The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziooom
Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 19:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No i gitara w lidze Leszek będzie 3-4 marzy mi się coś takiego
Szczerze z taką grą to trudno o to 3 miejsce będzie, patrząc na europejskie puchary to myślę że Jaga w tym sezonie mocno namiesza w lidze(przegrali ale mimo wszystko po ciężkim szoku w pierwszych minutach naprawdę fajnie grali) a ciekawe też co Polonia W. będzie prezentować po tylu transferach.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.08.2010, 20:02
Patrzmy na Wisełkę lepiej, z taką grą to może 5-6 miejsce.

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.08.2010, 20:03
a dla nich to priorytetem jest LM i liga a nie Superpuchar
poza tym paru podstawowych graczy nie grało
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.08.2010, 20:22
Tomek Frankowski chyba nie spodziewal sie takich wynikow w Jagiellonii...Puchar Polski, Superpuchar Polski, a takze wystepy w europejskich pucharach...piekna rzecz na zakonczenie kariery.

P.S - Dzisiaj na tvp1 Pilkarski Poker ! Temat, jak najbardziej aktualny w polskiej pilce.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2010, 21:31
ziooom napisał(a):Wyświetl post
Szczerze z taką grą to trudno o to 3 miejsce będzie, patrząc na europejskie puchary to myślę że Jaga w tym sezonie mocno namiesza w lidze(przegrali ale mimo wszystko po ciężkim szoku w pierwszych minutach naprawdę fajnie grali) a ciekawe też co Polonia W. będzie prezentować po tylu transferach.
Ech... Jak my w trzeciej kolejce zeszłego sezonu pokonaliśmy Lecha 4:2 to byłem gotów iść o zakład, że skończymy na podium, a jak było wszyscy wiedzą. Największą zaletą E-klasy jest nieprzewidywalność...

3bamba może się jeszcze wyrobić i zostać królem strzelców. Kriviets może - jak onegdaj na Białorusi - strzelić 14 bramek w sezonie. Legia może się zgrywać całą jesień. Atak i obrona w Wiśle może wyglądać jak w ostatni czwartek. KSP może nie wypalić...

Też obstawiam, że Jaga będzie silna i wysoko zajdzie - mają chyba najbardziej przyszłościowego trenera w lidze. Jeszcze ten Ulatowski rokuje moim zdaniem nadzieję.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.08.2010, 21:34
Jaga to pewniak do pierwszej piatki, a jak juz pisalem - daje im bardzo duze szanse na pierwsza trojke.

Swietnie budowany zespol przez bardzo dobrego trenera.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.08.2010, 21:51
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Franek łowca bramek. Na takim zawodniku zawsze mozna polegac. Z Zurawskim mam nadzieje bedzie podobnie
Juz dał popis z Karabachem w 90 minucie.

Ale ja wiem, lepiej głaskać, przecież to tylko jedno zdarzenie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.08.2010, 21:56
Zapominacie, że Jaga gra piach na wyjazdach, a zespół na ten sezon nie przeszedł jakiejś kadrowej rewolucji. W tamtym sezonie skończyliby na 6 miejscu gdyby nie punkty minusowe ze stratą 21 punktów do Amiki. Ławka nie jest również ich mocną stroną, a teraz słyszy się o fochach Gikiewicza. W lidze przewiduję dla nich miejsca 5-6 za Legią, Wisłą, Amicą i Discopolo.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 01.08.2010, 22:07
W rundzie wiosennej juz dawali rade na wyjazdach (wygrana ze Śląskiem i kims jeszcze).

Pozatym, inaczej gra sie gdy rozpoczyna sie sezon z grubym minusem, a inaczej gdy zaczyna sie od zera. Kilka meczow w koncowce sezonu Jaga juz odpuszczala, bo nie miala o co grac.

Obecnie graja najladniejsza pilke w lidze i pierwsza trojka/czworka jest w ich zasiegu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.08.2010, 22:12
Co ciekawe w tej chwili nie widzę jakiegoś pewnego spadkowicza. Wymienia się Arkę i Polonię Bytom, ale te zespoły wzmocniły się sensownie i mają szansę się utrzymać.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 01.08.2010, 22:28
Arka ma od roku na stanowisku dyrektora sportowego Andrzeja Czyżniewskiego, a ten gość ściągnął do Lecha kilku autorów ich tegorocznego sukcesu. Zdziwię się, jeśli Arka spadnie.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 01.08.2010, 22:42
No i co, ze maja Czyzniewskiego?

W poprzednim sezonie tez mieli i gdyby nie masa szczescia, to by sie nie utrzymali. W tym roku glowny kandydat do opuszczenia tej ligi.
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 01.08.2010, 22:44
Może to trochę nielogiczne, ale moim zdaniem ten sezon będzie trudny dla Ruchu. Pozbyli się Niedzielana i Sobiecha a budżet klubu jest odwrotnie proporcjonalny do miejsca zajętego w ubiegłym sezonie. Niewiele można powiedzieć o Widzewie i Górniku, pożyjemy zobaczymy.

P.S. Jestem ciekawy powitania trenera Kasperczaka przez fanów Górnika w Zabrzu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.08.2010, 22:44
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe w tej chwili nie widzę jakiegoś pewnego spadkowicza. Wymienia się Arkę i Polonię Bytom, ale te zespoły wzmocniły się sensownie i mają szansę się utrzymać.
Górnik Zabrze. Po prostu dramatyczne transfery.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2010, 22:46
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ceny jak ceny ... ale sam catering, jego różnorodność są dość imponujące ... szczególnie jak sie popatrze co u nas jest (czyli że nie ma niczego) ...
Nie ma jeszcze oddanego stadionu, więc...

Swoją drogą, to jest tragedia - począwszy od projektu, aż po realizację. Fajnie, że będziemy wreszcie mieli stadion, ale że rodził (rodzi!) się on w takich bólach.

Myślę, że kiedy wreszcie zostanie on oddany, to będzie już z górki - wiadomo, że w interesie klubu jest zorganizowanie cateringu, na pewno jacyś podwykonawcy też się znajdą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.08.2010, 22:56
White Star86 napisał(a):Wyświetl post
Może to trochę nielogiczne, ale moim zdaniem ten sezon będzie trudny dla Ruchu. Pozbyli się Niedzielana i Sobiecha a budżet klubu jest odwrotnie proporcjonalny do miejsca zajętego w ubiegłym sezonie. Niewiele można powiedzieć o Widzewie i Górniku, pożyjemy zobaczymy.

P.S. Jestem ciekawy powitania trenera Kasperczaka przez fanów Górnika w Zabrzu.
Zgodzę się z tobą i pewnie nie tylko ja, odeszli Niedzielan z Sobiechem czyli siła ataku drużyny w poprzednim sezonie. Dodatkowo odszedł Baran czyli bodajże kapitan zespołu. Wiadomo że rywale też inaczej będą podchodzić do spotkań z Ruchem. Więc ten sezon może być trudny dla Ruchu.
A co do tego kto spadnie to różnie może być. Niewiadomą jest Bełchatów, kontuzja Nowaka, odeszli Pietrasiak, Tosik i Rachwał podstawowi zawodnicy, nie wiem jak sprawa ma się z Cetnarskim. Zawsze może też zawieść zespół który teoretycznie miał zająć bezpieczną pozycje.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 01.08.2010, 23:01
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
No i co, ze maja Czyzniewskiego?
To Czyżniewski ściągnął między innymi Lewandowskiego do Lecha. Cytat z tej okazji:

"Andrzej Czyżniewski, szef skautów Lecha i jego współpracownicy ponad dziesięć razy oglądają napastnika. - Obserwację zaczynaliśmy od momentu wyjścia na rozgrzewkę, chcieliśmy wiedzieć, jak się zachowuje, reaguje po strzelonym lub straconym golu, czy dyskutuje z sędziami. Zawodnik jest nadajnikiem, który wysyła wiele sygnałów. Musi mnie czymś zaintrygować - tłumaczy Czyżniewski."

Jeśli Czyżniewski dalej tak działa, Arka z czasem znajdzie wartościowych graczy.

Dla porównania selekcjoner Smuda:

"Na spotkanie z Polonią Warszawa przyjeżdża Franciszek Smuda, trener Lecha. Pruszkowianie wygrywają 3:2, Lewandowski strzela dwa gole. - Rozmawialiśmy po meczu, Smuda sprawiał wrażenie niezadowolonego. Narzekał, że nikt z mojego zespołu nie nadaje się do ekstraklasy - opowiada Mucha-Orliński.
- A dziś gra w niej czterech z tamtej drużyny. Po kilku miesiącach zapytałem Smudę o tamtą wypowiedź. Obrócił to w żart, tłumaczył, że się kamuflował.
(...)
Także w Lechu zastanawiają się nad transferem Lewandowskiego.
- W klubie funkcjonował komitet transferowy. W gronie kilku osób dyskutowaliśmy nad kandydaturami zawodników do zespołu. Kiedy zaczęła się rozmowa o Lewandowskim zaoponował Smuda: „Chcę Frankowskiego, nie tego ze Znicza". Na szczęście Jacek Rutkowski, właściciel klubu, nie posłuchał trenera i zaufał naszemu działowi skautingu - cieszy się Czyżniewski."
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 01.08.2010, 23:22
Aaragh, przeczytaj do konca moj post.

Sam uwazam, ze Czyzniewski swietnie zna sie na swojej robocie, ale co z tego? Arce nawet Czyzniewski nie pomoze.

W tamtym roku sciagnal 3bambusa, ktory gral bardzo dobrze, ale gdyby nie szczescie i tak nie utrzymalby Arki w lidze.

Arka, Gornik, Polonia Bytom - zdecydowanie najslabsze pilkarsko druzyny - i tyla.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.08.2010, 23:25
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś z czwórki Górnik, Arka, Polonia B i GKS Bełchatów. Nie wiem w jakiej kolejności ale to(moim zdaniem) będą ostatnie 4 zespoły na koniec sezonu
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 04:17
W ciagu kolejnych dni trzeba sobie bedzie odpowiedziec na pytanie w jakim kierunku ma isc Wisla; czy w tym jakim idzie obecnie czy moze jednak powinna isc pod prad Polskiej Pilki Noznej. W mojej ocenie nawet w takim bagnie jakim jest Polska Pilka Nozna Wisla moze byc klubem ktory bedzie zielona wyspa, klubem ktory bedzie robil roznice. Pytanie tylko czego oczekuje Cupial - Basalaj? Bez glebokich zmian nie da sie tego osiagnac. Oto zmiany jakie powinny zajsc w Wisle Krakow (niezaleznie) od wyniku czwartkowego czemu:

1. Wisla Krakow powinna ograniczyc do minimum kontakt z Polska pilka nozna. Caly kontakt jaki powinnismy miec powinien sie ograniczac do rozegrania meczu w Orange Ekstraklasie, Pucharze Polski. Doslownie powinnismy pojechac na mecz, rozegrac go i wracac do naszego swiata (nizej o nim napisze wiecej)

2. Potrzeba jest zatrudnienia zagranicznego trenera ( z PASJA) wraz ze specjalista od przygotowania fizycznego. Jest to podstawowy warunek, jezeli mamy byc "zielona wyspa" musimy sie uczyc od najlepszych.

3. Punkt "nr.2" wiaze sie ze zmiana treningow, na bardziej europejskie, inne niz te nasze, pelne taktyki, uczenia dyscypliny. Rozwazylbym rowniez opcje sprobowania poprawienia techniki uzytkowej u naszych pilkarzy poprzez zatrudnienia trenerow ktorzy by nad tym pracowali. Wiem ze seniora uczy sie ciezej i trudniej, ale nikt mi nie powie ze nie mozna go nauczyc. W tym celu nalezaloby podpatrzec jak tego ucza w klubach holenderskich (szczegolnie AFC Ajax). Wiem ze Ajac uczy dzieci i mlodziez, ale jestem przekonany ze gdyby w Wisle wprowadzic takie treningi technika uzytkowa naszych grajkow poszlaby w gore.

4. Ilosc Polakow w druzynie ograniczona do minimum. Chodzi przede wszystkim o wyplenienie polskiej mentalnosci, minimalizmu, olewania i .... zwalniania treningow.

5. Zmiana organizacyjna w klubie. Nalezy sie zastanowic czy polski sytem grania nie jest do dupy. Spojrzmy, liga zacznie sie w sierpniu potrwa do grudnia. Nastepnie dwa - trzy miesiace przerwy i znow gramy 3 miesiace (do maja). Czyli polski sezon trwa raptem 7 miesiecy. Moze nalezaloby wprowadzic w Wisle zmiany ktore pozwoliby te pozostane 5 miesiecy lepiej zagospodarowac. Moze sparingi (wewnatrzdruzynowe i zagraniczne), zmiana treningow pozwolibaly na zbudowanie wiekszej wydolnosci, wytrzymalosci fizycznej. Ten okres mozna by rowniez poswiecic na poprawienie techniki u zawodnikow. Zobaczyc jakie przerwy maja inne kluby zagraniczne (rownajmy do najlepszych)i postarajmy sie zbudoac (chocby tylko w Wisle) taka "nasza, zielona wyspe) oderwana od polskiego bagna. Zdaje sobie sprawe ze przekonanie "polskich gwiazd" do ciezszej pracy moze byc hmm trudne, dlatego w punkcie nr.4 napisalem ze musimy ograniczyc ich ilosc do minimum. Serbowi, Slowencowi itd. jak powiesz ze trenujac wiecej podniosa swoje mozliwosci to beda trenowac. Polacy (nie wszyscy) niestety nie. Dlatego swiat sie rozwija a my cofamy. Choc w Wisle tak byc nie musi. Nie mamy wplywu na polska lige, ale mamy wplyw na Wisle...

6. Utworzenie szkolenia z prawdziwego zdarzenia. Szkolic nie tylko dzieci i mlodziez, ale organizowac szkolenie techniczno - taktyczne (z prawdziwego zdarzenia) dla 1. druzyny. Nie mam na mysli tylko treningow jakie zawodnicy maja, ale uczenie ich (moze nie podstaw, moze je znaja) elementow pilkarskich. Takie polepszenie ich plikarskiej "wartosci" daje trenerowi mozliwosc ulepszania i zmieniania taktyki itd.

7. Jezeli by klub byl sklonny wprowadzic te zmiany nalezaloby by je naglosnic w mediach, jestem przekonany ze obecne mlode pokolenie (nie to wypalone przez polskie piekielko) bez wahania zasilaloby Wisle. W ten sposob trafiali by do niej tylko najlepsi. Bo gleboko wierze, ze to ma sens i jest jedyna droga do poprawy gry i - co sie z tym wiaze - sukcesow na arenie miedzynarodowej. Tylko oderwanie od bagna moze nam pomoc. I to nalezaloby zrobic - bez wzgledu na wynik rewanzowego meczu z Azerami.

Z wislackim pozdrowieniem
Ostatnio edytowane przez RAF : 02.08.2010 o godz. 04:29.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 07:48
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Juz dał popis z Karabachem w 90 minucie.

Ale ja wiem, lepiej głaskać, przecież to tylko jedno zdarzenie
Piszac to co zacytowałes miałem na mysli ekstraklase a nie lige europejską. To, ze nie strzelil karnego bylo tylko potwierdzeniem słabej gry całej druzyny. Ale najlepiej idac Twoim tokiem myslenia skreslic zawodnika od razu po jednej takiej sytuacji - to potrafia tylko polacy.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.08.2010 o godz. 07:50.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.08.2010, 09:23
Nie wiem co potrafią 'polacy', ale widze ze niestety moj zart o głaskaniu nie jest fikcją. To co, na kolanka?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 02.08.2010, 09:26
RAF napisał(a):Wyświetl post
W ciagu kolejnych dni trzeba sobie bedzie odpowiedziec na pytanie w jakim kierunku ma isc Wisla; czy w tym jakim idzie obecnie czy moze jednak powinna isc pod prad Polskiej Pilki Noznej. W mojej ocenie nawet w takim bagnie jakim jest Polska Pilka Nozna Wisla moze byc klubem ktory bedzie zielona wyspa, klubem ktory bedzie robil roznice. Pytanie tylko czego oczekuje Cupial - Basalaj? Bez glebokich zmian nie da sie tego osiagnac. Oto zmiany jakie powinny zajsc w Wisle Krakow (niezaleznie) od wyniku czwartkowego czemu:

1. Wisla Krakow powinna ograniczyc do minimum kontakt z Polska pilka nozna. Caly kontakt jaki powinnismy miec powinien sie ograniczac do rozegrania meczu w Orange Ekstraklasie, Pucharze Polski. Doslownie powinnismy pojechac na mecz, rozegrac go i wracac do naszego swiata (nizej o nim napisze wiecej)

2. Potrzeba jest zatrudnienia zagranicznego trenera ( z PASJA) wraz ze specjalista od przygotowania fizycznego. Jest to podstawowy warunek, jezeli mamy byc "zielona wyspa" musimy sie uczyc od najlepszych.

3. Punkt "nr.2" wiaze sie ze zmiana treningow, na bardziej europejskie, inne niz te nasze, pelne taktyki, uczenia dyscypliny. Rozwazylbym rowniez opcje sprobowania poprawienia techniki uzytkowej u naszych pilkarzy poprzez zatrudnienia trenerow ktorzy by nad tym pracowali. Wiem ze seniora uczy sie ciezej i trudniej, ale nikt mi nie powie ze nie mozna go nauczyc. W tym celu nalezaloby podpatrzec jak tego ucza w klubach holenderskich (szczegolnie AFC Ajax). Wiem ze Ajac uczy dzieci i mlodziez, ale jestem przekonany ze gdyby w Wisle wprowadzic takie treningi technika uzytkowa naszych grajkow poszlaby w gore.

4. Ilosc Polakow w druzynie ograniczona do minimum. Chodzi przede wszystkim o wyplenienie polskiej mentalnosci, minimalizmu, olewania i .... zwalniania treningow.

5. Zmiana organizacyjna w klubie. Nalezy sie zastanowic czy polski sytem grania nie jest do dupy. Spojrzmy, liga zacznie sie w sierpniu potrwa do grudnia. Nastepnie dwa - trzy miesiace przerwy i znow gramy 3 miesiace (do maja). Czyli polski sezon trwa raptem 7 miesiecy. Moze nalezaloby wprowadzic w Wisle zmiany ktore pozwoliby te pozostane 5 miesiecy lepiej zagospodarowac. Moze sparingi (wewnatrzdruzynowe i zagraniczne), zmiana treningow pozwolibaly na zbudowanie wiekszej wydolnosci, wytrzymalosci fizycznej. Ten okres mozna by rowniez poswiecic na poprawienie techniki u zawodnikow. Zobaczyc jakie przerwy maja inne kluby zagraniczne (rownajmy do najlepszych)i postarajmy sie zbudoac (chocby tylko w Wisle) taka "nasza, zielona wyspe) oderwana od polskiego bagna. Zdaje sobie sprawe ze przekonanie "polskich gwiazd" do ciezszej pracy moze byc hmm trudne, dlatego w punkcie nr.4 napisalem ze musimy ograniczyc ich ilosc do minimum. Serbowi, Slowencowi itd. jak powiesz ze trenujac wiecej podniosa swoje mozliwosci to beda trenowac. Polacy (nie wszyscy) niestety nie. Dlatego swiat sie rozwija a my cofamy. Choc w Wisle tak byc nie musi. Nie mamy wplywu na polska lige, ale mamy wplyw na Wisle...

6. Utworzenie szkolenia z prawdziwego zdarzenia. Szkolic nie tylko dzieci i mlodziez, ale organizowac szkolenie techniczno - taktyczne (z prawdziwego zdarzenia) dla 1. druzyny. Nie mam na mysli tylko treningow jakie zawodnicy maja, ale uczenie ich (moze nie podstaw, moze je znaja) elementow pilkarskich. Takie polepszenie ich plikarskiej "wartosci" daje trenerowi mozliwosc ulepszania i zmieniania taktyki itd.

7. Jezeli by klub byl sklonny wprowadzic te zmiany nalezaloby by je naglosnic w mediach, jestem przekonany ze obecne mlode pokolenie (nie to wypalone przez polskie piekielko) bez wahania zasilaloby Wisle. W ten sposob trafiali by do niej tylko najlepsi. Bo gleboko wierze, ze to ma sens i jest jedyna droga do poprawy gry i - co sie z tym wiaze - sukcesow na arenie miedzynarodowej. Tylko oderwanie od bagna moze nam pomoc. I to nalezaloby zrobic - bez wzgledu na wynik rewanzowego meczu z Azerami.

Z wislackim pozdrowieniem
Utopia, chodz bardzo ambitnie to przedstawiles.

Generalnie zgadzam sie, ze Wisla powinna do minimum ograniczyc swoj kontakt z rodzima pilka. Tak pod wzgledem narodowosci zawodnikow jak i sztabu szkoleniowego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.08.2010, 10:10
wystarczy podejśc do zawodnika, i powiedziec mu że dostanie po prostu dobry solidny w*******, jeśli odpuści mecz, i wtedy polski piłkarz będzie grał na 100% swoich możliwość, gdyż zrobi wszystko by nie dostać oklepu w swoja piekna wypacynkowana, wypudrowaną twarzyczke oraz by nie zniszczyły się włosy od stylisty za 300pln.
Własnie dlatego mariany z wąsami, biegali najlepiej w polskiej piłce. Nie było czasu na lansy mody, kluby etc
Chłop po meczu czasem do kopalni zapierd**ał pracować na życie.
A teraz polski piłkarz w ciągu doby 2h spędzi na treningu, a reszte czasu w domu przy playstation. Ja sie nie dziwie że oni mogą nie mieć kondycji.
Zagłaskaliśmy ich My, media, prezesi.
Albo ich napierdala*, albo w kontraktach dawać im hajs tylko za gole strzelone i to w wygranych meczach.
Niestety, polski piłkarz nie ma ambicji, bo po co mu ona, skoro u siebie w gnoju może spokojnie 40 tysięcy wyciągnąć. 10x wiecej niż normalny człowiek zapierdalający dziennie po 8h
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 10:36
Nie wiem co potrafią 'polacy', ale widze ze niestety moj zart o głaskaniu nie jest fikcją. To co, na kolanka?
Kiepski żart kopa wart
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Niestety, polski piłkarz nie ma ambicji, bo po co mu ona, skoro u siebie w gnoju może spokojnie 40 tysięcy wyciągnąć. 10x wiecej niż normalny człowiek zapierdalający dziennie po 8h
Czyli to co mowil Petrescu. Za takie pieniadze to oni powinni tyle trenowac co przecietny polak spedza w pracy. Dac byle komu z ulicy pensje jednego z pilkarzy, zaproponowac mu gre w pierwszym zespole to bedzie zapieprzac az sie bedzie kurzyc a taki pilkarz zagra jeden mecz i juz przelicza ile dostanie za zdobytego gola. Kiedys były mniejsze pieniadze i pilkarze grali jak z nut a teraz pieniadze sa wieksze i juz sie nie chce biegac. Miejmy nadzieje, ze to sie w najblizszym czasie zmieni.
Dalej nie rozumiesz. Chciałbyś stosować metody Petrescu, ale jednocześnie jestes w stanie wybaczać kolejne wtopy, bo byly pojedyncze. Tym sposobem zagłaskujesz (jak wielu, oj wieeelu) piłkarzy tak, że nie mają zadnego bodzca by wykonywać cięzkie cwiczenia Petrescu. Po co, skoro kibice po najwiekszej zenadzie, krzykna dwa razy 'zenada', a na nastepnym meczu juz 'jestesmy z Wami' ?
Zurawski to jest na tyle doswiadczony pilkarz, ze chyba nie trzeba dawac mu zadnego bodzca. Sam sie przyznał, ze mecz był slaby a niestrzelony karny tylko konsekwencja gry calego zespołu. Wie, ze zagral słabo i na pewno wyciagnie z tego kosekwencje. O innych zawodnikach sie nie wypowiadam bo tutaj akurat o Zurawia chodziło.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.08.2010 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.08.2010, 10:53
Dalej nie rozumiesz. Chciałbyś stosować metody Petrescu, ale jednocześnie jestes w stanie wybaczać kolejne wtopy, bo byly pojedyncze. Tym sposobem zagłaskujesz (jak wielu, oj wieeelu) piłkarzy tak, że nie mają zadnego bodzca by wykonywać cięzkie cwiczenia Petrescu. Po co, skoro kibice po najwiekszej zenadzie, krzykna dwa razy 'zenada', a na nastepnym meczu juz 'jestesmy z Wami' ?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2010, 11:00
Bo skoro kochasz klub to w niego wierzysz. Jako fanatyk, ciężko pogodzić się z porażka, z prawdą, z wszystkim czego nie chcesz, i wierzysz. Dlatego krzyczysz "jesteśmy z wami" bo jesteś WIERNY klubowi którego nie zdradzisz mimo żałosnej porażki, gdyż wiesz że kibicowanie klubowi to nie tylko sierpień 2010.

E: Po co protestujecie przecizwko ITI, skoro z nimi sie dogadaliscie? miało być ITI patataj ? Patatajowało ITI, bo nigdzie tego nie widze, a wszędzie pisze że kibice się z nimi dogadali ? To jak?

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.08.2010, 11:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bo skoro kochasz klub to w niego wierzysz. Jako fanatyk, ciężko pogodzić się z porażka, z prawdą, z wszystkim czego nie chcesz, i wierzysz. Dlatego krzyczysz "jesteśmy z wami" bo jesteś WIERNY klubowi którego nie zdradzisz mimo żałosnej porażki, gdyż wiesz że kibicowanie klubowi to nie tylko sierpień 2010.

E: Po co protestujecie przecizwko ITI, skoro z nimi sie dogadaliscie? miało być ITI patataj ? Patatajowało ITI, bo nigdzie tego nie widze, a wszędzie pisze że kibice się z nimi dogadali ? To jak?
Kochasz klub i w niego wierzysz, ale nie utożsamiaj nieudolnych kopaczy z tym klubem. Skoro nie mają nic przeciwko pobieraniu z niego ogromnej kasy, jednocześnie nie dając nic od siebie, bo przecież "Czy się stoi, czy się leży...", to przynajmniej kibice muszą dbać o to, żeby nad głowami czuli bat. Zgadzam się z Warszawiakiem- jak kibice i kluby nie przestaną głaskać po głowach te pierdoły, to za rok już nie uda się śmierdzielom przejść maltańskiego zespołu po dwóch remisach, tylko będą dwie wtopy niezależnie od tego, kto zajmie miejsce Ruchu.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2010, 11:19
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Kochasz klub i w niego wierzysz, ale nie utożsamiaj nieudolnych kopaczy z tym klubem. Skoro nie mają nic przeciwko pobieraniu z niego ogromnej kasy, jednocześnie nie dając nic od siebie, bo przecież "Czy się stoi, czy się leży...", to przynajmniej kibice muszą dbać o to, żeby nad głowami czuli bat. Zgadzam się z Warszawiakiem- jak kibice i kluby nie przestaną głaskać po głowach te pierdoły, to za rok już nie uda się śmierdzielom przejść maltańskiego zespołu po dwóch remisach, tylko będą dwie wtopy niezależnie od tego, kto zajmie miejsce Ruchu.
Rozumiem, że Ty jak wchodzisz na stadion to pierwsze o czym myślisz, to o tym że masz nieudolnych kopaczy? Czyli mam rozumieć, masz wy**bane na wynik, bo mając nieudolnych kopaczy nie wygrywasz meczu.
Napisałem w pierwszym poście, który jest powyżej, może nie przeczytałeś, że jestem za "solidnym wpierdo**m" dla każdego zawodnika z polski.
Graliście panowie kiedyś w piłkę? Na jakimkolwiek poziomie? Bo zawsze najłatwiej jest krytykować, nie mając styczności z tematem.
To że piłkarsko jesteśmy coraz słabsi, to tego nie dostrzega nikt. Każdy by chciał byśmy lali po 9-0 litwinów czy innych, ale nikt nie widzi że to My stajemy sie powoli tymi od lania w pre-eliminacjach eliminacji.

Ty sie teraz odwracasz od klubu, bo są nieudolni kopacze?

Edit : http://www.futbol.pl/artykul/90699.html
typowanie ekstraklasy, tylko w necie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.08.2010 o godz. 11:41.

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 02.08.2010, 16:17
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-mecze,1513761

Przyznam że ta liga nie przestaje zaskakiwać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów