|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
I od tego sezonu powinniśmy być tam co mecz!
Dla mnie też. Tylko niech zmienią nazwę na Hutnik, żeby nam wstydu nie przynieśli. Jak w końcu wykończą i oddadzą nam stadion wszyskie piłkarzyki powinni buty ściągnąć przed wejściem na salony. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zwalacie na piłkarzy bo to oni grają i macie racje ale nie zarzucajcie im brak zaangażowania bo walczyli!!! Turaj wina jest po stronie szkolenia itp
Brak zgrania zespołu,transfery opóźnione Brak obrony(Kowalski xD) Fatalne przygotowanie motoryczne ,szybkośći brak Potrzebne są zmiany w składzie i być może trenera Brak stadionu ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Najsłabsza obrona, ale do kogo mozna miec pretensje? do wlasciciela oczywiscie. Sprzedali 2 najlepszych obroncow ligi, nie zapewniajac ani jednego porzadnego zmiennika. Ciekawi mnie sprawa z Chawezem, na co czekaja? chyba nie na wynik z azerami. Jesli tak to znaczy ze maja kibicow w dupie i piepsza tylko o budowie nowej Wisly.Łaske robia ze wypozycza jednego porzadnego kopacza? (swoja droga powinni juz to zrobic miesiac wczesniej) no ale to jest Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A co nas obchodzi, na jakim stadionie grają Azerowie?
![]() Jagiellonia z - na oko - lepszym przeciwnikiem zagrała przyzwoicie w dwumeczu. Tyle, ze u nich budowano drużynę z głową... Niestety, bez obrony nie ma szans na jakiekolwiek sukcesy. My - realnie patrząc - nie mogliśmy dziś stracić więcej niże jednej bramki, żeby awansować. Straciliśmy trzy, mogliśmy sześć. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nawet jak Kaspra zwolnią to co to da ?
Przyjdzie drugi trener co da im ostro w palnik na treningach to sie zbuntują i zaczną jeszcze gorzej grać żeby go zwolnić. My już nie stoimy w miejscu, my sie cofamy. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Chciałoby się rzec KELNERZY EUROPY (!!!), ale to jest przeciez OBRAZA dla ciężko pracujących kelnerów, oni zasuwają nieraz 24/h, więc byłaby to pochwała dla naszych piłkarzy!
Nie obrażajcie KELERÓW z takim porównaniem! Liczyłem na Heńka, myślałem, że gorzej po Macieju już być nie może... Jedną obroną dla Heńka jest to, że nie miał obrony. Niestety Kowalski nie jest zawodnikiem nawet na ławkę Wisły, już wiem dlaczego Piast poleciał. Cikos też się nie popisał (co mnie martwi) o Piotrku nie wspominając. Sobol ma już swoje lata i najlepszą grę za sobą, trzeba wdrażać Wilka i mieć nadzieję że godnie zastapi Radka. Tak jak mówili w polsacie - nie mamy szatni i kapitana. Markus tryumfuje, ale przecież to że przegrają było pewne. Jako chyba jedyny obstawiłem wp,.. w typerze. No forumowi eksperci proponujcie zmiany i wylewajcie żale, na waszym miejscu pogodziłbym się z faktem, że Ci piłkarze po prostu nie mają umiejętności. TYLKO trener niezwiązany z polskim bagnem piłkarskim może coś wskórać. Jedyna nadzieja jest taka, że do drużyny dojdą nowi zawodnicy (Chavez Rios) i coś pomogą bo inaczej kaplica, przetrwamy do zimy, a jeśli w przerwie nei będzie transferów z prawdziwego zdarzenia .. to AMEN. co z Kirmem? Nawet Łobo dał przyzwoitą jak na tę kopaninę zmianę. Niestety, ale Henry jako trener już dawno się wypalił co zrozumiałem dopiero dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 05.08.2010 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Najpierw niech ten klub bedzie profesjonalnie zarzadzany, a potem mowmy o wynikach. Przy obecnej sytuacji zaden trener nie gwarantowalby przejscia kolejnych rund w LE...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
To może i ja dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji.
Walczyli? Kto, jak, kiedy? Był doskok do przeciwnika, od razu po stracie piłki? Był pressing, faule, wiszenie na plecach i gryzienie po kostkach? Nie zauważyłem. A powinni, przynajmniej według mnie, wszyscy zapieprzać z taką pianą na ryjach, żeby Azerowie się posrali ze strachu tylko na nich patrząc. Przy 3-0 w plecy STAĆ W MIEJSCU? Rzucić się na nich i albo 6-0 w tył, albo 6-3 dla nas. Ale niestety ja w zawodnikach grających w Wiśle nie widzę głodu sukcesu, chęci walki, sportowej złości. Praca jak każda inna. Ja siedzę 8h przy komputerze, oni przychodzą na 2-3h na trening i raz w tygodniu meczyk po 90min. Od wypłaty do wypłaty. Nie bawi ich to chyba. Nie widzę łez w oczach po tak kompromitującej porażce, nie widzę walki o każdy metr boiska. Przy dokładnym doskoku i kryciu na plaster Azerowie pewnie by się pogubili, bo to w końcu nie Real czy Barca. Ale do tego trzeba chcieć. Z pianą na pysku i żądzą mordu w oczach chcieć zrobić rywalowi z dupy wiatrak. Bo jestem lepszym piłkarzem, potrafię więcej od Ciebie i zaraz Ci to ****a udowodnię. Choćbym miał paść, zabiegam Cię i zdechniesz na tym boisku razem ze mną, jeżeli nie odbiorę Ci piłki. Ale może tylko mi się tak wydaje... :( "Nie wystarczy biegać lub trochę się starać - z Białą Gwiazdą na piersi trzeba ZAPIERDALAĆ" "Jak zapierdalać nie zaczniecie - przy pustych trybunach grać będziecie!" Wywiesiłbym takie 2 transy na treningu bądź meczu. Odpuścił jedną czy dwie kolejki. Może dotrze, że dla nas Wisła to świętość i tak piłkarze mają ją traktować. A przynajmniej okazywać ambicję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wszyscy widzieli, nie ma co się rozpisywać. Wszyscy w niedziele na mecz, bo WISŁA TO MY!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pa.Brożek grający od 1 minuty - dno, wchodzi z ławki jakoś gra.
Irsak pozytywne zmiany za Gargułę, gra od pierwszego gwizdka - dno. o co tu chodzi Markus i Wolfy jak jesteście takimi ekspertami to wytłumaczcie to racjonalnie, bez pieprzenia o szopenie i lanie wodny przez kilkanaście linijek tekstu. Ps. tylko nie piszcie,że wchodzą na podmęczonego przeciwnika lub mają większą motywację z ławki
Ostatnio edytowane przez lucekj : 05.08.2010 o godz. 21:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To trzeba bylo wczesniej miec kadre a nie w Zakopcu Kasper mial 14 pilkarzy
ja nie wiem czy w tym klubie jest choc jedna osoba myslaca i chcaca cos osiagnac tyle juz razy oslabialsmy sie przed pucharami ,i robilismy tym samym dziury w skladzie,teraz to samo Marcelo i Glowa sa na ta chwile nie do skopiowania i niewiem jak to bedzie dalej Kowalski teraz powien grac w Piascie w I lidze a nie walczyc o Puchary bo ten facet to zwykly cienias i tyle Obrony nie ma ,pomocy tez ,Sobol jest coraz slabszy w ataku jest iskierka nadzieji w postaci Riosa ale to sie dopiero okaze Wisla jeszcze nigdy nie byla tak słaba ,te kompromitacje mozna bylo przewidziec ,Azerowie byli za to zgrani ,szybcy i dobrzy technicznie Smutne to wszytsko . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krytykowaliśmy, bo obawialiśmy się właśnie czegoś takiego. Bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że takie kombinacje transferowe skończą się tragicznie. My w meczu rewanżowym mieliśmy CZTERECH OBROŃCÓW! Strach pomyśleć co by było, gdyby faktycznie sprzedano Diaza... Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców po takiej kompromitacji i towarzyszącej jej nagonce prasowej?! odpowiesz na to pytanie, czy nadal będziesz dowalał się do Markusa o to, że miał rację? I żeby to było jeszcze jakieś odkrycie - ale przecież to wszystko były truizmy! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czyli bylo tak jak pisalem pare dni temu ze tak bedzie. Najwieksze pretensje do zarzadu za rozpie........ obrony. Zespol buduje sie od obrony a my sprzedalismy 2 najlepszych jakich moglismy miec chociaz jeden z nich zeby zostal dzis mogloby byc lepiej. A tak nie dziwcie sie dla ataku o taka gre dostosowali sie do poziomu kolegow z obrony. Tyle w temacie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na pytanie dziennikarzy, czy spodziewa się zwolnienia, szkoleniowiec odparł: „Czemu zawsze zadajecie mi to pytanie? Czemu ja mam na nie odpowiadać? Ile razy mam powtarzać, że to pytanie nie powinno być skierowane do mnie. A co w pewnych sytuacjach trener może zrobić? Przecież to nie ja nie strzeliłem rzutu karnego w pierwszym meczu, nie ja popełniałem błędy w obronie. Zawsze w takiej sytuacji winą obarczony jest szkoleniowiec.
Za ten mecz powinno oberwać się również piłkarzom. Na pewno nie będę ich bronił, przecież w prostych sytuacjach popełniali szkolne błędy”. „Są momenty, w których błędów po prostu nie można popełniać, bo decydują o całej przygodzie z europejskimi pucharami. Na przykład nasz bramkarz Milan Jovanić przy pierwszych dwóch golach mógł wyjść z bramki, a Piotrek Brożek nie zamykał akcji na skrzydle, choć wiele razy mówiłem mu, by na to uważał” – mówił dalej trener Wisły. „Na początku przygotowań miałem dyspozycji tylko dwunastu zawodników, więc teraz tę drużynę trzeba poskładać. Zaczęliśmy już coś klecić, zrobiliśmy co w naszej mocy, ale na wszystko potrzeba czasu. Z biegiem czasu zacznie to jakoś wyglądać. Przecież nie jest tak łatwo załatać dziury po Marcelo czy Arkadiuszu Głowackim” – podkreślał Henryk Kasperczak. ładnie Heniu pojechal po naszych gwiazdeczkach ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Naprawdę chce Wam się jeszcze?
Było, minęło i trzeba przywyknąć. Teraz musimy wygrać z Cracurvią, Legią i innymi Amikami, by nie zostać też pośmiewiskiem w naszej żałosnej lidze. Do zobaczenia na SS. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
a ja bym proponował zamknąć forum na dzień dwa żeby emocje opadły bo żeby się dokopać do jakiegoś konkretnego posta trzeba teraz będzie wertować parę stron frustracji i lania pomyj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() A tak w temacie, to obrone mamy tragiczną ( środka wcale nie mamy) ,ale możecie mnie zjeść, w ofensywie nasza gra nie wygląda tragicznie, może Rios wskoczy do pierwszego składu, gdy już nie będzie Heńka to Żuraw może nie będzie grał w 1, chyba że przeciwko Stali Sanok. Widać że Maleckiemu zależy i powinien zostać już na tym prawym skrzdle. Piotrka przesunąć do pomocy bo jest dużo bardziej pożyteczny. A Palijcia spróbować w środku, bo i tak sam tam schodzi, więc może akurat coś pokaże na środku. Potrzeba nam lewego i środkowego obrońcy. Sorry że nikogo nie skrytykowałem. Wybaczycie mi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po meczu z Azerami dochodzę do wniosku, że w Wiśle nie ma miejsca dla takich graczy jak Jirsak, Kirm, Łobodziński, Kowalski - ich wszystkich pasowałoby sprzedać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
jakby to powiedziec temat do zamknięcia...
to jest najlepszy komentarz do naszych wojarzy europejskich w tym sezonie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jakich ? Prawdziwych, takich którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe ! Niestety panowie obawiam się, że za kilka lat spotkamy się w PKSie do Niecieczy, Ząbkek czy innej wioski. ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
pow****ialem sie, ale juz mnie puszcza.
I znowu ludze sie, ze moze tak mialo byc? Moze Cupial i wladze w klubie braly pod uwage taki obrot sprawy. Moze Kasperczak traktowany byl jako tylko tymczasowe rozwiazanie. Moze teraz dopiero zatrudnia kogos z zagranicy, w zimie sprowadza mu kilku fajnych graczy i za rok bedzie lepiej? Moze taki plan maja na budowanie nowej druzyny? ehh, ciezko byc kibicem. rozum jedno, serce drugie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz w ogóle, o czym mowa? Jak Cupiał znowu będzie miał atak to bardzo możliwe, że się spotkamy. Trolluj dalej, zobaczymy czy Ci to wyjdzie na zdrowie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2010 o godz. 21:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tak zwalcie całą winę na Kasperczaka, tak jak całą winę za przegrany poprzedni sezon zwalono na Jopa. Ja nie mam trenerowi Kasperczakowi nic do zarzucenia, dał on szansę każdemu piłkarzowi, nawet tym którym nie dawał Skorża typu Jirsak. Ten wasz zbawiciel Piotr Brożek, za którego nie wystawienie na lewej pomocy tak krytykowaliście Kasperczaka, grał u niego na tej pozycji w zeszłym sezonie i grał kiepsko. Najlepszymi piłkarzami poprzedniego sezonu byli Głowacki, Marcelo i Alvarez. Ich się pozbyto i nie przeprowadzono na czas wzmocnić tak, aby zespół mógł się zgrać. Polityka działaczy i wzmacnianie się zawodnikami o takim CV jak Paljić to nie jest rozsądne postępowanie. Oczywiście każdego należy oceniać po pewnym czasie, ale w przypadku zawodnika o słabych osiągnięciach to jest bardziej liczenie na cud tak samo jak to było w przypadku Beto.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Oczywiście najłatwiej doczepić się do takiego Łobodzińskiego czy Pawełka. Dlaczego nie czepiacie się fatalniego grającego Sobolewskiego, który w dodatku skandalicznie skomentował przyczyny porażki w pierwszym meczu z Azerami.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Faktycznie jak na to nie popatrzeć to jednak 3 obrońców ubyło !!! . Gdyby nie odeszli z pewnością połowa goli które padły by nie padła i szansę na awans były by większe
Jednak Alvarez Marcelo Głowa to była zgrana cześć obrony Wisły !!! Zrobiono błąd w transferach i koniec nie oszukujmy się ten Kowalski to na 2-3 ligę się nadaje w Polsce do tego Diaz kompletnie nie nadaje się na środek obrony. Ogólnie cała obrona nie zgrana z sobą ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wygrana z Arką 1-0 zmyje plamę i nakaże nam myśleć o europejskiej potędze.
Było bidnie,jest bidnie,i nic nie wskazuje na to aby się miało cokolwiek kiedykolwiek zmienić. Europa nie dla nas. Może kiedyś,nasze dzieci dożyją Wisły w rozgrywkach grupowych LE. W ogóle polskiego zespołu. Może. Marzyć piękna rzecz. Ostatni pociąg z stacji przeciętniacy europejscy uciekł nam w Baku. Nie ulega wątpliwości,że wylosowanie polskiego zespołu dla kogokolwiek będzie ulgą. A pd kopaczy się odczepcie. Oni mają takie umiejętności. Między Macedonią a Grenlandią.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.08.2010 o godz. 22:06.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Rok temu w ramach moralnego wsparcia mojej miłości życia WISŁY KRAKÓW, bezczeszczonej przez tych PARTACZY udałem się do LUBINA (pare dni po estonskiej plamie).
W tym roku PIERD. i bojkotuję nieudaczników, którzy hańbią koszulkę z białą gwiazdą na piersi. Nie mam zamiaru wspierać pajacy. WISŁA w moim sercu, piłkarze w ... Z pianą na pysku tak jak jeden tutaj pisał skoro nie ma się umiejętności, można to nadrobić walką, tak samo w życiu ktoś może być lekko przymulonym prostaczkiem, ale cwaniactwem nadrobi tyle rzeczy, że przemądrzali wykładowcy na uczelniach mogą im buty pastować!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 05.08.2010 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
1. Nawet w momencie wyjebistego w****ienia umiejętności czytania ze zrozumieniem się nie traci. 2. Od dzisiejszego momentu mieć wyjebane na polską piłkę nożną. 3. Zamiast kasy na bilety wpłacać na koniecpzpn, jedynie tak jesteśmy coś w stanie sami zrobić Cytat:
Do sedna. Gdy spytał się gdzie siedzę (a raczej stoję) rozparła mnie TAK KUREWSKO WIELKA DUMA jak odpowiedziałem że na trzecim, że cieszyłem się tak ostatnio jak Schalke zbierało od Nas oklep. WISŁA to MY! i nic tego nie zmieni! Jednakże żebyśmy my mogli coś zmienić, potrzebna jest So-li-darność. Porównanie jednego z użytkowników na temat żony jako k**wy dającej d**y na prawo i lewo uważam za przykład doskonały. Kochamy ją, wydajemy na nią pieniądze, poświęcamy swe myśli, czas, młodość, wolność żeby być z nią na dobre i na złe. Raz, kilka razy można przebaczyć. ALE ****A ILEŻ MOŻNA? JAKIE SĄ GRANICE? GDZIE (A RACZEJ DOKĄD) WIERNY KIBIC BĘDZIE MUSIAŁ OGLĄDAĆ TAKĄ ŻENADĘ, te ****Y które hańbią Nasz czerwony trykot. z Wikipedii: Wierność - konsekwencja w postępowaniu i przekonaniach nawet w trudnych lub niewygodnych okolicznościach. Czy po tej wtopie ktoś z nas ma zamiar przerzucić się na Legię, Amikę, parchów czy Odrę Wodzisław (z całym szacunkiem)? Dalej będę kibicem Wisły (nie zmieniam postępowania) i dalej będzie dla mnie "królową polskich rzek" (nie zmieniam przekonań). Tyle razy kopacze nas mieli (mają) w dupie, dlaczego chociaż raz nie warto spróbować? A potem co sezon żałujemy, że nic się nie zmienia. Przyczyn stanu naszej piłki (całej polskiej, nie tylko Wisła) jest wiele, to dyskusja na temat w "propozycje zmian w polskiej piłce". Proszę Was o jedno - nie bądźmy obojętni. Skoro Wisła to MY, weźmy sprawy w swoje ręce. To my jesteśmy tu najważniejsi, nie oni, nie RN, nie Basałaj, trener, Jarosz, Wilczek ani nawet Cupiał. Bez nas "nie ma tego kramu". Dziękuję za uwagę. PS: Robienie z siebie "wierniejszego" kibica to czyste s****ysyństwo jakie spotkało nas ze strony kopaczy. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie przesadzaj zostaniesz ogrodnikiem
Nie jest dobrze (eufemizm)i to jest fakt Nie da sie zakrzyczeć rzeczywistości Chyba popełniono wiele błędów w przygotowaniach jak i transferach Inaczej nie było by takiej gry nie widziałem dobre gry skrzydłami ale także dobrze funkcjonującego środka pola a od tej formacji zależy najwięcej Brakuje kreatywnego ofensywnego pomocnika jakim w przebłyskach był Szymkowiak |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|