The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 11:21
a co na to fani z czech(ale nie Sparty)
Cytat:
škoda,že jste vypadli,toto podle mě penalta být neměla ale sparta je u nás kurva největší a takovéto penalty jí pískají zápas co zápas,naše liga je o kousek před vámi.ale co se týče fans tak se s vámi nemůžeme rovnat

karny jak nic
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Moze to dlatego, ze jak podkreslali wszyscy w Azerbejdzanie, Inter w pierwszym meczu zagral grubo ponizej swoich mozliwosci.
Czy ja wiem? W Poznaniu zagrali jeszcze słabiej niż u siebie, fakty są takie, że mieli raptem dwie sytuacje i jedną wykorzystali. U siebie owszem, momentami ładnie jechali, a ostatnie 15 minut to była już pełna dominacja Azerów.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Proponuję niektórym przestać się napinać na Amikę, bo Wisła może się bardziej skompromitować jeżeli nie przejdzie Karabachu. Sparta mimo wszystko jest bardziej znaną drużyną. Oczywiście zgadza się, że Lech nic nie pokazał wczoraj i ani przez chwilę awans Sparty nie był zagrożony.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 11:27
Lech Poznań, ma słaby skład, zmienników nie maja, moze 14 zawodnikow na podobny poziomie maja,
wydaje mi sie ze Lech wyladuje pod koniec rundy jesiennej na miejscu 4-6
jeszcze beda grac w 4 rundzie eliminacyjne LE, to tez ich dobije, na poczatku zlapia zadyszke i straca pare punktow w lidze

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2010, 11:34
Wisła też nie ma najlepszego składu, zwłaszcza w obronie!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2010, 11:46
Mam nadzieje że te krzykacze z Poznania zrozumieją że mistrza zdobyli przypadkiem, bo im go Wisła podarowała...nic nie zrobili aby awansować do LM...zero transferów na czas...zapatrzyli się na Wisłę...ale co tam u nas w Polsce to standard, działacze patrzą jak zarobić a co drużyna będzie sobą reprezentować mają gdzieś...lepiej sprzedać grajka za 4 mln niż zarobić 8 za wejście do pucharów
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 05.08.2010, 12:22
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Proponuję niektórym przestać się napinać na Amikę, bo Wisła może się bardziej skompromitować jeżeli nie przejdzie Karabachu. Sparta mimo wszystko jest bardziej znaną drużyną. Oczywiście zgadza się, że Lech nic nie pokazał wczoraj i ani przez chwilę awans Sparty nie był zagrożony.
To, czy przejdzie się okaże. Oczywiście nie liczę, że nasi dziś zagrają najlepszy mecz w historii, ale jak będą gryźć trawę to będzie dobrze i awansujemy
Co do Amiki - oni urządzali sobie zbiorową masturbację wraz z tymi patałachami co nie mają napletków, gdy Wisła zaliczała wtopy więc nabijanie i napinanie się na nich jest obecnie w bardzo dobrym tonie I wcale nikt nie musi się ze mną zgadzać.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.08.2010, 14:03
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Dziś się dowiemy czy polska piłka jest w czarnej dupie czy w wielkiej czarnej dupie,
Nie musisz czekać do wieczora, odpowiem Ci już teraz: polska piłka jest w wielkiej czarnej dupie i nie zmieni tego nawet ewentualny awans Wisły.

Z roku na rok coraz żałośniej to wygląda.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.08.2010, 14:35
lucekj napisał(a):Wyświetl post
No i tak to jest, że w drużynie jeden zawodnik robił CAŁĄ grę, takim był Lewandowski w Amice.

Chłopa ubyło i jest pozamiatane.
No chyba nie mozna tak upraszczac. Lewandowski byl strzelcem a nie playmakerem. W takim meczu jak wczoraj tez by nic nie ustrzelil bo po prostu nie mialby sytuacji. Lech jest bez formy jak my rok temu, co nie oznacza ze bedzie taki przez caly sezon. Jak kazda druzyna, a szczegolnie w Polsce, wahania formy sa czesto ekstremalne. Wystarczy przypomniec np jak zaczynal Zaglebie Lubin w zeszlym sezonie albo Belchatow.
DysoN
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 14:36
Szef Wisły dzisiaj na meczu w Baku ciekawe czy w razie przegranej Wisły najsłabsze ogniwa tego meczu miały by odejść z Kasperczakiem i czy jeśli powróci Mielcarski zapadną jakieś zmiany kadrowe w sztabie albo w drużynie w razie W ktoś będzie musiał zapłacić za porażke aczkolwiek jestem dobrej myśli w końcu to za czasów Kasperczaka Wisła błyszczała w europejskich pucharach i podbijała europejskie stadiony i mam nadzieje że i tym razem Wisła pokaże Ruchowi i Lechowi jak zwyciężać i podbijać europejskie stadiony mają inaczej mówiąc wczoraj pogrzeb Amiki dzisiaj wesele Wisły
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 14:47
DysoN napisał(a):Wyświetl post
No chyba nie mozna tak upraszczac. Lewandowski byl strzelcem a nie playmakerem. W takim meczu jak wczoraj tez by nic nie ustrzelil bo po prostu nie mialby sytuacji. Lech jest bez formy jak my rok temu, co nie oznacza ze bedzie taki przez caly sezon. Jak kazda druzyna, a szczegolnie w Polsce, wahania formy sa czesto ekstremalne. Wystarczy przypomniec np jak zaczynal Zaglebie Lubin w zeszlym sezonie albo Belchatow.
No nie zgodze sie. Lewandowski w tej druzynie byl tym kim Zuraw za czasow meczow z Omonia gdy zostal praktycznie jedynym naapstnikiem bo Frankowski mial jakas kontuzje. Robil cala gre, wracal, dogrywal, bral na siebie ciezar i strzelal gole po indywidualnych akcjach. To samo robil Lewandowski, on stanowil jakies 50% wartosci ofensywnej z calej tej ich czworki Lewandowski-Peszko-Stilic-Kriwiec.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 14:49
po wczorajszym meczu dochodze do wniosku że jedynie Smuda prowadząc nasze drużyny klubowe (Widzew,Wisła,Lech) nie kompromitował sie w pucharach.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.08.2010, 14:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
No nie zgodze sie. Lewandowski w tej druzynie byl tym kim Zuraw za czasow meczow z Omonia gdy zostal praktycznie jedynym naapstnikiem bo Frankowski mial jakas kontuzje. Robil cala gre, wracal, dogrywal, bral na siebie ciezar i strzelal gole po indywidualnych akcjach. To samo robil Lewandowski, on stanowil jakies 50% wartosci ofensywnej z calej tej ich czworki Lewandowski-Peszko-Stilic-Kriwiec.
Nie twierdze ze Lewandwoski byl slabym graczem, bo to byloby oczywiscie nieprawdziwe, jednakze sukcesy Lewandowskiego braly sie glownie z dobrej gry Peszki, Stilicia czy Bandrowskiego. Forma tych ostatnich w meczach ze Sparta byla katrastrofalna i nie potrafia od paru meczy (nawet z Gornikiem czy Jagiellonia) rozkrecic gry i stwarzac sytuacji. Nie podejmuje sie wskazywania winy tego stanu rzeczy, bo nie moj cyrk i nie moje malpy, ale wspomniani Peszko i Stilic w formie (ktory nawet nie wyszedl w pierwszym skladzie na mecz ze Sparta z powodu wlasnie slabej formy) to inni gracze niz ci, ktorych widzielismy wczoraj czy w zeszlym tygodniu w Pradze. No i nawet Lewandowski w czasie zwych najlepszych dni w ekstraklasie nie byl do konca takim graczem jak Zuraw z dawnych lat. Wydaje mi sie ze bardziej skupial sie na walce w polu karnym i nie wychodzil tak czesto do rozegrania jak Zurawski.
DysoN
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.08.2010, 15:03
Dla mnie wyjaśnienie postawy Amiki jest dość prozaiczne. Ten zespół nie ma trenera, bo Zielińskiego za takiego nie uważam. Wygranie ligi było składową wielu czynników, czyli przygotowania od strony taktycznej i motorycznej przez Smudę, jak i słabość rywali w poprzednim sezonie. W chwili obecnej wychodzą na jaw braki Zielińskiego i wydaje mi się, że jego byt trenerski jest mocno zagrożony.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.08.2010, 15:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie wyjaśnienie postawy Amiki jest dość prozaiczne. Ten zespół nie ma trenera, bo Zielińskiego za takiego nie uważam. Wygranie ligi było składową wielu czynników, czyli przygotowania od strony taktycznej i motorycznej przez Smudę, jak i słabość rywali w poprzednim sezonie. W chwili obecnej wychodzą na jaw braki Zielińskiego i wydaje mi się, że jego byt trenerski jest mocno zagrożony.
ech, na to bym nie wpadł, także... Dziekujemy Ci Danie Petresku za przygotowanie motoryczne, dzieki czemu mieliśmy mistrzostwo w 2009 roku
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 05.08.2010, 15:49
Jak się czyta te zachwyty nad Smudą to rzygać się chce...
Nie wiem co wy macie do tego Zielińskiego?(oprócz tego, że jest trenerem Kuchenek)
Przyszedł swego czasu do Wodzisławia i nagle Odra miała bodajże serie 7 zwycięstw z rzędu.
Z Groclinem zajął 3 miejsce w lidze.
Dopóki trenowal Polonie to byli w czołówce.Odszedł i drużyna się posypała.
Poprostu solidny trener.Niektórzy są od niego gorsi, a niektórzy lepsi(tych jest mniej).
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.08.2010, 16:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
ech, na to bym nie wpadł, także... Dziekujemy Ci Danie Petresku za przygotowanie motoryczne, dzieki czemu mieliśmy mistrzostwo w 2009 roku
Możliwe, że dzięki niemu Skorża miał ułatwione zadanie, a później bazując na tym wygrał 2 razy MP. Pierwsze z palcem w, a drugie już bez palca.

Ja tam wolę Petrescu, Smudę, czy Okukę - trenerów, którzy nie klepią po tyłkach piłkarzy-panienek, a dają im porządny wycisk. Nie pamiętam jakoś żeby w pucharach 2 lata temu piłkarzom Amiki brakowało sił w 60 minucie meczu, gdzie grali mecz za meczem. Obecnie ich forma wygląda tragicznie, a wszystko próbuje się zwalić na "komitet transferowy", nierówną murawę i piłkarzyków. A to wciąż jedna z najmocniejszych, a przede wszystkim najrówniejsza paka w lidze.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.08.2010, 16:13
Rozczarowała mnie Amica, pełne rozeznanie będzie za kilka godzin ale narazie ot wygląda bardzo podobnie jak u nas, z tym że u nas kompletnie rozbita obrona a u nich w zasadzie skład który zdobył mistrza.
Ok Lewandowskiego brak ale Lewandowski to był gość do wykańczania akcji a u nich nawet co wykańczać nie ma.
Tak więc na teraz to ja między nami a nimi żadnej różnicy nie widzę - nawet ich mecze a nasz na razie 1 mecz, w zasadzie z drużynami prezentującymi ten sam poziom, były bardzo podobne.

A co do tego że oni w krótkim czasie zgarnęli z 8 mln euro za Murawskiego i Lewandowskiego i w zasadzie nikogo nie kupili to nie wiem jak to tłumaczyć.Może faktycznie brak skautingu i rozeznania dał o sobie znać a może Rutkowskiego dorwał syndrom kasy na koncie - Dotąd dokąd ta kasa ma być teorii to tak - pełna chęć reinwestycji a jak już się pojawi to żal dupę ściska.
To jest dziwne że nie czarujmy się - przy takim bumie jaki tam niewątpliwie jest, kończącym budować się stadionie który może być w większości zapełniony, sponsorach...grzechem było olać sprawę, szczególnie że Rutkowski widział co jest grane.
Zeszły rok - Levadia,Debreczyn,Sofia - ten rok Baku,bardzo słaba Sparta....kto ostatni zobaczymy ale ciężko wymyśleć sobie łatwiejszą drogę do LM.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.08.2010, 16:16
Jakie to hasło lansowali kibice balona rok temu?

Wiem!

Liga Mistrzów - nie dla idiotów .

Wypada potwierdzić.

Co mówił prezes balona Kadziński?

Wiem!

Prawdziwa zabawa zacznie się w Lidze Mistrzów

Więcej pokory baloniarze.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 16:33
macie moze jakis link do internetowej transmisji bo nie mam niestety polsatu sport;/
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2010, 17:06
http://www.hqtv.com.pl/megatv/
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.08.2010, 17:36
Sorry ale nie moge tego gowna ogladac. Obrona jak z jakiegos czeskiego filmu. To jest zenada. Nie mowie ze ktokolwiek z naszej ligi by lepiej sie zaprezentowal ale ogladac ten mecz to jak wsadzic sobie dlugopis w oko.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2010, 17:38
Nie sądziłem że dożyje kiedyś takich czasów w których jakieś dziadowskie tofiki z Azerbejdżanu będą nas lały jak chcą...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.08.2010, 19:04
Dramat...
Więcej się nie da napisać.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
miki007
Member

Stary 05.08.2010, 19:09
Wstyd i kompromitacja, ale czy można było oczekiwać czegoś więcej? Na dnie polska piłka jest od dawien dawna ale to co się teraz wyprawia ciężko to nazwać, a w zasadzie jest to niemożliwe.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 19:15
haha, napierd*laja sie na trybunach :E

Brawo Jaga, walczyc (na boisku ofkors).
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2010, 19:15
cholera
liczyłem na jakieś punkty do rankingu

a tak na serio...
POWTARZAM:
Wisła: dwa strzały w dwa kolana: Głowacki. Marcelo.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 19:41
Diaz to nie stoper, Kowalski nie ten kapelusz, nie mam do nich żalu. Pietia który zawalił co najmniej dwie bramki w dwumeczu powinien posiedzieć na ławeczce albo można go opchnąć jak będzie jakaś oferta. Nasi zaczęli dużo lepiej niż na Hutniku nawet się cieszyłem że Azerowie nie murują bramki, a oni po prostu wyszyli po swoje, nie mamy obrony i tyle.
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 05.08.2010, 19:44
Pogrom to może być w Wiedniu, czerwo dla Ruchu i już 2-0
Odpowiedz cytując
A.C.A.B
Member

Od: 10.2008

Stary 05.08.2010, 19:48
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
haha, napierd*laja sie na trybunach :E

Brawo Jaga, walczyc (na boisku ofkors).

jest jakaś transmisja

edit: "Przerwa w meczu, nasi kibice przedostają się na sektor buforowy, zabierając flagę Arisu zawieszoną na płocie..."

ze strony jagi(live)
Ostatnio edytowane przez A.C.A.B : 05.08.2010 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów