|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bez Clebera i Garguły na rewanż?
Do treningów z Wisłą Kraków wrócił Cleber, jednak dzisiaj ćwiczył tylko indywidualnie i prawdopodobnie nie będzie gotowy na rewanż z Qarabagiem w III. rundzie Ligi Europejskiej. Ze składu wypaść może także Łukasz Garguła! Cleber nie wystąpił w pierwszym przegranym spotkaniu z azerskim zespołem. Brazylijczyka zastąpił debiutujący w Wiśle Gordan Bunoza, ale w parze z Mateuszem Kowalskim nie zaprezentował się z dobrej strony, a na dodatek ujrzał dwie żółte kartki, czego konsekwencją była czerwona. 22-letni Bośniak będzie musiał pauzować. Na domiar złego wciąż nie został podpisany kontrakt z Honduraninem, Osmanem Chavezem. Dlatego trener Henryk Kasperczak będzie mieć wielki orzech do zgryzienia przed rewanżem z Qarabagiem. Prawdopodobnie na środek obrony zostanie przesunięty Junior Diaz, co mogliśmy zaobserwować już w ubiegłym sezonie. Z kadry na spotkanie z Azerami ubędzie prawdopodobnie Łukasz Garguła, który na dzisiejszym treningu poczuł ukucie w łydce. Źródło: NaszaLiga.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kirm jest bez formy, Piotrek Brożek spisuje się super na lewym skrzydle. Obrone ustawiłbym podobnie. Małecki na skrzydło, bo ostatnio nieźle gra, na środku obowiązkowo Sobolewski (ewentualnie Wilk, bo musi być 1 defensywny, ale to Sobol jest narazie wyżej) najwyżej w 2 polowie wpuścić ofensywnego za niego gdy nie będzie się układało. Obok niego dałym Gułe albo spróbowałbym Palijcia bo widać że on ma tendencje schodzenia do środka więc może akurat by się sprawdził. Z ataku zdjąłbym Żurawskiego i postawilbym na Bogusia który dużo lepiej rozumie się z Brożkiem, a ponadto Boguski lepiej wygląda w ataku niż na boku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze Kasper z daleka ominie wystawienie Kowalskiego w tym skladzie. Juz wole tam widziec Diaza. Kowalski pod taka presja jedyne co bedzie robil, to odpychal Azerow rekoma przed polem karnym przy skakaniu do glowy (bo to jedyne co potrafi), jebna nam bramke z takiego wolnego i porobione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W takim razie kto na lewą obronę?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ludze sie ze Cleber jednak da rade zagrac. Wtedy bym chcial widziec Singlara z Cleberem na srodku, po lewej Diaza, na lewym skrzydle Pietia.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kasperczak nie zagra dwoma napastnikami mimo ze musi gonic wynik bo Żurawski jest za słaby by grać z Brożkiem. Gdyby mogl grac Rios, to ok... Żurawski cofa gre, przesuwa sie do tylu nawet jesli wychodzi na boisko to gra tak cofnietego napastnika ze wlasciwie pelni obowiazki pomocy, przez co w ogole gra sie nie kleji.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Brożek z koleji jest za słaby by w ogole grać. Może gdyby Małecki ? on chociaz jest zadziorny i zostawia cos na tym boisku, idealna opcja na taki mecz o życie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Diaz z Sobolem w środku albo Wilk za Diaza. Według mnie powinniśmy grać na 2 defensywnych pomocników.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
spoko, ja pierwszy raz uważam, że nie awansujemy. Nie daje im większych szans w tym ukropie i przy tym "zgraniu" defensywy.
Więc może właśnie rozgromią ich?... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ten Garguła, to jest jakaś chodząca komedia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dziwi mnie to zachowanie z Chavezem. Choć nie można wykluczyć innych scenariuszy. Ot chocby takiego,że Chavez czeka aż przejda Azerów a w tym czasie możliwe,że menago szuka mu innych lubów w Europie.
Obrona się posypała dramatyczie. Takie zaniedbanie powinno być ładnie nagrodzone srogimi soczystym kopem w dupe dla prezesa. Nie umieć na czas skompletowac kadry i bloku defensywnego. Skandal,wstyd i żenada,niekompetencja. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
sportnh;950543[B napisał(a):
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Szkoda, ze nie gramy systemem 4-3-3. Tak można by ustawić pomoc i atak: Wilk-Jirsak-Sobolewski Małecki-Brożek-Żurawski. Skrzydła i tak mamy do dupy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
w takim meczu to nawet na 3 obrońców...!! bo zyskać możemy dużo... a jeśli się nie uda no to dużo nie stracimy poza pucharami bo pierwszy mecz przegrany... A i tak drużyna nie jest super zgrana.. Więc jak się takie kamikadze nie opłaci to warto poświęcić te puchary na to zeby zgrać drużyne w zimie wzmocnić jeszcze i w przyszłym sezonie po zdobyciu tytułu el. LM grać na własnym stadionie ze zgraną drużyną ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jovanic-Cikos,Kowalski,Cleber,Diaz-Wilk,Sobolewski-Małecki,Boguski,Brożek-Brożek
Tak moglibyśmy zagrać,ale jakoś nie wierzę ,że Heniek zaryzykuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dla tych ktorzy dalej maja nadzieje na awans, polecam obejzec sobie pierwszy mecz jeszcze raz.
Nie ma zadnych realnych podstaw by liczyc, ze awansujemy. Ja raczej spodziewam sie 2-0 lub 3-0 dla naszych rywali. Jedyna opcja to zamurowac bramke i liczyc, ze fartem cos wpadnie, poniewaz w otwartej grze mamy male szanse gdyz Azerowie sa poprostu lepsi piłkarsko. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Boguskiego zawsze można zmienić po 20 minutach (jak to zrobił Probierz z Lewczukiem),ale trzeba mieć "jaja".
Tu się nie ma co pieścić i trzeba postawić na atak i zgranie.Choć w Naszym przypadku ciężko mówić o takich rzeczach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.08.2010 o godz. 12:42.
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Oglądałem drugi raz mecz z Azerami już na spokojnie i na trzeźwo i prawdę mówiąc nic wielkiego w ich grze nie zaobserwowałem. Byli szybsi, bardziej wybiegani i nieźle klepali piłką. Ot taki poziom Polonii Bytom, a może nawet i to porównanie jest na wyrost. Gorzej wygląda niestety sprawa z Bunozą. Każdemu piłkarzowi w jego karierze zdarza się zawalić niejeden mecz poprzez błędy indywidualne, brak koncentracji, zły dzień, zmęczenie itp. Nie miałbym pretensji do Gordana, gdyby dobrze się prezentował w trakcie meczu, ale popełnił 2 - 3 błędy, które kosztowały utratę bramki i grę w osłabieniu. Niestety Bunoza dziwnie biegał, gubił krycie, źle się ustawiał do walki o górne piłki i do tego wydaje się, że bardzo łatwo można go przepchnąć. Mam nadzieję, że to tylko przejaw gigantycznej, debiutanckiej tremy, gdyż w innym przypadku nasz piłkarz może niestety być gorszą wersją Wasiluka (ten przynajmniej jest twardy i w walce fizycznej nie do pokonania).
Jeśli odpadniemy z Azerami, to przez jedną rundę powinien być zakaz skandowania nazwisk piłkarzy przed i w trakcie meczów. Brak stoperów na mecze w europejskich pucharach, to gigantyczna kompromitacja Basałaja. Pan prezes obiecywał poprawę marketingu Wisły. Tak jak pisał wolfy - nawet nie chce się myśleć, jak potężne konsekwencje będzie miało odpadnięcie z pucharów z takim rywalem. Nazwa, marka Wisły Kraków będzie się kojarzyła z blamażami z Levadią i Karabachem. Żadna poważna firma nie będzie chciała reklamować się na koszulce drużyny, która kompromituje Polskę w Europie. Na samym początku swej pracy w Wiśle Basałaj poprzez swoje zaniechanie może doprowadzić do ruiny wizerunek Wisły. Bardzo ciężko będzie odrobić tę stratę, więc tym większe znaczenie ma czwartkowy pojedynek.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 02.08.2010 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tam jeszcze wierzę jeszcze , że awansujemy błędem Kasperczaka było zostawienie na ławce Guły,Diaza i Małeckiego a postawienie na Paljić'a.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Apropo Guły
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._pech_garguly/ Mam nadzieję, że to nic poważnego i będzie mógł zagrać... Co do Diaza- jak mnie ten gościu irytuje często, tak mimo wszystko widziałabym go w następnym meczu. Noi Mały za Palijca [czy jak mu tam] i może jakoś to pchną do przodu nasi -ekhm- idole... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mecz rewanżowy jest do wygrania, o ile sędzia nie będzie przeszkadzał, nasi zagrają ze wszystkich sił i dopisze nam wreszcie choć odrobina szczęścia.
Dobór taktyki to duże wyzwanie dla Kasperczaka, bo trzeba wygrać, a do pressingu zapewne nie mamy odpowiednio wytrenowanego przygotowania fizycznego, a na grę koombinacyjną i atak pozycyjny wyszkolenia technicznego. Karabach jednak na pewno będzie popełniać błędy, to nie Inter Mediolan. Od postawy naszych piłkarzy zależeć będzie, jak dużo i ile wykorzystają. Najsłabsi jesteśmy na środku obrony, dlatego nie wyobrażam tam sobie braku Diaza. Nie wiem, czy Singlar byłby w stanie lepiej zagrać jako stoper niż Kowalski. Jeśli tak, warto spróbować. W pomocy potrzebujemy zawodników o jak najlepszej wydolności - Krim pokazał na MŚ, że potrafi dużo biegać. Tyle, że jeszcze coś musi z tego wynikać, a w Wiśle i jego obecnej formie wynikają z gry Słoweńca głównie proste straty. Dlatego nie wiem, czy warto go brać pod uwagę. Dla odmiany Łobo może się przydać w ofensywie, coś stworzyć i dośrodkować, ale znów jest beznadziejny w destrukcji, a zostawianie Cikosza bez asekuracji to ryzykowny pomysł. Małecki powinien zagrać na skrzydle (obojętnie którym), bo jako jedyny Wiślak potrafi tam zrobić choć na chwilę różnicę i stworzyć zagrożenie indywidualną akcją. Duże nadzieje wiązałem z Gargułą, ale kontuzja gasi je. Jeśli nie zdoła zagrać, w roli ofensywnego pomocnika lepszym od Jirsaka rozwiązaniem wydaje się Boguski lub cofnięty Żurawski. Sobolewski powinien zagrać, o ile wytrzyma kondycyjnie. W ataku nadal nie ma lepszej opcji od Brożka i wspomnianego Żurawskiego. Boguski jest jeszcze mniej skuteczny i częściej partoli doskonałe okazje. Nie można poddać się i przegrać rewanżu jeszcze przed meczem. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Owszem, mecz jest do wygrania pod warunkiem że tych sił i koncentracji starczy na 90 lub (tfu) na 120 minut+karne. Oby awans był kwestią 90 minut a najlepiej jednej połowy meczu. Co do składu na czwartkowy mecz to również jestem za wystawieniem Diaza na pozycji środkowego obrońcy, raz że bardziej ograny, dwa jest dobry kondycyjnie co także ma znaczenie.Jeśli chodzi o pomoc o całym szacunkiem do Tomka Jirsaka, obawiam się że może on nie wytrzymać całego meczu w takich warunkach atmosferycznych. Kirm powinien wytrzymać nawet dogrywkę, chociaż wątpię czy pojawi się w wyjściowej jedenastce. Jedno jest pewne trzeba podjąć ryzyko i zaatakować.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
taki skład ja bym wystawił...
Jovanić - Cikos, Kowalski, Diaz, Singlar - Jirsak, Sobolewski - Małecki, Garguła, Piotr Brożek - Paweł Brożek jakby wyzdrowiał Cleber to go zamiast Singlara, a Diaza na lewą obronę... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|