The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2010, 14:02
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
taki skład ja bym wystawił...
Jovanić - Cikos, Kowalski, Diaz, Singlar - Jirsak, Sobolewski - Małecki, Garguła, Piotr Brożek - Paweł Brożek

jakby wyzdrowiał Cleber to go zamiast Singlara, a Diaza na lewą obronę...
Nie dośc że zawodnicy są nie zgrani to ty jeszcze chcesz mieszać z ustawieniem? 4-4-2 z Boguskim i Brożkiem w ataku. Wole żeby Boguski marnował dogodne sytuacje bo z Żurawski pewnie nie dojdzie do takowych
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 14:10
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam jeszcze wierzę jeszcze , że awansujemy błędem Kasperczaka było zostawienie na ławce Guły,Diaza i Małeckiego a postawienie na Paljić'a.

co wy macie z tym Gargułą... bez formy chłopak... to ze zagrał kilka ładnych piłek to nie znaczy ze jest w formie... już predzej wole Jirsaka...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2010, 14:12
wole Żurawia niż Boguskiego który widać że jest totalnie bez formy, fakt Maciek zawalił karnego ale trudno, zdarza sie i najlepszym.. na tą chwilę na pewno jest w lepszej formie niż Rafał, bo karny nie może być wyznacznikiem formy, a sytuacji ostatnio nie miał bo tak na prawdę prócz Kowalskiego nikt nie miał.. Żuraw to typ cofniętego napastnika (ew. rozgrywający), któryi ostatnio pracował (a przynajmniej miał pracować) na innych, takie moje zdanie. Wszyscy zagrali padake ale mamy jeszcze co najmniej 90 minut i liczę że damy sobie rade z Azerami. I od początku Małego na boisko!
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.08.2010, 14:14
Serce mów że uda się, ale rozum po tym co zobaczył w ostatni czwartek i po obejrzeniu powtórek meczów Karabachu z poprzedniej rundy to zapowiada sie 2-0 dla Azerów. Mój skład na ten mecz to:

Jovanic-Cikos,Kowalski,Cleber,Diaz-Małecki,Wilk,Jirsak,Pi.Brożek-Żuraw,Pa.Brożek
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2010, 14:25
Skoro dotarl certyfikat Riosa i ma pozwolenie na prace to moglibysmy skorzystac z tego prawa i zglosic go na 24h przed meczem?
*Michael*
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:27
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Skoro dotarl certyfikat Riosa i ma pozwolenie na prace to moglibysmy skorzystac z tego prawa i zglosic go na 24h przed meczem?
prawo takie przysługuje chyba tylko wtedy gdy jakiś zawodnik odniesie kontuzje i potrzebny jest gracz na jego pozycje
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2010, 14:30
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
prawo takie przysługuje chyba tylko wtedy gdy jakiś zawodnik odniesie kontuzje i potrzebny jest gracz na jego pozycje
Garguła zszedł dziś z treningu po bólu w łydce

pasuje?
*Michael*
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:31
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
Garguła zszedł dziś z treningu po bólu w łydce

pasuje?
no tak ale czy klub z tego skorzysta? nie mnie to oceniać ;]

P.S co do Boguskiego no zagrał on slabo ale nie tylko on i nie należy go skreślać po jednym meczu tak samo jak Bunozy...

Z Boguskiego czesto jest dużo pożytku choć nie jest on w najwyższej formie... a na skrzydle ze Szawle prezentował się przyzwoicie
Powód: P.S
Ostatnio edytowane przez *Michael* : 02.08.2010 o godz. 14:35.
EnDrJu92
Member

Od: 02.2008

Stary 02.08.2010, 14:34
Co do rewanzu powiem tak Ci co chca niech sie oklamuja ze Wisla jest lepsza od Karabachu itd a to gow** prawda. Optymistycznie wygramy 1:0 przetrwamy dogrywke i wygramy na karne, Realnie pojada nas 2:0 niestety taka prawda nie oszukujmy sie mamy zespol nie zgrany a w tydzien niestety sie nie zgra... Moze za rok...
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2010, 14:35
Jeżeli Boguski z Brożkiem w ataku to moim zdaniem Garguła powinien zagrać a nie Jirsak który już miał tyle okazji do pokazania swoich umiejętności że głowa boli. Żurawski-drewno,Brożek-drewno... przykro to pisać ale nie widzę żadnych pozytywów przed czwartkiem . Jeżeli nawet udałoby się przejść Azerów to korki od szampana chyba nie będą strzelać... To jest Azerbejdżan... (jak pomyślę to mi wstyd.)
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 16:37
A ja bym zdecydowanie nie stawiał na Gargułę w tym meczu. Dlaczego?
Dlatego że będzie to mecz walki (o ile nasi pokażą że jednak mają jaja..) i nie zdziwię się jeśli będzie brutalny. Dajmy Gargule czas, niech w pełni dojdzie do siebie na ligę, tylko tego by brakowało żeby jakiś krewki Azer urwał mu nogę.
On po prostu w moim odczuciu jeszcze się nie nadaje do gry, na pewno nie z takim rywalem.
Zastanawiam się jakby wyglądał Kirm ustawiony jako ofensywny pomocnik w miejsce Jirsaka. Ciekawe czy Kasperczak kiedykolwiek testował taki wariant..
A Rafa Boguski w obecnej dyspozycji to nie wiem czy powinien się łapać do meczowej osiemnastki..
Także może by tak...

Jovanić
Cikos-Kowalski-Cleber(Diaz)-Diaz(Pi.Brożek)
Małecki-Sobolewski-Kirm-Paljić
Zurawski-Pa.Brożek

.. i ustawienie na va bank (ostatnie 30 min przy wciąż niekorzystnym wyniku)

Jovanić
Cikos-Kowalski-Diaz(Pi.Brożek)
Łobodziński-Sobolewski-Jirsak-Kirm
Małecki-Żurawski-Pa.Brożek

Edit: Jeśli Cleber dojdzie do siebie(oby!) to Pietia na lewe skrzydło a Diaz na lewą obronę.
Ostatnio edytowane przez bozar : 02.08.2010 o godz. 16:41.
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.08.2010, 16:47
Moim zdaniem na pewno wystapia: Jovanic, Cikos, Diaz, Pi. Brozek, Cleber, Sobolewski i Malecki.
Osobiscie uwazam, ze Heniu powinien ustawic to tak: Jovanic - Cikos, Kowalski, Cleber, Diaz - Malecki Sobolewski, Zurawski, Pi.Brozek - Boguski, Pa.Brozek
Dlaczego tak?
Jovanic lepszy od Pawelka, tu raczej nikt nie ma watpliwosci.
Cikos bedzie u nas gwiazda ligi albo kims na ta miare.
Kowalski przy Cleberze gra lepiej niz przy Bunozie, a Cleber zagrac musi.
Diaz - moze chaotyczny, ale Pi.Brozek jest nam potrzebny w pomocy, warto dodac, ze Diaz jest bramkostrzelny (troche to zle brzmi, ale strzela tych bramek troche), a Singlara poprostu nie widze.
Malecki - najlepszy w I meczu.
Sobol - jest kapitanem, najlepszym def. pom. w lidze, Wislakiem i walczakiem, nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo
Zurawski - moze byc tez rozgrywajacym, i tu go widze, bo w meczu z Azerami wiecej go bylo tutaj niz z przodu
Pi. Brozek - na lewej flance doskonale sie realizuje, nie ma az tak duzej odpowiedzialnosci w obronie, ma blizej do ataku
Pa. Brozek - nasz najlepszy napastnik, obojetnie czy w formie czy nie.
Boguski - w I meczu mial grac na skrzydle, ale schodzil do srodka, i chyba tam mu lepiej idzie, zawsze moze ze srodka zejsc do skrzydla czasami.

PS: Bardzo podobaja mi sie skrzydla Diaz-Pietia i Cikos-Malecki, a takze srodek Zuraw-Sobol, na prawde moze zadzialac!
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez filemon : 02.08.2010 o godz. 16:49.
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.08.2010, 16:52
po kiego grzyba nam 2 pom, deff? bronimy wyniku
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.08.2010, 17:10
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jaka wilgotność? Dobrze że grają o 21 bo słonca na boisku być już nie powinno. Mają zapier*alać a jak nie to na nogach do Polski i nie interesuje mnie mecz z Arką.
I tak bedzie okolo 28C. Wilgotnosc ok 50%. No ale 36C w ciagu dnia w Baku to nic w porownaniu do 48C w Bagdadzie. Niech sie ciesza ze nie ma Iraku w uefa.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.08.2010 o godz. 17:35.
filemon
Senior Member

Stary 02.08.2010, 17:14
thechris napisał(a):Wyświetl post
I tak bedzie okolo 28C. Wilgotnosc ok 50%. I tak 36C w ciagu dnia w Baku to nic w porownaniu do 48C w Bagdadzie. Niech sie ciesza ze nie ma Iraku w uefa.
Mysle ze Irak bylby latwiejszy do przejscia w pucharach niz Azerbejdzan. Chociaz po ostatnich 'wyskokach' naszych pilkarzy nic mnie nie zdziwi.
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 02.08.2010, 17:58
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
po kiego grzyba nam 2 pom, deff? bronimy wyniku
dlatego ,że wole mieć dwóch DP i mieć zajety srodek pola by mnie azerowie nie klepali...zreszta nie łudzmy sie ani gargula ani jirsak nie poprowadza tego zespołu do zwycięstwa...
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.08.2010, 18:00
Jeśli jakimś cudem przejdziemy Azerów to i tak dostaniemy łoty od byle kogo w nastepnej rundzie. Wiec po co sie napalać. Oczywiscie, pewnie zebym chcial zeby awansowali.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2010, 18:14
Niekoniecznie.

W nastepnej rundzie trafimy na kogos lepszego od nas, wiec bedziemy mogli grac z kontry - a to najbardziej lubimy i jako tako potrafimy.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.08.2010, 18:18
Jovanić - Cikos Kowalski Cleber Diaz - Małecki Garguła Sobolewski Brozek Pi - Brozek Paweł Zurawski
Do tego zapierdalanie jak by był to mecz o MŚ, nie tracenie czasu na pretensje wzajemne machanie, tylko ciagła mobilizacja i może coś strzelimy.
Jovanovic - masz plusa.
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2010, 18:46
Mam nadzieje, że pilkarze nie wyjdą z założenia( jak w ostatnich meczach) dobrze gramy, w końcu szczelimy! Od 1 minuty musimy wyjsć z presingiem na połowie rywala
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.08.2010, 20:20
Świetnie, że transmisja nie będzie na otwartym kanale. Niech zobaczą gwiazdki, że nie są najważniejsi ani dobrzy w tym co robią.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 20:25
ABG-TSW napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że pilkarze nie wyjdą z założenia( jak w ostatnich meczach) dobrze gramy, w końcu szczelimy! Od 1 minuty musimy wyjsć z presingiem na połowie rywala
Niech sobie nasi popatrza na 2 mecze Celticu w Emirates Cup jak sie odrabia straty. Trzeba ruszyc od poczatku, nie pozwolic na kontry i samemu atakowac. Jezeli sedzia nam nie przeszkodzi i zagramy jak z Szawle to mozna spokojnie liczyc na duzy wynik roznica paru bramek. Jak zagraja tak jak ostatnio - zegnajcie puchary.
filemon
Senior Member

Stary 02.08.2010, 20:38
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Świetnie, że transmisja nie będzie na otwartym kanale. Niech zobaczą gwiazdki, że nie są najważniejsi ani dobrzy w tym co robią.
Akurat im jest to raczej kompletnie obojetne czy bedzie transmisja

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezeli (...) zagramy jak z Szawle to mozna spokojnie liczyc na duzy wynik roznica paru bramek. Jak zagraja tak jak ostatnio - zegnajcie puchary.
Z Szawle nie byli znowu tacy swietni, wynik lepszy od gry moim zdaniem.
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez filemon : 02.08.2010 o godz. 20:39.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.08.2010, 21:21
Ci co twierdzą, że Azerowie ogólnie maja lepszych piłkarzy od Wisły powinni natychmiast odstawić to co biorą!!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.08.2010, 22:14
Baala napisał(a):Wyświetl post
Serce mów że uda się, ale rozum po tym co zobaczył w ostatni czwartek i po obejrzeniu powtórek meczów Karabachu z poprzedniej rundy to zapowiada sie 2-0 dla Azerów. Mój skład na ten mecz to:

Jovanic-Cikos,Kowalski,Cleber,Diaz-Małecki,Wilk,Jirsak,Pi.Brożek-Żuraw,Pa.Brożek

Dokladnie nadzieja umiera ostatnia ,ale jest tez matka głupich.jaka bedzie dla nas

prawde mówiac nie wiem czego mam oczekwiac i co wymagac.
Poprostu skoro meczu nie ma na Polsacie zostaje relacja w necie ...no cóz mamy za swoje stylem gry i wynikiem ..

grac swoje ,tamci napewno moga byc troche uspieni mysla ze awans jest blisko...moze to jakos wykorzystamy?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2010, 22:48
Baala napisał(a):Wyświetl post
To jesli rozum ci mówi że przegramy to idź i postaw na zwycięstwo lub remis Karabachu i tylko na tym zarobisz, a jeśli nie zarobisz to się będziesz cieszył z awansu Wisły
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.08.2010, 23:55
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To jesli rozum ci mówi że przegramy to idź i postaw na zwycięstwo lub remis Karabachu i tylko na tym zarobisz, a jeśli nie zarobisz to się będziesz cieszył z awansu Wisły
Kusiło mnie, by postawić przed pierwszym meczem X2, kurs kolo 4.0 był, a wydawało mi sie, ze remis jest dość prawdopodobny Miałbym pocieszenie jakieś, a tu tylko głową w ściane rąbnąć...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
dubi16
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 00:45
Dadzą radę, ja wierze, panowie trzeba wierzyć. Według mnie musi być chęć walki. Ja jak stracę piłkę na boisku to zapieprzam aż ją nie odzyskam a nasi niektórzy piłkarze chodzą bo boisku. Jak Polska chciała to potrafiła wygrać z Portugalia i Czechami tylko musieli zapieprzać bo boisku,a jak grali bez wiary to przegrali z Armenia 0-1 . Wisła jest najlepsza tylko nie umie tego pokazać. Co to jest panowie że jak Polscy piłkarze graja na dobry zespół to umieją się zmobilizować a na gorszy już nie Jeśli Wisła będzie zapierdzielać po boisku i przegra to nie bede miał pretensji bo walczyła ale jeśli będą grali bez chęci to nie ma co grać. Mam nadzieję że wygrają i zagrają dobrze
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.08.2010, 01:12
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Popieram, a po powrocie radziłbym zrobić jakąś akcję kibicowską ukazującą frustracje np. bez dopingu na kilku meczach, albo przekonać piłkarzy, żeby oddali swoje premie po zakończeniu tamtego sezonu na akcje charytatywne. Za bardzo rozpieściliśmy gwiazdeczki, za bardzo...
Tak i zrobić z nas kolejną Legię. Nie dziękuję, postoję. Frustraci do Warszawy.
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2010, 02:05
brak dopingu,gwizdy?mamy 8 nowych zawodnikow,potrzeba czasu by sie zgrali,zaczeli rozumiec na boisku,a Wy chcecie swoim zachowaniem sprawic by zamiast o grze mysleli co zrobic by zmienic klub,nikt przy takich pseudo kibicach nie bedzie chcial u Nas grac,takie mecze zdarzaja sie najlepszym,poza tym rewanz dopiero przed Nami

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów