The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 18:13
Cytat:
to jak nie mają umiejętności i ambicji to po co grają i boirą za to takie ogromne pieniądze?!!!!!!
A Ty byś nie chciał dostać w ****u kasy za robienie wszystkich w chuja i gwiazdorzenie?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Pawko
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2010, 18:24
hmm proponuje Gurbanov na trenera i wykupić pół składu Karabachu i może coś się zacznie kleić..
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.08.2010, 18:48
Ciekawe co teraz napiszą panowie, którzy tak bardzo jechali po Wolfym - krytykującym transfery do klubu. Patrząc na wyczyny Paljicia, Wilka, Kowalskiego, Żurawskiego - chyba ktoś powinien uderzyć się w piersi.
Módlmy się o miejsce w pucharach na przyszły sezon - bo niesamowite transfery rozpalające podniecenie na forum - jakie zapowiadają tutaj niektórzy mogą okazać się równym właśnie transferom Paljicia czy Kowalskiego.
Brak wszystkiego - techniki, wytrzymałości, taktyki, to ce..... dzisiejszą formę Wisły - jeden wielki brak.
Boguski w zeszłym sezonie nie umiał przyjąć piłki, i dalej nie umie - za to nadal kasuje pieniądze - tylko za co - za to, że 2 lata temu był w dobrej formie ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2010, 18:49
mam gdzies czy mnie teraz zablokuja ale trzeba powiedziec prawde - k***a co to do d**y jest!!!wywalic tego kasperczaka, jak mozna popelniac takie bledy personalne i to mecz za meczem!!!jesli jutro Basalaj powie ze nic sie nie stalo to bedzie zalosne...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 19:08
jakie transfery takie wyniki.Jeszcze więcej darmowych, czwarto rzędnych obcokrajowców a będziemy jak równy z równym walczyli z ekipami z San Marino
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 19:09
Nie zdziwiłbym się gdyby Chavez zrezygnował z transferu do Wisły nei zdziwiłbym sie ;/ jak można dać od pierwszej minuty Żurawa a nie Brożka (widzieliśmy różnicę ) zamiasta Paljicia Kirma wpuścić a ten Ismaillijew robił co chciał z pietią jakaś masakra
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2010, 19:15
Wątpię żeby Chavez u nas zagrał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 19:50
Jeśli działacze odpuszcza teraz Chaveza i pozostawią drużynę z tak skandalicznie słabą obroną na cały sezon, to już będzie nie tylko chora głupota, ale świadomy sabotaż i działanie na szkodę spółki. Takie dzialanie to strzelanie sobie kolejnego samobojczego gola.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 19:55
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się gdyby Chavez zrezygnował z transferu do Wisły nei zdziwiłbym sie ;/
Takie zachowanie w zawodowym futbolu to frajerstwo. Nie wierze, ze w internecie nie sprawdzał dokonan Wisły w europejskich pucharach z poprzednich sezonow. Gosc chce sie wypromowac, w Hondurasie tego nie zrobi a innych ofert nie ma - tylko go ratuje przejscie do nas.

EDIT: złe słowo dobrałem
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.08.2010 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2010, 20:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Takie zachowanie w zawodowym futbolu to frajerstwo. Nie wierze, ze w internecie nie sprawdzał sukcesow z poprzednich sezonow Wisły w europejskich pucharach. Gosc chce sie wypromowac, w Hondurasie tego nie zrobi a innych ofert nie ma - tylko go ratuje przejscie do nas.
O jakich sukcesach ty mowisz? Mozesz jakies przypomniec Tylko nie mow mi ojakiejs prehistori sprzed prawie 10 lat.Ja na jego miejscu pchalbym sie do Karabachu. nie do Wisly
Odpowiedz cytując
XXXXXX
Member

Od: 04.2005

Stary 05.08.2010, 20:02
Ludzie opanujcie sie.

Oceniacie nowych zawodników tylko najsłabiej zagrali ci co są w Wiśle już długo. Najłatwiej znaleśc sobie kozłów ofiarnych i po nich jechac. Jedynie co dziś było widac to braki motoryczne ale za to odpowiadxa trener. Nie oskarzajmy piłkarzy o brak ambicji jak po prostu nie mili siły i szybkości żeby lepiej zagrac
Wisła Kraków i Slask Wrocław poddaja sie ostatnie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.08.2010, 20:04
Ja sie tylko smialem ze stwierdzen niektorych "ekspertow" forumowych, mowiacych o najlepszym okienku za czasow telefoniki. Juz nie mowie o wychwalaniu pod niebiosa pilkarzy, ktorych nie widzieli na oczy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jeśli działacze odpuszcza teraz Chaveza i pozostawią drużynę z tak skandalicznie słabą obroną na cały sezon, to już będzie nie tylko chora głupota, ale świadomy sabotaż i działanie na szkodę spółki. Takie dzialanie to strzelanie sobie kolejnego samobojczego gola.
nie przesadzaj. Po co nam się pchać do pucharów, Żeby zaliczyć kolejny łomot tym razem od Islandczyków czy mieszkańców Wysp Owczych
nie wydałbym nawet dwóch złotych
DWÓCH POLSKICH ZŁOTYCH na żadnego nowego piłkarza
primadonny z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami
ta cała zgraja nosząca koszulki z Białą Gwiazdą powinna dopłacać do tego że mają honor je nosić

wiem
oni nie wiedzą co to honor
ps. cała CALUTEŃKA polska piłka jest do zaorania. A potem należy się zastanowić czy należy ją reaktywować. I na jakich zasadach.
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.08.2010 o godz. 20:07.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 20:09
bódyń napisał(a):Wyświetl post
O jakich sukcesach ty mowisz? Mozesz jakies przypomniec Tylko nie mow mi ojakiejs prehistori sprzed prawie 10 lat.Ja na jego miejscu pchalbym sie do Karabachu. nie do Wisly
Złe słowo dobrałem - chodziło mi o dokonania Wisły (ktorych oczywiscie od dawna nie bylo).
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.08.2010 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:16
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzaj. Po co nam się pchać do pucharów, Żeby zaliczyć kolejny łomot tym razem od Islandczyków czy mieszkańców Wysp Owczych
nie wydałbym nawet dwóch złotych
DWÓCH POLSKICH ZŁOTYCH na żadnego nowego piłkarza
primadonny z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami
ta cała zgraja nosząca koszulki z Białą Gwiazdą powinna dopłacać do tego że mają honor je nosić

wiem
oni nie wiedzą co to honor
ps. cała CALUTEŃKA polska piłka jest do zaorania. A potem należy się zastanowić czy należy ją reaktywować. I na jakich zasadach.
Emojcie,

Czyżbyś wierzył, że bycie za słabym nawet na zakwalifkowanie się do pucharów w beznadziejnej jakościowo lidze może poprawić sytuację? Jest lepszym rozwiązaniem?

Trzeba się "pchać do pucharów", tak jak chociażby nawet taki Karabach, tylko wreszcie w profesjonalny sposób.

I trzeba eliminować z kadry piłkarzy z "z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami" w stosunku do umiejętności zastępując ich graczami lepszymi bez takiej skazy. Chcesz nagrodzić nasze gwiazdeczki zachowywaniem kadrowego status quo? Ja nie. ja widzę pilną konieczność wymiany tej lini obrony. I nie tylko jej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 20:22
Ten mecz to totalna kompromitacja Kasperczaka i działaczy ... Nie można po prostu transferować takich przypadkowych graczy. Obrona złożona dzisiaj była z piłkarzy z I ligi ! Kowalski won, Cikos won!! Pietia won z obrony (do pomocy)!! Diaz transferować go i tyle !! Brawo zarząd ;] To co kiedyś już mówiłem na temat Paljicia, Cikosa. Po drugie nie można grać dwoma defensywnymi pomocnikami !! Sobol + Jirsak = kompromitacja z słabą drużyną, jeszcze jakbyśmy grali z totenhamem czy Juventusem to zrozumiałbym to ale z Qarabag to nie miał po prostu kto prowadzić tą grę !
W ogóle szkoda słów <kompromitacja>
Odpowiedz cytując
XXXXXX
Member

Od: 04.2005

Stary 05.08.2010, 20:25
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz to totalna kompromitacja Kasperczaka i działaczy ... Nie można po prostu transferować takich przypadkowych graczy. Obrona złożona dzisiaj była z piłkarzy z I ligi ! Kowalski won, Cikos won!! Pietia won z obrony (do pomocy)!! Diaz transferować go i tyle !! Brawo zarząd ;] To co kiedyś już mówiłem na temat Paljicia, Cikosa. Po drugie nie można grać dwoma defensywnymi pomocnikami !! Sobol + Jirsak = kompromitacja z słabą drużyną, jeszcze jakbyśmy grali z totenhamem czy Juventusem to zrozumiałbym to ale z Qarabag to nie miał po prostu kto prowadzić tą grę !
W ogóle szkoda słów <kompromitacja>
Co ci Cikos zrobił? Jego strata bramek nie można obciążać. z 4 bramek straconych 3 zawalił Piotr Brożek do spółki z Kowalskim i Diazem(w tym meczu). Kto zagrał z Wislaków dobrze ?
Wisła Kraków i Slask Wrocław poddaja sie ostatnie
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:28
"z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami" Markus, emjot dlaczego nie operujecie nazwiskami? Czym dzisiejsza pucharowa porażka różni się od poprzednich? Jakie cele piłkarskie ma np. Sobol? Brożek? Żuraw? Dla mnie żadne.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 05.08.2010 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 20:34
ciekawy jestem, czy będzie jakaś wysprzedaż naszych gwiazdek typu Brożki itp.
choć watpie kto by ich chcial...nawet z doplata nie wiem czy by sie frajerzy znalezli

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2010, 20:34
Narzekacie. Wisla wygra pare meczy ligowych. Wszyscy beda spiewac o Wisle. l krzykna 'nic sie nie stalo' i bedzie milo i fajnie. I ludzie. Przeciez z nastepnych pucharow odpadmiemy dopiero za rok prawie
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.08.2010, 20:35
Przyznam Wam się , że nie wierzyłem w zwycięstwo. Terraz Wiem, że ogromnym błędem było nie zaufanie Petrescu. Gdyby chłop popracował do dziś mielibyśmy kilku piłkarzyków nierobów mniej a nasza Wisełka byłaby daleko poza resztą polskiej miernoty. NIe ma co gdybać, mam nadzieję tylko że szefu zrobi co trzeba i zatrudni konkretnego trenera zza granicy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 20:40
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ciekawy jestem, czy będzie jakaś wysprzedaż naszych gwiazdek typu Brożki itp.
choć watpie kto by ich chcial...nawet z doplata nie wiem czy by sie frajerzy znalezli
Ja się zastanawiam, jaki talent muszą mieć Błaszczykowski i Lewandowski, skoro udało im się wybić do dobrego klubu. Polski piłkarz nie ma umiejętności, rusza się jak wóz z węglem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2010, 20:43
Aż strach jaka degrengolada w ostatnich latach w Wiśle.Oglądałem w ub.czwartek słoweński Maribor(ten sam,który kiedyś oberwał po dupie od naszych)w meczu z Hibernianem.Jakie wybieganie,zaangażowanie,a linię obrony całą wziąłbym do Krakowa.Oni tam pewnie grosze zarabiają w stosunku do Wiślaków,a grają całkiem fajnie.Przytaczam to tylko dlatego,bo chyba wszyscy mamy takie wrażenie,że my stoimy na peronie,a pociąg z dobrą piłką odjechał ze wszystkimi...poza nami.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:50
czesiu napisał(a):Wyświetl post
"z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami" Markus, emjot dlaczego nie operujecie nazwiskami? Czym dzisiejsza pucharowa porażka różni się od poprzednich? Jakie cele piłkarskie ma np. Sobol? Brożek? Żuraw? Dla mnie żadne.
ale po co nazwiska
przecież wystarczyło popatrzeć choć przez 15 minut jednego z meczy
i wszystko stawało się jasne
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 20:53
Wiecie co ... najgorsze jest to, iż w następnych latach będzie coraz trudniej, już nie będzie łatwo awansować do III rundy LE, bo w II nie będziemy rozstawienie jak tak dalej pójdzie, bo na rozstawienie w III rundzie to już chyba raczej nie możemy liczyć ;]
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.08.2010, 21:00
Jakie wnioski wyciągnięto z ubiegłorocznej kompromitacji - żadne...

Cupiał jak był głupi, tak jest - nie ma pomysłu i koncepcji aby to poskładać w jedną całość...

Nie ma wyjścia albo zmienia się wszystko o 360 stopni albo za rok (w tym składem europejskie puchary nam nie grożą) będzie kolejna wtopa już wcześniej, gdyż nie będziemy rozstawiani w żadnej z rund kwalifikacyjnych...
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.08.2010, 21:08
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Jakie wnioski wyciągnięto z ubiegłorocznej kompromitacji - żadne...

Cupiał jak był głupi, tak jest - nie ma pomysłu i koncepcji aby to poskładać w jedną całość...

Nie ma wyjścia albo zmienia się wszystko o 360 stopni albo za rok (w tym składem europejskie puchary nam nie grożą) będzie kolejna wtopa już wcześniej, gdyż nie będziemy rozstawiani w żadnej z rund kwalifikacyjnych...
masz racje, zmieńmy wszystko o 360 stopni
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2010, 21:19
max TS napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi? Od czasów Levadii zatoczyliśmy pełne koło...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2010, 21:36
max TS napisał(a):Wyświetl post
Raczej o 180 stopni

I co tam koledzy z forum ?
Jak tam dzisiaj się zaprezentował wasz Dragan ?

Bo mnie to już po prostu śmieszy..

Postanawiam się nie odzywać na tym forum przez pewien czas, żeby co poniektórzy po pewnym czasie przyznali mi rację w tym, co juz wcześniej pisali, a nie besztali za przykre słowa prawdy. Prawda jest prawdą i często boli...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Artrem
Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 21:39
Nakaz gry 75% wychowanków musi obowiązywać w polskiej lidze. Kluby mają szkolić, a nie kupować. Wisła co roku buduje skład poprzez transfery i co zbudowała przez 10 lat? Stodołę zbitą z desek, która dzisiaj runęła z wielkim hukiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów