The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 21:45
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście najłatwiej doczepić się do takiego Łobodzińskiego czy Pawełka. Dlaczego nie czepiacie się fatalniego grającego Sobolewskiego, który w dodatku skandalicznie skomentował przyczyny porażki w pierwszym meczu z Azerami.
Jak dla mnie to przegraliśmy przede wszystkim te mecze z Levadią przez Ćwielonga rok temu, Sobola rok temu i teraz ! Bo on się nie nadaje już do grania w piłkę, ma po prostu zbyt duży kredyt zaufania i tyle, taki kredyt, który mdli ludziom oczy, on nie gra w piłkę, on gra w urwij nogę ;[ , przerywania gry to mógłby się od niego uczyć nawet Zidane ale rozgrywania to się on powinien uczyć od 15-latków z Barcelony ;]
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.08.2010, 21:45
A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ps. nie jest to ironia, bo na chłodno kalkulując, gdzie niby mielibyśmy grać w IV rundzie kwalifikacji,a nie daj Boże w fazie grupowej?
znów w pełni wiary oglądalibysmy mecze ekstrakasy, by w ostatniej kolejce 29.05.2011 przegrać z Polonią Warszawa u "siebie" na Suchych Stawach z racji dobudowy klatek na trybunę D?
i jeszcze, by się okazało, że nasz genialny Henio Kasperek postawił wystawić na środek obrony braci Brożków z racji bliźniaczej więzi krwi. no bo kto lepiej się zrozumie jak nie bracia bliźniaki? a wiadomo, że na stoperze tylko pełne zrozumienie daje spokój w grze!
Porter
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2010, 21:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wygrana z Arką 1-0 zmyje plamę i nakaże nam myśleć o europejskiej potędze.
Z tą wygraną może być różnie. Radzę odświeżyć sobie poprzedni sezon, a teraz jesteśmy znacznie, znacznie słabsi. I nie można już liczyć, że Marcelo się w****i, pobiegnie do przodu i strzeli gola.

A tak BTW, to ja wolę oglądać Kowalskiego niż Bunozę, Burligę zamiast Pajlicia. Żaden w piłkę grać nie umie, a skoro tak, to niech przynajmniej grają wychowankowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 21:47
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście najłatwiej doczepić się do takiego Łobodzińskiego czy Pawełka. Dlaczego nie czepiacie się fatalniego grającego Sobolewskiego, który w dodatku skandalicznie skomentował przyczyny porażki w pierwszym meczu z Azerami.
Bo na forum są piłkarze "ofiary" i "nietykalni".
Radosław S. to ten drugi.
Choć już dłuższy czas jego umiejętności to jedna wielka równia pochyła. Owszem, walczy, więc w odbiorze coś zdziała. Technicznie jednak to norweski drwal, dziś stratami przechodził już sam siebie.
Dawno o tym pisałem...

A już napinka na Pawełka w aktualnej Wiśle to przegięcie najwyższego formatu
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 21:50
i tak trzeba się cieszyć ze w sierpniu zagraliśmy pewno za rok w lipcu koniec pucharów dla polskich drużyn
westersyl
Guest

Stary 05.08.2010, 21:50
Drużyna żałosna... większość decyzji trenera to nie porozumienie. Ten sezon jest spisany na straty. Znajdzmy trenera który weźmie to wszystko w swoje ręce i budujmy nową drużynę systematycznie odrzucają najsłabszy i zastępując ich lepszymi.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 21:54
http://www.tekstowo.pl/piosenka,the_doors,the_end.html

This is the end...

Nasza obrona pokazała pełną klasę już w meczach Pucharu Polski z Lechią Gdańsk, gdy zagraliśmy bez Alvareza, Marcelo i Głowackiego. Szkoda że tamta porażka nie nauczyła nic naszych działaczy. No cóż, czujemy się tak samo jak sympatycy Rosenborga Trondheim, gdy ci w tamtym sezonie odpadli z Karabachem Agdam. Przybiło mnie odpadnięcie w 2003 roku z Valarengą Oslo, zszokowała porażka z Dinamem Tibilisi, załamała przegrana w Atenach, a po Levadii pierwszy raz poleciały mi łzy. To było apogeum mojego żalu i smutku z powodu blamażu ukochanego klubu w Europie. Teraz nie zrobiła na mnie dużego wrażenia ta porażka z Azerami. W niedziele jak co mecz będę bacznie śledził wynik Wisły. Tym razem z Arką zaczynamy sezon w ekstraklasie. Z klubem jest się na dobre i na złe. Wiem, że to banał, ale widzę, że nie do wszystkich ta sentencja przemawia, bo co niektórzy piszą, że być kibicem Wisły to wstyd! Uważam to za skandaliczne zachowanie! A mecz skomentuje tak jak ten na Suchych Stawach tydzień temu: Takie życie...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.08.2010, 21:56
Ewidentnie brakuje nam przedsezonowych sparingów z Przebojami Wolbrom, Germanią Cośtam i Ranczem Wilkowyje.

Podobno po zakończeniu meczu, większośc piłkarzy jednej i drugiej drużyny wróciła do swoich stałych zajęć. Piłkarze Karabachu do wypasu owiec, nasi do żelowania potylicy.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 22:00
Hehehe, jak sobie przypomnę teksty typu:

Cytat:
no co wy, Karabach (albo Szawle) to nie Levadia, gdzie była hegemonem w swojej lidze. I grali systemem wiosna-jesień.

Cytat:
Spokojnie, przejdziemy ich. Wiem że wszyscy boją się powtórki z Levadii ale ten pech musi się kiedyś skończyć. Pykniemy z 5-0 w dwumeczu...

2-4... cuś nie poszło
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2010, 22:03
Porter napisał(a):Wyświetl post
A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ze!
USA i ZSRR walą się w mordę pół oficjalnie aby mieć wpływu w roponośnym Azerbejdżanie a Ty,że biedny
Gruzini też są biedni8 i im sprawiliśmy swego czasu radość.

Najgorsze jest to,że znów przyjdzie kilkanaście tysięcy ludzi,zapłaci po 20 zeta bilet i tym samym uwiarygodni tą haniebną porażkę,zarówno zarządu jak i kopaczy. I znajdą się tacy,którzy będą szukali tłumaczeń dla prezesa i spółki. A to amatorszczyzna zwyczajna w świecie. Wisła to nie tylko piłka nożna,ale i koszykówka kobiet, w bardzo dobrym europejskim wydaniu,siatkówka. Może czas się skupić na innych dyscyplinach Wisły. Czemu niby to ci marni kopacze mają być na pierwszym miejscu?Oni na to nie zasługują,raz są słabi dwa nie mają ambicji?Można na ME chodzić,ale po co na ligę?jaki tego jest cel w zaistniałych okolicznościach? Wisła jest jedna, i można zrobić zajebistą oprawę na koszykarkach. Dopóki zarząd i spółka nie zrozumie,że nie życzymy sobie aby z nas sobie kpiono kupując słabiutkich kopaczy, dopóki ten stan rzeczy będzie trwać. Liczycie na bilety co kolejka?a takiego wała?To by Cupiała zmusiło do działania. Może zmieniłby ludzi na zawodowców a nie co rusz zatrudniał domorosłych zarządzających rodem z FM.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 22:08
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Po meczu z Azerami dochodzę do wniosku, że w Wiśle nie ma miejsca dla takich graczy jak Jirsak, Kirm, Łobodziński, Kowalski - ich wszystkich pasowałoby sprzedać.
masz rację, źle mu z oczu patrzało jak na ławce siedział, sprzedać go!
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Ogromne nadzieje i jeszcze większy zawód. Cóż można powiedzieć o grze Wisły - do czasu straty pierwszej brami graliśmy dobrze, powiedziałbym nawet bardzo dobrze. Patrząc po meczu co zawodnicy zaprezentowali to Paljić nie powinien znaleźć się w podstawowym składzie, to samo Żurawski. Kuje w serce, że Kasper nie jest chyba zbyt wielkim zwolennikiem Kirma, na pewno by się przydał tuż po strzeleniu bramki na 1:3. Obrona to samo co w pierwszym meczu.

Jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, było minęło... przed nami mecz z Arką, który trzeba wygrać i to wysoko. Teraz naszym głównym celem jest Mistrzostwo Polski i trzeba już myśleć nad tym jak do tego powolutku dążyć. Nie ma co już dyskutować w tym wątku - jak dla mnie temat do zamknięcia.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Z ta porazka szybko moglbym sie pogodzic, gdyby wobec jej najwiekszych sprawcow, konsekwencje zostaly wyciagniete natychmiastowo. Okienko transferowe wszak jeszcze otwarte.

Niestety wiadomo, ze jedynym czlowiekiem, ktory moze za to zaplacic jest Kasperczak. Oczywiscie sam bym go zwolnil bez chwili zastanowienia majac lepszego kandydata na oku. Niie zmienia to jednak faktu, ze kwestia trenera, to w mojej ocenie sprawa drugorzedna dla Wisly.

Za podstawowy warunek do tego, by z wiara spojrzec w przyszlosc, uwazam bezzwloczne pozbycie sie z klubu zawodnikow o najnizszych umiejetnosciach. Jirsak, Lobo, Piotr Brozek, Kowalski - od nich bym zaczal jeszcze w tym okienku. No i jasna rzecz, sciagniecie kogos lepszego w zamian.

Inna sprawa, ze przynajmniej czesc sposrod nowych nabytkow rowniez nie napawa optymizmem (tak wiem, ze to dopiero 4 mecz i z ocena trzeba byc delikatnym, ale jednak).
Oby w srodku sezonu nie okazalo sie nagle, ze tkwimy w ciemniej dziurze glebiej niz nam sie poczatkowo moglo wydawac.
Chcialbym sie mylic, ale wydaje mi sie, ze Wisla tak slaba jeszcze nie byla w ostatnich latach.
Jest takie znane powiedzenie, ze zespol buduje sie od tylu, tym bardziej jesli w przodzie nic nie zostalo wybudowane.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 05.08.2010, 22:10
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
USA i ZSRR walą się w mordę pół oficjalnie aby mieć wpływu w roponośnym Azerbejdżanie a Ty,że biedny
Gruzini też są biedni8 i im sprawiliśmy swego czasu radość.

Najgorsze jest to,że znów przyjdzie kilkanaście tysięcy ludzi,zapłaci po 20 zeta bilet i tym samym uwiarygodni tą haniebną porażkę,zarówno zarządu jak i kopaczy. I znajdą się tacy,którzy będą szukali tłumaczeń dla prezesa i spółki. A to amatorszczyzna zwyczajna w świecie. Wisła to nie tylko piłka nożna,ale i koszykówka kobiet, w bardzo dobrym europejskim wydaniu,siatkówka. Może czas się skupić na innych dyscyplinach Wisły. Czemu niby to ci marni kopacze mają być na pierwszym miejscu?Oni na to nie zasługują,raz są słabi dwa nie mają ambicji?Można na ME chodzić,ale po co na ligę?jaki tego jest cel w zaistniałych okolicznościach? Wisła jest jedna, i można zrobić zajebistą oprawę na koszykarkach. Dopóki zarząd i spółka nie zrozumie,że nie życzymy sobie aby z nas sobie kpiono kupując słabiutkich kopaczy, dopóki ten stan rzeczy będzie trwać. Liczycie na bilety co kolejka?a takiego wała?To by Cupiała zmusiło do działania. Może zmieniłby ludzi na zawodowców a nie co rusz zatrudniał domorosłych zarządzających rodem z FM.
dlatego mówię TYLKO bojkot, może zrozumieją o co chodzi.

Dla mnie ludzie, którzy zjawią się w niedzielę na SS to najzwyklejsi frajerzy, tak to trzeba nazwać.
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 05.08.2010, 22:13
Brak umiejętności można wybaczyć,zapomnieć, przemilczeć! Braku chęci,walki ambicji NIGDY!!! Chyba można śmiało powiedzeć PAWEŁEK wróć?!!!
Ostatnio edytowane przez ..DRAGON.. : 05.08.2010 o godz. 22:16.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.08.2010, 22:16
3 dni temu napisałem tak:

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Szanse oceniam na mniejsze niż miało PAO w meczu rewanżowym z nami, a cudu potrzebujemy podobnego do tego z Saragossa.

Może to defetyzm, a może doświadczenie życiowe. Nie wiem.

Pogoda tam na miejscu to będzie koszmar. Żeby oni nie usneli biegając to radzę wlać w siebie kilka litrów Redbulla.

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.
Cudu nie było. Tak niezgraną obronę na takim strzeblu rozgrywek to zanotowałem ostatnio rok temu w Sosnowcu.

To jest dramat. Organizacyjnie to Wisła Kraków ma 3 miesiące. Niekompetencja w naszym klubie to materiał na grubą ksiązkę. Rok pracy klubu oparty na 3 osobach teraz daje efekty.

Przyjdzie trener i na czym on wytrenuje te nasz gwiazdy? Gdzie jest boisko treningowe? Mam nadzieję że Basałaj ruszy z tematem jak o tym mówił.

Boisko jest wypadkową wielu czynników, które zaniedywane w Wiśle były od 2005 roku jak nie wcześniej. Z klubu profesjonalnego, jako tako zarządzanego zmieniliśmy się w parodię na peryferiach piłkarskiej europy.

Tu trzeba pracy u podstaw jak kolwiek komicznei to brzmi. Zmiany myślenia i podejścia.

Rozjechała nas drużyna która opracowała jeden schemat. Daj i idź na pełnym gazie. Jeden schemat i całą polską ligę można rozjeżdżać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 22:17
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
Brak umiejętności można wybaczyć,zapomnieć, przemilczeć! Braku chęci,walki ambicji NIGDY!!!
Masz racje, ale niestety, zabrakło umiejetności... a meczu na SS nie odpuszczamy, bo chodzimy dla Wisły, nie wazne jakiej jakosci pilkarze w niej grają...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.08.2010, 22:17
Marszałek ma rację im dłużej kibice będą potulnie kupowac bileciki i dopingować w każdym meczu te zgraje kaleków, tym gorzej dla klubu. Cupiała da się zmobilizować tylko w jeden sposób. Dając mu po kieszeni.
A jak nie chce się ogarnąć niech da oficjalny komunikat, że szuka kupca na Wisłę. Powinno być również jawne dla kibiców, kto się zgłosił
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.08.2010, 22:19
ale jesteśmy słabi ja piernicze, środek obrony dno Pi Bro. gra jakby miał ofertę za granicy i klub nie chciał go puścić, Sobol..... trzeba ogrywać Wilka, Żuraw powinien odejść razem z Heniem, Pajlic kompromitacja zarządu, Mały chce ale mu nie wychodzi i jeszcze długo mu nie wyjdzie a potem wcale. Bogusiowi powinni znaleść jakąś inną pracę w klubie Diaz na szczęście odejdzie po tym sezonie. Cikos chłopiec radarowiec... masakra
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2010, 22:22
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
przed nami mecz z Arką, który trzeba wygrać i to wysoko. Teraz naszym głównym celem jest Mistrzostwo Polski.
I to jest właśnie najsmutniejsze myślenie Polaka. "Odpadliśmy z pucharów? Aj to nic, zagramy sobie w Ekstraklasie". Aż krew mnie zalewa gdy czytam takie posty. Jeśli ktokolwiek z nas uważa, że Wisła może się zrewanżować teraz w lidze to drwi z nas wszystkich, śmieje się w otwarte oczy! Klub któremu kibicujemy wiele lat (a niektórzy pół swojego życia!) przegrywa w hańbiący sposób i odpada kolejny raz z pucharów! Pokazuje brak ambicji, złą myśl szkoleniową, zero chęci i umiejętności, a mimo wszystko otrzymuje ogromne pieniądze i ba! Domaga się jeszcze większych!

Kasperczak jest tu winny, zagraniczny szkoleniowiec kopnął by każdego w dupę i powiedział "grasz albo lądujesz w ME". Gdybyśmy jednak całość zrzucili tylko na niego bylibyśmy niesprawiedliwi. Ci "grajkowie" którzy są PSEUDO piłkarzami mają nas tak głęboko w dupie, że nie mam zamiaru iść na żaden najbliższy mecz w ramach protestu. Mówcie co chcecie, krytykujcie mnie, dodajcie, że nie pomogę tym nikomu - ale kolejny raz z rzędu nie będę z siebie robił błazna tylko dlatego, że coś kocham. Nie, i koniec.

Wygrajcie sobie polską ligę. Ona w ciągu ostatnich tygodni udowodniła jak dużo jest warta. Gratulację, że macie tak małe ambicje i tak bardzo mijacie się z prawdziwym znaczeniem słowa "piłkarz".
..DRAGON..
Banita

Stary 05.08.2010, 22:23
Jakość piłkarzy mam w dupie!!! Mogą to być juniorzy- od których mamy wymagać Walki,Ambicji!!!reszta mnie nie interesuje!!!
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:24
Ile razy można naiwnie twierdzić że przegraliśmy z powodu braku ambicji i walki u kopaczy? Oni poprostu sa tacy słabi, słabi pod względem wydolnościowym (gra bez piłki, gdzie każdy stoi a biegnie tylko ten kto ma piłkę przy nodze) to nie wina braku walki i ambicji tylko brak umiejętności i nawyku do biegania. Całe życie trenowali na pół gwizdka i teraz nagle ta walka nie zniweluje umiejętności. Przecież Azerzy też walczyli ale mieli też podstawy techniczno-taktyczne (choć jak na europe to dość słabe ale jednak wystarczające na nas).

Generalnie to mnie ta przegrana nawet nie ruszyła, bo spodziewałem się zwycięstwa Azerów dwa zero. Żałuje tylko że przy 3-0 Azerzy zaczeli grać pod publiczke (siatki, piętki) i nie wbili jeszcze z dwóch bramek.

Tego dwumeczu absolutnie nie lokuje na tej samej pułce razem z Levadią, Valarengą czy Dinamem Tibilisi. W tamtych meczach byliśmy jeszcze piłkarsko lepsi. Ten mecz ląduje u mnie razem z meczami z Victorią Guimares, gdzie byliśmy absolutnie słabsi w każdym elemencie gry od przeciwnika. Gdzie przeciwnik był poprostu lepszy od nas o klasę.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.08.2010, 22:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
http://www.tekstowo.pl/piosenka,the_doors,the_end.html

This is the end...

Nasza obrona pokazała pełną klasę już w meczach Pucharu Polski z Lechią Gdańsk, gdy zagraliśmy bez Alvareza, Marcelo i Głowackiego. Szkoda że tamta porażka nie nauczyła nic naszych działaczy. No cóż, czujemy się tak samo jak sympatycy Rosenborga Trondheim, gdy ci w tamtym sezonie odpadli z Karabachem Agdam. Przybiło mnie odpadnięcie w 2003 roku z Valarengą Oslo, zszokowała porażka z Dinamem Tibilisi, załamała przegrana w Atenach, a po Levadii pierwszy raz poleciały mi łzy. To było apogeum mojego żalu i smutku z powodu blamażu ukochanego klubu w Europie. Teraz nie zrobiła na mnie dużego wrażenia ta porażka z Azerami. W niedziele jak co mecz będę bacznie śledził wynik Wisły. Tym razem z Arką zaczynamy sezon w ekstraklasie. Z klubem jest się na dobre i na złe. Wiem, że to banał, ale widzę, że nie do wszystkich ta sentencja przemawia, bo co niektórzy piszą, że być kibicem Wisły to wstyd! Uważam to za skandaliczne zachowanie! A mecz skomentuje tak jak ten na Suchych Stawach tydzień temu: Takie życie...

Ładnie napisałeś oczywiście że bycie kibicem Wisły to nie wstyd
Ale wstydem jest wszystko to co zrobiono z Polską Piłką !!!
Zrobiono i będzie robione dalej smutne podsumowanie ostatnich dni !!! : 6 meczów 3 drużyny = 1 pkt na 18 możliwych !!!

To jest Polska piłka po co tym frajerom tyle płacić kasy do kur... nędzy ... siatkarze ręczni mają lepsze wyniki a 5 razy mniej zarabiają niż te obiboki !!!. To są karierowicze a nie ludzie którzy kochają piłkę ... Talent (choć znikomy ale jednak widocznie w Polsce lepszych nie ma !!! t)o nie wszystko trzeba mieć jeszcze charakter do pracy nad sobą fizycznej i mentalnej . Żaden z obecnych grajków tego nie ma !!!... Trzeba zacząć od tego żeby zrobić coś na kształt nba maksymalna płaca i koniec. Prawdziwą kasę grajki mają mieć do wyjęcia z boiska za awans w pucharach , za mistrzostwo kraju lub awans do pucharów zależy jakie cele postawi zarząd . Nie może być tak że przepłaca się milionami i to idzie do kieszeni tych .... trudno ich określić !!!.
Po co robić zaciąg Pjaniców , Bunoz ... Jirsaków ... Krimów ( czytaj przeciętniaków i karierowiczów co szukają dobrego kontraktu ) transfer zagraniczny ma być przemyślany i musi być tak że w Polsce nie możemy znaleźć lepszego gracza na daną pozycje ... tak było w wypadku Marcelo Uche Cantoro te transfery wyszły ci gracze wiele Wiśle dali. Jeśli nie zaczniemy od cięcia płac i przeznaczenia tej kasty na szkolenie młodych to w rok w rok będziemy baty dostawać . Dotyczy to wszystkich Polskich drużyn i nie ma znaczenia kto będzie trenerem SMuda, Kasperczak czy Skorża czy Petrescu.
Dlatego jest potrzebna generalna reforma Polskiej Ligi łącznie z rozwaleniem PZPNU . To mogą zrobić tylko kibice swoimi działaniami ...
Jeśli wszyscy razem nie podejmiemy działań to wyrośnie nam kolejne pokolenie : Brożków , Lobodzińskich , Kowalskich , Korzymów. Pamiętajcie szkolenie piłkarza zaczyna się z chwilą gdy przychodzi do klubu i przechodzi pierwszą selekcje !!!Wtedy musi nabyć pewne nawyki mentalne psychiczne i nabyć odpowiednie umiejętności techniczne... bez tego ani rusz. Poprostu dziś już wiemy Levadia to nie był przypadek .... Lech przeszedł ledwo co Azerów .. by polegliśmy . To jest obraz Polskiej Piłki w takim stanie jesteśmy
Borinho
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 22:26
tofik napisał(a):Wyświetl post
Marszałek ma rację im dłużej kibice będą potulnie kupowac bileciki i dopingować w każdym meczu te zgraje kaleków, tym gorzej dla klubu. Cupiała da się zmobilizować tylko w jeden sposób. Dając mu po kieszeni.
A jak nie chce się ogarnąć niech da oficjalny komunikat, że szuka kupca na Wisłę. Powinno być również jawne dla kibiców, kto się zgłosił
Ale oni i tak odejdą i tak bedą mieli to w dupie, czy my przyjdziemy na mecz czy nie... chodzimy nie dla nich, tylko dla Wisły... Im sie kasa ma zgadzać i wali ich to ze my nie przyjdziemy. Co to da?
Zrozumcie, nie jesteśmy potęgą, to nie jest kompromitacja!! Poprostu jestesmy słabi dla rusków...
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.08.2010 o godz. 22:30.
..DRAGON..
Banita

Stary 05.08.2010, 22:28
Czasami te braki umiejetności można nadrobić ambicją i wolą walki!!!oni nawet tego nie chcą zrobić!!!
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.08.2010, 22:30
Racje to ma borinho trzeba zrobic akademie z prawdziwego zdarzenia , a po drugie w kazdej pracy jesli pracownik zle wykonuje swoje obowiazki zostaje mu obcieta pensja , Czy nie mozna tak zrobic z naszymi grajkami ? Z 300 tys obciac im na 50
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.08.2010, 22:35
przed meczem realnie stawialem na 3:0 dla Azerow ale nie chcialem krakac
mialem nieprzyjemnosc ogladac pierwsza polowe i potem modlilem sie zeby skonczylo sie tylko 3:0,
a teraz wracam i patrze tylko 3:2 - wiecie jak sie czuje
normalnie kamien z serca prawie jakbysmy awansowali dalej
to ladny i honorowy rezultat
Puchar jest na5z!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2010, 22:41
Eustachy napisał(a):Wyświetl post

Inna sprawa, ze przynajmniej czesc sposrod nowych nabytkow rowniez nie napawa optymizmem (tak wiem, ze to dopiero 4 mecz i z ocena trzeba byc delikatnym, ale jednak).
Oby w srodku sezonu nie okazalo sie nagle, ze tkwimy w ciemniej dziurze glebiej niz nam sie poczatkowo moglo wydawac.
Chcialbym sie mylic, ale wydaje mi sie, ze Wisla tak slaba jeszcze nie byla w ostatnich latach.
Jest takie znane powiedzenie, ze zespol buduje sie od tylu, tym bardziej jesli w przodzie nic nie zostalo wybudowane.

Rok po Levadii czlowiek musi przezywac to samo

tyle ze tam nasi byli lepsi i cos grali a tu płakac sie chce i tyle.
Obraz Wisly jest tragiczny ale czy moze byc inny?

brak bazy treningowej,mlodziezy,sztabu profesjonalistow ,dobrego trenera i ambitnych pilkarzy a nie pseudogajkow zarabiajacych grube pieniadze

po tej porazce caly czas mam przed oczami slowa Petresku o tym ze "polscy pilkarze jesli sie nie zmienia to nic nie osiagna bo to lenie"---dzis widzimy ze to absolutna prawda bo oni zwyczjanie nie pracuja na soba i sie nie rozwijaja

ja mam taka prwizorke w dupie,wszyskim ktorzy ida w ndz na SS polecam obejrzenie tego meczu w absolutnje ciszy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.08.2010, 22:44
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ile razy można naiwnie twierdzić że przegraliśmy z powodu braku ambicji i walki u kopaczy? Oni poprostu sa tacy słabi, słabi pod względem wydolnościowym (gra bez piłki, gdzie każdy stoi a biegnie tylko ten kto ma piłkę przy nodze) to nie wina braku walki i ambicji tylko brak umiejętności i nawyku do biegania.
Dokładnie, podpisuję się pod tym obiema rękami.
To nie kwestia braku ambicji, bo widać było, że nasi nawet chcieli, ale po prostu nie byli w stanie.
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.08.2010, 22:44
Brawa dla naszej kochanej Wisełki! Dwa gole na boisku przeciwnika to nie byle co. Cieszmy się z tego, bo za rok może być tylko gorzej.
God save the Queen
Long live the Queen

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów