The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 12:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No tak, u nas tylko pogon za sukcesem. Fajnie sobie "pokibicowac" Polakowi w F1, Polsce ktora jest wysoko w rankingach w tenisie itd ale tak czy siak zawsze najwieksze tlumy, najwieksze zainteresowanie jest pilka nozna A ze takie czasy nastaly ze dla mody skacze sie na nartach, gra w tenisa itd to nic na to nie poradzimy. Jaki by ten poziom zainteresowania sportem numer jeden nie byl to i tak tym sportem jest pilka nozna. Najwiecej ludzi chodzi na mecze pilki noznej. A gdyby pilkarze osiagali takie sukcesy jak siatkarze i szczypiornisci to wiesz ze wteyd by byl szal i naprawde bysmy uswiadczyli ze to jest sport numer 1 i dlugo, dlugo nic.
Żużel. Liga piłkarska miała w tym roku 5,5 tys frekwencje średnia - oczywiście wiadomo jak jest (remonty), ale myślę, że żużlowa koło 10 tys średnio..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2010, 12:47
panowie na platformie N znajde jakis kanal co mecz bedzie pokazywany? oczywiscie chodzi mi o jakis czeski kanal
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.07.2010, 13:00
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
panowie na platformie N znajde jakis kanal co mecz bedzie pokazywany? oczywiscie chodzi mi o jakis czeski kanal
Ja mam to samo pytanie ale odnośnie Cyfry +
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.07.2010, 13:25

jak widać potwierdza swoją wartość, będąc na czele statystyk.
z oficjalnej strony uefy.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2010, 13:29
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.Jeszcze na chwilę wrócę do dyskusji o kursach przekładających się na szanse.Po co wyważać dawno już otwarte drzwi.Są przecież gotowe tablice z kursami i % szansami np.na betasia.Ciekawostka jeśli chodzi o dzisiejszy mecz Sparta-Lech:89%kasy idzie w tym meczu w betfair na Spartę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.07.2010, 13:31
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.Jeszcze na chwilę wrócę do dyskusji o kursach przekładających się na szanse.Po co wyważać dawno już otwarte drzwi.Są przecież gotowe tablice z kursami i % szansami np.na betasia.Ciekawostka jeśli chodzi o dzisiejszy mecz Sparta-Lech:89%kasy idzie w tym meczu w betfair na Spartę.
a jest jakaś opcja go rozkodować?
Bo nie rozumiem sensu tego kanału, skoro jest cały czas zakodowany to po ch** go tam?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2010, 13:32
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Nie jakiś tylko CT4
Tak jak już wcześniej pisałem dostępny jest tylko na południu Polski w dvb-t.
a satelicie go nie znajdziecie, bo jest na Astrze 19,2 a w dodatku zakodowany.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2010, 13:40
a na internecie bedzie gdzies?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 27.07.2010, 13:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jest jakaś opcja go rozkodować?
Bo nie rozumiem sensu tego kanału, skoro jest cały czas zakodowany to po ch** go tam?
Proszę was nie zadawajcie takich głupich pytań
Na satelicie jest dostępnych setki kanałów z wielu krajów.W takich Czechach też pewnie jest jakaś platforma, która nie chce żeby nikt poza nią mógł oglądać ten program.Tak samo jak np. Polsat Sport, żeby abonenci Cyfry+ czy N nie mieli do niego dostępu.
Jak chcesz go rozkodować to kup karte tej platformy, która ma ten kanał w ofercie
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.
Piszesz o złym programie.Mecz będzie na CT4, a jego na HB nie ma.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2010, 13:44
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się. Piłka nożna sama w sobie jest najbardziej popularnym sportem u nas. Pomimo, że nasi kopacze nie osiagnęli najmniejszego sukcesu od kilkunastu lat i tak dużo osób ogląda reprezentacje, na stadionach jest dużo więcej ludzi niż na hali w lidze w siatke (pełne hale są tylko na niektórych spotkaniach, po za tym mają dużo mniejszą pojemność) już o ręcznej nie mówiąc. Tenisem tak wiele osób się nie interesuje, boom na Kubice był chwilowy i też nie przebił ilości osób oglądających MŚ czy ME w noge (a GP to są właśnie MŚ w F1). Małysz miał oglądalność, gdyż wygrywał seriami, obecnie jest dużo niższa niż w piłce. Gdyby nasi piłkarze odnosili jakiekolwiek sukcesy, gdyby poziom ligowej piłki był zdawalający, a nie polegał "dziada do przodu i jakoś to będzie", gdyby nie było medialnej nagonki na kibiców w telewizji (moi rodzice do tej pory się dziwią jak wracam żywy ze stadionu z komórką w kieszenii i bez podbitego oka...) to stadiony byłby wypełnione, a zważywszy na poziom "spektakli" to frekwencja i tak jest wysoka (uwazającie, bo ludzie by poszli na jakąkolwiek inną dyscypline, gdyby jej poziom odpowiadał piłce nożnej).

Włącze się do dyskusji. Moje zdanie jest podobne do Weszło, czyli piłką w Polsce NA POWAŻNIE interesuje się garstka zapaleńców (w tym ja). Największe hity ligi polskiej ogląda ok 120tys ludzi...Te dane są porażające. Polska piłka sznalazła się w tym kraju naprawdę na marginesie, ale...No własnie jest to ale. Ja jestem zdania że polscy kibice sa jak ta lawa, zimna na wierzchu a w środku gorąca Wystarczy mały zryw a już jest tłum chętnych do oglądania. Wiadomo to sa sezonowcy, ale od czegoś trzeba zacząć. U nas jest OGROMNY potencjał kibicowski i niesamowita chęć, ciśnienie na jakikolwiek sukces (ze strony kibiców, bo z klubami różnie to bywa). Gdy Polska awansuje do jakichkolwiek mistrzostw, jest feta. Na decydujący mecz jest 150tys chętnych na sam stadion. Np w takich Czechach stadiny bardzo żadko są pełne mimo iz oni mają sukcesy, ale tam króluje hokej. Nam, polskim kibicom nie trzeba wiele, chwytamy się każdej, najdrobniejszej iskierki i chcemy widzieć lepsze czasy. Pokażcie mi kraj w Europie gdzie można rozwinąc rynek piłkarski tak jak u nas. Ogromny, nienasycony rynek. Ludzie pragnący co weekend święta pilkarskiego jak na zachodzie, pięknych goli. U nas to wszystko jest, tylko nie ma piłki. Na zachodzi rynek sie nasycił, u nas jest sam piach i nikt nie ma zamiaru nic z tym zrobić. Tu jest potencjał na wielkie pieniądze a co za tym idzie dobra ligę!! Ja wierze, że w końcu ta jedna mocna iskra rozpali większa grupę kibiców i za nią pójdzie reszta. Tu może być naprawdę jedna z 10 najlepszych lig w Europie, tylko trzeba nam tej iskry...
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 27.07.2010 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2010, 14:00
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o złym programie.Mecz będzie na CT4, a jego na HB nie ma.
Kanały z wyższą numeracją są w C+ na astrze,oczywiście jak się ma antenę ustawioną na 2 satelity.Sorry za telewizyjny OT.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2010, 14:02
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Największe hity ligi polskiej ogląda ok 120tys ludzi...

w jakim sensie? ze w telewizorze : |?
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.07.2010, 14:10
http://deniksport.blesk.cz/clanek/fo...-fanousci.html

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.07.2010, 14:41
Trzeba ściskać kciuki za Spartę i tyle w temacie. Jedyne czego się Czesi mogą obawiać, to farta kuchenek i sędziów.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 27.07.2010 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 27.07.2010, 14:42
Mecz lecha bedzie prawdopodobnie na ipli.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 27.07.2010, 14:42
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
w jakim sensie? ze w telewizorze : |?
Tak. Widziałem statystyki canal+. Średnio mecze oglada koło 30-50tys ludzi w TV. Hitowe mecze to max 130tys ludzi.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2010, 15:03
no to lekkie zaskoczenie jesli to prawda, tym bardziej ze na takie hity czesto sa zapotrzebowania na ponad 30 tys biletow (Wisla) czy ponad 40 (Poznan), a sama relacje live w internecie czyta czasem 5 tys osob i to na jednej stronie.. ale mowa o C+, ktorej nie ma tak duzo osob, i na pewno nie moze sie rownac z TVP z racji dostepnosci do kazdego i ktora pewnie ma lepsze statystyki : )
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.07.2010 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 27.07.2010, 15:10
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
no to lekkie zaskoczenie jesli to prawda, tym bardziej ze na takie hity czesto sa zapotrzebowania na ponad 30 tys biletow (Wisla) czy ponad 40 (Poznan), a sama relacje live w internecie czyta czasem 5 tys osob i to na jednej stronie.. ale mowa o C+, ktorej nie ma tak duzo osob, i na pewno nie moze sie rownac z TVP z racji dostepnosci do kazdego i ktora pewnie ma lepsze statystyki : )
Tu cytat z gazety prawnej. Moje dane są lekko nieaktualne bo sprzed paru sezonów. Obecnie jest na poziomie zblizonym do 100tys. Ale tylko kilkanasie meczów prekracza 100tys. Wiem że hit Wisła-Legia to było 120-130tys, a więc bardzo malutko
http://edgp.gazetaprawna.pl/index.ph...icle&id=301644
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Stary 27.07.2010, 15:30
Na jakieś 1.3 miliona abonentów cyfry to nie tak zle...biorąc nawet pod uwagę 2 tyle abonentów posiadających ofertę canal + w telewizji kablowej
Odpowiedz cytując
miki007
Member

Stary 27.07.2010, 16:42
Będzie transmisja na Polsat sport
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2010, 16:59
medyk napisał(a):Wyświetl post
a na internecie bedzie gdzies?
Do wyboru do koloru - bedzie kilka transmisji w necie.
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2010, 17:04
To jest dobry wynik Canal+, który zresztą jest z tego zadowolny, tak słyszałem przynajmniej. Gdyby była to telewizja ogólnodostępna to byłoby duuużo więcej ludzi.. Sporo osób też ogląda na necie.. Tak poza tym pod względem przygotowania Ekstraklasy Canal+ bije na głowe TVP (patrząc na to jak TVP przygotowało te kilka meczy w roku)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.07.2010, 17:06
prober napisał(a):Wyświetl post

I choćby tutaj widać, że rozkład szans jest sztucznie spłaszczony, tylko 86% szans na wygraną dla drużyny numer 1 w spotkaniu z drużyną numer 105 w rankingu światowym? Oceń sam.

.
Mylisz się po raz kolejny

86% szans przy 10% zysku przy trafieniu.Zakładamy że to prawdziwa ocena

86 osób trafia ten 1.1 = 94.6 jednostek
14 nie trafia = 14 jednostek.

buk jest na plus.
Jak dla Ciebie 1.7 to 75 procent to 1.1 to ile?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2010, 18:34
2:0 dla Sparty dzisiaj
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.07.2010, 18:35
Emilio napisał(a):Wyświetl post
2:0 dla Sparty dzisiaj
Po czym wnosisz?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2010, 19:20
Przypomnę, jesteśmy w temacie "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn".
Lech jest Polską drużyna i gra w el. LM. Wszelkie pytania dotyczące transmisji są na miejscu.

Po wiec spamujecie i publikujecie tutaj swoje wątpliwej wartości wynurzenia?
Powód: Nie, nie wszystkie. A już na pewno nie te, dotyczące trybu pełnoekranowego!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.07.2010 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.07.2010, 19:24
Ja oglądam. Dawno Sparty nie widziałem w akcji. Może strzelą Amice taką ładną lufę z wolnego jak w skrótach przedmeczowych
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 19:27
Zamiast bezproduktywnie się kłócić o to, czy oglądać lepiej powiedzcie kto to jest Kamil Dyrgas.

Gazeta.pl pisze o sensacji, bo ten 19-latek awizowany jest w pierwszym składzie Amiki. To debiut tego piłkarza, w tak ważnym meczu. I to zdaje się, że na pozycji defensywnego pomocnika.

Zieliński zagrał va banque, jak wywiezie z Pragi korzystny rezultat będą piać nad jego "trenerskim nosem". A młodziana Smuda powoła do kadry.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 19:31
UWAGA, WNIMANIE:

Poniewaz mam akurat robote do wykonania na komputerze, to bede sobie monitorowal ten temat.
Jesli zobacze przejawy niezdrowej podniety - w jedna lub druga strone, klotnie lub wyzwyiska - zamkne temat, a gagatki wylapia 6 miesiecy bez zawieszenia.

Kibicowanie Amice nie tutaj, kibicowanie Sparcie tez nie.
Ogladac, komentowac gre, mozna sie cieszyc.

: )

Tylko w jednym wypadku mozna niezdrowo komentowac i sie goraczkowac, ale ten klubik jeszcze bardzo dlugo w pucharach (miejmy nadzieje) nie zagra.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.07.2010, 19:35
Ja się tak zastanawiam kto głupszy. Ci co CO TYDZIEŃ piszą, że trzeba kibicować polskiej drużynie, czy ci co piszą,że Amika(Kuchenkorz, Kolejorz,Lech) to obiekt obowiązkowej nienawiści dla kibica Wisły. Nudne sie to robi....Temat jest o europejskich pucharach w wykonaniu POLSKICH druzyn i chyba to najwłaściwszy temat, żeby pisać o duzynach grających w pucharach. A Lech(oficjalna nawa hehe) taką jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów