|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
hahaha myślisz że piłkarz z głośnym nazwiskiem przyjdzie do klubu który nie umie przejść Azerów ?
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak jest powiązany z liderem 2 ligi rosyjskiej Kubaniem Krasnodarsk
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale jak z Szawlami grał zaj**** na pomocy to było OK... A teraz go Kasperczak źle ustawił to "papa"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zdaniem wielu fachowców Piotr Brożek jest obecnie najlepszym lewym obrońcą w kraju
Wczoraj nie zachowal sie jak najlepszy. Wszechstronny pilkarz jednak na obronie nie za bardzo mu idzie. Skoro jest taki dobry na lewej pomocy to niech tam gra ale jak moze to zrobic jak nie ma kto w obronie grac. Chavez jak podpisze to niech lepiej od razu biora kolejnego stopera bo z Kowalskim po 4 kolejkach mozemy byc rozczarowani. Zreszta wczoraj cała obrona zagrała do d... nawet chwalony wczesniej Cikos. Tak mialo byc widocznie - zobaczymy co liga pokaze. Ma nadzieje, ze Bunoza nie bedzie jechał z czerwonymi kartkami w lidze tak jak Felipe Melo w Serie A.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.08.2010 o godz. 07:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ja do tego grona dodałbym jeszcze jego brata i Sobolewskiego. Bez urazy ale to są dla mnie synonimy wiecznych porażek. Brożki i Sobolewski. Byłe jeszcze Głowacki ale jego już w Wiśle nie ma. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zła polityka personalna tylko gdzie znaleźć piłkarzy na miarę tych z Wisły 2002-2003 !!! Takich w Polsce nie ma bo wyszkolono same pseudo talenty . Odważnie trzeba powiedzieć to jest bagno !!! Na zagranicznych o klasie tych co mieliśmy z kontraktami potrzeba by jakieś 10-17 milionów euro !!!! . Skąd taką kasę wziąść!!!! Po prostu takie pokolenie jest co coś tam ugrało kiedyś w naszej lidze i myślało że na tak zwanej opinii będzie lać na luzie Azerów Estończyków to się skończyło !!!!!!!!!. Polska liga nigdy nie będzie mieć kasy na dobrych graczy z zagranicy ... Można od przypadku trafić jednego dwóch ale przede wszystkim trzeba umieć w kraju wyszkolić dużą ilość piłkarzy . Niestety przegonił nas już Azerbejdżan każdy widział jak klepią piłką to nie jest przypadek oni nauczyli się ładnej kombinacyjnej gry popartej dobrą taktyką i dobrym przygotowaniem kondycyjnym. ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak tam wasz duet środkowych obrońców...wczoraj Kowalski pokazał klasę...pytam się od miesiąca gdzie są prawdziwe transfery
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 07:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Zaraz sobie wszystko opiszę tu na forum na chłodno i chce żeby wszyscy znawcy z tego forum posypali głowe popiołem. Jak pisałem, że azerowie sa lepsi technicznie to mnie wyśmialiście. Jak pisalem, że sa lepsi piłkarsko to według niektórych nie byłem już kibicem Wisły. W piłce nożnej jak w życiu jest pewna logika. Jeśli chu*a grasz przez poprzedni sezon w żenującej lidze, chu*a grasz w sparingach i przegrywasz niemal z kazdym to jak na miłość boską pilkarze nagle maja zacząć wygrywać Rafał Boguski jeśli jeszcze raz wyjdzie w pierwszym składzie to Kasperczak przed trybunał stanu...Nie ma co oceniać piłkarzy po takim meczu bo wszyscy zagrali dramatycznie ale to co robił Sobolewski...dreptanie w miejscu i co podanie to strata. To jest paranoja że mając w składzie 2 DEFENSYWNYCH pomocników piłkarz rywala zagrywa 60metrowa piłke po ziemi przez środek pola i ta dochodzi...brak słów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brożek to się aż odsuwał żeby tylko piłka go nie dotkła,jego brat Paweł znowu jak zobaczył widmo ławki rezerwowej to po wejściu na murawę w końcu wziął się za robotę,okienko transferowe wciaz otwarte,znaleźć frajera jak tylko się da na braci Brożków,Diaza,Jirsaka i Sobolewskiego,kapitan co dobry mecz rozgrywa raz na pół roku.Wilk wcale gorzej nie zagrał,przynajmniej nie bał się zablokować strzału na bramkę,Jirsak myślałem że to Skorża nic z Niego przy taktyce'na dzide 'zrobić nie potrafił tak teraz wiem że on już tak gra,o chaotycznym Diazie nie wspominając.Paru gwiazdorów pobierający pieniądze z klubowej kasy od paru lat,pierw Petrescu,Okuka,Skorża,teraz prawdopodobnie Kasperczak będą tak kolejnych zwalniać,do reszty pretensji nie mam,nowi potrzebują czasu.Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z Chevezem,coś temat upadł,i czy potrzebne dokumenty załatwił już Rios z Bunoza,by w niedziele żadnego z Brożków na murawie nie zobaczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co Wy się treningów czepiacie
Wiadomo, treningi teraz są z samego rana, bo po pierwsze później za gorąco a po drugie dzięki temu od 11 cały dzień do dyspozycji. No, dzisiaj wyjątkowo trening o 14 ale wiadomo, po podróży. A generalnie to 9:30. A o takiej godzinie to czego można od W.Cz. P. Piłkarzy wymagać - człowiek niewyspany, ledwo z baby zszedł i co, jakaś taktyka, schematy? No bez przesady. Gdyby jeszcze zarabiali tak jak na Zachodzie to możnaby rozmawiać ale to? Dobrze, potruchtać, wymiana piłek w miejscu ewentualnie próby dośrodkowań, oczywiście zawodnicy nieatakowani, potem prysznic, kawka i do domku. Kto by do tej Wisły nie przyszedł, to jak zobaczy jak tu się pracuje to nie będzie się wychylał, bo nowy. Marcelo jak chciał dodatkowo trenować to Skorża z Janasem zdębieli. Z powodu tego, że któryś z nich musiał poświęcać dodatkowo swój wolny czas. I w końcu wymyślili żeby chłop chodził na siłownię. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- Jednym z nieszczęść polskiej ligi są sport-testery, które w założeniu miały pomóc. Tymczasem piłkarze zasłaniają się nimi. Ustalono im tętno progowe, powyżej którego nie wychodzą, bo by im zaszkodziło. A przecież w meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek! Naprawdę zdarzało się panu wymiotować po meczu?
- Pewnie, nawet podczas meczu. Skoro takie tłumy przychodziły na stadion, to nie po to, żeby oglądać, jak człowiek spaceruje po murawie i schodzi do szatni w nieskazitelnie czystych koszulkach i spodenkach. - Monitoring treningu powinien być stosowany, ale jako narzędzie przyspieszające regenerację zawodnika między meczami czy zapobiegające "zajechaniu" piłkarza na treningu, a nie jako alibi dla słabej gry, odpuszczania podczas spotkania. Jak słyszę tłumaczenia piłkarzy, że oni nie mogą dużo biegać, bo są szybkościowcami, to mnie rozsadza. - Nas nikt nie monitorował i jakoś zdrowi byliśmy. Teraz słyszę, że piłkarzom nie wytrzymują pachwiny, Achillesy (ścięgna - przyp. red.). Nic dziwnego, skoro w okresach przygotowawczych pracują w komfortowych warunkach w ciepłych krajach, a potem wracają i trenują na błotach w marcu i lutym, bo przecież rzadko który klub ma profesjonalną bazę treningową. Myśmy trenowali w zimie, w kopnym śniegu. Podczas takich gierek wszystkie partie mięśni pracowały, wzmacniając się w ten sposób. Trafne podsumowanie, polscy piłkarze to patałachy!....dziwić się potem że przychodzi piłkarz z innej ligi i mówi że w Niemczech na treningach się więcej biega...śmiech na sali, komentarze że lepiej stać niż biegać bez sensu należy włożyć do szuflady
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja nowych piłkarzy bym nie skreślał, bo za pół roku może się okazać, że to wasi najlepsi gracze. Natomiast uważam, że dopóki polskie zespoły - niezależnie czy mówimy o Wiśle, Lechu, Legii czy jakimkolwiek innym klubie - nie zrozumieją, że nowi zawodnicy potrzebują czasu by wejść w drużynę, dopóty będziemy przegrywać z zespołami z trzeciej ligi europejskiej. Niestety, ale nie da się zbudować dobrej linii defensywnej w miesiąc. Włodarzom Wisły kolejny raz zabrakło wyobraźni, bo to że Marcelo w końcu odejdzie i że nastąpi to raczej prędzej niż później było jasne chyba dla każdego kto ogląda polską "ekstra"klasę. Do tego wszystkiego odszedł jeszcze Głowacki, drugi z filarów defensywy Wisły, trochę graczy połapało kontuzji i nagle okazało się, że w ważnym meczu zespół gra w eksperymentalnym ustawieniu.
Co zaś do polskich piłkarzy i przepłacania za nich to na szczęście coraz więcej klubów dochodzi do tego wniosku. Mam nadzieję, że problemy z znalezieniem pracy B. Grzelaka są zapowiedzią stałego trendu, a nie jednostkowym przypadkiem. Tak samo jak mam nadzieję, że trener Kasperczak zakończy przygodę z polską piłką. A że da się dobrze przygotować drużynę, tak by przynajmniej walczyła i napędziła strachu lepszej drużynie pokazała Jagiellonia. IMHO: wszystkie kontrakty waszych gwiazdeczek powinny zostać obniżone do średniej tego co płaci Jagiellonia. Może wtedy łaskawcy zaczęli by biegać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Szukanie winnych jest po każdym przegranym meczu. Różnie to bywa - raz słusznie - raz nie.Wczoraj jednak wyczyny Piotra Brożka to było coś za co nie powinien już wrócić do do klubu. Zachowal sie identycznie jak Uche z Panathinaikosem. Z premedytacją oddalał sie od piłki ani razu nie wszedł w pole karne Azerów, każdą piłkę momentalnie oddawał najbliższemu zawodnikowi (nie zawsze Wiślakowi). To co pisali przedmówcy - mozna to nazwać z jego strony sabotażem.Obraził się gwiazdorek że na obronie gra a nie w pomocy czy ataku.Tacy ludzi nie powinni mieć prawa ubierać koszulki z Biała Gwiazdą.
Już nawet Boguśka (upsss Boguski) który stracił chyba wszystkie piłki jakie otrzymał i nie miał ani jednego udanego zagrania w meczu nie wyprowadził mnie tak z równowagi. Swoją drogą Kasperczak który wymienia Maleckiego który coś tam szarpał zamiast Boguśki pokazał że ma katastroficzne problemy ze wzrokiem i fachem trenerskim |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Mi osobiście Rafał działa na nerwy swoją miękkością w grze. Przydałaby się Mu siłownia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Łaskawcy nie graliby w Wiśle za takie pieniądze jakie płaci Jagiellonia. Sytuacja płacowa nie zależy od jednego klubu. Na naszym rynku przepłacają wszyscy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
a nie czasem sam trenował?, czasem miał do treningów Cebanu Palijić jak do nas przyszedł to sam stwierdził że w niemczech są o wiele cięższe treningi to samo powiedział jeden z byłych młodzieżowców Polonii W. bodaj francuz a wczoraj pojedynków 1 na 1 było jak na lekarstwo, rzadko kto przez pierwszą godzien brał grę na siebie, oddawali piłkę kiedy tylko niebezpieczny Azer się zbliżał ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|