The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 11:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie można było spodziewać się kiepskiego wyniku niezgranej drużyny składającej się z kilku nowych zawodników nieznających sposobu gry Wisły i z kilku nierokujących już żadnych nadziei starych piłkarzy z drużyną grającą w tym samym składzie dłuższy czas i żądną sukcesu.
Cała ta przebudowa będzie miała sens o ile zostanie dokończona.
Czyli wymieniona zostanie lwia część tych wypalonych, o których piszesz.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 11:22
Cannavaro napisał(a):Wyświetl post
No wczoraj Mały mi zaimponował. Do tej pory byłem przeciwko niemu ale teraz myślę, że sprzedaż tego piłkarza to nie byłby dobry pomysł.
A za tydzien wyjdzie w pierwszym składzie, zagra dno i znowu będziesz przeciwko niemu
Tak to jest oceniać kogoś zbyt pochopnie.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2010, 11:22
Cytat:
Marcelo też z początku błedy popełniał (np. w meczu ze Śląskiem) , więc dajmy czas Bunozie.Te transfery powinny byc w zimie a nie na kilka dni przed meczem z tak cięzkim przeciwnikiem jak Karabach
Marcelo przez cały okres gry w Wiśle nie popełnił tyle błędów ile Bunza we wczorajszym meczu.

Ok mówicie ze pierwszy mecz, ale przeciez on zagrał jak zawodnik z naszej młodej ekstraklasy, błędy w wyprowadzaniu piłki, problemy z opanowaniem piłki, zawodnicy o wzroscie 170 cm wygrywają z nim pojedynki główkowe! Nosz kur*a! Co toma do tego ze to jego pierwszy mecz? Z Kolejarzem zagrał tak samo mimo ze to pierwsza liga. Po tym co widziałem wczoraj to Kowalski przy Bunozie to profesor. Wątpie że coś z niego będzie jednak będe za niego trzymał kciuki...Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2010, 11:28
pamietam jak w 2005 roku Celtic przemeblował swój skład (przyszedł też Żurawski). Na boisku pojawili się niezgrani ze sobą graczem w tym także stoperzy i w kwalifikacjach do LM przegrali pierwszy mecz z Artmedią na Słowacji 5:0..... i odpadli z kwalifikacjii
W tym samym roku zdobyli tytuł mistrzowski na siedem kolejek przed końcem i w nastepnym sezonie wyszli z grupy w LM.
W pierwszym spotkaniu było 5-0 dla Artmedii, a w drugim 4-0 dla Celticu.
Wniosek: Celtic zlekceważył rywala na maxa.
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2010, 11:32
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co do Bunozy to ludzie ogarnijcie się pierwszy mecz w parze ze słabym Kowalskim cudów naprawdę nie ma co wymagać. Pamiętacie początki Marcelo też nie zachwycał
100% racji, jak to już przez pryzmat tego spotkania Bunoza dla 90% tu piszących to najgorszy obrońca w historii klubu. A już koledze co uważa, że bramkę zawalił polecam obejrzenie którejkolwiek powtórki...
To był bardzo słaby mecz CAŁEJ drużyny i tyle. Ale o ile mi wiadomo, to jest temat o polityce transferowej, a postawie w poszczególnych meczach.
Ja też miałem wczoraj po meczu ochotę ich wszystkich wyp.... na zbity pysk bez grosza, ale to nie jest moment na płakanie i "uciechy" jaka to beznadziejna jest nasza polityka kadrowa, tu trzeba wygrać na wyjeździe i tyle, i niech mi nikt nie pisze, że nas kadrowo na to nie stać, bo w życiu się nie zgodzę.

co do postów wolfy'ego, to mam nieodparte wrażenie, że tylko czekał na taką wpadkę, by wylać ten potok postów, ale to moje subiektywne wrażenie, więc bez urazy i EOT
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2010, 11:49
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Swoim ostatnim wywiadem prezes Basałaj dał popis swojemu profesjonalizmowi odnośnie klasy sportowej sprowadzanych zawodników, jeżeli to ma iść w tym kierunku to ja boję się o zimowe okienko transferowe....

Swoją drogą takimi występami możemy zapomnieć o rozwoju marketingu, przyciągnięciu nowych sponsorów...

Zdaniem Prezesa Wisła jest silniejsza niż sezon temu - bardzo ciekawe spostrzeżenie tylko dziwnie, że rozmija się ono z rzeczywistością...

Po tym blamażu Cupiał ani myśli o wydawaniu kolejnych pieniędzy w tym okienku - co za dużo to nie zdrowo...

A co nie jest ? w tamtym roku odpadliśmy w 2 rundzie w tym odpadniemy w 3 !!!
widać ze jest już postęp.
a tak na poważnie to co wy macie z głowami ? ( nie mowie o wszystkich)
przed meczem wszystko super mamy mistrza w kieszeni
po jednym słabym meczu transfery ble piłkarze źli Basałaj tak chwalony przez wszystkich- skąd się tu wziął ? Kasperczak słaby !!!
dam wam dobra rade. idźcie się przewietrzyć i się ogarnąć
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2010, 11:55
emjot napisał(a):Wyświetl post
amen
skoro nie mógł grać Cleber może trzeba było spróbowac na środku Diaza lub Singlara.
Zwolnienie trenera to najprostsze co można w tej chwili zrobić, ale czy to ma sens?
Wątpię.
A Singlara to z jakiej okazji do środka obrony wstawiać?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2010, 11:58
pamietam jak w 2005 roku Celtic przemeblował swój skład (przyszedł też Żurawski). Na boisku pojawili się niezgrani ze sobą graczem w tym także stoperzy i w kwalifikacjach do LM przegrali pierwszy mecz z Artmedią na Słowacji 5:0..... i odpadli z kwalifikacjii
W tym samym roku zdobyli tytuł mistrzowski na siedem kolejek przed końcem i w nastepnym sezonie wyszli z grupy w LM.
Co to za porównanie do klubu który w tamtym okienku wydał 8mln funtów na transfery.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2010, 11:58
Basałaj wszystkiego w miesiąc nie da rady zrobić!!Jak miały być trafione transfery jak nie mamy scautinguZa rok wierze,że będzie dobrze a może nawet bardzo dobrze jeżeli Basałaj będzie prezesem bo on z Cupiałem się lubią i coś tam "uprosi".A może sam Cupiał chce coś zmienić
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.07.2010, 12:02
Czyli w ciagu kilku tygodni Bunoza poprawi szybkosc i zwrotnosc Boze, widzisz i nie grzmisz. Ja do niego o to mam najwieksze pretensje, bo z tego wynikaja jego bledy. Przy wysoko postawionej obronie trzeba miec szybkich obroncow...juz widze, jak sciga sie z WIchniarkiem czy Peszko, kiedy Stilic zagra prostopadla pilke...jasne. Takie bajki sobie mozna opowiadac... Jesli Kasperczak zostanie, to chlopak i tak juz sobie nie pogra, bo Henry jest bardzo pamietliwy(Kirm, jak widac na stale wyladowal na lawie po kilku nieudanych spotkaniach).
Paljic ma dobra technike i dlatego gubil pilke przy kazdej probie dryblingu, oczywiscie...ile pojedynkow 1 na 1 wygranych? Dziekuje za uwage.
Pozostaje miec nadzieje, ze Rios i Chavez beda wzmocnieniami, bo jeszcze oprocz Zurawia i Jovanica, reszta to uzupelnienie skladu.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2010, 12:12
For_FuN_ ty wogóle wczoraj Bunoze na oczy widziałeś jakoś sobie nie przypominam aby przegrał pojedynek biegowy gdyby nie Bunoza to jeszcze mogli by pare bramek strzelic bo moim zdaniem fatalnie w obronie grał Kowalski źle się cały czas ustawiał nie podszedł bliżej aby odebrać piłe tylko stał na lini pola karnego
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2010, 12:23
Bramka to nie jest błąd Bunozy, ale do spółki Kowalskiego i Piotrka Brożka. Pierwszy cały czas asekurancko stał i patrzył co robią zawodnicy przeciwnika, drugi nie przeciął piłki zaraz po przyjęciu przez tego z 17. Bunoza w tym czasie stał wyżej, tam, gdzie powinien byc Radek Sobolewski, ale nie wiadomo czemu go tam nie było...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
barcio
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2010, 12:28
Ja bym teraz zatrudnił Elsnera,gorszym od kowalskiego być niemożna.Ale panowie niema co tak mocno lamentować to tylko jedna bramka ja jestem dobrej myśli.Wiem że powinniśmy im szczelić co najmniej 2 gole,ale ta drużyna jest naprawdę dobra myślę,że w takiej samej formie wygrała by też z Lechem,Legiom i innymi drużynami naszej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
blz
Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2010, 12:29
Brożek miał tę piłke prawie na nodze ale przestraszył sie faulu jak (klasyk Wiśniewski) ostatnia pipa. zamiast ściąć goscia nawet kosztem żóltej. dla mnie bramka 100% Brożek Piotr.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2010, 12:30
Problem tej porażki jest złożony ale mam wrażanie ten zaciąg co trafił do Wisły teraz to będzie wielki niewypał podobny do tego co mieliśmy do czynienia za Engela gdy finalizowano takich ludzi jak:
Gołoś,Varga,Baretto czy Kryszał ( choć on chociaż czasem jakąś ładną bramkę strzelił ).
Zrobiono jakiś casting wszystko na szybkości bo trochę grosza z Marcelo i Głowy wpadło tylko co z tego jakoś tego jest mizerna. Z taką defensywą jak my póki co mamy to w lidzę ciężko będzie o miejsce na podium !!!.
Przyznam szczerze że więcej się spodziewałem jednak okazuje się że z drużyną z łapanki bez zgrania nic nie zwojujemy.
Drugą kwestią jest to że Polska piłka chyli się ku upadkowi a dziś kluczowe roczniki 81-87 nie są w stanie dać Polskiej Piłce tyle ile powinny więc tu jest pytanie dlaczego mamy tak mało talentów . Leją nas Azerowie leją nas Estończycy i co dalej . Część z was tymi transferami już Wisłę widziała Mistrzem Polski na luzie tymczasem mamy mizerie !!! poprostu mizerie .
Może jestem w błędzie ale uważam że Obrona naszej drużyny i wciąż średni bramkarz to będzie zmora tej nowej WIsły. Może w ofensywie coś zaskoczy... ale z Kowalskim i Bunozą to my napewno nic nie ugramy . Głupotą było pozbycie się dwójki podstawowych stoperów przynajmniej jeden powinien zostać !!!!!. Pozostaje pytanie z czym do ludzi i czekamy na cud w rewanżu ... Cud z Azerami nie wierze w to co widzę i co piszę tak nisko już jesteśmy !!!!
Borinho
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 12:33
Według mnie jednym ze słabszych zawodników wczoraj na boisku był Radek Sobolewski. Jest legendą Wisły zgoda, ale już od poprzedniego sezonu nie mogę patrzeć jak gra. Co z tego, że walczy kiedy ostatni czysty odbiór zaliczył chyba 2 lata temu? Wczoraj w dodatku popełniał błędy taktyczne czego po nim bym się nigdy nie spodziewał.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 12:37
Borinho, Jakosc mizerna? Jak moze byc dobra jakos gry skoro zespol jest totalnie nie zgrany ze soba?

Druga sprawa poziom szkolenia. Poki byl komunizm i w miare ten system skzolenia byl zcentralizowany to jakos odnosilismy jako-takie sukcesy. Na pewno nie bylismy ogorami jak teraz jestesmy. Teraz jak ten system szkolenia jest roz****zielony a takze nie ma kto szkolic, bo trenerzy sa malo kreatywni i nie racza nawet odrobinnke pomyslec podczas trenowania mlodzikow mamy to co mamy. Dopoki sie to nie zmieni nadal bedzie lipa w Polskiej pilce.

P.S. Zeby podniesc poziom reprezentacji i ligi jak myslicie czy powinno sie sciagac coraz to lepszych i czesto przeplaconych pilkarzy, czy lepiej byloby by ich samemu wyszkolic?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 12:38
ja_ napisał(a):Wyświetl post
Według mnie jednym ze słabszych zawodników wczoraj na boisku był Radek Sobolewski. Jest legendą Wisły zgoda, ale już od poprzedniego sezonu nie mogę patrzeć jak gra. Co z tego, że walczy kiedy ostatni czysty odbiór zaliczył chyba 2 lata temu? Wczoraj w dodatku popełniał błędy taktyczne czego po nim bym się nigdy nie spodziewał.
Sobolewski zaczyna przypominać grą Cantoro. Jego dobre odbiory coraz częściej przeplatają się z głupimi faulami, a wtedy kiedy trzeba piłkę szybko zagrać do przodu następuje kółeczko i podanie do defensywy - zachwile fanboye Sobola mnie zjedzą
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 30.07.2010, 12:40
Tak Sobol i Żuraw to już jednak nie oszukujmy się starę dziadki !!!. Dodatkowo Żuraw nie ma już szybkości tej co kiedyś nie mówiąc już o tym że niestety nie będąc w najlepszej formie fizycznej Karnego strzela w środek na pałę ... zresztą to nie 1 jego ważna jedenstka którą przestrzeliwuje ...
Sobol w tym wieku w środka Pola nie zdominuje ... Co tu dużo mówić bez woli walki i formy fizycznej europy nie zwojujemy...
Borinho
Odpowiedz cytując
kamil170794
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2010, 12:45
Borinho - Bedąc na meczu mozna bylo zauważyć doswiadczenie jakie wkładaja w gre Sobol czy Żuraw w TV nie widać tego , jak potrafia umiejętnie się ustawić. Szybkości może brakuje ale dają mołodym piłkarza doświadczenie którego tak bardzo potrzebują .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.07.2010, 12:51
ja_ napisał(a):Wyświetl post
Jaką legendą? Frankowski nie jest legendą Wisły a co dopiero Sobolewski.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 30.07.2010, 12:51
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Borinho, Jakosc mizerna? Jak moze byc dobra jakos gry skoro zespol jest totalnie nie zgrany ze soba?

Druga sprawa poziom szkolenia. Poki byl komunizm i w miare ten system skzolenia byl zcentralizowany to jakos odnosilismy jako-takie sukcesy. Na pewno nie bylismy ogorami jak teraz jestesmy. Teraz jak ten system szkolenia jest roz****zielony a takze nie ma kto szkolic, bo trenerzy sa malo kreatywni i nie racza nawet odrobinnke pomyslec podczas trenowania mlodzikow mamy to co mamy. Dopoki sie to nie zmieni nadal bedzie lipa w Polskiej pilce.

P.S. Zeby podniesc poziom reprezentacji i ligi jak myslicie czy powinno sie sciagac coraz to lepszych i czesto przeplaconych pilkarzy, czy lepiej byloby by ich samemu wyszkolic?

Koyot zgadzam się nie zgrany ale widzisz w nich wielki potencjał . Ja widziałem potencjał w Marcelo jak wszedł z Totenhamem i prawie gola jako napastnik strzelił ... widziałem bo poruszaniu się po boisku ustawieniu a tutaj...

Bunoza brutal , 1.90 i przegrywa główki z niższymi od sibie
Kowalski - on zdaje w Piaście się nie mieścił
Cikos - cieżko powiedzieć ale w kryciu parę razy zaspał
P.Brożek - raz skiksował pewnie nie czuł się pewnie w tym bloku defensywnym...

Nie no soorry ja tu z taką obroną większych szans nie widzę.
Wracając do trenowania to jak temu zaradzić wyjebać PZPN Z LATO NA CZELE I WPROWADZIĆ MŁODYCH LUDZI DO ZARZĄDZANIA ZROBIĆ DEBATĘ PUBLICZNĄ PRZEZ MIESIĄC ... ITD KONKRETNI LUDZIE SIĘ ZNAJDĄ..... PRZECIEŻ TO CO JEST W POLSKIEJ PIŁCE TERAZ TO JUŻ SIĘGNĘŁO KOMPLETNEGO DNA ...
NO I TRZEBA ZNALEŹĆ KASĘ NA ZAGRANICZNYCH TRENERÓW ALE DO OPRACOWANIA SZKOLENIA OD TRAMPAKRZA DO JUNIORA ... PÓŹNIEJ PRZEBUDOWAĆ CAŁĄ TĄ KULESZÓWKĘ!!!! ŻEBY PRZYSZŁE POKOLENIE TRENERÓW MIAŁO LEPSZE POJĘCIE O NOWYCH TRENDACH W FUTBOLU....
PO N-TY NAJWAŻNIEJSZE MOŻE POPROSTU MY NIE MAMY LUDZI Z CHARAKTEREM DO NOWOCZESNEJ PIŁKI NOŻNEJ MOŻE POPROSTU U NAS MŁODYM ODBIJA I SIĘ NIE CHCĘ ROZWIJAĆ PYTANIE JAK TO ZMIENIĆ
Borinho
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 30.07.2010, 12:54
Cytat:
Nie no soorry ja tu z taką obroną większych szans nie widzę.
Wracając do trenowania to jak temu zaradzić wyjebać PZPN Z LATO NA CZELE I WPROWADZIĆ MŁODYCH LUDZI DO ZARZĄDZANIA ZROBIĆ DEBATĘ PUBLICZNĄ PRZEZ MIESIĄC ... ITD KONKRETNI LUDZIE SIĘ ZNAJDĄ..... PRZECIEŻ TO CO JEST W POLSKIEJ PIŁCE TERAZ TO JUŻ SIĘGNĘŁO KOMPLETNEGO DNA ...
NO I TRZEBA ZNALEŹĆ KASĘ NA ZAGRANICZNYCH TRENERÓW ALE DO OPRACOWANIA SZKOLENIA OD TRAMPAKRZA DO JUNIORA ... PÓŹNIEJ PRZEBUDOWAĆ CAŁĄ TĄ KULESZÓWKĘ!!!! ŻEBY PRZYSZŁE POKOLENIE TRENERÓW MIAŁO LEPSZE POJĘCIE O NOWYCH TRENDACH W FUTBOLU....
PO N-TY NAJWAŻNIEJSZE MOŻE POPROSTU MY NIE MAMY LUDZI Z CHARAKTEREM DO NOWOCZESNEJ PIŁKI NOŻNEJ MOŻE POPROSTU U NAS MŁODYM ODBIJA I SIĘ NIE CHCĘ ROZWIJAĆ PYTANIE JAK TO ZMIENIĆ
hyde park (sportowy) -> propozycje zmian w polskiej piłce (sam założyłem we wczorajszym, żałobnym czwartku)...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2010, 13:00
http://goool.pl/ekstraklasa/3322-cupia-wezwa-zespo.html fuck...oby to plota
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:04
A co miał zrobić? Wysłać gratulacje? Jest ich pracodawcą, to tak jakby mu w kablach ktoś miedź podpierdalał, chce się dowiedzieć co i jak. Ukarać jak najsurowiej *******onych nierobów.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kfilk
Member

Od: 11.2002

http://www.90minut.pl/news/130/news1...-Chavezem.html

Zastanawia mnie co jest z tym kontraktem. To znaczy ze bedzie musial wrócić co swojego klubu po roku? czy to nie jest bez sensu troche?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

ja tam niewierze w artykuly ze strony pana Osucha, wciskal juz kity o Gargule, ostatnio pisal ze Malecki dostal zakaz wejscia do klubu
chlop niech sie nie kompromituje

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2010, 13:05
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Niby dlaczego? Bo gwiazdeczki będą się musiały postresować troszkę? Biedaczyska, naprawdę...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2010, 13:05
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Czemu plota. Dla mnie lepiej żeby to była prawda. Jeżeli mają kibiców w dupie, to może chociaż właściciela posłuchają, który im płaci.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 13:17
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co ja bym sie wstrzymal z ocenami pilkarzy do konca rundy jednak.

Hmmm, wiesz co? Swego czasu Lato podpisal z Niemieckim zwiazkiem pilki noznej umowe ze oni nie beda nam podbierac pilkarzy do gry w reprezentacji. Maja wolna droge do wyboru albo Polska, albo niemiecka. I jak myslisz czy mimo tego pala sie do gry w reprezentacji Polski? Polanski, Boenisch to dwa chyba najbardziej znane przyklady. Ostatnio zrezygnowal z gry w Polskiej reprezentacji syn Kobylanskiego. Z jednego prostego powodu. Czul sie zle w naszej kadrze...

To nie takie proste wszystko jak widzimy. Wydawaloby sie ze jest zawsze jedna konkretna przyczyna takiego a nie innego stanu rzeczy, jednak mimo jej usuniecia dalej jest jak jest. Ciekawe dlaczego...?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów