The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 23:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Problem to masz Ty, z oceną rzeczywistości.
Do niedawna największy problemem Wisły byłem ja, bo ośmieliłem się skrytykować naszą "ofensywę". Teraz jak widzę nieważne jest, że zakontraktowaliśmy drewniaków, ale to, że nasi rzekomo nie biegali.
Otóż, geniuszu, graliśmy atak pozycyjny, bo trudno grać z kontry jak przeciwnik się broni. Tylko, że w pierwszej połowie nie mieliśmy w ogóle skrzydeł, a w drugiej mieliśmy JEDNO. Ale tu dochodzimy do eksponatu numer 2, a nie mam zamiaru się już denerwować.

Nie, jest jeden Wasiluk, tak na 90%. Marek powinien się zainteresować, czy ojciec nie był gdzieś na wycieczce albo delegacji na Chorwacji 21 lat temu. Kto wie, może będzie jakiś pożytek z tego transferu - połączenie rodziny po latach?
rozumiem że nie możesz żyć bez obrażania ludzi
ale co mi tam

to ty pokazujesz swój poziom

przyjmij do wiadomości że w ataku pozycyjnym też trzeba biegać
i co więcej wychodzić na pozycję
generalnie ruszać się i pokazywać kolegom mającym piłkę

nie tylko przy kontrze trzeba biegać
pan chyba o tym zapomniał
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.07.2010, 23:27
Ale co wy opowiadacie? Cos juz wiecej mozna powiedziec o Bunozie...tzn. chlopak nie ma techniki, nie ma tez szybkosci i zwrotnosci(Jop, to przy nim sprinter, jak juz wspominalem)...takie sa fakty. O problemach z ustawianiem sie i o pojedynkach glowkowych nie wspominam .

Paljic - nie bylo go na boisku. Widac podstawowe(!) braki w technice uzytkowej, wszystkie pojedynki 1 na 1 przegrane, dosrodkowania - fatalne, nie mowie juz o dziwnej manierze schodzenia do srodka. Jak dla mnie, to odstawal od calego towarzystwa(nawet od Bunozy). Ale czego innego spodziewac sie po pilkarzu, ktory wiekszosc kariery spedzil w III i IV Bundeslidze?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2010, 23:34
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Paljic - nie bylo go na boisku. Widac podstawowe(!) braki w technice uzytkowej, wszystkie pojedynki 1 na 1 przegrane, dosrodkowania - fatalne, nie mowie juz o dziwnej manierze schodzenia do srodka. Jak dla mnie, to odstawal od calego towarzystwa(nawet od Bunozy). Ale czego innego spodziewac sie po pilkarzu, ktory wiekszosc kariery spedzil w III i IV Bundeslidze?
Bo on tak naprawdę grał głównie jako napastnik (o ile dobrze pamiętam), dlatego cały czas schodził. W pierwszej połowie na skrzydle grali głównie Żurawski lub Paweł Brożek, a Pajlić wbiegał drugiemu z nich pod nogi.
Ale tak to jest, jak się robi transfery z youtube. Wisła potrzebowała skrzydłowego - to Pajlić nagle został wybitnym lewoskrzydłowym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.07.2010, 23:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Bunoza to drewniak. To widać po sparingu i meczu. Tego już nie zmieni ani nie poprawi.
Do tego nie umie grać głową, co szokuje biorąc pod uwagę jego wzrost.

Jop skiskował raz w całkiem poprawnie zagranym meczu. Bunoza grał słabo, zawalił bramkę i wyłapał czerwień. I ile czasu by nie minęło - i tak będą nim kręcić. Ponieważ jest drewniakiem.

Ale jak to mozliwe ze gosc nie potrafi grać głową ani sie ustawic i wydalismy na niego 400 tys Euro ,i gra mlodzizowce BiH ?

podobno pol roku nasi "scouci" "pilnie" go obserwowali

pisano ze talent,itd a tu wychodzi ze to drugi Polczak

nie no bez jaj ,bo to juz malo smieszne sie robi
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.07.2010, 23:42
a najbardziej żałosne w tym wszystkim jest - postawa pseudo kibiców Wisły. Nagle każdemu transfery przestały się podobać, nagle każdy stał się dziadem a @Wolfy jest w raju, gdyż jego teoria o katastrofie stała się faktem, a miliony chorągiewek podkurzają za jego głosem.To forum to syf. Brzydzę się wami. Kobieta w ciąży jest bardziej rozważna niż Wy.Banda tumanów, absolwentów wybitnych szkół trenerskich i ekspiłkarzy Realu Madryt.Hipokryci i malkomenci, poczytajcie czasami sobie wasze wypowiedzi. Jakbym siedział na forum onetu. Poniżyliście już wszystkich pracowników klubu.

Zdajcie sobie sprawę,że my jesteśmy obecnie po prostu żałośnie słabi, a polska piłka znajduje się w olbrzymim dołku. Zachowajcie dystans i pierwsze podsumowania zacznijcie robić po zakończeniu I połowy sezonu,bo obecnie robicie z siebie idiotów.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:43
emjot napisał(a):Wyświetl post
pierwsza podstawowa rzecz jaką można było wczoraj zobaczyć to to że nie mieli siły biegać?
nie chciało im się?
zostali zajechani?

do wyboru do koloru
a drewniactwo, braki zgrania, techniki to dodatki do tego co wyżej
W pierwszych 45 minutach napewno mieli sily biegac... Po drugie, jak to jest, ze kiedy nasze ekipy graja w pucharach, to mowi sie o przetrenowaniu czy innych? Dla mnie, to poprostu pilkarze polskich klubow maja taka wydolnosc. Dlaczego? Bo w naszej lidze sie chodzi, a nie biega. Potem w meczu z ogorkiem czy sredniakiem europejskim(ale jednak przygotowanym do tempa) nasi nie maja sily po 65-70 minutach.

Ja stawiam duze pieniadze, ze Bunozy nikt nie ogladal. Typowa wrzutka menadzerska. Moze Kapka obejrzal pare spotkan na dvd i to wszystko. Podstawowe pytanie, jak dla mnie, to jakim system gral Karlovac? Czy nie byla to przypadkiem gra skupiona przede wszystkim na obronie i posylaniu dlugich pilek? Taki obronca pasowalby do takiej taktyki. Do wysoko postawionej obrony i ofensywnie grajacej druzyny juz raczej nie, bo tu potrzeba szybkosci, zwrotnosci, a nie samych warunkow fizycznych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2010, 23:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale jak to mozliwe ze gosc nie potrafi grać głową ani sie ustawic i wydalismy na niego 400 tys Euro ,i gra mlodzizowce BiH ?
Jak go obserwowali i kto za to pieniądze skasował nie wiem, ale mam swoje podejrzenia.
Piszę to ze smutkiem, ale Piotr Polczak rozegrał w naszej pierwszej reprezentacji pięć meczy i chyba każdy zgodzi się ze mną, że było to o jakieś pięć za dużo.

Pozostaje liczyć na cud.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 30.07.2010, 00:00
Ja nadal wierze ,że będzie dobrze przcież GORZEJ BYĆ NIE MOŻE...niestety za takie drobne jak my kupujemy to nie będą samograje tylko obiecujący piłkarze z których 50% wypali...

dziwi mnie jedno każde małe dziecko zna podstawową zasade ,że drużyne buduje się od obrony a u nas jest odwrotnie why....
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.07.2010, 00:12
Przy dzisiejszej dyskusji, pozwolę sobie nie zgodzić się z poniżej zacytowaną filozofią naszego nowego przesa klubu. W jednym z wywiadów, aktualny prezes Wisły stwierdził co następuje :

Basałaj napisał(a):
Nie chcemy zawodników, którzy do końca życia zamierzają być w Wiśle, bo tu dobrze i terminowo płacą. Oni mają "wygryźć" kontrakty na Zachodzie, chcieć czegoś więcej niż polska liga. Musimy skończyć z czasami, gdy przegrywamy "śmieszny" mecz w pucharach i mówimy, że to tylko sport.
Czy mam rozumieć, że od dziś obowiązuje w Wiśle zasada przymusu transferowego, wobec każdego piłkarza, jako jedyna forma awansu dla piłkarzy Wisły Kraków ? No to mamy wobec tego niedorzeczność i sprzeczność celów, gdyż pierwsze zdanie prezesa przeczy drugiemu. Bez stabilizacji kadry i tym bardziej, przy hurtowej sprzedaży całymi formacjami boiskowymi, puchary wyglądać będą zawsze tak, jak wyglądały dotąd i jak wyglądały obecnie, po hurtowej wyprzedaży bloku defensywnego, bez jego rekonstrukcji, choćby na zbliżonym poziomie. Zalecam jednak zdroworozsądkowe bardziej podejście do sprawy i wypośrodkowywanie celów, tak aby awans do LM, był priorytetem samym w sobie ( kilkanascie milionów € ) a ewentualna sprzedaż piłkarzy, następowała w skutek gry w tej LM

Basałaj napisał(a):
Braliśmy pod uwagę ryzyko odejścia dwóch stoperów i od razu pozyskaliśmy Gordana Bunozę, który według nas będzie bardzo dobrym zawodnikiem. Skomplikował się drugi transfer [Osmana Chaveza, reprezentanta Hondurasu] z powodu niejasnych dokumentów z jego klubu. Pod względem wzmocnień mogło być jeszcze lepiej, ale ich liczba i jakość nas zadowala. Mniej tryb, w jaki pozyskiwaliśmy tych piłkarzy
No ja uważam, że prawdziwym sprawdzianem dla jakichkolwiek transferów, powinny być mecze pucharowe, a nie ligowe. W pucharach, po dzisiejszym meczu, trudno jednak być zadowolonym z jakości nowych piłkarzy, pomijając z oczywistych względów, fakt braku ich zgrania z drużyną oraz fatalny wynik. Jaką wartość będą przedstawiać piłkarze, zdolni do walki o mistrza najsłabszej ligii europejskiej i kompromitujący siebie oraz klub w pucharach z roku na rok, zwłaszcza nie posiadający CV a`la Marcelo ? Jak wspomniał 7 kotów, módlmy się, aby chociaż Rios i ewentualny Chaves, byli wzmocnieniami
Ostatnio edytowane przez kot : 30.07.2010 o godz. 01:07.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.07.2010, 00:47
Swoim ostatnim wywiadem prezes Basałaj dał popis swojemu profesjonalizmowi odnośnie klasy sportowej sprowadzanych zawodników, jeżeli to ma iść w tym kierunku to ja boję się o zimowe okienko transferowe....

Swoją drogą takimi występami możemy zapomnieć o rozwoju marketingu, przyciągnięciu nowych sponsorów...

Zdaniem Prezesa Wisła jest silniejsza niż sezon temu - bardzo ciekawe spostrzeżenie tylko dziwnie, że rozmija się ono z rzeczywistością...

Po tym blamażu Cupiał ani myśli o wydawaniu kolejnych pieniędzy w tym okienku - co za dużo to nie zdrowo...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 30.07.2010, 01:10
Mam nadzieje, ze Chavez nie siedzi teraz w samolocie do Hondurasu . Jakos trzeba przegrac ta jesien z nim i z Cleberem, a na wiosne sprowadzic 2 stoperow(nie z lapanki). Jednak w przypadku kontuzji...odpukac.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2010, 01:28
Amplituda emocji w tym temacie jest naprawdę ogromna, od eufori do dramatu. Dla równowagi postaram się może nieco "zmedianować" nastroje. Moim zdaniem, opierając się tylko na meczach pucharowych rozegranych do tej pory przez Wisłę, jest tak:

Cikosz - sprawia niezłe wrażenie. Taki trochę młody Baszczu. W tym meczu zauważyłem też że jest całkiem niezły technicznie (w przeciwieństwie do Baszcza). Przy dobrej pracy może być z niego niezły piłkarz.
Jovanić - nareszcie miał szansę coś pobronić. W pierwszej połowie miał coś z Pawełka ale po przerwie ok. Widać że w przeciwieństwie do Mariusza odważnie wychodzi do centr i chyba mu to nawet wychodzi. Biorąc pod uwagę to że gra w nowym klubie i z nowymi dla siebie obrońcami (widac było brak zgrania) to moim zdaniem chłop rokuje. Nie jest to może nowy van der Saar ale myślę że od Pawełka ma szansę być lepszy.
Bunoza - zagrał źle. Ale pamiętam bardzo dobrze pierwsze mecze Głowy po jego przyjściu z Lecha. To był dramat (pomimo tego że przecież grał już w tej lidze, mówił po polsku itp). Wprowadzanie do drużyny Marcelo zajęło Skorży jedną rundę (a uczył się od takich piłkarzy jak Cleber i Głowa). I nagle w meczu pucharowym trener decyduje że powierzy funcje stopera 21-latkowi, absolutnemu debiutantowi, który trenuje z drużyną od miesiąca i nie bardzo rozumie jeszcze język polski. Żeby było smieszniej jego partnerem ma być 23-latek który rozegrał w Wiśle może z 10 meczy. Czy nie macie wrażenia że ktoś kto wpadł na taki pomysł jest szalony?
Nie chce przesądzać na podstawie tego meczu że Bunoza jest jak piszą niektórzy "drewnem" (intuicyjnie uważam że tak nie jest) czy młodym talentem. Jestem natomiast pewien że gdyby w podobnej sytuacji zostali postawieni Głowa czy Marcelo to zagrali by równie kiepsko jak Bunoza dzisiaj. I bynajmniej nie byłaby to ich wina.
Paljić - po 60 minutach jego gry mam wrażenie że tej klasy graj moglibyśmy pozyskać ze średniego klubu ekstraklasy. Ot ligowy wyrobnik. Wydaje mi się że przy tym wszystkim gość popełnia błędy taktyczne: zapomina o zadaniach defensywnych i za bardzo schodzi do środka. Nie jestem pewien czy w tym wieku można z niego zrobić prawdziwego LP. Musi chyba też popracować nad kondycją.
Żuraw - po meczu z Litwinami byłem optymistą. Teraz już nie jestem. Jako joker może jeszcze z niego coś być, jako podstawowy napastnik może grac w Pucharze Polski przeciw amatorom. Ewidentnie brak mu dynamiki i kondycji. I tego już nie nadrobi.
Kowalski - kiepsko go widzę. Miałby szansę gdyby mógł się przez sezon przyuczać przy Głowie. Bez tego moim zdaniem w drużynie walczącej o coś więcej niz utrzymanie w lidze nie da rady.
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2010, 02:13
A pooglądajcie sobie skróty meczów Hondurasu na MŚ tego Chaveza. Ten to może być dopiero niewypał, ale od Bunozy chyba gorzej grać nie będzie? I gdzie jest ten jaro jakiś tam co pisał tutaj, że jest znawcą 2.Bundesligi i Paljić będzie u nas gwiazdą i w ogóle z kilku rezerwowych dałoby się stworzyć zespół na mistrza. Od początku to się wydawało poranionym pomysłem. Gościu grający regularnie w 3.Bundeslidze... Co do Bunozy to tylko jeden mecz, ok zagrał słabo, ale nie zmienia to faktu, że jest wolny i zwrotny jak słoń. Jakoś mnie od początku akurat ten transfer nie rzucał na kolana. Trzeba czekać na Riosa.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2010, 02:32
Szczerze?

Defensywa :

Bunoza dno
Kowalski dno
Piotr Brożek cały czas musiał asekurować Bunozę i graliśmy prawie, że 3 obrońcami w linii przez to, czasami nawet 4 bo i Cikosz pomagał
Cikosz na plus miał parę ładnych przebłysków
Jovanić nerwowo ale z fartem
I tu już był problem, bo nasi boczni obrońcy nie za bardzo mogli się włączać do akcji ofensywnych przy tak beznadziejnie grających stoperach!! Przy ataku pozycyjnym to jest bardzo ważne, jeśli nie kluczowe.

Pomoc
Boguski - dno
Paljić - słabo, było trochę szumu ale niewiele pożytku, bardzo dziwna maniera schodzenia do środka, która często sprawiała, że nie dało się rozciągnąć akcji, często nie miał kto jej zamknąć
Sobol - parę razy pociągnął ale to za mało
Jirsak - jak zwykle nie bierze odpowiedzialności na siebie za grę, gdy stawka jest wysoka!! wybiera najbezpieczniejsze zagranie, żeby tylko nie spieprzyć i chowa się za piłkarzami drużyny przeciwnej.
Małecki - ŚWIETNA zmiana. Byłem pod wrażeniem. Aż żal, że Żuraw spieprzył tego karnego.
Łobodziński - to on w ogóle grał?
Kirm - patrz wyżej.

W ogóle to jest skandal, żeby pomoc grała tak zupełnie bez ruchu!! Chcieli wygrać ten mecz na stojaka, ruszał się tylko ten co miał piłkę, ewentualnie ktoś jeszcze. Bardzo mało było wychodzenia na pozycje! Ja tego nie rozumiem, jak piłkarze WISŁY nie czują wstydu, gdy chowają się za plecami zawodników drużyny przeciwnej!!!! No ****a, przecież to jest wstyd!! To jest podstawa stworzenia czegokolwiek z przodu!!

Atak
Pa. Brożek - nadal mam wrażenie, że on nie potrafi oddać poprawnego strzału! Przyjęcie A klasa - ja go zupełnie od jakiegoś czasu nie poznaję! A to, że nawet nie dochodził od sytuacji to nie tylko jego wina ale wina linii pomocy!

Żurawski - poprawnie, ale bez zagrożenia. I ten karny. Czułem, że jak Żuraw będzie strzelał to będzie lipa!! Na nim jest ogromna presja i fakt, że chciał się pokazać nam, swoim kibicom sprawiał, że to był chyba najgorszy możliwy wybór wykonawcy!

Pozytywów niewiele.
Właściwie to tylko niezła gra Cikosza wg mnie i fantastyczna zmiana dana przez Małeckiego, który jako jedyny szarpał i grał na poziomie na jakim powinna grać cała Wisełka! Piotr Brożek też poprawnie, ale za dużo asekurował stoperów (ale to nie jego wina, że taka posucha u nas na tej pozycji).

Do tego parę przeciętnych występów i 3 beznadziejne (Bunoza, Kowalski, Boguś(!)) złożyło się na ten upokarzający wynik. I o ile w przerwie myślałem, że wszystko zaskoczy, tak teraz sądzę, że jeśli to zaskoczy to dopiero w trakcie rundy. Nie wiem, czy te słabe występy to była kwestia tremy i niezgrania czy niskiego poziomu nowych piłkarzy, ale nie można też tego od razu oceniać!

Zagraliśmy beznadziejnie, taki fakt. Ja mam tylko nadzieję, że za tydzień na lewej pomocy zobaczę Piotra Brożka, na prawej Małeckiego, Diaza na lewej obronie, niestety z MUSU Kowalskiego z Cleberem w obronie (jeśli się wykuruje) i Riosa w ataku (jeśli jeszcze będzie się go dało dopisać 24h przed meczem?).

I tak liczę, że po tej wielkiej przebudowie w końcu odzyskamy dawny blask! Trochę to potrwa, ale wierzę w wielką Wisłę!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.07.2010 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
Ral
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.07.2010, 03:32
Rios nie został zgłoszony do 3 rundy więc w rewanżu też nie zagra.
Ajde Zvezdo Sand Nad Goool !
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2010, 03:45
Ogarnijcie... Patrzycie przez pryzmat kartki na jego cala gre. Nie wiem, moze sie myle, ale dla mnie bd z niego ludzie. Inna sprawa, ze to 1 raz od dlugiego czasu jak ich wyklinalem, gwizdalem.. Zlekcewazyli ich i tyle.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2010, 04:54
jak dla mnie Bunoza wypadł lepiej od Kowalskiego - w tym miejscu chciałem zwrócić honor i przyznać się do błędu w ocenie umiejętności Mateusza - ten gość gra tragicznie.
Gordan wypadł nieźle jak na pierwszy mecz w tym składzie obrony gdzie chyba nie rozumiał połowy poleceń kolegów z obrony.
Paljic zagrał przeciętnie więc mamy niezłą rywalizację na lewym skrzydle - słaby Paljić tragiczny Kirm będzie dobrze!
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.07.2010, 06:32
Przyszedl nowy prezes i rozp* nam druzyne. A pisalem kiedys ze powrot do przeszlosci (Kasperczak, Basalaj itp) nic dobrego nam nie przyniesie. Oj sentymentalny ten Cupial, bardzo sentymentalny. A to znak ze nie ma kompletnie zadnego pomyslu na prowadzenie klubu.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2010, 07:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ogarnijcie... Patrzycie przez pryzmat kartki na jego cala gre. Nie wiem, moze sie myle, ale dla mnie bd z niego ludzie. Inna sprawa, ze to 1 raz od dlugiego czasu jak ich wyklinalem, gwizdalem.. Zlekcewazyli ich i tyle.
Ja też mam takie zdanie. Bunoza zagrał poprawnie. Dla mnie słaby mecz Boguskiego, Pawła Brożka i Jirsak`a. Sobol poza walką nic nie pokazał, a i to jakoś słabiej wyglądało niż zwykle. Paljić - wydaje mi się, że mamy na tą chwilę przynajmniej lepszych skrzydłowych (nie myśle o Łobodzińskim...). Ktoś wie czemu Garguła nie wszedł. Problemy z def. a Diaz na ławce...? Też to trochę dla mnie nie zrozumiałe.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2010, 07:31
Dla mnie Bunoza lepiej grał od Kowalskiego bo Kowalski zapierd***ł przy bramce Bunoza chciał odebrać piłke gościowi a Kowalski stał jak słup i obok niego przebiegł ten Nadirov a wogole jak ten Kowalski podaje ci do których podaj to muszą gonić piłke
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2010, 07:39
Basałaj przychodząc mówił, że będzie wypożyczał zawodników ogranych w dobrych ligach dopóki nie zbuduje siatki skautów. Nie rozumiem dlaczego zdecydowano się na Bunoze i Jovanicia. Serbowie nigdy nie mieli dobrych bramkarzy, a co do Bunozy, to kupując zawodnika o takim wzroście, trzeba było się przyjrzeć jego zwrotności i gibkości. Rozwalono obronę OK, ale trzeba było ściągnąć w lipcu 3 zawodników w stylu Clebera czy Chaveza. Ograny, inteligentny obrońca jest w stanie z marszu grać na dobrym poziomie. Jedyne pocieszenie jest w tym, że znając życie Jovanić kosztował 200 tys E, a Bunoza niecałe 300 tys E. W każdym przypadku wybierana była opcja nr 3,4 - tańsza opcja. Wielokrotnie pisałem, że tej drużynie potrzeba jakości. Należało sprowadzić 3 liderów - obrony, pomocy i ataku. Wybrano niestety półśrodki. Jeśli to ma być ta nowa Wisła made by Basałaj, to ja nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2010, 08:06
Mnie to dziwi jak łatwo ze skrajności popaść w skrajność. Jeszcze niedawno było tak zajebiście... może dajmy im trochę czasu przypominam że została wymieniona prawie połowa kadry. Prowadzenie drużyny nie jest takie łatwe jak klepanie w klawiaturę. Chłopaki dali dupy po całości, też jestem w****iony, do zony się nie odzywam...
ale co zrobić, taka jest piłka, takie jest zycie, w klubie pokazali że zależy im na budowie drużyny, tego nie robi się z dnia na dzień. Dajmy im trochę czasu na zgranie się. Miejmy nadzieje ze Heniu mając taką ławkę rezerwowych jak wczoraj poukłada te klocki za tydzień. Oby. Modle się za to! Oby piłkarze dali z siebie wszystko i pokazali że ten sezon nie jest stracony na starcie. Tego sobie i wam życze.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2010, 08:08. Ludzie...
Ludzie... też się ogarnijcie. Ja ochłonąłem wreszcie i największy błąd zarządu to późne wzmocnienia i brak presji na budujących stadion. Basałaj... właściwie nie miał nic do tego, jest w klubie od niecalego miesiąca i nic i tak by więcej nie zrobił niż zrobił, to kompletnie nie jego wina, bo jak on ma odpowiadać za wynik sportowy?
Też lament pod tytułem "Bunoza to drewno" jest delikatnie mówiąc beznadziejny w waszym wykonaniu! Bunoza to (UWAGA) 22 LATEK! Ściągneli nam młodego obrońcę, największy TALENT tamtejszej ligi! A to, że Młody chłopak się spalił w pierwszy meczu, bo w Chorwacji nie ma presji i tak nie kibicują to się nawet nie dziwię Poza tym, już przysłowiowy brak zgrania z Kowalskim, ze względu na późny okres transferu. Z chłopaka będą jeszcze ludzie, dajcie mu szansę i dajcie mu czas. Marcelo jak do nas przychodził to grał rękami jakby grał w siatkówkę i wielu też go okrzyknęło padalcem.
A artykuł "Palić to ogór" który to piszecie swoimi żalami nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości bo był lepszy zarówno od Kirma jak i Łobo i Boguskiego. Starał się robić wiatr, biegał, grał 1 na 1 i chwała mu za to, bo Wiślacy jakby zapomnieli że umieją się kiwać! Jedynie Małecki był lepszym skrzydłowym, więc nie narzekać na niego
Największym błędem zarządu było późne zakontraktowanie Rios'a. Ten chłopak by się nam bardzo przydał z Karabachem. Szybki, z ogromną ilością zwodów... Po prostu żal, bo nie było zawodnika który by rozruszał coś oprócz Małeckiego. A tak właściwie, pojawiały się doniesienia, że Małecki zostanie sprzedany, którym (przyznaję) nawet przyklasnąłem. Teraz zmieniłem zdanie, bo Małecki może nie jest wielkim technikiem, może jest chamskim młodzikiem ale jednocześnie w zaangażowaniu do gry przypomina mi Gattuso i dlatego powinien zostać, bo to on stworzy kolejne pokolenie Wiślaków! Takich jak Sobol, Cantoro, Głowacki i inne dobrze znane nam nazwiska bez których długo nie wyobrażaliśmy sobie pierwszej jedenastki.
Chyba największym winowajcą jest Kasperczak, który bojąc się kontrataków ewidentnie zabronił bocznym obrońcom gry do przodu. Efekt? Drewniane skrzydła
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.07.2010, 08:11
Osman Chavez po meczu podpisal sporo autografow, na kazdym z nich mozna bylo zobaczyc numer "4"...
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 08:17
Jeżeli wy potraficie określić trafność transferu po jednym meczu to nieźli z was fachowcy. Myślę, że Wisła zatrudniając takich scoutów sporo by zaoszczędziła, ponieważ każdy normalny scout obserwuje gracza minimum pół roku, żeby go ocenić - a wam wystarczy jeden mecz i to w dodatku debiut.

Do Wisły dołączyło 8 nowych piłkarzy, odeszło też sporo. Dajcie im sie zaaklimatyzować, a nie najpierw dostajecie orgazmów po ich transferach do drużyny, a jak im nie wyszedł mecz to urywacie sobie siurki ze złości. Dziecinada pełną gębął na tym forum.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.07.2010, 08:22
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...678,1,727.html

Jeśli wierzyć temu co tutaj napisali to Chavez przyjdzie do nas tylko na rok a potem wróci do swojego klubu, no chyba ze Wisła go wykupili ale wątpię żeby cena była mała po takim numerze Wisły
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2010, 08:33
Ci co nazywali kibiców którzy domagali się transferów w czerwcu, płaczkami teraz nie powinni się wogóle wypowiadać na forum!!

Najłatwiej też teraz pojechać po trenerze i zawodnikach, ale fakt że mieli za sobą kilka treningów, i nie są zgrani, już się go nie dostrzega.
To zbieranina nie drużyna, pierwsze efekty gry będzie widać pod koniec rundy jesiennej i początku wiosennej, ale wtedy znowu skład zostanie przemeblowany. A w pucharach gramy już teraz i wygląda to tak jak wygląda.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.07.2010, 08:45
Rozumiem, że można być zdenerwowanym po wczorajszym meczu.

Dlatego tylko wyciąłem posty zupełnie nie nadające się do tematu - z komentarzami dotyczącymi meczu. Radziłbym też poczekać z definitywnym skreślaniem/ocenianiem poszczególnych zawodników. Trochę na to za wcześnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.07.2010, 08:53
O jakim rewanżu Wy mówicie - Azerowie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła byli od nas lepsi - w tydzień nic nie da się naprawić...
i jeszcze jedno dlaczego niektórzy wybielają Sobolewskiego to taki sam "dziad" jak Żurawski - Jirsak musiał za niego nie dość że zapieprzać w defensywie to w ofensywie - dodatkowo nas kapitan zanotował kilka strat po których Azerowie przeprowadzili groźne akcje...
Przeprowadzanie transferów w trakcie rozgrywania spotkań w europejskich pucharach po raz któryś już wychodzi u nas bokiem..

Z zawodników takich jak Boguski, Brożek i etc... nic już nie będzie jeżeli prawdą jest że Wisła w zimie pozyska klasowych zawodników dla wyżej wymienionych nie ma miejsca w tym klubie - Paweł Brożek nie powinien grać w podstawowym składzie (gość bez techniki, szybkości, dynamiki)....dramat

Ciekawe co złotousty Prezes nam wszystkim powie i jakie są plany na przyszłość, gdzie pochowali się piewcy wielkich transferów a podobne nawet dziś mieliśmy dostać niespodziankę od zarządu a nawet kilka hehe....

nie sztuką mieć w kadrze kilku napastników, tylko ani jeden nie jest formie i nasz atak jest dalej bezzębny.....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 30.07.2010 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 08:56
gdzie są Ci, którzy pisali, że tacy zajebiści sa napastnicy i któryś z cudownych strzelców będzie musiał na ławie siedzieć? i po co Rios?

ps ciekawe czy po tym co zobaczył Chavez nie ucieknie czym prędzej
Ostatnio edytowane przez kolend : 30.07.2010 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów