadia.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2010, 15:26
nesta napisał(a):Wyświetl post
No i czesto pada nazwisko - Labbadia.
ale Labadia to chyba podobny poziom finansowy co Jimenez.500 tyś € jak nie lepiej plus jego sztab szkoleniowy.Takie warunki chciał też Scheafer miec ale to było za dużo dla Bogusia.Za mniej niż pół miliona to można takiego Bakero zagranicznego sprowadzic najwyżej co trenował drużyne w kilku meczach a nie kogoś co kilka lat przepracował w silnej lidze.Drugi Petrescu sie szybko nie trafi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.08.2010 o godz. 15:58.
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.08.2010, 16:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale Labadia to chyba podobny poziom finansowy co Jimenez.500 tyś € jak nie lepiej plus jego sztab szkoleniowy.Takie warunki chciał też Scheafer miec ale to było za dużo dla Bogusia.Za mniej niż pół miliona to można takiego Bakero zagranicznego sprowadzic najwyżej co trenował drużyne w kilku meczach a nie kogoś co kilka lat przepracował w silnej lidze.Drugi Petrescu sie szybko nie trafi.

Sam Scheafer chciał 300 tyś plus 100 tyś na sztab szkoleniowy, więc stwierdzono że wezmą Skorże, bo Maciek chciał 100 tyś.
AYALA
Senior Member

Stary 20.08.2010, 17:50
master777 napisał(a):Wyświetl post
Sam Scheafer chciał 300 tyś plus 100 tyś na sztab szkoleniowy, więc stwierdzono że wezmą Skorże, bo Maciek chciał 100 tyś.
Schafer chciał od Wisły 500 tyś € za sezon i do tego swój sztab szkoleniowy.Niemiec nawet troche zszedl z wymagań do 480 tyś € za sezon ale to i tak za dużo jak na nas niestety.
http://www.etypy.net/news,704,wisla-...cil-prace.html

http://www.weszlo.com/news/4664
Za 300 tyś rocznie to mógłby taki Okuka przyjśc chociaż już nie teraz bo pracuje w Kavali albo taki trener co dopiero zaczyna swoją przygode.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.08.2010 o godz. 17:58.
pawelo84
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:00
Ale my nisko upadliśmy. Myślałem że Karabach przegra 1 może 2 do zera, ale nie że aż taki pogrom będzie. Coś te nasze piłkarzyki kombinują, bo aż mi się wierzyć nie chce że aż tak ciency jesteśmy. Levadia która nas pojechała potem przegrała z Galatą 5:0. Teraz Azerowie pewnie dostaną 6:0 albo 7:0 od BVB. O co tu chodzi. To jest naprawdę nienormalne. Może naszym gwiazdkom nie opłaca się grać w pucharach, tylko bardziej opłaca się gra w lidze. Mało meczy, mało stresu, mało zmęczenia.

Za Okuki to my graliśmy jak równy z równym z Basel, Blackburn czy Feyenordem. Aż mi się wierzyć nie chce że przez 3 sezony staliśmy się drużyną o 3 klasy gorszą od tamtej która zajęła w lidze 8 miejsce. Coś tu śmierdzi i boję się że nawet najlepszy trener na to nie poradzi nic.
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2010, 21:05
Teraz trzeba popatrzec troche z innej strony, rozumiem nawet ja jestem czy bylem przyzwyczajony, ze jest np Dortmund potem Wisla a za nami taki Karabach ale tutaj po dzisiejszym meczu Dortmundu czy w ostatnim sezonie Levadi to da sie zauwazyc jedna prawidlowosc.

Teraz jest:

1. Dortmund
2 Karabach
3. Wisla

czyli azerbejdzan jest przed nami ale coz tak sie porobilo. To samo bylo rok temu dotalismy od Levadi a potem Galata pokazala gdzie ich miejsce wiec cos w tym jest. Tutaj trzeba zaczac prace ciezka i dluga sprowadzic naprawde dobrego zagranicznego ternera pion dyrektora tez obstawic fachowcem z zagranicy skauting wydac sporo kasy ale potem spic ta pianke za kilka lat.
Powód: Zawsze Wisla
Ostatnio edytowane przez arbuz : 19.08.2010 o godz. 21:07.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2010, 22:07
To temat o następcy Kasperczaka, nie do komentowania meczy Azerów w europejskich pucharach!
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2010, 22:09
Nawiązujac do tematu, nowy trener na początku swojej pracy powinien pokazac zawodnikom Wisły mecz BVB- Karabach.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.08.2010, 22:09
Szkoda, że nie znam niemieckiego. Po meczu Borussi niemiecki dziennikarz sportowy naciągnął trenera Jurgena Kloppa na dłuższą pogawędkę. W trakcie wypowiedzi trenera BVB nawet hasło Wisla Krakau padło, podejrzewam że niestety w kontekście naszego odpadnięcia :-(
Jednocześnie mogła to być dla naszych władz wskazówka, co znaczy klasowy trener. I drużynę ustawi ofensywnie, i wywiadu udzieli na poziomie, a nawet pozłości się na arbitra w obronie swoich zawodników.
Krótko mówiąc: bez dobrego majstra nie zbuduje się domu, a bez dobrego trenera - skutecznej drużyny. Panie Basałaj, powodzenia w polowaniu na konkretnego dla Wisełki trenera.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2010, 22:15
Jurgen Klopp to chyba jedyny sympatyczny Niemiec na świecie .Zgłaszam jego kandydaturę.
Jak również trenera Goncharenki, który wydaje się również rozsądnym facetem, umiał sobie to Bate poukładać. Dzisiaj pokonali wysoko Maritimo, które ma kilku ciekawych murzynków w składzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.08.2010 o godz. 22:17.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2010, 23:18
Forza - nie wiem, czy masz Cikosa za debila, czy to tylko takie spostrzeżenie, bo "nie ma co napisać"? Przecież ślepy zauważy, że nie ma w tej drużynie drużyny. Czytałem wywiad z Szymkowiakiem w PS, bodajże dzień przed rewanżem z Karabachem i sam powiedział, że w tej Wiśle nie ma "jaj", nie ma zespołu, kolektywu. Jakby jeszcze do tego dodać ostatnie słowa Żurawskiego to wydawać się może, iż mamy do czynienia największy od niepamiętnych czasów konflikt w Wiśle.

A co do nowego trenera - kimkolwiek on będzie, niech zrobi z dupy tym "nieodpowiedzialnym ludziom" jesień średniowiecza.
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.08.2010, 13:04
z tego co wiem, to Oliver Kahn ma papiery na managera i obecnie nie ma posady. Gość z charakterem, który nie da sobie wejść na głowe. druga kandydatura to Paolo Di Canio. I trzecia Dariusz Wosz. Tutaj trzeba brzytwy!
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 20.08.2010 o godz. 13:08.
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 20.08.2010, 13:38
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem, to Oliver Kahn ma papiery na managera i obecnie nie ma posady. Gość z charakterem, który nie da sobie wejść na głowe. druga kandydatura to Paolo Di Canio. I trzecia Dariusz Wosz. Tutaj trzeba brzytwy!
Paolo Di Canio w roli naszego trenera na Kałuży, wyobrażacie to sobie?
Fajna sprawa, ale nierealna.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2010, 13:40
Maćko napisał(a):Wyświetl post
.
o co chodzi?
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.08.2010, 13:51
sportnh napisał(a):Wyświetl post
o co chodzi?
Oto
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CBoQ9QEwAA
Reiro
Senior Member

Stary 20.08.2010, 13:51
sportnh napisał(a):Wyświetl post
o co chodzi?
Di Canio jest zdeklarowanym faszystą; był już kilkakrotnie w imię politycznej poprawności karany i zawieszany za publiczne wykonanie rzymskiego salutu.
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.08.2010, 17:04
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Fajna sprawa, ale nierealna.
teraz juz w sumie za późno... ale byłby jednym z najlepszych kandydatów
vred3sbyrd
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2010, 13:05
Opóźnienie wyboru nowego trenera niestety oznacza zapewne, że ani Simeone, ani Jimenez nie przyjdą niestety. Teoretycznie rosną za to szanse Petrescu (czas na rozwiązanie kontraktu z obecnym klubem) jednak czy On zechciałby ponownie przyjść do Wisły i zrezygnować z intratnego kontraktu w Rosji ? Śmiem wątpić.
Wracając do Jimeneza i Simeone to może postawili warunek, że obejmą zespół ale od przyszłego tygodnia (by nie debiutować od razu w trudnym meczu w Łodzi po zaledwie 2-3 dniach treningów z zespołem). Jednak w ich zatrudnienie też raczej nie wierzę (choć bardzo bym chciał). Obawiam się, że nowym trenerem zostanie Orsi (oby jednak nie).
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.08.2010, 14:19
mam nadzieję że w poniedziałek przerwiemy ten węzeł gordyjski i zaczniemy normalność..we wrześniu powrót do domu na R22..już mam ciarki..
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.08.2010, 14:47
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję że w poniedziałek przerwiemy ten węzeł gordyjski i zaczniemy normalność..we wrześniu powrót do domu na R22..już mam ciarki..
Ja też mam taką nadzieję, ale obawiam się, że tą normalność może wprowadzić pojawienie się nowego właściciela, który pozbyłby się doradców pokroju Rogali czy Kapki. Cóż pozaostaje czekać do przyszłego tygodnia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Brotha Ministra
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2010, 17:58
Dla mnie Jimenez, Labbadia, jak i Simeone to za wysokie progi. Owszem, możliwe, że wyrażają chęć pracy w Wiśle, ale nie znają pewnie możliwości finansowych naszego klubu. Przypominam, że Petrescu do nas przyszedł z niezbyt imponującą karierą trenerską w klubach rumuńskich. Natomiast Jimenez niedawno prowadził czołowy klub Primera Division, a Labbadia kluby Bundesligi. Jeszcze z tej trójki najpewniejszy jest Simeone, pod warunkiem że bardzo mu zależy na prowadzeniu europejskiego klubu i zgodzi się być niezbyt wysoko opłacanym.

Parę dni wcześniej był wymieniany Henrik Larsson. I on wygląda najrealniej. Prowadzi drugoligowy klub szwedzki i propozycja z Wisły jest dla niego postępem w karierze trenerskiej, w przeciwieństwie do Jimeneza, Labbadii, czy Simeone.
bonawentura
Senior Member

Stary 20.08.2010, 18:51
Brotha Ministra napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Jimenez, Labbadia, jak i Simeone to za wysokie progi. Owszem, możliwe, że wyrażają chęć pracy w Wiśle, ale nie znają pewnie możliwości finansowych naszego klubu. Przypominam, że Petrescu do nas przyszedł z niezbyt imponującą karierą trenerską w klubach rumuńskich. Natomiast Jimenez niedawno prowadził czołowy klub Primera Division, a Labbadia kluby Bundesligi. Jeszcze z tej trójki najpewniejszy jest Simeone, pod warunkiem że bardzo mu zależy na prowadzeniu europejskiego klubu i zgodzi się być niezbyt wysoko opłacanym.

Parę dni wcześniej był wymieniany Henrik Larsson. I on wygląda najrealniej. Prowadzi drugoligowy klub szwedzki i propozycja z Wisły jest dla niego postępem w karierze trenerskiej, w przeciwieństwie do Jimeneza, Labbadii, czy Simeone.
Nie zgadzam się z tobą, że Simeone dla Wisły to za wysokie progi. On musi zacząć gdzieś osiągać sukcesy w Europie, by móc przenieść się i trenować lepszy klub, o ile oczywiście ma takie zamiary. Trenowanie argentyńskich zespołów, gdzie taktyka schodzi na dalszy plan, nie gra roli w Europie. Trzeba spróbować swoich sił w mniejszym klubie, nawet za mniejsze pieniądze. Oczywiście, można liczyć, że ktoś na Zachodzie go zatrudni, np. gdzieś we Francji, czy Portugalii, ale wcale nie liczyłbym na to.

Larsson to chyba byłby tragiczny wybór - jak mówiłem - lepszy trener nawet z mało znanym nazwiskiem, na początku kariery trenerskiej, np. z Niemiec, który postawi naszych piłkarzy zarówno taktycznie, jak i fizycznie na nogi. Poczekajmy do poniedziałku, wtorku, myślę, że już wtedy dowiemy się co i jak z całym sztabem sportowym.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2010, 01:27
"Wisla Krakow officials and Italian coach Fernando Orsi failed to agree terms in a meeting in Milan earlier today. The 50-year-old last managed Livorno two years ago."

I podobno trener juz wybrany. (by zbymak z innego for.)
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 21.08.2010, 08:53
daj Boże Jimeneza lub Simeone
mic1992
Member

Stary 21.08.2010, 09:00
Robert Patrick Maaskant został trenerem Wisły Kraków.
mic1992
Member

Stary 21.08.2010, 09:02
.......e takiego trenera, żadnych sukcesów, znowu ....a kompromitacja
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2010, 18:31
Ja to w ogóle nie rozumiem, po co ci trenerzy tak wybredzają? 500k, 400k? Po cholere im tyle kasy? Gdzie oni to po kilku latach będą trzymać? Nie mogą pomóc klubowi za jakieś mniejsze pieniądze?
Przecież ci ludzie już mają tyle kasy, że już za jakiś czas będą mogli sobie siedzieć w domu do końca życia i nic nie robić.
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.08.2010, 22:22
Jak tam sprawy stoja? Kto trenerem, wiadomo już coś?
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów