|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Weź człowieku lepiej zamilcz na wieki. Nie czytam wszystkich postów, ale każdy twój który widze to tylko KRYTYKA, KRYTYKA i jeszcze raz KRYTYKA. Co ci ten Basałaj zrobił? Stodołe ci spalił?
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał jedynie jak głęboko cofnęła się polska piłka, a jednocześnie, że w przeciwieństwie do nas inni (w tym przypadku Azerowie) nie stoją w miejscu tylko się rozwijają. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego co w porównaniu z latami 90-tymi grają Azerowie.
A co do Wisełki to odłóżcie lamenty, naprawdę jeśli chodzi o Nasz Klub to były dużo gorsze chwile w Jego Historii. Gwiazdki dostały zimny prysznic i zorientowały się przynajmniej w którym miejscu są w europejskiej piłce i że porażka z Levadią nie była przypadkiem. Oni odejdą My zostaniemy. W Polskiej piłce (nie tylko Wiślackiej) trzeba zmienić wszystko, a przede wszystkim szkolenie. Całe szczęście przez tydzień odpocznę od forum jak i od naszej skopanej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jedyna nadzieja to wrócic na reymonta. chociaz sie pocieszymy że znnów gramy na swojej ziemii. Oby. Poznije mozna szturmowac jakaś europe.
![]() ![]() ![]() kabaret.![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Levadia też była wybiegana i zgrana....Wypada przeprosić kibiców ^^ ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wielu mądrych ludzi na tym forum pisało o tym, że Kasperczakowi wcześniej ekipe zbudował Smuda, niestety fanom Kasperczaka ślepo brneli w zaślepienie.Szkoda, że musieli się o warsztacie "siwego.... lisa" przekonać na włanej skórze.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tym naszym wspaniałym gwiazdkom potrzeba przyjemnego przywitania na lotnisku...... i tyle w temacie moze sie w końcu k.....a obudzą
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo ciężko oglądało się to spotkanie. Suma kilku błedów. Zbyt późne przyjście Basałaj i zwiazane z tym transfery. W tym meczu Zagraliśmy praktycznie tylko jednym sensownym obrońcom. Największa klęska to niestety przygotowanie mentalne. Przecież te... gwiazdki mają za nic po 35-40 tys. złotych za nic mają kibiców boli to bardzo, ale tak szczerze to byłem na to przygotowany. Trzeba jakoś to przeboleć. Heniowi trzeba poczekać jego 4-4-2 się wypaliło świat idzie do przodu
![]()
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zaproponuj może lepiej, za co miałbym go chwalić. To będzie konstruktywne, bo jak na razie to Ci chłopcze - nomen omen - słoma z butów wychodzi. Pablo84 - cry me a river. Średnio mnie wzrusza co Ci się zdaje, więc albo pisz na temat, albo wyżalaj się temacie z pytaniami do moderatorów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2010 o godz. 20:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Wyższa Szkoła Jazdy
Od: 12.2003
Offline |
|
|
zajebongo jest...
trzeba zrozumiec ze pierwsza Wisła Kasperczaka wcale nie miała lepszych zawodników, po prostu czasy były inne. Piłkarze byli zwykłymi chłopakami którzy grali jak umieli ale robili to ambitnie do tego za mniejsze pieniądze. Teraz umieją tak samo ale z ambicją gorzej, natomiast co najważniejsze - kasa musi się zgadzać... Dzis to azerowie przypominali styl gry dawnej Wisły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jop przy Kowalskim i Diazie to jest profesor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie dziwię się też, że chciał dosadnie wyjaśnić niektórym, na czym polega obecny problem naszej polityki kadrowej. Gdyby podjęto inne, odrobinę bardziej profesjonalne decyzje w ostatnich miesiącach, wcale tak nie musiało być. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
strasznie mi się chce śmiać z niektórych postów. Wyliczacie błędy, podajecie przyczyny porażek.. Czy to coś zmieni? Może będzie lepiej jak zaakceptujecie albo pogodzicie się z tym jakie bagno mamy...
Hej Wisła gol!!!! ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
a z twoich wypowiedzi wynikało inaczej, widocznie sie pomyliłem to sorry. Więc jak nie ze wsi to krytykuj dalej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lepiej się zastanówmy co teraz zrobić, jak zareagować. Niech poczują wreszcie co to znaczy wściekłość kibiców. Jak dla mnie to nei zasłużyli żebyśmy przychodzili na mecze i dopingowali. Wiem, że ce..... nas Wierność, ale wierność klubowi i barwom a nie tym pseudo piłkarzom. Płacimy pieniądze za bilety też po to żeby zobaczyć zaangażowanie, a nie to co obecnie prezentują. Nawet się tego określić nei da.
" Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." - Henryk Reyman. Oni dziisaj do tego dopuścili niestety. Pan Henryk sie w grobie przewraca
Ostatnio edytowane przez Billy : 05.08.2010 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja rozumiem złe samopoczucie po takim meczu ale nie musicie od razu wyzywac pilkarzy i siebie nawzajem. Taka nasza rola w europejskich pucharach - polskie druzyny to druzyny do bicia - czasami ktos sie wyrwie z szeregu. Ale nie teraz - nie w tym sezonie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Żaden nowy trener nic nie zmieni. Wisła nie ma kompletnie obrony. Że tak zapytam, z czym do ludzi? Sprzedaliśmy czołową parę stoperów ligi za granicę. Co da nam nowy trener?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W niedziele, zamiast na mecz z Arką na Hutniku, wszyscy Wiślacy na Reymonta!
Tam jest nasze miejsce! Co to za granie na stawach? Kogo w ogóle tam chcecie oglądać? Kalekę Boguskiego? Żurawskiego czy Brożków? Srał pies wydane 20 czy 30 zł i tak tego się nie da oglądać. Może jak nasze gwiazdki zobaczą, że nikt ich nie chce oglądać może coś ich w końcu tknie... Przy okazji pokażemy gdzie jest nasze miejsce, bo jak tak dalej pójdzie to przy Reymonta zagramy na wiosnę... Ludzie, jak przyjdzie nas 20tys, pośpiewamy 45 min, drugie 45 przejdziemy ulicami miasta na rynek, paraliżując przy tym ulice, może się wreszcie ktoś zajmie tym bagnem! Przynajmniej rozgłos będzie. W niedziele wszyscy na Reymonta!! (szkoda, że to tylko marzenia i skończy się na tym, że przyjdzie 20 osób, albo nikt ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak by Smuda był trenerem to byś nie uświadczył z Schalke 1:4 !!!!
Była złota Wisła bo było pokolenie dobrych graczy Żuraw+Szymek+ 1 wejście Kuźby+Uche +Kosa to była mega ofensywa !!!! To laliśmy ich a wtedy Kasperczak poukładal klocki jak trzeba . Teraz nie poukładał bo przez 8 lat piłka się zmieniła w Polsce i w Europie . Niestety trzeba zapier... ale trzeba też mieć jakieś umiejetności techniczne i taktyczne . Te są u naszych grajków obecnie zerowe. Mamy co mamy . Kasperczaka czas przeminął ale był Skorża była Levadia także to nie jest przypadek. Mamy co mamy obecnie ... wiem że wielu z was to boli ale to jest obraz Polskiej Piłki . Osobiście przypuszczałem że tak będzie bo rocznik 82-88 to nie urodzaj Polskiej Piłki ( Wieczne talenty Brożki, Łobodziński , wiecznie aklimatyzujący przeciętny Jirsak , z czym na salony !!!) do tego mamy zaciąg karierowiczów z zagranicy powodzenia chłopaki !!!! TO JUŻ JEST KONIEC KONIEC POLSKIEJ PIŁKI !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Podwyżkę im!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakiś link do bramek
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak podwyżke im! haha! bo jeszcze mało zarabiaja, na fryzjera brakuje im hahaha
ehhhh zero szacunku maja do klubu ;/ jesli by przycisneli to by wepchneli te 4 bramki, ale zero ambicji, na stojaco panienki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W tym meczu szwankowalo wszystko. Zgranie, taktyka, obrona, atak, przygotowanie fizyczne i brak wiary w sukces. Tzn wiara wsukces byla do momentu straty pierwszej, potem drugiej bramki, potem trzeciej...
Pozniej mityczne zdolnosci motywatorskie w przerwie meczu podzialaly na pilkarzy mobilizujaco. Raczyli strzelic dwie bramki. Tylko ze gdyby niefrasobliwosc Azerow to bysmy wyjechali z bagazem 8 bramek stamtad. Kasperczak dokonal jednej dobrej zmiany wstawiajac Pawla Brozka. Ten czlowiek w drugiej polowie zrobil w ataku wiecej niz cala reszta naszych pilkarzy przez wiekszosc meczu. Taki juz urok Polskiej Pilki. Niestety coz nam pozostalo zrobic... pozostaje nam zrobic kupe. Do modlitwy i sie okopac i biala choragiew wywiesic. Oglosic abdykacje i upadlosc. Nic poza tym... Wisle to jedyna kobieta w moim zyciu ktora zranila mnie tyle razy a mimo to nadal z nia jestem... Milosc jest slepa . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Tak jakbyś walczył z Kliczką, dostawał oklep, a ktoś ci wypominał : "Panienka, jakby przycinął to może by wygrał." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pochodzę ze wsi, ale już w niej nie mieszkam. Chociaż obawiam się, że intelektualnie nie masz do mnie startu - a przynajmniej nie zdradzasz w swoich postach takich inklinacji. Ale - jakie to ma znaczenie? To jest forum o Wiśle Kraków. Weszliśmy na temat Basałaja, ale dla Ciebie był to tylko pretekst, żeby zacząć mnie obrażać. Pytanie - co jest ważniejsze, co bardziej pasuje do tematu? To akurat niestety to prawda... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
zawsze byłem zwolennikiem H. Kasperczaka ale od jakiegoś czasu przestałem być widząc że Heniek zatrzymał sie w rozwoju trenerskim 6 lat temu ... i z całkowitym przekonaniem mówie mu WON z Wisły ...
Według mnie narazie najlepszym kandydatem na trenera będzie Kazimierz Moskal... zostawić go na tą runde jak się sprawdzi to ok może zostać ale przez te pół roku szukać naprawde konkretnego trenera gdyby Kaziowi nie poszło ... Następnym człowiekiem do ,,odstrzału'' jest trener bramkarzy. Jak trenerem bramkarzy wice-mistrza Polski może być czlowiek kopiący się w przeszłości po II ligach. Jest mało doświadczony, nie wprowadził niczego nowego do treningów bramkarskich w Wiśle. Lepszym trenerem od niego jest Łaciak( tak wiem nie ma życia w tym klubie ale więdza i treningami bije na głowe Kurdziela) . Moim zdaniem Jovanić nie jest znów taki świetny, sądze nawet że Mario ma szanse wrócić do bramki Wisły i będziemy znowu szukać bramkarza ...( to moje zdanie według mojego bramkarskiego oka ) Powiecie mi co robią Jirsak i Boguski(co z tego że dziś strzelił bramke i mial asyste skoro gra padline) w ostatnich meczach w Wiśle Kowalski - idealny przykład statysty (o których mówił Heniu) skład według mnie Jovanić(Mario) - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz, Kirm , Wilk, Rios, Małecki, Paweł Brożek, Piotr Brożek nie wiem czego chcecie od Pawła Brożka w dzisiejszym meczu ...strzelił bramke i coś szarpał to moja wizja małej odbudowy Wisły z którym napewno sie nie zgodzicie .... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|