|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
Nie żebym szukał na siłe wytłumaczenia, ale najwidoczniej jesteśmy przechujowi w tą piłke nożną. No dobrze kolego, a twoim zdaniem jak powinno być? Gdzie tu znaleźć złoty środek? Czy tylko potrafisz krytykować i narzekać? Reprezentacja też dno, nie widzi nikt tego że nasza piłka upada coraz niżej, a my płacimy pseudo piłkarzom coraz więcej za coraz słabszą grę. Takie rzeczy tylko u nas E: Druzyne budujemy od momentu przyjscia Heńka? Czy może od czasów Łazarka, każdy dodaje swoje cegiełki. Zgadzam się z Tobą. Nie od razu Rzym zbudowano! Nawet Mourinho w Realu powiedział ze budowanie druzyny bedzie trwało 2 lata! ale my chcemy wszystkiego od zaraz, już i już. Przecież widac bylo ze niektorzy na boisku sie nie do konca potrafią dogadać. skoro Wisła to MY, to chyba sie nie przejmujecie. p.s. W rewanżu, na normalnym stadionie, WYGRAMY! Je**ć Suche Stawy, zaorać to w ****u, pier****ny nieszczęsny stadion. R22 wróć....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.07.2010 o godz. 10:19.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co do przyszłości pucharowej w tym sezonie to zgodze się, w tym sezonie z wiadomych przyczyn nie mamy co w pucharach szukać. Bo nawet jeśli jakimś cudem przejdziemy Azerów to nikt chyba nie wierzy że pokonamy jakiegoś potentata przy braku zgrania i z tyloma nowymi kopaczami. Niestety drużyne trzeba od nowa budować a to napewno zajmuje troche czasu. Obawiam się że to zgrywanie może nam zająć troche czasu i żeby nie było to szkodliwe dla naszego miejsca w tabeli. Bo chcąc się zakwalifikować w puchary w kolejnym sezonie nie możemy sobie pozowlić na kolejne błędy i niedociągniecia w lidze.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 30.07.2010 o godz. 10:20.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ile my to już tą drużynę budujemy 12 lat |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie żebym szukał na siłe wytłumaczenia, ale najwidoczniej jesteśmy przechujowi w tą piłke nożną. No dobrze kolego, a twoim zdaniem jak powinno być? Gdzie tu znaleźć złoty środek? Czy tylko potrafisz krytykować i narzekać? Reprezentacja też dno, nie widzi nikt tego że nasza piłka upada coraz niżej, a my płacimy pseudo piłkarzom coraz więcej za coraz słabszą grę. Takie rzeczy tylko u nas ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co ciekawe i troche niepokojace, faktycznie nie rozumiem kilku posuniec w ustawieniu i ustalaniu skladu... Na rozgrzewce przedmeczowej z bzardzo rozczarowujacej strony pokazał się niestety Andraż... Piłka odkakiwała mu na 3 metry a strzały ze stuprocentowa skutecznoscia wysyłał do ekipy medycznej i strazy pozarnej... Ani on ani Łobo nie mogli okazać się wczoraj jokerami, chociaz łobo szarpac probowal... |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja dopiero po wczorajszych wydarzeniach rozumiem czym jest to forum... Przeczytajcie jeszcze raz wszystkie posty od wczoraj i przemyślcie...
Co do nowych zawodników... Pajlic - Kasperczak nie powinien go wstawić od pierwszej minuty bo jest niezgrany, był szybki, miał drybling, ale potem nie wiedział co zrobić, brakowało mu wykończenia, powinien zagrać 30 minut drugiej połowy... Jovanić - Minął się raz z piłką przy wyjściu jak nie przymierzając Cabaj, nie wiem tez dlaczego puszczał te piłki na długi słupek bez interwencji, z trybuny wyglądało to jakby mijały słupki o centymetry, muszę to zobaczyć w tv, miał jednak kilka świetnych interwencji i dzięki niemu nie dostaliśmy 3 bramkami... Bunoza - strasznie stremowany, każdą przechwyconą piłkę oddawał do Kowalskiego lub Piotrka, kilka razy źle się ustawił , ale uważam że to było bardziej z winy Kowalskiego, przy Cleberze za plecami było by na pewno lepiej. Nie jestem nim zachwycony po wczoraj, ale ciągle obstaję przy swoim - to będzie dobry transfer. Cikos - Jak dla mnie najlepszy ( po Małeckim ) piłkarz na boisku! Szybki, ruchliwy... Sam nic nie mógł zrobić... To tyle o nowych ( Żurawia w to nie wliczam), teraz o gwiazdach... Wszyscy sie czepiają Pawła Brożka... a co oni biedni mogli tam zrobić? Piotrek Brożek zagrał tragicznie, był wolny, niedokładny... Boguski? Pierwszy raz chciałem zejścia zawodnika po 10 minutach. Strata, strata, strata, kółeczko, wywrotka, strata...:/ Jirsak walczył ale kompletnie nie widział lewej strony gdzie najpierw Pajlić a potem Kirm naprawde nieźle wychodzili na wolne pole... Według mnie błędy popełnił Kasperczak... Źle zestawił jedenastkę... Przy eksperymentalnym środku obrony nie powinien tam wstawiać Piotrka, który ostatnio grał w pomocy... No i ten Boguski na prawym skrzydle mi śmierdzi od początku sezonu... Stało sie... przegraliśmy, ale najlepszą wiadomoscią ze wczoraj jest akurat wynik... 0-1 najmniejszy wymiar kary.. Kilka dni temu pisałem o tym co sie będzie dziać jak Wisła coś przegra i widzę, że sie spełnia, zaskoczony jestem ilością osób o tak zmiennej naturze... Wolfy'emu i Markusowi gratuluje konsekwencji ( szczerze ), bo lepiej się raz określić i trzymać swojego zdania niż być jak chorągiewka na wietrze... Ja tez sie teraz jasno określę... Uważam, że zwolnienie Skorży przy zatrudnieniu Kasperczaka było błędem... Z wiadomych względów mam nadzieje, że Pan Maciej jednak się na Legii potknie, ale umiejętnościami czytania gry, dobrymi zmianami przewyższał Kasperczaka o 2 głowy... Dopóki Kasperczak będzie, Wisła ustawiona będzie 4-4-2, z taktyką "grac"... Przyznam ze przy nim się Łobodzinski obudził i Jirsak bo nie mają zadań defensywnych, ale to na krótką metę... Ewentualna porażka mam nadzieje będzie skutkować wymianą trenera. Przy całym szaczunku za to co zrobił kiedyś to dzisiaj trener Kasperczak jest już starszym panem, bez nowych pomysłów, rozwiązań taktycznych... Jeśli Skorża musiał byc zwolniony to trzeba było wstawić za niego kogoś z zagranicy, kto zna Europę, a nie to polskie piekiełko piłkarskie... Co do tych wieszczących koniec entuzjazmu Cupiała... Pisałem ( nie tylko ja) o tym na początku, że Basałaj się podjął przebudowy klubu i jasno było powiedziane, że może sie to odbić kosztem mistrzostwa... Naprawdę nie rozumiem jak ktoś może wierzyć w taką krótkowzroczność Basałaja, a tym bardziej Cupiała... Swoja drogą to tajemnicą poliszynela jest, że Kasperczak ulubieńcem Basałaja nie jest, on od początku chciał sprowadzić kogoś zza granicy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Widzę ze niektórym się wydaje ze jak by kupili 5 zawodników po 5 mil euro to by było lepiej. Najlepszym przykładem dla wszystkich powinien być Real i stwierdzenie pieniądze to nie wszystko. Nie stać nas na wielkie transfery i kupujemy to co jest możliwe jednak chyba każdy z odrobiną rozumu zdaje sobie sprawę ze drużyna potrzebuje zgrania, a to osiąga sie po kilku dobrych miesiącach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Najbardziej boli to że w tym klubie nikt nie panuje nad tym wszystkim - Prezes przedstawia wizję rozwoju klubu w tym różnych składników, które tworzą podwaliny profesjonalnego futbolu a w tej chwili może okazać się, że osoba od której to zależy kolejny raz da na to wszystko czerwone światło...
Pisałem dużo wcześniej, że nasza przygoda w pucharach skończy się na 3 rundzie - śmiano się, mówiłem że sprowadzani zawodnicy w porywach mogą okazać się uzupełnieniem - wykpiwano jak również to o czym pisałem w kontekście pracy w klubie Basałaja, Kapki i Kasperczaka - leśnych dziadków z prehistorii... Nie wystarczy pięknie mówić ale trzeba to starać się przekuwać w czyn ale jak widzę jak to wszystko funkcjonuje to krew mnie zalewa... - jaki scouting z Kapką i Kleidinsem na czele.... W Polsce nie ma fachowców w tej branży czy to tak trudno pojąć - nie ma trenerów, piłkarzy.... Kolejny raz zespół jest źle przygotowany kondycyjnie i pod względem motoryki... Kasperczak popełni co chwila błędy i do tego zdążyłem się przyzwyczaić - dlaczego na środku obrony nie grał Diaz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zainwestować w porządnych kopaczy, wywalić starą gwardię, zatrudnić zagranicznego dobrego trenera z cały sztabem oraz scoutów zatrudnić. Poza tym zaorać wszystkich doradców Cupiała, ale tego się nie da zrobić więc nigdy nic nie osiągniemy. Najlepiej niech Cupiał sprzeda Wisłę...bo te mistrzostwa Polski zdobył ale z roku na rok są coraz mniej warte....to jedyne wyjście...bo tak długo jak te leśne dziady będą siedzieć w zarządzie nic się nie zmieni |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ludzie nie porównujcie początków Marcelo z Bunozą, bo to potwarz dla tego pierwszego. Może i Marcelo na początku popełniał jakieś błędy, ale było widać od razu że ma duży talent. Przedewszystkim potrafił przyjąć piłkę, ale też świetnie od pierwszych meczy u nas grał głową w defensywie i nie bał się głęboko wychodzić za napastnikiem w środek pola by szybko przerwać akcje. Bunoza nie potrafi przyjąć piłki podanej od drugiego obrońcy, w dodatku sam sposób biegania jak nie sportowiec, dlatego przegrywa wszystkie główki powietrzu bo źle się wybija w powietrze. Generalnie dla mnie to słabszy jest od Kowalskiego, a to jest już sztuka bo ten byl jednym z najsłabszych w Piaście Gliwice. I to nie chodzi o kartkę czy nawet straconego gola. W dodatku ten mit o u-21 z tego co pamiętam na zagranicznym forum to on w tej młodzieżowej reprezentacji dwa mecze rozegrał.
Całe szczęście Cikos sie dobrze prezentuje, juz po tych meczach mam wrażenie że jest lepszy od Alvareza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
największym błedem Kasperczaka była kontuzja Clebera, i nieoddany do użytku stadion na Reymonta22
równiez można za upadek Tupolewa go obwinić jak i za tą wylaną ropę. Aż dziw że nie zwolnili jego tylko szefa BP. weźmy na wstrzymaniem, zamknijmy forum na 2 dni. E:taa, widać było że ma talent, po ch***. Jak Skorża wpuszczał na początku Marcelo, to sie każdy w****iał. Tak samo jak nie wyobrażaliśmy sobie odejścia Clebera i gry parą Głowa - Marcelo. Ochłońmy! ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Skoro trener z zagranicy to może Petrescu?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Gratuluję inteligencji doprawy, ty to dopiero umiesz czytać posty ![]() A drużyny typu średniak europejski co roku przegrywają z takimi "leszczami" i co roku zdarzają sie sensacje nie tylko u nas. Tak samo jak co roku drużyny typu średniak europejski zrobią sensacje i wygrają z kimś mocniejszym. Na tym polega futbol, że faworyt nie zawsze wygrywa. Pytasz mnie co to za zawodnicy którzy nie potrafią ograć takich leszy? Już Ci mówie: Piotr i Paweł Brożek - prawieże legendy krakowskiej Wisły, wspaniały lider środka pola, który czyścił wszystko Sobolewski, cudowny utalentowany Boguski, który swoim przyjęciem piłki zaskoczył nawet samych piłkarzy Azerskich i oczywiście Jirsak, który od 2 sezonów kreowany jest na rozgrywającego. I to ich się czepiaj. Bo to oni ze względu na swoje umiejętności i staż gry w Wiśle powinni pomóc nowym zawodnikom i pociągnąć mecz. Niestety ich zaangażowanie było tak wielkie, że nawet po stracie bramki im się nie chciało biegać i część z nich musiała zostać zmieniona. Wiec łaskawie odpier**** się od nowych zawodników, bo to nie jest ich zasługa. A co do polskiej myśli szkoleniowej. Kasperczak ma uczyć piłkarzy zaangażowania? Jeżeli są profesjonalistami to sami powinni wiedzieć, że maja gryźć trawe cały mecz, ale jak zwykle im sie nie chciało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Porównywanie Marcelo z Bunoza jest bardzo krzywdzące dla tego pierwszego, owszem Marcelo popełniał blędy, ale widać było ogromny potencjał w nim, spokój w jego grze, wygrywał wszystkie pojedynki główkowe .. o Bunozie ciężko cokolwiek dobrego napisać, ani szybki, zero techniki, opanowania, a nie umiejętność grania głową przy 195 cm to szczyt wszystkiego, bo jak można przegrywać pojedynki z prawie głową niższymi napastnikami .. jak dla mnie to będzie kompletny nie wypał za 400 k euro, które można było przeznaczyć na wybudowę pełnowymiarowego boiska ze sztuczną nawierzchnią |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Rozumiem zjechać tych, którzy mają długi staż we Wiśle ale bez przesady. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Spokojnie z oceną nowych nabytków !!! To dopiero jeden mecz w którym wszyscy bez wyjatku zagrali słabo!!!Poczekajmy z oceną do połowy sezonu wtedy będziemy mądrzejsi , pisanie o Bunozie jaki to on nie jest beznadziejny może przerodzić się w pieśni pochwalne na jego cześć (trochę w to wątpie ale co tam).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
pamietam jak w 2005 roku Celtic przemeblował swój skład (przyszedł też Żurawski). Na boisku pojawili się niezgrani ze sobą graczem w tym także stoperzy i w kwalifikacjach do LM przegrali pierwszy mecz z Artmedią na Słowacji 5:0..... i odpadli z kwalifikacjii
W tym samym roku zdobyli tytuł mistrzowski na siedem kolejek przed końcem i w nastepnym sezonie wyszli z grupy w LM. Jak dla mnie można było spodziewać się kiepskiego wyniku niezgranej drużyny składającej się z kilku nowych zawodników nieznających sposobu gry Wisły i z kilku nierokujących już żadnych nadziei starych piłkarzy z drużyną grającą w tym samym składzie dłuższy czas i żądną sukcesu. Miałem co prawda nadzieję na niezłą zaliczkę przed rewanżem i w efekcie przejście do następnej rundy, gdzie trzeba byłoby liczyć na szczęście, ale rzeczywistość okazała się brutalna: mamy na razie zlepek lepszych i gorszych piłkarzy, nie mamy drużyny... pozostaje pytanie czy mamy odpowiedniego trenera... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ciekawe co z Chavezem... mam nadzieje ze sie nie rozmysli po wczoraj...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pytanie, czy odstrzelenie środka obrony po wtopach z poprzedniego sezonu, to pociągnięcie do odpowiedzialności odpowiednich ludzi... (wiem, że sami chłopaki chcieli odejść). Fajnie, że przyszli nowi piłkarze, ale jednocześnie szkoda, że nie odeszli starzy, którzy są nieprzydatni, albo bardzo mało przydatni- Łobodziński, Boguski, Paweł Brożek, Jirsak. Wiem, że taka rewolucja groziłaby jeszcze większym kongiem w drużynie, ale chyba nie ma wyjścia- trzeba po prostu rewolucji, a nie ewolucji. Pozostaje mieć nadzieję, że w zimie rzeczywiście będzie kompletne przemeblowanie tego, co mamy.
Cytat:
Edit: No i jeszcze co do Tomasa- bardzo lubię tego piłkarza, ale krew mnie zalewa jak widzę, że gość, który w dużym stopniu ma być odpowiedzialny za kreowanie gry ofensywnej nie potrafi nawet na 2-3 mecze ustabilizować formy na jako- takim poziomie!
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 30.07.2010 o godz. 11:01.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
skoro nie mógł grać Cleber może trzeba było spróbowac na środku Diaza lub Singlara. Zwolnienie trenera to najprostsze co można w tej chwili zrobić, ale czy to ma sens? Wątpię.
Ostatnio edytowane przez emjot : 30.07.2010 o godz. 11:02.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Dodatkowo do przemyślenia jest kwestia naszych gwiazdek np Brożkow, czy z tym co pokazują i z takim zaangażowaniem bardzo byśmy za nimi tęsknili... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobrze piszesz FraMat, trzeba zgrac druzyne, a no to jest potrzebny czas
pamietam jak Celtic przerznal z Artmedia, Real Madryt wydane wielkie miliony i w pierwszym roku zero sukcesow, druzyny szybko nie da sie zgrac Manchester City, wydane wiele milion tez zero sukcesow, duzo nowych zawodnikow przychodzi i ciezko tak szybko zgrac zawodnikow, ale tez dobre pytanie zadajesz czy wlasnie mamy odpowiedniego trenera do ogarniecia tej rewolucji... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ej ale wiecie co w tym jest najśmieszniejszego? Że za jakieś 2/3 lata, jeżeli Mały u nas zostanie to on bardzo mozliwe, że zostanie kapitanem jeśli ktoś mu wyleczy to gówno we łbie! Bo wczoraj pokazał to czego nie pokazał Sobol, czyli wzięcie na własne barki gry gdy nic nie idzie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wyrośnie nam polski Moutinho, szkoda tylko, że poziom nie ten sam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Miałem takie samo zdanie, ale mleko się już rozlało... Teraz rewanż i nadzieja że przez ten tydzień coś się zmieni... I nie oceniajcie transferów po jednym meczu, bo to trochę dziecinne.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No wczoraj Mały mi zaimponował. Do tej pory byłem przeciwko niemu ale teraz myślę, że sprzedaż tego piłkarza to nie byłby dobry pomysł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |