|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18209
Czyli nasz prezes żył świadomością sprzed 10-ciu lat - no nie super i taki ktoś zajmuje się prezesowaniem klubu piłkarskiego...(kto tak myślał kibice, czy nasi działacze) Prezesie jesteśmy piłkarsko gorsi od naszego Azerskiego przeciwnika i to są fakty... Przestańmy żyć w utopii!!!
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 31.07.2010 o godz. 09:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
My kiedyś wygraliśmy z Barceloną 1-0 i byliśmy lepsi od nich piłkarsko |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zapewne tak. Choć ja życzę sobie wyniku 2-0 tam, wielkiej radości, ale także świadomości ile pracy jeszcze czeka WSZYSTKICH w tym klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak nie znasz Wilka (jak sam piszesz) to skąd wiesz że będzie tylko solidnym rezerwowym? Wg mnie to realna konkurencja dla Sobola. (Meczów naszej ligi nie oglądasz? Skąd zatem to przekonanie ze masz wystarczającą wiedzie żeby piłkarzy oceniać?) A co do Kirma Tak uwziął się Kasperczak że hej - bo to nie Skorża co hoduje święte krowy. Za czasów legendarnego Macieja Skorży Kirm miał zawsze miejsce w pierwszej 11 bez względu na formę i grę. Teraz musi pokazać ze jest lepszy, nawet od takiego Paljica. Tak jak Jirsak, Małecki tak i Kirm musi swoją grą pokazać że zasługują na pierwszą 11. Nie ma nic po znajomości (pierwsza 11 dla Kirma) jak za czasów Skorży, więc nie lej wody z tą dyskryminacją przez Kasperczaka! Kirm na razie nie olśniewa ale dostaje szansę u Kaspra.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.07.2010 o godz. 09:49.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sory, troszkę mnie tu nie było... nie chce mi się szukać... co jest z Chavezem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2010 o godz. 09:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Na pozycji Radka potrzebujemy zawodnika który oprócz walki o piłkę będzie w stanie też coś nią pograć, rozegrać akcję.
Sobol od pewnego czasu zdaje mi się unika rozegrania. Nie krąży między obrońcami a linią pomocy by być pierwszym który zagra piłkę do przodu. Raczej często się snuje i człapie w tym rejonie boiska. Moim zdaniem jest zbyt mocno poza grą. Czeka bardziej na możliwość odbioru piłki i szybkiego podłączenia się do akcji. Nie wiem czy to wynika z założeń taktycznych czy chłop nie czuje się już na siłach ale troszku nam to ogranicza możliwości. Howgh ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wszystkie portale podają że podpisał kontrakt , ale oficjalna milczy, mówi tylko o testach medycznych, widocznie czekają na wyniki i wtedy będzie wiadomo czy kontrakt podpisali. Oczywiście na rok a potem będzie trzeba go ewentualnie wykupić z jego klubu...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Elsner wraca do domu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_dla_Elsnera/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
BYŁY SZEF WISŁY DO CUPIAŁA: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134
![]()
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do transferów - jest ich zbyt dużo, a zbytnie przemeblowanie całego zespołu zawsze kosztuje brakiem zgrania. Od początku przecież było wiadomo, że to piłkarze, którzy grają przyzwoicie, ale na polskie warunki, na europejskie - może być gorzej. Choć wydaje mi się, że my i tak to swoje pucharowe miejsce na koniec sezonu mieć będziemy. Pytanie tylko, czy z tym trenerem, czy też z jakimś nowym?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.07.2010 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
co jest z tymi mediami
Wisła przegrała mecz jest jeżdżenie po niej jak nie wiem leszek grał tak samo słabo tez przegrał ale oni się fascynują dopingiem ich kibiców który i tak był slaby to jest równe traktowanie klubów WIADOMO CO Z CLEBEREM ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
No i błąd bo nasza kopana to dno i puki nie zmienimy swojego podejścia do piłki nożnej i zarządzania klubem nadal tak będzie ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że skład z Chavezem i Riosem nie został skompletowany przed meczami w europejskich pucharach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że przeciąganie się sprawy z Chevezem nie jest pokłosiem kolejnego genialnego pomysłu naszych sterników pt. "Zawieszamy wszystko do czasu przejścia Azerów". A jak odpadniemy, to rezygnujemy i gramy tym co mamy. Znając pod wieloma względami kretyński sposób myślenia w naszym klubie to dość prawdopodobne. Tak jak byśmy Cheveza nie potrzebowali w lidze i mogli wywalczyć tytuł lub puchary parą "wybitnych inaczej" stoperów Kowalski-Bunoza
![]() Cupiał już wiele raz zachował się jak średniowieczny lekarz-znachor, który po podaniu jakiegoś własnego specyfiku jako cudownego i taniego środka dla chorego i zaniedbanego pacjenta, gdy ów nie zadziałał,wkurza się, unosi emocjami i odstępuje od dalszego leczenia - a niech zdycha, jak nie potrafi na to rzekome cudo zareagować! A jak nie umrze, to za roku w drodze dalszej kuracji przebudowującej organizm upuści się mu trochę krwi i znów poda placebo, po którym ma k....a nie dość, że ozdrowieć w mgnieniu oka, to jeszcze zmienić w Herkulesa, który zmiecie wszystkich konkurentów w wyścigu do europejskiego raju.... Na zachodzie (i nie tylko) mądrzejsi od niego już dawno pokazali, co trzeba robić, by odnieść sukces, a czego robić nie wolno. U nas ciągle robi się to ostatnie, mając naiwną nadzieję, że przyniesie sukces i obraża na świat, gdy po raz kolejny życie weryfikuje, że tak się jednak nie da. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Otoz Panie Voight. To czy Pan zna Cupiala czy nie zalezy tylko tylko od Cupiala. Pewnie nie zna go Pan bo on nie chce znac. I mysle, ze jakby on chcial pana poznac to by nie mial pan nic przeciwko. Wiec prosze nie twierdzic, ze niechec Panie Mitoman lezy po pana stronie. I poucza Cupiala facet ktory jak bym szefem Wisla przegrala z Legia w pamietnym meczu 0:6. Dziwne |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
PS: W linku z tematu wyzej na samym koncu jest: Wisła Kraków pozyskała ostatnio Osmana Chaveza, ale nikt przy Reymonta nie powiedział, że to ostatni transfer Białej Gwiazdy w tym okienku. a głowna tego nie potwierdza. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na razie to bredzisz Ty. Bo już skreśliłeś Wisłę w rewanżu pisząc takie posty.
A teraz pokaż mi gdzie napisałem, że wygraliśmy, bo ja nie widzę tutaj czegoś takiego, użyłem tylko przypuszczenia.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 31.07.2010 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bogdan Basałaj dla PS:
Jestem zresztą przekonany, że młodzi stoperzy razem w towarzystwie Clebera i Chaveza będą się rozwijali. A transfery zostały już przeprowadzone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
||
Wilk w tym wieku będzie pewnie grał gdzie indziej bo jak wiesz to bardzo ambitny kopacz, który traktuje Wisłę jak trampolinę do większej kariery (transfer do Anglii) Czy mu się uda, to się okaże. Sobolewski przychodził do nas w wieku 26 lat. Wilk jest 2 lata młodszy. Jest ambitny i dobrze ułożony, a jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to.... do fryzury ![]() Zresztą Sobolewski ma już swoje lata czego nie chcą dostrzec jego zwolennicy z kolei, a czas biegnie nieubłaganie. (Cena za Wilka też była okazyjna - 600 tysięcy PLN czyli około 150 tysięcy euro)
A co do Paljica -była to tajemnicza decyzja Heńka, która nie była dobra. Sam nie wiem czym się kierował decydując się na takie spore zmiany w składzie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.07.2010 o godz. 13:01.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|