The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2010, 09:20
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18209

Czyli nasz prezes żył świadomością sprzed 10-ciu lat - no nie super i taki ktoś zajmuje się prezesowaniem klubu piłkarskiego...(kto tak myślał kibice, czy nasi działacze)

Prezesie jesteśmy piłkarsko gorsi od naszego Azerskiego przeciwnika i to są fakty...

Przestańmy żyć w utopii!!!
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 31.07.2010 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2010, 09:23
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post

Czyli nasz prezes żył świadomością sprzed 10-ciu lat - no nie super i taki ktoś zajmuje się prezesowaniem klubu piłkarskiego...

Prezesie jesteśmy piłkarsko gorsi od naszego Azerskiego przeciwnika i to są fakty...

Jakbyś mógł, to wstrzymaj się z takimi ocenami do końcowego gwizdka rewanżowego meczu...
My kiedyś wygraliśmy z Barceloną 1-0 i byliśmy lepsi od nich piłkarsko
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.07.2010, 09:28
Byłem 'za' Bogdanem Basałajem. I tym co mówił. Ale jak to w rzeczywistości bywa, gdy pojawiają się problemy, często okazuje się prawdziwe oblicze danych ludzi. No tak. Niestety, moje pierwsze spojrzenia po przeczytaniu wywiadu z BB - zaczyna mi tu coś delikatne smierdzieć, a te wszystko obietnice to tanimi kąskami zalatywać. Do tego wszystkiego, styl wypowiedzi to zalatuje mi takim wyrafinowanym stylem wypowiedzi, zero konkretów, by zbyć rozmówcę ( czytelnika ). Rozumiem, że Pan Basałaj jest kulturalnym człowiekiem, ale czy to nie kulturalne powiedzieć - zawaliliśmy, trener zawalił, piłkarze zawalili, jedziemy na wyjazd - muszą wygrać, jak nie to jest to dramat i tragedia.

Ja natomiast życzę sobie wypowiedzi Bohdana Krzyżanowskiego na tym forum
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Stary 31.07.2010, 09:29
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś mógł, to wstrzymaj się z takimi ocenami do końcowego gwizdka rewanżowego meczu...
My kiedyś wygraliśmy z Barceloną 1-0 i byliśmy lepsi od nich piłkarsko
Zgadza się. Ale po przegranej w pierwszym meczu 4-0. Więc nie ma co tego porównywać. Gdyby Ci Azerowie przegrali pierwszy mecz 4-0 z Barcą, to potem może też by wygrali 1-0 u siebie i ucieszyli swoich Azerskich kibiców.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 31.07.2010, 09:30

Czyli nasz prezes żył świadomością sprzed 10-ciu lat - no nie super i taki ktoś zajmuje się prezesowaniem klubu piłkarskiego...

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Przeczytaj jeszcze raz co powiedział p Basałaj i zastanów się nad tym co napisałeś.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2010, 09:31
zatrudnianie pilkarzy typu paljic tylko ogranicza mozliwosci grania naszym slabym ale jednak cos wnoszacym do gry zawodnikom jak lobo i kirm- o ile reszte transferow jeszcze rozumie to ten wydaje mi sie bardzo bardzo dziwny... no ale nie wszystkie moga byc trafione...

ogolnie to oceniam ze:
Jovanic- bedzie lepszy od Pawelka a to juz cos
Cikos- ma warunki, ale sadze ze dopiero za kilka lat bedzie cos gral na miare pucharow, no ale jest pewnie dosc tani w utrzymaniu i nie ma co narzekac, lepszy on niz drogi Alvarez
Paljic- jak dla mnie szkoda bylo sie wogole interesowac bo tylko bedzie miejsce blokowal.... drogi Cwielong bez ikry i stylu, po co bylo dokladac do druzyny kolejnego pzecietnego bocznego pomocnika to nie wiem?
Wilk- nie znam, ale to pewnie bedzie najwyzej solidny rezerwowy...
Zurawski- jest dobry, wierze ze bedzie lepszy, tanio sprowadzony i napewno przydatny
Rios- mam nadzieje ze najlepszy transfer niestety trzeba bedzie za niego slono zaplacic(czego pewnie nie zrobimy)
Bunoza- jezeli naucza go skakac itp bedzie dobry
Kowalski- on ma potencjal na bycie Jopem dawnej Wisly(solidny rezerwowy)...

Widac ze jezeli przyjdzie Chavez i sie sprawdzi to potrzebny jest zimą stoper, rozwiazanie umowy z Palijcem, sprzedaz Jirsaka i kupienie jakiegos normalnego srodkowego pomocnika. kupienie defensywnego pomocnika za Sobola bo Wilk moim zdaniem go nie zastapi...

ogolnie to na duzy minus Paljic, ktorego sprowadzenie jest totalnym nieporozumieniem jak dla mnie. Kirm juz lepszy zdecydowanie. Kasperczak sie na niego uwzial i tyle.

o lewa pomoc niech rywalizuje Kirm z Pi.Brozkiem, o prawa Malecki z Lobo, Boguski z Brozkiem o atak i Rios z Zurawskim i wierze ze bedzie dobrze... w srodku trzeba stawiac na Gargule mimo slabej formy bo tak jak Jirsak to piki porozdziela kazdy z pilkarzy lacznie z Diazem a chociaz bylby w obronie pozytek. Jirsaka trzeba sie pozbyc.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2010 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 31.07.2010, 09:33
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. Ale po przegranej w pierwszym meczu 4-0. Więc nie ma co tego porównywać. Gdyby Ci Azerowie przegrali pierwszy mecz 4-0 z Barcą, to potem może też by wygrali 1-0 u siebie i ucieszyli swoich Azerskich kibiców.
No tak. W dwumeczu Barca okazała się dużo lepsza piłkarsko. Ale ja chciałem mu tylko pokazać, że nie należy oceniać drużyn po jednym spotkaniu... Jakbyśmy my wygrali tam 4-0, to koleś znowu zmieni zdanie?
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.07.2010, 09:39
No tak. W dwumeczu Barca okazała się dużo lepsza piłkarsko. Ale ja chciałem mu tylko pokazać, że nie należy oceniać drużyn po jednym spotkaniu... Jakbyśmy my wygrali tam 4-0, to koleś znowu zmieni zdanie?
Jaki "koleś" - już wygraliśmy, że bredzisz?
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Stary 31.07.2010, 09:40
Zapewne tak. Choć ja życzę sobie wyniku 2-0 tam, wielkiej radości, ale także świadomości ile pracy jeszcze czeka WSZYSTKICH w tym klubie.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.07.2010, 09:40
Acapelo napisał(a):Wyświetl post

kupienie defensywnego pomocnika za Sobola bo Wilk moim zdaniem go nie zastapi...

Skoro nie znasz Wilka, to po czym sądzisz, że nie zastąpi Sobola ?

Dziwi mnie też fakt, że nie znasz Wilka, który dobrych pare lat grał w Koronie, a znasz Riosa czy Bunoze, o których pewnie usłyszałeś dzięki temu, że trafili do Wisły.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2010, 09:43
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
zatrudnianie pilkarzy typu paljic tylko ogranicza mozliwosci grania naszym slabym ale jednak cos wnoszacym do gry zawodnikom jak lobo i kirm- o ile reszte transferow jeszcze rozumie to ten wydaje mi sie bardzo bardzo dziwny... no ale nie wszystkie moga byc trafione...

ogolnie to oceniam ze:
Jovanic- bedzie lepszy od Pawelka a to juz cos
Cikos- ma warunki, ale sadze ze dopiero za kilka lat bedzie cos gral na miare pucharow, no ale jest pewnie dosc tani w utrzymaniu i nie ma co narzekac, lepszy on niz drogi Alvarez
Paljic- jak dla mnie szkoda bylo sie wogole interesowac bo tylko bedzie miejsce blokowal.... drogi Cwielong bez ikry i stylu, po co bylo dokladac do druzyny kolejnego pzecietnego bocznego pomocnika to nie wiem?
Zurawski- jest dobry, wierze ze bedzie lepszy, tanio sprowadzony i napewno przydatny
Rios- mam nadzieje ze najlepszy transfer niestety trzeba bedzie za niego slono zaplacic(czego pewnie nie zrobimy)
Bunoza- jezeli naucza go skakac itp bedzie dobry
Kowalski- on ma potencjal na bycie Jopem dawnej Wisly(solidny rezerwowy)...

Widac ze jezeli przyjdzie Chavez i sie sprawdzi to potrzebny jest zimą stoper, rozwiazanie umowy z Palijcem, sprzedaz Jirsaka i kupienie jakiegos normalnego srodkowego pomocnika. kupienie defensywnego pomocnika za Sobola bo Wilk moim zdaniem go nie zastapi...

ogolnie to na duzy minus Paljic, ktorego sprowadzenie jest totalnym nieporozumieniem jak dla mnie. Kirm juz lepszy zdecydowanie. Kasperczak sie na niego uwzial i tyle.
Zgadzam się z kolegom Speedy
Jak nie znasz Wilka (jak sam piszesz) to skąd wiesz że będzie tylko solidnym rezerwowym? Wg mnie to realna konkurencja dla Sobola.
(Meczów naszej ligi nie oglądasz? Skąd zatem to przekonanie ze masz wystarczającą wiedzie żeby piłkarzy oceniać?)

A co do Kirma
Tak uwziął się Kasperczak że hej - bo to nie Skorża co hoduje święte krowy. Za czasów legendarnego Macieja Skorży Kirm miał zawsze miejsce w pierwszej 11 bez względu na formę i grę. Teraz musi pokazać ze jest lepszy, nawet od takiego Paljica.
Tak jak Jirsak, Małecki tak i Kirm musi swoją grą pokazać że zasługują na pierwszą 11. Nie ma nic po znajomości (pierwsza 11 dla Kirma) jak za czasów Skorży, więc nie lej wody z tą dyskryminacją przez Kasperczaka! Kirm na razie nie olśniewa ale dostaje szansę u Kaspra.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.07.2010 o godz. 09:49.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2010, 09:45
sory, troszkę mnie tu nie było... nie chce mi się szukać... co jest z Chavezem?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2010, 09:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak nie znasz Wilka (jak sam piszesz) to skąd wiesz że będzie tylko solidnym rezerwowym? Wg mnie to realna konkurencja dla Sobola.
(Meczów naszej ligi nie oglądasz? Skąd zatem to przekonanie ze masz wystarczającą wiedzie żeby piłkarzy oceniać?)
Korony nie ogladam sorry...
  1. dziwi mnie ponizanie Kirma przez Kasperczaka, bo jak dla mnie to mimo wszystko Kirm ma przynajmniej fizyczna przewage nad rywalem. Kasperczak sie pogubil- np. dlaczego kombinuje z prawa pomoca skoro Malecki i Lobo wmiare dobrze sie sprawowali i akurat ta pozycja nie wymagala jakis wielkich korekt... a przynajmniej nie w 1 kolejnosci, zamiast dac podwyzke Maleckiemu sprowadzili jakiegos patallacha z Kaiserslautern lol tymczasem srodka pomocy wogole nie wzmocnili praktycznie....
  2. odnosnie Wilka to pilkarz Wisly musi sie czyms wyrozniac dlatego ja lubie takich graczy jak Bunoza(bo przynajmniej chlop ma fizyczny potencjal ktorego jeszcze nie wykorzystuje), podobnie Cikos, podobnie Diaz, podobnie Kirm(jedziecie po nim ale on ma przynajmniej jakis styl, czyms sie wyroznia). Natomiast kompletnie nie przekonuje mnie Kowalski(ale ze wzgledu na taniosc i fakt bycia wychowankiem w szerokiej kadrze ok), Paljic(jak dla mnie niczym sie nie wyroznia, nie ma zadnej cechy dominujacej- przecietniak) Jirsak(ani warunkow, ani szybkosci, moze gdzies na boku by mogl grac, moze jako ten podwieszony napastnik gdy sie bronimy, ale on nigdy nie zdominuje walki o srodek).
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2010 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.07.2010, 09:51
Na pozycji Radka potrzebujemy zawodnika który oprócz walki o piłkę będzie w stanie też coś nią pograć, rozegrać akcję.

Sobol od pewnego czasu zdaje mi się unika rozegrania. Nie krąży między obrońcami a linią pomocy by być pierwszym który zagra piłkę do przodu. Raczej często się snuje i człapie w tym rejonie boiska. Moim zdaniem jest zbyt mocno poza grą. Czeka bardziej na możliwość odbioru piłki i szybkiego podłączenia się do akcji. Nie wiem czy to wynika z założeń taktycznych czy chłop nie czuje się już na siłach ale troszku nam to ogranicza możliwości.

Howgh
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2010, 10:04
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie portale podają że podpisał kontrakt , ale oficjalna milczy, mówi tylko o testach medycznych, widocznie czekają na wyniki i wtedy będzie wiadomo czy kontrakt podpisali. Oczywiście na rok a potem będzie trzeba go ewentualnie wykupić z jego klubu...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2010, 10:39
Elsner wraca do domu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_dla_Elsnera/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Królik-10
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 31.07.2010, 10:43
BYŁY SZEF WISŁY DO CUPIAŁA: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134
TYLKO WISŁA KRAKÓW NASZ TS !!
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.07.2010, 10:47
Królik-10 napisał(a):Wyświetl post
BYŁY SZEF WISŁY DO CUPIAŁA: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134
Postulaty z ostatniego akapitu listu to wołanie na puszczy- były podnoszone wielokrotnie przez kibiców i dziennikarzy. Słuszne, ale co z tego?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2010, 11:22
Za czasów legendarnego Macieja Skorży Kirm miał zawsze miejsce w pierwszej 11 bez względu na formę i grę. Teraz musi pokazać ze jest lepszy, nawet od takiego Paljica.
Tak jak Jirsak, Małecki tak i Kirm musi swoją grą pokazać że zasługują na pierwszą 11. Nie ma nic po znajomości (pierwsza 11 dla Kirma) jak za czasów Skorży, więc nie lej wody z tą dyskryminacją przez Kasperczaka! Kirm na razie nie olśniewa ale dostaje szansę u Kaspra.
Wydaje mi się, że Kirm zasługuje na miejsce w pierwszej jedenastce. Napewno jest bardziej ruchliwy i bardziej zgrany niż właśnie Paljic. Wstawianie go do składu w meczu z Azerami było błędem, bo ten piłkarz ledwo od tygodnia trenuje z Wisłą. To nie fair sadzać na ławce Kirma, który trenuje od roku, wstawiając jednocześnie Paljica, który jeszcze nie jest zgrany z Wisłą.

Co do transferów - jest ich zbyt dużo, a zbytnie przemeblowanie całego zespołu zawsze kosztuje brakiem zgrania. Od początku przecież było wiadomo, że to piłkarze, którzy grają przyzwoicie, ale na polskie warunki, na europejskie - może być gorzej. Choć wydaje mi się, że my i tak to swoje pucharowe miejsce na koniec sezonu mieć będziemy. Pytanie tylko, czy z tym trenerem, czy też z jakimś nowym?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.07.2010 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.07.2010, 11:26
co jest z tymi mediami
Wisła przegrała mecz jest jeżdżenie po niej jak nie wiem
leszek grał tak samo słabo tez przegrał ale oni się fascynują dopingiem ich kibiców który i tak był slaby
to jest równe traktowanie klubów

WIADOMO CO Z CLEBEREM
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2010, 11:33
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
co jest z tymi mediami
Wisła przegrała mecz jest jeżdżenie po niej jak nie wiem
leszek grał tak samo słabo tez przegrał ale oni się fascynują dopingiem ich kibiców który i tak był slaby
to jest równe traktowanie klubów
No właśnie i o co tu chodzi... Wisła - bardziej utytułowana no cóż wpadki się zdarzają - nam dość często ale to przez złe postepowanie prezesa tego klubu... no ale lech jak gra slabo to i tak jest fantastycznie ale jak Wisła coś zj***e za przeproszeniem to jest wielka nagonka pechowców i tych co przynoszą naszej kopanej wstyd!
No i błąd bo nasza kopana to dno i puki nie zmienimy swojego podejścia do piłki nożnej i zarządzania klubem nadal tak będzie
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.07.2010, 11:35
Szkoda tylko, że skład z Chavezem i Riosem nie został skompletowany przed meczami w europejskich pucharach.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.07.2010, 11:38

A co do Kirma
Tak uwziął się Kasperczak że hej - bo to nie Skorża co hoduje święte krowy. Za czasów legendarnego Macieja Skorży Kirm miał zawsze miejsce w pierwszej 11 bez względu na formę i grę. Teraz musi pokazać ze jest lepszy, nawet od takiego Paljica.
skoro ten Wilk to teraz realna konkurencja dla Sobola to znaczy ze nie jest jakims wybitnym pilkarzem... On ma 24 lata i jest w najlpeszym wieku pilkarskim. strach pomyslec co bedzie jak sie zestarzeje..
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2010, 11:44
Mam nadzieję, że przeciąganie się sprawy z Chevezem nie jest pokłosiem kolejnego genialnego pomysłu naszych sterników pt. "Zawieszamy wszystko do czasu przejścia Azerów". A jak odpadniemy, to rezygnujemy i gramy tym co mamy. Znając pod wieloma względami kretyński sposób myślenia w naszym klubie to dość prawdopodobne. Tak jak byśmy Cheveza nie potrzebowali w lidze i mogli wywalczyć tytuł lub puchary parą "wybitnych inaczej" stoperów Kowalski-Bunoza

Cupiał już wiele raz zachował się jak średniowieczny lekarz-znachor, który po podaniu jakiegoś własnego specyfiku jako cudownego i taniego środka dla chorego i zaniedbanego pacjenta, gdy ów nie zadziałał,wkurza się, unosi emocjami i odstępuje od dalszego leczenia - a niech zdycha, jak nie potrafi na to rzekome cudo zareagować! A jak nie umrze, to za roku w drodze dalszej kuracji przebudowującej organizm upuści się mu trochę krwi i znów poda placebo, po którym ma k....a nie dość, że ozdrowieć w mgnieniu oka, to jeszcze zmienić w Herkulesa, który zmiecie wszystkich konkurentów w wyścigu do europejskiego raju....

Na zachodzie (i nie tylko) mądrzejsi od niego już dawno pokazali, co trzeba robić, by odnieść sukces, a czego robić nie wolno. U nas ciągle robi się to ostatnie, mając naiwną nadzieję, że przyniesie sukces i obraża na świat, gdy po raz kolejny życie weryfikuje, że tak się jednak nie da.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2010, 11:46
Królik-10 napisał(a):Wyświetl post
Padlem bo tym cytacie "Nie znam Pana osobiście, gdyż nie szanuje Pan historii i tradycji tego klubu".
Otoz Panie Voight. To czy Pan zna Cupiala czy nie zalezy tylko tylko od Cupiala. Pewnie nie zna go Pan bo on nie chce znac. I mysle, ze jakby on chcial pana poznac to by nie mial pan nic przeciwko. Wiec prosze nie twierdzic, ze niechec Panie Mitoman lezy po pana stronie.
I poucza Cupiala facet ktory jak bym szefem Wisla przegrala z Legia w pamietnym meczu 0:6. Dziwne
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.07.2010, 12:38
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2010, 12:41
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Oficjalna strona milczy, na portalach o Wisle tez cisza. Juz wszystko miało byc OK, Chavez przylecial na testy medyczne, miał zostac tylko podpis a tu wszystko sie przeciaga. Nie zostaje nam nic innego jak czekac na nowe informacje. Byc moze Elsner byl alternatywa dla Chaveza - zakonczyl juz testy wiec moze niedługo bedziemy cos wiedziec wiecej.

PS: W linku z tematu wyzej na samym koncu jest: Wisła Kraków pozyskała ostatnio Osmana Chaveza, ale nikt przy Reymonta nie powiedział, że to ostatni transfer Białej Gwiazdy w tym okienku. a głowna tego nie potwierdza.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 31.07.2010, 12:50
Jaki "koleś" - już wygraliśmy, że bredzisz?
Na razie to bredzisz Ty. Bo już skreśliłeś Wisłę w rewanżu pisząc takie posty.
A teraz pokaż mi gdzie napisałem, że wygraliśmy, bo ja nie widzę tutaj czegoś takiego, użyłem tylko przypuszczenia.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 31.07.2010 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.07.2010, 12:51
Bogdan Basałaj dla PS:
Jestem zresztą przekonany, że młodzi stoperzy razem w towarzystwie Clebera i Chaveza będą się rozwijali. A transfery zostały już przeprowadzone.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2010, 12:58
max TS napisał(a):Wyświetl post
skoro ten Wilk to teraz realna konkurencja dla Sobola to znaczy ze nie jest jakims wybitnym pilkarzem... On ma 24 lata i jest w najlpeszym wieku pilkarskim. strach pomyslec co bedzie jak sie zestarzeje..
Wybitny to jest Khedira czy Schweinsteiger na tej pozycji! Ani to mądre ani śmieszne co napisałeś.
Wilk w tym wieku będzie pewnie grał gdzie indziej bo jak wiesz to bardzo ambitny kopacz, który traktuje Wisłę jak trampolinę do większej kariery (transfer do Anglii) Czy mu się uda, to się okaże.

Sobolewski przychodził do nas w wieku 26 lat. Wilk jest 2 lata młodszy. Jest ambitny i dobrze ułożony, a jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to.... do fryzury
Zresztą Sobolewski ma już swoje lata czego nie chcą dostrzec jego zwolennicy z kolei, a czas biegnie nieubłaganie.
(Cena za Wilka też była okazyjna - 600 tysięcy PLN czyli około 150 tysięcy euro)

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Kirm zasługuje na miejsce w pierwszej jedenastce. Napewno jest bardziej ruchliwy i bardziej zgrany niż właśnie Paljic. Wstawianie go do składu w meczu z Azerami było błędem, bo ten piłkarz ledwo od tygodnia trenuje z Wisłą. To nie fair sadzać na ławce Kirma, który trenuje od roku, wstawiając jednocześnie Paljica, który jeszcze nie jest zgrany z Wisłą.
Mnie się wydaje że najbardziej zasłużył na grę na pozycji lewego pomocnika Piotr Brożek a nie Kirm czy Paljić. Prezentował się z Szawlami najlepiej.

A co do Paljica -była to tajemnicza decyzja Heńka, która nie była dobra. Sam nie wiem czym się kierował decydując się na takie spore zmiany w składzie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.07.2010 o godz. 13:01.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów