The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 20:02
O jakich wrzutkach do ludzi piszesz ? Bo nie kumam .Nikogo nie obrażałem i z nikim się nie kłóciłem .ALe mam prawo do własnego zdania na temat wiecznie i na wszystko narzekających . Jeśli to jest powód do bana to mnie nie straszcie tylko banujcie i po problemie .
Więcej o stadionie ? Mnie się podoba ale ta wersja nie jest niestety zgoda z linią tego forum Ok , mogę spróbować być politycznie poprawny . Czy jeżeli podobnie jak kilka osób zapytam po raz 10 czy będzie siatka do łapania piłek albo stwierdzę że do dupy ten monitoring bo jak Sobol przywali z wolnego to kamerka sie posypie to będzie OK czy nie ?
Dodam też że jestem na 100 % pewien że w połowie rundy glikol sie wyleje i w trakcie meczu będą musieli rozkopać boisko na samym srodku Majchrowski na bank zaplanował nam takie niespodzianki
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2010, 20:29
a czy będzie coś robione przy trybunie D?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2010, 21:06
Czyli jak, na rzekomą IV rundę mieliśmy grać na Reymonta a w lidze dopiero od czwartej kolejki? Absurd.
Niech mi ktoś prześlę tą wypowiedź Basałaja na priv.
Staram się regularnie śledzić temat, nie poświęcając mu przy tym mnóstwo czasu...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2010, 21:09
Nieprofesjonalnie prowadzony klub to i stadion musi być prowadzony tak samo, ja się temu nie dziwię.
Grajmy dalej na stadionach Hutnika, Zaglebia Sosnowiec to takie wyniki beda. Nie ma co sie oszukiwac. Na Reymonta potrafimy grac z kazdym.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.07.2010, 21:10
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak, na rzekomą IV rundę mieliśmy grać na Reymonta a w lidze dopiero od czwartej kolejki? Absurd.
Niech mi ktoś prześlę tą wypowiedź Basałaja na priv.
Staram się regularnie śledzić temat, nie poświęcając mu przy tym mnóstwo czasu...
Widać że śledzisz tylko ten temat. 1. kolejka jest 8 lipca, a termin zgłoszenia to 9 lipca i może coś by się udało ugrać w UEFA jeśli rzeczywiście byłoby już wszystko zamontowane albo w samej końcówce montażu. Tak czy siak prace 8 lipca muszą być prowadzone na stadionie więc meczu rozegrać nie można. A 4. kolejka to dopiero 2. mecz w ekstraklasie na Reymonta bo 2. i 3. kolejka będą na wyjeździe. Jak sam widzisz wszystko ma ręce i nogi
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2010, 21:15
filip74 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38914/
Patrząc na tą fotkę kopią chyba bo wypełniają rurki od podgrzewania murawy glikolem.
Mam tylko nadzieje że nie będzie nieprzewidzianych niespodzianek i nie będą musieli z powodu pękniętej rurki kopać na środku boiska.
Co do naszej murawy to chyba nie jest tak źle co by nasze gwiazdki trochę na niej nie pograły.
czy aby na pewno to jakaś awaria , gdyby taka miała być technologia to czy nie zrobiono by kanału, w którym były by odpowiednie wpusty na zaworach
zresztą mało mnie już chyba tam może zadziwić

Czytałem ostatnio artykuł o Arenie Gdańsk, mają tam mieć w konstrukcji murawy dodatkowo oprócz ogrzewania, drenażu również system nawadniania rozłożony na całej płycie
Ostatnio edytowane przez runner : 30.07.2010 o godz. 21:19.
Runner

Odpowiedz cytując
Królik-10
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.07.2010, 21:36
szymonw7 napisał(a):Wyświetl post
a czy będzie coś robione przy trybunie D?
Mądry tyś jest

To pytanie jest właśnie takie że aż musiałem odpalić szluga!!!

Drogi szymonw7 a jak czytasz książkę,artykuł,gazetę...to zaczynasz od ostatniego zdania i kończysz

Trybuna jednak w tym roku i w następnym nie będzie wykończona,więcej na ten temat się dowiesz kilkanaście no moze kilka stron wcześniejPozdro
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Stary 30.07.2010, 21:52
dzięki za info
Odpowiedz cytując
Królik-10
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.07.2010, 21:56
szymonw7 napisał(a):Wyświetl post
dzięki za info

PROSZĘ!!!
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2010, 22:02
runner napisał(a):Wyświetl post
czy aby na pewno to jakaś awaria , gdyby taka miała być technologia to czy nie zrobiono by kanału, w którym były by odpowiednie wpusty na zaworach
zresztą mało mnie już chyba tam może zadziwić

Czytałem ostatnio artykuł o Arenie Gdańsk, mają tam mieć w konstrukcji murawy dodatkowo oprócz ogrzewania, drenażu również system nawadniania rozłożony na całej płycie
No awarii to na razie chyba tam nie ma . Chodziło mi o to że glikol do rurek wtłaczany jest pod ciśnieniem , i żeby się nie okazało że gdzieś na środku boiska jest jakiś wyciek z uszkodzonych rurek przez sprzęty które rozwoziły i równały kolejne warstwy pod murawę .
Nie mogę sobie przypomnieć ale gdzieś były takie problemy , nie wiem czy nie na Legii jak przesuwali murawę , zdarzyło im się parę wycieków .
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2010, 23:25
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38898/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38903/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38897/

tutaj sama farba już nie starczy. Nie rozumiem, jak projektant mógł dopuścić do tego, aby to w taki sposób zostało wykonane. Żadnego nadzoru ze strony biura Obtułowicza nie ma? Tutaj już sama farba nie wystarczy, trzeba łatać te dziury. Cała elewacja wschodniej wymaga wykończeniówki i to nie półśrodkami.
Mam nadzieję, że jak będą malować trybuny D/E to nie zrobią tego niebieską farbą, a bardzo jasnym odcieniem szarości.
Chyba nikt z budowniczychi projekatantów nie przejmuje sie kruszejącym betonem fasady stadionu, wygląda to jak budynek z lat 80-tych.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 30.07.2010, 23:38
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
widzę że znów narzekanie, a nie potrafiło się zebrać 10 osob zeby zebrac podpisy ;|
Smutne stwierdzenie prawdy!

A tak wprost do was krzykaczy "RECE OPADAJA" jak czytam wasze kolejne krzyki.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Stary 30.07.2010, 23:45
Wie ktoś może czy robią te klatki na D bo podobno mamy grac przy 3 trybunach od 4 kolejki, i jakieś info macie odnosnie telebimu kiedy jaki pozdro dla wszystkich

Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2010, 00:32
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38898/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38903/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38897/

tutaj sama farba już nie starczy. Nie rozumiem, jak projektant mógł dopuścić do tego, aby to w taki sposób zostało wykonane. Żadnego nadzoru ze strony biura Obtułowicza nie ma? Tutaj już sama farba nie wystarczy, trzeba łatać te dziury. Cała elewacja wschodniej wymaga wykończeniówki i to nie półśrodkami.
Mam nadzieję, że jak będą malować trybuny D/E to nie zrobią tego niebieską farbą, a bardzo jasnym odcieniem szarości.
pracowałeś kiedyś na budowie? zwłaszcza przy laniu betonu? taki wygląd słupów po zalaniu betonem to normalka, nie zawsze da się zwibrować tak, żeby było gładziutkie jak nie powiem co. ogólnie to nie wygląda aż tak źle, nie takie "raki" się widziało i zaklejało. surowy beton ma to do siebie, że albo zakryjesz czymś, czyt. tynkiem lub jakimiś panelami, albo wygląda jak na zdjęciach powyżej. no chyba żeby to "wycyklinować".
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 31.07.2010, 08:47
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
pracowałeś kiedyś na budowie? zwłaszcza przy laniu betonu? taki wygląd słupów po zalaniu betonem to normalka, nie zawsze da się zwibrować tak, żeby było gładziutkie jak nie powiem co. ogólnie to nie wygląda aż tak źle, nie takie "raki" się widziało i zaklejało. surowy beton ma to do siebie, że albo zakryjesz czymś, czyt. tynkiem lub jakimiś panelami, albo wygląda jak na zdjęciach powyżej. no chyba żeby to "wycyklinować".
chyba ze jest to tzw. "beton architektoniczny" piekny i gladki ,a to kosztuje...to z czym mamy tutaj do czynienia to zwykly zelbet
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
krzywy87
Junior Member

Stary 31.07.2010, 09:22
Cytat:
Wie ktoś może czy robią te klatki na D bo podobno mamy grac przy 3 trybunach od 4 kolejki, i jakieś info macie odnosnie telebimu kiedy jaki pozdro dla wszystkich
czlowieku po co ci telebim jak i tak nic na nim nie bedzie widac
a przy trzech trybunkach no no dobrze by było
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2010, 09:26
Ja osobiście w 3 trybuny od 4 kolejki nie wierzę. Z tego co wiem to na D żadne prace się nie rozpoczęły. Dobrze będzie jak w ogóle zasiądziemy na R22 w tej 4 kolejce.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 31.07.2010, 09:46
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
Problem polega też na tym, że oprócz narożników, reszta słupów to prefabrykaty.
A co do budów - tak jak mówię, na SN widziałem masę betonu konstrukcyjnego, przeznaczonego do zasypki, a był on lepiej wykonany niż ten tutaj. Na budowie obiektów drogowych również beton konstrukcyjny wygląda lepiej. Nie jest w 100% gładki, ale i tak lepszy niż to, co jest na R22...Rezygnacja z betonu architektonicznego była najgorszą możliwą opcją, bo wykończeniówka tej elewacji w przyszłości będzie utrapieniem.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.07.2010, 09:53
Potwierdzają się informacje o tymczasowym rozwiązaniu na D, będziemy wchodzić na trybunę po specjalnych drabinach !.Ponoć wstępnie zgodził się na to PZPN (Zdzichu ma kontakty), trwają rozmowy z UEFA - Boniek rozmawia z Platinim ale łatwo nie jest.Rozwiązuje się też kwestia elewacji - realizowany będzie pomysł pewnej pani- elewacja obsadzana będzie specjalnie barwionym na niebiesko- ...mchem. Po obradach specjalnego zespołu ekspertów stwierdzono że można na tym rozwiązaniu poczynić znaczne oszczędność gdyż nie trzeba inwestować w mech od północnej strony gdyż za rok samoistnie się on pojawi
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2010, 18:51
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Widać że śledzisz tylko ten temat. 1. kolejka jest 8 lipca, a termin zgłoszenia to 9 lipca i może coś by się udało ugrać w UEFA jeśli rzeczywiście byłoby już wszystko zamontowane albo w samej końcówce montażu. Tak czy siak prace 8 lipca muszą być prowadzone na stadionie więc meczu rozegrać nie można. A 4. kolejka to dopiero 2. mecz w ekstraklasie na Reymonta bo 2. i 3. kolejka będą na wyjeździe. Jak sam widzisz wszystko ma ręce i nogi
No tak. Od początku ubzdurałem sobie, że dopiero 4 kolejkę graną z kolei " u siebie" zagramy na Reymonta. To wszystko przez ten pesymizm.
3 trybuny? ....
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.07.2010, 19:45
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
No tak. Od początku ubzdurałem sobie, że dopiero 4 kolejkę graną z kolei " u siebie" zagramy na Reymonta. To wszystko przez ten pesymizm.
3 trybuny? ....
W porywach 2 trybuny i to jak dobrze pójdzie. Pojemność 17 tys. na początek wystarczy. Ciekawe tylko czy będą nowe KK wydawać ze zdjęciem, bo takie słuchy do mnie dotarły.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.08.2010, 04:16
Cfaniak napisał(a):Wyświetl post

hahahhaha Miazdzysz
Zlekceważono sobie stadion Wisły począwszy od projektu, aż po budowę i to co dziwi najbardziej, że lekceważy się go nadal a tym samym, traktuje się Wisłę Kraków inaczej niż Cracovię. Należy przyjąć, że filozofia pasiastej sfory z "Anty-Wisły" , obowiązuje także prezydenta oraz jego urzędników ( czego dowiódł noworoczny trening pasiaków ). No bo obiecywanie rozpoczęcia na nowym stadionie gry w pucharach oraz nowego sezonu ligowego i jednoczesne kpiny z tych zobowiązań w postaci braku realnych działań na rzecz ukończenia stadionu, przy jednoczesnym i niespodziewanym postawieniu klubu wobec niewiadomego terminu ukończenia tego stadionu, są zjawiskiem, określanym w świecie ludzi dorosłych, jako nieodpowiedzialność za czyny i słowa, czyli powód do natychmiastowego usunięcia od zarządzania czymkolwiek i kimkolwiek, przez tak niekompetentnych ludzi, jak prezydent Krakowa i jego urzędnicy. Przypomnę, że mówimy tutaj o inwestycji miejskiej w wys. 0,5 mld zł oraz mistrzowskim klubie piłkarskim, którego inwestycje przekraczają 100 mil zł. W normalnym kraju europejskim, urzędników tego rodzaju, po zbadaniu na elektroencyfalografie i prawdopodobnym braku jego reakcji, kieruje się pod opiekę specjalistów, gdyż prawo zabrania karać ludzi chorych na określony rodzaj chorób.
Ostatnio edytowane przez kot : 01.08.2010 o godz. 04:19.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.08.2010, 08:45
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
W porywach 2 trybuny i to jak dobrze pójdzie. Pojemność 17 tys. na początek wystarczy. Ciekawe tylko czy będą nowe KK wydawać ze zdjęciem, bo takie słuchy do mnie dotarły.
Z tego co wiem to sami w WŚ tego nie wiedzą. Kolega chciał w zeszłym tygodniu wyrobić to powiedzieli mu, że będą obowiązywały nowe i starych już nie robią. Ale jak spytał o jakieś szczegóły to nic się nie dowiedział. Liga rusza na dniach a u nas kabaretu c.d.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 01.08.2010, 11:56
Ciekawym rozwiązaniem mogłoby być wydawanie przez Wisłę swojej krakowskiej karty miejskiej z możliwością zakupu nań biletu/karnetu. Osobiście wolałbym mieć w portfelu kartę ze zdjęciem naszego stadionu niż obecną z sukiennicami. Na pewno nie jest to niemożliwe do zrealizowania, skoro funkcjonuje taka legitymacja studencka. Pytanie tylko kto mógłby się tym zainteresować. Sam projekt byłby świetną formą marketingu promującą Wisłę i nowy stadion MIEJSKI.

VVVV No tak, zamiast kontynuować wątek rzeczową dyskusją, lepiej wcisnąć kolejny durny post. Masz rację, nie piszmy nic, siądźmy i płaczmy. Tobie idzie świetnie.
Ostatnio edytowane przez loomp : 01.08.2010 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.08.2010, 11:58
Jeszcze pare lat i będziesz mial zieloną kartę bez sukiennic.Srać na karte,w takim tempie to do końca sezonu stadion nie będzie otwarty...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.08.2010, 16:41
Mnie najbardziej martwi obecnie sytuacja z trybuną północną - powiedzmy sobie jasno, jeśli nie uda się wymusić na mieście w żaden sposób by zaczęli coś robić przed wyborami, to bardzo prawdopodobne, że zostanie wyłączona na lata.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 01.08.2010, 20:56
bo naszemu miastu chodzi o równość !! dlatego tak wolno idzie zachodnia i nie idzie wogole północna
a mianowicie o to, by frekwencja za miejskie pieniądze była i na Cracovii i na Wiśle podobna czyli 15 tyś.

a tak na serio, to pani Niedziałkowska powinna poddać się do dymisji, a czy ona przeprosiła za swoje puste obietnice ? coś ostatnio cicho siedzi...
Runner

Odpowiedz cytując
Saint*
Member

Od: 03.2004

Stary 01.08.2010, 21:28
runner napisał(a):Wyświetl post

a tak na serio, to pani Niedziałkowska powinna poddać się do dymisji, a czy ona przeprosiła za swoje puste obietnice ? coś ostatnio cicho siedzi...
pewnie na urlopie...
każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 01.08.2010, 22:05
Ja tylko dodam, że dzisiaj (niedziela) przejeżdżałem obok obu stadionów i o ile na Kałuży praca wrzała, o tyle na Reymonta nie widziałem nikogo...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.08.2010, 22:15
willow napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko dodam, że dzisiaj (niedziela) przejeżdżałem obok obu stadionów i o ile na Kałuży praca wrzała, o tyle na Reymonta nie widziałem nikogo...
bo tam niedziela to dzień powszedni,wolne mają w sobotę.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów