The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 13:22
joshi napisał(a):Wyświetl post
Co do estetyki, beton mi się podoba, Tobie nie - na tym zakończmy dyskusję w tym temacie, bo szkoda się spierać. Każdy ma swój gust.

Beton architektoniczny miał być, a nie ma - co mają teraz zrobić? Zburzyć stadion i postawić od nowa?

Miała być kostka brukowa, a nie ma.
Pozdrawiam
Powiedz że żartujesz?
Mogą poprawić ubytki i zabarwić to co jest (tańsza wersja), położyć na beton tynk maskując przy tym wszelkie niedociagnięcia elewacyjne (droższa wersja). Widziałeś z bliska elewacje wschodniej? Jak podoba Ci się beton na którym są setki zacieków, widać łączenia belek i pojawia się coraz więcej ubytków (co najmniej jakby ten stadion miał juz z 10 lat) to ja naprawde wymiekam

joshi napisał(a):Wyświetl post
Co mnie obchodzi co się dzieje na Kałuży - NIC.
Pozdrawiam
Tyle mnie obchodzi że jako kibic Wisły jestem dyskryminowany w jawny i bezczelny sposób.Ty to akceptujesz , ja nie.
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 05.08.2010, 13:23
Wrzuci ktoś obraz z kamery numer 1?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 13:43
Ewentualnie otworzyć tuż przed, by pokazać ludowi jakim wspaniałym jest prezydentem.
Wcześniejsze wybory też poprzedzało otwarcie paru ważnych inwestycji,to samo jest teraz.
Niby stadion Wisły, część Golikówki, Długa, nie wiem jak z Nowohucką...

A gdzie ****a stadion, Hala widowiskowo sportowa, hala kongresowo-koncertowa przy Grunwaldzkim, rondo Ofiar Katynia
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2010 o godz. 13:49.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.08.2010, 13:55
Z tego jak ja rozumiem tą wypowiedź Wisła wróci dopiero na ukończony w 100% stadion. Czyli zapomnijmy o graniu w tym roku. Jedyne co może się odbyć jest to mecz międzypaństwowy, tak to czekamy na koniec budowy.

Mam nadzieję że to moja nadinterpretacja tych słów...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 14:11
Witam Was,Jestem ze Zgierza k/Łodzi kibicuje Wiśle od 10 lat nawet może więcej nie udzielam się na forum,co nie oznacza, że nie czytam bo robię to codziennie Robią u mnie aktualnie kanalizację spytacie co to ma do budowy stadionu? a więc jak widzę ze chłopaki zaczynają robotę o 6 a kończą o 21:30 a czasem o 22 to widać postępy nie leża tylko zapier.... i myśle ze jakby u nas tak stadion był robiony to na początku czerwca już byłby skończony... tyle na ten temat niech dalej budują jak budują a może w 2012 się uda...Ch.j Ci na imię Majchrowski Ty skur....
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.08.2010, 14:14
Kraków: Majchrowski wyjaśnia i szuka zgody z fanami Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isly,id,t.html

Ciekawe, co to za niespodzianka, którą obiecuje Majcher na otwarcie A w ogóle to z jego tekstu wynika, że wszystko jest super, stadion jest genialny, tylko winne są media.
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 14:19
fajnie by było gdyby zrobili elewacje trybun A,B,C na czerwono, a D,E na biało. Dodać do tego niebieskie elementy dachy i mamy stadion w kolorach Wisły ;D
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2010, 14:24
Moim zdaniem zdecydowanie tuż przed wyborami chce się pojawić na stadionie (co za tym idzie w mediach), jak przecina ?wstęgę?, a w każdym razie jak odbiera budowę, żeby pokazać, jak to za jego czasów inwestycje w mieście kwitną...

Ktoś może podać termin oddania stadionu Cracovii? Zapewne także jesień 2010...?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.08.2010, 14:25
Cytat:
- Będą. Ich brak wynika z trudności prowadzenia inwestycji na "żywym organizmie", jakim jest stojący stadion - czytamy. - Wejścia, które były w narożach trybuny, musiały - siłą rzeczy - zniknąć, gdy bryłę stadionu zamknięto ze wszystkich stron. Skomplikowana operacja przekładania całego uzbrojenia trybuny, by można było zrobić schody, musiała potrwać. Mam jednak zapewnienie od wykonawcy, że w połowie września trybuna będzie gotowa - zapewnia.
Słyszymy to od 3 lat. Chłop mnie ma pojęcia co pier***i, wnętrze można było budować niezależnie, nawet podczas użytkowania trybuny, co świetnie pokazał przypadek trybuny południowej.
Na trybunie nic się nie dzieje, bo nie ma pieniędzy na wykonanie jej wnętrza, a el presidento twierdzi, że w połowie września będzie gotowa
Cytat:
W swoim felietonie prezydent obiecuje dla kibiców Wisły niespodziankę. Jaką? O tym przekonają się po zakończeniu budowy stadionu. - Zapewniam, że wielu osobom przypadnie do gustu - kończy swój artykuł.
Ja nawet wiem co to za niespodzianka - oddanie stadionu w czerwcu 2011 bez telebimów i kiosków...
Do tego pieprzenie o "zapewnieniach wykonawcy". Wykonawca pieprzy od rzeczy, bo przecież i tak go nikt nie pilnuje.

Jak gość wygra wybory, to będzie to największa porażka kibiców Wisły w Krakowie...
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 14:29
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem zdecydowanie tuż przed wyborami chce się pojawić na stadionie (co za tym idzie w mediach), jak przecina ?wstęgę?, a w każdym razie jak odbiera budowę, żeby pokazać, jak to za jego czasów inwestycje w mieście kwitną...

Ktoś może podać termin oddania stadionu Cracovii? Zapewne także jesień 2010...?
Zgadza się że jesienią , a dokładnie koniec września.
Oczywiście 2010
Ostatnio edytowane przez filip74 : 05.08.2010 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2010, 14:31
Oczywiście,że Majchrowski wygra. Parę naszych głosów niestety nic tu nie zmieni... on nawet nie ma porządnego kontrkandydata,to jak ma przegrać ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 14:33
20 SIerpnia oswietlenie, czyli ewentualna 4 runde LE gramy w Lubinie SUPER !!
Mam nadzieje, że pan prezydent na otwarciu stadionu bedzie ..
Ostatnio edytowane przez Donki : 05.08.2010 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2010, 14:38
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się że jesienią , a dokładnie koniec września.
Oczywiście 2010
No i w ten sposób, moim zdaniem, staje się jasne, skąd wzięło się dziwaczne stwierdzenie prezydenta o oddaniu dopiero całości stadionu na przełomie października i listopada...
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 05.08.2010, 14:52
Cytat:
Tyle mnie obchodzi że jako kibic Wisły jestem dyskryminowany w jawny i bezczelny sposób.Ty to akceptujesz , ja nie.
Nie wiedziałem że dyskryminacja jest wtedy kiedy mamy stadion dwa razy większy i pewnie jak się dokończy budowa to z 3x droższy. Tutaj nie powinnyśmy zwalać całej winy na Majchrowskiego gdzyż zarząd Wisły po pierwszej wybudowanej trybunie powinien, odsunąć naszego projektanta od dalszego projektowania i by nie było problemu, bo firma miałaby dokumentacje która pozwalałaby dokończyć bez przeszkód stadion na czas.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 15:02
jkw napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem że dyskryminacja jest wtedy kiedy mamy stadion dwa razy większy i pewnie jak się dokończy budowa to z 3x droższy. Tutaj nie powinnyśmy zwalać całej winy na Majchrowskiego gdzyż zarząd Wisły po pierwszej wybudowanej trybunie powinien, odsunąć naszego projektanta od dalszego projektowania i by nie było problemu, bo firma miałaby dokumentacje która pozwalałaby dokończyć bez przeszkód stadion na czas.
zarząd Wisly nie jest inwestorem i odsuwać to sobie może,ale krzesło od stolika.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.08.2010, 15:28
Na otwarcie stadionu powie że rezygnuje z kandydowania. Nic innego nie da się wymyślić żebyśmy byli zadowoleni po ukończeniu tej pseudo-budowy
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.08.2010, 15:44
Wszystko fajnie, ale na trybunie głównej jest jeszcze dużo do zrobienia, wystarczy spojrzeć ile po ułożeniu dachu trwały prace na C. I jaką mamy gwarancje, że zdążą z całym stadionem do końca października? Bo moim zdaniem żadnej i jeśli Basałaj pójdzie na propozycję Majchrowskiego to na stadion wrócimy zapewne na wiosnę, więc nie wiem czy dla klubu nie byłoby korzystniej wrócić już teraz i grać przy 1-2 trybunach niż kisić się większość rundy w Hucie, bez gwarancji, że mecze z Legią i Zagłębiem zagramy na nowym wykończonym stadionie.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 16:16
Jeśli to miałaby być prawda i faktycznie skończyli by stadion na listopad to ja za ! Ale jakoś nie wierzę w kolejny termin , który znowu sto razy będzie przekłądany .Jesli ktoś w jakiś rozsądny sposób jest w stanie dac gwarancje ukończenia budowy w terminie to OK .
A co do wyborów to wszyscy tu płaczą , że Majcher już nie będzie prezydentem ....a ja wam mówię , że niestety będzie . Pomijając kibiców Wisły ma duże poparcie w całej reszcie elektoratu . To smutne ale prawdziwe . Zreszta wielu z was , którzy tu się teraz zarzekają , że nie będzie głosowac na Majchra , jestem pewien , że w ogóle nie będzie głosować co jest praktycznie jednoznaczne z paparciem "człowieka który nigdy nie zejdzie na psy " . Nie głosując oddajcie głos na niego ! Czy ktoś z was ma kandydata na którego zagłosuje ? Bardzo jestem ciekawy .
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.08.2010, 16:18
Drugi kandydat mr.Kracik jest zadeklarowanym innowiercą takze z deszczu pod rynne
derr
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2010, 18:23
Majchrowski celowo odwleka otwarcie stadionu Wisły bo się zorientował, że przed wyborami poprzez media będzie słychać na całą Polskę "Wuj ci na imię...". Dlatego całą klakę urządzi sobie w kurniku na ul. Kałuży, wśród swoich. Tam bedzie przecinał wstęgę w otoczeniu pasiatej swołoczy. U nas nie będzie przed wyborami, a jeśli już to zrobi to przy pustym stadionie przed kamerami i dziennikarzami.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 19:55
blanco napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście,że Majchrowski wygra. Parę naszych głosów niestety nic tu nie zmieni... on nawet nie ma porządnego kontrkandydata,to jak ma przegrać ?
Moim zdaniem jednak nie doceniasz mocy Wiślackiego elektoratu.Gdybyśmy chcieli możemy sporo zdziałać, ale do tego trzeba akcji np na stadionie, nie na forum.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.08.2010, 19:57
Kto wie czy tego właśnie nie wymyślił- opóźnić stadion na po wyborach
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:12
A ja myślę , że Ty skolei przeceniasz siłę Wiślackiego elektoratu Wielu kibiców jest bez prawa głosu bo sa nieletni , wielu nigdy nie głosuję i równie wielu nie zna szczegółów działalności Majchrowskiego bo się tym nie interesuje . Większość zwykłych obywateli będzie na niego głosowac bo jest dobry w obiecankach cacankach , zrobi im fajnego sylwestra , zrobi sie odpowiednij pijar przy okazji oddania w terminie stadionu Pasów , opóźnienia na Wiśle zwali się na klub i inne okoliczności /bo przeciez na Cracovii się dało ale tam miał partnera a na Wiśle nie/ i tym podobne bzudry .......większość ludzi to kupi . A najgorsze jest to , że w sumie to nie ma alternatywy !!! Czy Wiślacy mają jakiegoś wyrazistego kandydata ? Nie . Czy w ogóle jest ktoś o kim z czystym sercem możemy powiedzieć , że będzie lepszy od obecengo prezia ? Nie . Smutne to wszystko i dobijające ale taka jest prawda .Ja nigdy na Majchra nie głosowałem bo nie trawie komuchów nawet tych , którzy się w odpowiednim momencie "nawrócili" .Nigdy chłopa nie mogłem zdzierżyć i to nie tylko za podejście do Wisły ale ogólnie za całokształ . Niestety nie widzę nikogo na kogo chciałbym zagłosować . To mnie bardzo dobija i martwi .Wiem ,że jak tak dalej pójdzie to nie będę głosował wcale a tym samym pomoge Majchrowi w pozostaniu na stołku . A to już mnie całkiem w****ia ...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Majchrowski celowo odwleka otwarcie stadionu Wisły bo się zorientował, że przed wyborami poprzez media będzie słychać na całą Polskę "Wuj ci na imię...". Dlatego całą klakę urządzi sobie w kurniku na ul. Kałuży, wśród swoich. Tam bedzie przecinał wstęgę w otoczeniu pasiatej swołoczy. U nas nie będzie przed wyborami, a jeśli już to zrobi to przy pustym stadionie przed kamerami i dziennikarzami.
Wystarczy, że pożyteczne media podniosą larum, że jak kibole śmią wyzywać prezydenta, który zbudował im stadion. Stadion z czterema trybunami i dachem, czyli taki, jaki powinien być. A że się kibolstwu nie podoba? A przecież im nic się nie należy. A nie w terminie? Pfff, toż to pikuś. Brak operatora? To on ma wszystko załatwiać?

Dzisiaj w Radio Kraków słyszałem (po południu), że u pasiastych i u nas mają być koncerty na otwarcie stadionu. I teraz pytanie. Czy ktoś o tym wcześniej słyszał?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 22:52
Majchrowski robi piękny stadion Cracovii, dopracowany w każdym szczególe, a nasz to ... "bubel" Stadion za 500 mln złotych będzie wyglądał gorzej niż stadion za 150 mln ;/

Widok z Parku Jordana

A tak w ogóle to nie wiem kiedy i czy w ogóle ktoś poprawi zaplecze od Al. 3 Maja ?
Bo ten widok jest po prostu tragiczny ...
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 05.08.2010 o godz. 23:13.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2010, 23:12
O co Wam chodzi! Przeciez jest super!

http://www.youtube.com/watch?v=bAEsESMLjSA
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2010, 23:14
Aż się serce kraja jak się patrzy jak to robi Legia . Piekny stadion , zbudowany na czas , odpowiednie otwarcie .....itp Czyli poprostu tak jak to powinno wyglądać w profesjonalnym klubie .A u nas ?......Heh szkoda gadać .
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 05.08.2010, 23:27
u profesjonalnego inwestora*
W przypadku naszego obiektu klub nie miał żadnego bezpośredniego wpływu na budowę - mógł jedynie zgłaszać poprawki, czego wcześniej nie robił, co robi teraz, lecz ZIKIT te poprawki i prośby ma w 4 literach. Na Legii mieli ten luksus, że klub zabulił za kompletny projekt obiektu (bodajże 15mln), a miasto zobowiązało się go zrealizować w całości. Klub miał prawną możliwość nadzoru i kontaktu, bo realizowano ich projekt.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 23:31
Przeciez na Legii brakuje jeszcze jednej trybuny? Chyba ze mi sie przewidzialo jak ogladalem jakis program na TVNe
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 05.08.2010, 23:34
Brakuje, ale już jest w budowie. Gotowa ma być w lutym 2011r
Budowę podzielono tam na 2 etapy, tak, aby Legia mogła grać cały czas na stadionie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów