The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 20:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kolejny mózg.

Cikos i Bunoza niezgrani, to napisz mi, skarbeńku, w ilu meczach grali ze sobą Kowalski i Diaz?

Ściągnęliśmy fujary, pierdoły i nieudaczników to gramy jak fujary, pierdoły i nieudacznicy. Tak trudno to zrozumieć?!
Weź człowieku lepiej zamilcz na wieki. Nie czytam wszystkich postów, ale każdy twój który widze to tylko KRYTYKA, KRYTYKA i jeszcze raz KRYTYKA. Co ci ten Basałaj zrobił? Stodołe ci spalił?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.08.2010, 20:24
Ten mecz pokazał jedynie jak głęboko cofnęła się polska piłka, a jednocześnie, że w przeciwieństwie do nas inni (w tym przypadku Azerowie) nie stoją w miejscu tylko się rozwijają. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego co w porównaniu z latami 90-tymi grają Azerowie.
A co do Wisełki to odłóżcie lamenty, naprawdę jeśli chodzi o Nasz Klub to były dużo gorsze chwile w Jego Historii. Gwiazdki dostały zimny prysznic i zorientowały się przynajmniej w którym miejscu są w europejskiej piłce i że porażka z Levadią nie była przypadkiem. Oni odejdą My zostaniemy. W Polskiej piłce (nie tylko Wiślackiej) trzeba zmienić wszystko, a przede wszystkim szkolenie.

Całe szczęście przez tydzień odpocznę od forum jak i od naszej skopanej.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.08.2010, 20:25
Jedyna nadzieja to wrócic na reymonta. chociaz sie pocieszymy że znnów gramy na swojej ziemii. Oby. Poznije mozna szturmowac jakaś europe.

Kolejny mózg.

Cikos i Bunoza niezgrani, to napisz mi, skarbeńku, w ilu meczach grali ze sobą Kowalski i Diaz?

Ściągnęliśmy fujary, pierdoły i nieudaczników to gramy jak fujary, pierdoły i nieudacznicy. Tak trudno to zrozumieć?!
kabaret.
Jovanovic - masz plusa.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 20:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przygotowanie fizyczne, zgranie i decyzje Henia - słabizna

Moje oceny kopaczy bo ciężko nazwać ich piłkarzami w skali 0-10

Jovanić 3 - niby nic źle nie grał ale też nie wybronił żadnej bramki
Pio Brożek 0 - najsłabszy na boisku. Nawet nie ma co komentować. Zawalił bramkę
Kowalski 1 - zawalił bramkę a reszta również tragiczna (linia spalonego to dla niego magia)
Diaz 1 - niby walczył, ale kilka razy tak zgubiony że aż strach pomyśleć co by się działo gdybyśmy grali z kimś lepszym
Cikos - 1 również w obronie słabiutko
Paljić - 1 słabo słabo słabo. Czemu nie grał Kirm? Naprawdę Paljić jeśli cokolwiek potrafi to tylko tyle żeby być jokerem! Kirm pewnie meczu by nie wygrał (wygrywa cały zespół) ale przypuszczam dużo lepiej by się zaprezentował niż Paljić
Jirsak - 1 słabizna że hej! To typowy Tomas - zagra dobry 1 mecz z ogóramii (Szawle) - orgazm na forum że to zamaskowany lider naszego zespołu dyskryminowany przez trenera - a jak rywal nieco szybciej biega, już go nie ma..... Nie istnieje. to ma być lider środka?
Sobolewski 2 - tylu strat to dawno już nie miał
Małecki 3 walczył walczył, szarpał
Boguski 4 - bramkę strzelił, asystę miał
Żurawski 3 parę zagrań w meczu to za mało

Rezerwowi
Wilk 2 - ciężko go było zauważyć
Pa Brożek 3 - coś szarpnął, gola strzelił ale to mało
Łobo 2 - jest a jakby go nie było

Cała obrona, środek i boki to najsłabsza nasza formacja. Pomijam indywidualne umiejętności, całość nie
istnieje!

Na koniec trochę optymizmu
Dobrze że odpadliśmy z pucharów. Nie chcę przedwcześnie pisać czy transfery które zrobiliśmy to porażka, ale przy takich zmianach (przebudowach) potrzebny jest czas na zgranie. Karbach był zgrany i wybiegany. My nie mieliśmy ani jednego ani drugiego. Ale czas działa na naszą korzyść

Więc głowy do góry!

PS
Legia odpuściła sobie puchary w tym roku bo wiedziała że podczas przebudowy zespołu rozbijanie zgrywania zespołu meczami pucharowymi to krok do kompromitacji. My niestety "obudzeni" w środku nocy pojechaliśmy walczyć. Daliśmy tylko pożywkę mediom.

Levadia też była wybiegana i zgrana....Wypada przeprosić kibiców ^^
Piggy oddaj hajs
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 20:27
Wielu mądrych ludzi na tym forum pisało o tym, że Kasperczakowi wcześniej ekipe zbudował Smuda, niestety fanom Kasperczaka ślepo brneli w zaślepienie.Szkoda, że musieli się o warsztacie "siwego.... lisa" przekonać na włanej skórze.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 20:28
tym naszym wspaniałym gwiazdkom potrzeba przyjemnego przywitania na lotnisku...... i tyle w temacie moze sie w końcu k.....a obudzą
wazne są tylko te dni na które czekamy"
adm007
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:29
Bardzo ciężko oglądało się to spotkanie. Suma kilku błedów. Zbyt późne przyjście Basałaj i zwiazane z tym transfery. W tym meczu Zagraliśmy praktycznie tylko jednym sensownym obrońcom. Największa klęska to niestety przygotowanie mentalne. Przecież te... gwiazdki mają za nic po 35-40 tys. złotych za nic mają kibiców boli to bardzo, ale tak szczerze to byłem na to przygotowany. Trzeba jakoś to przeboleć. Heniowi trzeba poczekać jego 4-4-2 się wypaliło świat idzie do przodu
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2010, 20:29
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Weź człowieku lepiej zamilcz na wieki. Nie czytam wszystkich postów, ale każdy twój który widze to tylko KRYTYKA, KRYTYKA i jeszcze raz KRYTYKA. Co ci ten Basałaj zrobił? Stodołe ci spalił?
Sory, stary, nie mieszkam na wsi, więc raczej nic z tych rzeczy. Rozumiem jednak, że próbujesz.

Zaproponuj może lepiej, za co miałbym go chwalić. To będzie konstruktywne, bo jak na razie to Ci chłopcze - nomen omen - słoma z butów wychodzi.

Pablo84 - cry me a river. Średnio mnie wzrusza co Ci się zdaje, więc albo pisz na temat, albo wyżalaj się temacie z pytaniami do moderatorów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2010 o godz. 20:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2010, 20:30
Rond napisał(a):Wyświetl post
Bramka na wyjezdzie liczy sie podwojnie? czy tylko przy takiej samej ilosci bramek w dwumeczu?
Bramki wyjazdowe nie maja zadnego znaczenia gdy przegrywa sie oba mecze lub gdy przregrywa sie jeden a drugi remisuje.
AstarothDM
Wyższa Szkoła Jazdy

Od: 12.2003

zajebongo jest...

trzeba zrozumiec ze pierwsza Wisła Kasperczaka wcale nie miała lepszych zawodników, po prostu czasy były inne. Piłkarze byli zwykłymi chłopakami którzy grali jak umieli ale robili to ambitnie do tego za mniejsze pieniądze. Teraz umieją tak samo ale z ambicją gorzej, natomiast co najważniejsze - kasa musi się zgadzać...

Dzis to azerowie przypominali styl gry dawnej Wisły...

miejsce na twoją reklamę

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak nie nadaje się i jeśli Cupiał z Basałajem zrozumieją to teraz to tym lepiej. On zostawia po sobie spaloną ziemię i 40 zawodników w kadrze. Do dziś czkawką odbijają się jego transfery w Górniku. Do dziś męczą się tam ze Strąkiem, czy Szczotem ściągniętymi za chore pieniądze. Legenda Kasperczaka nie istnieje, a wtedy z Wisłą miał dream team, który bez trenera poradziłby sobie.
Jest taki mit, że wtedy to nawet sprzątaczka osiągnęłaby to, co Kasperczak. Przyszedł do nas trener z ogromnym doświadczeniem i wiedzą zdobytą we Francji. Ta wizja futbolu pozwoliła na spory sukces międzynarodowy. Wywalili go po Dinamo i nie wiem, czy chłonął przez ten czas PZPN-owski sposób pracy, czy postępuje u niego demencja starcza i trochę ma już wyrąbane na to, co dzieje się u niego w klubie, ale nie jest już dobrym trenerem.
Pauwe
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:31
Jop przy Kowalskim i Diazie to jest profesor
Markus
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:31
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego obrażasz naszych piłkarzy?
Kiedyś ja obraziłem Frankowskiego, kiedy s*******ił przed pucharami, dostałem bana i to chyba zdaje się od Ciebie.
Wolfy nie powinien obrażać zawodników, ale każdy z nas jest wzburzony po tym, gdzie dzięki im i sternikom klubu znalazła się dziś Wisła.

Nie dziwię się też, że chciał dosadnie wyjaśnić niektórym, na czym polega obecny problem naszej polityki kadrowej. Gdyby podjęto inne, odrobinę bardziej profesjonalne decyzje w ostatnich miesiącach, wcale tak nie musiało być.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.08.2010, 20:33
strasznie mi się chce śmiać z niektórych postów. Wyliczacie błędy, podajecie przyczyny porażek.. Czy to coś zmieni? Może będzie lepiej jak zaakceptujecie albo pogodzicie się z tym jakie bagno mamy...

Hej Wisła gol!!!!
I
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Sory, stary, nie mieszkam na wsi, więc ta raczej nic z tych rzeczy. Rozumiem jednak, że próbujesz.

Zaproponuj może lepiej, za co miałbym go chwalić. To będzie konstruktywne, bo jak na razie to Ci chłopcze - nomen omen - słoma z butów wychodzi.
Nie ze wsi? a z twoich wypowiedzi wynikało inaczej, widocznie sie pomyliłem to sorry. Więc jak nie ze wsi to krytykuj dalej
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Lepiej się zastanówmy co teraz zrobić, jak zareagować. Niech poczują wreszcie co to znaczy wściekłość kibiców. Jak dla mnie to nei zasłużyli żebyśmy przychodzili na mecze i dopingowali. Wiem, że ce..... nas Wierność, ale wierność klubowi i barwom a nie tym pseudo piłkarzom. Płacimy pieniądze za bilety też po to żeby zobaczyć zaangażowanie, a nie to co obecnie prezentują. Nawet się tego określić nei da.
" Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." - Henryk Reyman. Oni dziisaj do tego dopuścili niestety.
Pan Henryk sie w grobie przewraca
Ostatnio edytowane przez Billy : 05.08.2010 o godz. 20:38.
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 20:34
Pauwe napisał(a):Wyświetl post
Jop przy Kowalskim i Diazie to jest profesor
Dodałabym jeszcze ... przy Bunozie i Pi Brożku w obronie też... śmiech przez łzy
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 20:36
Ja rozumiem złe samopoczucie po takim meczu ale nie musicie od razu wyzywac pilkarzy i siebie nawzajem. Taka nasza rola w europejskich pucharach - polskie druzyny to druzyny do bicia - czasami ktos sie wyrwie z szeregu. Ale nie teraz - nie w tym sezonie.
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Żaden nowy trener nic nie zmieni. Wisła nie ma kompletnie obrony. Że tak zapytam, z czym do ludzi? Sprzedaliśmy czołową parę stoperów ligi za granicę. Co da nam nowy trener?
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

W niedziele, zamiast na mecz z Arką na Hutniku, wszyscy Wiślacy na Reymonta!
Tam jest nasze miejsce! Co to za granie na stawach? Kogo w ogóle tam chcecie oglądać? Kalekę Boguskiego? Żurawskiego czy Brożków?

Srał pies wydane 20 czy 30 zł i tak tego się nie da oglądać. Może jak nasze gwiazdki zobaczą, że nikt ich nie chce oglądać może coś ich w końcu tknie... Przy okazji pokażemy gdzie jest nasze miejsce, bo jak tak dalej pójdzie to przy Reymonta zagramy na wiosnę...

Ludzie, jak przyjdzie nas 20tys, pośpiewamy 45 min, drugie 45 przejdziemy ulicami miasta na rynek, paraliżując przy tym ulice, może się wreszcie ktoś zajmie tym bagnem! Przynajmniej rozgłos będzie.

W niedziele wszyscy na Reymonta!!

(szkoda, że to tylko marzenia i skończy się na tym, że przyjdzie 20 osób, albo nikt )
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.08.2010, 20:38
Jak by Smuda był trenerem to byś nie uświadczył z Schalke 1:4 !!!!
Była złota Wisła bo było pokolenie dobrych graczy

Żuraw+Szymek+ 1 wejście Kuźby+Uche +Kosa to była mega ofensywa !!!!
To laliśmy ich a wtedy Kasperczak poukładal klocki jak trzeba . Teraz nie poukładał bo przez 8 lat piłka się zmieniła w Polsce i w Europie . Niestety trzeba zapier... ale trzeba też mieć jakieś umiejetności techniczne i taktyczne . Te są u naszych grajków obecnie zerowe.
Mamy co mamy . Kasperczaka czas przeminął ale był Skorża była Levadia także to nie jest przypadek.
Mamy co mamy obecnie ... wiem że wielu z was to boli ale to jest obraz Polskiej Piłki . Osobiście przypuszczałem że tak będzie bo rocznik 82-88 to nie urodzaj Polskiej Piłki ( Wieczne talenty Brożki, Łobodziński , wiecznie aklimatyzujący przeciętny Jirsak , z czym na salony !!!) do tego mamy zaciąg karierowiczów z zagranicy powodzenia chłopaki !!!! TO JUŻ JEST KONIEC KONIEC POLSKIEJ PIŁKI !!!
Borinho
Billy
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:39
Speedy napisał(a):Wyświetl post
W niedziele, zamiast na mecz z Arką na Hutniku, wszyscy Wiślacy na Reymonta!
Tam jest nasze miejsce! Co to za granie na stawach? Kogo w ogóle tam chcecie oglądać? Kalekę Boguskiego? Żurawskiego czy Brożków?

Srał pies wydane 20 czy 30 zł i tak tego się nie da oglądać. Może jak nasze gwiazdki zobaczą, że nikt ich nie chce oglądać może coś ich w końcu tknie... Przy okazji pokażemy gdzie jest nasze miejsce, bo jak tak dalej pójdzie to przy Reymonta zagramy na wiosnę...

Ludzie, jak przyjdzie nas 20tys, pośpiewamy 45 min, drugie 45 przejdziemy ulicami miasta na rynek, paraliżując przy tym ulice, może się wreszcie ktoś zajmie tym bagnem! Przynajmniej rozgłos będzie.

W niedziele wszyscy na Reymonta!!

(szkoda, że to tylko marzenia i skończy się na tym, że przyjdzie 20 osób, albo nikt )
o Tak to jest nasze miejsce. Napewno nie piłkarzy. Jak dla mnie to niech graja cały rok na SS
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.08.2010, 20:41
Podwyżkę im!
Billy
Senior Member

Stary 05.08.2010, 20:41
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Podwyżkę im!

Dokłądnie. Przeciez strzelili 2 bramki (o zgrozo !) na wyjeździe. To jest coś !
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2010, 20:42
Jakiś link do bramek

qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 20:43
tak podwyżke im! haha! bo jeszcze mało zarabiaja, na fryzjera brakuje im hahaha
ehhhh zero szacunku maja do klubu ;/
jesli by przycisneli to by wepchneli te 4 bramki, ale zero ambicji, na stojaco panienki

koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2010, 20:45
W tym meczu szwankowalo wszystko. Zgranie, taktyka, obrona, atak, przygotowanie fizyczne i brak wiary w sukces. Tzn wiara wsukces byla do momentu straty pierwszej, potem drugiej bramki, potem trzeciej...

Pozniej mityczne zdolnosci motywatorskie w przerwie meczu podzialaly na pilkarzy mobilizujaco. Raczyli strzelic dwie bramki. Tylko ze gdyby niefrasobliwosc Azerow to bysmy wyjechali z bagazem 8 bramek stamtad.

Kasperczak dokonal jednej dobrej zmiany wstawiajac Pawla Brozka. Ten czlowiek w drugiej polowie zrobil w ataku wiecej niz cala reszta naszych pilkarzy przez wiekszosc meczu.

Taki juz urok Polskiej Pilki. Niestety coz nam pozostalo zrobic... pozostaje nam zrobic kupe. Do modlitwy i sie okopac i biala choragiew wywiesic. Oglosic abdykacje i upadlosc. Nic poza tym...

Wisle to jedyna kobieta w moim zyciu ktora zranila mnie tyle razy a mimo to nadal z nia jestem...
Milosc jest slepa.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
tak podwyżke im! haha! bo jeszcze mało zarabiaja, na fryzjera brakuje im hahaha
ehhhh zero szacunku maja do klubu ;/
jesli by przycisneli to by wepchneli te 4 bramki, ale zero ambicji, na stojaco panienki
Hehe nie odróżniasz bezradności od braku ambicji ?
Tak jakbyś walczył z Kliczką, dostawał oklep, a ktoś ci wypominał : "Panienka, jakby przycinął to może by wygrał."
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

cinekw napisał(a):Wyświetl post
Nie ze wsi? a z twoich wypowiedzi wynikało inaczej, widocznie sie pomyliłem to sorry. Więc jak nie ze wsi to krytykuj dalej
Widzisz? Nie potrafisz nawet zdania na temat napisać, wolisz szukać problemów Wisły wśród użytkowników forum.

Pochodzę ze wsi, ale już w niej nie mieszkam. Chociaż obawiam się, że intelektualnie nie masz do mnie startu - a przynajmniej nie zdradzasz w swoich postach takich inklinacji. Ale - jakie to ma znaczenie? To jest forum o Wiśle Kraków.

Weszliśmy na temat Basałaja, ale dla Ciebie był to tylko pretekst, żeby zacząć mnie obrażać. Pytanie - co jest ważniejsze, co bardziej pasuje do tematu?

Billy napisał(a):Wyświetl post
Dokłądnie. Przeciez strzelili 2 bramki (o zgrozo !) na wyjeździe. To jest coś !
To akurat niestety to prawda...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
malolat90x
Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2010, 20:48
zawsze byłem zwolennikiem H. Kasperczaka ale od jakiegoś czasu przestałem być widząc że Heniek zatrzymał sie w rozwoju trenerskim 6 lat temu ... i z całkowitym przekonaniem mówie mu WON z Wisły ...
Według mnie narazie najlepszym kandydatem na trenera będzie Kazimierz Moskal... zostawić go na tą runde jak się sprawdzi to ok może zostać ale przez te pół roku szukać naprawde konkretnego trenera gdyby Kaziowi nie poszło ...
Następnym człowiekiem do ,,odstrzału'' jest trener bramkarzy. Jak trenerem bramkarzy wice-mistrza Polski może być czlowiek kopiący się w przeszłości po II ligach. Jest mało doświadczony, nie wprowadził niczego nowego do treningów bramkarskich w Wiśle. Lepszym trenerem od niego jest Łaciak( tak wiem nie ma życia w tym klubie ale więdza i treningami bije na głowe Kurdziela) . Moim zdaniem Jovanić nie jest znów taki świetny, sądze nawet że Mario ma szanse wrócić do bramki Wisły i będziemy znowu szukać bramkarza ...( to moje zdanie według mojego bramkarskiego oka )
Powiecie mi co robią Jirsak i Boguski(co z tego że dziś strzelił bramke i mial asyste skoro gra padline) w ostatnich meczach w Wiśle bo napewno nie grają
Kowalski - idealny przykład statysty (o których mówił Heniu)
skład według mnie
Jovanić(Mario) - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz, Kirm , Wilk, Rios, Małecki, Paweł Brożek, Piotr Brożek
nie wiem czego chcecie od Pawła Brożka w dzisiejszym meczu ...strzelił bramke i coś szarpał
to moja wizja małej odbudowy Wisły z którym napewno sie nie zgodzicie ....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów