The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 16:08
Nie da się wejść - bo:nie ma stropów ani wylewek , nie ma sanitariatów i do nich instalacji wod-kan, grzewczych,elektrycznych i wentylacyjnych , nie ma klatek o których piszesz. Przepisy prawa budowlanego i bhp nie dopuszczają do użytku obiektu jeśli nie ma w/w.Co do schodów wcale nie jestem przekonany czy czasem nie były one tymczasowe dla potrzeb budowy i czy teraz nie muszą być wylewane docelowe
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.08.2010, 16:41
A czy przy wnętrzu D są wogóle na obecną chwilę prowadzone jakieś prace? Bo chyba zlecono to w końcu Polimexowi...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.08.2010, 16:47
A tymczasem podwieszono konstrukcję pod telebim na zachodniej..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.08.2010, 16:52
Charlie napisał(a):Wyświetl post
A czy przy wnętrzu D są wogóle na obecną chwilę prowadzone jakieś prace? Bo chyba zlecono to w końcu Polimexowi...
^^Tego nie wiedzą najstarsi górale. Niby pracownicy klubu przechodzą tam tysiące razy, niby zjawiają się na stadionie fotografowie .A nikt nie jest w stanie się spytać ani cokolwiek napisać w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2010, 17:06
Ale jak wyglądają schody na D wiesz bo na stronie (352) której jest fotka z ich wyglądem coś pisałeś , i wiesz że takie schody są na każdy sektor trybuny . I nie pisz że są to jakieśtymczasowe , bo tylko mnie upewniasz że nie byłeś na stadionie Wisły , a przynajmniej na trybunie E gdzie schody mają taką samą budowę.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.08.2010, 17:20
Zastanawiam się czy nie ma możliwości doraźnego przystosowanie trybuny D... Dokładnie mam na myśli wykończenie i zabezpieczenie barierkami istniejących schodów oraz wytyczenia doń tymczasowych dróg dojścia. Do tego postawić przed trybuną kilka Toi-Toi'ów i stanowisko grillowe na kiełbachy. Rozwiązanie mało estetyczne, ale na jakiś czas by mogło być. Wydaje mi się, że w takim wariancie mogłyby też być prowadzone prace nad wykończeniem trybuny. Z drugiej jednak strony obawiam się, że taka prowizorka mogłaby przetrwać jakiś (niemały) okres czasu...
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.08.2010, 17:43
wątpię, że dopuszczono by to du użytku, bo prawie 6tys ludzi miałoby budowę stropu nad głową, do tego wnętrze byłoby rozkopane ze względu na instalacje przeróżnej maści.
Trybunę i tak należałoby przeprojektować, obecny projekt blokuje jakiekolwiek wykorzystanie komercyjne.
Toalety i kioski przenieść na parter, a drugą kondygnację wykorzystać pod działalność komercyjną (chociażby klub kibica).
Po zakończeniu prac nad stropem +1 i wykończeniu parteru można byłoby wpuścić kibiców wnętrzem, przy czym na piętrze trwałyby prace wykończeniowe. W obecnej formie projektu, muszą być wykończone obie kondygnacje, aby udostępnić wnętrze.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.08.2010, 19:18
Pan Bartek: Pani Dyrektor, bo datę trzeba podawać...
Pani Działkowska: jaką datę, czego datę..?
Pan Bartek: no Pani Dyrektor, no datę na Wisłę, no datę kiedy się z tym remontem uporamy, kibice pomału domagają ....
Pani Działkowska: no coś trzeba wymyśleć, odwlec przede wszystkim uwagę, bo nam się dziennikarze zaraz zlecą, Długa jeszcze nie skończona, a i na Katyniu problemy....
Pan Bartek [po chwili]: Pani Dyrektor to się trzymajmy teraz października, najlepiej może końca,
Pani Działkowska: słusznie Panie Bartku, słusznie...a powody jakie damy...bo na brak kontaktu z klubem to już nie bardzo możemy...
Pan Bartek [myśli]:...powody powody .....hmmm, może…powody od nas niezależne !!!!
Pani Działkowska [uradowana]: brawo Panie Rzeczniku Brawo, krótko i sensownie, powody od nas niezależne..
Runner

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 03.08.2010, 20:26
Piotrze:
Z technicznego punktu widzenia byłoby to możliwe, choć pewnie niewygodne dla ekipy budowlanej. Podstawowe pytanie, to takie, czy jest możliwość wpuszczania ludzi bokami trybuny podczas gdy są to bardzo wąskie gardła, a do tego na zachodniej trwają prace budowlane... Jeżeli jest taka opcja, to kombinacje nie mają sensu. W przeciwnym wypadku można próbować. Budowa stropu, po wytyczeniu dróg o szerokości schodów (wewnątrz trybuny) nie powinna być problemem nie do przeskoczenia. Wystarczy "wybić" parę szyb tak by dostęp miał szteter i lać stropy. W newralgicznych miejscach (przy klatkach schodowych) pracę można byłoby prowadzić podczas przerwy w rozgrywkach. Takie rozwiązanie nie uniemożliwia też wykonania wylewek, czy podprowadzenia instalacji. Jeżeli jakaś tymczasowa droga przecinałaby ewentualną instalację, to taką drogę można przeprowadzić po mostku - takim, jak ustawia się podczas kopania chodników.

picasso napisał(a):Wyświetl post
można w ogole dostosowac tylko wejścia do takiego stanu jak byly dawniej na AB, toi-toi na zewnątrz"
O to, to. Tylko, że wewnątrz drogi do schodów trzeba byłoby wytyczyć i ogrodzić tak, aby zabezpieczyć budowę.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 03.08.2010 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.08.2010, 20:36
można wogole dostosowac tylko wejścia do takiego stanu jak byly dawniej na AB,toi-toi na zewnątrz i przerwac prace do zakonczenia sezonu.na budowę wrócic w grudniu,sprężyc się i do rozgrywek wiosennych wykończyć trybunę "D"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.08.2010, 20:48
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Ale jak wyglądają schody na D wiesz bo na stronie (352) której jest fotka z ich wyglądem coś pisałeś , i wiesz że takie schody są na każdy sektor trybuny . I nie pisz że są to jakieśtymczasowe , bo tylko mnie upewniasz że nie byłeś na stadionie Wisły , a przynajmniej na trybunie E gdzie schody mają taką samą budowę.
Stwierdzenia że wyglądają mi na tymczasowe a nie wiem jak wyglądają - mają jednak zasadniczą różnice.
Schody na pozostałe trybuny były wylewane a na D wyglądają na stalową konstrukcję. NIe mam tu jednak pewności - to fakt nie byłem w środku -i o ile wiem żaden kibic tam nie był
Co do możliwości wchodzenia bokami trybuny - nie ma takiej możliwości przejścia są za małe- było to sprawdzane
Co do możliwości wejścia na trybunę bez któregokolwiek stropu i klatek schodowych i ich oświetlenia -przede wszystkim za względów bhp nie ma takiej opcji-chyba że zrobią jakiś przewał. Natomiast sanitariaty (toi toie) pewnie możnaby tymczasowo ustawić przed trybuną
Odpowiedz cytując
Kotwa
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.08.2010, 20:57
Ale o co chodzi dokładnie ztą D przecież na mecz z USA wchodziłem normalnie po schodach no i z tego co pamiętam kibelki też były
Ostatnio edytowane przez Kotwa : 03.08.2010 o godz. 20:59.
Tylko Wisła TS
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.08.2010, 20:58
Pytanko. Czy już gdzieś oficjalnie ogłoszono, że prezydent nie musi odpowadać na interpelację? Zniesiono ten obowiązek? Bo z tego co mi się wydaje termin pierwszej juz dawno minął a właśniej w niej było wiele kluczowych pytań.

Panie Darku, jeśli prezydent nie odpowiada na interpelację (nie mówimy tu już nawet o odpowiedzi w terminie) jakie Pan, jako poseł ma narzędzia bo to zmienić/przyspieszyć? Czy coś takiego w ogóle przysługuje posłom?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 03.08.2010, 21:02
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Co do możliwości wejścia na trybunę bez któregokolwiek stropu i klatek schodowych i ich oświetlenia -przede wszystkim za względów bhp nie ma takiej opcji-chyba że zrobią jakiś przewał. Natomiast sanitariaty (toi toie) pewnie możnaby tymczasowo ustawić przed trybuną
Biegi są przecież rozdzielone podestami, szerokość schodów oraz ich ilość jest zaprojektowana tak aby umożliwić ewakuację, umieszczenie tymczasowego oświetlenia również nie jest barierą nie do przeskoczenia, a jako sanitariaty można wykorzystać mobilne toalety. Nie wydaje się to być nierealne.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.08.2010, 21:08
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Pytanko. Czy już gdzieś oficjalnie ogłoszono, że prezydent nie musi odpowadać na interpelację? Zniesiono ten obowiązek? Bo z tego co mi się wydaje termin pierwszej juz dawno minął a właśniej w niej było wiele kluczowych pytań.

Panie Darku, jeśli prezydent nie odpowiada na interpelację (nie mówimy tu już nawet o odpowiedzi w terminie) jakie Pan, jako poseł ma narzędzia bo to zmienić/przyspieszyć? Czy coś takiego w ogóle przysługuje posłom?

Z tego co wiem z przygotowań do matury z wiedzy o społeczeństwie, to w parlamencie każdy ma prawo złożyć interpelacją a obowiązkiem pytanego jest udzielić na nie odpowiedzi w ciągu 21 dni od daty złożenia tej interpelacji. Ale nie wiem czy podobnie ma się sprawa jeśli idzie o prezydentów miast.

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.08.2010, 21:13
Ja tam ostatnio składałem zapytanie do ZIKITu odnosnie rezygnacji z granitu przy stadionie Wisły. Ku mojemu zaskoczeniu odpisali, że wcale nie zrezygnowano tylko odstąpiono do czasu az inwestor będzie miał środki finansowe.... czyli zrezygnowano
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.08.2010, 21:14
rafal777 napisał(a):Wyświetl post

Pan Darek jest RADNYM. A posłowania można mu tylko życzyć
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 03.08.2010 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2010, 21:28
Kotwa napisał(a):Wyświetl post
Ale o co chodzi dokładnie ztą D przecież na mecz z USA wchodziłem normalnie po schodach no i z tego co pamiętam kibelki też były
a może to była jednak E
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.08.2010, 21:58
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.08.2010, 22:29
Mi osobiscie, sprzedaż nazwy stadionu, gdyby chociaż część kasy szła do klubu, no ale tak jak dziennikarz napisał w ostatnim akapicie, jest to dosyć delikatna sprawa.
Bo przecież nikt sobie nie wyobraża obiektu z pewną nazwą np producenta żarówek...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.08.2010 o godz. 00:12.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.08.2010, 00:09
Najpierw, niech oni skończą ten stadion. W chwili obecnej wątpię, aby znalazł się sponsor, który wyłoży grubą kasę za nazwę nieskończonego obiektu ze "świetną" opinią.
Po skończeniu budowy, jeśli Wisła będzie się dobrze prezentować, to będzie można trochę kasy na tym wytrzepać. Tylko nie łudźcie się, że pieniądze pójdą do kasy klubu, no way...
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2010, 05:10
Korona stadionu na dobre wpisala sie w panorame miasta.

kliknij na zdjecie by powiekszyc
http://adamwalanus.pl/krakow/ap0708au.jpg

@ Tomy
Zdjecie tylko przeklejam i nie wiem skad bylo robione.
Ostatnio edytowane przez KuKoC : 04.08.2010 o godz. 18:56.
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.08.2010, 07:24
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Pan Darek jest RADNYM. A posłowania można mu tylko życzyć

Ale wtopa, tak jest zagalopowałem się Ale może będę dobrym prorokiem
Odpowiedz cytując
Tomy
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2003

Stary 04.08.2010, 07:52
KuKoC skąd zrobione zdjęcie?
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2010, 08:01
KuKoC napisał(a):Wyświetl post
Korona stadionu na dobre wpisala sie w panorame miasta.

kliknij na zdjecie by powiekszyc
http://adamwalanus.pl/krakow/ap0708au.jpg

Zdjęcie nie jest zrobione z Krzemionek ?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.08.2010, 08:19
Na krzemionkach to jest ta wieża TV w lewym górnym rogu. Na stronie autora podane jest ze fotka robiona z kopca Krakusa.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.08.2010, 08:52
Przepraszam ale niech mnie ktoś oświeci
W przypadku gdyby Wisła została operatorem CAŁEGO stadionu
to dlaczego to nie klub a miasto miałoby prawo do sprzedania nazwy stadionu
i czerpania z tego tytułu profitów?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2010, 10:15
4 sierpień - 3 maszty oświetleniowe, brak podwieszonego oświetlenia pod dachem, chyba już nikt nie łudzi się że na 9 sierpnia boisko będzie oświetlone z 2 stron....
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2010, 11:54
Może jak przejdziemy Azerów to postawią rusztowanie i na nim umieszczą tymczasowe oświetlenie. Coś na wzór w poznaniu tylko że w jednym narożniku
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.08.2010, 14:08
Mam takie pytanie odnośnie wielkości pomieszczeń biurowych, czy wszystkie biura są tej samej wielkości czy są tam mniejsze i większe biura? http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia z tego wynika ze na poziomie +15 są pomieszczenia średnio 45metrowe, a na poziomie +5 ~30metrowe.

btw. I jeszcze lekki offtop: jakie są ceny wynajmu biur w okolicy stadionu ?
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 04.08.2010 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów