The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 22:34
@rw88 wstaw za Andreu - Brouno Coutihno- najlepszego (poza Sobolem z poprzednich lat) defensywnego pomocnika ligi który w dodatku potrafi świetnie grac do przodu.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2010, 22:43
No to pozamiatane, Cracovia kupiła Saidiego Ntibazonkize. Nie ma już po co grać tej ligi. Rozniosą nas w pył :(
Idę o zakład, że za namową komentatorów z C+ na koszulce będzie miał Saidi
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2010, 00:05
Angmir napisał(a):Wyświetl post
@rw88 wstaw za Andreu - Brouno Coutihno- najlepszego (poza Sobolem z poprzednich lat) defensywnego pomocnika ligi który w dodatku potrafi świetnie grac do przodu.
Skoro Bruno wg Ciebie to DP to ja nie mam więcej pytań Brdzo ofensywny rozgrywający praktycznie nie angażujący sięw gre w obronie no chyba ze cała druzyna się broni.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.08.2010, 07:33
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-legii,1514400

Oj jak miło teraz przypomnieć sobie przewidywania "ekspertów" że weźmie Ekstraklase z miejsca i jak mogliśmy przegapić takiego gościa. Nie trafiały argumenty że on w Manchesterze grał bo był Chińczykiem a nie dlatego że umiał grać w piłkę.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.08.2010, 08:21
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Bruno jest ofensywnym pomocnikiem, który u nas w sparingach grał najczęściej na prawym skrzydle. Andreu - obok Brzyskiego i zdrowego Jodłowca - jest pewniakiem do składu.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2010, 14:44
Bruno w Jadze grał pivota w systemie 4-4-2 więc siłą rzeczy był co najmniej pół-defensywny. Można się z tym sprzeczać lub nie ale ustawienie Jagi to wymuszało na nim. Wiem że u nas w lidz każdy piłkarz który potrafi dokładnie zagrać piłkę czy dobrze strzelić na bramkę jest odrazy na wskroś ofensywny a, ci z zawodników którzy mają problem z podaneim piłki dalej niz na 5 metrów, i biegają w tępie 40 latków ustawiani są jako defensywni pomocnicy, ale trzeba skończyć z takim myśleniem. Z tego co się orientuję to Bruno w Brazyli grał właśnie jako pivot.
Ogólnie gra Bruno przypomina mi grę Evera Banegi z Valencji (z zachowaniem proporcji), i najlepiej obaj panowie spisują się jako - defensywny-rozgrywający rzucający długie piłki prostopadłe i rozrzucający grę na skrzydła. W takim ustawieniu Bruno prezentuje pełnie możliwości.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 04.08.2010 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2010, 15:13
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
No to pozamiatane, Cracovia kupiła Saidiego Ntibazonkize. Nie ma już po co grać tej ligi. Rozniosą nas w pył :(
Idę o zakład, że za namową komentatorów z C+ na koszulce będzie miał Saidi

Fajnie by było jakby TVP wykupiła jakiś mecz Pasów. Ciekawe co Szpaku by wymyślił zamiast prawidłowego nazwiska murzynka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2010, 15:25
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-legii,1514400

Oj jak miło teraz przypomnieć sobie przewidywania "ekspertów" że weźmie Ekstraklase z miejsca i jak mogliśmy przegapić takiego gościa. Nie trafiały argumenty że on w Manchesterze grał bo był Chińczykiem a nie dlatego że umiał grać w piłkę.
Tak właściwie to my nie wiemy co on tam potrafi i mi osobiście się wydaje, że na naszą ligę powinien wystarczyć.
Wiadomo, że w Legii to bardziej chcieli go wszelcy ichni działacze niż kolejni trenerzy.
Swoją drogą- oni naprawdę myśleli, że sprzedadzą jego koszulki Chińczykom? ...dobry żart!

Swoją drogą to już się nie mogę doczekać co by pooglądać te nowe nabytki.
Naszych już coś tam zobaczyłam, ale niewątpliwie ciekawi mnie Legia, Cracovia i ten nowy napastnik Lecha.

A tak swoją drogą to z tego miejsca serdecznie gratuluję Jadze zdobycia Superpucharu Polski.
Lech gra padake tzw. i jak przejdą tą Sparte to tylko i wyłącznie jakimś cudem. Ale to tak tytułem Off'a
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2010, 15:29
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to już się nie mogę doczekać co by pooglądać te nowe nabytki.
Naszych już coś tam zobaczyłam, ale niewątpliwie ciekawi mnie Legia, Cracovia i ten nowy napastnik Lecha.
Zalecam sporą cierpliwość. Arsenal pewnie nas zje trzema bramkami, a i na Polonii będzie bardzo, bardzo cięzko.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2010, 15:59
Mecz Legia - Arsenal będzie transmitowany w tv?
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.08.2010, 16:02
Będzie na nSport i TVN Warszawa
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.08.2010, 17:11
Dla mnie Legia to w nadal siła nr 3 w polskiej lidze. Jak nie miała napastników, tak nie ma, a do tego bramkarz znacznie gorszy.

Gdyby miał ocenić składy najmocniejszych drużyn, to wyglądałoby to następująco.

Bramka: 1. Kotorowski, 2. Jovanic, 3. Antolovic,

P.O. : 1. Wojtkowiak, Cikos, 3. Jędrzejczyk

Ś.P.O. 1. Chavez, 2. Astiz, 3. Bosacki

Ś. L.O. 1. Arboleda, 2 Choto (jeśli schudnie i będzie zdrowy), 3. Cleber

L.O. 1. Brożek, 2. Gancarczyk, 3. Wawrzyniak

P. P. 1. Peszko, 2 - 3 Małecki i Manu

DM. 1 - 2 Sobol, Vrdoljak, 3. Bandrowski

Rozgrywający - 1 - 3 Stilic, Garguła (Jirsak), Iwański, ogólnie cienizna w każdej drużynie

L. P. - 1. Kriviec, 2. Cabral, 3. Kirm, Paljic -

Atak: 1. Smolarek, 2. Brożek, 3. Wichniarek, 4. Żurawski, 5. Sobiech, 6. Chinyama, 7 Boguski, 8 Mezenga, 9. Tshibamba

Ogólnie potencjał 4 czołowych drużyn jest zbliżony. Liga zweryfikuje wszystko.
Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2010, 17:15
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Legia to w nadal siła nr 3 w polskiej lidze. Jak nie miała napastników, tak nie ma, a do tego bramkarz znacznie gorszy.

Gdyby miał ocenić składy najmocniejszych drużyn, to wyglądałoby to następująco.

Bramka: 1. Kotorowski, 2. Jovanic, 3. Antolovic,

P.O. : 1. Wojtkowiak, Cikos, 3. Jędrzejczyk

Ś.P.O. 1. Chavez, 2. Astiz, 3. Bosacki

Ś. L.O. 1. Arboleda, 2 Choto (jeśli schudnie i będzie zdrowy), 3. Cleber

L.O. 1. Brożek, 2. Gancarczyk, 3. Wawrzyniak

P. P. 1. Peszko, 2 - 3 Małecki i Manu

DM. 1 - 2 Sobol, Vrdoljak, 3. Bandrowski

Rozgrywający - 1 - 3 Stilic, Garguła (Jirsak), Iwański, ogólnie cienizna w każdej drużynie

L. P. - 1. Kriviec, 2. Cabral, 3. Kirm, Paljic -

Atak: 1. Smolarek, 2. Brożek, 3. Wichniarek, 4. Żurawski, 5. Sobiech, 6. Chinyama, 7 Boguski, 8 Mezenga, 9. Tshibamba

Ogólnie potencjał 4 czołowych drużyn jest zbliżony. Liga zweryfikuje wszystko.
A dlaczego w tym zestawieniu pomijani są zawodnicy Śląska, Polonii i Jagielloni ? Wg mnie wyżej wymieniona trójka zostanie rozdzielona przez którąś z tych drużyn
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2010, 17:43
A dlaczego Jovanović jest przed Antoloviciem skoro Jovanović puscił mega babola z Karabachem, podobnie jak Antolović z Dolcanem z tym, że potem Antolović był w meczach z sredniakami z Francji jednym z lepszych?

Dlaczego Peszko jest przed Manu, a Sobol przed Vrdoljakiem... Albo Iwański za Gargułą/Jiraskiem - mimo wszystki Grubas sieknał troche goli i miał pare asyst rok temu a Jirsak to totalny niewypał, natomiast Garguła może kiedyś się przypomni, ale na razie to rekonwalescent.

Generalnie nie zgadzam się przy prawie wszystkich pozycjach. Chocby przykład z brzegu: odstawiasz Astiza, który ma urguntowaną pozycję w polskiej lidze i przed niego dajesz anonima Chaveza (fajnie, że grał na mundialu, Kirm tez gral, no i co?) tylko dlatego, ze jest z Wisły, a potem dajesz Sobola, bo ma ugruntowaną pozycję w polskiej lidze pzred Vrdoljakiem tylko dlatego, ze ten jest z Legii.

Dziwne
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 04.08.2010 o godz. 17:49.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.08.2010, 17:57
Jakiego babola? chyba ze chodzi o jakiegos Jovanovicia..
jesli chodzi o bramkarza Wisly to jak na razie broni bardzo dobrze.. a jakies tam z poczatku w nowym klubie jedno nieprezycyjne przyjecie, ktore w zadnym stopniu nie zagrozilo bramce Wisly na trzy mecze uznaje sie za nie wiadomo jaka tragedie to podziwiam
a ten Antolović puscil kilkanascie baboli z prawdziwego zdarzenia, ktore nijak maja sie do jednego zlego przyjecia pilki przez bramkarza Wisly, ktore zreszta decydowaly o stratach goli.. na weryfikacje oczywiscie i tak przyjdzie dopiero pora.. zeby teraz robic jakies wyliczanki to trzeba miec we krwi grubo ponad 2 promile, jedynie chcialem sprecyzowac fakty..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.08.2010 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 04.08.2010, 18:01
Wykluczyłbym z tego zestawienia graczy, którzy jeszcze meczu nie zagrali w lidze polskiej. Już ich się ustawia w top 3 na danej pozycji w lidze? Ciekawy jestem za co za nazwisko.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.08.2010, 18:16
Pelne poparcie dla tego co napisal tofik. Wyjdzie na to ze Smolarek zdobedzie 2x bramek, do tego dolozy kilka milosnik wymiany koszulek i wszystkie wyliczenia **** trafi

Spoxter - Jakie kilkanascie baboli? Moze kilkadziesiat ? Zabawil sie z obroncami, potem wyszedl nie tak jak trzeba plus zle piastkowanie - razem trzy. Dodam do tego to co wyciagal w ostatnich meczach i wyjdzie nawet na spory plus. Poczekajmy na lige, zobaczymy jak bedzie.

Moze byc tak, ze taki Slask czy Jaga beda niespodzianka jak rok temu Ruch i wtedy bedzie placz ze wydalismy tyle kasy a tutaj nie ma prowadzenia w lidze 20 punktami

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.08.2010, 18:22
Co do postulatu tofika to możnaby jednak podejść tak do wielu zawodników, którzy byli w tamtym sezonie gwiazdami ligi, a w tym roku mogą mocno spuścić z tonu, a chodzi mi o taką trójkę...
1. Peszko
2. Tschibamba
3. Nowak

Niemniej jednak ciekawym wydaje się zestawienie bramkarzy, gdzie pierwsze miejsce ma starsza wersja Pawełka, mister Kotorowski
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.08.2010, 18:30
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego ...

Dziwne
Najlepsze to jest zestawienie rozgrywajacych. Iwanski przy Jirsaku to Fabregas, a jest za nim na liscie
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.08.2010, 18:35
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze to jest zestawienie rozgrywajacych. Iwanski przy Jirsaku to Fabregas, a jest za nim na liscie
Jakbym się miał czepiać, to są chyba na tym samym miejscu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 04.08.2010, 18:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co do postulatu tofika to możnaby jednak podejść tak do wielu zawodników, którzy byli w tamtym sezonie gwiazdami ligi, a w tym roku mogą mocno spuścić z tonu, a chodzi mi o taką trójkę...
1. Peszko
2. Tschibamba
3. Nowak

Niemniej jednak ciekawym wydaje się zestawienie bramkarzy, gdzie pierwsze miejsce ma starsza wersja Pawełka, mister Kotorowski
Faktycznie.Poczekam jeszcze mecz, albo dwa. Ale Peszko już mi wygląda na sfrustrowanego typa. Może mieć więcej kartek niż bramek plus asyst razem.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.08.2010, 18:38
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Jakbym się miał czepiać, to są chyba na tym samym miejscu
Z Fabregasem przesadzilem, ale mimo wszystko jest ogromna roznica. Iwanski ma sporo bramek i asyst, przy lepszym napastniku ta liczba sie jeszcze zwiekszy. Potrafi porzadnie wykorzystac staly fragment gry.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.08.2010, 18:47
Najwiekszy plus Iwanka to to, ze zmienil sie z pączka w faworka Pilka podobno jego zdaniem jest lepsza niz ta ostatnia wiec nic tylko czekac az sie rozkreci sierotka

Ogolnie to trzeba poczekac tak z 4-6 tygodni by cokolwiek wiecej powiedziec o calym zaciagu

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 04.08.2010, 18:57
Takie zestawienia możecie zrobić po 5-8 kolejce łącznie z przewidywaniami kto na jakie miejsce będzie startował. Pisanie dziś tak dalekosiężnych prognoz mija się z celem, tym bardziej że żaden z nas nie widział piłkarzy Legii, Śląska, Cracovii czy Zagłębia w żadnym meczu o stawkę, a prawdopodobnie w ogóle w żadnym.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2010, 20:46
a Robert Lewandowski strzelił właśnie gola na 3-1 dla Borussi w meczu z Man City. Może coś jednak z tego piłkarza będzie. Jego odejście to Wielkie osłabienie Lecha, co doskonale pokazują ostatnie spotkania Kolejorza.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.08.2010, 21:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie.Poczekam jeszcze mecz, albo dwa. Ale Peszko już mi wygląda na sfrustrowanego typa. Może mieć więcej kartek niż bramek plus asyst razem.
no i przewidziałes.. a dzis powinien czerwoną dostac
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 04.08.2010, 21:07
Może Lewy będzie pierwszym POLSKIM talentem FMa, który faktycznie się rozwinie
Rozwój poprzednich nasza liga skutecznie dusiła w zarodku.
Fingers crossed. "Rusz dupę"
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.08.2010 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.08.2010, 21:12
Tak to jest jak się nie sprzedaje piłkarzy kiedy są odpowiednie oferty. A co powiecie o _tylko_celtic_stiliciu? Mizeria. Peszko to samo, miał ofertę ale wspaniałomyślnie postanowił zostać Żeby już nie wracać do tematu Pawła Brożka, też była swojego czasu oferta dla niego ...

Nie można być na _nie_ z transferami piłkarzy, tylko dlatego żeby się nie osłabiać albo czekać na więcej cashu. Problem tylko w tym, że w Polsce scauting nie istnieje. Na miejsce Lewandowskiego, Brożka, Marcelo, powinno czekać już ze dwóch piłkarzy reprezentujących odpowiedni poziom. Ciekaw jestem czy się kiedykolwiek doczekamy czegoś podobnego Bo jak na razie transfery "strażaków" Chibamby czy Bunozy raczej się nie sprawdzają ...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.08.2010, 21:28
ale gdy Brozek byl blisko odejscia Ty i reszta nie chciala jego odejscia.. tak samo kibice Amiki odejscia Peszki.. wiec nie pluj hipokryzja gdy minelo kilka miesiecy... wkurzajace jest takie gadanie.. oczywiscie nie zmieniam zdania jak choragiewka i Pawel dla mnie grac w Wisle powinien jak najdluzej.. jaki jest to jest, ale jest przydatny i jakos pusto byloby bez niego.. jakos przebolalem Glowe i Baszcza.. wystarczy,

co do wiadomego meczu, pijem, bawim sie

Cytat:
Sprzedawać i brać kasę póki dają, bo potem pobudka z ręką w nocniku i "wielkie" nazwisko w kolekcji.
ok, poczekam cierpliwie na tego typu sytuacje.. i gdy przyjdzie kogos sprzedac to przesledze Wasze posty.. "nie nie nie , nie moze odejsc.." minie pare miesiecy, chlopak troche straci na formie i "a trzeba bylo go sprzedac" , to samo bylo z Brozkiem, ani jednego posta przeciw jego odejscia .. to samo byloby pewnie z Marcelo gdyby zostal i zrobilo sie z niego niewolnika.. "a trzeba bylo go sprzedac do PSV" i tak mozna wymieniac..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.08.2010 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.08.2010, 21:29
Skoro grajac u siebie, goniac wynik stawia sie na 1 napastnika to trzeba naprawde byc dziwnym czlowiekiem.
Majac 1 napastnika i gora 1 innego gracza w polu Krivec wali zawiesine i potem rozklada rece.
Taktycznie to byla ŻENADA.
Peszko jesli nie wezmie sie za siebie to nie dosc ze bedzie wiecznie grac w tej buraczanej lidze, to do tego wszystkiego zostanie frajerem roku. Tak frajerem, bo to co zrobil po ewidentnym faulu przeciwnika to buractwo.
Nerwy moga poniesc ale nie w takim meczu i nie w takim momencie.
Stilicowi to juz chyba nikt nie pomoze, on sie najzwyczajniej w swiecie dostosowal do poziomu ligi. Jeden niby strzal i to wszystko.
Wichniarek osamotniony mogl co najwyzej pobiegac i poskakac do gornych pilek. Czibamba - kazdy widzial

Lech jak nie zmieni trenera lub nie zmieni podejscia do taktyki to bedzie nawet w lidze ciezko.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów