|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie, ja też mam ochotę Bunozę porównywać z Wasiljukiem i Jopem. Ale spokojnie. Azerską wtopę można było przewidzieć. Zgrywanie drużyny w europejskich pucharach to głupota. Tak się to musiało skończyć.
Natomiast chyba zdecydowanie za wcześnie na ocenienie rewolucji transferowej dokonanej przez Basałaja i Cupiała. Po pierwsze dlatego, że jeszcze się nie skończyła. Będą pewnie transfery z i do klubu. Po drugie - po takiej rewolucji Kasperczak potrzebuje czasu, by na nowo zbudować drużynę. Sensownie nowych zawodników będzie można ocenić po rundzie jesiennej. Jedno wiadomo na pewno - poświęcono puchary, by budować nową drużynę. Czy było to posunięcie słuszne, okaże się na jesieni. Moim zdaniem był to błąd. Nawet nie z powodu ew. utraconych korzyści w LE (dalej niż Azerów byśmy i tak nie przeszli), a fatalnego wizerunku klubu, który nie przyciągnie na stadion nowych kibiców. Tyle że to temat do dyskusji w sąsiednim wątku. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja widziałem. Gramy tak samo od ok 2 lat.
Teraz faktycznie potrzeba czasu. Ale czy warto dawać go słabnącemu Kasperczakowi ? Skoro jest chęć i kasa do wydania, czy nie lepiej zatrudnić szkoleniowca z zagranicy, który to poukłada od podstaw ? U nas zawsze czegoś brakuje. Mamy Petrescu, nie dajemy mu kasy. Dajemy kasę, mamy złego trenera. I tak w kółko.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.07.2010 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja to zrobię. Jop był lepszy. Miał przynajmniej umiar - jak coś s*******ił, to raz na kilkanaście meczy.
Jeżeli piłkarz na tym poziomie musi sobie zatrzymać piłkę, żeby podać do przodu, to znaczy, że jest kompletnym drewnem i to nie jest jego poziom. Przez większość czasu podawał piłkę do Kowalskiego, a ten ją wyprowadzał. O pojedynkach główkowych nie będę wspominał, bo i po co? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tylko się chyba też zgodzisz z tym że gdyby naszym największym problemem był Bunoza to jeszcze nie było by tak źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Odpadł tylko Cleber a zmian dodatkowo było na 3 pozycjach(lewa pomoc, lewa obrona, środek pomocy). Jak wytłumaczyć Brożka na lewej obronie, gdy całkiem dobrze sobie radził na lewej pomocy ? Skąd takie radykalne zmiany ? Co prezentują nowi zawodnicy, na pewno po jednym meczu nie można ich ocenić, można mieć tylko opinie wyrobioną po dotychczasowej karierze i tym jednym meczu. Ona nie jest najlepsza. Tylko nie można zwalać winy za ten mecz na transfery. Ile stworzyliśmy dziś sytuacji z Azerami u siebie ? 2. Kasperczak już długo prowadzi zespół żeby w ofensywie grać lepiej. Czy to że nie potrafimy grać to wina tylko Paljicia ? Czy winą Bunozy jest to, że Brożek ledwo z pare kontaktów z piłką miał przez cały mecz. Gdyby dziś grał Marcelo i Głowacki pewnie Marcelo sieknął by gola zamiast kiksu Kowalskiego i pewnie jakoś byśmy wygrali dziś mecz, i pewnie prześlibyśmy Azerów ale z taką grą i tak awansu by nie byłoby do grupy. Bo w 4 rundzie przeciwnik by nas rozjechał. Na nic transfery się zdadzą skoro z tym trenerem nie widać perspektyw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Zauważ jedną rzecz, na 4 obrońców trzech to kompletne trzpienie, w sensie wieku + Pietia, który jest takim obrońcą jak i ja. Kto mial niby tą piłkę wyprowadzic? Sobol juz po 30 minutach ledwo chodzil Ktoś tu napisał, że gramy tak słabo od dwóch lat, co jest prawda, z drobniejszymi przebłyskami... |
|
|
|
Guest
|
|
|
To nie przypadek że Bunoza oddaje piłkę napastnikowi w sparingu. Dzisiaj biegał jakiś osrany nie wiedział co ma robić.
Dziekuje Bogdanowi Basałajowi że pozwolił rozwalić całą obronę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdziwię Cię, ale tak. Obejrzyj sobie mecz jeszcze raz jeśli możesz i zwróć uwagę, jak stoperzy wyprowadzali piłkę. Bunoza to drewniak który żeby podać musi sobie zatrzymać futbolówkę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
0:1 czy 1:1 to zadna różnica i tak musimy strzelić w Baku tak, że Żurawia władcę nie powiem czego można rozgrzeszyć. Rregres z roku na rok jest coraz bardziej widoczny. Rok temu odpadliśmy będąc wyraźnie lepszym od drużyny minej więcej na tym samym poziomie co Karabach. Teraz realnie patrząc szykuje się totalna klęska. Mam nadzieję, że to już jest totalne dno od którego odbijemy się ze zdwojoną siłą i za kilka lat dobijemy do poziomu drużyn austriackich, szwajcarskich czy też belgijskich.Trzeba uzbroić się w cierpliwość!!!
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nikt z przodu nie biegał, nie pokazywał się na pozycji nic z przodu się nie działo... nic pustka próżnia kłaczek środek nasz nie nadążał za Azerami jakby mieli nogi jak z kamienia więc nie wypisuj *******etów jakim to drewnem jest Bunoza bo większy problem jest w tym że podobnie jak z Levadią nasi STALI NA BOISKU a jedyny który biegał - Małecki też robił to na zwolnionych obrotach znowu ktoś coś spier.... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):
Drodzy Wiślacy! Możemy być dumni z postawy naszych piłkarzy w dzisiejszym spotkaniu z Karabachem. Jednym z najlepszych zawodników - o dziwo - okazał się Patryk Małecki. Słowa uznania należą się także sprowadzonemu przez Pana Prezesa Bogdana... Basałaja Gordanowi Bunozie. Nigdy nie widziałem tak zaangażowanego w mecz zawodnika, lecz niestety swą ambitną walkę przypłacił pechową czerwoną kartką. Ale jestem pod wrażeniem gry tego zawodnika i wierzę, że będzie to nasz drugi Marcelo. Pozytywnie zareagował także Rafał Boguski, który mimo słabszych występów w poprzednim sezonie, dziś pokazał się z jak najlepszej strony i wraz z Erikiem Cikosem stwarzali ciągłe zagrożenie pod bramką rywali. Słowa uznania należą się także sprowadzonemu przez Pana Prezesa Bogdana Basałaja bramkarzowi - Milanowi Jovanovicovi. Gdyby nie jego efektowne bufonady, mecz mógłby skończyć się totalną klapą. Także Mateusz Kowalski, nasz środkowy obrońca, wciąż włączał się do akcji ofensywnych - po jednej z nich mógł zdobyć bramkę - a także świetnie spisywał się w rozbijaniu ataków rywali. Sobol, Żuraw i Paweł Brożek - rzecz jasna, jak zawsze wysoki, można by wręcz rzec światowy poziom! Słowa pochwały należą się także kolejnemu nabytkowi Pana Prezesa Bogdana Basałaja - Draganowi Paljicowi. Chłopak szarpał co po chwila i czarował nas cudowną techniką, wyniesioną zapewne z profesjonalnych niemieckich szkółek piłkarskich! Chciałem także pochwalić Pana Henryka Kasperczaka, który pomimo problemów z obroną, zdołał poukładać skład, a dzięki temu Wisła zdecydowanie górowała nad rywalem taktycznie. Widać było także dobre przygotowanie kondycyjne, gdyż przeciwnik pod koniec meczu nie dawał rady, aż w końcu sfaulował Patryka Małeckiego w polu karnym, dzięki czemu sędzia wskazał na "wapno". Ostatnią osobą,którą chce pochwalić, jest Pan Prezes Bogdan Basałaj, któremu udało się ściągnąć na testy Osmana Chaveza - znakomitego obrońcę, którego mam nadzieje, że zakontraktujemy! Z Wiślackim pozdrowieniem, Bohdan K. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę z faktu że Kolega Bohdan jest mistrzem ironii i szyderstwa... ![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Teraz na kolana i prosic Boga zeby Rios okazal sie PILKARZEM.
Bo cos mi sie wydaje ze w swietle fleszow, przy strzelajacych korkach od szampana i na czerwonym dywanie zakontraktowalismy 6 Baranow i Cabaja. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Druzyna nie poukladana ,nowi zawodnicy nie wkomponowani ,to sie musialo tak zakonczyc.Szawle przyciemniło efekt slabosci Wisly...
nie da sie w Pucharach zgrywac zespolu bo sie potem osmieszamy tak jak dzis rok temu Levadia przez przemecznie,teraz k**** Karabach przez niezgranie. jezus ,nad tym klubem wisi jakies faktum ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Kasperczak zlekceważył przeciwnika i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do niedawna największy problemem Wisły byłem ja, bo ośmieliłem się skrytykować naszą "ofensywę". Teraz jak widzę nieważne jest, że zakontraktowaliśmy drewniaków, ale to, że nasi rzekomo nie biegali. Otóż, geniuszu, graliśmy atak pozycyjny, bo trudno grać z kontry jak przeciwnik się broni. Tylko, że w pierwszej połowie nie mieliśmy w ogóle skrzydeł, a w drugiej mieliśmy JEDNO. Ale tu dochodzimy do eksponatu numer 2, a nie mam zamiaru się już denerwować. Nie, jest jeden Wasiluk, tak na 90%. Marek powinien się zainteresować, czy ojciec nie był gdzieś na wycieczce albo delegacji na Chorwacji 21 lat temu. Kto wie, może będzie jakiś pożytek z tego transferu - połączenie rodziny po latach?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2010 o godz. 22:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jako kibice możemy czuć się oszukani. To co zrobił zarząd w tym oknie transferowym jest po prostu chamstwem. Bogdan Basałaj nakłamał nam prosto w twarz mówiąc że ściągnął dobrych zawodników. Wszystko to trzymało się dzięki solidne obronie. Teraz nie ma kompletnie niczego. Mam już dosyć bałkańskich wynalazków, słowackich gwiazd, przeciętniaków nie nadających się na 2bundeslige. Wszystko za jakieś marne grosze. Nie wiem czy ta zbieranina jest warta 500 k euro.
Sprawdziłbym Petrescu dałabym mu pełną władzę i niech się dzieje co chce. Trzymałbym z daleką od klub Zdicha Kapke i Kleidinsta. NIe mowice o aklimatyzacji bo albo jestes dobry albo nie, albo potrafisz grać albo nie potrafisz. Chodzi mi tu o ocence umiejtnosci czysto pilkarskich nowych odpadow.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.07.2010 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Widac ze kazdy by chcial ,przychodzi zawodnik i on ma grac 100% swoich umiejetnosci i koniec a tu tak latwo nie ma ,zanim sie wkomponuja w styl gry Wisly to minie z 3-4 miechy to jest nieuniknione ,co Wy w pilke nie graliscie nigdy czy jak ?
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie ten Paljic wcale az tak cienki(jak Bunoza) nie był...Przynajmniej umie minac na latwosci przeciwnika i oddac pilke pod noge..Fakt tylko w pierwszej polowie mu cos wychodzilo,ale i tak po nim wiecej niz pokazal sie nie spodziewalem.Z niego w Polskiej lidze jeszcze napewno bedzie pozytek..Co innego Bunoza, juz sie nie dziwie Kasperczakowi ze chcial grac kontuzjowanym Cleberem, gosci jest straszna mizeria..196 cm wzrostu a dosieżnego chyba 20 cm,bo przegral chyba wszystkie pojedynki glowkowe..Wiadome ile mu bbeda placic? Bo drugiego po Łobodzińskim kominu placowego chyba nie zniose...Oby Chavez cos prezentowal bo czarno widze ta obrone..A tu pewnosci tez nie ma ze bedzie solidny!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czemu sie tak dopier....... do Bunozy.
Mam nadzieje, ze macie w pamieci doslownie z dwoch pierwszych minut meczu, dwa razy za mocne podania Kowalskiego do Bunozy, w linii obrony, na odleglosc 10 metrow (!!!!), bez jakiegokolwiek nacisku przeciwnika. Takie cos pewnosci na pewno nie dodaje. A ze dostal czerwo w debiucie, coz, rownie dobrze to mogl byc Cleber, ktory znany jest z takiego stylu gry. A samoboja Głowy z Tottenhamem to juz nie pamietacie? Rownie dobrze ja moge powiedziec, ze gdyby nie tamten samoboj, to przeszlibysmy Tottenham, bo byloby na wyjezdzie 1:2 i 1:0 u siebie. Chlopak mial w moim mniemaniu pare udanych interwerncji, a pamietajcie, ze gral na mega newralgicznej pozycji po raz pierwszy z wybitnym Kowalskim, o ktorym wiecej to ja juz slyszec po prostu nie chce. Nie oceniajcie nikogo po jednym meczu, tym bardziej debiutowym. DAJCIE MU SZANSE. Kowalski to inna sprawa, bo gosc gra trzeci mecz pucharowy to samo, fauluje rękoma przy skakaniu do głowy, nie umie podac prostej pilki do kolegi na 5-10 metrów, przyjęcie piłki to samo. Kowalski jak dla mnie to jest najwieksza pomylka, gosc po prostu niech gra sobie dalej ale max w druzynie pokroju Gliwic, ktore to spuscil z ligi. W awans wierze, bo czemu mam nie wierzyc. To byl typowy mecz, w ktorym NIC nie wychodzilo. Na szczescie Karabach to nie jest Barcelona i mozemy ich spokojnie puknac na wyjezdzie, bo umiejetnosci pilkarskie do osiagniecia tego celu mamy. Wszystko lezy w glowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Błagam nie zwalajcie na wiek, że mlodzi obrońcy i nie doświadczeni. Dziś przeciwko Ruchowi na stoperze grał Dragović który ma 19 lat i robił z piłkarzami z Chorzowa co chciał. Pamiętam jak Kompany grał przeciwko nam w Anderlechcie gdzie nic przy nim nie mogliśmy zrobić, a miał 17 lat. Bunoza to naprawdę ogór i to stwierdziłem po 15 minutach kiks na kiksie, on podania od Kowalskiego nie potrafił normalnie przyjąć. Później jeszcze błysnął wspaniałą grą w powietrzu. Kowalski swoją droga też jest słabiutki ale jak to pisałem że to piłkarz na pierwszą lige, gdzie jest jego miejsce to pare osób mnie obrażało. Całe szczęście że Cikos wygląda solidnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dla informacji podaję, że...
Tiboni w CSKA Sofia: http://www.eurofutbol.pl/news/42136-...ra-w-Bulgarii/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiadomo czyje to dziecko ten Bunoza?Klejndinst czy Zdzisiek Kapka? kto ręczył za gościa ze podpisalismy go tylko po testach medycznych? Ktoś chyba cos z takiego transferu musiał przytulic bo nie wierze ze gosc pol roku byl obserwowany i dostał na koniec ocene pozytywna..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
kto to jest?
manager Chaveza? bo na tym zdjeciu jest Chavez,Elsner i?
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 10.08.2012 o godz. 23:05.
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak sobie myślę że po dzisiejszym meczu Chavez zgłosi swemu menadżerowi , że nagle w ,,pilnych sprawach rodzinnych musi wracać do kraju i tyle go zobaczymy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Marcelo nie byli drewniany jak nieszczęście. Jego błędy nie wynikały z braku umiejętności, ale na niezgraniu z drużyną i złym ustawianiu się, co naprawiał potem faulami. Wszystko dlatego, że grał przez całą karierę w zupełnie innym systemie, ze stoperem robiącym "głębię". Bunoza to drewniak. To widać po sparingu i meczu. Tego już nie zmieni ani nie poprawi. Do tego nie umie grać głową, co szokuje biorąc pod uwagę jego wzrost. Jop skiskował raz w całkiem poprawnie zagranym meczu. Bunoza grał słabo, zawalił bramkę i wyłapał czerwień. I ile czasu by nie minęło - i tak będą nim kręcić. Ponieważ jest drewniakiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2010 o godz. 23:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chłopaki czym wy jesteście zaskoczeni? Tym, że Wisła przegrała? Przecież my prezentujemy taki poziom od dawien dawna. Warto popatrzeć na polskich rywali Sparta Praga, Austria Wiedeń, Karabach, Aris Saloniki. Kiedyś takie zespoły uznawaliśmy za słabe i modliliśmy się o wylosowanie takich. Teraz to już przeszłość z tym jak odprawialiśmy z kwitkiem zespoły bałkańskie, bałtyckie i ogólnych przeciętniaków sięgających dwumeczu dwu cyfrówki. Problem tkwi w dwóch rzeczach.
1. W szkoleniu piłkarzy - popatrzcie na młodych polskich zawodników. Dostają od Luxemburgu, Armenii, Gruzji. Dorosła reprezentacja nie potrafi strzelić gola w 3 meczach gdzie gramy teoretycznie z 2 rywalami w naszym zasięgu. Polska myśl szkoleniowa siedzi bezczynnie i zbija kokosy, ale z tym w... 2. Tak, problem tkwi też w wynagrodzeniu. Taki Garguła, Łobodziński dostają kontrakty odpowiednio 300 i 250tyś euro na sezon przez 5 lat gry w Wiśle to po jaką cholere mają się starać być lepszym? Obciąć pensje to nasze gwiazdki zaczną biegać. Popatrzcie na azerskie zespoły. Gdyby nie błąd obrońcy i fuksiarska bramka Wichniarka w pierwszym meczu to już nie mielibyśmy zespołu w Lidze Mistrzów. Karabach pokazał, że wyeliminowanie Wisły, może być w ich zasięgu ręki. Ruch odpadnie ze słabą Austrią Wiedeń, Jagiellonia choć walczy, robi koszmarne błędy w defensywie i też odpadnie z Arisem. Tak zakończą żywot polskie kluby. Tradycyjnie po koniec lipca lub na początku sierpnia. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|